Najbolje besplatne i plaćene antivirusne aplikacije za Android i uređaje sa sustavom Android

Android uređaji sada čine lavovski udio pametnih telefona i tableta koje većina potrošača koristi ovih dana. Zapravo je od 2017. operativni sustav Android činio preko 85 posto svih mobilnih uređaja. S popularnošću dolazi i rizik, a uređaji sa sustavom Android daleko su skloniji dobivanju virusa od svojih kolega Apple iOS.

Najbolje besplatne i plaćene antivirusne aplikacije za Android

To ne znači da su Android uređaji inherentno lošiji od Appleovih iOS uređaja poput iPhonea ili iPada. Što to znači, kao i kod Windows računala, trebali biste poduzeti nekoliko dodatnih mjera opreza kako biste zaštitili svoje Android uređaje solidnom antivirusnom aplikacijom. A ako se već bavite onim što mislite da je virus na vašem Android uređaju, morat ćete očistiti telefon ili tablet od zlonamjernog softvera što je prije moguće kako biste spriječili potencijalne gubitke podataka ili privatnosti.

Razmislite o antivirusnoj opciji za više uređaja

Prije ronjenja u besplatne i plaćene verzije antivirusnih aplikacija za Android, možda biste trebali razmotriti jednu opciju: antivirusne aplikacije za više uređaja. Mnoge tvrtke koje se bave softverskom zaštitom nude antivirusnu pretplatu koja pokriva svaki uređaj koji imate - uključujući prijenosna računala, radne površine, pametne telefone i tablete.

U većini slučajeva, visoko ocijenjene i pouzdane tvrtke s softverom za AV nude samostalne Android aplikacije u trgovini Google Play s besplatnim i plaćenim verzijama. No možda bi vam bilo bolje da kupite pretplatu od tvrtke koja pokriva sve vaše uređaje, a ne samo vaš Android. A s obzirom da pretplata "sve u jednom" obično pruža pristup Androidovoj aplikaciji kao dijelu paketa, na ovoj ruti možda ćete naći više vrijednosti ako već namjeravate kupiti kvalitetnu antivirusnu aplikaciju za Android.

Sljedeći sveobuhvatni AV alati dolaze s pristupom Android antivirusnoj aplikaciji koja je uključena u paket pretplate:

Pogledajte također: Najbolji VPN za Android

Panda Dome

Panda Security nudi prilagođen potrošaču antivirusni alat nazvan Panda Dome namijenjen zaštiti svih vaših uređaja. Kao takav, Panda Dome pruža aplikaciju za Android uz svoju Windows aplikaciju za cijenu pretplate.

Android antivirus pande dome

Pročitajte našu recenziju Panda Dome 2018 za više informacija.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender je jedan od najboljih antivirusnih provajdera na tržištu. Kada smo pregledali njihov softver Antivirus Plus 2018 za Windows, ustanovili smo da je izuzetno dobro izrađen. Njihov je alat za ispitivanje virusa izuzetno učinkovit i sadrži jedan od najagresivnijih (na dobar način) alata za zaštitu u stvarnom vremenu koji smo testirali.

antivirus bitdefender mac

Usluga vam omogućuje da ne samo da zaštitite svoje mobilne uređaje Android mobilnom verzijom softvera, nego također možete upravljati svojim drugim Bitdefender Antivirusnim instalacijama s mobilne aplikacije.

Pročitajte našu recenziju Bitdefender Antivirus Plus 2018 da biste saznali više.

VIPRE Antivirus

Dali smo Vipre Antivirus nekoliko povoljnih recenzija nakon opsežnog testa softvera. Jedina glavna briga ove softverske tvrtke jest relativno loša usluga za korisnike. Pored toga, tvrtka nudi zaštitu i za vaše računalo i za Android uređaje koji su pretvoreni u istu pretplatu. VIPRE-ova aplikacija za Android nije se široko preuzela na Google Play Storeu, prvenstveno zato što je sam VIPRE manje poznata tvrtka. Međutim, njihov AV alat vrijedi provjeriti.

VIPRE antivirusni najbolji android antivirus

Naš VIPRE Antivirus pregled sadrži više pojedinosti o tome što nude.

McAfee Antivirus Plus

McAfee i njegovi antivirusni alati dobro su poznati i često se koriste i od strane poduzeća i od potrošača. U nekim ćete slučajevima McAfeeov antivirusni alat dobiti unaprijed instaliran na novom Windows računalu ili prijenosnom računalu. Također dolazi u paketu s nekim popularnim softverom, uključujući mnoge proizvode Abode. Za one koji su već kupili McAfee ili možda razmišljaju o kupnji AV softvera, pretplata na McAfee Total Security omogućava vam instaliranje antivirusa na računalo i mobilnu verziju na Android uređaju.

mcafee mac antivirus

Možete saznati više o McAfee Antivirus u našem detaljnom pregledu.

Kaspersky Antivirus

Svojim opcijama Internet sigurnosti i potpunom zaštitom Kaspersky pruža mogućnost pokrivanja svi vaših uređaja, uključujući Android OS uređaje, pa čak i Mac računala. Kao tvrtka, Kaspersky je sve poznatiji ne samo po svojim AV alatima, već i po stipendiranju i istraživanju internetskih pitanja sigurnosti, što ga čini pouzdanim izvorom i za istraživače i za potrošače..

Kaspersky

Naš cjeloviti pregled ubraja se u detaljne detalje o tome što Kaspersky ima sve u jednom alat.

Kako smo ocijenili besplatne i plaćene antivirusne aplikacije

Da bismo identificirali 10 najboljih besplatnih i najboljih 5 najbolje plaćenih antivirusnih aplikacija za Android, pogledali smo sljedeće kriterije:

 • Broj instalacija (što više, to bolje)
 • Ukupni rezultat od korisnika (od 5)
 • Broj pregleda kupaca (vrlo važno!)
 • Zemlja razvojnog programera (važno - detalji u nastavku)
 • Veličina datoteke
 • Datum ažuriranja softvera
 • Dodatne mogućnosti u ponudi
 • Upotreba oglasa
 • Cijena (samo plaćene aplikacije)

Za bilo koju Android aplikaciju veći broj preuzimanja obično znači da aplikacija ne samo da radi, već je i učinkovito oglašena u oba oglasa i usana. Neki drugi faktori mogli bi rezultirati velikom korisničkom bazom za subpar aplikaciju, jer će neki beskrupulozniji programeri plaćati korisnicima da preuzimaju softver i koristiti plaćene recenzije, tako da su ostali kriteriji važni..

Korisničke ocjene (od 5) su izuzetno važne, ali još više kad pogledamo koliko je ljudi stvarno napustilo ocjene zvjezdica i pisane recenzije. Ako aplikacija, na primjer, ima ocjenu od 4,5 zvjezdice i ima preko 100 milijuna preuzimanja, a ipak ima vrlo malo pisanih recenzija i rezultata, to može biti znak krivotvorene ocjene kupnje od razvojnog programera. Točno je i suprotno (nizak rezultat, ali velik broj pozitivnih kritika).

android antivirus

Veličina datoteke bit će važna i za svaki mobilni uređaj. Iako su dodane značajke osim skeniranja i nadgledanja antivirusa korisne, značajka pokretanja aplikacije može učiniti aplikaciju općenito nesnosnom, pogotovo ako na Android uređaju već imate ograničen prostor.

Iako je aplikacija možda visoko ocijenjena i ima puno preuzimanja, to može biti i ona koju mnogi trenutno ne koriste. Najnovija ažuriranja važna su ne samo da bi aplikacija bila funkcionalna, već i da je još uvijek sigurna za upotrebu.

Uz to, pogledamo gdje se nalazi programer aplikacija. Iako ne razlikujemo posebno na temelju lokacije, vjerovatno je da aplikacije učitane od zlonamjernog softvera i špijunskog softvera potječu iz zemalja u kojima se pravila o privatnosti korisnika strogo ne primjenjuju. Budući da mnogi antivirusni alati mogu prikupljati i prenositi osobne podatke u procesu praćenja vašeg telefona radi prijetnji, važno je vjerovati da će privatnost podataka biti zaštićena.

Zapravo, izvješće AV-Comparatives za 2014. godinu razmatralo je pitanja sigurnosti AV alata, sugerirajući da bi potrošači trebali "instalirati samo proizvode renomiranih proizvođača i provjeriti da li licencni ugovor ne dopušta bilo kakve sumnjive prakse kao što su dopuštanje bilo kojeg i svih korisničkih podataka Izvješće upozorava na upotrebu besplatnih proizvoda jer je vjerojatnije da će zloupotrijebiti korisničke podatke.

U tu svrhu su aplikacije iz zemalja s jakim zakonima o zaštiti podataka postigle bolje rezultate u našem pregledu.

Vidi također: 100+ zastrašujućih činjenica o cyber sigurnosti

Top 10 najboljih besplatnih antivirusnih aplikacija za Android

Ništa nikada nije uistinu besplatno, tako da će besplatne aplikacije uvijek doći s rizikom. Za antivirusne Android aplikacije taj se rizik obično mora složiti s puno oglasa, ograničene funkcionalnosti sve dok ne nadogradite na premium uslugu ili, u nekim slučajevima, skimming i prodaju korisničkih podataka.

Sljedeće besplatne antivirusne aplikacije za Android zarađuju od nas prilično dobre ocjene na temelju testiranih kriterija:

 1. Google Play Protect
 2. Sigurnost straže & Antivirusni
 3. Besplatno - antivirusno sredstvo za čišćenje virusa
 4. CM Security Lite - antivirusni
 5. Mobilna sigurnost & Antivirus (ESET)
 6. Antivirusni & Mobilna sigurnost - besplatni zaštitnik
 7. Super Speed ​​Cleaner - Antivirusno sredstvo za čišćenje & pojačavač
 8. Super Cleaner - antivirusno sredstvo, pojačivač, čišćenje telefona
 9. Virus Cleaner - Antivirus, Booster (MAX Sigurnost)
 10. Avast Antivirus 2018

Ovim smo aplikacijama dali pečat odobrenja nakon instaliranja, testiranja i ocjene svake. Međutim, svi imaju neka ograničenja za njih kao besplatne aplikacije, a mi smo primijetili bilo kakve veće probleme kad je to potrebno.

Google Play Protect

Prije nego što razmotrimo ostale besplatne opcije, moramo prije svega utvrditi činjenicu da na vašem Android uređaju već postoji antivirusni alat instaliran kao dio aplikacije Google Play Store. Poznat kao Google Play Protect, Googleov ugrađeni AV alat već redovito skenira instalirane aplikacije kao i svaku aplikaciju koju pokušate instalirati iz Google Play Store-a.

Android antivirus Google Play

Ako se prijetnja nalazi u Trgovini Play ili u aplikaciji koju ste već instalirali, Google Play Protect obavijestit će vas i pomoći u rješavanju situacije.

Google Play Protect dizajniran je za uklanjanje štetnih aplikacija i zaštitu aplikacija koje ste instalirali. Također će vas obavijestiti je li aplikacija u Trgovini Play potencijalno opasna. No neće ukloniti druge vrste potencijalno štetnih datoteka koje mogu postojati izvan aplikacija i možda neće moći nositi s velikim brojem drugog zlonamjernog softvera koji se može instalirati na Android uređaj.

Status provjere svoje Android aplikacije možete provjeriti otvaranjem Google Play trgovina, zatim klikom na gumb izbornika (tri retka u gornjem lijevom kutu zaslona).

android antivirus google zaštititi

Odande kliknite na Igrajte zaštititi.

android antivirus

Tada možete vidjeti status zaštite aplikacije i uređaja i pokrenuti skeniranje u slučaju da želite provjeriti.

S obzirom na postojanje Google Play Protect-a (relativno nepoznata značajka), mnogi sigurnosni problemi već rješavaju vaš operativni sustav Android bez potrebe za dodatnim softverom. I to potpuno besplatno. Međutim, možda će vam trebati dodatna zaštita da biste zaštitili svoj uređaj, pa je vrijedno istražiti dodatne besplatne i plaćene opcije s obzirom na ograničenja Play Protect-a.

Sigurnost straže & Antivirusni

Postoji prilično dobra šansa da ste čuli za Sigurnost straže & Antivirus. Kao redovan korisnik Androida, čak sam i ovaj instaliran na raznim Android telefonima. Sigurnost straže & Antivirus je jedan od najpouzdanijih Android AV alata dostupan u Google Play trgovini, i da, dostupan je po niskoj, niskoj cijeni besplatno. Međutim, besplatna verzija je prilično ograničena, a iako Lookout ne zarađuje besplatnu verziju oglasima, nudi plaćenu inačicu sa proširenim značajkama koja je, iskreno, samo malo na dragoj strani.

sigurnost protuvirusnog softvera za android

Ovo su ključne statistike ove aplikacije:

 • Korisnička ocijena: 4.4 od 5
 • Preuzimanja: 100 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 948404
 • Veličina datoteke: 9,62 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: SAD
 • Zadnje ažuriranje: Ožujka 2018
 • Ad-podržani ?: Ne
 • Premium verzija ?: Da

Jedno je sigurno, Sigurnost straže & Antivirus definitivno dobro izgleda. A s dodatnom dobrobiti da nema oglasa koji jede vaše sučelje, to je mnogo ugodnije iskustvo.

Besplatno ćete dobiti sigurnost aplikacija, locirati alate (u slučaju da izgubite uređaj sa sustavom Android ili ga ukradu) i sistemskog savjetnika. Svaki od njih na odgovarajući način osigurava zaštitu vašeg Android uređaja kako bi bio siguran od uljeza i lopova.

Upozorenja o krađi funkcioniraju putem GPS-a vaše aplikacije. Ako je uređaj izgubljen ili ukraden, možete se prijaviti na svoj račun na stranici Lookout.com i pronaći gdje se vaš uređaj nalazi. Možete čak zaključati i obrisati uređaj na daljinu. (Svi Android telefoni dolaze s Android Managerom koji vam omogućuje i to, što znači da imate tu mogućnost i bez Lookout-a.)

Ako želite dodatnu zaštitu od krađe, poput automatskog zaključavanja nakon uklanjanja SIM kartice ili više pokušaja neuspjele lozinke, morat ćete platiti Premium pretplatu.

Za vaše osnovne potrebe, Lookout nudi sigurnosne značajke koje skeniraju za zlonamjerni softver i čak štite od adwarea, droppers aplikacija, botova, charware-a (aplikacije koje vaše digitalne novčanike pune bez vašeg znanja), prijevare klikova, iskorištavanja, rizičnog softvera, korijenskog pristupa, omogućavanja korijena, neželjenu poštu, špijunski softver, nadzornu opremu, prijevare s naplatom cestarine, trojance i druge ranjivosti. To je prilično opsežan popis zaštita besplatno.

sigurnost antivirusnih programa za androi

Ako želite proširiti svoje značajke, trebat će vam plaćeni račun. Premium počinje od 2,99 USD mjesečno, ali ako želite nadzor identiteta, nadzor društvenih medija, pomoć u obnovi 24/7 i zaštitu od krađe identiteta od milijun dolara (da, ozbiljno prodaju osiguranje od krađe ličnih karata), morat ćete platiti 9,99 USD mjesečno ili 99 USD godišnje (primjenjuje se popust).

Lookout je zaista solidna aplikacija besplatno. Nedostatak oglasa čini ga najboljom opcijom, tako da ako ga već imate unaprijed instaliran na Androidu, možda biste ga se dobro držali. U suprotnom, možda biste trebali razmotriti mogućnost da ovo postane vaša opcija.

Besplatno - antivirusno sredstvo za čišćenje virusa

Izbijanje visoko na našem popisu iz velikog broja razloga, Antivirus Free - Virus Cleaner prilično je dobar i sa zahvalnošću mali aplikaciju s puno toga za ponuditi onima koji žele besplatni AV alat.

android bez antivirusa

Slijedi statistički prikaz iz naše analize:

 • Korisnička ocijena: 4.4 od 5
 • Preuzimanja: 50 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 987489
 • Veličina datoteke: 6,25 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: SAD
 • Zadnje ažuriranje: Svibnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Ne

Ovo je odličan izbor za sve koji su uski u prostoru i ne treba AV alat s puno viška ispuha. Kao što možete vidjeti na snimkama zaslona u nastavku, Antivirus Free - Virus Cleaner ima vrlo dobro osmišljeno korisničko sučelje. I dok je doista podržana reklama, ustanovili smo da su oglasi neupadljivi najviše od vremena. Pojavljuju se nakon što učinite većinu bilo koje radnje, ali iz njih možete prilično lako izaći.

antivirusno

Iako prvenstveno služi kao skener i monitor u stvarnom vremenu, uredna značajka ovog alata je njegova funkcija protiv krvarenja. Ovom opcijom možete svoje privatne podatke držati podalje od aplikacija za prisluškivanje i identificirati potencijalne pozivatelje neželjene pošte. Uz to možete izvršiti dubinsko skeniranje s ovim alatom.

Iako je sama aplikacija nešto mala, čini se da možete preuzeti dodatne značajke poput Kul Gospodaru, Liječnik WiFi, Blokiraj poziv i Zelena baterija kao zasebne aplikacije. Ove dodatne značajke prilično su samorazumljive, a pomažu vam da bolje upravljate telefonom.

Neobično, Antivirus Free - Virus Cleaner uključuje aplikaciju za obavijesti o vremenu. Vjerovatno ga već koristite, tako da možete uključiti ovu značajku od u postavkama. Pored toga, neke značajke aplikacije mogu vam se malo zaustaviti, ali možete isključiti sve dodatne značajke u postavkama. Jedino što se preostaje boriti su oglasi.

Sveukupno, Antivirus Free - Virus Cleaner dobiva visoke ocjene od nas. Ako možete izdržati pomalo dosadne oglase, to je čvrsto izgrađena aplikacija.

CM Security Lite - antivirusni

Iako je označen kao lociran u nekoj od zemalja u koje sumnjaju u sigurnost (Kina), CM Security Lite - Antivirus zapravo ima puno toga za ponuditi onima koji su voljni tu brigu odbaciti. Konkretno, ova je aplikacija bila apsolutno najmanji Android AV alat koji smo gledali sa svega 1,14 MB. Za one s vrlo ograničenim telefonskim prostorom, ovo će vjerojatno biti jedan od najboljih antivirusnih alata za Android koje treba uzeti u obzir..

android antivirus cm sigurnost

Na temelju naših kriterija, evo kako se CM Security Lite - antivirus podudara:

 • Korisnička ocijena: 4,6 od 5
 • Preuzimanja: 10 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 254752
 • Veličina datoteke: 1,14 MB
 • Dodatne mogućnosti: Ne
 • Zemlja programera: Kina
 • Zadnje ažuriranje: Siječnja 2018
 • Ad-podržani ?: Ne*
 • Premium verzija ?: Ne

Ako ste pregledali gore navedene podatke, možda ste primijetili i da CM Security Lite - Antivirus nije samo mali, već je i bez oglasa i ne nudi premium uslugu. To je dio onoga što je pomoglo da se toliko visoko nađe na našem popisu, a to je, u stvari, jedina antivirusna aplikacija za Android koju smo pogledali i koja odgovara tim vrlo uskim kriterijima.

Tvrdnja "bez oglasa" čini to jednorog u tom smislu, ali priča je to nijansirana. Programer za aplikaciju dobiva tvrdnju "nema oglasa" jer nema oglasa za vanjske usluge. Umjesto toga, aplikacija oglašava neke dodatne značajke koje biste možda željeli isprobati, a koji su u osnovi plug-in za nekoliko drugih aplikacija koje tvrtka nudi, a ponajviše ona koja se zove Master sigurnosti - antivirusni, VPN, AppLock, Booster. Da aplikacija je podržana oglasom i ima opciju plaćene premije.

cm život android antivirus

Iako su dvije aplikacije doista odvojene cjeline od iste tvrtke, malo je feedova jednih u druge. Ipak, u naše svrhe, CM Security Life - Antivirus djeluje kao vlastiti antivirusni alat bez oglasa, bez plaćanja plaćanja, posebno s obzirom na to da su "oglasi" prilično izvan načina onoga što smo testirali..

Zbog male veličine ovo što čini ova aplikacija je jednostavno: skeniranje zlonamjernog softvera i zaštita sustava u stvarnom vremenu. Ta funkcionalnost malih razmjera čini je dobro za one kojima ne treba puno dodatnih funkcija.

U skladu s tim, postoji nekoliko problema sa Cheetah Mobile, programerom koji stoji iza ove aplikacije, zbog nekih sjenovitih aktivnosti s nekim drugim aplikacijama koje objavljuju.

Ubrzo nakon kupnje aplikacije koja se zove QuickPic, tvrtka je počela učitavati korisničke podatke na svoje poslužitelje. Android policija je pozvala Android zbog nekih njihovih sjenovitih praksi i kod drugih aplikacija. Konkretnije, optuženi su za izradu nekvalitetnih aplikacija koje samo učitavaju adware na korisničke uređaje. Opet je riječ o aplikaciji kineskog programera, što znači da je dobila malo popratnih očiju tijekom našeg postupka pregleda i umanjila njen ukupni rezultat zbog nižih standarda privatnosti za korisničke podatke u svojoj zemlji..

S tim na umu uzmite CM Security Lite - antivirus s zrnom soli. To je prilično dobra aplikacija i nije učitana s vrstom adwarea koji se obično odnose na programera. Ali kada programer ima lošu reputaciju za tu vrstu aktivnosti, trebali biste znati u što se upuštate.

Mobilna sigurnost & Antivirus (ESET)

ESET je jedan od rijetkih poznatih proizvođača antivirusnih programa čija je besplatna aplikacija napravila naš popis. Aplikacija dolazi s dobrom količinom podrške od strane korisnika i vrlo visokim ocjenama kupaca.

eset android antivirus

Evo kako ESET-ova mobilna sigurnost & Izmjereno antivirusno:

 • Korisnička ocijena: 4.7 od 5
 • Preuzimanja: 10 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 550885
 • Veličina datoteke: 9,95 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: SAD
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Ne
 • Premium verzija ?: Da

Dolazi od cijenjenog programera kao što je ESET, ovaj antivirusni dodatak pati samo od činjenice da 30 dana izaziva mnoštvo lijepih značajki. Za to vrijeme ESET vam omogućuje isprobavanje premium verzije njihove aplikacije nakon čega ćete biti zatvoreni iz svega osim bitnih AV alata. Ipak, ESET ima kvalitetne AV alate za korisnike Androida, tako da nije sve loše.

S probnom verzijom premium verzije dobit ćete protuvirusno skeniranje i monitor u stvarnom vremenu, alat za zaštitu od krađe koji koristi GPS uređaja, antifašing, zaključavanje aplikacije, filtriranje SMS-a i poziva i značajku sigurnosne revizije.

eset android antivirus

Tijekom probnog razdoblja, morat ćete se zadovoljiti ESET-om i neprestano gurati 70% popusta za premium uslugu i vjerovatno više reklama za premiju nakon toga. No u cjelini aplikacija je i dalje tehnički bez oglasa i izrazito atraktivnog korisničkog sučelja.

Mobilna sigurnost & Antivirus iz ESET-a je vrlo dobra opcija za one koji žele Android AV zaštitu besplatno i iz što uglednijeg izvora..

Antivirusni & Mobilna sigurnost - besplatni zaštitnik

Antivirus Trustlook-a & Mobile Security - Free Protector iznenađujuće je protivnik antivirusnog tržišta Android. Za početak, tvrtka je među nekolicinom pouzdanijih usluga koje nude AV alate u Google Play Storeu. Njihova aplikacija ne samo da ima dobre ocjene i kritike, već je i kompanijski antivirusni alat u prošlosti dobio pečat odobrenja od AV-testa. Nažalost, AV-Test nije dao povratne informacije o antivirusu & Mobilna sigurnost - besplatni zaštitnik od 2015.

android antivirus

Kako se ova usluga mjeri prema našim kriterijima, evo rezultata:

 • Korisnička ocijena: 4.4 od 5
 • Preuzimanja: 10 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 477587
 • Veličina datoteke: 6,27 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: SAD
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Ne

Čudno je što Trustlook-ova aplikacija dijeli sumnjivo sličan izgled i osjećaj kao Cheetah Mobile's CM Security Lite. Povrh toga, čini se da funkcije i značajke dobro funkcioniraju. Aplikacija je istinita po svojoj riječi da je "slobodni zaštitnik". Ne postoji opcija za plaćanje značajki i nećete biti zatvoreni značajke nakon probnog razdoblja kao što je to slučaj s plaćenim aplikacijama poput ESET-a.

Uz antivirusno sredstvo za čišćenje naći ćete i nekoliko dodatnih značajki, iako nijedna nije osobito neuobičajena. Opcija "Phone Booster" pomaže vašem telefonu da brže radi oslobađanjem neke RAM-a i štedi vijek trajanja baterije. Phone Booster djeluje slično kao i većina ovih vrsta aplikacija: isključuje određene aplikacije za pražnjenje baterije, čisti „smeće“ i utječe na potrošnju energije forsirajući između ostalog način rada i vremena pripravnosti..

android antivirus trustlook

Čistač bezvrijedne pomoći pomaže vam da se riješite neželjenih datoteka s uređaja. Upravitelj aplikacija uglavnom je nepotreban jer ne pruža nijednu funkciju koja već nije prisutna u Androidu. A značajka zaključavanja aplikacije omogućuje vam da zaštitite lozinkom određene aplikacije koje mogu predstavljati rizik privatnosti.

Zahvaljujući glatkom sučelju, općenito dobrim povratnim informacijama korisnika i vrlo ograničenom utjecaju oglasa, Antivirus & Mobilna sigurnost - Besplatni zaštitnik je definitivno besplatan AV alat za provjeru.

Super Speed ​​Cleaner - Antivirusno sredstvo za čišćenje & pojačavač

Super Speed ​​Cleaner ima izgled pomalo upitne aplikacije, kako iz naziva, tako i s prilično nekvalitetne igrane slike na Play Storeu. Međutim, prilično učinkovita aplikacija koja je stajala iza svega toga podigla je ovaj AV alat u redove. Ima više od 10 milijuna preuzimanja, korisnički se rezultat približava savršenom, a dolazi od razvojnog programera aplikacije u zemlji koja se smatra pouzdanima u korisničke podatke (Hong Kong).

Najbolje besplatne i plaćene antivirusne aplikacije za Android i uređaje sa sustavom Android

Evo kako je Super Speed ​​Cleaner - Antivirus Cleaner pogodio sve točke po našim kriterijima:

 • Korisnička ocijena: 4.7 od 5
 • Preuzimanja: 10 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 386234
 • Veličina datoteke: 7,03 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: Hong Kong
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Da

Ovo je onaj koji biste mogli uzeti u obzir u istoj obitelji kao CM Antivirus Lite i Trustlook-ov besplatni zaštitnik. Aplikacija ima sličan skup značajki (bezvrijedno čišćenje, pojačavanje telefona, hlađenje baterije / telefona, alat za skeniranje antivirusa i zaštita u stvarnom vremenu). Način na koji Super Speed ​​Cleaner prikazuje svoje oglase također je vrlo sličan, s malim odskočnim oglasnim okvirom u gornjem desnom kutu.

Super Speed ​​Cleaner ima više značajki na raspolaganju od mnogih svojih konkurenata. Call Assistance automatski blokira pozive, omogućava povratni poziv i automatizira odgovore na poruke. Značajka "Game Booster" oslobađa RAM-u na drugim mjestima dok igrate igre.

superbrzo čistač android antivirus

Ono što nam se u ovoj aplikaciji ne sviđa jest to što ona instalira zasebnu aplikaciju "One-Tap Boost" zajedno s običnom aplikacijom. Iako se čini da sve ostalo djeluje dobro, a oglasi se uglavnom spremaju, dodavanje dodatnih aplikacija na vaš uređaj bez vašeg dopuštenja nikada nije poželjno.

Super Cleaner - antivirusno sredstvo, pojačivač, čišćenje telefona

Super Cleaner - čini se da antivirus, Booster, Čistač telefona postoje u istoj grupi aplikacija kao što su CM Lite, Super Speed ​​Cleaner i mnogi drugi. Ipak, ova aplikacija ima neke posebne značajke o tome koje biste možda trebali razmotriti. Najvažnije je, međutim, činjenica da su prošli mnoge testove mirisa koji su pomogli da se lista pređe na prvih 10 mjesta.

super čistiji android antivirus

Evo kako je Super Cleaner izmjerio:

 • Korisnička ocijena: 4.7 od 5
 • Preuzimanja: 50 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 1.422.129
 • Veličina datoteke: 14,03 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: SAD
 • Zadnje ažuriranje: Svibnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Ne

Super Cleaner je antivirusna aplikacija, da, ali to je i puno više od toga. Dokaz je u imenu, kao i rasporedu karakteristika. Aplikacija vam omogućuje standardno uklanjanje antivirusa, kao i sve slijedeće: Bezvrijedno čišćenje, Čišćenje predmemorije, Pojačavač telefona, Pojačavač igara, Hladnjak CPU-a, Zaključavanje aplikacija i Upravitelj aplikacija.

Štoviše, developer Hawk App obećava zanimljivu novu mogućnost u budućnosti: Facebook Junk Cleaner. Facebook obično koristi znatnu količinu prostora na mobilnom uređaju, što čistač smeća posebno za Facebook čini atraktivnom značajkom.

super čistiji android antivirus

Antivirusni alat Hawk App čini naš popis, ali nije ništa posebno. Sve što aplikacija nudi prilično je uredno pokrenuta. Svi alati djeluju, ali ovdje nema ničeg drugog AV alata. Ipak, s 50 milijuna preuzimanja i velikim brojem pozitivnih ocjena, to je sigurna opklada, čak i ako je aplikacija malo naduvana..

Virus Cleaner - Antivirus, Booster (MAX Sigurnost)

Virus Cleaner - Antivirus, Booster tvrtke MAX Security nudi prilično besprijekorno sučelje u okruženju bez oglasa. Iako možete izdvojiti nešto novca kako biste ovu aplikaciju učinili besplatnom za oglas, nećete zaista trebati. Nismo otkrili da su oglasi uopće bili nametljivi tijekom testiranja. Povrh toga, aplikacija brzo radi na izvršavanju različitih skeniranja i zaštita koje poduzima, a sve potpomognuto standardnim antivirusnim i alatom za praćenje u stvarnom vremenu..

android antivirusno sredstvo za čišćenje

Evo kako je Virus Cleaner - Antivirus, Booster izgledao prema našim kriterijima:

 • Korisnička ocijena: 4.7 od 5
 • Preuzimanja: 10 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 307753
 • Veličina datoteke: 6,99 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: Hong Kong
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Da

Dobivate lud broj besplatnih značajki s proizvodom MAX Security. Uz skeniranje virusa i zaštitu u stvarnom vremenu, MAX Security uključuje: aplikaciju Locker, Wi-Fi Boost, Wi-Fi test brzine, Sigurno pregledavanje, Organizator obavijesti, Privatnu poruku (zaštitnik poruka), App Manager, Call Assistant (dobro za blokiranje pozivi i brojevi), štednja baterije, skener datoteka, pojačivač igara, nadzor podataka i lopovi podataka (provjerava koje aplikacije koriste podatke dok je zaslon zaključan).

Da, to je puno značajki. MAX Security ih nekako uspije prebaciti u aplikaciju čija je veličina ispod 7 MB. To se postiže vrlo minimalističkim dizajnom, ali isto tako i da se prethodno ne instaliraju sve značajke. Na primjer, kada sam pokušao pokrenuti booster, našao sam aplikaciju na moj telefon zasebnu aplikaciju "One-Tap Booster" bez mog odobrenja.

android antivirusno sredstvo za čišćenje

Pored toga, možda je među najboljim značajkama ove aplikacije spremnost razvojnog programera da na negativne povratne informacije na pozitivan način odgovori na svojoj stranici Google Play Store. To je nešto što uvijek želimo vidjeti, a to je uistinu znak dobrog programera.

Bilješka: MAX Security od ONE App Ltd ima nekoliko klonova njihove aplikacije u Google Play trgovini, uključujući Virus Cleaner 2018 - Antivirus Boost, Super Antivirus Cleaner & Booster - MAX i MAX Cleaner - čišćenje telefona & Antivirus. Malo je i nema razlike između ovih aplikacija, pa koristite ono što smatrate da vam najviše odgovara. ONE App LTD vjerojatno spamuje Play Store s klonovima iste aplikacije pomoću malo drugačijih naziva aplikacija za povećanje vlastitog tržišnog udjela i hvatanje različitih pojmova za pretraživanje.

Avast Antivirus 2018

Ah, Avast. Bili smo sretni što smo vidjeli da se ovaj AV alat popne u top 10 i napravi naš popis najboljih antivirusnih aplikacija za Android. Avast proizvodi vrlo poželjan i vrlo funkcionalan set antivirusnih alata za radne površine. Njihov je besplatni antivirus jednako dobar kao što možda mislite da bi mogao biti, posebno s preko 100 milijuna preuzimanja.

avast android antivirus

Avast Antivirus 2018 pogodio je sve sljedeće znakove:

 • Korisnička ocijena: 4,5 od 5
 • Preuzimanja: 100 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 5.076.967
 • Veličina datoteke: 16,79 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: Češka Republika
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Da

Iako mnogi poznatiji AV programeri nude besplatne verzije bez oglasa, Avast je odlučio uključiti oglase u svoj proizvod. Ovo nije preveliki problem. Avast izbjegava skočne prozore, a umjesto toga, oglasi se pojavljuju na dijelu zaslona tijekom izvođenja ili upotrebe različitih značajki, poput pokretanja skeniranja virusa..

Korisničko sučelje je dobro izgrađeno, mada i dalje na mnogo načina izgleda slično većini AV alata na popisu besplatnih aplikacija.

Avast prilično primjetno gura nadogradnju Pro, plaćene verzije, ali to ne čini s previše nametljivog maha. Uglavnom oglašava plaćenu verziju pored značajki koje će vam Pro trebati za otključavanje (uklanjanje oglasa, zaključavanje aplikacija). Besplatno ćete dobiti AV alate, zaštitu od krađe, Photo Vault, Wi-Fi sigurnost i Wi-Fi ispitivač brzine. Avast ima 14-dnevno besplatno probno razdoblje koje uklanja značajke zaštite od krađe i foto trezora nakon završetka suđenja.

avast android antivirus

To stavlja Avast niže na popis zbog dodatnih značajki, ali to je još uvijek kvalitetan program za ono što plaćate (ništa). I dok je pomalo neobično da trebate platiti za dobijanje značajke koju mnogi drugi konkurenti daju besplatno (naime, App Locker), barem vam pomažu udobnost saznanja da je Avast dobro provjeren programer.

Najboljih 5 najbolje plaćenih antivirusnih aplikacija za Android

Kao i kod besplatnih antivirusnih aplikacija, plaćene Android aplikacije mogu se rangirati po njihovim značajkama, statusu ažuriranja verzija, ocjenama, broju preuzimanja, pregledima i pouzdanosti zaštite podataka. Za plaćene aplikacije dodali smo dva nova kriterija: trošak i način plaćanja (pretplata na temelju pretplate, jednokratno plaćanje ili oba). Sasvim očito, što je veća kvaliteta i niži su troškovi, to bolje.

Uz to, opustili smo neke od naših kriterija kako bismo imali širi bazen za rad. Budući da je za Android manje manje plaćenih AV aplikacija koje se pouzdano plaćaju, za popis koji ima manje od 1 milijun preuzimanja omogućili smo popis.

Konačno, mnoge besplatne aplikacije s plaćenim verzijama našle su se na našem popisu najbolje plaćenih antivirusnih aplikacija, mada ćete sami morati odrediti postoji li korist od plaćanja. Uostalom, mnoge plaćene aplikacije nude samo uklanjanje oglasa uz naknadu, a druge uključuju proširen popis značajki koje plaćate za otključavanje.

Sljedeće plaćene antivirusne Android aplikacije smanjile su:

 1. Avast Antivirus 2018
 2. Super Speed ​​Cleaner - Antivirusno sredstvo za čišćenje & pojačavač
 3. Avira Antivirus Security 2018
 4. Master sigurnosti - antivirusni, VPN, AppLock, Booster VIP
 5. V3 Mobile Security - Zaključavanje AntiMalware / Booster / Apps

Kako se većina ovih alata već nalazi na našem besplatnom popisu, vaša će glavna briga biti je li aplikacija vrijedna cijene nadogradnje bez oglasa. No, nekoliko je ovih aplikacija novo na našim popisima i dobili su detaljniji mini pregled sličan onome koji ćete pronaći u odjeljku besplatnih aplikacija..

Avast Antivirus 2018

Kao što je gore opisano, velik dio onoga što dobijete s Avast Antivirus 2018 već je uključeno u besplatnu verziju koju podržava oglas. Ako se odlučite za nadogradnju, imat ćete aplikaciju Ormarić za zaključavanje aplikacija, zaštitu od krađe, Foto-trezor i doživljaj bez oglasa. Srećom, Avast izbjegava zbunjujuće načine plaćanja. Uslugu ćete plaćati godišnje, a godišnja naknada je zapravo prilično mala. Ipak, vrijede li cijena bez oglasa i dodatne značajke? To ste odlučili. Pored toga, Avast pruža jedan od najbolje plaćenih AV alata koji ćete pronaći u Google Play trgovini.

Cijena: 11,99 USD (godišnje) ili 2,99 USD (mjesečno)

Način naplate: Pretplata - godišnja ili mjesečna

Super Speed ​​Cleaner - Antivirusno sredstvo za čišćenje & pojačavač

Super Speed ​​Cleaner Hyper Speeda ima puno mogućnosti. Sve ih možete dobiti (antivirusni program, ormarić za aplikacije, pojačivač igara itd.) Bez oglasa ako plaćate malu naknadu. S obzirom na to da se ova aplikacija našla na našem popisu za kvalitetne besplatne AV alate, lako je stigla i ovdje. No platit ćete samo ako oboje volite ovu aplikaciju i stvarno mrzite oglase. Inače, ne vrijedi plaćati nešto višu cijenu samo kako biste oduzeli oglase, posebno zato što je plaćanje temeljeno na pretplati, a ne jednokratnoj naknadi.

Cijena: 11,99 USD (godišnje) ili 1,99 USD (mjesečno)

Način naplate: Pretplata - godišnja ili mjesečna

Master sigurnosti - antivirusni, VPN, AppLock, Booster VIP

Ranije smo spomenuli da je Master Master - Antivirus, VPN, AppLock, Booster VIP plaćena verzija CM Lite-a. Security Master je i sama besplatna aplikacija s podrškom za oglas s podrškom, ali proširuje se i na ono što nudi CM Lite (zbog čega se druga aplikacija naziva „Lite“.)

superbrzo čistač android antivirus

Pronaći ćete da je Master Security - antivirus, VPN, AppLock, Booster još jedna aplikacija Cheetah Mobile (poput CM Lite), ali podržana je i s plaćenom aplikacijom. Nije napravio popis najboljih besplatnih AV aplikacija, ali čini popis plaćenih.

Na temeljnoj razini, Security Master je vrlo sličan CM Lite-u, ​​samo sa širim širenjem alata i značajki. Master sigurnosti također je dobio zaštitni znak od AV-testa, iako ga je AV test zbog niske upotrebljivosti izgubio. Prema AV-testu, aplikacija daje veliki broj lažnih upozorenja.

Što se tiče kriterija za testiranje, evo kako se Master Master uklapa:

 • Korisnička ocijena: 4.7 od 5
 • Preuzimanja: 500 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 24669135
 • Veličina datoteke: 14,25 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: Kina
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Da

Bez plaćanja za ovu aplikaciju, dobit ćete antivirusno skeniranje i zaštitu u stvarnom vremenu, AppLock, čišćenje neželjenih datoteka, CPU hladnjak, sredstvo za čišćenje obavijesti, pojačavanje telefona, uštedu baterije, uštedu igre, sigurnost poruka, sigurnost Wi-Fi-ja, sigurno pregledavanje, i ograničen pristup SafeConnect VPN-u. To je prilično puno besplatno, a mogla bi biti i dobra opcija sama kao besplatna verzija.

android antivirusni master sigurnosti

Plaćanje VIP statusa dobiva vam doživljaj bez oglasa, planirano povećanje i 200 MB VPN-a. Kupnja "Premium", međutim, uključuje neograničen VPN.

Sheme cijena Cheetah Mobile-a pomalo su komplicirane, a postoje i neke nedoumice oko VPN-a ove tvrtke, posebno s obzirom na povijest manje od zvijezda s upotrebom korisničkih podataka..

Evo raščlanjivanja cijena.

Standardni VIP

Cijena: 2,99 USD (mjesečno), 4,99 USD (za 3 mjeseca) 12,99 USD (godišnje)

Način naplate: Pretplata - godišnja ili mjesečna

Premium VIP

Cijena: 11,99 USD (mjesečno), 20,99 USD (za 3 mjeseca) 35,99 USD (godišnje)

Način naplate: Pretplata - godišnja ili mjesečna

Po tim cijenama, Cheetah Mobile's Security Master spada među najskuplje AV alate za Android. Bez obzira na to vrijedi li ili ne ta cijena, ovisi o tome da li stvarno trebate zakazano pokretanje, neograničen VPN i bez oglasa.

Ako ste na VPN-u, ipak nemojte. Postoje bolje, pouzdanije VPN opcije. Ako vam zaista treba VPN uz vaš AV alat, samo koristite besplatnu verziju programa Master Master i preuzmite i instalirajte VPN visoke kvalitete, pouzdan VPN, poput ExpressVPN ili NordVPN. Obje imaju aplikacije za Android uređaje.

Avira Antivirus Security 2018

Iako se nije našla na našem popisu besplatnih AV proizvoda, Avira Antivirus Security 2018 zaista pruža mogućnost korisnicima da besplatno koriste svoju aplikaciju za Android. A s kvalitetom i iskustvom koje Avira donosi na stol, velika je šansa da je odaberete kao svoju opciju za besplatan pristup iako nije u prvih 10.

avira android antivirus

Zašto Avira nije bila u prvih 10? Uglavnom zato što su druge aplikacije imale više preuzimanja, malo bolje korisničke ocjene, manje veličine datoteka, a nedavno su ažurirane malo tijekom našeg testa. Ipak, lako bi se plasirao na top 20 listu.

AV-alat Avira jedan je od najboljih na tržištu za plaćene opcije, s dugačkim popisom značajki kvalitete. Evo kako se to mjeri u našim redovitim kriterijima bodovanja:

 • Korisnička ocijena: 4,5 od 5
 • Preuzimanja: 10 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 502180
 • Veličina datoteke: 15,17 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: Njemačka
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Da

Besplatno, Avira nudi aplikaciju s velikim oglasima koja nudi alat za skeniranje, zaštitu u realnom vremenu i nekoliko korisnih značajki. Tu spadaju zaštita od krađe, zaštita identiteta (omogućuje vam pretraživanje javnog popisa kršenja podataka za svoju adresu e-pošte), blokiranje poziva i savjetnik za piratstvo koji vam omogućuje da znate koje aplikacije na vašem uređaju imaju ograničenu sigurnost.

avira android antivirus

Ako platite za nadogradnju na Avira, tvrtka nudi značajku Zaštita fotoaparata radi sprječavanja hakiranja fotoaparata, Zaštita mikrofona kako bi se spriječilo hakiranje zvukova i Web Zaštita kako bi zaštitili uređaj dok pregledavate web. Avira također uklanja oglase, redovito ažurira svoju antivirusnu bazu podataka i pruža tehničku podršku kupcima koji plaćaju novac.

Što se tiče cijena, evo što Avira može ponuditi:

Cijena: 11,99 USD (godišnje)

Način naplate: Pretplata - godišnja

Cijena čini Avira među jeftinijim dostupnim opcijama. Plaćaćete 11,99 USD godišnje za uslugu i njene dodane značajke ili samo 0,99 USD mjesečno.

V3 Mobile Security - Zaključavanje AntiMalware / Booster / Apps

S 5 milijuna preuzimanja, 4,5 od 5 rezultata i pečatom odobrenja za AV test, Ahn Labs ima puno toga za ponositi sa svojom V3 Mobile Security aplikacijom. Kao i s nekoliko drugih opcija na našem popisu plaćenih aplikacija, V3 Mobile Security nudi besplatnu verziju koja se nije našla na 10 najboljih besplatnih antivirusnih aplikacija, ali njena plaćena verzija pogodila je prave oznake da dovršimo naš top 5 popis.

v3 mobilni sigurnosni android antivirus

S obzirom na to, evo detalja za ovu aplikaciju i kako se uklapa u naše kriterije za rangiranje:

 • Korisnička ocijena: 4,5 od 5
 • Preuzimanja: 5 milijuna+
 • Broj ocjena kupaca: 54.581
 • Veličina datoteke: 12,7 MB
 • Dodatne mogućnosti: Da
 • Zemlja programera: Južna Korea
 • Zadnje ažuriranje: Travnja 2018
 • Ad-podržani ?: Da
 • Premium verzija ?: Da

Jedna od najboljih stvari o ovoj aplikaciji je činjenica da vam govori sve trebate pristupiti na vašem uređaju prije nego što ga instalirate. S nedavnim korakom ka većoj transparentnosti u načinu na koji usluge koriste vaše podatke, AhnLab je već bio ispred igre. I doista, mnoge slične aplikacije dobivaju ta dopuštenja, a da ih ne zatraže unaprijed ili očito.

U skladu s tim, V3 Mobile Security zahtijeva prilično puno pristupa. Morat ćete se složiti kako biste mu dali dozvole za administratora uređaja, povijest uređaja i povijesti aplikacija, kontakte, SMS, telefon, kameru, lokaciju, ID uređaja i podatke o pozivu, senzor otiska prsta (ako ga imate), privucite druge aplikacije (zaslon prekrivanje), pristup obavijestima, kupovina putem aplikacije i informacije o računu. To je 13 dopuštenja koja trebate da im date, na ono što je zapravo svaki važan odjeljak operativnog sustava vašeg telefona.

Odmah nakon preuzimanja možete izvršiti skeniranje zlonamjernog softvera. Aplikacija će vam pomoći u sprečavanju smetnji, dodaje zaštitu privatnosti za aplikacije i datoteke i ima alat za optimizaciju memorije. Izvan toga, V3 Mobile Security uključuje skener URL-a za provjeru sumnjivih veza, skener QR koda, savjetnik za privatnost (provjerava koja su dopuštenja svake aplikacije na vašem uređaju), čistač privatnosti, skrivenu galeriju (za tajne fotografije), blok poziva, booster ( za vraćanje neke procesne snage brisanjem neželjenih procesa), zaključavanje aplikacija, Ne uznemiravaj (utišava pozive, obavijesti, alarme prema rasporedu) i tjedni izvještaj o aktivnosti.  

v3 mobilni sigurnosni android antivirus

Pa što ćete platiti za ove značajke? Ništa. AhnLab sve to nudi besplatno. No, aplikacija je podržana oglasima, tako da se plaćene opcije isključuju samo da biste se riješili.

Evo što AhnLab nudi za svoju aplikaciju:

Cijena: 0,99 USD (mjesečno) ili 1,49 USD (jednokratno, 30 dana)

Način naplate: Pretplata - mjesečna ili jednokratna

Je li cijena isplativa? Možda ne. Ovo je jedna od najbolje plaćenih aplikacija, ali možda je nećete trebati ni platiti. Za početak oglasa gotovo da i nema, dok aplikacija nudi kvalitetno iskustvo besplatno.

Trebam li stvarno Android antivirus?

Jednostavni odgovor je da. Ali to je malo složenije od toga.

Android je samo uglavnom sef

Iako su Android uređaji daleko skloniji dobivanju virusa od iOS uređaja, dva su operativna sustava izgrađena na sličan način. Način rada Android i iOS otežava virusu da zaista učini bilo što na vašem uređaju tamo. Poput iOS-a, Android je zasnovan na Linux kernelu i koristi procese poznate kao sandboxing kako bi zaštitio sigurnost vašeg sustava.

Uz pomoć sandboxinga, svakoj aplikaciji dodijeljeno je svoje mjesto na tvrdom disku vašeg uređaja i ne može komunicirati s ostalim aplikacijama bez datih potrebnih dozvola. U stvari, svaka aplikacija koju instalirate treba tražiti dopuštenje da radi gotovo sve. Zbog toga ćete otkriti da će nakon instaliranja aplikacije na Androidu možda zatražiti dozvolu za pristup drugim dijelovima vašeg telefona, primjerice fotoaparatu ili popisu kontakata.

Sandboxing, na primjer, čini Android sigurnijim od Windows-a, ali ne oslobađa operativni sustav od virusa i hakiranja. Kao i kod Windowsa, hakeri uglavnom favoriziraju Android zbog broja korisnika, tako da hakeri marljivo rade na pronalaženju načina za zaštitu sigurnosnih mjera. Kao takav, postoje mnogi virusi koji mogu napasti Android uređaj, bilo inficiranjem pojedinačne aplikacije i dobivanjem dozvola, bilo pronalaženjem načina kako izabrati.

(FYI: Apple uređaji također koriste sandboxing, što nije neprobojno, kao što su otkrili mnogi programeri aplikacija i sigurnosni istraživači.)

Iako će osnovni dizajn vašeg Androida spriječiti da virusi do te mjere budu efikasni, sam broj korisnika Androida, u kombinaciji sa postojećim sigurnosnim prazninama, čine antivirusni softver za vaš Android uređaj stvarnom potrebom..

Možda će vam se svidjeti i Antivirus Najbolji programi besplatnog uklanjanja, otkrivanja i skeniranjaAntivirus10 besplatni alati za uklanjanje virusa i zlonamjernog softveraAntivirus8 Uobičajene vrste zlonamjernog softvera objašnjene na običnom engleskomAntivirusu Kako skenirati web mjesto za zlonamjerni softver i popraviti hakirane web lokacije

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 91

Adblock
detector