Cele mai bune aplicații pentru a cripta fișierele înainte de a încărca în cloud

derutant

Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud și backup de tip cloud, cum ar fi Google Drive, Dropbox, Box și Microsoft OneDrive, oferă un anumit nivel de criptare - în esență, scramping conținutul fișierelor pe care le-ați încărcat. Desfacerea lor necesită cheia de criptare. Majoritatea furnizorilor de stocare în cloud dețin cheia de criptare în numele utilizatorului, ceea ce impune ca el sau ea să aibă încredere orb în companie nu va abuza accesul la fișierele dvs., nu va pierde cheia hackerilor sau nu va da autorităților guvernamentale amăgitoare. În plus, oricine are acces fizic la telefonul sau laptopul dvs. poate ajunge cu ușurință la fișierele din cloud, deoarece majoritatea acestor servicii vă lasă conectat în mod implicit.

Câteva companii de backup în cloud, precum iDrive, permit utilizatorului să-și creeze propria cheie privată, criptând datele de pe computerul local înainte de a le încărca în cloud. Însă acest lucru este rezervat de obicei pentru o copie de rezervă mai costisitoare de tip business, nu pentru utilizatorul mediu obișnuit. iDrive derulează în prezent o ofertă de 75% reducere în planul său de 2TB, ceea ce o face o opțiune mult mai accesibilă pentru oricine să o utilizeze.

Dacă confidențialitatea datelor este o preocupare serioasă pentru dvs., dar nu doriți să beneficiați de un plan de rezervă sau de stocare mai costisitor, avem o soluție alternativă. Mai multe aplicații vă permit să criptați datele înainte de a încărca în cloud, asigurându-vă că numai dvs. vă puteți decripta fișierele. Oricine poate face acest lucru, dar se adresează în special contabililor, avocaților, medicilor și altor profesii care necesită un standard ridicat de confidențialitate.

Am compilat o listă de astfel de aplicații de criptare pentru perusul dvs. Găsiți-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., dar rețineți, dacă vă pierdeți vreodată cheia de criptare privată, aceste date vă vor fi pierdute pentru totdeauna.

nCriptat Cloud

logo ncriptat de cloud

nCrypted Cloud mută folderele Google Drive, Dropbox și alte suporturi ale furnizorului de cloud suportate într-un folder Cloud nCrypted. Nu criptează totul în mod implicit; trebuie să faceți clic dreapta pe fișierele din acele foldere pentru a le cripta și a le decripta. O pictogramă de blocare albastră de lângă pictograma fișierului sau folderului indică faptul că a fost făcută privată și acum este criptată cu obișnuitul standard AES de 256 biți.

În afară de criptare, nCrypted Cloud adaugă funcții de partajare a fișierelor private și filigranare. Filigranul este util în special pentru cei care doresc să partajeze un document sau o fotografie, dar nu doresc ca acesta să fie piratat.

De asemenea, are un portal cloud care poate fi accesat din orice browser, ceea ce vă permite să accesați toate datele dvs. cloud dintr-un singur loc. Portalul conține jurnalele detaliate despre cine a accesat ce, reviziile și istoricul de criptare. Puteți chiar să o setați pentru a vă trimite notificări cu privire la evenimente specifice.

nCrypted Cloud acceptă o serie de furnizori de stocare în cloud. În prezent, este compatibil cu Dropbox, Google Drive, Box și Egnyte.

nCrypted Cloud este disponibil gratuit pe Windows, Mac, iOS și Android. Nivelurile de afaceri sunt, de asemenea, disponibile pentru o taxă lunară.

Encrypto

encrypto

Focusul Encrypto este pus pe trimiterea și partajarea fișierelor criptate, dar funcționează și pentru criptarea de stocare locală și cloud. Pur și simplu trageți și aruncați orice fișier în fereastra aplicației, setați o parolă și adăugați o sugestie de parolă opțională la care numai tu și destinatarul ar ști răspunsul. Fișierul este apoi criptat și poate fi stocat pe computer și / sau trimis prin e-mail, Dropbox sau chiar un stick USB. Encrypto folosește criptarea AES de 256 biți. Atât expeditorul cât și destinatarul trebuie să aibă instalat Encrypto pentru a partaja fișiere pentru a funcționa.

Encrypto este disponibil gratuit pe Windows și Mac OSX.

Boxcryptor

boxcryptor

Boxcryptor vă permite să creați un folder oriunde pe computer, iar tot ceea ce este plasat în acel folder este criptat folosind standardul AES de 256 biți. Pentru a vizualiza fișierele din acel folder, executați aplicația Boxcryptor, navigați la fișierul dorit și introduceți parola / cheia. Dacă utilizați un serviciu de stocare în cloud precum Google Drive sau Dropbox, acest folder poate fi plasat în folderul de sincronizare al aplicației respective..

Conținutul fișierului este ascuns, dar numele fișierelor și extensiile sunt încă vizibile.

Dezavantajul abordării lui Boxcryptor - și, într-adevăr, majoritatea aplicațiilor din această listă - este că fișierele nu pot fi previzualizate sau deschise în Google Docs. Dacă doriți să le vizualizați pe un computer sau smartphone diferit, va trebui să instalați Boxcryptor și să descărcați fișierele pentru a le vizualiza local.

Boxcryptor este disponibil gratuit pe Windows, Mac, Android, iOS și Windows RT.

Cryptomator

cryptomator

Cryptomator stochează fișierele într-un dosar de criptă criptat undeva pe computer. Aceste fișiere pot fi accesate în mod normal printr-un hard disk virtual, așa că nu observați nicio diferență atunci când lucrați cu fișierele dvs., similar cu o unitate flash USB. Toate fișierele sunt criptate individual.

Puteți crea seifuri oriunde pe computer, cum ar fi folderul Google Drive sau Dropbox. Apoi, trebuie doar să trageți și să fixați fișiere în seif pentru a le cripta. Deblocarea unui seif necesită o parolă. Fișierele sunt criptate cu AES, iar parolele sunt protejate cu Scrypt.

Cryptomator este o aplicație gratuită (pay-what-you-want) și open-source pentru Windows, MacOS, iOS și Android. Nu este necesară înregistrarea.

Sookasa

sookasa

Sookasa funcționează într-un mod foarte similar cu BoxCryptor, dar este limitat la Google Drive și Dropbox. Un folder special Sookasa este creat în folderul de sincronizare Drive sau Dropbox și tot ceea ce este plasat în acel folder este criptat folosind AES de 256 biți. Pentru a vizualiza un fișier, trebuie să îl descărcați și să îl decriptați local folosind aplicația Sookasa.

Sookasa permite utilizatorilor să partajeze fișiere și folder cu un simplu clic dreapta. Setați o parolă, gestionați permisiunile în timp real și setați expirațiile pe tastele de criptare. Partajarea prin legături sigure este pe cale.

Sookasa este disponibil gratuit pe Windows, Mac, Android și iOS.

EncFSMP

EncFSMP este probabil cel mai minimalist instrument din această listă. Utilizează o mare parte din același cod open-source ca BoxCryptor și funcționează într-un mod similar. Creați un folder criptat oriunde pe unitatea dvs. locală și tot ceea ce ați introdus în acel folder este criptat automat. Puteți crea, edita și exporta parole pentru aceste dosare.

EncFSMP nu promite niciun fel de descărcare sau descărcare suplimentară și este complet gratuit. Nu are funcții suplimentare pentru partajarea sau gestionarea fișierelor.

Utilizatorii Linux vor fi încântați să știe că EncFSMP este compatibil cu sistemele lor, precum și cu Windows și Mac. Dispozitivele Android pot utiliza EncFSMP prin intermediul aplicației Cryptonite (Actualizați: Criptonitul nu mai este disponibil pe Google Play, dar îl puteți obține de la GitHub), dar nu există nicio aplicație pentru iOS.

Odrive

odrive

Odrive este un instrument desktop și web care vă permite să conectați toate conturile de stocare în cloud împreună. Puteți plasa un folder criptat în orice locație doriți, cum ar fi în directoarele Google Drive sau Dropbox. Orice fișiere plasate în aceste foldere sunt criptate automat cu hașii SHA256.

Fișierele sunt criptate numai pe stocarea în cloud, nu și pe computerul local. Aceasta înseamnă că nu sunt protejate pe hard disk.

Odrive are, de asemenea, funcții de sincronizare și de partajare care permit utilizarea fișierelor cloud precum fișierele locale.

Odrive folosește o politică de criptare „zero cunoștințe”, ceea ce înseamnă că compania nu cunoaște sau nu stochează cheia de criptare. Numai utilizatorul își poate decripta fișierele.

Nivelul gratuit al lui Odrive este disponibil pe Windows, Mac și Linux.

Vezi si: Cele mai bune servicii VPN pentru a vă păstra navigarea web privată de hackeri, guverne și alți amatori.

Cloudfogger (întrerupt)

Actualizare: Cloudfogger a fost întrerupt.

Cloudfogger vă permite să selectați folderele existente pentru a cripta, mai degrabă decât să fiți forțați să creați altele noi. Aceasta este adesea o opțiune superioară pentru cei care au o mulțime de fișiere care trebuie criptate, dar nu vor să le mute. Este util și dacă doriți să criptați totul din folderul dvs. de sincronizare Dropbox sau Google Drive.

Cloudfogger vă promite că puteți accesa fișierele dvs. pe sistemul local așa cum aveți întotdeauna, fără a fi nevoie să decriptați manual. Are câteva caracteristici de partajare, inclusiv e-mail și USB.

Cloudfogger este disponibil gratuit pe Windows, Mac, iOS și Android.

Viivo (întrerupt)

Actualizați: PKWARE, compania mamă a Viivo, spune că Viivo va închide începând cu 1 iunie 2018.

Viivo creează două dosare pe computer. Primul este doar un folder aparent normal, stocat local unde puneți fișiere. Al doilea folder face o copie a tuturor lucrurilor din primul folder și o criptează. Al doilea folder este cel pe care doriți să îl încărcați în cloud. Poate fi introdus în folderul Dropbox sau Google Drive, de exemplu. Acest lucru vă permite să vizualizați, să creați și să editați fișiere cu ajutorul versiunilor locale necriptate și să păstrați versiunile criptate online la zi, fără a fi necesar să decriptați fișierele de fiecare dată când aveți nevoie de ele.

Viivo necesită o înregistrare prin intermediul aplicației sale desktop folosind o adresă de e-mail validă. Utilizează un standard de criptare AES de 256 biți. Viivo comprimă, de asemenea, fișiere pentru a economisi spațiu și lățime de bandă.

Viivo este disponibil gratuit pe Windows, Mac, iOS și Android.

Criptați înainte de încărcare

Când încărcați date în cloud - fotografii, documente, secrete comerciale, informații militare etc. - probabil aveți o anumită așteptare de confidențialitate. Pur și simplu, alte persoane nu ar trebui să poată privi lucrurile tale, chiar dacă sunt stocate pe un server cloud partajat. Din păcate, această simplă așteptare poate fi dificil de asigurat.

Dacă doriți să vă puneți confidențialitatea în propriile mâini, criptați fișierele cu una dintre aceste aplicații înainte de a încărca pe Google Drive, OneDrive, Dropbox sau Box.

„Baffling” de brett jordan licențiat în baza CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 26 =

Adblock
detector