Ресурси за компютърни вируси: Голям списък от инструменти и ръководства

40 процента от всички американски домакинства са били засегнати от вируси, струващи около 4,55 милиарда долара. Това е тревожна статистика, особено като се има предвид, че все повече от нашия живот, данни и лична информация се споделят онлайн. Съществуват обаче прости и лесни начини, по които можете да защитите вашата лична информация и компютър от вируси. Това ръководство ще ви покаже как.
Antivirus

По-долу ще намерите удобен списък с ресурси, който ще ви обясни какво представляват компютърните вируси, как да ги предотвратите, как да се отървете от тях и къде можете да научите повече за компютърните вируси..

Ръководства за компютърни вируси

Ако не сте запознати с компютърните вируси и какво да знаете повече, или искате да разширите текущите си познания, тези ресурси ще ви предоставят задълбочена информация за тях. От това как да откриете вирус на вашия компютър до кои са най-разпространените типове вируси, тези ръководства имат всички основи:

TechTarget.com – за да започнете, тук е удобно определение на „компютърен вирус“. Ще намерите и информация за различните видове вируси (напр. Макро вируси, файлови зарази и презаписване на вируси); интригуваща история на компютърни вируси; и някои от най-известните вируси в света. Може да искате да проверите и тяхното ръководство за злонамерен софтуер, което ви предоставя още по-задълбочена информация.

US-Cert.gov – Създаден от екипа за компютърна готовност за спешни случаи на САЩ, тази информация ви запознава с вирусите и как можете да ги избегнете.

Dummies.com – Този ресурс ви предоставя най-добрия мамят за справяне с компютърните вируси. В него се обяснява как да конфигурирате вашия антивирусен софтуер, как да сканирате за вируси на вашия компютър и как да управлявате компютъра си безопасно. Той също така включва раздел за това какво да направите, ако компютърът ви получи вирус и как най-добре да се справите с това.

  Статистика и факти за злонамерен софтуер за 2023 г.

LiveScience.com – Обсъждайки трите най-често срещани типа компютърни вируси, този ресурс се задълбочава в троянски коне, ботнети и софтуер за плашене. Разглежда подробно за всеки от тях, като същевременно ви предоставя съвети от някои водещи в бранша експерти.

Comparitech.com – За да се справите с компютърните вируси, е наложително да имате инсталиран антивирусен софтуер на вашия компютър. И това страхотно ръководство без жаргон обяснява защо имате нужда от антивирусен софтуер и какво трябва да внимавате, когато го купувате.

BBC Bitesize – Въпреки че този ресурс е насочен към децата, той все пак осигурява страхотен преглед на това какви са вирусите, какво може да се случи, ако компютърът ви се сдобие и какви са най-често срещаните видове злонамерен софтуер. Идеален за обучение на децата на какво да внимават, когато те са на компютъра.

Избор на инструменти, които ще защитават и премахват компютърни вируси

За да ви помогнат да намерите най-ефективния антивирусен софтуер за вашия компютър, тези ресурси предоставят полезни съвети за това какви функции да внимавате:

Comparitech.com – Осигурявайки списък с най-добрата антивирусна защита за 2023 г., Comparitech свърши цялата тежка работа за вас, като прегледа подробно всеки доставчик. Те разгледаха различни критерии, включително съотношение цена / качество, ефективност и допълнителни функции. Можете да прочетете задълбочени прегледи на всеки от тези доставчици, преди да направите покупката си.

US-Cert.gov – Тук ще намерите още информация за това какво прави антивирусният софтуер, как работи и как ще реагира на заплахи.

SE Labs – Основана от експерта по сигурността Саймън Едуардс, председател на Съвета на Организацията за стандарти за тестване срещу злонамерен софтуер, тази компания осигурява независими тестове на антивирусни програми. Потребителите могат да се регистрират, за да получават последните си отчети тук.

  A Norton Security 2016 áttekintése

Бази данни за вируси

За да бъдете уведомени за потенциални заплахи, може да искате да проверите в тези бази данни, които предоставят най-новите актуализации в реално време за съществуващи и възникващи заплахи и уязвимости:

WildList.org – WildList Organisation International има за цел да предостави изчерпателна, навременна и точна информация на разработчиците на продукти и потребители за компютърни вируси, които са „в дивата природа“. Списъкът е изготвен от над 40 признати доброволци и е безплатен за всички, за да ги видите..

Symantec.com – Като лидер в киберсигурността, това е чудесно място за посещение, ако искате да чуете за най-новите заплахи. Можете да намерите актуална информация за възникващи заплахи, възникващи рискове и уязвимости.

McAfee.com – На този уебсайт ще намерите списък на скорошни заплахи, които са оценени, за да установят какъв вид риск са (т.е. нисък или висок). Можете също така да намерите глобална карта с вируси и списък на последните вирусни измами.

AVG.com – Научете за основните заплахи чрез енциклопедията на вирусите на AVG Threat Labs. Тук можете да научите повече за конкретни вируси (напр. Trojan Horse), като същевременно виждате какви заплахи са открити днес и какви видове злонамерен софтуер са открити.

Допълнителни ресурси и организации

CERT – Ако искате да сте в крак с всички най-нови разработки в интернет сигурността, включително най-новите заплахи от компютърни вируси, това е вашето място. Работейки като част от Института за софтуерно инженерство, CERT цели да предостави авангардна информация, съвети и обучение за непрекъснато развитие и подобряване на киберсигурността..

AAVAR.org – Тази нестопанска организация е базирана в Азия и е съставена от редица експерти от цял ​​свят. Целта им е да предотвратят увреждането и разпространението на злонамерен зловреден софтуер, като същевременно повишават информираността за компютърните вируси на потребителите по целия свят..

  VIPRE Antivirus Review

Apple.com – За потребителите на Mac това е задължителен ресурс, тъй като ви предоставя добавени подробности за вида на безопасността, вградена в Macs. Освен това е добро място да сте в течение с най-новите постижения и дали има актуализации, които трябва да направите.

Microsoft.com – Тук можете да научите за най-новите инвестиции на Microsoft, какво правят, за да направят своите системи безопасни и методите за сигурност, които са вградени в техните системи. Ако сте бизнес, можете също да извършите оценка на риска за сигурността, която ви помага да видите последиците за цената на заплахата за сигурността и какви мерки трябва да предприемете, за да защитите вашата компания.

AV-TEST.org – Като независим доставчик на услуги, AV-TEST извършва изследователска работа, която им позволява да намерят най-новите заплахи и да ги анализират, преди да информират клиентите за техните открития. Бъдете в течение с най-новите си тестове през уебсайта им, като стеснявате търсенето надолу според това устройство, което искате да търсите – напр. Android; Windows (бизнес или личен); и MacOS.

VirusBulletin.com – С тази публикация можете да разберете най-новите техники, разработки и заплахи за онлайн сигурността, като същевременно чувате мнението на експертите в бранша. Virus Bulletin също тества анти-зловреден софтуер, така че можете да прочетете за техните схеми за сертифициране и какво включва това.

Свързани: Научете как да криптирате имейла, за да запазите съобщенията си поверителни.

Може да ви хареса и Антивирус Как да избегнете общи дупки за защитаАнтивирус Какви са вирусните измами (с примери) Антивирус Най-добри безплатни защитни стени за 2023 г.

About the author

Comments

  1. ите софтуери, за да ви помогне да изберете най-добрия за вас. Те използват реални заплахи, за да тестват ефективността на всяка програма и да предоставят подробни резултати. Бази данни за вируси За да бъдете в крак с последните заплахи и да знаете какво да очаквате, тези ресурси предоставят бази данни за вируси: VirusTotal – Тази база данни събира информация за вируси от няколко източника и я предоставя на потребителите. Можете да качите файл или URL адрес и да проверите дали са заразени с вируси. Кaspersky VirusDesk – Тази база данни на Kaspersky Lab ви позволява да проверите файлове за вируси, като използвате няколко антивирусни програми. Това ви дава по-голяма сигурност, че файлът е безопасен. Допълнителни ресурси и организации В допълнение към гореспоменатите ресурси, има и други организации и ресурси, които могат да ви помогнат да се защитите от компютърни вируси: National Cyber Security Alliance – Тази организация предоставя информация и ресурси за онлайн сигурност, включително защита от компютърни вируси. StaySafeOnline.org – Този сайт предоставя ресурси и съвети за онлайн сигурност, включително защита от компютърни вируси. Съветите са насочени към потребителите, бизнеса и училищата. В заключение, компютърните вируси могат да бъдат опасни и да нанесат щети на вашата лична информация и компютър. Но с правилната информация и инструменти можете да се защитите ефективно. Използвайте тези ресурси, за да научите повече за компютърните вируси и как да се защитите от тях.

Comments are closed.