VIPRE Antivirus Review

VIPRE Antivirus, de la VIPRE Security, este un program antivirus foarte bine construit, bine gândit. Compania împrumută unele dintre cele mai bune funcții din programe mai cunoscute de pe piață (Kaspersky, Norton, AVG etc.), aruncând totodată un număr corect de servicii și instrumente unice. Antivirus VIPRE are o probă gratuită de 30 de zile, un plan de abonament anual cu costuri reduse și evită practici neplăcute sau neprietenoase pentru utilizatori, care sunt tot mai frecvente cu unele programe de pe piață.

Ofertă pentru cititor: Puteți economisi 30% cu acest link și adăugând codul de reducere „COMP30VAS“ la casă.

Foarte apreciat pentru întreprinderile mici

În recenziile sale din 2023 despre VIPRE Antivirus, laboratorul independent de testare AV-Comparatives a oferit Vipre Antivirus mai multe premii pe parcursul anului. Acestea includ:

 • Premiul „Advanced +” pentru protecția împotriva programelor malware (martie)
 • Premiul „Advanced +” pentru performanță (aprilie)
 • Premiul „Advanced +” pentru protecția lumii reale (iunie)

AV-Comparatives a notat, de asemenea, VIPRE Antivirus ca o soluție de securitate de afaceri aprobată.

În paralel, AV-Comparatives a constatat că VIPRE Antivirus are peste 99 la sută rate de detecție și alarme false minime, în special în comparație cu opțiuni mai cunoscute precum McAfee, Symantec și Trend Micro.

AV-Comparatives nu este, de asemenea, singurul laborator independent de testare care evaluează extrem de bine Antivirus VIPRE. Virus Bulletin a descoperit că VIPRE a detectat 100% din propria sa listă de teste malware și peste 99 la sută la testarea pe alte liste de malware. VIPRE nu a avut niciun fel de pozitive false în testul din august 2023 al Buletinului Virus.

Inscrie-te

Experiența ne spune că puteți măsura o companie de software prin procesul de înregistrare și instalare.

Cel mai important, VIPRE nu te obligă să te reînnoiești automat. De fapt, vă puteți înscrie fără a reînnoi automat selectat, iar VIPRE arată în mod clar opțiunea sa de reînnoire automată pentru a evita orice confuzie.

Politica auto-renwal antivirus VIPRE

VIPRE Security este, de asemenea, foarte transparent pe parcursul procesului de cumpărare și înscriere, minimizând cât mai multe blocaje rutiere pentru a cumpăra programul (sau pentru a obține procesul gratuit) și instalarea software-ului.

VIPRE Security explică clar pentru ce plătiți atunci când achiziționați antivirus VIPRE. Prețul este indicat ca o taxă anuală de abonament.

Deși VIPRE a împins produse și servicii suplimentare la înscriere în trecut, începând cu 2023, acest lucru nu mai este adevărat. Compania include acum toate caracteristicile ca parte a pachetului.

pagina de plată antivirus vipre

Costul pentru protejarea unui computer este de 43,99 USD pentru primul an și de 54,99 USD pentru fiecare an consecutiv pe care alegeți să îl utilizați. De asemenea, puteți alege să acoperiți mai multe calculatoare pentru o taxă de abonament ușor mai mare, dar foarte mare, sau să vă acoperiți calculatorul (computerul) pentru mai mulți ani (care beneficiază și de o reducere). Puteți acoperi până la 10 PC-uri sau Mac-uri și puteți plăti în prealabil până la 4 ani.

Opțiunea cu 10 calculatoare este o valoare bună dacă conduceți o afacere mică, mai ales având în vedere că versiunea de business a software-ului este de 24 de dolari pe an pe computer pentru 5 până la 249 de computere. Rețineți, totuși, că versiunea de business are unele caracteristici care nu se regăsesc în versiunea de acasă, așa că există un pic de acord și de luat.

Economisiți 30%:  Cititorii noștri pot economisi 30% la prețurile de mai sus folosind acest link și adăugând codul de reducere „COMP30VAS“ la casă.

Cerinte Minime de Sistem

Datorită software-ului avansat utilizat, VIPRE Antivirus este extrem de limitat în cât de multe sisteme de operare funcționează. Conform VIPRE Security, aveți nevoie de 1 GB RAM și 1 GB spațiu pe hard disk pentru computerele Windows și 2 GB RAM pentru computere Mac.

Sunt acceptate următoarele versiuni pentru Mac și Windows:

 • Windows 7 Service Pack 2 sau Rollup convenabil
 • Windows 8.1
 • Windows 10 (toate versiunile)
 • Mac OSX El Capitan 10.11
 • macOS Sierra 10.12
 • macOS High Sierra 10.13
 • macOS Mojave 10.14
 • macOS Catalina 10.15

Instalare și configurare

Procesul de înregistrare și instalare pentru VIPRE a fost destul de ușor. În mod pozitiv, VIPRE evită înscrierea și achiziționarea suspectă a acestora, ceea ce duce la accesarea accidentală a utilizatorilor la servicii nedorite sau nedorite. În schimb, atunci când alegeți versiunea de origine a produsului, vi se oferă doar software-ul și câte calculatoare și ani de service doriți..

Ca și în cazul majorității serviciilor bazate pe abonamente, vă puteți reînnoi serviciul. VIPRE este una dintre foarte puține companii AV care nu forțează reînnoirea automată la înregistrare.

După ce ați achiziționat produsul, vi se va da o cheie de produs pe care va trebui să o introduceți după descărcarea programului.

Dacă primiți un mesaj la descărcare care spune că programul poate fi dăunător, ignorați-l. În cazul meu, programul a apărut și ca „potențial dăunător”, dar asta are totul de-a face cu protecția mea actuală împotriva virusului care acționează excesiv de protectiv. Programele software concurențiale pentru virus vor identifica deseori alte programe antivirus ca potențial dăunătoare.

Inscrie-te

Deschiderea programului necesită introducerea cheii de produs. După introducerea cheii produsului, instalarea poate dura câteva minute pe măsură ce programul se descarcă și se instalează pe computer, care include actualizarea la cele mai recente definiții ale virusului. VIPRE va efectua, de asemenea, o primă „scanare” inițială la sfârșitul procesului de instalare. În cazul meu, procesul de instalare a durat aproximativ 30 de minute, cea mai mare parte fiind probabil din cauza primei scanări inițiale.

După descărcarea și instalarea VIPRE, sunteți configurat și gata să utilizați programul. Unele setări sunt deja în vigoare pe care s-ar putea să doriți să le modificați, cum ar fi scanările programate, scanarea automată, frecvența ștergerilor automate de carantină și comportamentul de scanare.

Interfață

interfață antivirus vipre

Dacă ați utilizat Zemana, Norton, AVG sau McAfee, interfața VIPRE nu va fi prea diferită. Majoritatea programelor de virus de calitate superioară au interfețe destul de simple, de fapt, merg mai mult pentru un stil utilitar. Acestea fiind spuse, interfața pentru VIPRE nu este înghesuită, iar ușurința cu care poți naviga către lucrurile dorite este foarte intuitivă.

Veți găsi trei secțiuni principale în ciclul programului prin: MyVIPRE, Cont, și Administra.

MyVIPRE este locul în care veți găsi funcțiile de scanare și programare, precum și accesul la cronologia dvs. de scanare pentru a vedea ce au fost dezvăluite scanările anterioare. De asemenea, aveți o secțiune de notificări care vă permite să știți dacă firewall-ul este pornit, dacă au existat actualizări de definiție și când va fi următoarea scanare (și cât timp a avut loc ultima scanare).

Cont secțiunea este locul în care veți găsi starea abonamentului, cheia produsului și accesul mai rapid la ajutor și asistență. De asemenea, aveți opțiunea de a schimba tema de fundal aici, care este probabil cea mai puțin posibilă opțiune disponibilă. Schemele de culori nu sunt foarte impresionante. Există șanse mari să le parcurgeți și să reveniți la schema prestabilită.

  Преглед на Intego VirusBarrier X9 2023

A treia secțiune din interfață este Administra, unde veți găsi toate caracteristicile de securitate. Iată secțiuni pentru Antivirus, Actualizări, Email, Firewall, și intimitate. Pentru a evita redundanța, vom oferi acestor caracteristici o privire de ansamblu mai detaliată mai târziu în această recenzie.

Conform site-ului companiei, următoarele caracteristici principale includ:

 • Protecție avansată Ransomware
 • Blocator de site-uri necorespunzătoare
 • Securitate prin e-mail
 • Opriți amenințările pe web
 • Social Watch
 • Instalare VIPRE ușoară
 • Securitate PC integrată
 • Curat istoric
 • Ștergerea securizată a fișierelor
 • Ușor de folosit
 • Garda de căutare
 • Filtru de spam
 • Firewall
 • Actualizări automate de securitate software
 • Detectarea imediată a amenințărilor emergente
 • Motor anti-malware performant

Caracteristici de securitate antivirus VIPRE

VIPRE are unele caracteristici de securitate așteptate, precum și unele care au fost nou pentru mine.

scanarea

scanare antivirus vipre

La fel ca în majoritatea programelor software antivirus, puteți efectua scanări complete, rapide sau personalizate ale sistemului și puteți programa scanările pentru anumite intervale de timp. Programul este presetat pentru a efectua o scanare completă a sistemului duminică la 10:00 și o scanare rapidă în fiecare zi la 10:00 AM. Le puteți șterge sau le puteți păstra și adăuga în noi planificări de scanare. Programul de scanare poate utiliza unul dintre cele trei tipuri diferite de scanare, ora din zi și ora săptămânii. De asemenea, puteți da un nume scanării.

Ștergerea scanărilor programate se realizează făcând clic dreapta pe scanare și apăsând ștergere din meniul pop-up. Acest lucru nu a fost imediat evident și îmi pot imagina o lume în care cineva poate să nu-și dea seama cum să ștergi scanările, provocând multă frustrare. Pentru a ajuta mai bine utilizatorii, poate fi înțelept pentru VIPRE Security să introducă o fereastră de ștergere în fereastra de meniu pentru editarea scanării programate.

Opțiuni suplimentare de scanare și multe altele

VIPRE Antivirus oferă și ceea ce ei numesc tehnologia VIPRE RapidScan. Conform descrierii, această caracteristică va „scana doar fișierele noi sau care au fost modificate de la ultima scanare”. De fapt, am considerat că această caracteristică este extrem de utilă și de economisire a timpului. Trebuie să rescanți fiecare fișier, chiar dacă nu a fost schimbat sau nu este nou, poate fi obositor, mai ales dacă ai un sistem de fișiere mare.

După scanare, puteți alege să faceți carantină sau să le ștergeți. Antivirus VIPRE include câteva metode de protecție „avansate”, inclusiv opțiunea de a scana fișierele atunci când sunt deschise sau copiate. Puteți alege, de asemenea, să scanați fișiere individuale la cerere folosind scanarea personalizată.

Am supus testelor diferite opțiuni de scanare pentru această recenzie. O parte din motivul testării scanărilor este de a determina cât de mult va avea o scanare de impact asupra resurselor sistemului. Uneori, scanările pot fi destul de perturbatoare, iar unele programe antivirus vor consuma atât de multe resurse de sistem în timpul procesului de scanare, încât computerul devine inutilizabil. Acest lucru este în special pentru computerele care au deja resurse limitate datorită unui procesor și chipset de calitate inferioară.

După caz, am efectuat acest test pe un Netbook ASUS cu următoarele specificații:

 • CPU Intel Atom @ 1.33GHz
 • 2 GB RAM
 • Procesor pe 32 de biți, procesor bazat pe x64

După cum puteți vedea, sistemul în sine nu este deosebit de puternic pentru a începe, așa că pentru un computer cu resurse limitate, cum ar fi computerul meu de testare, aș avea nevoie cu siguranță de un program antivirus care nu-mi consumă resursele. VIPRE Security susține că software-ul lor VIPRE „nu încetinește computerul”. Presupunerea mea este că această afirmație este făcută pentru orice computer care îndeplinește cerințele sistemului (pe care le-a îndeplinit netbook-ul meu). Un test pe toate opțiunile de scanare este un mod viabil de a testa această afirmație.

Pentru a testa funcțiile de scanare, am efectuat patru teste:

 • Scanare rapidă
 • Scanarea întregului sistem
 • Scanare personalizata
 • Planificare scanare

La efectuarea scanărilor, am căutat toate următoarele:

 • Număr de fișiere scanate
 • Timpul de scanare (începe să termine)
 • Utilizarea resurselor de sistem (procent procesor, memorie (în MB) și disc (în MB)
 • Fișiere scanate
 • Procesele scanate
 • Articole de registru scanate
 • Cookie-urile scanate
 • Total elemente scanate
 • Indiferent dacă virusul testat a fost localizat și pus în carantină

Numerele de utilizare a sistemului tind să fluctueze chiar și atunci când nu rulează scanări de sistem, dar vor crește un număr mai mare atunci când efectuați scanări. Am oferit o gamă generală pentru majoritatea acestora, precum și un număr „mare” pentru scanări.

De asemenea, am descărcat un virus de test EICAR inert pentru a determina dacă scanările ar ridica viruși și am folosit un eșantion de virus viu într-un mediu de testare a sistemului închis pentru a stabili dacă VIPRE ar putea ridica și șterge viruși reali.

Scanare comparare rezultate

Fără scanare Scanare rapidă Scanarea întregului sistem Scanare personalizata Scanare programată (Rapid w / RapidScan)
Fișiere scanate N / A 5367 232526 N / A 5367
Procese scanate N / A 318 312 N / A 318
Elemente de registru scanate N / A 39178 39174 N / A 39180
Cookie-urile scanate N / A 66 66 N / A 66
Total elemente scanate N / A 44929 272078 N / A 44931
Timpul de scanare N / A 25 de minute 1 oră 47 minute N / A 12 minute
Virus de test găsit? N / A da da N / A Nu
Utilizare procesor (%) ~ 5% – 10% ~ 12 – 60% ~ 12 – 60% ~ 5 – 12% ~ 5% – 12%
Utilizare memorie (MB) ~ 60 MB ~ 180 MB ~ 200 MB ~ 145 MB ~ 190 MB
Utilizarea discului (MB) ~ 0,1 MB ~ 0,1 – 8,0 MB ~ 0,1 – 16 MB ~ 0,1 – 12 MB ~ 0,2 – 21 MB

Rezultate rapide de scanare

Rezultatele scanării rapide au fost interesante. VIPRE a găsit cu ușurință virusul de test EICAR pe sistemul meu. În timp ce scanarea a durat mult mai mult decât ceea ce aș numi „rapid”, la 25 de minute, nici nu am experimentat cel mai mult timp pentru o scanare rapidă. Timpurile de scanare vor varia întotdeauna pentru diferite calculatoare, de aceea consider că este oarecum motiv pentru computerul pe care l-am folosit pentru testare, deși aproape sigur că este numit scanare rapidă. Cu toate acestea, lungimea și numărul de zone verificate indică faptul că scanarea rapidă VIPRE a fost destul de detaliată.

La un moment dat în timpul procesului de scanare pentru scanarea rapidă, numărul de procese și fișiere scanate arăta că s-a resetat. A repornit procesul de scanare fără introducerea mea și fără o scanare programată? Poate că nu. După ce scanarea a fost finalizată, am primit un mesaj care a declarat că scanarea rapidă a găsit unele procese malware și mi-a sugerat să rulez o „scanare în al doilea nivel”, de exemplu, o scanare completă:

Antivirus VIPRE

Aceasta a fost prima dată când am întâlnit un astfel de mesaj, care pare să indice din nou că scanarea rapidă este destul de detaliată și în sine, dar a fost și primul meu indiciu că scanarea completă avea să fie foarte meticuloasă (citiți: consumă timp).

Cu resursele mele de sistem deja limitate, scanarea rapidă a provocat unele perturbări semnificative ale sistemului. Nu atât de multe, încât computerul meu a devenit inutilizabil, dar încărcarea programelor și a paginilor web a încetinit semnificativ. Îmi imaginez că cineva s-ar putea frustra destul de repede dacă nu știau că scanarea sistemului a fost programată și funcționează în fundal.

Rezultatele scanării complete

Așa cum era de așteptat, scanarea completă a durat mult mai mult și a fost mult mai detaliată în ceea ce privește numărul de fișiere scanate. De fapt, scanarea completă s-a revărsat peste mai mult de De 43 de ori numărul de fișiere ca scanare rapidă. Din fericire, scanarea nu a durat de 43 de ori.

La o oră și 45 de minute, am simțit că scanarea VIPRE completă este rezonabil de lungă pentru o scanare completă. Ceea ce am observat a fost că scanarea a folosit o cantitate vizibil mai mare de resurse de sistem, deși nu atât de multe, încât impactul sistemului a fost diferit de ceea ce am experimentat cu scanarea rapidă.

  Cele mai bune programe gratuite de eliminare, detecție și scaner de rootkit

Scanare programată cu RapidScan

Scanare VIPRE

Am testat funcția de scanare a programului folosind o scanare rapidă cu tehnologia RapidScan pornită. Scopul aici a fost dublu: pentru a vedea dacă scanarea programată a funcționat și pentru a vedea dacă RapidScan a funcționat.

Scanarea programată a dat peste un sughiț. Am descoperit că scanarea programată nu va rula dacă programul își actualizează definițiile amenințării cu virusul. De asemenea, nu puteți efectua o scanare manual atunci când se întâmplă acest lucru. Actualizările de definire a virusului au durat câteva minute până la final, ceea ce măcar mi-a oferit o șansă să văd dacă procesul de scanare va începe automat după blocarea scanării. Din fericire, a făcut-o. Scanarea mea programată a avut loc la opt minute după program.

Scanarea a avut rezultate interesante. Cel mai important dintre acestea este faptul că RapidScan a redus timpul de scanare cu mai mult de jumătate. Aceasta a fost în primul rând o „dovadă a conceptului”, în condițiile în care timpul de scanare de 12 minute a fost mult mai plăcut decât cele 25 de minute de la prima scanare rapidă. De asemenea, impactul asupra sistemului nu a fost semnificativ diferit de o scanare rapidă normală.

RapidScan nu a ales virusul de testare, cu toate acestea. Acest lucru poate avea mai mult legătură cu faptul că fișierul a fost „neschimbat” de la ultima dată când a fost preluat de scanare, deci nu a existat niciun motiv pentru a-l identifica în scanare.

Scenariu real de virus

Pentru testul virusului viu, am folosit o metodă de tip sandboxed pe mașina mea. Am folosit aceeași metodă pe care am folosit-o în ghidul nostru de eliminare și prevenire a malware, cu mare efect.

Comparitech nu recomandă descărcarea și testarea virușilor reali dacă nu sunteți cercetător sau testator de virus.
Aceste programe pot provoca daune semnificative mașinii dvs. și se pot răspândi în moduri imprevizibile, dacă nu sunt testate în mod corespunzător.

Am instalat mai multe fișiere software dăunătoare pe computerul meu. Cele mai multe sunt tipul în care ai fi alergat dacă ai face clic accidental pe un link necorespunzător, deși era un amestec de programe de virus generice, troieni și adware.

Am efectuat prima dată o scanare rapidă cu funcția VIPRE RapidScan activată. Acest lucru a fost făcut pentru a vedea dacă scanarea rapidă va identifica virușii, ce ar face cu ei dacă i-ar găsi (de ex., Îi va pune în carantină sau îmi va da un mesaj spunând că trebuie să rulez o scanare completă) și pentru a determina cum bine, RapidScan ar funcționa într-un adevărat scenariu de virus.

Rezultatele au fost încurajatoare aici. Scanarea a fost rapidă (17 minute) și a luat trei troieni. Toate au fost automat în carantină. VIPRE mi-a oferit opțiunea să-i mut pe doi din carantină și să-i șterg sau să-i permit. Aș putea să le permit permanent, o caracteristică de siguranță pentru dacă amenințarea detectată nu este de fapt un virus. Pentru un virus, VIPRE nu mi-a oferit nicio opțiune dincolo de carantină. Nu am putut să-l șterge și nici să-l mut virusul din carantină. Era blocat acolo. Aș putea să îl șterg totuși în setările de gestionare mai avansate.

Scanare VIPRE

Dat fiind faptul că atât scanarea rapidă (fără RapidScan), cât și scanarea completă sunt complete, acest test mi-a dat încredere că VIPRE va găsi viruși destul de bine. Este posibil să fie cel mai bun interes să planificați o scanare completă fără RapidScan o dată pe săptămână, iar apoi alte scanări în timpul săptămânii cu RapidScan pentru a reduce timpul de scanare și impactul sistemului.

Când sunt localizați viruși, o bară de nivel de amenințare indică cât de grav este virusul. Culorile sunt obișnuite aici: roșul înseamnă foarte rău, în timp ce galbenul indică un virus suspect, dar nu prea supărător. Grey indică un fișier care probabil nu este o problemă, ci doar un motiv de îngrijorare. De asemenea, vi se arată numărul de urme ale acelui virus care există pe computerul dvs. și tipul de virus.

După ce am ales să ștergeți virușii localizați, VIPRE mi-a sugerat să efectuez o a doua scanare în strat, care este doar scanarea completă. Am decis să efectuez scanarea completă pentru a vedea dacă programul va descoperi altceva. Uneori, virușii se pot reproduce și se pot ascunde în sistem, astfel încât o scanare completă bună ar trebui să le rădăcineze.

Protecție activă

VIPRE are un serviciu de protecție activă foarte complet. O caracteristică comună, versiunea VIPRE scanează activ și îndeplinește sarcini în toate domeniile următoare:

 • Scanează fișierele atunci când sunt deschise sau copiate
 • Blochează procesele potențial dăunătoare
 • Privește în interiorul arhivelor

De asemenea, puteți porni un „Mod liniștit” pentru protecția activă. Acest lucru se ocupă pur și simplu de aceste amenințări, fără a anunța utilizatorul. Este posibil să doriți sau nu să alegeți această caracteristică, deoarece protecția activă poate prelua procesele care nu sunt în realitate rău intenționate și le pot închide în funcție de dorințele dvs..

Am considerat că protecția activă este foarte eficientă, deoarece a trebuit să o opresc pentru a face testarea virusului viu. Când l-am lăsat pornit, m-a împiedicat să instalez probe de virus viu. În imaginile de mai jos, de exemplu, am încercat să execut un eșantion de virus (probele de malware vin inerte, dar pot fi schimbate la formatul corespunzător prin schimbarea extensiei de fișier) și am fost blocat complet. De fapt, VIPRE a șters fișierul:

VIPRE VIPRE

Protecția marginilor

VIPRE Security descrie această caracteristică astfel: „Întrerupe exploitările și alte amenințări online de a fi descărcate de majoritatea browserelor web.”

Această descriere sună exact cum este. Edge Protection împiedică utilizatorii să descarce viruși dăunători. Am putut descărca ușor mostrele live, deoarece fișierele au fost făcute inerte, sunt închise cu fermoar și sunt protejate prin parolă, dar activele, descărcările și linkurile dăunătoare sunt blocate.

Filtrare Web

Aceasta este filtrarea web standard VIPRE, comună cu majoritatea software-ului de virus și chiar inclusă în majoritatea browserelor web acum. Nu este nimic unic și există șanse mari să aveți mai multe forme de lucru deja pe computer, mai ales dacă utilizați Windows. Puteți modifica setările pentru a permite anumite site-uri web care tind să fie blocate chiar dacă sunt în siguranță. Dacă efectuați acest lucru în VIPRE, va trebui să o faceți și în orice alte programe de filtrare a site-urilor, cum ar fi filtrul încorporat Google Chrome.

Gestionează automat amenințările

Când efectuați scanări sau când alte metode de monitorizare sunt active, puteți seta comportamentul VIPRE astfel încât să le gestioneze automat pentru dvs. sau să vă permită să gestionați singur ceea ce se întâmplă cu fișierele. Dacă nu aveți încredere în VIPRE pentru a gestiona în mod corect potențialele amenințări (de exemplu, veți continua să ștergeți fișiere care nu ar trebui eliminate), este mai bine să dezactivați această caracteristică. Cu toate acestea, programul este destul de sofisticat și, de obicei, va șterge doar amenințările care sunt în mod clar rău intenționate, în timp ce fișierele incerte vor primi carantină..

Opțiuni suplimentare de scanare

Alături de scanările principale, există câteva alte opțiuni de scanare:

 • Scanare captură: Efectuează o scanare rapidă în cazul în care o scanare programată este ratată din orice motiv
 • Scanare din al doilea strat: Execută automat o scanare completă dacă scanarea rapidă detectează amenințări care nu pot fi gestionate doar de scanarea rapidă
 • Scanare Drivere Amovibile: Scanează orice unități amovibile în timp ce efectuați scanări antivirus
 • Scanarea individuală a fișierelor: puteți face clic dreapta pe orice fișier sau folder de pe computer pentru a-l scana cu VIPRE
  A legjobb ingyenes rootkit eltávolító, felderítő és szkenner programok

Alte instrumente

VIPRE include câteva alte instrumente care să coincidă cu instrumentele lor Antivirus:

 • Includeți programe cu risc scăzut la scanare și cu protecție activă
 • Permite excluderea fișierelor și folderelor alese
 • Treziți computerul din somn pentru a efectua scanări programate
 • Conservați bateria prin întârzierea actualizărilor și a omis scanările programate atunci când sunteți pe baterie

Protecție prin e-mail

VIPRE oferă instrumente care vă pot ajuta să vă protejați e-mailurile de amenințări. Acest lucru se adresează în principal utilizatorilor Outlook. Cu toate acestea, instrumentele de protecție a e-mailurilor includ:

 • Filtrare spam pentru Outlook
 • Scanarea virușilor pentru e-mailurile primite și efectuate
 • Anti-phishing, care trimite și o copie a e-mailului la carantină
 • Examinează istoricul de e-mail recent pentru amenințări

Firewall

Firewall-urile sunt standard pentru protecția împotriva virusurilor în aceste zile. La fel ca în cazul filtrării web, există șanse mari ca computerul să aibă deja un firewall. În acest caz, opțiunea de a activa firewall-ul VIPRE este opțională. Cu toate acestea, dacă nu aveți încredere în firewall-ul încorporat pentru Windows, poate fi o idee bună să folosiți firewall-ul VIPRE mai extins.

Firewall-ul VIPRE include următoarele caracteristici:

 • Filtrează traficul de intrare și de ieșire
 • Vă permite să creați excepții pentru modul în care firewallul gestionează traficul de date diferit
 • Pachetele de jurnal se vor duce la porturile nedeschise
 • „Stealth Mode”, care permite computerului să ignore automat unele tipuri de scanări portuare rău intenționate
 • Porniți firewall-ul în timpul pornirii computerului
 • Protejați-vă împotriva atacurilor din interiorul aceleiași rețele (excelent pentru cei care utilizează rețele wifi publice)
 • Administrare rețea
 • Procesarea protecției pentru a vă proteja împotriva atacurilor la rularea software-ului pe computer
 • Firewall inteligent, care poate învăța ce să accepte și să respingă mai bine prin răspunsurile tale

intimitate

VIPRE strălucește cu adevărat cu unele instrumente de confidențialitate. Multe dintre acestea sunt unice VIPRE, paralelele neobișnuite printre alte programe antivirus populare. Instrumentele de confidențialitate includ următoarele:

Social Watch

VIPRE se poate conecta la contul dvs. de Facebook și vă poate scana cronologia Facebook pentru amenințări dăunătoare. Va trebui să vă autentificați în contul dvs. prin intermediul programului, ceea ce înseamnă că veți da permisiuni VIPRE. Rețineți că acest lucru înseamnă că VIPRE va avea o mulțime de date pe dvs. prin contul dvs. de Facebook. Dacă sunteți în special conștienți de securitate, mergeți mai departe și evitați acest lucru. Este un instrument util, dar nu unul pe care îl vei dori dacă vrei să limitezi cine are acces la datele tale.

Dacă decideți să utilizați Social Watch, puteți să-l setați să scaneze la intervale regulate, cum ar fi la fiecare două ore. VIPRE vă permite, de asemenea, să vă verificați istoricul ce a fost Social Watch cu accesul la cont.

Vedeți și: Ghidul nostru pentru confidențialitatea și securitatea Facebook.

(Ca o notă secundară, nu am testat eu însăși această funcție, întrucât nu sunt foarte dornic să ofer VIPRE Security acest tip de acces la contul meu de social media.)

Securizant Eraser File

Așa cum afirmă VIPRE Security pentru acesta: „Eliminați în siguranță și complet orice urmă de fișiere din computerul dvs.” Aceasta este mai mult decât o simplă ștergere a coșului de gunoi și mai mult decât golirea coșului de reciclare. Ceea ce face acest lucru este să ștergeți datele, apoi să suprascrieți datele șterse cu informații nonsensibile, astfel încât acestea să nu poată fi recuperate, chiar și cu ajutorul criminalisticii computerizate avansate. Există programe separate pe care le puteți achiziționa cu bani reali pentru a face acest lucru pentru dvs. sau pentru unele care sunt gratuite. Aceasta este o adevărată binefacere pentru cei care doresc confidențialitate maximă.

Curățător istoric

Antivirus VIPRE

Curățătorul istoric VIPRE este un mod mai simplu și mai rapid de a vă curăța istoricul de navigare. Este valabil pentru folderele temp care adesea sunt ignorate. De asemenea, șterge fișierele de istorie din toate browserele web în același timp.

Ajutor si sustinere

Sprijinul VIPRE Security este un pic frustrant. Eu (cum presupun majoritatea oamenilor), nu vreau să apelez la asistență pentru clienți după ce am avut multe povești de groază pentru asistență. Prefer să folosesc suportul pentru chat atunci când este oferit. VIPRE Security oferă asistență la chat pe site-ul lor web, alături de e-mail, un sistem de asistență telefonică, articole de asistență și forumurile de auto-ajutor acum standard pentru cele mai frecvente probleme.

Ceea ce lipsește dureros din asistență este opțiunea de a căuta cuvinte cheie prin intermediul forumurilor și a „soluțiilor” Dacă aveți o problemă comună, trebuie să faceți multe săpături manuale.

Compania se bazează puțin pe forumurile sale, care sunt oarecum interesante, deși sunt utile în măsura în care trebuie să speri că cineva a pus deja întrebarea dvs. și a primit un răspuns. Oricine poate posta un subiect nou. De la examinarea postărilor de pe forum, nu se pare că VIPRE Security răspunde la toate postările sau chiar la timp la cele la care răspund. Pentru a fi corecți cu VIPRE Security, multe dintre întrebările forumului nu sunt cele la care pot încerca în mod rezonabil să răspundă sau sunt cele care ar putea fi mai ușor de răspuns printr-un bilet de asistență sau folosind sistemul de chat.

Acestea fiind spuse, am încercat să folosesc sistemul de chat pentru a obține un răspuns simplu pe care nu l-am putut găsi nicăieri pe site: „Care este limitarea versiunii sistemului de operare Android pentru aplicația VIPRE Mobile?” Am deschis o întrebare de asistență pentru chat pentru asta și, după ce am introdus numele, adresa de e-mail și numărul de telefon (de ce trebuie să dau acest lucru?), a așteptat aproximativ două minute pentru un agent. După două minute, sistemul m-a pornit, spunând că nu există agenți disponibili.

Ore de serviciu și multe altele

VIPRE Security are anumite ore de disponibilitate pentru suportul de chat? Dacă o fac, nu le postează nicăieri, ceea ce este evident.

Apoi am ales să deschid un bilet de asistență. Biletul de asistență a necesitat câteva informații de bază, inclusiv numărul meu de telefon (din nou, de ce?). De asemenea, a avut nevoie de informații mai detaliate despre sistemul de operare, software și a oferit un loc unde să scrie despre problema mea mai detaliat. Am avut și opțiunea de a eticheta prioritatea biletului de „scăzut”, „mediu”, „mare” sau „urgent”. Evident, întrebarea mea nu a fost în totalitate urgentă, dar cine ar alege de fapt altceva decât „urgent ”Dacă a avut un impact asupra vitezei pe care o obțineți?

Am primit un răspuns mai puțin de 24 de ore în următoarea zi lucrătoare. VIPRE Security afirmă că cele mai multe răspunsuri vin în termen de 24 de ore, deci acest lucru a fost în conformitate cu politica lor declarată.

În ceea ce privește ajutorul și asistența, se pare că VIPRE Security are câteva sisteme bune în loc, dar ar putea face ca unele informații de bază să fie mult mai ușor de localizat. În plus, ar trebui să stabilească dacă au stabilit ore pentru sistemul de chat și asistența telefonică. Dacă nu există, atunci este neajutorat să te scoli din sistemul de asistență pentru chat, din cauza faptului că niciun agent nu este disponibil.

Eficiența ca soluție de securitate

Multitudinea de instrumente utile VIPRE face din acest software o soluție de securitate extrem de eficientă.

Scanarea este extrem de minuțioasă, iar VIPRE Security își actualizează în mod regulat definițiile virusului. În prezent, există peste 58.500 de definiții de virus pe care programul îl poate identifica. De asemenea, este proiectat să arunce indicatoarele de avertizare la programele și operațiunile care par rău. La fel ca majoritatea programelor de virus, VIPRE vă va oferi opțiunea de a le verifica individual în caz de fals pozitiv.

Faptul că puteți monitoriza aproape totul cu acest software face VIPRE un instrument de securitate extrem de eficient, care să includă totul. Efectuarea unui abonament pentru o versiune mobilă a programului îl face semnificativ mai util pentru majoritatea consumatorilor.

Recompense și recunoașteri suplimentare

AV-Comparatives nu este singurul laborator de testare independent care produce rezultate excelente de la VIPRE Antivirus. Alături de AV-Comparatives, acest instrument a fost certificat de către ISCA Labs, Info Security Products Guide, AV-Test Institute și Virus Bulletin.

Accesați VIPRE

About the author

Comments

 1. Romanian:

  VIPRE Antivirus de la VIPRE Security este un program antivirus foarte bine construit și bine gândit. Compania împrumută unele dintre cele mai bune funcții din programe mai cunoscute de pe piață, cum ar fi Kaspersky, Norton, AVG etc., aruncând totodată un număr corect de servicii și instrumente unice. Antivirusul VIPRE are o probă gratuită de 30 de zile, un plan de abonament anual cu costuri reduse și evită practici neplăcute sau neprietenoase pentru utilizatori, care sunt tot mai frecvente cu unele programe de pe piață.

  În recenziile sale din 2023 despre VIPRE Antivirus, laboratorul independent de testare AV-Comparatives a oferit Vipre Antivirus mai multe premii pe parcursul anului. Acestea includ premiul „Advanced ” pentru protecția împotriva programelor malware (martie), premiul „Advanced ” pentru performanță (aprilie) și premiul „Advanced ” pentru protecția lumii reale (iunie). AV-Comparatives a notat, de asemenea, VIPRE Antivirus ca o soluție de securitate de afaceri aprobată. În paralel, AV-Comparatives a constatat că VIPRE Antivirus are peste 99 la sută rate de detecție și alarme false minime, în special în comparație cu opțiuni mai cunoscute precum McAfee, Symantec și Trend Micro.

  Experiența ne spune că puteți măsura o companie de software prin procesul de înregistrare și instalare. Cel mai important, VIPRE nu te obligă să te reînnoiești automat. De fapt, vă puteți înscrie fără a reînnoi automat selectat, iar VIPRE arată în mod clar opțiunea sa de reînnoire automată pentru a evita orice confuzie. VIPRE Security este, de asemenea, foarte transparent pe parcursul procesului de cumpărare și înscriere, minimizând cât mai multe blocaje rutiere pentru a cumpăra programul (sau pentru a obține procesul gratuit) și instalarea software-ului.

  În concluzie, VIPRE Antivirus este o soluție excelentă de securitate pentru întreprinderile mici și utilizatorii individuali. Cu caracteristici puternice de securitate, o interfață ușor de utilizat și un preț accesibil, VIPRE Antivirus este o alegere excelentă pentru oricine caută o soluție de securitate eficientă și fiabilă.

 2. Romanian:

  VIPRE Antivirus de la VIPRE Security este un program antivirus foarte bine construit și bine gândit. Compania împrumută unele dintre cele mai bune funcții din programe mai cunoscute de pe piață, cum ar fi Kaspersky, Norton, AVG etc., aruncând totodată un număr corect de servicii și instrumente unice. Antivirusul VIPRE are o probă gratuită de 30 de zile, un plan de abonament anual cu costuri reduse și evită practici neplăcute sau neprietenoase pentru utilizatori, care sunt tot mai frecvente cu unele programe de pe piață.

  În recenziile sale din 2023 despre VIPRE Antivirus, laboratorul independent de testare AV-Comparatives a oferit Vipre Antivirus mai multe premii pe parcursul anului. Acestea includ: Premiul „Advanced ” pentru protecția împotriva programelor malware (martie), Premiul „Advanced ” pentru performanță (aprilie) și Premiul „Advanced ” pentru protecția lumii reale (iunie). AV-Comparatives a notat, de asemenea, VIPRE Antivirus ca o soluție de securitate de afaceri aprobată. În paralel, AV-Comparatives a constatat că VIPRE Antivirus are peste 99 la sută rate de detecție și alarme false minime, în special în comparație cu opțiuni mai cunoscute precum McAfee, Symantec și Trend Micro.

  Experiența ne spune că puteți măsura o companie de software prin procesul de înregistrare și instalare. Cel mai important, VIPRE nu te obligă să te reînnoiești automat. De fapt, vă puteți înscrie fără a reînnoi automat selectat, iar VIPRE arată în mod clar opțiunea sa de reînnoire automată pentru a evita orice confuzie. VIPRE Security este, de asemenea, foarte transparent pe parcursul procesului de cumpărare și înscriere, minimizând cât mai multe blocaje rutiere pentru a cumpăra programul (sau pentru a obține procesul gratuit) și instalarea software-ului.

  Costul pentru protejarea unui computer este de 43,99 USD pentru primul an și de 54,99 USD pentru fiecare an consecutiv pe care alegeți să îl utilizați. De asemenea, puteți alege să acoperiți mai multe calculatoare pentru o taxă de abonament ușor mai mare, dar foarte mare, sau să vă acoperiți calculatorul (computerul) pentru mai mulți ani (care beneficiază și de o reducere). Puteți acoperi până la 10 PC-uri sau Mac-uri și puteți plăti în prealabil până la 4 ani. Opțiunea cu 10 calculatoare este o valoare bună dacă conduceți o afacere mică.

 3. Romanian:

  VIPRE Antivirus de la VIPRE Security este un program antivirus foarte bine construit și bine gândit. Compania împrumută unele dintre cele mai bune funcții din programe mai cunoscute de pe piață, cum ar fi Kaspersky, Norton, AVG etc., aruncând totodată un număr corect de servicii și instrumente unice. Antivirusul VIPRE are o probă gratuită de 30 de zile, un plan de abonament anual cu costuri reduse și evită practici neplăcute sau neprietenoase pentru utilizatori, care sunt tot mai frecvente cu unele programe de pe piață.

  În recenziile sale din 2023 despre VIPRE Antivirus, laboratorul independent de testare AV-Comparatives a oferit Vipre Antivirus mai multe premii pe parcursul anului. Acestea includ premiul „Advanced ” pentru protecția împotriva programelor malware (martie), premiul „Advanced ” pentru performanță (aprilie) și premiul „Advanced ” pentru protecția lumii reale (iunie). AV-Comparatives a notat, de asemenea, VIPRE Antivirus ca o soluție de securitate de afaceri aprobată. În paralel, AV-Comparatives a constatat că VIPRE Antivirus are peste 99 la sută rate de detecție și alarme false minime, în special în comparație cu opțiuni mai cunoscute precum McAfee, Symantec și Trend Micro.

  Experiența ne spune că puteți măsura o companie de software prin procesul de înregistrare și instalare. Cel mai important, VIPRE nu te obligă să te reînnoiești automat. De fapt, vă puteți înscrie fără a reînnoi automat selectat, iar VIPRE arată în mod clar opțiunea sa de reînnoire automată pentru a evita orice confuzie. VIPRE Security este, de asemenea, foarte transparent pe parcursul procesului de cumpărare și înscriere, minimizând cât mai multe blocaje rutiere pentru a cumpăra programul (sau pentru a obține procesul gratuit) și instalarea software-ului.

  În concluzie, VIPRE Antivirus este o soluție excelentă de securitate pentru întreprinderile mici și utilizatorii individuali. Cu caracteristici puternice de securitate, o interfață ușor de utilizat și un preț accesibil, VIPRE Antivirus este o alegere excelentă pentru oricine caută o soluție de securitate eficientă și fiabilă.

Comments are closed.