Cum să vă construiți propriul server de stocare cloud la o fracțiune din cost

pod de stocare
Dacă conduceți o afacere mică sau medie, care necesită mult spațiu de stocare digital, va veni momentul când aveți nevoie de propriul dvs. cloud. Indiferent dacă este stocare pentru clienți sau copii de rezervă pentru datele companiei, furnizorii de nume mari nu vin ieftin. Probabil aveți în vedere, printre altele, Amazon S3, Dell, Sun, EMC și NetApp.

Dar dacă doriți cu adevărat să reduceți costurile, luați provocarea în propriile mâini. Cu câteva trucuri și un pic de cunoștințe, puteți obține pedabytes de stocare pentru o mică zecime din preț ca oricare dintre acele mărci de nume mari.

În acest ghid, vă vom arăta cum folosiți câteva ingrediente cheie:

 • Hard disk-uri de calitate pentru consumatori pentru a menține costurile reduse
 • Componente ușor disponibile pentru mărfuri
 • Rafturi și cutii eficiente în spațiu
 • Software gratuit
 • HTTPS pentru stocarea și preluarea datelor

Această metodă a fost încercată și testată de BackBlaze, o companie de backup cloud care a fost pionier în această schemă. Vom împrumuta foarte mult din cunoștințele pe care BackBlaze le-a împărtășit generos lumii.

Drivere și componente

Atunci când te dezbraci de orice, în afară de funcția de bază a tuturor marcilor cloud companii, ceea ce primești este la fel de simplu ca transferul de date către și de pe un hard disk pe internet. Dacă vă construiți propriul server cloud, hard disk-urile pe care le achiziționați vor determina în mare măsură punctul de preț și vor constitui cea mai mare parte - estimează cel puțin jumătate și 80% - din investiția dvs..

unități în podul de stocare

Software-ul este gratuit, deci restul provine din carcasă, rafturi și toate componentele. Proiectul open-source pentru cea mai nouă carcasă din Backblaze susține că poate reduce costul până la 3,6 cenți pe GB de stocare, totalizând 240 TB cu toate cele 60 de unități contabile. Podurile stau în rafturi 4U și designul 6.0 se extinde cu câțiva centimetri peste margine, deci ia în considerare cât spațiu ai în camera serverului tău..

Puteți cumpăra unul dintre aceste „poduri” pre-construite pentru între 3.000 și 7.000 de dolari, în funcție de câte sloturi pentru hard disk-uri aveți nevoie, de la 45 de drivere sau Blackblaze. Cu podul pre-construit, singurul alt lucru pe care trebuie să-l cumpărați este hard disk-urile reale.

Sau puteți construi unul singur. Pentru un pod 6-gen cu 60 de hard disk-uri, listele complete de piese împreună cu prețurile estimate pot fi găsite în acest PDF. Cele mai multe componente pot fi găsite pe Newegg și Amazon, dar unele vor veni de la distribuitori speciali sau asamblatori de contracte.

În timp ce componentele variază pentru fiecare versiune a designului Backblaze, iată o listă generică a tot ceea ce ai nevoie:

 • Șasiu 4U
 • Alimentare electrică
 • Comutator pornit / oprit
 • Ventilator de carcasă
 • atenuatoare
 • Suporturi pentru ventilatoare
 • Plăci de bază
 • Ventilator CPU
 • CPU (Intel)
 • 8 GB RAM
 • Backbane cu multiplicatori de port
 • Carduri SATA III
 • Cabluri SATA III
 • Cabluri de cablu
 • Șuruburi și legături de cablu

Asamblare

pod de stocare pe 4u rack
După ce aveți toate piesele, este timpul să începeți asamblarea. Puteți descărca următoarele din BackBlaze:

 • Scheme de cablare (fișier ZIP)
 • Rute de cablare (fișier ZIP)
 • Creați carte (PDF)

În total, setarea cu 60 de unități costă aproximativ 3.500 USD conform BackBlaze. Nu uitați că nu include unitățile. Cu 45 de discuri de 4 TB, factura totală se ridică la aproximativ 10.500 de dolari, spune compania.

Rețineți că, într-un proiect anterior, BackBlaze a utilizat o configurație cu fir direct, în care toate hard disk-urile sunt conectate direct la o placă Rocket 750 SATA. Mai târziu, au revenit la configurația inițială, care folosește planuri de rezervă multiplicatoare de porturi care dețin cinci unități fiecare. În funcție de ce hardware este disponibil la ce preț, ambele sunt opțiuni bune.

Crearea unui nor

Așadar, acum ați creat un server de stocare imens pentru o fracțiune din ceea ce v-ar fi costat să utilizați serverele altcuiva, dar totuși trebuie să-l transformați într-un cloud accesibil clienților, personalului și / sau aplicațiilor.

Să lucrăm de jos în sus. Backblaze recomandă Linux Debian pe 64 de biți ca sistem de operare. Instrumentul fdisk este folosit pentru a crea o partiție pe unitate. Dacă ați cumpărat unul dintre podurile pre-fabricate, mulți dintre drivere vor veni preinstalate. Drivele sunt grupate în seturi de 15 în volume RAID6 cu două unități paritare fiecare folosind utilitatea mdadm.

Acum trebuie să alegeți între sistemul de fișiere JFS sau ext4. Ext4 este mai frecvent, dar JFS este ceea ce utilizează BackBlaze. Fiecare pod are propria sa adresă IP HTTPS, care este modul în care va fi accesată. ext4 acceptă până la 1EiB, dar copia distro a e2fsprogs a acceptat doar 16TB. Construirea din sursă folosind steagul pe 64 de biți rezolvă acest lucru.

Odată ce totul este pe loc, ajungeți cu aproximativ 83 la sută din spațiul utilizabil din total. Aici trebuie să încetăm să ne bazăm pe Backblaze pentru sfaturi, deoarece software-ul său cloud este proprietar.

Aveți câteva opțiuni pentru software-ul cloud. NFS este încercat și testat pe Linux, dar nu tot ce este compatibil cu dispozitivele mobile.

O altă opțiune este Oxygen Cloud, care folosește conectorul de stocare de oxigen pentru a converti spațiul de stocare folosit pe server în spațiu de stocare care poate fi utilizat cu aplicațiile Oxygen Cloud. Norul de oxigen criptează datele în tranzit de la capăt la capăt. De asemenea, veți avea acces la Gateway Tunnel Oxygen, care vă permite să vă accesați spațiul de stocare din afara firewallului propriu, fără a fi necesar să vă schimbați configurația.

dezavantajele

Înainte de a merge la Newegg și a începe să completați coșul de cumpărături cu hard disk-uri și componente, este important să luați în considerare dezavantajele potențiale de a nu merge cu un furnizor precum Amazon S3 sau EMC.

Cel mai mare risc este că ai putea pierde date. Asta înseamnă că îți poți pierde locul de muncă și / sau să îți faci rău companiei și colegilor tăi. Sistemul folosește un singur disc pentru sistemul de operare gazdă, unii nu au surse de alimentare redundante sau failover și orice software de sănătate sau monitorizare trebuie construit, instalat și configurat manual.

De asemenea, nu este atât de ușor de extins sau de întreținut. Când plătiți pentru Amazon S3, întreținerea este îngrijită. Dar o sarcină la fel de simplă precum schimbarea unei unități eșuate într-un pod de stocare DIY necesită să înlăturați 12 șuruburi și capacul superior, ca să nu mai vorbim de configurarea cablajelor personalizate. O mare parte din întreținerea necesară va necesita ca sistemul să fie deconectat și eventual oprit.

Cea mai simplă soluție pentru ambele probleme este de a face unul sau mai multe servere redundante care acționează ca eșecuri.

Toate imaginile de Backblaze au licență CC CC 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5

Adblock
detector