Je li besplatni antivirusni softver dovoljan?

Za mnoge ljude odlučivanje između konkurentskih proizvoda na bilo kojem polju može biti teško zahvaljujući ogromnom izboru i utjecaju marketinških proračuna..

Zato će mnogi od nas pokušati procijeniti antivirusne programe na generički način, na temelju toga kako ocjenjujemo druge, netehničke stavke.

Ta se metoda ima tendenciju podvrgnuti jednom glavnom pitanju koje se pojavljuje na početku postupka - odluci hoće li ići s besplatnim programom ili vrhunskim antivirusnim rješenjem.

Koji je točan odgovor, mnogo toga ovisi o tome tko postavlja pitanje.

Slobodni Antivirus

Ako odaberete besplatni antivirusni program ili jedan koji morate platiti?

Prije nekoliko godina rekao bih da je ovo pitanje nepristojno: dobivate ono što plaćate, a besplatni antivirusni programi nisu bili vrijedni mnogo razmatranja.

Naravno, neki su bili u redu, ali oni koji su skloni pakiranju u dosadne alatne trake, koriste zbunjujuća sučelja ili pokušavaju prodati svaku priliku pri svakoj prilici.

Sada su stvari nešto drugačije.

I besplatni i plaćeni antivirusni programi odmorili su se s vremenima, prvi ponekad nude bolje korisničko iskustvo, a drugi dodaju sve više mogućnosti. S

o, što ići?

Mislim da je prva stvar koju treba razmotriti kod besplatnih inačica antivirusnih programa tko ih opskrbljuje.

Neka rješenja o nula troškovima potječu od velikih imena i nude konkurentne rezultate, ponekad paralelno s braćom s većim troškovima.

Oni vam mogu predstavljati izuzetnu vrijednost i ne bi trebali biti otpušteni, posebno od strane osobe koja nema dovoljno sredstava ili ne radi na stroju kritičnom za misiju..

Ima nekih razmatranja pri odabiru silaska tim putem, od kojih je glavni način kako dobavljač zarađuje svoj novac.

Priznajmo, nijedan posao nije dobrotvorna organizacija, tako da ako ne plaćate neki proizvod, vjerovatno je da ste taj proizvod bilo kao cilj prodaje, ili kroz vrijednost osobnih podataka koje predajete. kompaniji.

Također postoji i mogućnost da tvrtka koja ne plaća plaćanje ne može pružiti istu razinu podrške koju financirani dobavljač softvera može ponuditi.

To je definitivno nešto o čemu ćete razmišljati, posebno ako niste pretjerano tehnički. T

kokoš, postoje pitanja oko prirode samog softvera - neki su otvorenog koda koji mogu, ali ne moraju biti besplatni.

Takav je softver na neki način izvrstan, jer omogućava bilo kojoj zainteresiranoj strani da pregleda kôd, predloži promjene ili čak promijeni kod za vlastitu instalaciju.

Škakljiv za tipičnog kućnog korisnika, ali primamljiv za neke.

Što nas dovodi do posljednje točke: jednostavnosti uporabe.

Iako je sigurno da je većina besplatnih programa nedavno poboljšala igru ​​u odnosu na sučelja, neki netehnički korisnici i dalje mogu biti zbunjujući oko glave ili konfiguriranja na način na koji bi željeli.

S obzirom da bi korištenje sigurnosnog softvera trebalo biti besprijekorno iskustvo - ono je više prilagođeno korisniku, a da ne spominjemo sigurno - kod nekih bi to mogao biti problem..

Pa kakve prednosti možete dobiti plaćanjem antivirusne zaštite?

Rekla bih da je ključna korist koju zauzvrat primate za teško zarađenu gotovinu odgovornost.

Ako plaćate tvrtku koja će vam isporučiti sigurnosni softver, očekujete i pravo pretpostaviti da će se oni brinuti o vama, pomoći vam u vezi s bilo kakvim problemima u instalaciji i biti dostupni za pružanje savjeta ako vam ikad zatreba.

U idealnom slučaju želite da ovu podršku lako dobijete u bilo koje doba dana i, po mogućnosti, besplatno.

Takvu je uslugu obično teško naći kad koristite besplatni softver.

Također biste trebali očekivati ​​daleko više značajki koje biste dobili u besplatnom programu - tj. Mogućnost skeniranja dolaznih i odlaznih poruka e-pošte, vatrozida, anti-špijunskog softvera itd..

Tvrtke koje pružaju plaćene antivirusne programe svjesne su konkurencije s kojom se suočavaju od besplatnih alternativa i nastavljaju dodavati značajke za održavanje svoje konkurentne prednosti.

S druge strane, besplatni programi nemaju financijsku mogućnost da bi mogli dodati dodatne značajke.

Uz to se ionako često upotrebljavaju jednostavno kao prolaz do plaćenih programa razvojnog programera.

Možda će vam se svidjeti i AntivirusFake antivirus - što je, što radi i kako ublažiti prijetnjuAntivirus. Treba li pokrenuti dodatne sigurnosne programe ako već imate instaliran antivirus? Antivirus10 besplatni alati za uklanjanje virusa i zlonamjernog softveraAntivirus8 Uobičajene vrste zlonamjernog softvera objašnjene na običnom engleskom

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 93 =

Adblock
detector