Intego VirusBarrier X9 pregled 2020

Od svog osnutka 1997. godine, Intego je posljednjih 30 godina proveo fokusirajući se na dvije stvari: rastuće potrebe za antivirusima Mac zajednice i rastjerivanje mita da Mac-ovima uopće nije potreban antivirus..

Kako je jedina AV kompanija na tržištu koja se gotovo isključivo fokusira na Mac računala, teško je diskontirati rodovnicu tvrtke kada je u pitanju ponuda AV alata za MacOS. Imajući to u vidu, Intego VirusBarrier držali smo ga do kraja i otkrili da je to snažan Mac antivirusni alat koji je usmjeren na održavanje što jednostavnije zaštite od zlonamjernog softvera..

Rezultati neovisnog ispitivanja

Većina neovisnih laboratorija za testiranje uglavnom se fokusira na Windows i Android AV alate. Malo, zapravo, uopće razmotri antivirusni softver MacOS-a. Dva laboratorija, međutim, redovito pokreću testove za antivirusne alate MacOS: AV-Test i AV-Usporedni.

Rezultati AV-testa

AV-Test razmatra tri područja prilikom testiranja antivirusnih alata:

 • Zaštita: Koliko učinkovito softver identificira i stavlja u karantenu zlonamjerni softver
 • Izvođenje: Koliko učinkovito softver koristi resurse sustava prilikom pokretanja skeniranja
 • Upotrebljivost: Mjera lažnih pozitivnih i drugih lažnih upozorenja

Za većinu potrošača djelotvornost antivirusnog softvera u njegovom primarnom poslu najvažniji je čimbenik, pri čemu je ocjena zaštite najvažnija od tri.

U najnovijem testiranju AV-Testa Intego VirusBarrier - Integovom glavnom AV alatu koji je uključen u sve njegove sigurnosne proizvode Mac za kućnu upotrebu, uključujući pakete Internet Security i Premium - Intego je bio uspješan ili bolji od većine ostalih Mac AV-a u zaštiti kategorija. VirusBarrier je dobio savršenu ocjenu od AV-testa (6/6) zbog njegove učinkovitosti u prepoznavanju i uklanjanju zlonamjernog softvera.

Softver tvrtke Intego također je savršeno postigao test upotrebljivosti za prosinac 2018. I iako je za najnoviji test performansi dobio 4,5 od 6, u testu u lipnju 2018. dobio je savršenu ocjenu performansi, što odražava neku blagu varijabilnost u rezultatima testa, posebno za izvedbu.

Ako istražite u pojedinostima, vidjet ćete rezultate testova performansi u prosincu 2018. koji ponajprije odražavaju utjecaj na instalaciju aplikacije (aplikacije su bile znatno sporije instalirati kada je Intego bio aktivan) i lagano kasnili s pokretanjem uobičajenih aplikacija. Usprkos tome, ukupni utjecaj iznosio je razliku u sekundi umjesto minutama.

Rezultati AV-usporedbe

U svom testu Mac Mac za 2018. godinu & Pregled, AV-usporednice su otkrile da je Intego identificiran i zaštićen od svih 300+ uzoraka zlonamjernog softvera uživo na kojima je testiran laboratorij. Uz to, Intego Premium Bundle X9 nije vratio lažne pozitivne rezultate (niti bilo koji drugi sigurnosni softver za Mac koji je testirao AV-Comparatives za to određeno razdoblje testa).

Za napomenu, Intego Premium Bundle X9 nastupio je na istoj razini kao i ostali dobro markirani AV alati, uključujući one iz Avast, Avira, Kaspersky i Bitdefender.

Uzeta zajedno, oba laboratorijska ispitivanja pokazuju da je Integov antivirusni alat djelovao na posebno visokoj razini, učinkovito identificirao i karantirao sav zlonamjerni softver na svom putu, izbjegava slanje lažnih izvještaja ili pogrešno prepoznavanje programa i pouzdanih datoteka kao zlonamjernog softvera, a može imati samo neznatan utjecaj na sustav brzine obrade.

Postupak prijave i kupnja

Postoji nekoliko ključnih stvari koje treba potražiti kada se radi o prijavi i instalaciji. Ključni među njima su transparentnost i jednostavna navigacija bez dodatnog guranja proizvoda.

Postupak prijave prvo je mjesto gdje se mogu naći pravila prilagođena potrošačima (ili neprilagođena). Čini se da Intego, na sreću, slijedi većinu dobrih poslovnih praksi kada je u pitanju postupak prijave, s jednom izuzetnom iznimkom.

Prvo možete kupiti Integov softver izravno ili nakon besplatnog probnog razdoblja. Besplatno probno razdoblje traje 30 dana i omogućuje skeniranje datoteka s virusima, s određenim značajkama karantene, ali ne dopušta uklanjanje zlonamjernog softvera.

Ako planirate kupiti, međutim, možete kliknuti veliki gumb "Kupi" na stranici proizvoda. Intego nudi višestruke mogućnosti pretplate za svoj softver, u rasponu od 1-2 godine zaštite na jednom, tri ili pet Mac računala. Čak imate mogućnost pokriti Windows računalo pod istom pretplatom klikom na opciju "Dual Protection". Imajte na umu da Intego ne proizvodi Windows softver. Umjesto toga, dobit ćete pretplatu na jednom računalu za Panda Antivirus za dodatnih 10 USD godišnje.

mac premium paket

Nakon što odaberete opciju pretplate, Intego vas vodi do zaslona plaćanja koji se može dovršiti pomoću kreditne kartice ili PayPal-a.

Pozitivno, Intego vas ne natjera da klikate kroz beskrajne ekrane kako biste dovršili plaćanje i ne gurne reamove dodatnih proizvoda pri kupnji. Testirali smo druge AV alate koji koriste ove neprijateljske postupke i to na njihovu štetu. Jedini dodatak Intego ponude je CD sa sigurnosnim kopijama i oporavkom.

Međutim, to je mjesto gdje smo primijetili jednu od slabih poteza Integovog postupka prijave. Nema načina za uklanjanje automatske obnove pretplate bilo gdje tijekom prijave, niti Intego čak niti stvarno ne spominje svoja pravila automatske obnove tijekom postupka..

Na temelju razmjene e-pošte za podršku s Integom, to smo naučili automatski ćete biti uključeni u automatsku obnovu kada završite plaćanje i primit ćete e-poštu 10 dana prije nego što je pretplata postavljena na automatsko obnavljanje.. To znači da neki kupci mogu pretplatiti gotovo cijelu godinu na pretplatu, a da ne shvate da su prijavljeni za automatsku obnovu.

Primjetite da vi htjeti naredne godine ponovo se naplaćuje ako ne isključite automatsku obnovu prije nego što započne. Jedini način isključivanja Integove automatske obnove jest kontaktiranje korisničke podrške putem e-pošte ili putem live chat-a. Čini se da je Intego implementirao priličan broj prepreka za put, kako bi poništavanje računa bilo otežano, što je žalosno s obzirom da nudi kvalitetan proizvod koji će većina korisnika vjerojatno zadržati i obnoviti.

NAJBOLJI ANTIVIRUS ZA MAC: Mac Premium Bundle X9 naš je izbor 1. Učinkovit i jednostavan za upotrebu proizvod koji nudi 30-dnevnu garanciju povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

Minimalni zahtjevi sustava

Za razliku od Windows aplikacija, MacOS aplikacije imaju prilično jednostavne sistemske zahtjeve. Prema Intego-u, vaše Mac računalo mora ispunjavati sljedeće kriterije:

 • Kompatibilno s trenutnom i prethodnom verzijom MacOS-a (10.14 i novije verzije)
 • 1,5 GB prostora na tvrdom disku
 • Internetska veza potrebna za sigurnosna ažuriranja NetUpdate

To je to! Intego također nudi svoj softver na više jezika: engleskom, njemačkom, francuskom, japanskom i španjolskom.

Instalacija i postavljanje

Bilo da kupite softver izravno ili odaberete besplatnu probnu verziju, postupak instalacije na vašem Mac računalu bit će isti. To je brzo i učinkovito.

Da biste instalirali, prvo preuzmite softver i pokrenite početni instalacijski paket.

intego pregled

Zatim dvostrukim klikom pokrenite primarni instalacijski program:

intego pregled

Na kraju, kliknite na različite upute, upišite svoju adresu e-pošte kad se to zatraži i dovršite instalaciju ponovnim pokretanjem operativnog sustava.

intego pregled

Softver tvrtke Intego pronaći ćete pod / Applications / Intego. Tvrtka dijeli svoje različite alate u različite programe, umjesto da ih sve smjesti pod isti krov. U naše se svrhe posebno fokusiramo na VirusBarrier X9, ali ako kupite Premium paket, dobit ćete i NetBarrier X9, Mašinu za pranje rublja X, ContentBarrier X9 i Personal Backup 10.9

intego pregled

Trebat ćete ili unijeti ključ proizvoda koji ste dobili od kupnje ili kliknite "Besplatna probna verzija" da biste odmah počeli koristiti VirusBarrier.

intego pregled

Na kraju, Intego će tražiti da odaberete razinu pokrića antivirusnim programom: Minimalnu, Standardnu ​​ili Maksimalnu.

Imajte na umu da će razina pokrivenosti utjecati na koliki će utjecaj aplikacija imati na vaše sistemske procese, ali viša razina pokrivanja značit će bolju AV zaštitu. U skladu s tim, uvijek možete naknadno promijeniti pokrivenost, pa preporučujemo da odaberete Standard ili Minimum za početak.

Korisničko sučelje

Budući da Intego dijeli različite alate na različite programe aplikacija, otkrit ćete da je VirusBarrier malo vitkiji i manje kompliciran od Windows antivirusnih alata koji imaju pomalo napuhavanje zbog stavljanja gotovo svih dostupnih značajki zajedno pod jedan krov.

Do VirusBarrier postoje samo tri odjeljka kojima se lako kreće: Skeniranje, karantena i pouzdane datoteke.

Skenirati gdje ćete započeti i gdje ćete se većinom služiti VirusBarrierom, jer je to primarno sučelje za podešavanje postavki skeniranja i pokretanje ručnih skeniranja zlonamjernog softvera..

intego pregled

karantin tamo ćete provjeriti bilo koji zlonamjerni softver ili sumnjivi zlonamjerni softver koji je bio u karanteni tijekom automatskog ili ručnog pretraživanja. Odatle možete i zauvijek izbrisati karantinske datoteke ili ih ukloniti iz karantene ako su one pogrešno postavljene tamo..

intego pregled

Pouzdane datoteke je odjeljak koji ćete koristiti za prepoznavanje datoteka i mapa koje ne želite skenirati bilo u stvarnom vremenu, bilo automatskim skenerima. Većina će korisnika vjerojatno zadržati ovo prazno, ali ako imate područja na računalu koja ne želite skenirati, jednostavno je pitanje dodati ih u popis dopuštenih..

intego pregled

Sveukupno, Intego ima nadasve jednostavno pristup korisničkom sučelju. Postoji nekoliko podizbornika i izbornika postavki za kretanje, tako da gotovo sve što je potrebno za postavljanje i pokretanje vašeg priručnika, skeniranja u stvarnom vremenu i zakazana pristupa dostupno je s početnog zaslona.

Intego VirusBarrier antivirusni alati

Kao jednonamjenska aplikacija, VirusBarrier X9 ima dvije ključne funkcije: zaštitu od virusa u stvarnom vremenu i ručno ili zakazano skeniranje zlonamjernog softvera. Obje mogućnosti dovest će do karantene i uklanjanja virusa.

Skeniranje

Dostupne su četiri mogućnosti skeniranja s Intego VirusBarrier:

 • Antivirusno skeniranje u stvarnom vremenu, koje prati aktivnost datoteka na vašem računalu radi otkrivanja sumnjivih aktivnosti
 • Planirano skeniranje koje će pokrenuti skeniranje na vašem Mac-u u redovnom rasporedu i u vrijeme po vašem izboru
 • Sigurno pregledavanje, koje skenira vašu aktivnost web pretraživanja radi otkrivanja i blokiranja zlonamjernih web stranica ili preuzimanja
 • Ručno skeniranje, koje ima istu ulogu kao skeniranje u stvarnom vremenu i zakazano, ali na zahtjev

Začudo, ručnom skeniranju nije dostupno izravno s početnog zaslona skeniranja. Umjesto toga, morat ćete kliknuti Datoteka a zatim odaberite vrstu ručnog skeniranja koje želite izvršiti (određena datoteka / mape, cijeli sustav ili brzo skeniranje).

Za testiranje značajki skeniranja Comparitech je izveo četiri ispitivanja:

 • Brzo skeniranje
 • Potpuno skeniranje sustava
 • Skeniranje datoteke / mape
 • Pregled skeniranja

Također smo testirali značajku Sigurnog pregledavanja VirusBarrier na raznim potencijalno zlonamjernim web lokacijama i preuzimanjima datoteka.

Prilikom skeniranja tražili smo sve sljedeće:

 • Broj skeniranih datoteka
 • Vrijeme skeniranja (početak do kraja)
 • Potrošnja resursa sustava (postotak CPU-a, memorije (u MB) i diska (u MB))
 • Da li su se testni virusi nalazili i stavili u karantenu

Nažalost, količina informacija koju Intego VirusBarrier pruža nakon skeniranja znatno je manja nego kod ostalih mnogih drugih AV alata. Ne postoje dodatne informacije na detaljnoj razini, na primjer, koliko je kategorija skeniranih datoteka ili koji su sistemski procesi provjereni, na primjer.

No, možete vidjeti dodatne detalje o rezultatima skeniranja ako provjerite Dnevnike koji će pokazati koliko je datoteka skenirano, imena određenog zlonamjernog softvera koji se nalazi te točno vrijeme početka i završetka skeniranja..

Ispitana područjaNe scanQuick ScanFull ScanFile Scan / Folder Scan (mapa za preuzimanje)
Broj skeniranih datoteka N / A 76.894 424064 4734
Virusi smješteni i u karanteni? N / A 4/10 uzoraka 10/10 uzoraka 4/10 uzoraka
Vrijeme skeniranja N / A 1 minuta 45 minuta 2,5 minute
% CPU-a sustava ~ 3% ~ 45% ~ 20% ~ 20%
% CPU-a korisnika ~ 2.5% ~ 37,5% ~ 70% ~ 70%
Tlak u memoriji (nizak, srednji, visok) nizak nizak nizak nizak

Da bismo testirali različite mogućnosti skeniranja, preuzeli smo 10 različitih kopija testnih virusa EICAR, smještenih u različitim dijelovima sustava. Sva su ispitivanja pokazala gotovo nikakav utjecaj na sistemsku memoriju, ali primjetan utjecaj na CPU. Kao takav, ako pokrećete skeniranje, vjerojatno ne želite raditi mnogo drugo, pogotovo ako koristite starije Mac računalo.

I brza i skeniranja datoteka / mapa bila su brza i učinkovita. Ta učinkovitost značila je da nisu pronašli sve uzorke virusa, ali obje opcije imaju ciljani pristup i vjerojatno će nešto propustiti ako pokušavate dezinficirati teško zaraženo računalo.

S druge strane, potpuno je skeniranje bilo izuzetno sporo, ali izuzetno temeljito i lako su se pronašli svi testni uzorci na različitim mjestima u sustavu.

intego pregled

S planiranim skeniranjem, koje ovdje nismo testirali, možete postaviti vrijeme skeniranja i vrstu skeniranja koje će se izvesti (potpuno, brzo ili datoteka / mapa). Kao takav, preporučujemo uporabu metode skeniranja za koju vjerujete da će najbolje obaviti posao za vaš sustav.

Dodatne antivirusne značajke

Postoje dvije značajke koje ćete vjerojatno željeti držati uključenima kada koristite VirusBarrier: Skeniranje u stvarnom vremenu i Sigurno pregledavanje.

Skener u stvarnom vremenu

VirusBarrier X9 skener u stvarnom vremenu dizajniran je za aktivnu provjeru datoteka spremljenih ili otvorenih na vašem Macu. Neće pokretati provjere neaktivnih ili pozadinskih procesa, već će se fokusirati samo na aktivne procese u koje sudjelujete dok koristite svoj sustav..

Da napomenemo, morali smo okrenuti skener u stvarnom vremenu od u svrhu testiranja zlonamjernog softvera, kao što je skener u stvarnom vremenu aktivno identificirao i stavio u karantin uzorke virusa. To je sjajno za vidjeti i snažan je pokazatelj da skener u stvarnom vremenu radi ono što je namjeravao učiniti.

Sigurno pregledavanje

Intego VirusBarrier X9 dolazi sa značajkom sigurnog pregledavanja koja aktivno skenira web stranice koje posjećujete radi zlonamjernih veza i sadržaja. Slično drugim alatima za sigurno pregledavanje upozorit će ako web mjesto koje ćete posjetiti sadrži zlonamjerni softver ili viruse bilo koje vrste.

U skladu s tim, postoji dobra šansa da ako je web mjesto zaista zlonamjerno, vaš web preglednik već ima ugrađenu značajku sigurnog pregledavanja koja ovu značajku Intega čini malo suvišnom. Ako naiđete na zlonamjernu web stranicu, Safari, Chrome i Firefox dizajnirani su za slanje upozorenja i blokiranje pristupa.

intego pregled

Unatoč tome, ta suvišnost može biti korisna u slučaju da ugrađeni alat za sigurno pregledavanje u vašem pregledniku ne uspije.

Pomoć i podrška

Ako se borite sa njegovim softverom, Intego nudi 3 ključna područja korisničke podrške:

 • Live chat
 • E-pošta (putem web obrasca na licu mjesta)
 • Pretražujuća baza znanja

Svaka od njih prilično je standardna opcija pomoći i podrške, ali gotovo bi se mogla smatrati apsolutno potrebnom za tvrtku za razvoj antivirusnih softvera. Jedine prave opcije koje nedostaju su telefonska podrška i namjenski korisnički forum. Forum bi mogao biti koristan ako Intego odluči stvoriti ga, ali što se tiče telefonske podrške, ne računajte da će se to ikada ostvariti. Većina potrošača doista ne voli telefonske pozive podrške, tako da nedostatak te opcije nije stvarni gubitak.

Ako ništa drugo, činjenica da Intego nudi live chat pero je u svom šeširu, jer neki od njegovih konkurenata još uvijek nemaju. Live chat je najbrži način da klijenti dobiju podršku za probleme koji su prekomplicirani za bazu znanja, a previše trenutni pritisak za podršku putem e-pošte. Jedino što vas treba brinuti je jesu li live chat, e-pošta i baza znanja učinkovita u rješavanju problema.

Live chat

Live chat nudi značajne prednosti u odnosu na telefonsku podršku dizajniranu za zamjenu. Vremena odgovora često su brža jer agenti korisničke službe mogu rukovati s više korisnika odjednom. Korisnici mogu dobiti interaktivnije iskustvo, jer agenti za chat uživo mogu slati i primati slike i veze koje pomažu u rješavanju problema. Razgovor uživo također pomaže u uklanjanju nekih poteškoća i glavobolja često povezanih s vanjskom tehnološkom podrškom, posebno jezičkim i naglasnim barijerama.

Intego je uključivanje chata uživo snažan pozitivan stav sa stajališta korisničke usluge. Otkrili smo da je podrška za chat bila brza s početnim vremenom odgovora (uopće nije čekao) i još brže u pružanju odgovora na pitanja.

Kada otvorite live chat, od vas će se tražiti da unesete svoje pitanje ili problem. Tada ćete biti poslani u red za agent za chat uživo, što je iz mog iskustva izuzetno brzo. Čekao sam samo nekoliko sekundi prije nego što sam se povezao sa "Justinom". Odatle će vas pitati e-adresa vašeg računa. Međutim, agent za chat uživo nastavit će kontaktirati s vama čak i ako samo tražite više detalja o proizvodima prije prijave.

intego pregled

U mom slučaju pitao sam Justina o tome kako djeluje ponuda dualne zaštite. Justin je bio brz i informativan. Na moje je pitanje, naravno, bilo lako odgovoriti, ali cijeli angažman bio je učinkovit i profesionalan. Nakon što završite sa chatom uživo, odmah ćete dobiti e-poštu s cijelim tekstom chata u slučaju da vam treba referencija.

E-mail

Podrška putem e-pošte putem web obrasca je dobra opcija ako imate pitanje vezano za vašu uslugu ili softver koji nije vremenski osjetljiv.

Vrijeme testiranja putem e-pošte testirali smo slanjem upita o Integovim pravilima automatske obnove. Konkretno smo tražili dvije stvari: koliko brzo reagiraju Integovi agenti za podršku putem e-pošte i kvaliteta odgovora (doduše subjektivna mjera).

Kada koristite obrazac za podršku e-pošte, od vas će se tražiti da unesete sljedeće podatke:

 • Vaša email adresa
 • predmet
 • Opis izdanja
 • Vaše ime i prezime
 • Naziv tvrtke (nije obvezno)
 • Zemlja
 • Specifični Intego proizvod (npr. VirusBarrier X9)
 • Serijski broj proizvoda (potreban, ali možete staviti N / A ako ga još niste kupili)
 • Vrsta računala ili uređaja
 • Operativni sustav (poput Mac OS 10.14.2 ili Windows 10)
 • Prilozi (kao što su slike ili snimke zaslona)

Većina informacija je označena kao "obavezna", ali možete staviti N / A za gotovo bilo koje područje osim zemlje i adrese e-pošte.

intego pregled

Poslali smo kartu za podršku u 13:24 EST. Intego je poslao automatski odgovor odmah (u istoj minuti) kako bi potvrdio primitak ulaznice za podršku, koja je sadržavala obećanje da će Intego odgovoriti „istog radnog dana“ sve dok je karta primljena u uobičajenom radnom vremenu ili sljedeće radni dan ako je primljen nakon radnog vremena.

intego pregled

Dojmljivo, tehničko osoblje Intega, "Chris", odgovorilo je za manje od 2 sata na moje pitanje. Intego je to pratio dan kasnije s porukom e-pošte koja je tražila povratne informacije o podršci za e-poštu.

Što se tiče vremena odgovora putem e-maila, ovo je bilo prilično dobro. Podrška putem e-pošte očito neće biti tako brza kao podrška za chat ili brzo pretraživanje baze znanja, ali dobro je za one kojima je potreban odgovor na pitanje na koje nisu odgovoreni kroz bazu znanja, ali bez vremena da pričekaju da razgovaraju podrška.

Baza znanja

Većina antivirusnih web stranica sada ima bazu znanja koja omogućava korisnicima da traže članke o različitim temama vezanim za softver. Poanta baze znanja je pomoći u smanjenju opterećenja agenata za usluge kupcima nudeći detaljne informacije i vodiče za rješavanje problema za uobičajene probleme.

Integova baza znanja dobro je strukturirana, s funkcijom pretraživanja i stranicama kategorija i glavnih tema. Pronaći ćete uobičajene teme i probleme, kao i još nejasne pogreške i kodove pogrešaka.

intego pregled

Baza znanja je prilično opsežna i obuhvaća veliki broj tema od kojih je većina kojih (nadamo se) nikada neće trebati potražiti. No, tu vam je na raspolaganju, a Intego uključuje sustav ocjenjivanja članaka putem jednostavnog palca gore-dolje. Ako je članak koristan i uobičajen problem, nadamo se da ćete dobiti pozitivne povratne informacije o njemu. Korisnici također mogu ostavljati komentare, što pomaže nadopuniti činjenicu da Intego nema posvećeni korisnički forum.

Radno vrijeme i više

Intego je za svoj sustav podrške e-poštom posvetio radne sate, ali nejasno je hoće li se to prenijeti na chat uživo jer se razgovor uživo prenosi sa Zendeskom. Tvrtka navodi da njezina podrška putem e-pošte funkcionira u uobičajenom radnom vremenu, što bi moglo biti od 8-4 ili 9-5, ovisno o tome kako definirate pojam. Također je sigurno pretpostaviti da ćete primati podršku putem e-pošte samo od ponedjeljka do petka.

Intego ima sjedište u Seattlu, Washingtonu i Parizu, Francuska, ali čini se da služba za korisnike funkcionira u centralnom vremenu (UTC-5 ili UTC-6, ovisno o doba godine).

Međutim, sati razgovora uživo teže je odrediti. Kako Intego svoj chat uživo šalje na Zendesk, moguće je da tvrtka nudi live chat 24/7.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Posjedovanje Maca na sreću znači nailaziti na zlonamjerni softver daleko rjeđe. Međutim, korisnici Maca nisu imuni, a cyber-kriminalci sve više ciljaju na Mac, prvenstveno zato što je manje vjerojatno da će na njegovoj korisničkoj bazi biti instaliran antivirusni alat.

Kako će broj Mac virusa rasti, tako će se povećati i broj alata koji opslužuju Mac korisnike. Intego je jedan od rijetkih koji je bio ispred ovog trenda, pa tako i njegovi antivirusni alati odražavaju tu činjenicu. Intego dobro radi na prepoznavanju i uklanjanju zlonamjernog softvera temeljenog na Macu, iako se čini da ignorira puno Windows zlonamjernog softvera koji je možda inertan na vašem sustavu. Softver je također dizajniran na način na koji preferiraju Mac korisnici: Tanak, nenametljiv i jednostavan za upotrebu. Brzo skeniranje i skeniranje datoteka / mapa su hiper-efikasni, iako ćete možda htjeti "podesiti i zaboraviti" kad pokrenete potpuno skeniranje (što je svakako najbolje rezervirano za zakazano vrijeme).

Sve rečeno, teško je pronaći mnoge pogreške s Intego VirusBarrier X9 kao antivirusnim alatom. Tvrtka ima druge pogreške kojima se mora otkloniti kako bi poboljšala svoje usluge, ali njegov je AV alat među najboljima koje ćete pronaći za Macove.

Posjetite Intego - Mac Premium paket

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 86

Adblock
detector