Koji je najbolji antivirus za Mac u 2020. godini?

Najbolji antivirusni programi za Mac

Možda je najveća laž koju je rekao bilo kojem Mac računalu ova: „Maci ne primaju viruse.“ Ako slijetate na ovu stranicu, otkrili ste, nažalost, da su Maci doista osjetljivi na viruse, ili ste samo bili pomalo sumnjičav prema tvrdnji kad ste je čuli. U stvari, prema McAfee-ovom izvješću o prijetnji za 2018., ukupan broj macOS virusa otkrivenih u divljini više se nego udvostručio od 2016. Mac virusi mogu biti rjeđi od Windows virusa, ali oni su vani i još uvijek mogu opustošiti Mac Korisnici.

Kako bi održali korak sa sve većom potražnjom za AV alatima, sve veći broj dobro uvaženih tvrtki s softverskim softverom za AV sada proizvodi macOS verzije svojih alata.

Pojedinosti smo dozirali za svaku uslugu u nastavku, ali ako tražite kratku verziju, ovo su najbolji antivirusi za Mac:

 1. Intego Mac Internet Security X9: Naš izbor broj jedan za Mac korisnike. Intego proizvodi samo antivirus za Mac i to čini jako dobro. Prepuno sjajnih značajki i snažnih rezultata nezavisnih laboratorija za testiranje.
 2. Kaspersky Internet Security za Mac: Solidna opcija za Mac korisnike. Vrlo mala potrošnja procesora, visoki rezultati neovisnih laboratorija za testiranje i prakse naplate u koje možete vjerovati.
 3. Bitdefender Antivirus za Mac: Još jedna dobra opcija za Mac korisnike. Bitdefender kombinira dobru vrijednost s odličnim rezultatima iz velikih laboratorija za testiranje.
 4. McAfee Antivirus: Proizvodi potpuno opremljenu verziju Mac OS-a, ali uglavnom kao drugorazredni proizvod na svom Windows softveru.
 5. Symantec Norton sigurnosni standard: Mogućnost razmatranja, ali samo marginalno pokriveno nezavisnim laboratorijima za testiranje AV-a.
 6. ESET Basic Cybersecurity za Mac: Snažan igrač koji pokušava odgurnuti nekoliko nepotrebnih dodataka pri odjavi.
 7. Trend Micro Antivirus za Mac: Dobar unos uz nisku cijenu, ali s nekim korisničkim postupcima naplate.

Iako svi antivirusni softver djeluju slično sa sigurnosnog stajališta, većina programa ima jedinstvene značajke ili načine izvršenja. Zapravo, neki zapravo djeluju bolje za Windows računala nego za Mac, što znači da ćete htjeti program koji ima verziju za Mac i koji je sasvim prikladan za zadatak čišćenja i zaštite vašeg Maca.

Uz to, jedna od najvećih briga za Mac korisnike je korištenje CPU-a. Dobar Mac antivirusni program trebao bi biti u funkciji s vrlo malo korištenja CPU-a i ne bi trebao primjetno usporiti procesnu snagu vašeg računala.

Pri traženju najboljeg antivirusnog softvera Mac, procijenili smo opcije koristeći sljedeće kriterije:

 • Dostupna je definitivna Mac verzija softvera
 • Visoki neovisni rezultati otkrivanja AV-testa
 • Izvrsne neovisne stope performansi AV-testa (korištenje CPU-a)
 • Visoki neovisni rezultati otkrivanja AV-usporednica
 • Potrošačke postupke naplate

Na tržištu postoje mnogi lažni ili sjenoviti antivirusni programi koji su namijenjeni korisnicima kako bi privukli novac računala. Umjesto legitimnog softvera, oni često nude neispravne aplikacije koje djeluju više poput virusa nego stvarni antivirusni program.

Sve Mac antivirusne aplikacije koje se preporučuju u nastavku nisu samo legitimni programi uglednih softverskih kompanija, već su u potpunosti pregledani u više nezavisnih laboratorija za testiranje antivirusa, neovisnih korisnika i mjesta za pregled.

Imajte na umu da smo posebno koristili rezultate AV-Test.com i AV-Comparatives.org jer su ta dva laboratorija za testiranje neovisna. Istražili smo druge uvažene neovisne laboratorije za testiranje (kao što su Dennis Labs i Virus Bulletin), ali oni nisu imali testove za Mac antivirusne aplikacije ili nisu imali nedavne testove od 2017.

Najbolji antivirus za Mac

Na temelju našeg istraživanja, ovo su najbolji antivirusni alati za macOS računala.

1. Intego

intego mac antivirus

Intego je jedini davatelj na ovom popisu koji se specijalizirao samo za sigurnost Maca. Rezultat je dobro poliran, učinkovit i jednostavan za upotrebu proizvod.

U neovisnim antivirusnim testovima, Intego je među najboljima. Rezultati jakih testova u kombinaciji s obiljem korisnih značajki svrstavaju ga u sam vrh našeg popisa.

Intego je također prošao naš pregled u vezi s postupcima naplate. Tvrtka izbjegava značajnu nadogradnju pri odjavi i uključuje samo minimalne dodatne dodatne usluge. Za 39,99 USD, Intego se pokušava natjecati s ostalim vrhunskim uslugama po cijeni i predstavlja dobru vrijednost za novac.

Rezultati laboratorijskih ispitivanja za Intego su pomiješani, ali to je zapravo dobra stvar. Ova tvrtka prodaje više verzija svog antivirusnog softvera za Mac korisnike, što je neobičan slučaj jer većina tvrtki prodaje samo jednu verziju. Najnoviji je pregled softvera, VirusBarrier dobio je visoke ocjene od AV-testa i AV-komparativa za savršeno otkrivanje zlonamjernog softvera. Dobivao je mješovite recenzije o performansama, ali rekli su nam da je ubrzanje u tijeku.

Ključne značajke Intega:

Intego nudi potpuni paket mogućnosti za Mac korisnike. Iako uključuje standardne alate za provjeru zlonamjernog softvera koji se mogu očekivati, Intego nudi i sljedeće značajke:

 • Softver izgrađen od početka za Mac (ne temelji se na Windows arhitekturi)
 • Vatrozid utemeljen na lokaciji
 • Anti-phishing

Oni koji bi mogli biti zainteresirani za Intego smatrat će da su računi za tvrtke prilagođeni potrošačima i softverskim značajkama vrhunskim, uprkos nedostatcima performansi sustava. Prije nego što čak i kliknete „kupi“, Integova unaprijed postavljena opcija gura najnižu cijenu: 1 računalo, 1 godina. Nakon klika na kupnju, Intego pokušava samo gurnuti još dvije jednokratne kupnje: proširenu uslugu preuzimanja sličnu Kasperskyjevoj i sigurnosnu kopiju DVD-a.

Pros:

 • Izvrsne ocjene za otkrivanje zlonamjernog softvera
 • Izvrsne potrošačke prakse naplate
 • Nema lažnih pozitivnih rezultata u rezultatima ispitivanja

Cons:

 • Neki utječu na performanse sustava i brzinu obrade

Najbolji antivirus za Mac: Intego X9 naš je izbor # 1 za Mac korisnike. Učinkovit i jednostavan za upotrebu proizvod, koji dolazi uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Intego X9 Kupon uštedite 53% uz ovaj ograničeni posaoGET DEALCoupon se primjenjuje automatski

2. Kaspersky Internet Security za Mac

Kaspersky

Dostupne aplikacije:

 • PC

Kaspersky kontinuirano je postizao dobre rezultate u različitim nezavisnim laboratorijskim testovima, što ga čini vrhunskom opcijom i za nas. Međutim, također smo pogledali cijenu i tražili postupke naplate za potrošače. Otkrili smo da je cijena Kasperskog i načina naplate prilično dobri. Kaspersky nudi svoju uslugu za relativno jeftinih 39,99 USD godišnje ako kupujete program za jedno računalo.

Ključne značajke Kasperskog:

Kaspersky Internet Security za Mac uključuje vaše standardne mogućnosti otkrivanja i uklanjanja zlonamjernog softvera, kao i neke jedinstvene značajke, uključujući:

 • Filter za roditeljski sadržaj
 • Zaštita od špijuniranja web kamera
 • Skeniranje sigurnih web lokacija

Vjerojatno će Kaspersky biti brza, sigurna i potpuno opremljena opcija za Mac računala. U testovima otkrivanja, Kaspersky je postigao 100% za AV-test i 100% za AV-usporednice. To omogućava Kaspersky Internet Security za Mac savršenom stopostotnom otkrivanjem između dvaju testova, dobrom od bilo kojeg antivirusnog programa..

U analizi performansi AV-testa, Kaspersky se pokazao izuzetno dobro. U testu kopiranja datoteka AV-Test-a (u kojem se vidi kako pokretanje antivirusnog programa utječe na kopiranje velikih datoteka), Kaspersky uopće nije povećao traženo vrijeme. U testu za preuzimanje datoteka, pokretanje Kasperskyja samo je u sekundi promijenilo promjenu u trajanju od 1 sekunde, dovoljno malu da se smatra nebitnom.

Kaspersky vas ne pokušava unaprijed prodati na naplati uslugama koje ne želite niti trebate. Ako pokušavate kupiti najmanje skupu opciju, dat će vam skočni prozor s preporukom za nadogradnju, ali to je lako zanemariti. Pored toga, Kaspersky uključuje samo jedan dodatak pri odjavi, njihovu produženu uslugu preuzimanja (EDS).

Pros:

 • Rezultati izvedbe na najvišoj razini
 • Potrošačke poslovne prakse
 • Poprilično povoljne cijene

Cons:

 • Cijene veće od nekih konkurenata

Pročitajte našu cjelovitu recenziju o Kaspersky Antivirus (za Windows).

Kaspersky Coupon uštedite do 60% na antivirusnim i sigurnosnim rješenjima GET DEALCoupon se primjenjuje automatski

3. Bitdefender Antivirus za Mac

Bitdefender

Dostupne aplikacije:

 • PC

Rumunjski Bitdefender sa sve većim imenom u industriji. Bitdefender i Kaspersky učinkovito su slične mogućnosti za Mac korisnike, čak i dolaze po istoj cijeni od 39,99 USD mjesečno za jednogodišnje pokrivanje jednog računala.

Bitdefender postigao je ekvivalent Kaspersky Internet Security za Mac u oba ispitivanja AV-testa i AV-Comparatives. Sa savršenim 100% iz oba laboratorija, Bitdefender pruža visokokvalitetnu, pouzdanu detekciju prijetnji i protiv poznatih i nula-dnevnih zlonamjernih programa.

Ključne značajke Bitdefendera:

Bitdefender je u potpunosti napunjen očekivanim i standardnim značajkama uklanjanja antivirusa, ali uključuje neke jedinstvene opcije, poput:

 • Zaštita vremenskog stroja koja štiti sigurnosne kopije podataka (korisna zaštita od sve problematičnijeg ransomwarea)
 • Značajka automatskog pilota koja pokriva sve aspekte vašeg interneta i sigurnosti
 • Sigurne datoteke značajka koja vam omogućuje da zaštitite odabrane datoteke od šifriranja zlonamjernog softvera, poput ransomwarea

U prethodnim testovima, Bitdefender je pomalo zaostajao za Kasperskim u testovima performansi, ali to više nije točno. Statistike i AV-testa i AV-usporednice pokazuju da ovaj softver pogađa sve ispravne ocjene za performanse, upotrebljivost i, što je najvažnije, otkrivanje prijetnji. Alat Bitdefender identificira 100 posto Mac zlonamjernog softvera na koji naiđe u divljini, uključujući zlonamjerni softver koji nije ni dan.

Ono što je djelovalo protiv Bitdefendera jest činjenica da tvrtka pokušava prodati tri dodatne dodatne usluge na odjavi, pokušava vas na početku kupiti pretplatu za tri računala i ne dopušta vam da odaberete automatsku obnovu. za pretplatu dok već niste kliknuli "kupi". Morat ćete kliknuti nešto manje vidljivu vezu za automatsku obnovu ispod naziva proizvoda, a zatim kliknite "Onemogući automatsku obnovu".

Možete jednostavno kupiti Bitdefender bez dodavanja konačne cijene, morat ćete biti malo lukaviji nego kod Kasperskog.

Pros:

 • Savršeni rezultati laboratorijskih ispitivanja
 • Dobre potrošačke prakse naplate
 • Povoljno cijene u usporedbi s konkurencijom s odličnim značajkama

Cons:

 • Gura neki dodatni softver pri odjavi

Pročitajte cijelu recenziju Bitdefender antivirusa (za Windows)

Bitdefender Total Security Coupon uštedite 45 USD na jednogodišnju ponuduGET DEALCoupon se primjenjuje automatski

4. McAfee Total Protection

McAfee

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

McAfee ne završava visoko na našem popisu, ali ovaj proizvod prodaje verziju Maca za svoj softver Total Security. Međutim, to se nalazi na našem popisu, jer trenutno nema rezultata laboratorijskog testiranja za ovaj softver za 2018-2019. Najnoviji rezultati, od ovog vremena pisanja, su iz 2017. godine.

Ono što moramo učiniti je da su rezultati testiranja sustava Windows. McAfee nudi isti alat za Windows i Mac, ali mogu postojati razlike u načinu rada s oba operativna sustava. Što se tiče rezultata Windowsa, Total Security dobio je 3 zvjezdice od AV-Comparatives (njegov najviši rezultat), dok je i AV-Test dobio savršene rezultate. To znači savršene rezultate za otkrivanje zlonamjernog softvera, neistinite rezultate u testovima i vrlo mali utjecaj na sustav. Čak ima i pečat „Top Product“ iz AV-testa.

Ključne značajke ESET-a:

Potpuna sigurnost iz McAfee nudi iste značajke za obje verzije sustava Windows i Mac, uključujući:

 • Ransomware zaštita
 • File shredder
 • Mobilna aplikacija za iOS
 • Šifriranje datoteka
 • Standardni anti-malware i antivirusni alati

Najveći problem McAfee-a je cijena i praksa naplate. McAfee gotovo uvijek ima "ponude" objavljene na svojim web stranicama, tako da će cijena koju platite obnavljanjem biti prilično viša od one koju danas plaćate pri odjavi. Osim toga, osnovna cijena Total Security-a je visoka - 69,99 USD godišnje za 1 licencu, što je otprilike dvostruko više od cijene nekih natjecatelja.

McAfee također gura svoj sigurnosni paket s najvišim cijenama od 109 USD godišnje, tako da ćete se morati kretati po njegovim proizvodima dok ne nađete planove 1- ili 5 uređaja..

Nadalje, McAfee automatski provodi automatsku obnovu. Ne možete ga isključiti pri odjavi, pa ako ne želite automatsku obnovu, morate upamtiti ulazak u postavke računa i isključiti ga nakon kupnje proizvoda.

Otkrićete da je McAfee Total Protection odlična opcija za one koji žele snažniji alat za Mac OS sa toliko funkcija kao što Windows korisnici obično uživaju. Međutim, morat ćete biti oprezni u načinu naplate.

Pros:

 • Veliki broj značajki.
 • Dizajniran dobro za MacOS.
 • Visoko ocijenjeni od strane neovisnih laboratorija za testiranje.

Cons:

 • Viša cijena od konkurencije.
 • Nema mogućnosti za isključivanje automatske obnove pri odjavi.

Read našu cjelovitu recenziju McAfee Antivirus (za Windows).

McAfee kupon za ukupnu zaštitu 60 USD na jednogodišnji plan (1 do 5 uređaja) GET DEALCoupon se primjenjuje automatski

5. Symantec Norton sigurnosni standard

symantec norton mac antivirus

Nortonov alat zemljišta prilično niska na popisu prvenstveno zbog cijene. Iako je AV-test dobro ocijenio (nudi savršene rezultate u zaštiti od zlonamjernog softvera, performansi i lažnim pozitivnim rezultatima), poput McAfee Total Security-a, Norton Security Standard ima početnu cijenu koja je jeftina, ali dramatično pada već nakon prve godine. Pronaći ćete skoro plaćanje 80 dolara godišnje samo za jedan uređaj.

Ključne značajke Nortona:

Norton Security Standard koristi isti alat za računala Windows i Mac, što znači da nema uparenu verziju za korisnike Mac-a. Pronaći ćete i uklanjanje i uklanjanje zlonamjernog softvera visoke razine, uz još nekoliko značajki koje je lijepo imati, uključujući:

 • Zaštita od krađe identiteta
 • Automatsko ažuriranje
 • Besplatna korisnička podrška 24 sata dnevno

Ako se odlučite za Premium verziju, imat ćete i sigurnosno kopiranje u oblaku i pokrivanje više uređaja (uključujući mobilne uređaje). Neke značajke višeg sloja ne rade na Macu, uključujući obitelj Norton, što znači da se najbolje držite standardne verzije.

Nortonovi postupci naplate također ostavljaju puno željenog. Kada odete na kupnju proizvoda, pojavit će vam se skočni prozor koji vas pokušava natjerati da kupite dodatni softver kao paket. Jedini način da se prođe ovaj ekran i dođu do redovne blagajne jest pogoditi "X" u kutu skočnog prozora. Ako kliknete regularne veze da biste nastavili u prozoru, krenut ćete prema blagajni s dodacima u vašoj košarici.

Konačno, automatsko obnavljanje nije samo prisilno, Norton ne daje nikakve lako uočene informacije o svojim pravilima automatske obnove pri odjavi. Zbog toga se pretjerano lako prijavite bez da shvatite da ćete dobiti ne samo automatski obnovljenu pretplatu, nego i daleko višu cijenu nakon što automatska obnova dosegne pogodak u jednoj godini. Ako se prijavite za Norton Security Standard, obavezno isključite automatsku obnovu postavki računa.

Pros:

 • Poznata i cijenjena marka
 • Visoka razina antivirusne zaštite

Cons:

 • Visoka cijena u odnosu na konkurente
 • Prisiljava automatsku obnovu

Pročitajte cijeli pregled Norton sigurnosti (za Windows).

Norton Anti-virus Plus uštedite preko 55% na jednogodišnjim planovimaGET DEALCoupon se primjenjuje automatski

6. ESET Cyber ​​sigurnost (osnovno)

eset mac antivirus

ESET sa sjedištem u Slovačkoj ima nekoliko verzija svog antivirusnog softvera za Mac korisnike. Najjednostavnija, najjeftinija opcija, Basic Cybersecurity, je upravo to: basic. Za 49,99 USD (jednaka cijena kao i ostali konkurenti na ovom popisu), ESET pruža dvije ključne prednosti: zaštitu od zlonamjernog softvera i (ograničenu) zaštitu od ransomwarea. ESET čini našu listu budući da nudi zaštitu zvuka, ali daleko je od najboljeg, stoga je niža pozicija na ljestvici.

ESET je dobro pokazao rezultate nedavnih otkrivanja AV-testa. Softver je otkrio da je 100% zlonamjernog softvera poslao svoj put, iako je imao nešto niže, ali još uvijek dobre rezultate (utjecaj na sustav). AV-Comparatives nisu testirali ovu opciju, pa ga stavljamo niže na naš popis.

Ključne značajke ESET-a:

Za Mac korisnike, ESET-ov softver ima ograničene mogućnosti, ali uključuje:

 • Softver izgrađen od početka za Mac (ne temelji se na Windows arhitekturi)
 • Anti-ransomware zaštita

Ako se odlučite za pro verziju, imat ćete i zaštitu vatrozida i roditeljske nadzorne alate kako biste čuvali sigurnost svoje djece na mreži.

ESET Mac antivirusni softver nije uspio kao naša dva glavna izbora, ali još uvijek je imao samo marginalni utjecaj na sustav.

Tamo gdje je ESET pokazao najgore u našim analizama naplate računa Tvrtka se trudi potaknuti više dodataka na odjavi od ostalih opcija na popisu. Međutim, unaprijed se postavlja i u vezi s politikom automatske obnove. Možete odabrati da automatski obnovite svoju pretplatu pri kraju postupka odjave.

Svakako bi bilo korisno da ESET prethodno obavijesti korisnike o automatskoj obnovi. Ipak, za tvrtku je pozitivan aspekt to što dozvoljavaju da se to uključi ili isključi prije nego što završite plaćanje.

Pros:

 • Vrlo učinkovit u prepoznavanju zlonamjernog softvera
 • Omogućuje korisnicima da ponište odabir automatske obnove pri odjavi

Cons:

 • Gura dodatke na odlazak

7. Trend Micro Antivirus za Mac

trend mikro mac antivirus

Sa savršenom ocjenom od AV-testa i gotovo savršenom ocjenom od AV-usporednica, Trend Micro Antivirus za Mac dobra je potencijalna opcija za Mac korisnike.

AV-Test dao je ovoj opciji ocjenu 18/18, sa savršenim rezultatima u kategorijama zaštite, performansi i upotrebljivosti (lažno pozitivni rezultati). U laboratorijskim testovima otkrio je 100% testiranih uzoraka zlonamjernog softvera, imao je samo minimalan učinak na performanse za obradu sustava i vratio je neispravne pozitivne rezultate.

Softver je imao manje uspjeha u nedavnim testovima AV-Comparatives jer je u laboratorijskim testovima snimio više od 40 lažnih pozitivnih rezultata. To je reklo, AV-Comparatives su dali Trend Micro 2 od 3 zvjezdice, što ga čini u cjelini prikladnom opcijom koju treba razmotriti.

Ključne značajke mikro trendova:

Trend Micro Antivirus za Mac nudi visoku razinu antivirusne zaštite, kao i druge ključne značajke:

 • Sigurno pregledavanje (blokiranje sumnjivih web mjesta automatski)
 • Sigurnosna značajka web kamere za sprečavanje neovlaštenog pristupa računalnim kamerama
 • Ransomware zaštita

Mac-ov softver Trend Micro-a jednako se cijeni najboljim opcijama i iznosi 39,95 USD mjesečno za jednogodišnju zaštitu na jednom uređaju. Obično postoje i ponude prve godine.

Nažalost, Trend Micro ima veliki štrajk protiv njega zbog svojih načina naplate. Nećete imati puno informacija o automatskoj obnovi kada idete u kupnju i morat ćete kopati u FAQ-om da biste naučili kako isključiti automatsku obnovu. Uslugu automatske obnove pretplate možete isključiti tek nakon što se prijavite ako uđete u svoje korisničke postavke na web mjestu Trend Micro.

Pros:

 • Dobro ocijenjeno i precizno uklanjanje virusa

Cons:

 • Znatan broj lažnih pozitivnih rezultata u nekim rezultatima laboratorijskih ispitivanja
 • Prisiljava automatsku obnovu i otežava uklanjanje automatske obnove

Zašto vam je potreban antivirus za Mac OS računala

Sigurno niste prvi koji postavljaju sumnju u valjanost tvrdnji o Macu i virusima. "Mogu li Maci dobiti viruse i zlonamjerni softver?", Pitao je DigitalTrends u članku iz 2015. godine. "Odgovor je definitivno da," rekao je Bogdena Botezatu stariji analitičar e-prijetnji Bitdefendera internetskom časopisu. "Bilo je incidenata i bit će ih još." Izjava Botezatua možda je pomalo i neuobičajena nepotpuno izražavanje.

U stvarnosti, Mac OSX je četvrti najosjetljiviji operativni sustav, prema podacima s popisa ranjivosti CVE. Zapravo, Mac OSX ima više ranjivosti od konkurentskih Windows operativnih sustava, uključujući stariji Verzije sustava Windows kao što su Windows 7, 8, pa čak i Windows Vista.

Prema McAfee Labs, napadi zlonamjernog softvera na Macs povećali su pad čeljusti 744 posto u 2016. Unatoč tom povećanju prvenstveno zahvaljujući paketnom adwareu, slučaj protiv mitološkog Mac-a bez virusa svaki dan postaje sve jači. Iako je istina da Mac, prema postocima, čini vrlo mali postotak računala koja dobiju viruse, to ima više veze s manjim tržišnim udjelom od Mac-a, jednostavno imaju bolju sigurnost.

NetMarketShare navodi samo 3,52 posto svih računala sa Mac OSX-om. Trenutačno je više računala koja upravljaju gotovo 20-godišnjim Windows XP operativnim sustavom.

Ipak, postoji neki istina tvrdnjama. Mac OSX operativni sustavi su na pješčaniku, što znači da je virus teže širiti po vašem sustavu ako ugovori računalni virus ili zlonamjerni softver. Uz to, alati potrebni za stvaranje zlonamjernog softvera za Mac nisu toliko lako dostupni ili jednostavni za stvaranje kao za Windows strojeve, što ih čini manje ugroženima jer programerima virusa treba više vremena i motivacije da razviju zlonamjerni softver.

S druge strane, Mac toliko ne izbjegava dobivanje virusa jer će hakeri biti manje ciljani zbog malih šansi da doista donesu zaradu. Microsoft primjećuje da postoji 400 milijuna Windows 10 korisnika, a ima i 100 milijuna Appleovih korisnika. Šanse za okretanje profita hakeru daleko su veće ako ciljate Windows strojeve. Ipak, sa 100 milijuna Mac računala, prilika je još uvijek prisutna, a programeri virusa sve više koriste Mac samozadovoljstvo, pogotovo što Appleovi uređaji postaju sve popularniji u svijetu..

Trebate li antivirusnu zaštitu za svoj Mac? Jednostavan odgovor je da. Svaki Mac korisnik trebao bi imati antivirusnu zaštitu na svom računalu. Dakle, veće pitanje koje vam pada na pamet jest koji je najbolji antivirus za Mac računala i što bi korisnici Mac-a trebali potražiti dok kupuju oko antivirusnog programa?.

Daljnje čitanje:

 • Naše preporuke za Mac VPN
 • Appleova stranica o sigurnosti Maca
 • Google izvješćuje o sigurnosnim problemima iPhonea
 • Popis prijavljenih sigurnosnih ranjivosti za Mac OS X
 • Kaspersky izvještava o gotovo 6 milijuna pokušaja krađe identiteta korisnicima Maca u prvoj polovici 2019. godine

Možda će vam se svidjeti i AntivirusKako spriječiti i ukloniti ransomwareAntivirusComputer Virus Resources: Veliki popis alata i vodičaAntivirusDoes Linux treba antivirus? AntivirusProvjerili smo 21 Android antivirusnu aplikaciju i otkrili ove ozbiljne ranjivosti

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4

Adblock
detector