Ръководство за практически преглед, настройка и отстраняване на проблеми с Bitdefender BOX

2019 е чудесно време да бъдете техник. Днес има все по-голям брой устройства, които споделят домашната ви мрежа. От компютри до телефони до „умни“ устройства, почти всичко с батерия сега изглежда иска да получава и споделя данни. С хладилници, които създават списъци за пазаруване на интелигентни бутилки с вода, които ви бъгват с нужда да пиете повече вода, много продукти в дома ви вече могат да се свържат с WiFi мрежата на вашия дом. Но има всички тъмни страни на всички тези свързани устройства и това става по начин увеличени заплахи за сигурността.


кутия bitdefender

Вижте също: Преглед на Bitdefender Total Security

Всяко устройство, което сте свързали с домашния си интернет, създава потенциална точка за влизане в киберпрестъпниците. И въпреки че със сигурност можете да закупите VPN рутер, за да маскирате самоличността си или да инсталирате софтуер за сигурност на вашия компютър и мобилни устройства, има голям шанс вашият интелигентен тостер да не е защитен от вируси. Единственият начин за постигане на защита за всичко на вашите интелигентни устройства е да използвате мерки за сигурност за цялата си мрежа наведнъж.

Това е мястото, на което идва Bitdefender BOX. Умно устройство за киберсигурност на дома, Bitdefender BOX е проектирано да добави толкова необходимия слой защита към вашия умен дом. На пазара вече има други такива устройства и вероятно ще видим скок на популярността им през следващите години. Bitdefender фактурира своя BOX като първи по рода си апарат за защита на мрежата.

Последните няколко години Bitdefender се опитва да разреши тази вратичка за сигурност, първо с оригиналния си Bitdefender BOX, а сега и с BOX V2. При нарушаване на данните и криптиране на вируси, които заемат централно място, всеки, който реши да се включи в свързан дом, в крайна сметка ще се нуждае от устройство като това, което защитава цялата им мрежа от външни заплахи за сигурността.

Ще бъде ли Bitdefender BOX едното устройство, от което се нуждаете за защитен умен дом? След като тествам и живея с устройството повече от месец, той за съжаление не е такъв, който лесно мога да препоръчам на потребителите. Докато моят КУТ показа някои забележителни предимства за моя дом, аз също открих, че е пълен с твърде много технически проблеми, за да е готов за големите лиги.

Обобщение за преглед на Bitdefender BOX

Bitdefender BOX предлага ценна функционалност на всеки потребител. Устройството ефективно филтрира цялата ви мрежа и ще ви помогне да предотвратите достъпа на вашите устройства до злонамерени сайтове. Вероятно също така ще попречи на лошите участници да проникнат в мрежата ви, особено в случай на атаки на човек в средата.

Въпреки това твърде много негативи пораждат BOX V2. Устройството прекалено често спира да работи по подходящ начин, като изисква фабрични нулиране няколко пъти седмично, ако не и няколко пъти a ден. Установих, че това е така почти всеки път, когато се опитвах да движа физически устройството, но също така и само на случаен принцип, дори когато устройството беше оставено само, за да направи своето нещо.

Процесът на инсталиране е бърз на моменти, но може да се мъчите да преминете през него, ако случайно имате wifi рутер, който не иска да играе добре с BOX. И за съжаление, дори когато устройството е настроено правилно, изглежда, че неговият софтуер пропуска маркировката при идентифициране на свързаните към него устройства.

Освен това, докато Bitdefender твърди, че устройството не влияе на потоците ви от данни, след като прекара няколко седмици с BOX, свързан към моята мрежа, забелязах последователни проблеми с качени. Често ми се налагаше да свързвам устройствата си с други мрежи, за да кача ефективно данни без прекъсвания.

Като цяло, Bitdefender BOX V2 работи ефективно понякога, но има твърде много технически разсейващи странности, за да бъде устройството, което ще искате да защитите вашата смарт домашна мрежа в момента.

IoT / Защита на мрежата като услуга

Bitdefender BOX е само едно устройство сред нарастващата тенденция в решенията за защита на IoT / домашна мрежа. Целта на тези устройства възникна поради увеличаването на интелигентните домашни продукти, претъпкващи много от нашите домашни мрежи.

Присъщият проблем на повечето продукти за интелигентни дома е, че те представляват риск за сигурността. Докато нашите компютри и мобилни устройства имат сложни операционни системи, които могат да използват антивирусни, антимайн софтуер и анти-хакерски софтуерни решения, устройствата за интелигентно начало имат много ограничени операционни системи. Те не могат да стартират такъв софтуер, оставяйки ги относително незащитени. Те все още са податливи на хакване, могат да получават злонамерен софтуер и могат да бъдат използвани от хитър хакер, за да получат по-голям достъп до останалата част от вашата домашна мрежа.

Устройствата Gateway са интересно и функционално решение на този проблем. Bitdefender BOX и подобни устройства служат като „мост“ към вашата мрежа. Целият интернет трафик преминава през тях и се филтрира за подозрителна дейност. Така че дори и да не можете да инсталирате защитен софтуер на вашия Amazon Alexa, защото BOX или подобно устройство създава щит от криптирана защита около цялата ви мрежа, в действителност вашата Alexa се превръща в хак.

Все по-често компании като Bitdefender продават тези устройства заедно със свързани услуги за абонамент, обикновено антивирусен и друг софтуер за мониторинг. Комбинирайки софтуера с хардуера, целта е да се създаде функционална, защитна услуга за Интернет на нещата и нарастващия брой критично уязвими устройства за споделяне на домашни wifi мрежи.

Системни изисквания и спецификации на BOX

Има два набора изисквания за използване на Bitdefender BOX V2. Първо, изискванията за настройка на КОРОБКАТА за работа с вашата домашна мрежа. Второ, специфични за устройството изисквания за компютри и мобилни устройства, които ще стартират включения софтуер за защита на Total Security.

За Bitdefender BOX ще трябва:

 • Широколентова интернет връзка (кабел / DSL / UTP)
 • Централно мобилно приложение на Bitdefender (Android 4.4 или по-нова версия или iOS 9+)
 • 4G / 3G връзка за данни

Връзката за данни 4G / 3G е от съществено значение, за да работи BOX по време на процеса на настройка. Ако нямате достъп до 4G / 3G на мобилното устройство, което използвате по време на настройката, може да ви е необходим достъп до отделна wifi мрежа; в противен случай ще имате някои съществени проблеми по време на настройката.

За Total Antivirus вашите устройства ще трябва да отговарят на различни критерии в зависимост от типа на устройството. За специфични изисквания за устройството ви препоръчваме да разгледате Страница с продукти на Total Security 2019.

Що се отнася до самото Bitdefender BOX, устройството е изградено да функционира в домашна мрежа с много активност. BOX V2 има процесор с процесор Dual Core Cortex A9 с 1,2 GHz и 1 GB DDR3 памет. Той дори включва 4 GB вътрешно съхранение.

Що се отнася до възможностите за безжично излъчване, устройството използва едновременна двойна честотна антена 2.4 GHz и 5 GHz, зададена за IEEE 802.11a / b / g / n / ac Wave-2 @ AC1900. За случайния потребител това означава, че устройството има антена с високо захранване и може да излъчва както по-нови, така и по-стари устройства ефективно и на добро разстояние. Ако решите да използвате BOX като самостоятелен рутер, ще откриете, че той излъчва добре с малка загуба на пакети.

Най-големият недостатък на BOX и това, което ограничава неговата функционалност като самостоятелен рутер, е ситуацията с ethernet порт. Има 1 WAN порт, както се очаква, но само 1 LAN порт. И докато BOX може да използва Gigabit wifi връзки, това е доста ограничаващо за тези, които предпочитат Ethernet връзки с своя рутер.

Инсталиране и настройка на Bitdefender BOX

Физически погледнато, центърът за киберсигурност на Bitdefender не е най-добрият за тези, които искат да намалят количеството пространство, отделено за мрежови устройства. КОРОБКАТА е добре проектирана естетически, но е малко по-голяма, което го прави по-малко оптимално решение за тези с ограничено пространство.

Може да почувствате желание да извадите устройството от кутията и да започнете незабавно процеса на настройка. Бих силно ви насърчавал срещу това действие. По време на тестването се натъкнах на няколко шнола, които наистина забавиха процеса на настройка, така че е разумно да помислите какво трябва да направите, за да получите правилната настройка на BOX и какво може да се обърка, преди да се потопите в.

кутия bitdefender

За да направите настройката правилно, ще трябва да инсталирате Bitdefender Central App и след това да стартирате настройката на Bitdefender BOX от там. Вероятно ще откриете, че има няколко приложения на Bitdefender както в Google Play Store, така и в iOS App Store. Този, който вие трябва се нарича Bitdefender Central. Do не инсталирайте приложението Bitdefender BOX 1st Gen, тъй като това е проектирано единствено за Bitdefender BOX V1. В момента компанията продава V2, а старото приложение няма да работи с новия BOX.

След като създадете потребителски акаунт с Bitdefender, ще трябва:

 • Включете вашата кутия Bitdefender
 • Свържете мобилното си устройство към Wide мрежата на Bitdefender, излъчвана от вашата КУТИЯ
 • Свържете вашия Bitdefender BOX към безжичния си модем с включения кабел Ethernet

След като тази част от настройката приключи, трябва да получите успешна връзка.

Оттам Bitdefender ще ви преведе през процеса на обезопасяване на вашата мрежа с устройството, като по същество превръща вашия BOX в шлюз между вашия рутер и вашата мрежа. Ето защо първо свързвате BOX към вашия ISP модем.

Сигурността на вашата мрежа е разделена на три възможни метода: използване на предоставен от ISP рутер, персонален рутер или създаване на отделна нова безжична мрежа с помощта на вашия Bitdefender BOX. Избрах да използвам личен рутер, тъй като нямам рутер от моя интернет доставчик. Аз също тествах BOX като свой собствен рутер, за който обсъждам по-подробно по-късно.

След няколко забележителни хълцания, успях да завърша процеса, следвайки включените в Bitdefender инструкции, които ще се различават само леко в зависимост от метода на настройка, който използвате.

кутия bitdefender

Разлики между опциите за настройка

Има някои разлики в начина на движение на трафика на данни, в зависимост от вашата настройка. Ако използвате личен или предоставен от интернет доставчик wifi рутер, вашият трафик на данни следва този поток:

модем >>> КУТИЯ ЗА BITDEFENDER >>> WIFI ROUTER >>> УСТРОЙСТВА

КОРОБАТА стои като шлюз между вашия модем и вашия wifi рутер, така че всички входящи и изходящи данни се филтрират, преди да има шанс да повлияе на вашите устройства (или да изтече информация). Ето как устройството може ефективно да покрие вашите умни домашни устройства, дори без възможност за инсталиране на филтриращ софтуер.

Ако използвате Bitdefender BOX като собствен самостоятелен рутер, ще изрежете необходимостта от използване на отделен wifi рутер. В резултат на това информацията протича по този начин:

модем >>> БИТДЕФЕНДЕРНА КУТИЯ >>> УСТРОЙСТВА

Има някои предимства на BOX като метод на рутер. Изрязването на отделния wifi рутер ще помогне да се намали малкото въздействие върху честотната лента. Въпреки това, Bitdefender BOX е осезаемо ограничен като wifi рутер сам по себе си, особено предвид ограничения брой на LAN портовете. Това каза, ако използвате стар, остарял и бавен wifi рутер, най-вероятно няма да сбъркате поне да дадете на BOX снимката като модернизиран рутер за вашия дом.

Bitdefender BOX: Преглед на функциите

Свързвайки се директно към вашия рутер и контролиран чрез приложение за Android или iOS, Bitdefender заявява, че неговият BOX е „цялостно, многопластово решение за киберсигурност, предназначено да защити вашия дигитален живот.“ Bitdefender BOX се свързва с wifi мрежата на вашия дом и действа като отделна защитна стена (Вярно е прекалено опростено сравнение), следене на мрежовия ви трафик за нередности.

Според уебсайта на компанията, Bitdefender BOX V2 прави всичко от следното:

 • Блокира опасни или злонамерени URL адреси
 • Непрекъснато сканира мрежата ви за пропуски в сигурността
 • Блокира опити за експлоатация на устройства и мрежа
 • Разширени инструменти за родителски контрол с филтри за съдържание (с бъдещо кибертормоз и откриване на онлайн хищници)
 • Предоставя автоматични сигнали всеки път, когато ново устройство се свърже към мрежата
 • Включва антивирусен софтуер Bitdefender Total Security, който може да бъде инсталиран на неограничен брой устройства с Windows, Mac, iOS или Android
 • Блокира подозрителното поведение на устройството
 • Защита от груба сила, за да се предотврати превземането на хакерите от устройства
 • Автоматично блокира опитите за изпращане на чувствителни данни, като например информация за кредитна карта, информация за удостоверяване или данни за местоположение, чрез нешифровани връзки

кутия bitdefender

Bitdefender BOX се предлага с 1-годишна гаранция и 1-годишен абонамент. Защо абонамент? Това е частта, която е по-малко ясна. По-голямата част от този абонамент се насочва към защита на вашите устройства чрез услугата Total Security на Bitdefender, но част от разходите се включват в осигуряването на пълната ви сигурност в домашната мрежа като абонаментна услуга, а не само като устройство.

Ако сте обидени от тази практика, Bitdefender не е сам в нея. Конкуриращи устройства като RATtrap и Norton Core също изискват абонаменти, за да продължат да работят продуктите си след първата година. Други конкуренти, като Cujo, обаче отказаха опцията за абонамент, вместо това избраха продукт с по-висока цена с еднократна такса.

За съжаление не можете да извлечете голяма полза от вашата КУТИЯ, ако не плащате абонамента, въпреки факта, че много от защитните услуги се случват на местно ниво. Bitdefender свързва повечето от услугите в облачна система, така че ако анулирате абонамента, вашият BOX няма да направи повече от защитен рутер.

След първата година абонаментът струва $ 99 годишно, което всъщност е добра сделка, ако вече сте планирали да закупите висококачествения софтуер за защита на вашите устройства на Bitdefender. Можете да прочетете по-подробен преглед на Total Security тук. Отстрани от прегледа на BOX, установихме, че абонамент за Total Security почти си плаща за това колко добре защитава вашите устройства от заплахи за сигурността.

Общата сигурност обикновено струва $ 120 / година.

Свързване и защита на устройства

Очевидно всичките ви устройства, свързани към вашата мрежа, трябва да се показват в настройките на Bitdefender BOX в приложението. Въпреки това, BOX се опитва да идентифицира правилно кои устройства всъщност са защитени.

Когато първоначално настроих сигурността в домашната си мрежа, BOX показа, че единственото устройство, което получава покритие, беше моят wifi рутер:

кутия bitdefender

Около час по-късно, КОРОБАТА показа, че моят Amazon Echo е единственото покрито устройство:

Кутия Bitdefender

Докато си мислех, че моят wifi рутер е изчезнал, случилото се е, че BOX обърка Amazon Echo с рутера. Това, което виждате там, обозначен като Amazon Echo, всъщност е wifi рутерът. Открих, че това е вярно по-късно, когато тествах злонамерени връзки.

Когато BOX регистрира лошата ми връзка и посочи кое устройство се опитва да получи достъп до връзката, тя насочи към моя Amazon Echo. За всеки, който в момента притежава Echo или разбира как работят, ще отбележите, че не можете да го използвате като уеб браузър за достъп до конкретни връзки, така че всъщност това не е възможно. Вместо това регистрираната злонамерена връзка беше направена чрез моя лаптоп, който се появява в настройките на Bitdefender BOX като едно от няколко изключени устройства, но всъщност все още получава защита през цялата wifi мрежа.

Ако решите да настроите вашия Bitdefender BOX като свой собствен безжичен рутер, този странен проблем отшумява. В този сценарий трябва да свържете устройствата си директно към Wi-Fi мрежата на BOX. Собствената wifi мрежа на BOX беше по-добра да идентифицира устройства, свързани с нея, отколкото с предпочитания метод на Bitdefender.

Блокиране на злонамерен URL адрес

Една от по-активните функции на Bitdefender BOX, блокирането на злонамерен URL адрес работи добре. И тъй като BOX защитава всички устройства, свързани към вашия безжичен рутер, който и да е устройство, което се опитва да се свърже с опасен URL адрес, ще получи следното съобщение:

кутия bitdefender

Какви сайтове BOX счита за опасни или злонамерени? Това е въпрос, на който е трудно да се отговори. Bitdefender BOX вероятно използва смес от известни злонамерени сайтове и алгоритми, предназначени да открият кога сайтът може да е злонамерена фишинг страница.

Ако устройство се опита да влезе в злонамерен сайт, чрез приложението Bitdefender Central ще получите push известие, че злонамерен URL адрес е блокиран с допълнителна информация. Той ще ви каже кое устройство се опита да влезе в лоша връзка и ще ви даде възможност да включите в белия списък, ако смятате, че е безопасно.

Родителски контрол

Родителският контрол, предоставен чрез Bitdefender BOX, не е включен по подразбиране и не може да се приложи в цялата ви мрежа. Вместо това ще трябва да ги присвоите отделно за различни устройства, които могат да инсталират свързаното приложение.

За целта ще трябва да отидете на „Добавяне на устройство“ в долната част на екрана с дейности от централното приложение и след това да изберете съответната операционна система:

кутия bitdefender

Оттам изберете „Родителски съветник“. След това приложението ще ви позволи да изпратите връзка за изтегляне до всеки имейл адрес, който изпратите. Имах връзката за изтегляне, изпратена до имейл адреса, свързан с моя телефон с Android. Имейлът съдържа връзка към приложението Bitdefender Parental Advisor за конкретното устройство, което сте избрали, в случая, за Google Play:

кутия bitdefender

С инсталираното приложение Parental Advisor можете да:

 • Следете онлайн активността и приложенията на децата си
 • Пауза за достъп до устройството
 • Проследяване на местоположението
 • Блокирайте обаждания и съобщения
 • Следете активността във Facebook

Приложението дори ще ви попита дали искате да използвате Parental Advisor вместо приложението за съобщения по подразбиране, което ще позволи по-голям контрол върху това, което можете да видите по отношение на дейността на детето ви.

След като всичко е настроено, родителският съветник ще има пълен контрол върху наблюдаваното устройство. Ще трябва да създадете „детски профил“ за въпросното устройство, за да го наблюдавате. В моя случай това всъщност не беше възможно, тъй като единственото устройство, което Bitdefender регистрира за мен, беше безжичният рутер (отначало неправилно обозначен като Amazon Echo) и не откриваше устройства, свързани с личната ми wifi мрежа извън това.

Сигнали за устройство

Единственият път, когато успях да накарам алармите за устройства да работят правилно, беше, когато настроих Bitdefender BOX като собствена отделна wifi мрежа. В този случай тя работи добре. Всеки път, когато ново устройство се свърже с мрежата, ще получавате сигнал. Оттам можете да изберете дали да разрешите или забраните устройството, да проверите неговата операционна система и да разгледате друга информация. Можете също да сканирате всяко устройство от включеното приложение или просто да спрете връзката му с вашата мрежа за известно време.

Непроверени функции

Много от функциите на Bitdefender BOX са по-трудни за тестване, затова ги оставяме настрана. Те включват хакване от външни източници и опити за извършване на плащания по незащитени мрежи. Чувстваме се сигурни, ако приемем, че непроверените функции работят като се има предвид, че проверихме, че BOX наистина защитава цялата мрежа.

Полезност като устройство за сигурност

Обикновено съм фен на това, което може да предложи Bitdefender. Софтуерът на Antivirus Plus 2018 и Total Antivirus на компанията са сред най-добрите на пазара, с някои от най-забележителните функции, които също съм тествал.

Битовата кутия Bitdefender? Не толкова. За съжаление, продуктът в сегашното му състояние изисква твърде много поддръжка, за да го направи ефективно решение за сигурност за вашата домашна мрежа. От постоянните проблеми с качването на данни, докато са свързани с устройството, към необходимите няколко фабрични нула, Bitdefender BOX е чудесна концепция с цялостна лоша доставка. И въпреки че в момента е второто си поколение, изглежда, че Bitdefender направи само незначителни подобрения спрямо оригиналното устройство и все още пропусна маркировката за изграждането на устройство, което работи правилно за защита на домашната мрежа.

Отстраняване на неизправности при вашата настройка на Bitdefender BOX

Ще бъда откровен: следването на инструкциите, включени в Bitdefender, беше караница, поне първоначално. Включените инструкции не успяха да работят за мен след многократни многократни опити и беше необходимо много напред и назад с поддръжка на клиенти за решаване на проблема. Нито едно от решенията, които ми бяха предоставени от поддръжка на клиенти, също не ми свърши цялостна работа по отстраняване на проблемите, въпреки че моят мач за поддръжка по имейл волейбол ми помогна да разбера по-добре ограниченията за настройка на продукта..

Имаше два основни проблема, с които се сблъсках по време на процеса на настройка. Първо, опитът да свържа моя BOX към ISP модема би причинил една от двете грешки:

кутия bitdefender

кутия bitdefender

Грешки в настройките много

Първата грешка е тази, която неизменно изисква да извършите фабрично нулиране и да започнете процеса на настройване отново. От тестването беше трудно да се намери точната причина за тази грешка. Получавах съобщението на няколко пъти по време на процеса на настройка.

Една от причините да се сблъскате с тази грешка обаче е свързана с достъп до мрежата. За да използвате централното приложение за настройка, ще ви трябва интернет достъп. Това може да бъде мобилна информация или чрез wifi мрежа. Като се има предвид обаче, че процесът на настройка изисква да изключите вашия wifi рутер от вашия ISP модем, ще ви трябва 4G или 3G връзка, за да завършите настройката или отворена wifi връзка от някой от вашите съседи. Липсвайки или, ще получите съобщение за грешка и няма да можете да продължите процеса на настройка.

Може да срещнете първата грешка, дадена по-горе, дори когато успешно сте се свързали към Wifi връзката Bitdefender BOX, както се изисква от инструкциите за настройка и да има работеща мобилна или интернет връзка. Не намерих незабавно поправяне на този друг, освен за фабрично нулиране на устройството ви и опитайте отново.

Грешки в интернет връзката

Второто изображение отразява стъпка в процеса, която Bitdefender не успя да спомене, може да се наложи. Докато сте в процеса на настройка, ще бъдете свързани към мрежата на BOX wifi. Тъй като BOX все още не е настроен да осигурява достъп до интернет, може да получите това съобщение за грешка като следствие от това как работи процесът на настройка. За да го решите, изберете вида на интернет връзката, която предоставя вашия интернет доставчик. За най-много потребители, това трябва да е DHCP. След това натиснете следващия. Това трябва да реши този проблем и да завърши процеса на настройка, при положение че следвате останалите необходими стъпки (BOX свързан с ISP модем и wifi рутер свързан към BOX).

Провали в режим на мост

Трети проблем, с който се сблъсках само веднъж, се случи, когато се опитвах да защитя мрежата си. След като избрах да защитя личния ми wifi рутер чрез AP / Bridge режим, ударих огромен шнор. Първият път, когато се опитвах това, всичко, което направих, беше да накарам Bitdefender BOX да промени SSID на безжичния рутер, което ме накара да трябва да нулирам рутера си и да възстановя SSID и паролата, които бях задал преди, за да избегна повторното използване на всички мои пароли за устройства в цялата ми къща. Не се образува мост и трябваше да фабрично да върна моята Bitdefender BOX (отново).

Докато Bitdefender ви казва да настроите личния си wifi рутер в режим AP / Bridge, има вероятност вашият рутер дори да няма тази опция, както беше при мен. В моята ситуация по-късно открих, че моят рутер ще автоматично влезте в режим AP / Bridge. Препоръчвам първо да проверите администраторските настройки на вашия рутер, за да установите дали има такава опция за вас. Ако не го видите, продължете без промяна на настройките и се надявайте на най-доброто.

В крайна сметка, връзките ви, когато са извършени по начина, по който Bitdefender възнамерява, трябва да изглеждат така:

Кутия Bitdefender

Комуникация с Bitdefender поддръжка на клиенти

Изпратих поддръжка на клиенти на Bitdefender имейл за проблеми с настройката и получих отговор (бързо, бих могъл да добавя), който просто ме свърза към тази страница за настройка на КОРЕКТА при използване на вашия собствен wifi рутер. За съжаление, това бяха същите указания, които намерих в ръководството за настройка, които не ми бяха добре, и следователно също не работиха без допълнителни стъпки, които открих по-късно.

Накрая поставих този тест настрани за малко поради главоболието при настройката. Връщайки се към него по-късно, се свързах отново с поддръжката на Bitdefender със същия въпрос, преди да се опитам да премина през процеса на настройка, просто копирайки / поставяне на проблема, който имах преди. Втория път получих по-конкретни инструкции от агента за поддръжка на клиенти, но те не се различаваха от инструкциите за въртене, които не успяха да работят за мен.

Впоследствие успях да премина през процеса на настройка по няколко различни начина, използвайки леко променени процеси за настройка.

Един от методите, който използвах, беше:

 • Поддържайте личния ми безжичен рутер свързан с вашия ISP модем (например, не променяйте нищо по отношение на тези връзки)
 • Включете Bitdefender BOX и свържете мобилното ми устройство към Wifi сигнала на Bitdefender BOX
 • Свържете включения Ethernet кабел към най-долния Ethernet порт върху кутията Bitdefender, и във всеки наличен LAN порт на моя wifi рутер
 • Стартирайте настройката в Централното приложение

И воала! Успех. Поне малък успех. По време на този процес Bitdefender BOX беше създаден и показван, но не действаше като монитор за цялата ми мрежа. Това беше просто устройство, споделящо моята мрежа, което го прави по-малко полезен. Въпреки това, чрез този метод на настройка, BOX може да работи като самостоятелен рутер едновременно със собствения ви wifi рутер, процес, известен като каскаден. Bitdefender няма метод за настройка на каскадни маршрутизатори, но е подходящ вариант, ако методът на свързване не работи за вас.

Успях да свържа устройствата си към каскадната BOX мрежа, създавайки защитен център за наблюдение на мрежовата ми активност.

Като се има предвид, че горният метод на настройка не е начинът, по който Bitdefender е възнамерявал устройството да работи, опитах да премина отново през нормалния процес на настройка. Този път следвах последния набор от инструкции, изпратени ми същата сутрин, когато получих устройството да настрои правилно:

"Това е често срещана грешка, която възниква по време на настройката поради ограничени причини.

За да коригирате това, можете или да ги изключите [ISP модемът и BOX] и да ги свържете, докато те са изключени, да ги включите след това или да извършите малък тест:

След като включите WAN от модема в BOX, в долния бутон и включите и двете устройства, BOX ще излъчва WiFi мрежата, ще се свърже с тази с мобилно устройство и ще провери дали имате достъп до интернет.

Ако отворите браузър и той зарежда страница, процесът на настройка може да бъде завършен, може да се наложи да затворите приложението и КОРЕКТА веднъж или два пъти, за да се синхронизират, но грешката не трябва да продължава. Ако нямате достъп до интернет, проверете кабела и краищата на кабела. Физическа повреда може да е причината да не работи първо.

Имайте предвид, че ако поставите BOX след личен рутер, ще трябва да излъчва своя собствена WiFi връзка, за да може вашата мрежа да бъде защитена. “

Вижте, следвайки този метод работи, но само след като се уверите, че съм избрал DHCP на екрана „Connect откриване на работеща интернет връзка“ и след това щракнете върху „Напред“, за да продължите процеса на настройка. Отново, това е критична стъпка, която не е включена в ръководствата за инструкции и не е включена в имейлите за поддръжка, които получих, но трябва да се надяваме, че вашият BOX е правилно настроен като мрежов монитор.

Настройте Bitdefender BOX като самостоятелен рутер

За да настроите Bitdefender BOX като самостоятелен рутер, инструкциите ви казват да включите вашия ISP модем във вашата BOX и след това да стартирате процеса „Създаване на защитена wifi мрежа“, достъпен в долната част на екрана за настройка.

При наличието на тези връзки успях да настроя BOX като свой собствен рутер със собствен SSID и парола. За да го накарате да покрие устройствата ви с активиран wifi, ще трябва просто да ги свържете към новата wifi мрежа, излъчвана от BOX.

Сега, когато погледнете в приложението Central, ще видите, че устройствата са обхванати от мрежата на Bitdefender BOX, със статуси, показващи тяхното ниво на защита.

Ръководство за практически преглед, настройка и отстраняване на проблеми с Bitdefender BOX

Ще трябва ръчно да свържете устройствата си към вашата Bitdefender мрежа, което може да бъде досадно, ако имате много устройства. Въпреки това, използването на Bitdefender BOX като отделна мрежа от текущата ви лична wifi мрежа ви дава шанс да изберете на кои устройства се предоставя допълнителен бит защита.

Може да се сблъскате с още проблеми с вашия Bitdefender BOX по пътя. Имате ли КУТИЯ? Как беше вашето инсталиране и експлоатация? Информирай ни!

Посетете Bitdefender Box

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2