Heimdal PRO pregled 2020. i popust za čitatelje

Usprkos pretrpanom tržištu sigurnosnog softvera, Heimdal i dalje uspijeva stvoriti uvjerljiv razlog zašto vam treba njegov PRO sigurnosni softver. Djelujući donekle u svojoj klasi, Heimdal PRO nije antivirusni program koji se jedinstveno uklapa u vrlo malu nišu poboljšanja sigurnosti i nadzora mreže. Iako je osnovna cijena malo visoka za pojedine kupce, softver postaje pristupačniji s popustom detaljnim u ovoj recenziji, što ga čini dobrom kupnjom za gotovo svakoga.

OBAVIJEST: Uštedite ogromnih 70% na Heimdal PRO-u

S Heimdal PRO-om možete učiniti sljedeće:

 • Automatski ažurirajte ranjive aplikacije
 • Automatski skenirajte mrežu radi dolaznih i odlaznih prijetnji
 • Skenirajte mrežni promet ako imate sumnjive aktivnosti povezane sa zlonamjernim softverom, poput prijetnji nula dana i financijskih prijevara

Međutim, prijava je izrazito ograničena. Ne možete ukloniti zlonamjerni softver s računala pomoću programa Heimdal, niti možete skenirati računalo na viruse u tradicionalnom smislu. Umjesto toga, Heimdal ispunjava ograničenu, a opet funkcionalnu ulogu aktivnog zaštite mrežnih krajnjih točaka od sumnjivih aktivnosti. Softver također osigurava da su neke od vaših najosjetljivijih softverskih aplikacija ažurirane s najnovijim sigurnosnim zakrpama.

U tom smislu, Heimdal se dobro slaže s tradicionalnim antivirusnim opcijama, poboljšavajući područja na kojima su antivirusni programi često slabi, dok proaktivno pokriva sigurnosne rupe koje većina proizvođača softvera za antivirusni softver obično ignorira. Iz šire perspektive, Heimdal je osmišljen kako bi pomogao u zaštiti vaših softverskih aplikacija prije oni postaju problem tijekom praćenja vaše mreže radi sprečavanja upada s teško otkrivenog zlonamjernog softvera „druge generacije“.

Uz opciju 30-dnevnog besplatnog suđenja i postupka prijave bez gluposti, teško je pronaći razlog da se barem Heimdalu ne da testna vožnja. Stvarna cijena možda će vam teško pasti ako već plaćate antivirusni softver, od kojih neki mogu imati značajke slične onome što nudi Heimdal. Međutim, Heimdal se dobro kombinira s besplatnim i plaćenim antivirusnim rješenjima u okolnostima kad u vašoj mreži još uvijek postoje sigurnosne rupe.

Proces prijave Heimdal

U Comparitech-u preferiramo pristup odozdo prema pregledu antivirusnog softvera. Ova metoda započinje vjerojatno najvažnijim dijelom: procesom plaćanja i prijave. U prošlosti smo pronašli neke antivirusne aplikacije koje namjerno zbunjuju ovaj važan korak. Zbunjujući postupak prijave često dovodi do toga da potrošači plaćaju nepotrebne i neželjene dodatke, kao i da se korisnici nenamjerno prijavljuju za automatsko obnavljanje.

Pozitivno, Heimdal ne samo da pojednostavljuje postupak prijave, već ne nudi nikakve dodatke na proizvodu. Sve što možete učiniti sa softverom je sveobuhvatno za cijenu koju za softver plaćate pri kupnji. Uz to, možete odabrati želite li automatsko obnavljanje prije odjave. Heimdal ne krije ili ne zakriva ovu mogućnost.

Prijava za Heimdal PRO

Ako se prijavljujete za Heimdal PRO za svoju tvrtku, možete unijeti podatke o kompaniji (adresa za naplatu i PDV broj) kako bi Heimdal stvorio fakturu za vas. Uz to, ako ste dobili vaučer za program, te podatke možete unijeti prije odlaska u blagajnu.

Dužina licence Broj računala Cijena
1 godina 1 PC 34,00 € (44,00 USD)
2 godine 1 PC 54,00 € (66,00 USD)
3 godine 1 PC 67,99 € (87,99 USD)
1 godina Do 4 računala 54,00 € (70,00 USD)
2 godine Do 4 računala 81,00 € (105,00 USD)
3 godine Do 4 računala 107,99 € (139,99 USD)

Sveukupno, postupak prijave za Heimdal PRO jedan je od najjasnijih što smo vidjeli. Uz nedvosmislene cijene, bez dodataka i očito mjesto za odabir ili poništavanje automatske obnove, Heimdal iz postupka prijave pokazuje da je usluga namijenjena pružanju kvalitetne zaštite bez igranja igara s novčanikom.

Deo čitatelja: Ovdje uštedite na standardnim cijenama

Minimalni sistemski zahtjevi

Heimdal PRO je izgrađen posebno za Windows računala i uređaje. Ovaj je softver dostupan samo za osobna računala sa sustavom Windows 7 do 10, kao i Microsoft .NET Framework verzije 4.6.1. Sistemski zahtjevi obično pokazuju da je Heimdal PRO više dizajniran kao poslovna aplikacija za mala i srednja poduzeća za više osobne potrebe potrošača. Ipak, pojedinci koji pronađu vrijednost u softveru ne bi trebali imati problema ni s njim.

S obzirom na to da Heimdal PRO nije tradicionalni antivirusni program, također zahtijeva mnogo manje resursa. Nakon instaliranja, Heimdalu treba minimalnih 25 MB prostora na tvrdom disku. Softver također zahtijeva lokalna administratorska prava i pristup internetu kako bi funkcionirao. Zahtjev za pristupom internetu posebno je zato što dvije značajke Heimdal PRO-a, nadzor mreže i zakrpa softvera ne služe bez funkcije internetske veze..

Instalacija i postavljanje

U skladu s fokusom na brzinu i jednostavnost, postupak instalacije i postavljanja tvrtke Heimdal PRO izuzetno je brz. Nakon preuzimanja morat ćete odabrati mjesto instalacije. Zatim će vas Heimdal PRO provesti kroz samo dva koraka brzog postavljanja.

Ažuriranja softvera

Jedna od glavnih karakteristika Heimdal PRO-a su tihe, automatske nadogradnje za aplikacije vašeg računala. Heimdal PRO vam daje mogućnost izbora aplikacija koje želite pratiti i automatsko ažuriranje. Možete postaviti Heimdal PRO na "Autopilot" ili "Custom" način rada. Autopilot automatski bira preuzete aplikacije i ažurira ih umjesto vas. Custom će i dalje automatski ažurirati neke od vaših aplikacija na najnovije verzije, ali vam omogućuje da odaberete koje će aplikacije primiti ta ažuriranja.

Obavijesti o sigurnosti

Heimdal PRO pregled 2020. i popust za čitatelje

Druga ključna značajka koju Heimdal PRO nudi je nadzor mreže. Usluga će pratiti vaš internetski promet zbog zlonamjernih aktivnosti. Tijekom postupka postavljanja, Heimdal PRO vam omogućuje da odlučite koje vrste obavijesti želite primati. Ako želite više informacija o tome što te obavijesti zapravo rade, možete kliknuti malo plavo "i" za više detalja. Također možete dobiti pregled kako bi mogla izgledati svaka obavijest klikom na simbol zelenog oka pored svake vrste ažuriranja statusa.

Imajte na umu da će isključenje obavijesti na balonu onemogućiti vašu mogućnost prebacivanja ostalih obavijesti. Čini se da Heimdal PRO u početnom postupku postavljanja ne daje naznake zašto je to slučaj. Međutim, ako želite prebaciti bilo koju od dodatnih obavijesti o statusu, morat ćete ostaviti ovu mogućnost uključenu.

Nakon što promijenite statuse obavijesti i odaberete koje će se aplikacije automatski ažurirati, postavljanje je dovršeno. Heimdal PRO je dovoljno jednostavan za postavljanje i korištenje da je u tom trenutku moguće zatvoriti prozor i pustiti da program tiho radi u pozadini..

Sučelje

Heimdal PRO sučelje

Korisnici će na Heimdal PRO-u pronaći iznenađujuće jednostavno sučelje. To je prije svega jer, kako je navedeno, Heimdal PRO je ne antivirusni program. Iako ima značajku praćenja koja provjerava vašu mrežu zbog zlonamjernih aktivnosti uobičajenih među zlonamjernim softverom, ona ne može ukloniti zlonamjerni softver iz vašeg sustava. Heimdal PRO ima ograničen, ali fokusiran skup značajki, što rezultira općim neobremenjenim sučeljem.

Nakon otvaranja softvera, Heimdal PRO korisnicima nudi zaslon s pregledom koji prikazuje izvještaje o zdravlju sustava. Ako je sve u redu, preko prozora ćete vidjeti zelenu boju. Ako nešto nije isključeno ili nije u redu, vidjet ćete žutu ili crvenu boju, ovisno o ozbiljnosti izvješća.

Korisnici mogu prebacivati ​​između tri dodatna zaslona za "Skeniranje prometa", "Zlonamjerni softver" i "Patching System". Mnogo onoga što ćete naći na ovim dodatnim zaslonima su postavke koje možete uključiti ili isključiti tijekom početnog postupka postavljanja..

Detaljnija izvješća o aktivnostima također su dostupna klikom na "Izvješća o aktivnostima" pri vrhu prozora, dok su dodatne opcije postavki dostupne pomoću simbola zupčanika u gornjem desnom kutu..

Ništa o Heimdal PRO sučelju nije zbunjujuće, niti su opcije teško pronaći. S obzirom na to da je Heimdal PRO prvenstveno dizajniran za pokretanje u pozadini, vrlo malo korisnika može raditi sa sučeljem osim prijema i pregledavanja izvještaja, mijenjanja postavki i ručnog instaliranja ažuriranja softvera ili softvera, ako je primjenjivo.

Sigurnosne značajke uređaja Heimdal PRO

Dvije su ključne značajke koje dolaze s Heimdal PRO-om: automatsko ažuriranje softverskih aplikacija i nadzor mreže.

Automatska ažuriranja softvera

Ažuriranja softvera Heimdal

Malo antivirusnih programa automatski ažurira instalirane aplikacije. Međutim, ova često previdjena sigurnosna prijetnja zahtijeva pažnju. Spiceworks je pisao o opasnosti korištenja softvera za kraj vijeka trajanja (EOL), posebno naglašavajući opasnost od sigurnosnih ranjivosti. Kao što piše Spiceworks, "vatrozid i [antivirus] nisu dovoljna zaštita od neizrecivih ranjivosti, koje hakeri brzo iskorištavaju."

Dok Heimdal PRO ne pruža ažuriranja za EOL softver (ili softver koji proizvođač više ne podržava), aktivno će provjeriti postojeće sigurnosne zakrpe na trenutno instaliranim aplikacijama. To uključuje i Adobe Acrobat koji prema podacima iz CVE Details spada među najveći broj različitih sigurnosnih ranjivosti. S obzirom na sveprisutnost Acrobat-a u poslu (svijet ipak još uvijek radi na PDF-ovima), ažuriranje softvera ključna je sigurnosna mjera.

Heimdal PRO će prikazati 10 različitih potencijalnih statusa vašeg softvera, uključujući:

 • Do danas
 • Zastarjelo
 • Otkrivena je novija verzija
 • preuzimanje
 • Pogreška pri preuzimanju
 • Instaliranje
 • Pogreška prilikom instaliranja
 • Pokušajte ručno
 • Obratite se podršci
 • Ne nadzire se

Svaki od ovih statusa ima jasno označen simbol na lijevoj strani zaslona Patching System kako bi se izbjegla zabuna.

Statusi ažuriranja Heimdal PRO-a

Postoji nekoliko pitanja koja se odnose na značajku automatskog zakrpa, uključujući:

 • Kako funkcionira sustav zakrpa?
 • Koliko se često pojavljuju softverske zakrpe?
 • S kojim se softverskim aplikacijama radi?
 • Jesu li zakrpe nametljive?

Objasnjeno je krpanje softvera tvrtke Heimdal PRO

Zakrpa softvera Heimdal PRO-om je zapravo prilično jednostavna. Koristeći svoju biblioteku podržanog softvera, možete odabrati koji softver želite da nadzire Heimdal PRO. Kopati će se u verziji za instalirane aplikacije, tražeći brojeve verzija i zakrpa. Heimdal PRO će potom te podatke usporediti s onim što je trenutno dostupno na mreži

Ako Heimdal PRO utvrdi da postoji novi zakrpa vašeg softvera ili novije verzije, automatski će preuzeti i instalirati tu zakrpu u pozadini.

Kada je zakrpa dostupna, Heimdal Pro će vas obavijestiti putem obavijesti u donjem desnom kutu zaslona. Obavijestit će vas i preko sučelja na zaslonu "Patching System". Ako je relevantno, pružit će simbol koji ukazuje na vrstu problema s trenutnim softverom (poput "Zastarelo" s crvenim uskličnikom ili "Nova verzija" sa žutim uskličnikom).

Ako nešto ne bude u redu s postupkom krpanja, postoje i simboli koji to ukazuju. Nakon preuzimanja započinje, Heimdal PRO će prikazati simbol elipse ("...") pored potrebnog naziva aplikacije.

Učestalost zakrpa i kompatibilnost aplikacije

Ulaskom na zaslon s postavkama (zeleni simbol zupčanika u gornjem desnom kutu) možete prilagoditi koliko često Heimdal PRO skenira vaše aplikacije i provjerava novi softver. Unaprijed postavljeno vrijeme je svakih 120 minuta. Nažalost, tu frekvenciju ne možete smanjiti ispod jednom u dva sata. Maksimalno dopušteno vrijeme skeniranja je jednom u 1440 minuta (24 sata), što je uobičajena učestalost skeniranja sigurnosnog softvera.

Da bih testirao zakrpu, preuzeo sam nekoliko stariji verzije različitih aplikacija. Pomoću web stranice OldVersion.com instalirao sam zastarjele verzije nekih popularno korištenih programa: Mozilla Firefox, Acrobat Reader, DirectX i Opera.

Heimdal PRO pregled 2020. i popust za čitatelje

Nakon preuzimanja i instaliranja starijih verzija softvera, pokrenuo sam Heimdal PRO aplikaciju i provjerio postavke sustava zakrpa. Starija verzija Firefoxa registrirana kod Heimdal PRO-a i pod „statusom“ označila je crveni uskličnik. Ostale tri softverske aplikacije ne Registrirajte se, što me navodi na pitanje koliko bi to djelovanje moglo biti ako ne registrira sav moj instalirani softver.

Kasnije sam otkrio da je uzeo na znanje moj zastareli Acrobat Reader, ali nikad nije registrirao žalbu na sučelju. Umjesto toga, tiho je ažurirao Firefox i Acrobat na njihove najnovije verzije.

Pored toga, iako ga nisam preuzeo kao test, softver je ažurirao i moj preglednik Chrome nekoliko dana kasnije nakon početnog testiranja softverskog krpanja..

Heimdal PRO pregled 2020. i popust za čitatelje

U odjeljku "Preporučeni softver" na zaslonu Software Patches, Heimdal PRO sadrži dugačak popis od 70 aplikacija koje možete instalirati izravno s Heimdal PRO sučelja. To su ujedno i aplikacije koje će Heimdal PRO nadzirati zbog zakrpa i ažuriranja verzija. Program također nudi napomenu da ažurira 99% "sigurnosno kritičnih aplikacija", za koje se može pretpostaviti da je popis aplikacija koje je pružio Heimdal.

Jesu li softverske zakrpe nametljive?

Nakon testiranja Heimdal PRO-a nekoliko dana, nikada se nisam susreo s bilo kakvim nametljivim ponašanjem softverskog zakrpa. Točno svojoj riječi, Heimdal PRO vodi ovaj postupak tiho u pozadini. Osim obavijesti (koje možete isključiti), tako je lako „postaviti i zaboraviti“.

Čak i nakon što je Heimdal PRO ažurirao moj preglednik Chrome, to me nije ometalo. Zakrpa se dogodila u pozadini i nije zahtijevalo da zatvorim preglednik. To se možda ne događa kada Heimdal PRO mora instalirati novu verziju aplikacije umjesto samo sigurnosne zakrpe..

Kroz testiranje otkrio sam da je zakrpa softvera izuzetno funkcionalna, s tim da je najveće ograničenje izuzetno mali broj aplikacija koje Heimdal PRO zapravo prati. To ograničenje potencijalno je veliki problem ako računate na korištenje Heimdal PRO-a za pokrivanje nekih sigurnosno važnih programa koji ne nude push obavijesti za ažuriranje softvera.

Motor za skeniranje prometa i zlonamjerni softver

Drugo ključno područje koje pokriva Heimdal PRO jest nadgledanje mreže. To se postiže značajkama skeniranja prometa u aplikaciji. Heimdal PRO osmišljen je kao monitor krajnjeg uređaja, što znači da pregledava dolazni i odlazni promet koji teče preko računala povezanog s Internetom ili drugih uređaja. To također znači da provjerava sumnjivu aktivnost u čitavoj vašoj kućnoj ili poslovnoj bežičnoj mreži. Samo će skenirati sumnjive aktivnosti na svim računalima na kojima je instaliran.

Skeniranje prometa

Skeniranje prometa Heimdal PRO

Kao i kod zakrpa softvera, skeniranje prometa u Heimdal PRO-u uglavnom je pasivna aktivnost. Sve dok su postavke uključene, softver će automatski nadzirati sve mrežne aktivnosti na i sa vašeg računala pomoću svojih mrežnih filtera za nadgledanje. Svaka sumnjiva aktivnost označena je ili blokirana, ovisno o ozbiljnosti aktivnosti.

Moguće je da bi Heimdal skeniranje prometa moglo utjecati na širinu opsega mreže, ali moji testovi nisu bili uvjerljivi na njegovom prednjem dijelu. S početnim testom naišao sam na neki manji utjecaj na latenciju i brzinu preuzimanja tijekom više testova. Nakon uključivanja skenera prometa, kašnjenje je iskočilo, iako se ubrzo vratilo u normalu. Brzina preuzimanja slabo je utjecala. Probnoj datoteci od 100 MB trebalo je oko 45 sekundi za preuzimanje bez filtra, oko 55 sekundi s uključenim filterom. Testiranje brzine pomoću Internetskog zdravstvenog testa otkrilo je mali, ali primjetni pad brzine preuzimanja od oko 7 Mbps s uključenim filterom.

Međutim, kasniji testovi za preuzimanje datoteka i izvješća Internet Health Test pokazala su malu razliku. Sve rečeno, ako Heimdal utječe na širinu pojasa, vjerovatno je to mali učinak za registraciju ili materiju.

Na stranu potencijalni utjecaji na brzinu mreže, skeniranje prometa pruža neke primjetne prednosti. Skeniranjem prometa obavljaju se sve sljedeće aktivnosti:

 • Opasne web stranice su blokirane
 • Blokiran je zlonamjerni sadržaj
 • Blokirani nulta iskorištavanja skrivena na web stranicama su blokirana
 • Preusmjeravanja prometa otkrivaju se i blokiraju
 • Otkriveno je propuštanje podataka i korisnik je obaviješten

Skeniranje prometa uključuje i vlasništvo tvrtke Heimdal DarkLayer Guard. DarkLayer Guard ključni je softver tvrtke Heimdal koji stoji iza mrežnog filtriranja. Također se bazira na bazi web stranica koje trebaju ugostiti zlonamjerni softver ili su već postojali zlonamjerni softver. Softver također aktivno otkriva potencijalne prijetnje na web stranicama koje nisu u bazi podataka.

Blokiranje web mjesta

Slijedom toga, prilikom traženja starih verzija različitog softvera za testiranje pomoću značajke krpa softvera naišao sam na web mjesto koje je Heimdal PRO blokirao:

Blokiranje web-mjesta Heimdal PRO

Blokiranje je bilo brzo i osjetno je agresivno od većine blokada web stranica koje sadrže preglednik. Ova agresivnost može ponekad biti štetna.

Za razliku od drugog softvera za blokiranje web mjesta, koji vam omogućuje nastavak ako vjerujete da je web mjesto sigurno, s uključenim Heimdal PRO-om, ne možete uopšte prijeći na web mjesto. Ako želite nastaviti, morat ćete isključiti nadzor mreže. Također trebate zatvoriti i ponovo otvoriti preglednik kako biste pristupili blokiranom mjestu.

Otkrio sam da je Heimdal PRO doista blokirao web mjesta koja nisu trebala biti blokirana. Na primjer, čini se da se web-lokacija snip.ly iz neobičnog razloga nalazi na Heimdalu zao. Kao i web stranice ip-api.com i nekoliko drugih koji su manje ili više bezazlene. Čini se da su te web-lokacije bile blokirane tijekom učitavanja vlastitog sadržaja drugo web lokacije (npr. oglasi). Međutim, svatko tko pokuša izravno doći do njih bio bi potpuno blokiran bez isključivanja skeniranja prometa.

Možete izravno kontaktirati Heimdal PRO da biste se raspitali o blokiranom web mjestu za koje smatrate da je sigurno. Dok se ne oglasite i pretpostavite da dobijete pozitivan odgovor, morat ćete isključiti nadzor prometa da biste uopće pristupili toj web lokaciji..

Možete i sami dodati popise za upotrebu putem svojih postavki. Jednostavno idite na postavke Heimdal Pro-a i pomaknite se prema dolje do "Ažuriraj za puštanje kandidata". To je isključeno prema zadanim postavkama, tako da je trebate uključiti. Da biste forsirali ažuriranje, idite na zaslon pregleda i kliknite na "Skeniraj" da biste preuzeli i instalirali ažuriranje.

Nakon što je zakrpa gotova, idite na "Izvješća o aktivnostima" i "Web stranice blokirane". Vidjet ćete opciju za bijelu listu bilo koje blokirane web lokacije, s potrebnim upozorenjem malicioznog softvera od tvrtke Heimdal.

Heimdal Pro bijela lista

Čini se da se Heimdal PRO ne blokira najviše web mjesta, tako da je malo vjerovatno da će web mjesto kojem pokušavate pristupiti biti blokirano, osim ako iz nekog razloga zapravo ne postavi crvenu zastavu.

Skeniranje prometa može uzrokovati da izgubite pristup internetu

Jedan od problema sa Heimdal PRO-om, koji je tvrtka već prepoznala, je činjenica da skeniranje prometa može uzrokovati pogrešku zbog čega gubite internetsku vezu. To se može dogoditi jer skener prometa mora biti u stalnom kontaktu s cloud poslužiteljem. Ako Heimdal PRO ne može kontaktirati cloud poslužitelj, filtriranje prometa neće raditi i može uzrokovati da se vaša internetska veza prekine..

Kako bi se izborio sa ovim problemom, Heimdal PRO ima mogućnost automatskog onemogućavanja filtriranja prometa. Ovo zaustavlja filtriranje prometa ako se ne može doći do poslužitelja u oblaku i sprječava pojavu pogreške internetske veze.

Motiv zlonamjernog softvera

Heimdal skener zlonamjernog softvera

Heimdal PROov zlonamjerni softver aktivno skenira i blokira zlonamjerni softver druge generacije zaštitom od skeniranja prometa. Prema Heimdalu, njihov softver VectorN Detection osmišljen je za otkrivanje poznatih i nepoznatih zlonamjernih programa "analizom obrazaca komunikacije u vašem odlaznom i dolaznom prometu". Kako su zlonamjerni programi često dizajnirani za slanje i primanje podataka, ovaj je dizajn namijenjen posebno da uhvati Zero-Hour malware koji možda nije definiran u bazama podataka koje koriste mnogi antivirusni programi u stvarnom vremenu..

S većinom antivirusnog softvera u Comparitechu aktivno testiramo otkrivanje i uklanjanje virusa pomoću živih uzoraka virusa u zatvorenom sustavu. Međutim, to se pokazalo pomalo teško s Heimdal PRO-om. Pronalaženje uzorka uživo koji bi također aktivno slao i primao podatke jednostavno je i teško i nije dobra ideja, čak i kada se koristi zatvoreni sustav s pješčanim sandučićem..

Nažalost, nismo uspjeli osobno provjeriti koliko dobro skeniranje zlonamjernog softvera funkcionira. Međutim, Heimdal je došao za nama i pružio je nekoliko vrlo detaljnih informacija o tome kako izgleda ovaj postupak kada doista djeluje.

Sljedeća snimka zaslona Heimdal prikazuje šta ćete vidjeti ako vaš PRO softver otkrije sumnjive aktivnosti na vašoj mreži:

Rezultati skeniranja zlonamjernog softvera

Kao što vidite, skener zlonamjernog softvera tvrtke Heimdal PRO naznačit će razinu prijetnje u vezi s vrstom prijetnje koja je bila blokirana. Kao i kod skenera prometa, ako se otkrije napad, blokirat će se. To sprečava da eventualni zlonamjerni softver zarazi vaš sustav od slanja ili primanja podataka. Tada možete pokrenuti skeniranje virusa da otkrijete zlonamjerni softver koji je možda skriven u vašem sustavu.

Tu se pojavljuje ključna slabost Heimdal PRO-a. Budući da je softver prije svega alat za skeniranje prometa, nema mogućnost uklanjanja virusa. Nedostatak ove funkcije otežava opravdanje troškova mnogim potencijalnim korisnicima.

Pomoć i podrška

Heimdal održava stranicu podrške koja vam omogućava da pronađete pomoć putem nekoliko metoda.

Prva, a ono najmanje korisna, jest putem stranice "Najave" tvrtke. Ovdje ćete pronaći malo više od bijelog papira ili informacija o novim verzijama.

Nešto korisnija je Heimdalova stranica "Poznati problemi". Ako naiđete na neku vrstu pogreške sa vašim softverom, postoje dobre šanse da su ga drugi iskusili i prijavili. Trenutno je ovdje navedeno samo osam članaka koji identificiraju poznata pitanja.

Ako se i dalje trudite s pronalaženjem odgovora, odjeljci s FAQ-om i Vodičem za proizvode vjerojatno vam neće biti od velike pomoći. Odjeljak FAQ sadrži nekoliko desetaka FAQ-a, svi su kategorizirani, ali nijedan koji stvarno rješava složenije tehničke probleme. Vodič za proizvode je više proširenje odjeljka s FAQ-om, nudi nekoliko malo više tehničkih odgovora, ali ne baš pomoć koja će vam trebati.

Najbolje su vam opcije upotrebe ulaznice za podršku ili razgovora uživo. Odlučio sam testirati oboje. Prvo sam poslao Heimdalu pitanje karte za podršku u 17:15 EST, 14.11.2017. Moj test ovdje je bio da odredim a) koliko brzo sam dobio odgovor i b) kakav ću odgovor dobiti. Nisam imao namjeru prestrogo ocjenjivati ​​Heimdal na moje pitanje. Jednostavno sam se raspitao kako učinkovito testirati značajku skeniranja zlonamjernog softvera.

Odmah sam primio automatizirani odgovor koji je obećao da će mi se netko javiti u roku od 3 sata ako je uobičajen radni dan (M-F) ili u roku od 24 sata ako je vikend ili odmor. Ulaznicu sam predao u utorak, tako da je moje očekivanje bilo odgovor u roku od 3 sata, kako je i obećano.

Sljedećeg dana dobio sam odgovor od predstavnika live chat-a i predstavnika ulaznice za podršku putem e-pošte. Odgovori su stigli oko 9 sati nakon što sam poslao početne upite. Prošao sam 3-satni prozor obećan tijekom radnog dana, ali razumljivo izvan tog vremenskog okvira s obzirom da sam upite slao oko ponoći.

Odgovori podrške su bili različiti

Live Chat bio je daleko najlakša metoda za korištenje. To se često događa kada službe imaju live chat. Iz mog iskustva, sustavi za razgovor uživo su dobra zamjena za telefonsku podršku. Heimdalov razgovor uživo pomogao mi je u potvrđivanju tog koncepta.

Moj jedini problem s Live Chatom bio je koliko je vremena trebalo da dobijem odgovor. Kad sam započeo Live Chat, već sam imao manje vremena. U mom prvom pokušaju 10 minuta prošlo je bez odgovora. Morao sam se spakirati i ostaviti svoje pitanje neodgovoreno kasnije sljedećeg dana putem e-maila.

Oba su pomoćna osoblja odgovorila na isto pitanje na različite načine, što je bilo pomalo zbunjujuće. Moje je pitanje, konkretno, bilo kako sigurno testirati skener zlonamjernog softvera.

Odgovor uživo na chatu pružio je ovaj odgovor:

Zdravo Sam. Morali biste se pokušati zaraziti. Tako da nema sigurnog načina, oprosti.

Zlonamjerni softver nije glavna značajka tvrtke Heimdal PRO - skeniranje prometa & Filtriranje je. Zlonamjerni softver dolazi kao dodatna zaštita. "

Iako je predstavnik ulaznice za e-poštu dao sljedeći odgovor:

„Bok Samuel,

Nažalost, nemamo javne datoteke za testiranje. Možete izgraditi virtualni stroj i koristiti pokusni sustav Heimdal te možete testirati sve značajke u sigurnom okruženju bez ugrožavanja vašeg primarnog stroja. "

Svakako preferiram odgovor putem ulaznice putem e-pošte, ali oba su odgovora bila poučna. Odgovor ponovnog chata uživo pokazao bi da čak i ako skener zlonamjernog softvera ne radi, smatra se više tercijarnom značajkom, a ne osnovnom svrhom Heimdal PRO-a. No, to bi izgledalo protivno tome koliko je ta značajka softvera oglašena. A s obzirom na nove informacije koje sam kasnije dobio od podrške putem e-pošte, čini se da će skener zlonamjernog softvera biti ključna značajka uz tradicionalno skeniranje i uklanjanje AV-a.

Odgovor odgovora e-pošte barem me obavještava da tvrtka ima interne metode testiranja zlonamjernog softvera. Ovdje se podrazumijeva da skener zlonamjernog softvera funkcionira, a mogao bih zamisliti mogućnost da konstruiram metodu za testiranje te značajke u sigurnom okruženju s pravim alatima.

Uglavnom sam zadovoljan korisničkom podrškom za Heimdal. Možda će htjeti pokušati osigurati više usklađenosti između odgovora na pitanja između chatova uživo i karata za podršku putem e-pošte, ali vremena odziva dobra su za obje, a pretpostavljam da bi bila korisna za ozbiljnije upite.

Ako pokušavate samopomoći sa svojim dokumentima podrške, vjerovatno ne vrijedi trošiti vaše vrijeme. Bolje je da preskočite pravo na e-poštu ili podršku za chat uživo.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Kao sigurnosno rješenje, Heimdal PRO ima neke značajne prednosti. Prvo, činjenica da neprimjetno skenira sav vaš mrežni promet je dobra. Ni u jednom trenutku nisam imao prekida u mreži, niti je Heimdal PRO usporio moj sustav dok je aktivno skenirao. Čak su i obavijesti bile prilično neupadljive, iako su imale tendenciju da dulje ostanu na ekranu nego što mislim da je potrebno.

Samo skeniranje prometa bilo je nesumnjivo Heimdalovo PRO najfunkcionalnije obilježje. Učinkovito je blokirao sumnjive web stranice, čak i ako je malo na agresivnoj strani.

Sustav zakrpa također djeluje vrlo dobro, iako nisam osobito impresioniran činjenicom da se ne može zakrpati svi mojih preuzetih programa. Ipak, popis preuzetih aplikacija sadrži najobičnije sigurnosno kritične aplikacije na koje hakeri ciljaju. Barem, Heimdal PRO pokriva osnove svojim softverskim zakrpama.

Kad sam se uputio prema Heimdalu, da njihov skener za zlonamjerni softver radi kako je to namjeravao ostavlja me malo nelagodno. Radije bih testirao te stvari, ali skeniranje zlonamjernog softvera koristi metodu koja je lagano testirati na laike. Ipak, njihov odaziv na pružanje dokaza bio mi je sjajan znak.

S obzirom na to koliko su djelotvorne ostale značajke, prilično sam uvjeren da bih se, ukoliko naiđem na problem sa zlonamjernim softverom za slanje ili primanje podataka, obavijestio mene Heimdal PRO i učinkovito se bavio situacijom..

Sve u svemu, Heimdal PRO je vrlo atraktivno sigurnosno rješenje. Najteže će se prodati bilo kome tko je zapravo potreban ovaj dodatni sloj zaštite. Za pojedince bi to moglo biti teže dokazati. Iako Heimdal PRO ima neke značajke koje možete pronaći bez kupovine softvera (poput blokiranja web mjesta), većina onoga što može učiniti je nedostupna čak i s najbolje ocijenjenim AV opcijama. Automatsko zakrpanje softvera sigurno je snažan potez zajedno s jedinstvenim mrežnim skeniranjem, posebno ako kupujete Heimdal PRO za mali ili srednji posao.

Ako je uparen s kvalitetnim besplatnim antivirusnim programom ili jeftinim, minimalno plaćenim programom, Heimdal PRO odabere tamo gdje su te druge mogućnosti često najslabije..

OBAVIJEST: Uštedite ogromnih 70% na Heimdal PRO-u

Posjetite Heimdal Pro

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 73

Adblock
detector