Упутство за детаљни преглед, подешавање и решавање проблема са Битдефендер БОКС-ом

2019. је сјајно време да будете техничар. Данас је све већи број уређаја који дијеле вашу кућну мрежу. Од рачунара до телефона до „паметних“ уређаја, чини се да скоро све са батеријом жели примати и делити податке. Уз фрижидере који стварају листе за куповину паметних флаша воде, који вас муче око потребе да пијете више воде, многи производи у вашем дому сада се могу повезати са ВиФи мрежом вашег дома. Али на свим тим повезаним уређајима постоји мрачна страна, и то долази на начин повећане безбедносне претње.


битдефендер кутија

Такође видети: Преглед потпуне сигурности Битдефендер-а

Сваки уређај који сте повезали са кућним интернетом ствара потенцијалну тачку за улазак у сајбер криминал. И док сигурно можете да купите ВПН рутер да прикријете свој идентитет или инсталирате безбедносни софтвер на рачунар и мобилне уређаје, постоји велика шанса да ваш паметни тостер не поседује заштиту од вируса. Једини начин да се постигне заштита све Ваших паметних уређаја је да употребљавате мере заштите за целу мрежу, одједном.

Овде долази Битдефендер БОКС. Паметни кућни уређај за цибер-безбедност, Битдефендер БОКС је дизајниран да дода толико потребан слој заштите вашем паметном дому. Постоје други такви уређаји већ на тржишту, а вероватно ћемо видети пораст популарности за њих у наредним годинама. Битдефендер издаје свој БОКС као први својеврсни мрежни апарат за заштиту.

Битдефендер покушава да реши ову сигурносну рупу већ неколико година, прво са оригиналним Битдефендер БОКС-ом, а сада и са БОКС В2. С кршењем података и шифрирањем вируса који су у средишту позорности, свако ко се одлучи да се укључи у повезани дом, на крају ће требати уређај попут овог који штити целу мрежу од спољних претњи безбедности.

Да ли ће Битдефендер БОКС бити један уређај који вам је потребан за заштићени паметни дом? Након тестирања и рада са уређајем више од месец дана, то нажалост није лако препоручити потрошачима. Иако је мој БОКС показао неке значајне предности за мој дом, такође сам открио да је препун превише техничких проблема да би био спреман за велике лиге.

Резиме рецензије Битдефендер БОКС

Битдефендер БОКС нуди неке корисне функционалности сваком кориснику. Уређај ефикасно филтрира вашу читаву мрежу и помоћи ће да спречи приступ вашим уређајима злонамерним локацијама. То ће вероватно такође спречити да неки лоши актери продру у вашу мрежу, посебно у случају напада човека у средини.

Међутим, превише превише негативних средстава мучи БОКС В2. Уређај пречесто престаје да ради на одговарајући начин, захтевајући ресетовање фабрика неколико пута недељно, ако не и неколико пута дан. Открио сам да је то случај готово сваки пут када сам покушао физички померити уређај, али такође насумично чак и када је уређај остао сам да ради своје ствари.

Процес инсталације је понекад брз, али можете се потрудити да га пробијете први пут ако вам се догоди да имате вифи рутер који не жели да се игра добро са БОКС-ом. Нажалост, чак и ако је уређај правилно постављен, чини се да његов софтвер пропушта траг у идентификацији уређаја који су на њега повезани.

Поред тога, иако Битдефендер тврди да уређај не утиче на ваше токове података, након што сам провео неколико недеља са БОКС-ом повезаном у моју мрежу, приметио сам сталне проблеме са уплоадс. Често сам морао да повежем своје уређаје са другим мрежама како бих ефикасно преносио податке без прекида.

Све у свему, Битдефендер БОКС В2 понекад ефикасно делује, али има превише технички одвраћајућих искустава да би био уређај на којем желите одмах да заштитите своју паметну кућну мрежу..

ИоТ / мрежа заштита као услуга

Битдефендер БОКС је само један уређај међу растућим трендом решења за заштиту ИоТ / кућне мреже. Намена ових уређаја појавила се због повећања паметних производа за дом који гужвају многе наше кућне мреже.

Проблем са већином паметних производа за кућу је инерција који представљају безбедносни ризик. Док наши рачунари и мобилни уређаји имају софистициране оперативне системе који могу користити антивирусне, антималваре и анти-хацкинг софтверска решења, паметни кућни уређаји имају веома ограничен оперативни систем. Не могу покренути такав софтвер, остављајући их релативно незаштићеним. И даље су подложни хакирању, могу примати злонамјерни софтвер и мајсторски хакер може их користити како би стекао већи приступ остатку ваше кућне мреже.

Гатеваи уређаји су занимљиво и функционално решење овог проблема. Битдефендер БОКС и слични уређаји служе као „мост“ вашој мрежи. Сав интернет саобраћај пролази кроз њих и филтрира се због сумњивих активности. Дакле, чак и ако не можете да инсталирате заштитни софтвер на свој Амазон Алека, јер БОКС или сличан уређај ствара штит шифроване заштите око ваше целе мреже, ваш Алека, у ствари, постаје хакиран.

Све чешће, компаније попут Битдефендера продају ове уређаје заједно са припадајућим услугама претплате, обично антивирусним и другим софтвером за надгледање. Комбиновањем софтвера са хардвером циљ је стварање функционалног, заштитног сервиса за Интернет ствари и све већег броја критично угрожених уређаја на дељењу кућних вифи мрежа.

Системски захтеви и спецификације БОКС

Постоје два скупа захтева за коришћење Битдефендер БОКС В2. Прво, услови за подешавање кутије за рад са кућном мрежом. Друго, специфични захтеви за рачунаре и мобилне уређаје који ће покретати укључени софтвер Тотал Сецурити Антивирус.

За Битдефендер БОКС, требаће вам:

 • Широкопојасни Интернет прикључак (кабл / ДСЛ / УТП)
 • Битдефендер Централна апликација за мобилне уређаје (Андроид 4.4 или новији) или иОС 9+
 • 4Г / 3Г дата веза

4Г / 3Г дата веза неопходна је за рад БОКС-а током поступка подешавања. Ако немате приступ 4Г / 3Г на мобилном уређају који користите током подешавања, можда ће вам требати приступ засебној вифи мрежи; у супротном, имаћете неке значајне проблеме током подешавања.

За Тотал Антивирус ваши уређаји ће морати да испуњавају различите критеријуме у зависности од врсте уређаја. За специфичне захтеве уређаја, препоручујемо вам да проверите овај Страница производа Тотал Сецурити 2019.

Што се тиче самог Битдефендер БОКС-а, уређај је направљен да функционише на кућној мрежи са пуно активности. БОКС В2 поседује дуал ГХз дуал Цоре Цортек А9 процесор од 1,2 ГХз и 1 ГБ ДДР3 меморије. Чак укључује 4 ГБ интерне меморије.

Што се тиче могућности бежичног емитовања, уређај користи паралелну двопојасну антену 2,4 ГХз и 5 ГХз постављену за ИЕЕЕ 802.11а / б / г / н / ац Ваве-2 @ АЦ1900. За случајног корисника то значи да уређај има снажну антену и може ефикасно и на доброј удаљености да емитује и нове и старије уређаје. Ако одлучите да користите БОКС као самостални рутер, установићете да он добро емитује уз мало губитка пакета.

Највећа мана БОКС-а и оно што ограничава његову функционалност као самостални рутер су ситуације етхернет порта. Постоји 1 ВАН порт, као што се очекивало, али само 1 ЛАН порт. И док БОКС може користити Гигабит ВиФи везе, прилично је ограничен за оне који преферирају Етхернет везе са својим рутером..

Инсталација и подешавање Битдефендер БОКС-а

Физички гледано, Битдефендеров центар за цибер сигурност није најбољи за оне који желе смањити количину простора посвећеног мрежним уређајима. Кутија је естетски добро дизајнирана, али је мало на великој страни, што чини мање оптималним решењем за оне са ограниченим простором.

Можда ћете осећати потребу да извучете уређај из кутије и одмах покренете поступак подешавања. Снажно бих вас охрабрио против те акције. Током тестирања наишао сам на неколико снагова који су стварно успорили процес подешавања, тако да је паметно размотрити шта требате учинити да бисте исправно поставили БОКС и шта може поћи по злу пре него што зароните.

битдефендер кутија

Да бисте правилно извршили подешавање, мораћете да инсталирате Битдефендер Централну апликацију, а затим да покренете Битдефендер БОКС подешавање одатле. Вероватно ћете увидети да у Гоогле Плаи Сторе-у и иОС Апп Сторе-у постоји прегршт Битдефендер апликација. Оног требати се зове Битдефендер Централ. Урадити не инсталирајте Битдефендер БОКС 1ст Ген апликацију, јер је дизајнирана искључиво за Битдефендер БОКС В1. Тренутно компанија продаје В2, а стара апликација неће радити са новим БОКС-ом.

Када направите кориснички налог са Битдефендер-ом, мораћете:

 • Укључите Битдефендер кутију
 • Повежите свој мобилни уређај са Битдефендер вифи мрежом која се емитује са вашег БОКС-а
 • Повежите свој Битдефендер БОКС на свој бежични модем помоћу приложеног Етхернет кабла

Након што се овај део подешавања заврши, требало би да успоставите успешну везу.

Одатле ће вас Битдефендер провести кроз процес заштите ваше мреже уређајем, у суштини чинећи ваш БОКС приступником између вашег рутера и ваше мреже. То је разлог зашто прво повежете БОКС са својим ИСП модемом.

Заштита ваше мреже је подељена на три могућа начина: коришћење рутера обезбеђеног од ИСП-а, лични рутер или креирање засебне нове бежичне мреже помоћу Битдефендер БОКС-а. Одлучио сам се за кориштење личног усмјеривача, јер немам усмјеривач од свог даватеља интернетских услуга. Такође сам тестирао БОКС као свој рутер, о чему ћу касније детаљније говорити.

Након неколико значајних штуцања, успео сам да довршим поступак следећи упутства за Битдефендер која ће се мало разликовати овисно о начину подешавања који користите..

битдефендер кутија

Разлике између опција подешавања

Постоје неке разлике у протоку саобраћаја података, у зависности од вашег подешавања. Ако користите лични или бежични рутер који пружа ИСП, ваш саобраћај података следи овај ток:

МОДЕМ >>> БИТДЕФЕНДЕР БОКС >>> ВИФИ РОУТЕР >>> УРЕЂАЈИ

Кутија стоји као пролаз између вашег модема и вашег вифи рутера, тако да се сви долазни и одлазни подаци филтрирају пре него што имају прилику да утичу на ваше уређаје (или цурење информација). Овако уређај може ефикасно да покрије ваше паметне кућне уређаје, чак и без могућности инсталирања софтвера за филтрирање.

Ако користите Битдефендер БОКС као свој самостални рутер, решићете неопходност коришћења засебног вифи рутера. Као резултат, информације тече на овај начин:

МОДЕМ >>> БИТДЕФЕНДЕР БОКС >>> УРЕЂАЈИ

Постоје неке користи од БОКС-а као методе рутера. Резање засебног вифи рутера помоћи ће умањити мали утицај на ширину појаса. Међутим, Битдефендер БОКС је приметно ограничен као вифи рутер сам по себи, посебно имајући у виду ограничен број ЛАН портова. То је рекло, ако користите стари, застарели и спор вифи рутер, вероватно не можете погријешити што бар БОКС снима као надограђени рутер за ваш дом.

Битдефендер БОКС: Преглед функција

Спајајући се директно на рутер и контролишете путем Андроид или иОС апликације, Битдефендер наводи да је његов БОКС „комплетно, вишеслојно решење за цибер-безбедност дизајнирано да заштити ваш дигитални живот.“ Битдефендер БОКС се повезује на ВиФи мрежу вашег дома и делује као посебан фиревалл. (додуше прекомерно поједностављено поређење) праћење вашег мрежног саобраћаја ради неправилности.

Према веб локацији компаније, Битдефендер БОКС В2 ради све следеће:

 • Блокира небезбедне или злонамерне УРЛ адресе
 • Непрекидно скенира вашу мрежу ради недостатака у безбедности
 • Блокира покушаје искориштавања уређаја и мреже
 • Напредни алати за родитељски надзор са филтрима садржаја (са будућим електронским злостављањем и детекцијом предатора на мрежи)
 • Омогућава аутоматска упозорења сваки пут када се нови уређај повеже на мрежу
 • Укључује антивирусни софтвер Битдефендер Тотал Сецурити који се може инсталирати на неограничен број Виндовс, Мац, иОС или Андроид уређаја
 • Блокира сумњиво понашање уређаја
 • Заштита од силне силе како би се спречило хакери да преузму уређаје
 • Аутоматски блокира покушаје слања осетљивих података, као што су информације о кредитној картици, подаци за аутентификацију или подаци о локацији, преко некодираних веза

битдефендер кутија

Битдефендер БОКС долази са једногодишњом гаранцијом и једногодишњом претплатом. Зашто претплата? То је део који је мање јасан. Већина те претплате иде ка заштити уређаја преко Битдефендер-ове услуге Тотал Сецурити, али део трошкова је преусмерен на пружање укупне сигурности кућне мреже као услуге претплате, а не само као уређај..

Ако сте увријеђени том праксом, Битдефендер није сам у томе. Конкурентски уређаји, попут РАТтрапа и Нортон Цоре-а, такође захтевају претплате да би њихови производи радили и после прве године. Међутим, и други конкуренти, попут Цујо-а, одустали су од опције претплате, изабрајући уместо тога виши цена са једнократном накнадом.

Нажалост, не можете пуно да искористите свој БОКС ако не плаћате претплату, упркос чињеници да се многе заштитне услуге догађају локално. Битдефендер повезује већину услуга са системом заснованим на облаку, тако да ако откажете претплату, ваш БОКС неће учинити више него сигуран рутер.

Након прве године, претплата кошта 99 долара годишње, што је заправо добра понуда ако сте већ планирали да купите висококвалитетни Битдефендеров софтвер Тотал Сецурити АВ за заштиту уређаја. Детаљнији преглед Тотал Сецурити-а можете прочитати овде. На основу БОКС прегледа, установили смо да се претплата Тотал Сецурити готово сама исплати колико штити ваше уређаје од безбедносних претњи.

Тотал Сецурити обично кошта 120 УСД годишње.

Повезивање и заштита уређаја

Наводно би се сви ваши уређаји повезани на вашу мрежу требали појавити у Битдефендер БОКС поставкама у апликацији. Међутим, БОКС се потрудио да правилно идентификује који су уређаји заиста заштићени.

Када сам првобитно поставио безбедност на својој кућној мрежи, БОКС је показао да је једини уређај који је покривао мој вифи рутер:

битдефендер кутија

Отприлике сат времена кутија је показала да је мој Амазон Ецхо једини покривен уређај:

Битдефендер кутија

Док сам мислио да је мој вифи рутер нестао, догодило се да је БОКС збунио Амазон Ецхо са рутером. Оно што тамо видите с етикетом Амазон Ецхо је заправо вифи рутер. Касније сам открио да је то тачно приликом тестирања злонамерних веза.

Кад је БОКС регистровао моју лошу везу и назначио који уређај покушава да приступи вези, указао је на мој Амазон Ецхо. За свакога ко тренутно поседује Ецхо или разуме како раде, приметићете да га не можете користити као веб прегледач за приступ одређеним везама, тако да то заправо и није могућност. Уместо тога, регистрована злонамерна веза изведена је преко мог лаптопа, који се појављује у поставкама Битдефендер БОКС-а као једног од неколико искључених уређаја, али заправо и даље прима заштиту кроз целу вифи мрежу.

Ако одлучите да поставите свој Битдефендер БОКС као свој бежични рутер, овај чудан проблем нестаје. У том сценарију морате да повежете своје уређаје директно са Ви-Фи мрежом БОКС-а. БОКС-ова сопствена вифи мрежа била је у стању да идентификује уређаје повезане на њу, него преферираном Битдефендеровом методом.

Блокирање злонамерних УРЛ-ова

Једна од активнијих функција Битдефендер БОКС-а, блокирање злонамерних УРЛ-ова добро функционише. И зато што БОКС штити све уређаје повезане на ваш бежични рутер, било који уређај који покушава да се повеже са несигурним УРЛ-ом добиће следећу поруку:

битдефендер кутија

Које локације БОКС сматра несигурним или злонамерним? То је питање на које је тешко одговорити. Битдефендер БОКС вероватно користи мешавину познатих злонамерних веб локација и алгоритама осмишљених да открију када веб локација може бити злонамерна пхисхинг страница.

Ако уређај покуша да приступи злонамерној веб локацији, преко апликације Битдефендер Централ примићете пусх обавештење да је злонамерна УРЛ адреса блокирана, са неким додатним информацијама. Рећи ће вам који уређај је покушао да приступи лошој вези и даће вам могућност да на списку додате листу ако сматрате да је безбедна.

Родитељска контрола

Родитељска контрола која је доступна преко Битдефендер БОКС-а није подразумевано укључена и не може се применити на целој мрежи. Уместо тога, мораћете да их доделите одвојено за различите уређаје који могу да инсталирају придружену апликацију.

Да бисте то учинили, мораћете да одете на „Додај уређај“ на дну екрана активности из централне апликације, а затим изаберете одговарајући оперативни систем:

битдефендер кутија

Одатле изаберите „Родитељски саветник“. Апликација ће вам потом омогућити да пошаљете везу за преузимање на било коју адресу е-поште коју пошаљете. Линк за преузимање послао сам на адресу е-поште повезану са мојим Андроид телефоном. Е-адреса садржи везу до апликације Битдефендер Парентал Адвисор за одређени уређај који сте одабрали, у овом случају, за Гоогле Плаи:

битдефендер кутија

Са инсталираном апликацијом Парентал Адвисор, можете:

 • Пратите мрежне активности и апликације своје деце
 • Паузирајте приступ уређају
 • Праћење локације
 • Блокирајте позиве и поруке
 • Пратите Фацебоок активност

Апликација ће вас чак питати да ли желите да користите родитељски саветник уместо подразумеване апликације за размену порука, омогућавајући већу контролу над оним што можете да видите у вези са дечјим активностима.

Након што је све постављено, родитељски саветник ће имати потпуну контролу надгледаног уређаја. Морате да направите „дечији профил“ за предметни уређај да бисте га пратили. У мом случају то заправо није било могуће, будући да је једини уређај који је Битдефендер регистровао за мене био бежични рутер (испрва погрешно означен као Амазон Ецхо) и није детектовао ниједан уређај повезан са мојом личном вифи мрежом осим тога.

Упозорења о уређају

Једини пут кад сам успео да примим упозорења о уређају да раде исправно је када сам поставио Битдефендер БОКС као своју засебну вифи мрежу. У том случају, то је добро функционисало. Сваки пут када се нови уређај повеже с мрежом, добићете обавештење. Одатле можете одабрати да ли желите да дозволите или онемогућите уређај, проверите његов оперативни систем и истражите друге информације. Такође можете скенирати било који уређај из укључене апликације или једноставно зауставити везу с мрежом на неко време.

Непровјерене функције

Многе карактеристике Битдефендер БОКС-а је теже тестирати, па смо их оставили по страни. Они укључују хакирање из спољних извора и покушаје плаћања преко необезбеђених мрежа. Осјећамо се сигурним претпостављањем да непровјерене функције раде с обзиром да смо провјерили да БОКС заиста штити цијелу мрежу.

Корисност као сигурносни уређај

Обично сам обожаватељ онога што Битдефендер може да понуди. Компанијски софтвер Антивирус Плус 2018 и Тотал Антивирус спадају међу најбоље на тржишту, са неким од најупечатљивијих функција које сам такође тестирао.

Кутија Битдефендер? Не толико. Нажалост, производ у садашњем стању захтева превише одржавања да би био ефикасно безбедносно решење за вашу кућну мрежу. Од сталних проблема са преношењем података док је повезан са уређајем на више фабричких ресетовања, Битдефендер БОКС је одличан концепт са укупном лошом испоруком. Иако је тренутно у својој другој генерацији, чини се да је Битдефендер направио само маргинална побољшања у односу на оригинални уређај и још увек је пропустио марку за изградњу уређаја који правилно функционише за заштиту кућне мреже.

Решавање проблема са вашим подешавањем Битдефендер БОКС-а

Искрено ћу рећи: поштовање упутстава Битдефендера било је гњаважа, барем у почетку. Укључена упутства нису успела за мене након више пута поновљених покушаја, а било је потребно много напред-назад уз корисничку подршку да се проблем реши. Ниједно решење које ми је пружила корисничка подршка није обавило комплетан посао на решавању мојих проблема, мада ми је утакмица за одбојку путем е-поште са подршком помогла да боље схватим ограничења подешавања производа..

Била су два главна проблема на која сам наишао током поступка подешавања. Прво, покушај да повежем свој БОКС са ИСП модемом изазвао би једну од две грешке:

битдефендер кутија

битдефендер кутија

Грешака у подешавању су доста

Прва грешка је она која вас увек изискује да извршите ресетовање фабрике и поново покренете поступак подешавања. Из тестирања је тешко утврдити тачан узрок ове грешке. Примио сам поруку неколико пута током поступка подешавања.

Међутим, један разлог због којег можете наићи на ту грешку је повезан са приступом мрежи. Да бисте користили Централну апликацију за подешавање, требаће вам приступ интернету. То могу бити мобилни подаци или преко вифи мреже. Међутим, с обзиром на то да поступак подешавања захтева да искључите вифи рутер из вашег ИСП модема, требаће вам 4Г или 3Г веза да бисте довршили подешавање или отворену вифи везу једног од ваших суседа. И ако вам недостаје, добићете поруку о грешци и нећете моћи да наставите поступак подешавања.

Можда ћете наићи на прву гору грешку чак и када сте успешно повезани на Битдефендер БОКС вифи везу како то захтевају упутства за подешавање. и имати активну мобилну или интернетску везу. Нисам нашао тренутно никакво решење за то осим да је фабрички ресетирао уређај и покушајте поново.

Грешке у интернетској вези

Друга слика одражава корак у процесу који Битдефендер није успео да спомене, можда би био потребан. Док сте у процесу подешавања, бићете повезани на БОКС вифи мрежу. Како БОКС још увек није постављен за приступ интернету, можда ћете добити ову поруку о грешци као последицу начина функционисања инсталације. Да бисте је решили, одаберите врсту интернетске везе коју пружа ИСП. За већина корисници, то би требало да буде ДХЦП. Затим притисните следећи. Ово би требало да реши тај проблем и заврши поступак подешавања, с обзиром да сте испоштовали остале неопходне кораке (БОКС је повезан са ИСП модемом и вифи рутер повезан са БОКС-ом).

Неуспјеси у режиму моста

Трећи проблем са којим сам се срео једном се догодио када сам покушавао да заштитим своју мрежу. Након што сам одабрао да свој лични вифи рутер обезбедим путем АП / Бридге режима, налетео сам на велику снагу. Први пут када сам покушао ово, све што сам постигао је био да Битдефендер БОКС промени ССИД бежичног рутера, због чега сам морао да ресетујем свој рутер и поново успоставим ССИД и лозинку коју сам претходно поставио, како не бих морао да поновим све своје лозинке уређаја широм моје куће. Није формиран ниједан мост и морао сам фабрички ресетовати свој Битдефендер БОКС (поново).

Док вам Битдефендер каже да подесите свој лични вифи рутер на АП / Бридге режим, постоји шанса да ваш рутер можда чак и нема ту могућност, као што је био случај са мном. Касније сам у својој ситуацији открио да ће мој рутер бити аутоматски уђите у режим АП / Бридге. Препоручујем да прво проверите поставке администратора вашег рутера како бисте утврдили да ли постоји таква опција за вас. Ако је не видите, наставите без промене било ког подешавања и надајте се најбољем.

На крају, ваше везе, када се заврше онако како Битдефендер намерава, требало би да изгледају овако:

Битдефендер кутија

Комуникација са Битдефендер корисничком подршком

Послао сам корисничку подршку Битдефендеру е-пошту о проблемима у подешавању и добио сам одговор (брзо бих могао додати), који ме је једноставно повезао са овом страницом за подешавање БОКС-а када сам користио свој вифи рутер. Нажалост, то су била иста упутства која сам пронашла у упутству за подешавање, који ми нису добро служили, и самим тим, такође нису радила без неких додатних корака које сам открила касније.

Завршио сам стављајући овај тест мало на страну због главобоље код подешавања. Вратим се касније, поново сам контактирао Битдефендер подршку са истим питањем пре него што сам покушао да прођем кроз поступак подешавања, једноставно копирајући / налепивши проблем који сам имао раније. Други пут сам добио конкретнија упутства од агента за корисничку подршку, али оне се нису разликовале од упутстава за ротацију које нису успевале да раде за мене.

Сходно томе, успео сам да кроз поступак подешавања прођем на неколико различитих начина користећи незнатно измењене процесе подешавања.

Један од метода који сам користио је био да:

 • Нека мој лични бежични рутер буде повезан са вашим ИСП модемом (нпр., Не мењајте ништа у вези са овим везама)
 • Укључите Битдефендер БОКС и повежите мој мобилни уређај на битдефендер БОКС вифи сигнал
 • Спојите укључени Етхернет кабел на Етхернет порт на дну на кутији Битдефендер, и на било који доступни ЛАН порт на мом вифи рутеру
 • Покрените инсталацију у Централној апликацији

И воила! Успех. Бар мали успех. Кроз тај процес је постављен и приказан Битдефендер БОКС, али није радио као монитор за целу моју мрежу. Био је то само уређај који дели моју мрежу, што га чини мање корисним. Међутим, путем те методе подешавања, БОКС се може покренути као самостални рутер истовремено са вашим властитим вифи рутером, процес познат као каскадни. Битдефендер нема метод подешавања за каскадне рутере, али то је одржива опција ако метода премошћивања не ради за вас.

Успио сам повезати своје уређаје са каскадном БОКС мрежом, креирајући сигуран концентратор за надгледање активности мреже.

С обзиром да горња метода подешавања није начин на који је Битдефендер намерио уређај да ради, покушао сам поново проћи кроз нормалан поступак подешавања. Овог пута, следио сам последњи скуп упутстава које су ми послали истог јутра када сам добио уређај да правилно поставим:

То је уобичајена грешка која се јавља током постављања из ограничених разлога.

Да бисте то исправили, можете их искључити [ИСП модем и БОКС] и повезати их док су искључени, укључити их касније или извршити мали тест:

Након што повежете ВАН из модема у БОКС, у доњој утичници и укључите оба уређаја, БОКС ће емитирати ВиФи мрежу, повезати се с тим мобилним уређајем и проверити да ли имате приступ интернет.

Ако отворите прегледач и он учита страницу, поступак подешавања може бити завршен, можда ћете морати да затворите апликацију и Кутију једном или два пута да се синхронизују, али грешка не треба да потраје. Ако немате приступ интернету, проверите кабл и крајеве кабла. Физички неуспјех можда је разлог што прво није успио.

Имајте на уму да ако ставите кутију након личног рутера, мораће емитовати сопствену ВиФи везу како би се ваша мрежа осигурала. "

Гледајте, слиједећи ову методу је функционирало, али тек након што сам провјерио да сам одабрао ДХЦП на екрану „Повежи детектуј исправну интернетску везу“, а затим кликнуо „Даље“ да наставим поступак подешавања. Опет, то је критични корак који се изоставља из упутстава за употребу и није укључен у е-поруке подршке које сам добио, али надамо се да ће ваш БОКС правилно поставити као мрежни монитор.

Поставите Битдефендер БОКС као самостални усмјеривач

Да бисте поставили Битдефендер БОКС као самостални рутер, упутства вам говоре да повежете свој ИСП модем у свој БОКС, а затим покренете поступак „Цреате а сафе вифи нетворк“ (Доступна сигурна вифи мрежа) који је доступан на дну екрана за подешавање..

Када су те везе успостављене, успео сам да поставим БОКС као свој рутер са сопственим ССИД-ом и лозинком. Да бисте покренули ваше уређаје са омогућеним вифи-ом, мораћете да их повежете на нову вифи мрежу коју емитује БОКС.

Када погледате у Централну апликацију, видећете да су уређаји покривени под Битдефендер БОКС мрежом, са индикацијама статуса у погледу њиховог нивоа заштите.

Упутство за детаљни преглед, подешавање и решавање проблема са Битдефендер БОКС-ом

Требате ручно да повежете своје уређаје са својом Битдефендер мрежом, што може бити заморно ако имате пуно уређаја. Међутим, коришћење Битдефендер БОКС-а као одвојене мреже од ваше тренутне личне вифи мреже пружа вам могућност избора који ће уређаји имати додатни бит заштите.

Уз пут можете наићи на још проблема са својим Битдефендер БОКС-ом. Имате ли кутију? Како је било са вашим подешавањем и радом? Обавестите нас!

Посетите Битдефендер Бок

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 70 =