Revizuirea McAfee AntiVirus Plus 2016

Când vine vorba de programe antivirus, marca McAfee este într-adevăr foarte cunoscută, în parte datorită faptului că încercările software-ului său de securitate sunt incluse cu noi versiuni de PC.

În această recenzie, voi încerca să descopăr dacă toate persoanele care iau o cale ușoară de plată la expirarea procesului lor gratuit iau o decizie solidă.

Cerințe minime de sistem - va rula pe dispozitivul dvs.?

McAfee enumeră următoarele drept cerințe minime de sistem pentru rularea programului:

  • Sistem de operare: Toate versiunile pe 32 și 64 de biți ale Microsoft Windows de la XP până la 10
  • CPU: procesor de 1 GHz sau mai mare
  • Memorie (RAM): 256 MB RAM sau mai mare pentru Windows XP (512 MB recomandat) / 512 MB RAM pentru Vista / Windows 7 (2 GB recomandat)
  • Spațiu gratuit disponibil pe hard disk: 200 MB

După cum vedeți, cerințele minime pentru ca programul să funcționeze sunt într-adevăr destul de scăzute.

Cu toate acestea, va trebui să vă opriți și să vă întrebați dacă rularea unui program de securitate pe un computer care se bazează pe un sistem de operare învechit și un sistem de operare neacceptat, cum ar fi Windows XP, este o idee bună.

Instalare și configurare

Instalarea McAfee AntiVirus Plus 2016 este rapidă și simplă.

După ce ați predat banii, vă veți înscrie pentru un cont McAfee (trebuie doar să introduceți adresa de e-mail și o parolă sigură pentru a face acest lucru), iar apoi vi se va da un link de descărcare și un cod de activare.

Este important să notăm acest cod sau să îl adăugăm în clipboard - am uitat să fac acest lucru prima dată și nu există o modalitate ușoară de a-l redescoperi (dacă este într-adevăr posibil) și a pierdut un timp corect. generând una nouă, trebuind să vă conectați și apoi să descărcați din nou instalatorul.

Unul care ați depășit acea piedică pe care programul va începe să o instaleze.

Introduceți codul sau faceți clic pe control + V pentru a-l lipi (faceți clic dreapta și nu lipiți nu funcționează), apoi veți fi oprit.

După câteva minute scurte - timp în care programul face ceea ce pare o verificare rapidă și nu atât de detaliată a sistemului dvs. pentru orice malware existent, va fi bine să mergeți.

McAfee interfață

Interfață

McAfee AntiVirus Plus 2016 oferă o interfață simplă și ușor de utilizat.

Cu o paletă predominant gri, programul afișează un mesaj îndrăzneț în partea de sus a ecranului pentru a vă informa dacă computerul dvs. este în prezent securizat sau nu.

În acest caz, un strop imens de verde și o căpușă albă mare sunt ceea ce vrei să vezi.

Sub această notificare de stare sunt 6 căsuțe care oferă acces la părțile de bază ale programului antivirus:

  • Protectie impotriva virusilor si programelor de spionat
  • Protecția Web și e-mail
  • Actualizări McAfee
  • Abonamentul dvs.
  • Protejarea datelor
  • Instrumente pentru rețea PC și casă

În plus, programul oferă o legătură de pornire care, după cum s-a sugerat, vă va duce înapoi la prima pagină a interfeței, un link de navigare care vă duce la o pagină care prezintă fiecare caracteristică a programului - un simplu link acordat, dar dacă Am citit recenzia mea despre programul antivirus Kaspersky, de asemenea, îți vei da seama cât de util este și un link de ajutor care oferă acces la fișierele de ajutor instalate sau la un link către site-ul de asistență al companiei..

În sfârșit, partea de jos a interfeței afișează clar data și ora următoarei scanări programate, precum și un link către Harta amenințărilor McAfee, care oferă o imagine de ansamblu vizuală, dar potențial înfricoșătoare, a modului în care lumea este în echivalare cu amenințările malware și spam.

McAfee-full-scan

Caracteristici de securitate

Scopul principal al McAfee AntiVirus Plus 2016 este de a vă proteja calculatorul împotriva tuturor tipurilor de malware, inclusiv viruși, troieni, spyware și rootkits, indiferent dacă sunt deja pe hard disk sau sunt prezentate prin web, e-mail sau USB sau unități optice amovibile..

În acest scop, programul oferă scanare la cerere, scanări programate și scanare în timp real.

Programul oferă, de asemenea, o protecție bazată pe web sub formă de evaluări și rapoarte care vă sfătuiesc ce site-uri sunt sigure - și care nu sunt - înainte de a face clic pentru a le vizita..

Ce este interesant aici este faptul că această caracteristică poate bloca selectiv conținutul de pe un anumit site web, mai degrabă decât pe întregul domeniu. Aceasta este o atingere drăguță, într-adevăr.

McAfee-safe-search

Dincolo de asta, software-ul oferă și ceva ce nu vezi de obicei într-un program antivirus autonom - un firewall.

Alte instrumente

În plus față de firewall-ul neașteptat, McAfee include și alte câteva funcții rezervate în mod normal pentru apartamente de securitate mai scumpe pe internet, și anume mărunțirea fișierelor și anti-phishing.

Shredder de fișiere - la care se referă compania ca Shredder Digital Data - oferă un mijloc sigur de ștergere a fișierelor.

În mod normal, ștergerea unui program, a unui document sau a unui alt fișier nedorit pur și simplu îl elimină din tabelul de index de pe hard disk. Până în momentul în care datele sunt suprascrise cu altceva, este destul de ușor de recuperat cu ajutorul unor instrumente simple de informatică.

Cu trituratorul de fișiere, puteți șterge permanent fișierele într-o manieră care să le împiedice să fie preluate - foarte util dacă aveți vreodată de-a face cu ceva de natură sensibilă, de la conturile de afaceri până la propriile documente personale.

Pentru a folosi mărunțitorul, trebuie doar să faceți clic dreapta pe orice fișier, apoi să alegeți Shred.

Puteți configura operația de mărunțire prin intermediul paginii sale de setare din programul antivirus propriu, alegând una dintre cele patru opțiuni - mărunțire de bază, sigură, completă sau completă. Fiecare pas suprascrie progresiv fișierul de mai multe ori înainte de ștergere.

În plus față de mărunțirea fișierelor obișnuite, puteți face același lucru și cu fișierele temporare și conținutul coșului de reciclare.

Dacă ștergerea fișierelor vechi nu este suficientă, aveți, de asemenea, opțiunea de a accesa o scutură în istoricul de navigare pe internet și utilizarea e-mailului - programul QuickClean de la McAfee vă poate elimina istoricul de navigare, precum și toate e-mailurile trimise..

Puteți previzualiza ceea ce urmează să fie șters înainte de a comite, astfel încât șansele de a elimina accidental ceva pe care doriți să îl păstrați sunt slabe.

Când vine vorba de securitatea computerului, malware-ul nu este singura amenințare - ești și tu.

Mulți oameni, din orice motiv, nu își mențin complet sistemul de operare la zi cu cele mai recente pachete de servicii sau cu multitudinea de patch-uri obișnuite aruncate de Microsoft.

În timp ce Windows 10 a rezolvat această problemă, forțând actualizările către toată lumea, oricine este încă într-o versiune mai veche poate să își pună dispozitivul în pericol, nerezolvând în mod constant noi vulnerabilități pe măsură ce sunt descoperite..

McAfee are acest aspect acoperit - un scaner de vulnerabilitate nu numai că va menține actualizată instalarea Windows, ci va avea grijă și de aplicațiile depășite..

Atât Scanerul de Vulnerabilitate cât și QuickClean pot fi rulate la cerere sau setate să funcționeze din când în când.

Pentru ceea ce este foarte mult un program antivirus de securitate la nivel de intrare, McAfee AntiVirus Plus 2016 oferă o listă impresionantă de funcții suplimentare.

Alte instrumente de notă incluse includ un instrument QuickClean care vă poate curăța în mod automat sistemul de fișiere necompletate și vă pot șterge istoricul de navigare, evaluările site-ului și un sistem de avertizare în cazul în care încercați să accesați un site care este discutabil în ceea ce privește securitatea proprie..

McAfee-network-tools

Dacă aveți programul instalat pe mai multe calculatoare din gospodărie (un mare dezavantaj al acestui produs antivirus este licența sa de utilizator unic), atunci veți deschide funcția Rețeaua mea de acasă care permite fiecărei instanțe a programului antivirus să comunice cu frații săi , oferindu-vă posibilitatea de a monitoriza starea de securitate a celorlalte PC-uri și dacă le puteți remedia de la distanță.

Bănuiesc că această caracteristică ar putea fi utilă mai ales dacă copiii dvs. au propriile lor computere.

În sfârșit, programul oferă și o hartă a amenințărilor, care nu servește într-adevăr un scop util cuantificabil, dar pare incredibil de cool.

Utilizează coduri de culoare pentru a arăta în ce zone ale lumii sunt foarte susceptibile sau responsabile pentru malware și spam în orice moment. Acesta listează, de asemenea, cele mai importante 5 amenințări globale actuale.

McAfee-amenințare-hartă

Odată ce treci peste valoarea bomboanelor oculare a hărții, vei realiza că nu va face computerul personal mai sigur, dar este interesant, cu toate acestea..

Pentru ceva mai funcțional, veți fi mai bine servit de propriul dvs. Istoric de securitate, care detaliază ceea ce se întâmplă în propriul sistem.

Eficiența ca soluție de securitate

Deși funcțiile suplimentare incluse sunt o atingere plăcută, întrebarea dacă un program antivirus merită instalat sau nu ar trebui să fie întotdeauna la fel de eficientă pentru blocarea și eliminarea programelor malware.

Și pe acest front programul cade puțin din păcate.

Anterior bine privită, ultima versiune a programului s-a luptat cu testarea independentă de această dată.

În testul dinamic AV-Comparatives nu a reușit nici măcar să obțină cea mai mică notă standard posibilă.

În AV-Test, un alt laborator de testare independent, apreciat, McAfee AntiVirus nu a primit certificarea fie pentru Windows XP, nici mai alarmant, cu Windows 7 mult mai recent..

Cu alte sisteme de operare, cum ar fi Windows 8, imaginea este imensă totuși - AV-Test a notat programul extrem de aproape, la egalitate cu ofertele ușor preferate de la Bitdefender și Kaspersky.

Un pic dintr-o pungă mixtă, apoi într-adevăr și ceva care să vă facă să vă gândiți dacă sunteți încă pe unul dintre cele mai vechi sisteme de operare Microsoft.

Dar despre firewall?

Având în vedere că este o includere neașteptată într-un program AV de nivel de intrare, este posibil să schimbe lucrurile în favoarea McAfee dacă este bine.

Din păcate, nu este cazul.

Deși oferă funcții pozitive, cum ar fi luarea în mod inteligent a unei decizii în fundal, fără a deranja un utilizator care nu poate fi calificat să aleagă prin ce ar trebui sau nu trebuie permis, testarea mea a arătat că nu a fost la fel de bine să blocheze exploitările precum echivalentul Windows.

Având în vedere că gratuitatea sa nu este mare, dar este cu siguranță nefericit faptul că ceea ce pare un punct de vânzare excelent nu este de fapt mai bun decât o alternativă gratuită care deja stă la îndemână..

Acestea fiind spuse, comoditatea de a avea antivirusul și firewall-ul într-un singur pachet poate fi atrăgătoare pentru unii dintre voi, deși nu este în întregime necesară.

McAfee-programat-scan

Impactul sistemului

Efectuarea primei scanări complete cu McAfee AntiVirus Plus 2016 a durat doar o umbră sub jumătate de oră, ceea ce este mai degrabă plăcut decât excelent..

Acestea fiind spuse, scanările ulterioare au durat doar câteva minute, ceea ce sugerează că programul se concentrează pe orice s-a schimbat, mai degrabă decât pe timpul necesar pentru a re-scana inutil anumite fișiere.

În timpul procesului de scanare, utilizarea procesorului a fost ridicată, atingând un nivel maxim de 100% și o medie de aproximativ 95%.

Totuși, aceasta nu a fost o problemă - nu am observat niciun decalaj sau încetinire la deschiderea mai multor browsere web sau la executarea oricărei aplicații care sunt incluse cu o instalare curată pe Windows.

Dacă experiența dvs. diferă - și mă îndoiesc că nu veți folosi un aparat mult mai vechi - puteți ajusta setările scanerului antivirus pentru a reduce utilizarea resurselor în detrimentul unei scanări mai puțin amănunțite.

De asemenea, puteți alege, de asemenea, o scanare mai detaliată, deși este posibil să aibă un efect vizibil asupra funcționării computerului dvs. dacă faceți multitasking.

Singura problemă ușoară am avut-o atunci când am introdus în mod deliberat niște malware în sistem.

Da, programul a descoperit-o, ceea ce este un semn bun, dar ca parte a procesului de curățare a insistat să repornească, ceea ce a fost un pic de durere, având în vedere că am scris la jumătate această recenzie la acea vreme..

În afară de acea minunăție minunată, am fost destul de impresionat - actualizările software-ului, care sunt o parte esențială a păstrării securității sistemului dvs., au fost foarte remarcate prin neobservarea lor, datorită descărcării în fundal atunci când nu mai folosisem altfel. calculatorul meu puternic.

Ajutor si sustinere

Uneori, cu toții avem nevoie de ajutor cu programele pe care le instalăm pe calculatoarele noastre, fie că este vorba de instalare, fie de celălalt capăt al spectrului, în ceea ce privește înțelegerea unei componente mai tehnice.

Majoritatea furnizorilor de antivirus oferă ajutor, deși calitatea și disponibilitatea acestei asistențe pot varia destul de mult.

Cu McAfee, cu toate acestea, veți primi aproape cu siguranță servicii de top.

Din programul antivirus propriu-zis, veți avea acces la o pagină de ajutor online, care servește eficient la o listă de rezolvare a problemelor cu întrebări frecvente.

Dacă acest lucru nu este suficient pentru a răspunde la întrebarea dvs., puteți, de asemenea, să accesați ghiduri video, să trimiteți un e-mail sau să discutați la un consilier de servicii pentru clienți.

Când vorbesc cu cineva, am constatat că nivelul de cunoștințe și competențe este excelent - ați fi surprins de cât de mulți respondenți din prima linie din companiile de tehnologie nu sunt foarte tehnici - deși este de remarcat faptul că o astfel de interacțiune umană este disponibilă numai de luni până vineri în timpul program de lucru obișnuit.

Atât e-mailul, cât și chat-ul de internet sunt servicii gratuite.

Impresia generală

Impresia mea generală despre McAfee AntiVirus Plus 2016 este una mixtă.

Pe de o parte, este una dintre cele mai eficiente soluții antivirus disponibile în acest moment, dar nu este la fel de bună ca, să spunem, Bitdefender Antivirus Plus 2016 sau Kaspersky Anti-Virus 2016.

Includerea unui firewall este un bonus excelent, dar există alternative mai bune pe piață și, îndrăznesc să spun, echivalentul integrat al Windows-ului este la fel de bun.

Acestea fiind spuse, alte funcții suplimentare, cum ar fi anti-phishing și mărunțirea fișierelor, sunt extrem de binevenite, mai ales că sunt suplimente rezervate în mod normal pentru apartamentele complete de securitate pe internet, care tind să coste mult mai mult decât programele antivirus autonom..

Însă, licența pe care o obțineți cu McAfee AntiVirus Plus 2016 este doar pentru un singur computer, așa că, în timp ce prezintă o valoare bună pentru proprietarii unei mașini, nu oferă în general cel mai bun sunet pentru buck-ul dvs. dacă aveți mai multe PC-uri pe care să le protejați.

Prin urmare, aș concluziona că acest program este demn de luat în considerare dacă dețineți doar o singură mașină.

Dacă doriți să protejați mai multe calculatoare, prețul de vânzare recomandat este prea mare pentru a face acest lucru o achiziție demnă ... dar ... McAfee a fost cunoscut pentru a oferi reduceri destul de profunde la ofertele cu mai multe licențe. Dacă vedeți vreodată o astfel de ofertă, spun că mergeți pentru ea!

Accesați McAfee

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 69

Adblock
detector