Számítógépes vírusforrások: Az eszközök és útmutatók nagy listája

Az Egyesült Államok összes háztartásának 40 százalékát vírusok érintik, ezek becslések szerint 4,55 milliárd dollárba kerülnek. Ezek aggasztó statisztikák, különös tekintettel az életünk egyre nagyobb részére, az adatokra és a személyes adatokra online. Vannak azonban egyszerű és könnyű módszerek, amelyek segítségével személyes adatait és számítógépét megvédik a vírusoktól. Ez az útmutató megmutatja, hogyan.
Antivirus

Az alábbiakban talál egy praktikus erőforrás-listát, amely elmagyarázza, hogy mi a számítógépes vírus, hogyan lehet megelőzni, hogyan lehet megszabadulni tőlük, és hol lehet többet megtudni a számítógépes vírusokról..

Útmutatók a számítógépes vírusokról

Ha nem ismeri a számítógépes vírusokat, és mit kell többet megtudni, vagy szeretné kibővíteni jelenlegi ismereteit, ezek az erőforrások mélyreható információkat nyújtanak róluk. A vírusok felfedezésétől kezdve a számítógépen lévő vírusoktól a leggyakoribb vírustípusokig ezek az útmutatók tartalmazzák az összes alapot:

TechTarget.com - Az első lépésekhez itt található a „számítógépes vírus” praktikus meghatározása. Információkat talál a különféle vírusok típusairól is (pl. Makrovírusok, fájlfertőzők és felülíró vírusok); a számítógépes vírusok érdekes története; és a világ leghíresebb vírusai közül néhány. Érdemes lehet megnézni a rosszindulatú programok útmutatóját is, amely még részletesebb információkat nyújt Önnek.

US-Cert.gov - Az Egyesült Államok Számítógépes Vészhelyzeti Felkészültségének Készítette: Ez az információ bemutatja a vírusokat és azt, hogyan lehet elkerülni őket..

Dummies.com - Ez az erőforrás a számítógépes vírusok leküzdésére szolgáló végső csalólapot kínálja. Elmagyarázza, hogyan konfigurálhatja az antivírus szoftverét, hogyan vírusokat kereshet a számítógépen, és hogyan tudja biztonságosan mûködtetni a számítógépet. Ezenkívül tartalmaz egy fejezetet arról, hogy mit kell tenni, ha számítógépe vírust kap, és hogyan lehet ezt a legjobban kezelni.

LiveScience.com - A számítógépes vírusok három leggyakoribb típusát megvitatva, ez az erőforrás trójainak, botneteknek és ijesztő programoknak felel meg. Részletekbe kerül ezek mindegyikével, miközben néhány iparági vezető szakértőtől is tanácsot ad.

Comparitech.com - A számítógépes vírusok leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy a számítógépen telepítve legyen egy víruskereső szoftver. És ez a nagyszerű, zsargon-mentes útmutató elmagyarázza, miért van szüksége antivírus szoftverre, és mire kell figyelnie vásárláskor.

BBC Bitesize - Annak ellenére, hogy ez az erőforrás gyerekeknek szól, mégis nagyszerű áttekintést nyújt arról, hogy mi a vírus, mi történhet, ha a számítógépe megkapja, és mi a leggyakoribb rosszindulatú program. Kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekeket nevelje arra, hogy mikor kell a számítógépen dolgozni.

A számítógépes vírusok védelmét és eltávolítását szolgáló eszközök kiválasztása

Ezek a források hasznos tanácsokat nyújtanak a számítógépen a leghatékonyabb víruskereső szoftver megtalálásához a számítógépen:

Comparitech.com - A 2017-es legjobb vírusvédelem felsorolásaként a Comparitech minden nehéz munkát elvégzett az Ön számára az egyes szolgáltatók részletes áttekintésével. Különböző kritériumokat vizsgáltak meg, ideértve az ár-érték arányt, a hatékonyságot és a kiegészítő funkciókat. A vásárlás megkezdése előtt elolvashatja az egyes szolgáltatók részletes véleményét.

US-Cert.gov - Itt további információkat talál arról, hogy mi az antivírus szoftver, hogyan működik, és hogyan reagál a fenyegetésekre..

SE Labs - Simon Edwards biztonsági szakértő, az Anti-Malware Testing Standards Organization igazgatóságának elnöke alapította. Ez a vállalat független antivírus programot tesztel. A fogyasztók itt jelentkezhetnek, hogy legfrissebb jelentéseiket megkapják.

A vírusok adatbázisai

A lehetséges veszélyekkel kapcsolatos figyelmeztetés érdekében érdemes megnéznie ezeket az adatbázisokat, amelyek a legfrissebb valós idejű frissítéseket tartalmazzák a meglévő és a felmerülő fenyegetésekre és sebezhetőségekre:

WildList.org - A WildList Organization International célja, hogy átfogó, időszerű és pontos információkat szolgáltasson a termékfejlesztőknek és a felhasználóknak a „vadonban lévő” számítógépes vírusokról. A listát több mint 40 elismert önkéntes készítette, és mindenki számára ingyenesen megtekinthető..

Symantec.com - A kiberbiztonság vezetőjeként ez egy remek hely a látogatásra, ha a legújabb fenyegetésekről szeretne hallani. Legfrissebb információkat találhat a felmerülő veszélyekről, a felmerülő kockázatokról és a sebezhetőségekről.

McAfee.com - ezen a weboldalon talál egy listát a legutóbbi fenyegetésekről, amelyeket felbecsültek, hogy meghatározzák, milyen típusú kockázatok vannak (azaz alacsonyak vagy magasak). Megtalálható egy globális vírustérkép és a legutóbbi víruscsalások listája.

AVG.com - Tudjon meg többet a legfontosabb fenyegetésekről az AVG Threat Labs vírus enciklopédia segítségével. Itt többet megtudhat az egyes vírusokról (például a trójai Horse-ről), miközben megnézheti, hogy milyen veszélyeket fedeztek fel ma és milyen típusú rosszindulatú programokat találtak.

További források és szervezetek

CERT - Ha frissíteni szeretné az internetes biztonság legújabb fejleményeit, ideértve a legfrissebb számítógépes vírus fenyegetéseket is, ez a hely. A Szoftverfejlesztési Intézet részeként működő CERT élvonalbeli információkat, tanácsokat és képzéseket nyújt a kiberbiztonság folyamatos fejlesztése és fejlesztése érdekében..

AAVAR.org - Ez a nonprofit szervezet Ázsiában található, és a világ minden tájáról számos szakértőből áll. Céljuk a rosszindulatú rosszindulatú programok károsodásának és elterjedésének megakadályozása, ugyanakkor a számítógépes vírusok tudatosítása a világ minden táján a felhasználók számára.

Apple.com - Mac felhasználók számára ez egy kötelező erőforrás, mivel további részleteket nyújt a Macbe épített biztonság típusáról. Ez is jó hely, hogy naprakészen tartsuk a legújabb fejlesztéseket, és hogy vannak-e frissítések, amelyeket meg kell tennünk.

Microsoft.com - Itt megismerheti a Microsoft legújabb beruházásait, a biztonsági rendszerek javítása érdekében tett intézkedéseiket és a rendszerbe beépített biztonsági módszereket. Ha vállalkozás vagy, akkor elvégezhet egy biztonsági kockázatértékelést is, amely segít megérteni a biztonsági fenyegetés költséghatásait és milyen intézkedéseket kell tennie a vállalat védelme érdekében..

AV-TEST.org - Független szolgáltatóként az AV-TEST kutatási munkát végez, amely lehetővé teszi számukra a legfrissebb fenyegetések megtalálását és elemzését, mielőtt az ügyfeleknek tájékoztatást adnak eredményekről. Legyen naprakész a legújabb tesztekkel a saját webhelyén keresztül, szűkítse a keresést annak alapján, hogy melyik készüléket szeretné keresni - pl. Android; Windows (üzleti vagy személyes); és MacOS.

VirusBulletin.com - E kiadvány segítségével megismerheti az online biztonság legújabb technikáit, fejleményeit és veszélyeit, miközben meghallgathatja az iparági szakértők véleményét. A Virus Bulletin ezen kívül teszteli a rosszindulatú szoftvereket is, így elolvashatja azok tanúsítási sémáit és azok működését.

Összefüggő: Tanulja meg, hogyan lehet az e-maileket titkosítani, hogy üzeneteit titokban tartsa.

Lehet, hogy tetszik azAntivirusHogyan lehet elkerülni a közös biztonsági lyukakatAntivírusMi a víruscsalások (példákkal)

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 83

Adblock
detector