McAfee AntiVirus Plus 2016 pregled

Kad je riječ o antivirusnim programima, robna marka McAfee zaista je dobro poznata, dijelom i zbog toga što su ispitivanja sigurnosnog softvera u paketu s novim računalnim verzijama.

U ovom ćemo pregledu pokušati otkriti da li svi ti ljudi koji se lako plaćaju nakon isteka besplatnog probnog razdoblja donose zdrave odluke.

Minimalni zahtjevi sustava - hoće li se pokrenuti na vašem uređaju?

Kao minimalne zahtjeve sustava za pokretanje programa McAfee navodi sljedeće:

  • Operativni sustav: Sve 32- i 64-bitne verzije sustava Microsoft Windows od XP do 10
  • CPU: 1 GHz procesor ili noviji
  • Memorija (RAM): 256 MB RAM-a ili više za Windows XP (preporučuje se 512 MB) / 512 MB RAM-a za Vista / Windows 7 (preporučuje se 2 GB)
  • Dostupan slobodni prostor na tvrdom disku: 200 MB

Kao što vidite, minimalni zahtjevi za pokretanje programa uistinu su prilično niski.

Morat ćete se ipak zaustaviti i zapitati se da li je dobro pokretanje bilo kakvog sigurnosnog programa na računalu koji se oslanja na zastarjeli nepodržani operativni sustav poput Windows XP..

Instalacija i postavljanje

Instalacija McAfee AntiVirus Plus 2016 brza je i jednostavna.

Nakon što predate gotovinu, prijavit ćete se na McAfee račun (za to trebate samo unijeti svoju adresu e-pošte i sigurnu lozinku) i dobit će vam vezu za preuzimanje i kôd za aktiviranje.

Važno je kôd zapisati ili dodati u međuspremnik - zaboravio sam to učiniti prvi put, a ne postoji jednostavan način da ga ponovo otkrijem (ako je to uopće moguće) i potrošio prilično malo vremena generiranje novog tako da se morate prijaviti, a zatim ponovno preuzeti instalacijski program.

Kad ste prevladali tu prepreku, program će se početi instalirati.

Unesite kôd ili kliknite kontrolu + V da biste ga zalijepili (desni klik i lijepljenje ne radi) i tada ćete biti isključeni i pokrenuti se.

Nakon nekoliko kratkih minuta - tijekom kojih program napravi nešto što izgleda kao brza i ne tako detaljna provjera vašeg sustava za postojanje postojećeg zlonamjernog softvera - bit će vam dobro da krenete.

McAfee-sučelje

Sučelje

McAfee AntiVirus Plus 2016 ima jednostavno i jednostavno za upotrebu sučelje.

Program se ponaša pretežno sivom paletom, program prikazuje podebljanu poruku na vrhu zaslona kako bi vas obavijestio je li vaše računalo trenutno sigurno ili ne.

U ovom slučaju, ogroman mrlje zelene boje i veliki bijeli krpelj su ono što želite vidjeti.

Ispod te obavijesti o statusu nalazi se 6 okvira koji pružaju pristup osnovnim dijelovima antivirusnog programa:

  • Zaštita od virusa i špijunskog softvera
  • Zaštita web i e-pošte
  • McAfee Ažuriranja
  • Vaša pretplata
  • Zaštita podataka
  • Alati za PC i kućnu mrežu

Uz to, program nudi kućnu vezu koja će vas, kao što je predloženo, vratiti na naslovnu stranicu sučelja, navigacijsku vezu koja vas vodi do stranice u kojoj su navedene sve značajke programa - dodijeljena je jednostavna veza, ali ako ' pročitao sam moj pregled antivirusnog programa Kaspersky, shvatit ćete koliko je koristan i vezu pomoći koja omogućava pristup instaliranim datotekama pomoći ili vezu do web stranice tvrtke za podršku tvrtke.

Konačno, na dnu sučelja jasno su prikazani datum i vrijeme sljedećeg zakazanog skeniranja, kao i poveznica na McAfee-ovu kartu prijetnji koja pruža sjajan, ali potencijalno zastrašujući vizualni pregled kako se svijet približava nasuprot prijetnjama zlonamjernog softvera i neželjenu poštu.

McAfee-full-skeniranje

Sigurnosne značajke

Glavna svrha tvrtke McAfee AntiVirus Plus 2016 je zaštititi vaše računalo od svih vrsta zlonamjernog softvera, uključujući viruse, trojance, špijunski softver i rootkite, bilo da su već na tvrdom disku ili predstavljeni putem weba, e-pošte ili izmjenjivih USB ili optičkih pogona.

U tu svrhu program sadrži skeniranje na zahtjev, zakazane pretrage i skeniranje u stvarnom vremenu.

Program također sadrži internetsku zaštitu u obliku ocjena i izvještaja koja vam savjetuju koja su web mjesta sigurna, a koja ne prije nego što ih ikada kliknete da biste ih posjetili.

Ono što je ovdje zanimljivo je činjenica da ova značajka može zapravo selektivno blokirati sadržaj na određenoj web stranici, a ne na cijeloj domeni. Doista je to lijep dodir.

McAfee-sigurno-traženje

Osim toga, softver nudi i nešto što obično ne vidite u samostalnom antivirusnom programu - vatrozid.

Ostali alati

Pored neočekivanog vatrozida, McAfee uključuje i nekoliko drugih značajki koje su obično rezervirane za skuplje internetske sigurnosne apartmane, a to su uništavanje datoteka i anti-phishing.

File shredder - koji tvrtka naziva digitalnom shredder-om - pruža siguran način brisanja datoteka.

Uobičajeno brisanje neželjenog programa, dokumenta ili druge datoteke jednostavno uklanja iz tablice indeksa na tvrdom disku. Sve dok podaci ne budu prebrisani nečim drugim, lako je dohvatiti jednostavne računalne forenzičke alate.

Pomoću alata za uništavanje datoteka možete trajno izbrisati datoteke na način koji im onemogućava preuzimanje - vrlo korisno ako se ikada bavite bilo čime osjetljive prirode, od poslovnih računa preko vaših osobnih dokumenata.

Za upotrebu uništavača jednostavno kliknite desnim klikom na bilo koju datoteku, a zatim odaberite Shred.

Operaciju drobljenja možete konfigurirati putem njegove stranice postavki u samom antivirusnom programu, odabirom jedne od četiri mogućnosti - Basic, Safe, Composite ili Complete shredding. Svaki korak progresivno prepisuje datoteku više puta prije brisanja.

Pored rezanja običnih datoteka, isto možete učiniti i s privremenim datotekama i sadržajem vašeg koša za otpatke.

Ako brisanje starih datoteka nije dovoljno, također imate mogućnost uzimanja košulje u povijest pregledavanja interneta i upotrebu e-pošte - McAfeeov program QuickClean može izbrisati vašu povijest pregledavanja kao i sve vaše poslane e-poruke.

Možete pregledati ono što će se izbrisati prije počinjenja, tako da su šanse da slučajno uklonite nešto što želite zadržati malene.

Kada je u pitanju sigurnost vašeg računala, zlonamjerni softver nije jedina prijetnja - i vi ste.

Mnogi ljudi, iz bilo kojeg razloga, svoj operativni sustav ne ažuriraju u potpunosti s najnovijim servisnim paketima ili nizom redovnih zakrpa koje je Microsoft izbacio.

Iako se sustav Windows 10 pozabavio tim problemom forsirajući nadogradnje svima, svatko tko još uvijek radi na starijoj verziji može izložiti svoj uređaj ne dosljedno popravljajući nove ranjivosti dok su otkrivene.

McAfee je to pokrivao - skener ranjivosti ne samo da će ažurirati vašu instalaciju sustava Windows, već će se pobrinuti i za zastarjele aplikacije.

I Scanner ranjivosti i QuickClean mogu se pokrenuti na zahtjev ili postaviti da se pokreću svaka s vremena na vrijeme.

Za vrlo važan sigurnosni antivirusni program, McAfee AntiVirus Plus 2016 nudi impresivan popis dodatnih značajki.

Ostali uključeni alati za bilješke uključuju alat QuickClean koji može automatski očistiti vaš sustav od neželjenih datoteka i izbrisati povijest pregledavanja, ocjene web mjesta i sustav upozorenja ako pokušate pristupiti web mjestu koje je upitno u smislu vlastite sigurnosti..

McAfee-mreža-alati

Ako imate instaliran program na više računala u vašem domaćinstvu (veliki nedostatak ovog antivirusnog proizvoda je njegova licenca za pojedinačni korisnik), otvorit ćete značajku Moja kućna mreža koja omogućava svakoj instanci antivirusnog programa da komunicira sa svojom braćom. , omogućujući vam mogućnost praćenja sigurnosti ostalih računala i uklanjanje na daljinu.

Pretpostavljam da bi ova značajka mogla biti osobito korisna ako vaša djeca imaju vlastita računala.

Napokon, u programu se nalazi i karta prijetnji koja zapravo ne služi kvantitativno korisnoj svrsi, ali izgleda nevjerojatno cool.

Koristi šifre boja da prikaže koja područja svijeta su u bilo kojem trenutku vrlo osjetljiva ili su odgovorna za zlonamjerni softver i neželjenu poštu. Također se navodi trenutno top 5 globalnih prijetnji.

McAfee-prijetnja-karta

Kad jednom prijeđete vrijednost slatkiša na oku, shvatit ćete da to neće učiniti vaše osobno računalo sigurnijim, ali je ipak zanimljivo..

Za nešto funkcionalnije od vas će vam bolje služiti vlastita sigurnosna povijest koja daje detalje o tome što se događa na vašem vlastitom sustavu.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Iako su dodatne pakete lijep dodir, pitanje isplati li se instalirati antivirusni program uvijek bi se trebao svoditi na to koliko je učinkovit u blokiranju i uklanjanju zlonamjernog softvera.

A na toj se fronti program nažalost malo spušta.

Ranije smatrana najnovijom verzijom programa, ovaj put se borila s neovisnim testiranjem.

U dinamičkom testu AV-Comparatives nije uspio postići ni najmanju moguću standardnu ​​ocjenu.

Na AV-testu, drugom visoko cijenjenom neovisnom laboratoriju za testiranje, McAfee AntiVirus nije uspio dobiti certifikat ni za Windows XP, ili, što je još zabrinjavajuće, s novijim Windows 7.

Na ostalim operativnim sustavima, kao što je Windows 8, slika je neizmjerno bolja - AV-Test je program visoko ocjenjivao, gotovo uporedo s pomalo preferiranim ponudama Bitdefendera i Kasperskog.

Malo mješovite torbe, a onda stvarno i nešto na što ćete pomisliti jeste li još uvijek u nekom od Microsoftovih starijih operativnih sustava.

Ali što je sa zaštitnim zidom?

S obzirom da se radi o neočekivanom uključivanju u AV program ulazne razine, on će možda samo preokrenuti stvari u korist McAfeeja ako je to dobro.

Jao, ali to nije slučaj.

Iako nudi pozitivne značajke, poput pametnog donošenja odluka u pozadini bez muke na korisniku koji možda nije kvalificiran da odabere ono što bi trebalo ili što ne smije biti dozvoljeno, moje testiranje otkrilo je da nije baš tako dobro u blokiranju eksploatacija kao Windows ekvivalent.

S obzirom na to da to nije nešto posebno, ali svakako je nesretno da ono što izgleda kao izvrsna prodajna točka zapravo nije ništa bolje od besplatne alternative koja vam je već pri ruci..

U skladu s tim, pogodnost posjedovanja antivirusnog i zaštitnog zida u jednom kombiniranom paketu može biti privlačna nekima od vas, iako nije u potpunosti nužna.

McAfee zakazano skeniranje

Utjecaj sustava

Izvođenje prvog cjelovitog skeniranja s McAfee AntiVirus Plus 2016 trajalo je samo hlađenje ispod pola sata, što je prilično, a ne izvrsno vrijeme.

U skladu s tim, kasnija skeniranja trajala su samo nekoliko minuta, što sugerira da se program koncentrira na sve što se promijenilo, a ne da troši vrijeme da nepotrebno skenira određene datoteke..

Tijekom procesa skeniranja potrošnja procesora bila je visoka, dostigla je 100% i iznosila je oko 95%.

To ipak nije problem - primijetio sam ne zaostajanje niti usporavanje prilikom otvaranja više web preglednika ili pokretanja bilo koje aplikacije koja je uključena u čistu instalaciju sustava Windows.

Ako se vaše iskustvo razlikuje - a sumnjam da hoće, osim ako ne pokrećete puno stariji stroj, možete prilagoditi postavke skenera virusa da smanji potrošnju resursa na štetu manje temeljitog skeniranja..

Isto tako, možete odabrati i temeljitije skeniranje, iako će to vjerojatno imati vidljiv učinak na rad vašeg računala ako obavljate više zadataka.

Jedino malo problema koje sam imao bilo je kada sam namjerno uveo neki zlonamjerni softver u sustav.

Da, program je to otkrio, što je dobar znak, ali kao dio čišćenja insistirao je na ponovnom pokretanju, što je bilo puno boli s obzirom na činjenicu da sam na pola puta napisao ovu recenziju u to vrijeme.

Osim tog manjeg gunđanja, bio sam prilično impresioniran - ažuriranja softvera, koji su važan dio zaštite vašeg sustava, bila su vrlo zapažena po njihovoj nezapaženosti, zahvaljujući preuzimanju u pozadini kad drugačije nisam koristio moje računalo jako.

Pomoć i podrška

Ponekad nam je svima potrebna pomoć u programima koje instaliramo na naša računala, bilo da je riječ o početku instalacije ili na drugom kraju spektra u smislu razumijevanja tehničke komponente.

Većina dobavljača antivirusa nudi pomoć, iako se kvaliteta i dostupnost te pomoći mogu znatno razlikovati.

S McAfeeom ćete, međutim, gotovo sigurno dobiti vrhunsku uslugu.

Iz samog antivirusnog programa imat ćete pristup internetskoj stranici pomoći koja učinkovito služi kao popis problema sa često postavljanim problemima.

Ako to nije dovoljno za odgovor na vaš upit, tada možete dobiti i video vodiče, poslati e-poštu ili razgovarati sa savjetnikom za korisničku službu..

Kada sam razgovarao s nekim, ustanovio sam da je razina znanja i kompetencija izvrsna - iznenadio bi se koliko odgovora na prvu liniju u tehnološkim kompanijama nije baš tehnički - iako je vrijedno napomenuti da je takva ljudska interakcija dostupna samo od ponedjeljka do petka tijekom redovno radno vrijeme.

I e-pošta i internetski chat besplatne su usluge.

Ukupni dojam

Moj ukupni dojam o McAfee AntiVirus Plus 2016 je mješovit.

S jedne strane, to je jedno od učinkovitijih antivirusnih rješenja dostupnih trenutno, ali nije tako dobro kao, recimo, Bitdefender Antivirus Plus 2016 ili Kaspersky Anti-Virus 2016.

Uključivanje vatrozida je odličan bonus, ali postoje i bolje alternative na tržištu i, usudim se reći, Windows-ov ugrađeni ekvivalent jednako je dobar..

U skladu s tim, ostale su dodatne značajke, poput uništavanja krađe identiteta i uništavanja datoteka, izuzetno dobrodošle, pogotovo što su dodaci obično rezervirani za kompletne internetske sigurnosne pakete koji koštaju znatno više od samostalnih antivirusnih programa..

No licenca koju steknete s McAfee AntiVirus Plus 2016 vrijedi samo za jedno računalo, mada predstavlja dobru vrijednost za vlasnike jednog stroja, uglavnom ne nudi najbolji udarac za svoj dolar ako imate više računala za zaštitu.

Stoga bih zaključio da je ovaj program dobro vrijedan razmatranja ako imate samo jedan stroj.

Ako želite zaštititi nekoliko računala, preporučena prodajna cijena je previsoka da bi ovo učinilo vrijednom kupnje ... ali ... McAfee je poznat da nudi prilično duboke popuste na ponude s više licenci. Ako ikad vidite takvu ponudu, kažem da je potražite!

Posjetite McAfee

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Adblock
detector