VIPRE Antivirus áttekintés

A VIPRE Antivirus, a VIPRE Security egy nagyon szilárdan felépített, jól átgondolt vírusvédelmi program. A társaság a piacon ismert legismertebb programoktól (Kaspersky, Norton, AVG, stb.) Kölcsönözte a legjobb funkciók egy részét, miközben rengeteg egyedi szolgáltatást és eszközt kínál. A VIPRE antivírusnak egy 30 napos ingyenes próbaverziója, olcsó éves előfizetési terve van, és elkerüli az olyan trükkös vagy felhasználóbarát gyakorlatokat, amelyek egyre inkább elterjednek a piacon lévő egyes programokban..

Olvasó üzlet: 30% -ot spórolhat meg ezzel a linktel, és a kedvezménykód hozzáadásával „COMP30VAS” a pénztárnál.

Magas besorolású kisvállalkozások számára

A VIPRE Antivirus 2019-es véleményében az AV-Comparatives független tesztelő laboratórium egész évben számos díjat adott a Vipre Antivirus számára. Ezek tartalmazzák:

 • „Advanced +” díj a rosszindulatú programok elleni védelemért (március)
 • „Advanced +” díj a teljesítményért (április)
 • „Advanced +” díj a valós világ védelmére (június)

Az AV-Comparatives a VIPRE Antivírust is jóváhagyott üzleti biztonsági megoldásként említette.

Emellett az AV-Comparatives azt találta, hogy a VIPRE Antivirus több mint 99 százalékkal rendelkezik észlelési rátával és minimális hamis riasztással, különös tekintettel a legismertebb opciókhoz, mint például a McAfee, a Symantec és a Trend Micro..

Az AV-Comparatives szintén nem az egyetlen független tesztelő laboratórium, amely rendkívül jól értékeli a VIPRE Antivirus szoftvert. A Virus Bulletin azt találta, hogy a VIPRE 100% -át fedezte fel a saját tesztelő malware-listájának, és több mint 99% -át a többi rosszindulatú program-listán történő teszteléskor. A VIPRE-nek sem volt hamis pozitív eredménye a Virus Bulletin 2019. augusztus tesztjében.

Regisztrálj

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szoftvercéget a regisztráció és a telepítési folyamat alapján mérheti.

A legfontosabb, hogy a VIPRE nem kényszeríti Önt az automatikus megújításra. Valójában regisztrálhat anélkül, hogy automatikusan megújulna, és a félreértések elkerülése érdekében a VIPRE egyértelműen megmutatja automatikus megújításának lehetőségét..

A VIPRE antivírus auto-renwal szabályzata

A VIPRE Security szintén nagyon átlátható a beszerzési és regisztrációs folyamat során, minimalizálva a lehető legtöbb akadályt a program megvásárlásában (vagy az ingyenes próbaverzió megszerzésében) és a szoftver telepítésében.

A VIPRE Biztonság egyértelműen elmagyarázza, hogy Ön mit fizet, amikor a VIPRE víruskeresőt vásárolja. Az árat éves előfizetési díjként tüntettük fel.

Bár a VIPRE a múltban további termékeket és szolgáltatásokat jelentett be a feliratkozás során, 2019-től ez már nem igaz. A társaság az összes funkciót a csomag részeként tartalmazza.

vipre víruskereső fizetési oldal

Egy számítógép védelmének költsége az első évben 43,99 USD, az egymást követő évben pedig 54,99 USD, amikor a szolgáltatás használatát választja. Ön dönthet úgy is, hogy több számítógépet fedez valamivel magasabb, de erőteljes előfizetési díj ellen, vagy fedezi számítógépét több évre (amely szintén kedvezménnyel jár). Legfeljebb 10 PC-t vagy Mac-et fedezhet, és akár 4 évig is előre fizethet.

A 10 számítógépes opció jó érték, ha kisvállalkozást működtet, különös tekintettel arra, hogy a szoftver üzleti verziója számítógépenként évente 24 dollár, 5–249 számítógép esetén. Ne feledje azonban, hogy az üzleti verziónak vannak olyan tulajdonságai, amelyek nem találhatók a házi verzióban, tehát van egy kis odaadási és átadási lehetőség.

30% megtakarítás:  Olvasóink 30% -ot spórolhatnak meg a fenti árakon, ha ezt a linket használják, és hozzáadják a kedvezménykódot:COMP30VAS” a pénztárnál.

Minimális rendszerkövetelmények

A fejlett szoftver miatt a VIPRE Antivirus rendkívül korlátozott abban, hogy hány operációs rendszerrel működik. A VIPRE Security szerint 1 GB RAM-ra és 1 GB merevlemez-helyre van szükség a Windows számítógépekhez, és 2 GB RAM-hoz a Mac számítógépekhez.

A következő Mac és Windows verziók támogatottak:

 • Windows 7 Service Pack 2 vagy a kényelmi összesítő
 • Windows 8.1
 • Windows 10 (minden verzió)
 • Mac OSX El Capitan 10.11
 • macOS Sierra 10.12
 • macOS High Sierra 10.13
 • macOS Mojave 10.14
 • macOS Catalina 10.15

Telepítés és beállítás

A VIPRE feliratkozási és telepítési folyamata meglehetősen egyszerű volt. Pozitív módon a VIPRE elkerüli a gyanús regisztrációt és vásárlási programokat, amelyek eredményeként a felhasználók véletlenül megcsapják a nem kívánt vagy nem kívánt szolgáltatásokat. Ehelyett, amikor a termék otthoni verzióját választja, akkor csak a szoftvert kapja, és hány számítógépet és évi szolgálatot kíván.

Mint a legtöbb előfizetési alapú szolgáltatásnál, a szolgáltatás automatikusan megújulhat. A VIPRE egy nagyon kevés AV-társaság, amely nem kényszeríti az automatikus megújítást a feliratkozáskor.

Miután megvásárolta a terméket, kap egy termékkulcsot, amelyet be kell helyeznie a program letöltése után.

Ha letöltéskor olyan üzenetet kap, amely szerint a program káros lehet, akkor hagyja figyelmen kívül. Az én esetemben a program potenciálisan károsnak is tűnt, de ennek minden köze van a jelenlegi túlzott védelmet nyújtó vírusvédelemhez. A versengő vírusszoftverek gyakran tévesen azonosítják a többi vírusprogramot potenciálisan károsnak.

Regisztrálj

A program megnyitásához be kell írnia a termékkulcsot. A termékkulcs beírása után a telepítés néhány percet vehet igénybe, amikor a program letölti és telepíti a számítógépére, amely magában foglalja a legfrissebb vírusleírásokra való frissítést. A VIPRE elvégzi a kezdeti „első szkennelést” a telepítési folyamat végén. Saját esetemben a telepítési folyamat körülbelül 30 percet vett igénybe, amelynek nagy része valószínűleg az első első vizsgálat során történt.

A VIPRE letöltése és telepítése után ténylegesen beállítva és készen áll a program használatára. Néhány beállítás, például az ütemezett szkennelés, az automatikus szkennelés, az automatikus karantén törlés gyakorisága és a szkennelési viselkedés már vannak a helyén, amelyeket érdemes megváltoztatni..

Felület

vipre víruskereső felület

Ha Zemana-t, Nortont, AVG-t vagy McAfee-t használta, akkor a VIPRE felület nem lesz különbözõ. A legtöbb jó minőségű vírusprogram meglehetősen egyszerű felülettel rendelkezik, valójában inkább utilitárius stílusban. Ugyanakkor a VIPRE felülete rendetlen és a könnyű navigálni a kívánt dolgokhoz nagyon intuitív.

A programciklus három fő szakaszát megtalálja: MyVIPRE, számla, és kezel.

MyVIPRE itt találja a szkennelési és ütemezési funkciókat, valamint a szkennelési idővonalhoz való hozzáférést, hogy megnézhesse, hogy a korábbi szkennelések miként jelentek meg. Van egy értesítési szakasz is, amely tudatja, hogy a tűzfal be van-e kapcsolva, vannak-e definíciófrissítések és mikor történik a következő vizsgálat (és milyen régen történt az utolsó vizsgálat).

Az számla szakasz, ahol megtalálja előfizetési állapotát, termékkulcsát, valamint a súgó és támogatás gyorsabb elérését. Itt is megváltoztathatja a háttér témáját, ami valószínűleg a legkevésbé hasznos lehetőség. A színséma nem túl lenyűgöző. Nagyon esély van arra, hogy átsétálsz rajtuk, és csak térj vissza az előre beállított sémához.

A felület harmadik szakasza a kezel, ahol megtalálja az összes biztonsági funkciót. Itt vannak szakaszok a Antivírus, frissítések, e-mail, tűzfal, és Magánélet. A feleslegek elkerülése érdekében részletesebb áttekintést adunk ezeknek a szolgáltatásoknak a későbbi részében.

A cég webhelye szerint az alábbi elsődleges funkciók a következők:

 • Fejlett Ransomware védelem
 • Rossz webblokkoló
 • E-mail biztonság
 • Állítsa le a web alapú fenyegetéseket
 • Social Watch
 • VIPRE egyszerű telepítés
 • All-in-one PC biztonság
 • A történelem tisztább
 • Biztonságos fájltörlő
 • Könnyen kezelhető
 • Search Guard
 • Spamszűrő
 • Tűzfal
 • Automatikus szoftverbiztonsági frissítések
 • A felmerülő veszélyek azonnali észlelése
 • Nagyteljesítményű rosszindulatú programok elleni motor

VIPRE Antivirus biztonsági szolgáltatások

A VIPRE rendelkezik néhány várható biztonsági funkcióval, valamint olyanokkal, amelyek teljesen újak voltak számomra.

letapogatás

vipre víruskeresés

A legtöbb víruskereső szoftverhez hasonlóan teljes, gyors vagy egyéni rendszer-ellenőrzéseket is végezhet, és bizonyos időközönként ütemezheti a szkennelést. A program előre be van állítva, hogy vasárnap 10: 00-kor teljes rendszer-letapogatást végezzen, és minden nap 10:00-kor gyors letapogatást végezzen. Ezeket törölheti, vagy megőrizheti, és új szkennelési ütemezéseket adhat hozzá. A szkennelési ütemterv felhasználhatja a három különféle szkennelési típus egyikét, a napszakot és a hét időpontját. Adhat nevet a szkennelőnek.

Az ütemezett szkennelések törlése a jobb egérgombbal kattintással és a felbukkanó menüben a törlés gombra kattintással történik. Ez nem volt azonnal nyilvánvaló, és el tudom képzelni egy olyan világot, ahol valaki esetleg nem veszi észre, hogyan törölje a beolvasást, ami sok frusztrációt okoz. A felhasználók jobb segítése érdekében célszerű lehet, hogy a VIPRE Security törölje a menüablakban a szkennelés ütemezett szerkesztését.

További szkennelési lehetőségek és még sok más

A VIPRE Antivirus azt is kínálja, amit VIPRE RapidScan technológiájának hívnak. A leírás szerint ez a szolgáltatás „csak azokat a fájlokat vizsgálja meg, amelyek újak vagy módosultak az utolsó beolvasás óta”. Valójában ezt a funkciót hihetetlenül hasznosnak és időtakarékosnak találtam. Minden fájl újbóli beolvasása, még akkor is, ha nem változott meg, vagy nem új, unalmas lehet, főleg ha nagy fájlrendszerrel rendelkezik.

A szkennelés után dönthet a fájlok karanténba helyezése vagy törléséről. A VIPRE víruskereső tartalmaz néhány „fejlett” védelmi módszert, beleértve a fájlok szkennelésének lehetőségét, amikor azokat megnyitják vagy lemásolják. Azt is választhatja, hogy az egyedi fájlokat csak igény szerint szkennelje be az egyedi szkennelés segítségével.

A különböző szkennelési lehetőségeket teszteltem a felülvizsgálathoz. A szkennelés tesztelésének oka annak meghatározása, hogy a hatásvizsgálatnak mekkora része lesz a rendszer erőforrásainak. A szkennelés néha meglehetősen zavaró lehet, és egyes víruskereső szoftverek annyit engednek el a szkennelési folyamat során sok rendszer erőforrást, hogy a számítógép használhatatlanná válik. Ez különösen igaz a számítógépekre, amelyek korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek az alacsonyabb minőségű processzor és a lapkakészlet miatt.

Esetleg ezt a tesztet elvégeztem egy ASUS Netbookon, a következő specifikációkkal:

 • Intel Atom CPU @ 1,33 GHz
 • 2 GB RAM
 • 32 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor

Mint láthatja, maga a rendszer nem elsősorban nem olyan nagy teljesítményű, így korlátozott erőforrásokkal rendelkező számítógéphez, mint például a tesztgépem, szinte biztosan szükségem lenne egy víruskereső programra, amely nem fogja elfogyasztani az erőforrásaimat. A VIPRE Security azt állítja, hogy VIPRE szoftvereik "nem lassítják le a számítógépet". Feltételezem, hogy ezt a követelést minden olyan számítógépre vonatkoznak, amely megfelel a rendszerkövetelményeknek (amelyeket a netbookom teljesített). Az összes szkennelési opció tesztelése megfelelő módszer a követelés tesztelésére.

A szkennelési funkciók teszteléséhez négy tesztet hajtottam végre:

 • Gyors vizsgálat
 • Teljes rendszer ellenőrzés
 • Egyéni vizsgálat
 • Ütemezés beolvasása

A szkennelés során az alábbiak egyikét kerestem:

 • Beolvasott fájlok száma
 • Beolvasási idő (kezdete és vége)
 • Rendszer erőforrás-felhasználás (CPU százalék, memória (MB) és lemez (MB)
 • A fájlok beolvasottak
 • Beolvasott folyamatok
 • Beolvasott regisztrációs elemek
 • Beolvasott sütik
 • Összes beolvasott elem
 • A tesztvírus megtalálható-e és karanténba került-e

A rendszerhasználati számok akkor is ingadoznak, ha nem futtatja a rendszerleolvasást, de a beolvasás végrehajtásakor magasabbra növekszik. Ezek többségére megadtam egy általános tartományt, valamint a szkenneléshez egy “magas” számot.

Letöltöttem továbbá egy közömbös EICAR tesztvírust annak meghatározására, hogy a beolvasott adatok felveszik-e a vírusokat, és egy élő vírusmintát zárt rendszerű tesztkörnyezetben használtam annak meghatározására, hogy a VIPRE képes-e felvenni és tisztítani a valódi vírusokat is.

Eredmények összehasonlítása

Nincs beolvasás Gyors vizsgálat Teljes rendszer ellenőrzés Egyéni vizsgálat Ütemezett szkennelés (gyors w / RapidScan)
Beolvasott fájlok N / A 5367 232526 N / A 5367
Beolvasott folyamatok N / A 318 312 N / A 318
Beolvasott regisztrációs elemek N / A 39178 39174 N / A 39180
Beolvasott sütik N / A 66 66 N / A 66
Összes beolvasott tétel N / A 44929 272078 N / A 44931
Beolvasási idő N / A 25 perc 1 óra 47 perc N / A 12 perc
Tesztvírus található? N / A Igen Igen N / A Nem
CPU-használat (%) ~ 5% - 10% ~ 12 - 60% ~ 12 - 60% ~ 5 - 12% ~ 5% - 12%
Memóriahasználat (MB) ~ 60 MB ~ 180 MB ~ 200 MB ~ 145 MB ~ 190 MB
Lemezhasználat (MB) ~ 0,1 MB ~ 0,1 - 8,0 MB ~ 0,1-16 MB ~ 0,1 - 12 MB ~ 0,2 - 21 MB

Gyors vizsgálat eredménye

A gyors vizsgálat eredményei érdekesek voltak. A VIPRE könnyen megtalálta az EICAR tesztvírust a rendszeremben. Míg a szkennelés sokkal hosszabb ideig tartott, mint amit „gyorsnak” hívnék, 25 perc elteltével, ez nem volt a leghosszabb, amit a gyors szkennelés során tapasztaltam. A szkennelési idők mindig eltérőek lesznek a különböző számítógépeknél, tehát ezt a teszteléshez használt számítógép némiképp indokoltnak tartom, bár szinte minden bizonnyal a csúcsminőségű, mert gyorskeresésnek hívják. Ennek ellenére az ellenőrzött területek hossza és száma azt jelzi, hogy a VIPRE gyors letapogatása elég alapos volt.

A gyors szkennelés során a szkennelés egy bizonyos pontján úgy tűnt, hogy a beolvasott folyamatok és fájlok száma visszaállt. Indította újra a szkennelési folyamatot bemenet nélkül és ütemezett szkennelés nélkül? Talán nem. A vizsgálat befejezése után kaptam egy üzenetet, amelyben kijelentem, hogy a gyors vizsgálat néhány malware folyamatot talált, és azt javasoltam, hogy futtassam a „Second Layer Scan” programot, például a teljes vizsgálatot:

VIPRE antivírus

Ez volt az első alkalom, amikor ilyen üzenetet tapasztaltam, amely ismét úgy tűnik, hogy a gyors letapogatás önmagában meglehetősen alapos, de ez volt az első jelzésem arra is, hogy a teljes letapogatás nagyon aprólékos volt (olvasás: időigényes)..

A már korlátozott rendszerbeli erőforrásokkal a gyors vizsgálat néhány jelentős rendszerzavart okozott. Nem annyira, hogy a számítógépem használhatatlanná váljon, de a programok és weboldalak betöltése jelentősen lelassult. El tudom képzelni, hogy valaki nagyon gyorsan csalódhat, ha nem tudják, hogy a rendszer ellenőrzése ütemezett és a háttérben fut.

Teljes vizsgálat eredménye

A várakozások szerint a teljes vizsgálat sokkal hosszabb időt vett igénybe, és a beolvasott fájlok számában sokkal alaposabb volt. Valójában a teljes letapogatás több mint 43-szer a fájlok száma a gyors beolvasásként. Szerencsére nem vett igénybe 43-szer olyan hosszú ideig a vizsgálat.

Egy óra és 45 perc múlva éreztem, hogy a VIPRE teljes vizsgálata meglehetősen hosszú a teljes vizsgálathoz. Amit észrevettem, az volt, hogy a vizsgálat észrevehetően nagyobb mennyiségű rendszer erőforrást használt fel, bár nem annyira, hogy a rendszer hatása más volt, mint amit a gyors vizsgálat során tapasztaltam..

Ütemezett vizsgálat a RapidScan segítségével

VIPRE szkennelés

Az ütemezett szkennelési funkciót gyors beolvasással teszteltem a bekapcsolt RapidScan technológiával. A cél itt kettős volt: megnézni, hogy működik-e az ütemezett vizsgálat, és hogy a RapidScan működött-e.

Az ütemezett vizsgálat kissé csuklós lett. Rájöttem, hogy az ütemezett vizsgálat nem fog futni, ha a program frissíti a vírus fenyegetéseinek meghatározásait. A szkennelést nem is elvégezheti manuálisan, amikor ez megtörténik. A vírusdefiníció frissítése néhány percet vett igénybe, ami legalább lehetővé tette számomra, hogy megnézem, a szkennelés automatikusan elindul-e a szkennelés lezárása után. Szerencsére megtette. Az ütemezett vizsgálatra nyolc perccel később került sor.

A vizsgálat néhány érdekes eredményt hozott. Ezek közül a legfontosabb az a tény, hogy a RapidScan több mint felével csökkentette a szkennelési időt. Ez elsősorban a koncepció bizonyítéka volt, mivel a 12 perces letapogatási idő sokkal kellemesebb volt, mint az első gyors letapogatástól számított 25 perc. A rendszer hatása szintén nem különbözött szignifikánsan a normál gyorskereséstől.

A RapidScan azonban nem vette fel a tesztvírust. Ennek inkább annak a ténynek kell lennie, hogy a fájl „változatlan” volt a legutóbbi szkennelés óta történő felvétele óta, tehát nem volt oka annak azonosítására a beolvasás során..

Valódi vírus forgatókönyv

Az élő vírusvizsgálathoz homokozó módszerrel dolgoztam a gépemen. Nagyon ugyanazt a módszert alkalmaztam, mint amelyet a rosszindulatú programok eltávolításáról és megelőzéséről szóló útmutatónkban használtam.

A Comparitech nem javasolja a valódi vírusok letöltését és tesztelését, ha nem víruskutató vagy tesztelő.
Ezek a programok jelentős károkat okozhatnak a gépén, és kiszámíthatatlan módon terjedhetnek, ha nem tesztelik megfelelően.

Több különböző rosszindulatú szoftver fájlt telepítettem a számítógépre. A legtöbb olyan, amelybe belefutna, ha véletlenül rákattint egy rossz linkre, bár ez általános vírusprogramok, trójaiak és adware keveréke volt..

Először gyors vizsgálatot végeztem, amikor a VIPRE RapidScan funkció be volt kapcsolva. Ennek célja annak ellenőrzése volt, hogy a gyors vizsgálat lehetővé teszi-e a vírusok azonosítását, mit tehet velük, ha megtalálja őket (. Nos, a RapidScan valódi vírusforgatókönyv szerint működne.

Az eredmények biztatóak voltak. A letapogatás gyors (17 perc) volt, és három trójait vett fel. Mindegyiket automatikusan karanténba helyezték. A VIPRE lehetőséget adott számuk közül kettőnek a karanténból való eltávolítására, illetve törlésére vagy engedélyezésére. Véglegesen engedélyezhetem őket, biztonsági funkciót arra az esetre, ha az észlelt fenyegetés valójában nem vírus. Az egyik vírus esetében a VIPRE a karanténon kívül más lehetőséget nem adott nekem. Nem tudtam törölni, és a vírust sem karanténból áthelyezni. Megragadt ott. A fejlettebb kezelési beállításokban azonban törölhetem.

VIPRE szkennelés

Mivel mind a gyors vizsgálat (RapidScan nélkül), mind a teljes vizsgálat alapos, ez a teszt abban biztatott nekem, hogy a VIPRE meglehetősen jól talál vírusokat. Lehet, hogy a legfontosabb, hogy hetente egyszer teljes ütemtervet készítsen RapidScan nélkül, majd a RapidScan segítségével a szkennelés ideje és a rendszer hatása csökkentése érdekében a héten bármilyen más vizsgálatot végezzen..

Ha a vírusok megtalálhatók, a fenyegetés szintje jelzi, hogy a vírus mennyire súlyos. A színek itt általánosak: a piros nagyon rosszat jelent, míg a sárga a gyanús, de nem túl zavaró vírust jelzi. A szürke azt a fájlt jelöli, amely valószínűleg nem probléma, hanem csak lehetséges aggodalomra ad okot. Megmutatja a számítógépen lév vírus nyomának számát és a vírus típusát is.

A kiválasztott vírusok törlése után a VIPRE javasolta egy második réteg vizsgálatát, amely csak a teljes vizsgálat. Úgy döntöttem, hogy elvégezzem a teljes vizsgálatot, hogy kiderüljön-e a program valami mást. Időnként a vírusok replikálódhatnak és elrejtőzhetnek a rendszeren, tehát egy megfelelő, teljes letapogatásnak ki kell azokat gátolnia.

Aktív védelem

A VIPRE nagyon alapos aktív védelmi szolgáltatással rendelkezik. Közös jellemzője, hogy a VIPRE verzió aktívan beolvassa és végrehajtja a feladatokat a következő területeken:

 • Beolvassa a fájlokat, amikor megnyitják vagy lemásolják
 • Blokkolja a potenciálisan rosszindulatú folyamatokat
 • Az archívumokban néz ki

Az aktív védelem érdekében bekapcsolhatja a „Csendes módot”. Ez egyszerűen csak a felhasználó értesítése nélkül kezeli ezeket a fenyegetéseket. Lehet, hogy nem akarja választani ezt a funkciót, mivel az aktív védelem felkapcsolhatja azokat a folyamatokat, amelyek valójában nem rosszindulatúak, és bezárhatja őket az Ön kívánságaival szemben.

Az aktív védelem nagyon hatékonynak bizonyult, mivel azt ki kellett kapcsolnom az élő vírus teszteléséhez. Ha bekapcsoltam, hatékonyan megakadályozta az élő vírusminták telepítését. Az alábbi képeken például megpróbáltam vírusmintát végrehajtani (a rosszindulatú programok mintái inertek, de a fájlkiterjesztés megváltoztatásával a megfelelő formátumra változtathatók), és teljesen blokkoltam. Valójában a VIPRE valójában törölte a fájlt:

VIPRE VIPRE

Szélvédelem

A VIPRE Security ezt a funkciót a következőképpen írja le: „Megállítja a kizsákmányolások és egyéb online fenyegetések letöltését a legtöbb böngészőben.”

Ez a leírás pontosan úgy hangzik, mint amilyen. Az élvédelem megakadályozza a felhasználókat a rosszindulatú vírusok letöltésében. Könnyen letöltöttem az élő mintákat, mivel a fájlok inertekké váltak, ZIP-re vannak csomagolva és jelszóval védettek, de az aktív, rosszindulatú letöltések és linkek blokkolódnak.

Internetes szűrés

Ez a VIPRE szokásos webszűrése, a legtöbb vírusszoftverrel közös, és a legtöbb webböngészőben már megtalálható. Ez semmi egyedi, és nagy esély van arra, hogy ennek több formája már működik a számítógépen, különösen, ha Windows rendszert használ. Megváltoztathatja a beállításokat, hogy engedélyezze néhány webhely blokkolását, még akkor is, ha biztonságban van. Ha ezt a VIPRE programban végzi, akkor ezt minden más webhelyszűrő programban is meg kell tennie, például a Google Chrome beépített szűrőjében..

A fenyegetéseket automatikusan kezelje

Ha szkennelést végez, vagy ha más megfigyelési módszerek aktívak, beállíthatja a VIPRE viselkedését úgy, hogy vagy automatikusan kezeli az Ön számára, vagy lehetővé teszi, hogy Ön kezeli a fájlokkal kapcsolatos eseményeket. Ha nem bízza a VIPRE-ben a potenciális fenyegetések megfelelő kezelésében (például ha továbbra is töröl fájlokat, amelyeket nem kellene eltávolítani), akkor a legjobb, ha ezt a funkciót kikapcsolja. A program azonban meglehetősen kifinomult, és általában csak egyértelműen rosszindulatú fenyegetéseket fog törölni, míg a bizonytalan fájlok karanténba kerülnek..

További szkennelési lehetőségek

A fő beolvasások mellett van néhány további beolvasási lehetőség:

 • Gyorskeresés: Gyors vizsgálatot hajt végre abban az esetben, ha az ütemezett vizsgálat bármilyen okból elmarad
 • Második réteg vizsgálat: Automatikusan lefuttatja a teljes letapogatást, ha a gyors letapogatás olyan veszélyeket észlel, amelyek önmagában nem képesek kezelni
 • Eltávolítható meghajtók beolvasása: Víruskeresés közben ellenőrzi az összes cserélhető meghajtót
 • Egyedi fájl beolvasása: A jobb egérgombbal kattinthat a számítógép bármelyik fájljára vagy mappájára, hogy beolvassa a VIPRE segítségével

Egyéb eszközök

A VIPRE tartalmaz néhány további eszközt, amelyek egybeesnek a víruskereső eszközökkel:

 • Szkenneléskor és aktív védelemmel együtt tartalmazzon alacsony kockázatú programokat
 • Lehetővé teszi a kiválasztott fájlok és mappák kizárását a beolvasásból
 • Felébresztheti a számítógépet alvás közben az ütemezett szkennelés elvégzéséhez
 • Takarítson meg az akkumulátort azáltal, hogy késlelteti a frissítéseket, és kihagyja az ütemezett vizsgálatokat, amikor akkumulátorról van szó

E-mail védelem

A VIPRE olyan eszközöket kínál, amelyek hozzájárulhatnak e-mailjeinek fenyegetésekkel szembeni védelméhez is. Ez elsősorban az Outlook felhasználóinak felel meg. Ennek ellenére az e-mailek védelmére szolgáló eszközök a következők:

 • Spam szűrés az Outlookhoz
 • Víruskeresés a bejövő és a kimenő e-mailekre
 • Adathalászat, amely az e-mail másolatát is elküldi a karanténhoz
 • Megvizsgálja a legutóbbi e-maileket fenyegetések szempontjából

Tűzfal

A tűzfalak manapság alapvető vírusvédelem. A webszűréshez hasonlóan nagy esély van arra, hogy a számítógépén már van tűzfal a helyén. A VIPRE tűzfal bekapcsolása ebben az esetben opcionális. Ha azonban nem bízik a beépített Windows tűzfalakban, érdemes lehet a szélesebb körű VIPRE tűzfalat használni..

A VIPRE tűzfal a következő funkciókat tartalmazza:

 • A bejövő és a kimenő forgalom szűrése
 • Kivételeket hozhat létre a tűzfal különböző adatforgalmainak kezelésére vonatkozóan
 • Naplózási csomagok nyitva nem nyitott portokhoz
 • „Stealth Mode”, amely lehetővé teszi a számítógép számára, hogy automatikusan figyelmen kívül hagyja a rosszindulatú portok ellenőrzését
 • Kapcsolja be a tűzfalat a számítógép indításakor
 • Védj ugyanabból a hálózatból származó támadások ellen (kiváló azok számára, akik nyilvános wifi-hálózatokat használnak)
 • Hálózat menedzsment
 • Folyamatvédelem a számítógépen futó szoftverek támadásainak elleni védelem érdekében
 • Intelligens tűzfal, amely a válaszai révén megtanulja, mit lehet jobban elfogadni és elutasítani

Magánélet

A VIPRE valóban ragyog az adatvédelmi eszközeivel. Ezek közül sok egyedülálló a VIPRE számára, ritka párhuzamokkal a többi népszerű antivírus program között. Az adatvédelmi eszközök a következőket tartalmazzák:

Social Watch

A VIPRE csatlakozhat a Facebook-fiókjához, és ellenőrizheti a Facebook idővonalát rosszindulatú fenyegetések ellen. A programon keresztül be kell jelentkeznie fiókjába, ami azt jelenti, hogy engedélyeket ad át a VIPRE-nek. Vegye figyelembe, hogy ez azt jelenti, hogy a VIPRE-nak sok adat lesz rólad a Facebook-fiókodon keresztül. Ha különösen biztonságtudatos vagy, akkor lépjen tovább, és kerülje el ezt. Ez egy hasznos eszköz, de nem akarja, ha korlátozni akarja, hogy ki férhet hozzá az Ön adataihoz.

Ha úgy dönt, hogy a Social Watch alkalmazást használja, beállíthatja azt szkennelésre rendszeres időközönként, például két óránként. A VIPRE azt is lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a Social Watch történetét a fiókhoz való hozzáférésével kapcsolatban.

Lásd még: Útmutató a Facebook adatvédelméhez és biztonságához.

(Mellékesen megjegyzem, hogy magam nem teszteltem ezt a funkciót, mivel nem vagyok különösebben odafigyelve arra, hogy a VIPRE Security számára ilyen típusú hozzáférést biztosítsam a közösségi média-fiókomhoz.)

Biztonságos fájltörlő

Ahogy a VIPRE Security ezt állítja: „Biztonságosan és teljes mértékben távolítsa el a fájlokat a számítógépről.” Ez nem csupán a kukába történő egyszerű törlés, és nem csupán a lomtár ürítése. Ezzel törli az adatokat, majd hiábavaló információval felülírja a törölt adatokat, így azokat még a fejlett számítógépes kriminalisztikai eszközökkel sem lehet helyreállítani. Vannak külön programok, amelyeket valódi pénzzel lehet megvásárolni, hogy ezt Ön vagy néhány ingyenes felhasználásával megtehessék. Ez egy igazi áldás azok számára, akik maximális adatvédelmet akarnak.

Előzmények tisztább

VIPRE antivírus

A VIPRE History Cleaner a böngészési előzmények egyszerűbb és gyorsabb tisztítási módja. Ez a temp-mappákra vonatkozik, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak. Ezzel egyidejűleg törli az előzményfájlokat az összes böngészőből.

Segítség és támogatás

A VIPRE Security támogatása kissé bosszantó. Én (úgy gondolom, hogy a legtöbb embernek) nem akarok felhívni az ügyfélszolgálatot, miután rengeteg ügyfélszolgálati rémtörténetet megtettek. Inkább a chat-támogatást használom, amikor azt kínálják. A VIPRE Security csevegési támogatást kínál a saját webhelyén, e-mail, telefonos súgórendszer, támogatási cikkek és a most már szokásos önsegítő fórumok mellett a leggyakoribb kérdésekre.

A támogatásból fájdalmasan hiányzik az a lehetőség, hogy a fórumokon és a „megoldások” szakaszban keressen kulcsszavakat. Ha van egy közös probléma, akkor sok kézi ásást kell tennie.

A vállalat kissé támaszkodik fórumaira, amelyek kissé érdekes, bár hasznosak, amennyiben reménykedni kell abban, hogy valaki már feltette a kérdését és megkapta a választ. Bárki új témát tehet fel. A fórumbejegyzéseket tekintve nem tűnik úgy, hogy a VIPRE Security válaszol az összes üzenetre, sőt időben azokra a válaszokra, amelyekre válaszolnak. A VIPRE Biztonsággal szemben sok fórum kérdése nem olyan, amelyre megpróbálhat válaszolni, vagy olyan kérdés, amelyre egy támogatási jegy segítségével vagy a csevegőrendszer segítségével könnyebben lehet válaszolni..

Ennek megfelelően megpróbáltam a csevegőrendszerrel olyan egyszerű választ kapni, amelyet a webhelyen sehol sem találtam: „Mi a VIPRE mobil alkalmazás korlátozása az Android operációs rendszer verziójában?” Felvettem egy csevegési támogatási kérdést ehhez. , és a nevem, e-mail címem és telefonszámom megadása után (miért kellene ezt elküldenem?) kb. két percet várt egy ügynökre. Két perc múlva a rendszer kitöltött, mondván, hogy nem állnak rendelkezésre ügynökök.

Szolgáltatási idő és így tovább

Van-e a VIPRE Security bizonyos órákban elérhető a csevegési támogatás? Ha megteszik, akkor nem küldik el őket nyilvánvalóan.

Ezután egy támogatási jegy megnyitását választottam. A támogatási jegyhez alapvető információkra volt szükség, beleértve a telefonszámomat (ismét, miért?). Ezenkívül részletesebb információra volt szükség az operációs rendszerről, a szoftverről, és adott helyet a problémám részletesebb ismertetéséhez. Azt is választhattam, hogy jegyem prioritása „alacsony”, „közepes”, „magas” vagy „sürgős” legyen. Nyilvánvaló, hogy a kérdésem nem volt teljesen sürgős, de ki valójában bármit is választana, kivéve „sürgős” ”Ha befolyásolja, hogy milyen gyorsan kap választ?

Kevesebb, mint 24 órán belül kaptam választ a következő munkanapon. A VIPRE Security kijelenti, hogy a legtöbb válasz 24 órán belül érkezik, tehát ez összhangban állt a bejelentett politikájukkal.

A segítség és támogatás szempontjából úgy tűnik, hogy a VIPRE Security rendelkezik néhány jó rendszerrel, de sok alapvető információt könnyebben megtalálhat. Ezenkívül fel kell tüntetniük, hogy meghatározták-e óráikat a csevegési rendszerükhöz és a telefonos támogatáshoz. Ha nem létezik ilyen, akkor nagyon hasznos az időtúllépés a csevegés-támogatási rendszerből, mert nincs ügynök.

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

A VIPRE nagyszámú hasznos eszköze teszi ezt a szoftvert rendkívül hatékony biztonsági megoldássá.

A szkennelés rendkívül alapos, és a VIPRE Security rendszeresen frissíti vírusdefinícióit. Jelenleg vannak több mint 58 500 vírusdefiníció hogy a program képes azonosítani. Úgy tervezték, hogy figyelmeztető jelzőket is dobjon a rosszindulatúnak tűnő programokhoz és műveletekhez. A legtöbb vírusprogramhoz hasonlóan, a VIPRE lehetőséget ad arra is, hogy hamis pozitív esetekben ezeket külön ellenőrizze.

Az a tény, hogy ezzel a szoftverrel szinte mindent megfigyelhet, a VIPRE-t rendkívül hatékony, mindenre kiterjedő biztonsági eszközvé teszi. A előfizetés megszerzése a program mobil verziójára lényegesen hasznosabbá teszi a legtöbb fogyasztót.

További jutalmak és elismerések

Az AV-Comparatives nem az egyetlen független tesztelő laboratórium, amely kiváló eredményeket hoz a VIPRE Antivirus segítségével. Az AV-Comparatives mellett ezt az eszközt az ISCA Labs, az Info Security Products Guide, az AV-Test Institute és a Virus Bulletin tanúsította..

Látogasson el a VIPRE oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 56

Adblock
detector