ТоталАВ преглед 2020

ТоталАВ је јефтин…

Када је у питању ваша сигурност и приватност на мрежи, онда јефтино није увек добро.

Намеравали смо да откријемо да ли овај антивирусни производ може да конкурише скупљим ривалима.

Резиме ТоталАВ

ТоталАВ је потпуно опремљени антивирусни софтверски пакет с пуно тога за понудити, укључујући бесплатну верзију и плаћену верзију која се увелике проширује на оно што ћете добити. Плаћена верзија ТоталАВ кошта само 19,99 УСД и укључује заштиту од вируса, шпијунског софтвера, рансомвареа и других облика злонамерног софтвера.

Након неколико година на тржишту и неколико крвавих носова од стране купаца, ТоталАВ је променио софтвер, праксе наплате и политику поврата на боље. Сада је то једна од најпопуларнијих услуга на тржишту данас, потез који нас је натерао да поново оценимо наш претходно негативни преглед услуге.

У овом Тотал АВ прегледу, погледали смо обе верзије, на крају откривши да је бесплатна пробна верзија корисна, али врло ограничена, док плаћена верзија пружа неке јединствено вредне карактеристике које је издвајају од неких већих имена у индустрији.

ЕКСКЛУЗИВНО ДОГОВОР: ТоталАВ нуди нашим читаоцима уговор са 19,99 УСД годишње, што чак превазилази тренутни посао који имају на својој веб локацији. Ово укључује гаранцију поврата новца од 30 дана тако да можете испробати без ризика и отказати повраћај новца у целости.

Вриједност за новац важан је фактор у нашим оцјенама, тако да смо одлучили да надокнадимо рејтинг на основу снижених цијена.

Ако се цена извади из једначине, постоје алтернативе које преферирамо; Међутим, за чврсто решење лако и лако које удобно победи сав бесплатни (и део плаћеног) антивирусног софтвера који смо тестирали, ТоталАВ би требало да буде у вашем ужем избору.

У нашем претходном ажурирању ове услуге, смањили смо резултат ТоталАВ-а због рекламација купаца о пословним праксама неприкладним за потрошаче, посебно у вези ненамерних плаћања, рачуна виших од очекиваних и нејасне политике ауто обнове.

Од тада, ТоталАВ је преслушао те притужбе и снажно се пребацио у правцу који је више потрошач. Као резултат, покупили смо резултат да боље одражавају позитивне промене компаније.

Иако је политика аутоматске обнове сада транспарентнија, обнова је скупа.

САВЕТ: Тотал АВ је одлична вредност за новац прве године, али цена скаче по обнови. Након што сте се пријавили за попуст, контактирајте тим за подршку и замолите их да искључе аутоматску обнову.

Ево важног дела политике обнове који потврђује како можете искључити аутоматску обнову и која је цена обнове ако обновите.

ТоталАВ аутоматска обнова

Пратићемо повратне информације купаца, укључујући коментаре које смо добили овде да видимо да ли се одржава више етичких пракси наплате.

Минимални системски захтеви

ТоталАВ прави апликације за Виндовс, Андроид, Мац и иОС.

За Виндовс и Мац то укључује стандардну антивирусну заштиту. За Андроид уређаје добићете антивирусну заштиту, алат за оптимизацију и менаџер апликација. Верзија иОС-а је значајно ограничена, нуди оптимизатор који ће вам убрзати телефон, менаџер фотографија који вам помаже да очистите фотографије и избегнете ужасну поруку „Складиштење пуна“ и сигуран алат за прегледавање..

Тешко је тачно рећи који су системски захтеви за сваког. ТоталАВ не наводи никакве информације о системским захтевима на њиховој веб локацији. Уместо тога, када кликнете на „преузми“ за Мац или Виндовс или одете у Гоогле Плаи продавницу или иТунес, установићете да је преузима прилично лако или ћете наићи на грешке. Ово није сасвим добар начин помагања купцима да схвате да ли њихови уређаји могу да управљају софтвером, али већина савремених уређаја са модерним оперативним системима треба да ради.

Инсталација и подешавање

Инсталирање ТоталАВ-а било је помало неугодан процес. Прво, морате да отворите налог - нешто на шта појединци који освештавају приватност и који желе бесплатни вирусни програм можда могу да разговарају. Није уобичајено да за преузимање алата захтевате податке за пријаву или налог бесплатно верзија програма. Плаћено, да. Бесплатно? То је мало непотребно.

Након тога, ТоталАВ ће потрошити добрих неколико минута надограђујући дефиниције вируса на вашу машину. Тек након свега тога заправо можете инсталирати програм на рачунар. Све у свему, инсталација ми је трајала нешто мање од 10 минута, што је изгледало мало дуго да бих инсталирао програм. Поред тога, већину тог времена проведеног у чекању за потпуну инсталацију потрошено је за ажурирање дефиниција вируса.

ТоталАВ

Једном инсталиран, ТоталАВ бежи тихо у системској траци, али ће бар први пут учитати контролну таблу. Потрошио је скоро никакав простор на мом ЦПУ-у и потрошио сам око 20 МБ РАМ-а на својој машини. Све у свему, тај профил је низак.

Интерфејс

ТоталАВ интерфејс

Свакако не можете кривити ТоталАВ за обраћање пажње на визуал. Сучеље ове апликације је врло лако за навигацију, мада неки аспекти не морају нужно имати смисла.

На пример, нивои бројила за различите категорије у почетку изгледају занимљиво и корисно - док не схватите да уопште нису. Узмите категорију "Антивирус":

Тотални нивои озбиљности

За мене, то показује да је мој ниво озбиљности изузетно висок. Пронађене 25 претње? Јао! Само, тих 25 „претњи“ су колачићи са праћењем и све са веб локација у које верујем. Да, колачићи пратилаца помало су упитна мјера, али не бих ишао далеко да кажем да су сви колачићи пратили озбиљне сигурносне пријетње мојој машини.

Изван овога је лако доћи до ствари које желите и требате. Дугме „Поправи проблеме“ на врху чини поправљање било каквих проблема који се налазе у свим категоријама једноставан поступак, док је могућност брзог кретања до сваке категорије на левој страни леп додир.

Безбедносне функције

Ова апликација вам даје све стандардне ставке које тражите у антивирусном програму. Можете брзо скенирати или извршити много дуже скенирање целог система како бисте помогли да се уклони било који злонамјерни софтвер.

Брзо скенирање, међутим, није тако брзо као што само име говори. За покретање је било потребно око 15 минута, што изгледа болно неефикасно за „брзо“ скенирање. Одобрено, прекратко време није нужно ни добро, јер генерално значи да се премало подручја прегледа, али ја сам имао потпуну скенирање система на другом антивирусном софтверу у приближно исто време.

ТоталАВ скенирање вируса

У поређењу са брзим скенирањем, потпуно скенирање изгледало је ефикасније. Потребно је 24 минута, што је релативно брзо за скенирање у систему. Заправо је био веома ефикасан у проналажењу неких тест вируса које сам инсталирао, као и учитавању колачића за праћење на мом систему.

Поред опција скенирања, ТоталАВ пружа стандардне заштитне зидове и функције заштите у реалном времену. Можда је упечатљивији и необичнији додатак укључивање ВПН-а уз плаћену верзију програма. Веома је неуобичајено да антивирусни софтвер садржи ВПН, иако на неки начин то има смисла. ВПН неће вас спречити да преузимате вирусе, али чињеница да је ТоталАВ одлучио да дода сопствено ВПН решење помало је леп додир да заокружи остале функције програма.  

Опција ВПН има дугу листу локација ВПН сервера: преко 40. То је упоредиво са неким од главних добављача ВПН-а на тржишту, што чини ово достојно ВПН решење ако тражите различитост локације. Питао сам ТоталАВ о томе да ли је њихова ВПН услуга узгајана у кући или им се пружа преко друге странке. Речено ми је да је ТоталАВ-ово ВПН „Сигурно прегледавање“ сопствена услуга за кућне радиности.

ТоталАВ ВПН

Интернетска база знања укључује још неколико детаља о ВПН-у, тако да користи 256-битну АЕС-ЦБЦ енкрипцију покренуту на ОпенВПН протоколу. Поред тога, нема података о ВПН-у. Због недостатка информација и функција, за сада не бих предложио да га користите ако тражите озбиљно ВПН решење. Не долази са било каквим карактеристикама које се обично налазе на плаћеним ВПН услугама, као што је заштита од цурења ДНС-а, прекидач за уклањање или опција промене портова. Нема ни речи о политици евидентирања, нешто битно од свакога ко то жели да користи као сигуран, анонимни ВПН.

Такође незгодно за оне који не плаћају услугу је чињеница да ТоталАВ закључава карантенску опцију иза платног зида. Будући да је карантин доступан само са плаћеном верзијом, ваше могућности за рад са вирусима или другим злонамерним софтвером су ограничене. Можете да избришете или додате списак дозвољених вируса или одлучите да ништа не предузимате.

Вриједност у карантину су пронађене и очишћене датотеке које ће бити потребне како би други програми могли правилно радити. Непотребно је рећи да ћете морати бити много прецизнији у начину на који користите бесплатну верзију с обзиром да немате карантинску опцију, да не бисте погрешком покушали да их очистите одређеним зараженим програмима..

На крају, корисност коју ћете извући из примарне функционалности ТоталАВ-а је ограничена ако се придржавате само бесплатне верзије.

Остали алати

Систем Боост има леп додатак. На пример, могућност да се омогуће и онемогуће програми покретања је веома корисна. То олакшава ударање Алт + Делете и покушај заустављања покретања програма, посебно за оне који нису сигурни који програми би требали дозволити или онемогућити покретање.

Такође је корисна могућност деинсталације програма са рачунара помоћу ТоталАВ клијента, као и функција која истодобно брише историју и колачиће са ваших претраживача. Нажалост, ТоталАВ не може да преузме историју из Опере, иако добија колачиће.

ТоталАВ стартапови

Све су то функције које ћете морати да платите, јер су донекле потпис на ТоталАВ-у. Корисници Виндовс-а могу да усмере ове процесе који су понекад незгодни за извођење у сваком Виндовс оперативном систему.

Алат за чишћење диска није неуобичајено за остале антивирусне апликације, али да сам икада видео лепши изглед за њих негде другде, не бих га могао ни навести. ТоталАВ је ударио ноктом по глави својим дупликатом за чишћење. Њихова дробилица смећа је такође модерна и изузетно корисна.

Наравно, сви ти корисни додаци су, претпостављате, закључани иза платна зида.

Ефикасност као безбедносно решење

Када размислите шта добијате са ТоталАВ-ом, то је на крају добро, ако не и савршено, безбедносно решење. Са неколико година рада под својим појасом, ТоталАВ има неко време фино подешавање свог производа, мада још увек има простора за раст. Компанија би посебно могла учинити више да буде транспарентна (област у којој је постигла велике кораке у протеклој години) и да смањи нека претјерана упозорења о пријетњи.

У том смислу, мора се размотрити шта је доступно путем апликације. Ватрозид је ту и ради како је предвиђено колико знамо. Алат за скенирање вируса темељно прикупља пријетње, иако би колачићи пратилаца вјероватно требали бити рекласифицирани у своје дефиниције, тако да нису у истој категорији као и злонамјерни софтвер. На пример, класификовао је тест вирус на истом нивоу претње као трацкер колачиће („наранџасто“ на њиховој скали, које пада директно у мерач нивоа претње).

ТоталАВ фиревалл

Додавање ВПН-а чини га значајнијим у овој категорији за већину корисника од већине других антивирусних решења, а теже у тежини у углу ТоталАВ-а као безбедносније решење све у једном.

Укључивање индустријских стандардних карактеристика у бесплатну верзију, попут карантене, сигурно би је ставило на ниво неких познатијих програма.

Тешко је кривити ТоталАВ за оно што тренутно има. Једина алтернатива, наравно, је да поново укажете на то да већину ових функција не можете користити без претходног плаћања. Да, брзо скенирање можете извршити бесплатно, али недостатак пуног скенирања или карантене бачене за пробну верзију може бити преокрет за неке људе.

Системски утицај

Као што је раније речено, брзо скенирање је трајало 15 минута. То је забавно дуго време за брзо скенирање. Док је ово трајало, па чак и кад није, стално сам добијао попуп поруке од ТоталАВ-а који ми говоре о претњама мом систему које је требало очистити.

Можете да искључите ова обавештења, али чини ми се сувишним да ми кажете о претњама које морам да очистим док скенирам. Појавни прозори су такође прилично наметљиви и заузимају прилично велики део екрана. Можете да их кликнете да бисте их затворили, али они ће се појавити нешто редовно.

ТоталАВ попупс

Позитивно, чак и током скенирања система, ТоталАВ је користио врло мало ЦПУ-а. То је неуобичајена корист, јер ће неки програми једноставно напунити ваш процесор до те мере да уопште не можете учинити са рачунаром док се он покреће. Још импресивније је чињеница да уопште није успорио мој нетбоок током скенирања. С обзиром на то да нетбоок има врло ограничене ресурсе процесора, ово може учинити ТоталАВ добром опцијом за добар сегмент корисника са нижим машинама.

Апликација обавља своју дужност када су злонамерне датотеке улазне. Ватрозид је открио мој покушај преузимања датотеке тестног злонамјерног софтвера и упозорио ме на то. Тада вам даје могућност да уклоните, карантин или игноришете филтер и наставите са преузимањем датотеке. Када ће се то догодити, на екрану ће се појавити прилично истакнута порука.

Доста неугодно откривање пријетњи и даље је блокирало моје напоре чак и након што сам га искључио. У ствари, намерно сам га искључио како бих могао да преузмем тестну датотеку и видим да ли ће ТоталАВ то открити скенирањем. Уместо тога, одбио ми је да уопште преузимам датотеку, чак и ако су функције за праћење искључене.

Помоћ и подршка

ТоталАВ пружа неколико подручја подршке за оне који желе да користе софтвер. Они нуде 24/7 цхат уживо на свом вебсајту, што је нешто што мислим да би требало понудити више компанија. Једном сам користио ову услугу како бих сазнао информације о њиховој ВПН услузи. Било је потребно око четири минута да добијете одговор. Представник службе је могао да одговори на моје питање прилично брзо и сажето после тога. 

Такође им можете послати е-пошту, позвати их или користити базу знања на лицу места. Међутим, база знања је само незнатно корисна, тако да је већа вероватноћа да ћете се обратити неком од директнијих метода за контакт да бисте ступили у контакт са компанијом.

Како избјећи додатне трошкове

Иако ТоталАВ нуди велики попуст на своје услуге, производ је на крају прилично скуп након прве године. Пре нашег поновног прегледа услуге, многи потрошачи су се жалили да их је ово изненадило, јер ТоталАВ није био претерано јасан у својој политици аутоматског обнављања и био је спор да би обрађивао жалбе купаца.. 

Међутим, дошло је до великих промјена. ТоталАВ сада отворено оглашава своју политику аутоматске обнове на својим страницама производа и на завршној страници за регистрацију. Постоји и 30-дневна гаранција поврата новца и повраћај поврата ако откажете пре пуне године услуге.

Имајте на уму да ако не желите да доживите шок налепница по пуној, стандардној цени компаније ТоталАВ (око 149 УСД годишње), мораћете да откажете пре истека прве године. Предлажемо да подесите подсетник за календар за себе.

ТоталАВ преглед 2020
ТоталАВ преглед 2020

Укупни утисци

ТоталАВ је нископрофилна, у потпуности функционална апликација са пуно карактера. На данашњем тржишту потрошачких производа, компанији је потребан карактер да би се разликовао од гомиле. А тржиште антивирусног софтвера заиста је веома гужва.

Сигурно је да је ово моћан програм, а чињеница да није системска свиња је симпатична. Без обзира на то, могла би да искористи неке карактеристике потписа, попут ВПН-а, да буде заиста одржива алтернатива главним кандидатима. Поред тога, ако ТоталАВ жели да побољша и имиџ и корисничку базу, мора наставити да се креће ка транспарентности.

Недавне промене у разјашњавању његове политике за аутоматску обнову, као и додавање увећаног попуста, изузетно су напредни, да тако кажем. Али још увек постоји раст у вези са другим областима, попут омогућавања купцима да искључе аутоматску обнову на одласку као што то дозвољавају неки конкуренти, и коначно објављивање системских захтева како би се осигурало да корисници случајно не купе производ који не могу ефикасно користе на својим системима. 

Поред тога, ТоталАВ ће можда желети да одустане од захтева за регистрацијом за налог само да би користио пробну верзију и чак и преузео програм. Ово није ништа друго него метода прикупљања података о потенцијалним купцима и дефинитивно је погрешан начин обављања ствари. Потврдио сам да је то случај након што сам почео да добијам поруке е-поште од компаније која ми покушава понудити попусте у року од неколико сати од преузимања бесплатне пробне верзије. У року од 36 сати већ сам примио два мејла са попустима и охрабривао ме да се пријавим за цео рачун.

Компанија би такође требало да размотри одустајање од своје политике присиљавања потенцијалних купаца да се аутоматски преусмере на страницу за крајњи производ приликом повратка на веб локацију.

Коначно, ТоталАВ би такође требало да се спусти у претпоставку бесплатне пробне верзије. Тако мало можете да урадите са бесплатном верзијом да то заиста није вредно нечијег времена. Наравно, можете извршити брзо скенирање и уклонити све што нађете брзим скенирањем, али чак ни карантену не можете да искористите, тако да ћете морати бити изузетно опрезни у начину на који је користите.

ТоталАВ спакује користан програм у прилично пакет, али ћете морати да добро размислите да ли он има вредност после попуста за прву годину. Цијена прве године је конкурентна и лако се поклапа с неким од главних имена у индустрији, а пружа готово једнаке сигурносне карактеристике, а затим и неке. Међутим, цена за аутоматско обнављање је знатно већа од цене коју ћете платити од конкуренције.

Белешка: Иако по конкурентним ценама, снижене цене од 19,99 долара, које нуде читаоцима Цомпаритецх-а, чине ТоталАВ врло добром вредношћу. Вриједност за новац један је од многих елемената који одређујемо како оцјењујемо услугу. На основу тренутно снижених цена, одлучили смо да повисимо резултат ТоталАВ-а са 8,5 на 9 од 10.

Посетите ТоталАВ

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 64

Adblock
detector