Norton Security 2016 pregled

Norton, brand koji upravlja Symantec Corporation, ove godine ne nudi samostalni antivirusni program, ali njegov sigurnosni program all-in-one dolazi po sličnoj cijeni.

Izgledajući kao da je možda malo rješenje jack-of-all-trade-a, doznajmo je li to master of none ili all.

Minimalni zahtjevi sustava - hoće li se pokrenuti na vašem uređaju?

Kao minimalne zahtjeve sustava za pokretanje programa Norton navodi sljedeće:

  • Operativni sustav: Windows XP 32-bitni, Vista, 7, 8, 8.1 i 10 u 32- i 64-bitnim varijantama
  • Ostale minimalne specifikacije nisu dostupne na web-lokaciji Norton što bi moglo biti zabrinjavajuće za one koji rade starije strojeve - hoće li raditi? Sumnjam da skromni jednojezgreni Pentium ili još bolje, gigabajt ili slično RAM-a može učiniti trik, ali ne kupujte na temelju toga. Ako je vaš stroj stariji, potražite drugi proizvod zbog kojeg su njegovi zahtjevi kristalno čisti, samo da biste bili sigurni.

Instalacija i postavljanje

Instalacija Norton Security 2016 bila je relativno brza.

Proces vas prisiljava da se prilikom instalacije prijavite na Norton račun, što predstavlja malu neugodnost, ali to me nije zaustavilo da ustanem i radim za samo pet minuta ili tako nešto.

Dosadno, program je tada zahtijevao ponovno podizanje sustava, ali kako koristim SSD koji nije bio glavni problem.

Norton Security 2015 sučelje

Sučelje

Norton Security 2016 dolazi s jasnim i konciznim sučeljem koje sadrži pretežno bijelu pozadinu prekrivenu sivim naglascima i dodirima zelene boje kako biste privukli pažnju na stvarno važne stvari, poput statusa računala (žuto znači da treba instalirati ažuriranje; crvena vam govori o tome ozbiljna je prijetnja s kojom se bavite) i preostalo vrijeme na vašoj pretplati.

Prema dnu sučelja nalaze se četiri pravokutne ikone koje omogućuju pristup ključnim dijelovima Norton Securitya: sigurnost, identitet, performanse i još mnogo toga.

Klikom na bilo koji od ovih dijapozitiva otvaraju se nove mogućnosti s nekim lijepim animacijskim radom.

Također na glavnom zaslonu dostupne su veze do Postavke i Pomoć, kao i veza za pretplatu ako trebate obnoviti zaštitu.

Sjever-sigurnost-sigurnosti

Sigurnosne značajke

Kao i većina antivirusnih programa danas, Norton Security 2016 otkriva zlonamjerni softver upoređujući sumnjive datoteke s bazom podataka utemeljenim u oblaku koji sadrži sve trenutno poznate definicije zlonamjernog softvera na raspolaganju ili analizom sumnjivog ponašanja.

U svom zadanom stanju program će jednom u tjednu skenirati vaš sustav zbog zlonamjernog softvera, što osigurava da svatko tko koristi ima barem neku razinu sigurnosti. Oni od vas koji češće provjeravaju mogu naručiti jedan po volji ili ih zakazati povoljno, mada ćete morati malo projuriti ili u sigurnosnim postavkama ili u glavnim postavkama da biste pronašli potonju opciju.

Drugim riječima, ovaj program djeluje poput običnog antivirusnog programa i nudi sve što biste od istog očekivali.

Ali ona također ima više mogućnosti ...

Norton nudi zaštitu identiteta

Ostali alati

S obzirom na prirodu ovog proizvoda, očekuje vas čitav niz dodatnih mogućnosti i to je u redu, jer Norton ne razočara na toj prednjoj strani. Najvećim dijelom.

Osim što može skenirati vaše računalo na više različitih načina, softver također može provjeriti vaš Facebook zid na zlonamjerne veze ili skenirati vaš tvrdi disk zbog proširivih otmičara preglednika i reklamnih dodataka koje neki antivirusni programi obično ignoriraju..

Druga metoda skeniranja - Norton Insight - identificira datoteke za koje smatra da su pouzdane, a zatim ih uklanja iz budućih brzih skeniranja koja znatno ubrzavaju proces..

Pod naslovom Identitet program nudi alate koji u šifrirano stanje mogu pohraniti vaše najosjetljivije podatke - bankovne prijave itd. - u oblak. Ovdje ćete također pronaći zaštitu od krađe identiteta, sigurnosne značajke web stranice i vrlo koristan upravitelj lozinki.

Neki od Nortonovih dodatnih alata nude upitnu vrijednost

Dijagnostički alati mogu skenirati vaše računalo i dati preporuke za njegovo ubrzanje. To sam ne bih upotrijebio (postoje i drugi načini za to), ali za netehničku osobu to bi mogao biti zgodan mali alat.

Ostale alate za izvedbu zrcala nalaze se u sustavu Windows ili se lako nalaze putem besplatnih alata za optimizaciju, kao što je CCleaner. Osobno ne smatram da su uređaji za čišćenje diskova i datoteka ili upravitelji pokretanja posebno korisni, ali oni su tamo, na jednom mjestu, i jednostavni za upotrebu ako vam se sviđaju.

Norton Security 2015 nudi zaštitu na više platformi

Interesantnije su značajke poput Dodavanje uređaja i upravljanja koje upravljaju svim uređajima koje štitite po licenci, uključujući ostala računala, Macu i sve uređaje sa sustavom iOS ili Android za koje imate da posjeduju.

Izrada sigurnosne kopije, koja zvuči kao da bi mogla biti korisna (bitno više kao), pomalo je razočaravajuća - umjesto da dovede do neke vrste uključenog alata za izradu sigurnosnih kopija, umjesto toga traži od vas da trošite dodatni novac na Norton Security s Backupom - frustrirajuće!

Još jedna značajka, Povijest, je korisna - ne samo da u njoj nisu detaljno opisane sigurnosne radnje koje su se izvršile na vašem računalu, nego također prikazuje podatke za prijavu i Wi-Fi podatke za koje neki od vas mogu imati koristi..

I na kraju, drugi alat je Norton Family, tvrtka je roditeljski nadzor. Zvuči sjajno - može pratiti aktivnosti pregledavanja vaše djece, povijest pretraživanja i aktivnosti na Facebooku sve putem web preglednika ili putem pametnog telefona. Uz to, može pratiti lokaciju uređaja za svoju djecu koja bi mogla biti izuzetno korisna, ograničiti količinu vremena kojim mogu koristiti internet i još mnogo toga. Jedini ubod: košta više novca (oko 50 USD / 30 £ u vrijeme pisanja)

S obzirom da ovaj softver nije jeftin i da samo njegovo ime znači da je nešto više od samostalnog antivirusnog programa, to je teška pilula za gutanje, bez obzira na vrijednost i mir uma, nesumnjivo dodaje onima od vas koji imate djecu da zaštite.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Unatoč pakiranju zanimljivog broja i niza dodatnih značajki, najvažnija briga za Norton Security 2015 je njegova sposobnost otkrivanja i neutraliziranja prijetnji vašem računalu.

Kako stoji na tom odjelu?

Pa, prema AV-testu, pokazao se izvrsno, bilježeći stopu otkrivanja od 100% kada je predstavljen uobičajenim uzorkom zlonamjernog softvera. To se uspoređuje sa prosjekom industrije od 98%.

Ako se slaže sa nula dana (novootkriveni zlonamjerni softver koji dobavljači sigurnosti možda još nisu dodali u svoje baze podataka) također je postigao stopu otkrivanja od 100% u odnosu na prosjek u industriji od 94%.

U nedavnom izvješću drugog neovisnog laboratorija za testiranje - AV-Test Institute - program je također postigao savršene ocjene, postavljajući ga u usporedbu sa sličnostima Kasperskyja i Bitdefendera kao lidera u industriji (pročitajte naš Bitdefender antivirus plus 2018. pregled ovdje ).

Utjecaj sustava

Trčanje na jezgri i3 NUC ​​s niskim naponom i 8 gigabajta RAM-a, upotreba CPU-a bila je umjerenija nego što se očekivalo visoku tijekom skeniranja. U kombinaciji s prosječnom potrošnjom memorije smatrao sam da je moj stroj u potpunosti reagiran tijekom kratkog i potpunog skeniranja do točke kad ne bih bio svjestan da ih pokrećem da ih nisam pokrenuo sam.

Obzirom na neke resice koje sam koristio tijekom godina i povremeni lagani zaostatak primijećen u nekim modernim antivirusnim programima, rekao bih da je Norton Security 2015 bio ultra gladak u usporedbi.

Pomoć i podrška

Symantec nudi impresivan popis kanala za podršku svojim sigurnosnim programima, uključujući e-poštu, internetski chat i telefon, a svi su dostupni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što bi moglo biti korisno za neke ljude.

Uz to, tvrtka podržava tu podršku obećavanjem: ako imate Norton Security 2016 ispravno instaliranu i konfiguriranu i dalje dobijete infekciju na računalu koju ne može ukloniti, Symantec će vam vratiti povratnu cijenu kupnje. Dobra!

Sigurnosne postavke

Ukupni dojam

Za sigurnosni paket "sve u jednom" koji je cijenjen na višem kraju samostalnih antivirusnih programa (morat ćete se obaviti oko kupovine da biste dobili tu cijenu), Norton Security 2016 čini privlačan slučaj za vaš novac.

Mnoge njegove dodatne značajke su korisne, uključujući cross-platformsku podršku za Mac uređaje i Android uređaje i mogućnost dijeljenja licence između tri stroja za razliku od nekih alternativa koje omogućuju samo jednu instalaciju.

Sučelje izgleda dobro i lako se kreće, upravitelj lozinki je izvrstan dodatak i podrška je vrhunska.

Ali za program koji se čini da se više oglašava kao sigurnosni paket nego antivirusni program, postoji jedan izvanredan propust ili, ako vam je draže, mogućnost prodaje: roditeljski nadzor.

Kao sam roditelj, to je jedina značajka koja bi me zaista odvukla od odabira jednostavnog antivirusnog programa kao mog sigurnosnog rješenja, ali kod Nortona to nedostaje ... osim ako ne želite predati znatnu količinu novčića kako biste je dodali u.

sramota.

Osim toga, sviđa mi se ovaj program. Ako se uključene značajke podudaraju s onim što tražite i imate nekoliko strojeva za zaštitu, onda toplo preporučujem.

S druge strane, ako imate samo jedno računalo ili vam je potrebna zaštita obitelji, jeftiniji antivirusni programi ili drugi internetski sigurnosni softveri mogu biti bolji izbori.

Posjetite Nortona

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =

Adblock
detector