AVG Antivirus Free Review

Antivirusul gratuit al AVG pare, adesea, a fi doar un vehicul pentru convingerea utilizatorilor să facă upgrade la unul dintre produsele de securitate plătite ale companiei..

Deși aceasta este o mișcare de înțelegere a afacerilor, tâlhăria constantă de a face upgrade a fost enervantă ca dracu în versiunile anterioare ale AVG Free, așa că compania a schimbat abordarea în 2015 mă întreb.?

Cerințe minime de sistem - va rula pe dispozitivul dvs.?

AVG listează următoarele drept cerințe minime de sistem pentru rularea programului:

  • Sistem de operare: Windows XP, 7, 8, 8.1. Nu menționăm compatibilitatea cu Windows 10.
  • CPU: Intel Pentium 1.5 Ghz sau mai bine
  • Memorie (RAM): 1 GB RAM (512 MB pentru XP)
  • Disponibil gratuit condiment de hard disk: 950 MB

În mod curios, pagina cu cerințe de sistem AVG Free nu menționează dacă acceptă sisteme de operare pe 32 și pe 64 de biți. 

Aș presupune că cu 32 de biți ar fi acceptat cu siguranță și, în testarea mea, nu pot confirma nicio problemă care rulează pe o instalare pe Windows 7 Home pe 64 de biți, dar ar fi frumos să văd un cuvânt oficial pe scorul respectiv.

Instalare și configurare

În calitate de program gratuit, AVG Free vă va prezenta un cerc pentru a-l parcurge de îndată ce mergeți să îl descărcați - va trebui să vă sunați la CNET pentru a obține.

Nu este mare lucru, dar oferă o privire asupra a ceea ce urmează - o pagină de descărcare care conține mai mult de câteva reclame.

Nu-cel mai bun start-pentru-AVG-

După ce navigați cu atenție pe diverse butoane încurajatoare care descarcă orice, dar ceea ce doriți, un mic buton duce la descărcarea unui fișier mic executabil.

Deschideți acest lucru și veți fi într-un program de instalare care vă solicită rapid să selectați limba dvs. și să acceptați termenii și condițiile companiei..

Programul va încerca apoi să vă ghideze în a ignora opțiunea de antivirus gratuit, implicit în altă opțiune - descărcarea programului alternativ (plătit) pentru securitatea internetului companiei.

Se acordă atenție AVG!

După aceasta, a început o instalare de 69 MB, care durează aproximativ 3 minute pentru a descărca și instala pe NIC umilul meu i3.

După finalizarea instalării AVG Free, a fost deschisă o pagină web, oferindu-mi posibilitatea de a accesa gratuit AVG Antivirus pentru Android. Am spus nu mulțumesc, deoarece nu dețin niciun astfel de dispozitiv.

Interfață

Când interfața apare pentru prima dată, există mai multe lucruri care vă vor atrage atenția, dar estetica acesteia este posibil să nu fie primul lucru care vă vine în minte..

Primul lucru pe care îl veți vedea este un prompt masiv pentru a instala bara de instrumente ASK.

AVG-ASK

S-ar putea să-ți placă acest tip de „protecție web”, dar nu și nici pe nimeni nu știu.

Fă-ți o favoare și debifează caseta și refuză oferta.

În al doilea rând, veți observa probabil că aproximativ un sfert din interfață este preluat de un banner care vă spune că proba gratuită este finalizată și vă oferă posibilitatea de a cumpăra programul complet.

Că acest lucru mi-a atras atenția înainte ca orice informații despre siguranța sistemului meu să fie neconcordante.

AVG-Interface-prima

Dincolo de asta, interfața este destul de atrăgătoare, folosind o schemă de culori negru, gri și verde care scoate roșu la un efect deosebit atunci când vă avertizează cu privire la orice probleme.

Zonele cheie pe care doriți să le analizați cu programul sunt expuse pe ecranul principal, care este întotdeauna util, dar nu întotdeauna proiectat de unii furnizori de securitate.

Caracteristici de securitate

La prima vedere AVG Antivirus Free 2015 pare să fie plin de funcții interesante, dar un pic de răsfățare în jur ar putea anula primele impresii..

Chiar dacă un firewall este mândru de pe ecranul principal, nu există unul de fapt acolo - este un opțional suplimentar.

La fel și anti-spam.

Și aceasta nu este o afacere bună în opinia mea.

Sigur, am înțeles că nu ar trebui să vă așteptați la acele componente într-un program antivirus și am înțeles că AVG caută să câștige bani - este o afacere până la urmă - dar modul în care se derulează este înșelător în opinia mea.

Se gâdilă deoparte, programul include desigur un scaner antivirus, precum și posibilitatea de a scana link-uri web și social media și protecție împotriva e-mailurilor dăunătoare..

AVG-computer de securitate

Alte instrumente

Dincolo de elementele de bază, AVG Antivirus Free 2015 oferă puțin.

Singurele alte instrumente de notă sunt un scaner pentru descărcări, protecția identității, care este o funcție care scanează software-ul instalat pentru un comportament suspect și posibilitatea de a programa scanări și de a actualiza verificările..

O astfel de lipsă de instrumente suplimentare înseamnă că ar trebui să renunți la citirea acestei recenzii și să plătești pentru un program antivirus?

Nu neapărat - programele plătite oferă mai multe funcții pentru un preț, dar dacă trebuie să vă întrebați dacă le veți folosi efectiv, probabil că veți pierde banii în primul rând..

În schimb, aș spune că un program antivirus gratuit ar putea fi complet adecvat pentru unii oameni.

Atâta timp cât oferă o protecție adecvată ...

Eficiența ca soluție de securitate

Nu toate programele antivirus sunt create în mod egal.

Unele sunt gratuite, altele nu așa.

Dar indiferent dacă plătiți pentru software-ul dvs. de securitate sau nu, ar trebui să vă puteți baza pe cel puțin un nivel adecvat de protecție.

Din păcate, AVG Antivirus Free 2015 reprezintă un pic de renunțare în acest domeniu.

Conform AV-Test de laborator independent de testare, programul a marcat doar 100% în două din cele patru teste ale sale, ridicând 96% și 98% pentru protecția împotriva atacurilor malware din lumea reală de 0 zile și detectarea malware-ului comun descoperit în ultimele 4 respectiv săptămâni.

În ceea ce privește protecția, performanța și capacitatea de utilizare, AV-Test a evaluat AVG drept unul dintre cei mai mici performanți, cu un scor de 14,5 din 18.

În testul meu rapid - pur și simplu am efectuat o scanare completă după instalarea programului - procesul de 7 minute (care este rapid!) A culminat cu AVG spunându-mi că a fost eliminată o amenințare.

Având în vedere faptul că a rulat pe o instalare recent instalată și actualizată a Windows 7, a fost o surpriză destul de mare.

Deci, ce a găsit? Interesant este că fișierul neutralizat a fost driverul pentru monitorul meu Dell.

Ciudat, nu?

Impactul sistemului

După ce a dat software-ului un pic de bash, este plăcut să închei recenzia cu o notă mult mai pozitivă.

Atunci când executați o scanare, utilizarea memoriei este foarte scăzută. De asemenea, procesorul abia este impozitat în orice moment al procesului, fiecare nucleu fiind utilizat mai puțin de 40% din timp.

Scanările sunt rapide și multitasking în timp ce le rulează nu este deloc problemă - nicio încetinire nu a fost identificată.

AVG impresionează cu siguranță în această privință, deși prin avizul de vedere că abilitățile sale de detectare nu sunt de fapt cele mai bune din orice întindere.

Impresia generală

AVG Antivirus Free 2015 este într-adevăr un pic mixt.

Principalul punct de vânzare este faptul că este gratuit și nu vă puteți plânge prea mult de valoarea pe care o obțineți de la un produs care nu costă nimic.

Instalarea acestui program antivirus pe aparatul dvs. este cu siguranță un pas în direcția corectă spre a nu folosi deloc o protecție software de securitate, dar nu este cel mai bun pentru a detecta sau neutraliza malware, chiar și în comparație cu alte programe gratuite..

Adăugați încercarea de creștere care este perceptibilă în orice moment și lipsa de instrumente suplimentare și rămâneți cu ceva care cred că este puțin inspirat.

Nu este o pierdere completă de spațiu, dar, cum spunea adesea profesorul meu din școală, s-ar putea descurca mai bine.

Accesați AVG

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 79

Adblock
detector