Pregled antivirusa Bitdefender Total Security 2019

Bitdefender nudi izbor antivirusnih alata temeljenih na pretplati, kako za potrošače, tako i za tvrtke. Na strani prema potrošačima, opcije tvrtke uključuju tri ključne aplikacije: Antivirus Plus, Internet Security i Total Security. Sve tri aplikacije pokreću isti osnovni program, a svaka verzija otključava razne nove značajke. Ako tražite kompletan paket, Total Security 2019 opcija će koju želite istražiti.


Total Security 2019 nudi veliki niz značajki, od kojih su mnoge posvećene pokrivanju sigurnosnih prijetnji za koje mnogi korisnici zapravo ne mogu shvatiti da postoje. Međutim, srce programa je njegova antivirusna zaštita u stvarnom vremenu. U prošlosti smo pohvalili Bitdefender zbog njegove zaštite u stvarnom vremenu, a posljednje vrijeme u pregledu njihovog softvera Antivirus Plus 2018. No, vrijedi li inačica Total Security 2019 nadmašuje li ili prelazi isti standard kao i druge opcije koje nudi tvrtka?

PROČITANJE ČITAČA: uštedite 50% na Bitdefender Total Securityu

Minimalni zahtjevi sustava - hoće li se pokrenuti na vašem uređaju?

Čak i ako vaše računalo ima nekoliko godina, postoji dobra šansa da Bitdefender Total Security 2019 ispuni minimalne zahtjeve.

Za pokretanje programa trebat će vam sljedeće specifikacije sustava:

 • Operativni sustav: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10
 • CPU: Dual Core 1.6 GHz procesor
 • Memorija (RAM): 1 GB
 • Dostupan slobodan prostor na tvrdom disku: 1,5 GB slobodnog prostora

Ako iz nekog razloga još uvijek upotrebljavate Windows XP ili starije verzije, nećete moći pokrenuti Total Security na vašem sustavu. Uz to, ako samo jedva udovoljavate predloženim zahtjevima, možete primijetiti probleme s zaostajanjem sustava, posebno kada pokrećete AV alat.

Za najbolje performanse Bitdefender preporučuje sljedeće specifikacije sustava:

 • CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) procesor ili ekvivalent
 • Memorija (RAM): 2 GB
 • Dostupan slobodan prostor na tvrdom disku: 2 GB slobodnog prostora

Većina novijih sustava (kupljenih u posljednje 2-3 godine) ne bi trebala imati više problema nego udovoljavati čak i preporučenim sistemskim zahtjevima.

Postupak prijave Bitdefender Total Security 2019

Postupak prijave jedan je od prvih načina mjerenja softverske tvrtke, posebno u antivirusnom području. Mnoge tvrtke sa softverom za AV imaju posebno sjenovitu poslovnu praksu kada je u pitanju prodaja njihovih AV alata. Vidjeli smo priličan broj taktika koje nisu baš potrošači, kao što su prikraćivanje dodataka i skrivanje činjenice da se usluga temelji na pretplati. Iz iskustva volimo pogledati kako tvrtka postupa s kupnjom i prijavom kako bi stekla dobar osjećaj za svoju ukupnu pouzdanost..

Da bi softverska tvrtka ovdje prošla test mirisa, mora izbjegavati što je moguće više sljedećih poslovnih praksi:

 • Pokušaj prodaje velikog broja dodatnih usluga na odlasku
 • Čineći korisnike da kliknu na nekoliko stranica dodatnih usluga dodavanja prije nego što dođu do stranice za posljednju odjavu
 • Automatski odabir usluga dodavanja prije oduzimanja
 • Automatsko prijavljivanje kupaca za automatsku obnovu pretplate ili otežavanje odabira automatske obnove prije kupnje

Bitdefender ne čini strašan posao pod ovim uglom, ali daleko je od najboljeg što smo vidjeli. Na početnoj stranici za prijavu otkrit ćete da vas Bitdefender automatski postavlja na najjeftiniji mogući paket usluga za potpunu sigurnost: godinu dana i do 5 uređaja:

PROČITANJE ČITAČA: uštedite 50% na Bitdefender Total Securityu

asortiman bitdefender proizvoda

Ovo je zapravo a dobro praksa. Umjesto da prvo pokuša prisiliti korisnike na skuplje opcije, tvrtka na stranici prikazuje njihovu najnižu cijenu. Ako želite povećati svoju uslugu na dvije ili tri godine i pokriti više uređaja, to možete učiniti vrlo lako. Na početku vas jednostavno nisu gurnute u skuplju opciju.

Na stranici košarice, Bitdefender uključuje nekoliko postupaka koji su uglavnom nepovoljniji za potrošače. Prvi, i najočitiji, je broj navedenih dodatih usluga:

bitdefender dodajte dodatak

Sada, u obrani Bitdefendera, tvrtka ne dodaje ništa od toga u vašu košaricu, kao što smo vidjeli i druge tvrtke u ovoj fazi. Ipak, većina ovih usluga su ili nepotrebne ili su trebale biti uključene u njihov premijerni Total Security softver. To uključuje premium VPN uslugu.

Drugi problem je automatska obnova pretplate. Ono što volimo ovdje je da tvrtka ne krije činjenicu da je automatsko obnavljanje na mjestu. Jednostavno možete vidjeti riječ za nju kaučanu ispod kupovine softvera na vrhu:

automatska obnova bitdefendera

Međutim, Bitdefender započinje s automatskom obnavljanjem na prema zadanom. A izbor boja za vezu namjerno je osmišljen kako bi bio manje očit. Trebat ćete kliknuti sivu vezu "automatska obnova" i isključiti automatsku obnovu ako ne želite da ta opcija zadano bude zadana.

Taj Bitdefender korisnicima nudi samo sniženu cijenu za 2. godinu usluge nakon što okrenete od automatska obnova ukazuje na činjenicu da je auto obnova uglavnom obilježje koje favorizira tvrtku, a ne potrošače.

uključite automatsku obnovu

Sa svim tim faktorima koji rade zajedno, ne možemo se potpuno suprotstaviti Bitdefenderu za proces prijave. To je brzo, ne gura vas na više stranica sa dodatnim uslugama i razmjerno je jasno o tome što imate na odjavi. Ipak, automatska obnova mogla bi biti vidljivija i nije unaprijed odabrana. Tvrtka bi mogla i trebala pretvoriti neke od tih dodatnih usluga u osnovni program za Total Security smatrajući da je to glavna opcija za potrošače.

Instalacija i postavljanje

Nakon prijave na uslugu, Bitdefender će vam omogućiti preuzimanje programa s računa Bitdefender Central. Cijeli postupak postavljanja, od preuzimanja programa do konačne instalacije, oduzima oko 5 minuta vašeg vremena.

potpuna sigurnost

Odatle ćete instalirati program za preuzimanje koji završava cjelokupni postupak instalacije. Nakon dovršetka nećete se morati prijavljivati. Učitana datoteka sadrži podatke o vašem računu, tako da će se automatski povezati s vašim računom i registrirati uređaj u postavkama računa Bitdefender Central..

Potencijalni sukobi softvera

Iako je postupak redovite instalacije prilično glatka, možete naići na neke softverske komplikacije ako imate instaliran bilo koji drugi softver koji je izravno u sukobu s Total Securityom. Na primjer, već sam imao instaliran softver za nadzor roditeljskog nadzora na svom računalu. Međutim, kada sam pokušao instalirati Bitdefender Total Security, dobio sam upozorenje "Provjera kompatibilnosti aplikacija" i poruku koja mi govori da mi je potrebno izbrisati trenutni roditeljski monitor da bih dovršio instalaciju..

potpuna sigurnost

Vjerojatan razlog zbog kojeg sam dobio ovu poruku je da Bitdefender Total Security dolazi s vlastitim softverom za roditeljski nadzor. U nekim slučajevima određeni softver ne može postojati u istim dijelovima operativnog sustava i raditi bez sukoba. Sukobi u softveru ovih su dana prilično rijetki, ali mogu se dogoditi, posebno u slučaju AV alata. Ipak, čini se da je to jedna od tih situacija. Ostali softverski alati koji dolaze s potpunom sigurnošću, poput VPN-a, mogu lako koegzistirati s drugim VPN aplikacijama bez izazivanja sukoba - jednostavno ne možete istovremeno pokrenuti više VPN-ova..

Ovisno o tome koji ste drugi sigurnosni programi instalirali, također možete naići na softverski sukob. Ako ustanovite da ste posebno vezani za sukobljeni softver koji ste trenutno instalirali, držanje Total Security 2019 mogla bi biti odluka o prekidu ili prekidu. Tijekom testiranja utvrdio sam da mogu uspješno ponovno instalirati roditeljskog softvera nakon instaliranja Bitdefenderovog Antivirus Plus 2018, ali to nije bio slučaj sa Total Security 2019. Budući da sam prilično vezan za roditeljski monitor koji već imam, čuvanje Total Security-a na mom sustavu jednostavno nije dugo bilo opcija trčanje. No, to vjerojatno neće biti slučaj za sve.

Sučelje

Teško je zaobići gadno sučelje s bilo kojim softverom koji koristite. Ako se morate probijati, pokušavajući i ne uspijete pronaći ono što vam treba, strašno korisničko iskustvo obično rezultira ispadanjem softvera zbog bolje mogućnosti.

Srećom, čini se da je Bitdefender uložio puno brige i pozornosti u svoj Total Security sučelje. Sučelje je jednostavno za kretanje, s izrazitim odjeljcima koji čine pronalaženje raznih značajki prilično jednostavnim:

potpuna sigurnost

Lijeva strana sučelja može se koristiti za prebacivanje između različitih kategorija značajki (Zaštita, Privatnost, Alati), a svaki odjeljak značajki stavlja najvažnije značajke na "Prikaži značajke":

potpuna sigurnost

Izvan glavnih kategorija značajki, također možete pristupiti Obavijestima, Postavkama i Korisničkim vodičima. Bitdefender uključuje čak i neke osnovne podatke o statusima instalacije vašeg uređaja pri dnu. Možete prepoznati koliko ste uređaja pokrili i možete kliknuti da biste dodali drugi uređaj (koji brzo prikazuje vaš Bitdefender Central račun na web-pregledniku).

U alatu se nalazi i nekoliko sjajnih brzih tipki. Ako desnom tipkom miša kliknete ikonu Bitdefender u sistemskoj traci, možete izvršiti cjelovito skeniranje, na primjer, bez otvaranja glavnog prozora aplikacije. Možete prebaciti i widget za aplikaciju iz programske trake.

Jedini problem koji korisnici mogu pronaći s aplikacijom je lako razumjeti što sve značajke zapravo rade. Međutim, odjeljak Vodič za korisnike na sučelju trebao bi prilično brzo riješiti svaku zbrku.

Značajke sigurnosti i privatnosti

Ako idete za kupnjom Total Security 2019, dobro će vam poslužiti ogroman broj značajki koje Bitdefender upakuje u softverski paket. Budući da je Total Security vodeća sigurnosna usluga tvrtke za potrošače, uključeno je gotovo sve što se možete sjetiti (a vjerojatno i više).

Za početak, Bitdefender Total Security 2019 dolazi sa svim sljedećim alatima i značajkama:

 • Praćenje antivirusa u stvarnom vremenu
 • Alati za skeniranje antivirusa (brzo, potpuno, prilagođeno i zakazano skeniranje)
 • Način automatskog pilota
 • Skeniranje ranjivosti
 • Zaštita aplikacija
 • Zaštita datoteka
 • Web zaštita (crna i bijela)
 • Protiv neželjene pošte
 • firewall
 • Napredna obrana od prijetnji
 • Ransomware zaštita
 • Spasilačko okruženje
 • Wi-Fi savjetnik za sigurnost
 • Zaštićene mape
 • Pristup aplikaciji
 • Safepay (siguran web preglednik)
 • VPN
 • File shredder
 • Upravitelj lozinki (Bitdefender Wallet)
 • Trezor datoteka
 • Zaštita web kamere
 • Roditeljski monitor
 • Optimizator sustava
 • Protiv krađe
 • Čišćenje diska

S obzirom da pokušavamo pružiti cjelovit pregled, dali smo barem nekoliko minuta i malo prostora za što više mogućnosti. Međutim, nismo testirali nekoliko značajki, poput zaštite od ransomwarea, zbog poteškoća u testiranju u općenitom pregledu.

Zaštita od prijetnji u stvarnom vremenu

Total Security 2019 koristi prilično agresivan antivirusni alat u stvarnom vremenu. Iako Bitdefender uključuje preko desetak različitih alata s potpunom zaštitom, monitor u stvarnom vremenu možda je i najprodavanija točka ovog softvera. Uz to, ovo je isti monitor u stvarnom vremenu koji ćete koristiti u ostalim Bitdefenderovim ostalim potrošačkim antivirusnim aplikacijama. Kao takav, rezultati koje smo pronašli prilikom testiranja Antivirus Plus 2019 bili su isti s Total Security 2019.

Ti su rezultati sljedeći:

Test br. 1: EICAR test virusi

Prvo sam testirao zaštitu totalne sigurnosti u stvarnom vremenu protiv EICAR test virusa. Ti su virusi osmišljeni tako da oponašaju stvarne viruse bez da zapravo riskiraju bilo kakvu stvarnu infekciju stroja. Dostupne su četiri verzije ovog virusa, a svaku od njih testirali smo: .com. Datoteka, .txt datoteka, .zip datoteka i dvostruka komprimirana datoteka Pokupljanje ovih test virusa trebalo bi biti jednostavno za bilo koji učinkovit AV alat.

Rezultati:

Total Security 2019 je na ovom testu izveo izuzetno dobro. Ostali AV alati koje smo testirali nisu uspjeli pravilno identificirati EICAR test viruse. Bitdefenderov alat ih je, međutim, lako blokirao sa stopostotnom preciznošću.

potpuna sigurnost

potpuna sigurnost

potpuna sigurnost

Iznenađujuće, Bitdefenderov monitor u stvarnom vremenu ne samo da karantenske datoteke, već ih u potpunosti blokira. Ovo je korak koji nije sasvim uobičajen s drugim AV alatima, koji često omogućuju prvo preuzimanje i zatim karantenu datoteku nakon što je identificiraju. Total Security, međutim, može otkriti je li datoteka potencijalno zlonamjerna u web-pregledniku i blokirati njezino preuzimanje.

Test br. 2: Uzorci živih virusa

EICAR test virusi nisu uvijek najbolja mjera AV alata, s obzirom da su samo test virusi. Da malo unaprijedimo ante, volimo također testirati stvaran uzorci virusa prema glavnim značajkama AV alata.

Bitdefender je dobro prepoznat u mnogim stvarnim testovima zaštite, uključujući test 2018-te AV-Comparatives. U svom testu, Bitdefenderov alat pronašao je 100 posto virusa testiranih iz 203 uzorka uživo. Testirali smo samo mali broj, ali s obzirom na uspjeh alata s preko 100, bila je sigurna pretpostavka da će pet virusa biti jednostavna stvar.

Rezultati:

Total Security ispunila je i moje očekivanje na ovom testu. Mogao je prepoznati žive uzorke virusa koje sam testirao. Četiri virusa odmah su stavljena u karantin, dok se za peti pobrinuo prilično brzo nakon što je pogodio moj stroj:

bitdefender potpuna sigurnost

Monitor u stvarnom vremenu također daje sveobuhvatnu procjenu rizika od različitih virusa koji su sleteli na vaš stroj, omogućujući vam da donesete odluku o svakom virusu iz karantina:

bitdefender potpuna sigurnost

U slučaju da Bitdefender ne zna za rizik datoteke, daje vam mogućnost da ga karantirate ili obrišete. U svakom slučaju, program vam neće dopustiti da nastavite dok na jedan ili drugi način ne donesete neku vrstu odluke o sumnjivoj datoteci.

Protiv stvarnih i testnih virusa, Bitdefenderova potpuna sigurnost 2019 postigla je rezultate svojih laboratorijskih testiranja.

Skeniranje i uklanjanje virusa

S obzirom na to koliko je agresivan Bitdefenderov monitor u stvarnom vremenu, malo je vjerojatno da će ga virus zapravo unijeti u vaš sustav s instaliranim AV alatom. Ipak, u slučaju šanse da monitor u stvarnom vremenu ne uspije, trebat će vam učinkovito uklanjanje virusa. Alat za skeniranje AV-a Total Security jedna je od njegovih glavnih karakteristika i ona koju su u prošlosti također nagrađivali AV-komparativi. Naravno, naše pitanje postavlja se hoće li biti učinkovit u stvarnom testu iz perspektive potrošača.

Alat za skeniranje osmišljen je da radi u pozadini i da ima što manji utjecaj na vaš sustav. Naći ćete i nekoliko opcija skeniranja koje su u ovom trenutku prilično industrijske norme: brzo skeniranje, potpuno skeniranje, planirano skeniranje i prilagođeno skeniranje.

Ispitali smo kakav utjecaj alat za skeniranje ima na vaš sustav tijekom izvođenja svakog skeniranja i je li učinkovit pri odabiru stvarnih i test virusa..

Test br. 1: Učinak na sustav

Vodio sam testove utjecaja na čisti sustav. Svaki test ispitao je upotrebu CPU-a, potrošnju memorije, vrijeme skeniranja i ukupni broj skeniranih predmeta. Imajte na umu da skeniranje na inficiranom sustavu može dati različite rezultate, a skeniranje na sustavu s nižim napajanjem vjerojatno će također proizvesti različite rezultate.

Nema skeniranja Brzo skeniranje Potpuno skeniranje sustava
Korištenje CPU-a 0% ± 0.2% ~ 3,0%
Upotreba memorije 16,7 MB 16,7 MB ~ 75 MB
Vrijeme skeniranja N / A 6 sekundi 17:26 minuta
Skenirane stavke N / A 3427 1497974

Rezultati ovog ispitivanja dobro su izgledali na ovom testu. Svako je skeniranje bilo brzo, pa čak je i potpuno skeniranje sustava, koje je trajalo oko 17 minuta, bilo relativno brzo.

Test br. 2: Uzorci virusa

Za test uzorka virusa koristio sam iste EICAR test viruse kao i za test praćenja u stvarnom vremenu. Da bi se ispravno instalirali na moj sustav, morao sam potpuno isključiti Total Security, s obzirom na to koliko je agresivni monitor u stvarnom vremenu blokirao pokušaje preuzimanja sumnjivih virusa. Kao što smo već otkrili, Bitdefender lako blokira pristup EICAR test virusima.

Ako isključite glavnu zaštitu softvera, vaše računalo će smatrati rizičnim:

bitdefender potpuna sigurnost

Zapravo, jedini način za učinkovito preuzimanje testnih virusa EICAR bio je potpuno brisanje Total Security-a iz mog sustava, jer izgleda da postoje zaštitne mjere koje ne možete isključiti iz izbornika postavki.

Rezultati:

Instaliranim testnim virusima, ponovno sam instalirao Total Security i pokrenuo brzo skeniranje. Brzo skeniranje nije otkrilo testne viruse, što je bio pokazatelj da to skeniranje ne provjerava mapu za preuzimanje.

Međutim, potpuno skeniranje sustava lociralo je, karantiniralo i izbrisalo sva četiri testna virusa EICAR.

ukupna sigurnost 2018

Total Antivirus 2018 lako je prošao ovaj test nakon što je oba karantirao i izbrisao testne viruse EICAR.

Test br. 2: Uzorci živih virusa

Na mom je računalu za ovaj test instaliran novi set živih virusa. Kao i kod testnih virusa EICAR, trebao sam ukloniti Total Security kako bih viruse preuzeo na svoj stroj. Nakon što su se virusi učitali na moj stroj, pokušao sam ponovo instalirati Total Security i pokrenuti skeniranje virusa.

Rezultati:

Nažalost, nisam uspio ponovno instalirati Total Security na svoje računalo nakon što sam instalirao viruse. Proces instalacije potpuno se zamrznuo, što je čest problem prilikom pokušaja instaliranja AV alata na zaraženi stroj. Mnogi virusi blokiraju preuzimanja i instalacije antivirusnog softvera kao način da se zaštite od uklanjanja. Čini se da je to bio slučaj.

Rezultat je bio u tome što nisam uspio uspješno utvrditi koliko dobro Total Security može ukloniti viruse na zaraženom računalu. Međutim, to ipak nije nužno negativan komentar na Total Security.

Kao što je gore prikazano, alat je nevjerojatno dobar u čuvanju virusa daleko s vašeg stroja. A s obzirom na učinkovitost alata za skeniranje u stvarnom vremenu, lako je vjerovati da će virusni skener, ukoliko se deblokira, funkcionirati i.

Ako se nađete u situaciji u kojoj ne možete instalirati AV alat zbog zlonamjernog programa, trčanje vašeg računala u siguran način je dobra ideja. Od tamo ćete možda pokušati pokrenuti alat za uklanjanje antivirusa s vanjskog pogona. Više informacija potražite u našem vodiču o uklanjanju zlonamjernog softvera. Za Bitdefender ne možete pokrenuti alat Total Antivirus s flash pogona, ali vi limenka stvorite DVD za spašavanje ili flash pogon.

Web zaštita

Za svakoga tko provodi priličnu količinu vremena pregledavajući Internet, zaštita web stranica Total Security vjerojatno će biti vrijedan alat. Web Sigurnost osmišljena je za skeniranje web stranica radi potencijalno zlonamjerne aktivnosti i pružiti vam upozorenja u slučaju da dospite na web mjesto koje može imati pokušaje zlonamjernog softvera ili krađe identiteta..

Naći ćete da je web zaštita uključena prema zadanim postavkama, ali možete je isključiti u postavkama. Web zaštita proizvest će poruku upozorenja u vašem web pregledniku ako naiđete na potencijalno zlonamjernu web lokaciju:

bitdefender potpuna sigurnost

Na stranici s upozorenjem možete odabrati nastavak ili s popisa bijelih ako smatrate da je pogrešno ciljana. U suprotnom se možete udaljiti od stranice onoliko brzo koliko vam prsti mogu oduzeti.

Nažalost, filtar za zaštitu weba nije savršen. Još uvijek sam mogao pristupiti nekim web lokacijama za koje se znalo da sadrže zlonamjerne veze, a dostupne su putem web stranice phishtank.com. Neke od tamo navedenih web stranica upozorile su, a druge nisu. To je pokazalo da je Zaštita web dobra, ali da se ne treba u potpunosti osloniti da vas zaštiti od loših aktera na web stranicama.

firewall

Značajka jedinstvena za potpunu sigurnost, Bitdefender uključuje i dodatnu opciju vatrozida za vaše računalo. Vatrozid je zaštitna mjera koja filtrira vaš dolazni i odlazni promet zbog sumnjivih aktivnosti. Zamišljen je da se automatski blokiraju sve zlonamjerne aktivnosti.

potpuna sigurnost

Vaš operativni sustav već sadrži vlastiti ugrađeni vatrozid. Ugrađeni vatrozidovi su dobri, ali nisu sjajni. Kao takva, dodatna opcija vatrozida nije loša ideja. Vatrozid Bitdefendera posebno cilja aplikacije instalirane na vašem računalu koje pokušavaju pristupiti internetu. Ono što traže su aplikacije koje bi mogle biti zlonamjerne ili djelovati zlonamjerno.

Pod pretpostavkom da vaš monitor u stvarnom vremenu radi, male su šanse da će proći loš program. Međutim, moguće je da bi stariji program mogao biti gurnut ažuriranje zbog čega će početi djelovati zlonamjerno. Ako je to slučaj, dodatni vatrozid pomoći će mu da se blokira.

Pomoću Bitdefenderove potpune sigurnosti vatrozida možete pogledati sve programe koji pristupaju internetu i uskladiti se s pravilima za te aplikacije ako išta izgleda neuredno.

Protiv neželjene pošte

Značajka potpune sigurnosti, Antispam je dizajniran za pomoć korisnicima u uklanjanju neželjene pošte iz svoje e-pošte. Ako prvenstveno koristite internetsku uslugu e-pošte, poput Googlea, vjerovatno nećete trebati alat Antispam. Međutim, ako koristite Outlook, Antispam može biti sjajan alat za upotrebu.

Nakon dodavanja adresa e-pošte ili imena domena na popis neželjene pošte, možete ga spremiti u antispam modul. Od tamo možete učitati modul u programu Exchange. Ovo je brz i jednostavan način upravljanja spamerima za Exchange, posebno s obzirom na Outlookovo sučelje i postavke koje nisu korisne,.

Zaštita web kamera

Imate li trenutno vrpcu preko web kamere svog računala? Ovaj jednostavan trik preporučuje većina stručnjaka za sigurnost. Čak je i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg poduzeo ovu jednostavnu sigurnosnu mjeru. Zašto? Jer hakiranje web kamera je stvar, a nešto što ljudi ne shvataju je stvarni sigurnosni rizik.

Dali smo neke preporuke o tome kako osigurati svoju web kameru, ali možda će biti potrebne dodatne mjere. To može uključivati ​​Alat za zaštitu web kamera Total Securitya.

Ovaj alat omogućuje vam dodavanje samo određenih programa na popis dopuštenja web kamere. To značajno smanjuje rizik nepoznatih programa ili zlonamjernog softvera da pristupe vašoj web kameri bez vašeg znanja ili dopuštenja.

Na primjer, ako želite da samo Skype pristupi vašoj web kameri, možete to učiniti tako da samo Skype ima dozvolu. Nije uspio niti jedan drugi program koji pokušava učitati web kameru.

U tom je smislu promišljeni pristup Bitdefendera dobro sredstvo u vašem sigurnosnom repertoaru.

Sigurne datoteke

Zaštita vaših privatnih datoteka i mapa je neophodna, pogotovo s obzirom na to kako funkcionira ransomware. Potpuna sigurnost uključuje alat Sigurne datoteke koji vam omogućuje uklanjanje nekih datoteka i mapa, štiteći ih od napada ransomwarea.

Neke su datoteke standardno zaštićene ovim značajkama, ali možete dodati i dodatne datoteke i mape.

bitdefender potpuna sigurnost

Jednom zaštićene samo određene aplikacije mogu pristupiti predmetnim mapama. Što ovaj alat čini ne učiniti je zaštititi svoje mape lozinkom. Umjesto toga, ograničava prava pristupa iz drugih programa, jednostavan, ali učinkovit način za sprečavanje nepoznatih programa u pristupu i šifriranje tih datoteka.

File Shredder

Ako se ubuduće planirate riješiti računala, bilo dajući ga nekome ili prodajući, trebat će vam uništavač datoteka. Total Security dolazi s instaliranom datotekom za uništavanje datoteka koja radi upravo onako kako zvuči: uništava vaše datoteke zauvijek.

bitdefender potpuna sigurnost

Jednostavno brisanje datoteka i pražnjenje smeća vašeg sustava u stvari ne brišu datoteke. Komprimirana verzija tih datoteka još uvijek postoji i može se oporaviti. File shredder u potpunosti šifrira te podatke kako se više ne mogu vratiti.

Bitdefender VPN

Možda je jedna od razočaravajućih značajki uključena u Bitdefender Total Security 2019 VPN usluga. To je jedna opcija koju iz nekoliko razloga ne preporučujemo.

Prvo, uprkos tome što je Total Security vrhunski proizvod za potrošače koje Bitdefender prodaje, ne uključuje puni VPN. Umjesto toga, VPN morate kupiti zasebno za zasebnu naknadu.

bitdefender potpuna sigurnost

Slijedi problem s time koliko malo možete izaći iz besplatnog VPN-a. Bitdefender nudi nekoliko megabajta prijenosa podataka dnevno, ali to nije ni približno dovoljno da bude korisno. Čak i pri pokretanju testa brzine ili dva maksimalno ćete ograničiti svoje podatke s besplatnim VPN-om.

Uz to, besplatni VPN ograničava mjesto gdje se možete povezati. Većina plaćenih VPN-a, pa čak i besplatne VPN usluge, omogućuju vam povezivanje s barem nekoliko poslužitelja na raznim međunarodnim lokacijama. Bitdefender uključuje VPN golubice na jedan VPN poslužitelj po njihovom izboru. Ako želite više opcija, morat ćete kupiti kompletnu uslugu.

Na kraju, postoji problem od koga Bitdefender dobiva njihovu VPN uslugu.

U svom dijelu FAQ-a Bitdefender objašnjava da koristi uslugu treće strane za kupnju VPN prostora, a usluga je Hotspot Shield. U našem pregledu za Hotspot Shield za 2018. godinu, VPN uslugu smo poprilično loše ocijenili iz nekoliko razloga. Iako deblokira neke usluge struje, poput Netflixa, i uključuje prekidač kill, on ne štiti korisničku privatnost. Ograničeni je broj poslužitelja dostupan putem usluge, uz činjenicu da može preusmjeriti korisničke veze prema trećim oglašivačima..

Ako trebate VPN uslugu, ono što pruža Bitdefender neće biti. AV-alat već ima veliku kvalitetu sigurnosnih značajki. Ovo, nažalost, nije jedno od njih.

Upravitelj lozinki (Bitdefender novčanik)

Kao zasluga, Bitdefender je pokušao riješiti još jedan gadan problem za one koji provode puno vremena na mreži. Što se više web lokacija prijavite, više lozinki morate zapamtiti. Total Security uključuje upravitelj lozinki, poznat kao Bitdefender novčanik, koji vam omogućuje spremanje lozinki i pristup tim lozinkama na bilo kojem uređaju na kojem je instaliran Bitdefender Wallet.

Je li ovaj program doista potreban većini ljudi? Ne baš. Ako ste korisnik Applea, Keychain već pokriva vaše uređaje. A ako koristite većinu bilo kojeg web preglednika, poput Firefoxa ili Chromea, već imate pristup onima ugrađenim upraviteljima lozinki.

bitdefender potpuna sigurnost

Tamo gdje možete pronaći neku vrijednost u Bitdefender novčaniku nalazi se u nekoliko značajki koje ne postoje kod većine ugrađenih upravitelja lozinki. Bitdefender Novčaniku i njegovim spremljenim zaporkama možete pristupiti na uređajima s različitim operativnim sustavima i preglednicima, tako da, primjerice, niste vezani samo za upotrebu Chromea ili samo Appleovih proizvoda. Novčanik također ima jedinstvenu značajku koja zaključava vaše računalo ako ste ga predugo udaljeni, dobra mjera ako ste na javnom mjestu.

Uz to, upravitelj lozinki može procijeniti snagu vaših lozinki i dopustiti vam da ih promijenite na licu mjesta ako koristite slabe. Srećom, možete spremiti sačuvane lozinke od drugih upravitelja lozinki, kao što su Chrome ili Firefox, što je lijepo igra s drugim alatima za upravljanje lozinkama..

bitdefender potpuna sigurnost

Novčanik vam omogućuje i pohranjivanje programskih ključeva, što je neobična i atraktivna značajka za one koji kupuju puno vrijednih aplikacija.

Roditeljski savjetnik

Alat koji je uzrokovao sukob softvera s mojom početnom instalacijom programa, roditeljski savjetnik dizajniran je za pomoć u nadzoru vaših uređaja i učiniti ih prilagođenijim djeci.

potpuna sigurnost

Za bilo koji uređaj koji je pokriven roditeljskim savjetnikom, Bitdefender traži sljedeće:

 • Web stranice koje dijete posjećuje
 • Obrasci pristupa web mjestu ("interesi")
 • Vrijeme provedeno na mreži
 • Ponašanje na društvenim medijima

Da biste koristili ovaj alat, prvo postavite dječiji profil u postavkama vašeg Bitdefender Central računa:

ukupna sigurnost 2018

Odande odabirete uređaj koji želite nadzirati i koji profil na tom uređaju treba nadzirati. Ova je opcija korisna jer na jednom računalu možete imati više korisničkih profila.

potpuna sigurnost

Odatle ćete morati dodati uređaj i preuzeti roditeljski savjetnik na odabrani uređaj, s obzirom da je roditeljski savjetnik zapravo zaseban program i zapravo nije dio glavnog softverskog paketa Total Security..

Jednom instaliran i aktivan (što može zahtijevati ponovno pokretanje sustava) moći ćete vidjeti sve nadzirane aktivnosti vašeg djeteta putem Bitdefender centrale. Odatle možete uključiti ili isključiti nadzor, steći uvid u to koliko vremena se troši na određene aplikacije, ograničiti pristup određenim web lokacijama, nadzirati lokaciju djeteta (samo za Android uređaje) ili postaviti vremena upotrebe koja automatski blokiraju upotrebu uređaja na određena vremena.

ukupna sigurnost 2018

Roditeljski savjetnik doista je moćan alat za one s djecom i dobro djeluje.

Međutim, može stvoriti sukob s vašim postojećim roditeljskim softverom, tako da je to nešto što bi trebalo uzeti u obzir prije instalirate Total Security 2019 jer vam program ne daje mogućnost istodobnog pokretanja drugog roditeljskog softvera, čak i ako ne planirate koristiti Bitdefenderov roditeljski nadzorni alat.

Ostali alati i značajke Total Security 2019

Iako nismo testirali sve alate za privatnost i sigurnost tvrtke Total Security 2019, oni koje smo testirali bili su prilično funkcionalni. Uz iznimku Bitdefenderovog VPN-a, koji ne preporučujemo, Total Security donosi na stol impresivan niz funkcija koje u velikoj mjeri pokrivaju većinu vaših privatnosti i sigurnosti..

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Total Security 2019 je Bitdefenderov najbolji antivirusni alat za potrošače. Kao najjeftinija i najpotpunija opcija ona može biti malo više opterećena od onoga što će prosječnom korisniku trebati. No, kao sigurnosni alat teško je ne preporučiti Total Security 2019.

Veliko pitanje ovdje je: zašto odabrati Total Security 2019 u odnosu na jeftiniju opciju, kao što je Antivirus Plus 2018? Tri su ključna razloga:

 • Više zaštićenih uređaja po računu
 • Pristup roditeljskom savjetniku
 • Pristup dodanom vatrogasnom zidu

Za potrošače je žalosno što Bitdefender ne uključuje standarde roditeljskog savjetnika i protupožarni zid u svoje druge mogućnosti, ali to je ono što jest. Total Security 2019 više nego nadoknađuje troškove ako želite pokriti čitavo kućanstvo uređaja i računala. A ako vam je doista potreban pristup kvalitetnom softveru za roditeljski nadzor za vaše mobilne telefone i računala, njihov je alat za roditeljski savjetnik vrhunski, čak i ako stvara softver u sukobu s drugim alatima.

Kad se uzmu u obzir, snaga iza monitora u stvarnom vremenu Total Security-a samo je prodajna točka za alat. Ako je to svi trebate, Antivirus Plus 2018 vjerojatno je bolja opcija. Ali ako ste na tržištu za sveobuhvatni softverski paket koji pokriva sve moguće potrebe za sigurnošću i privatnošću, Total Security 2019 će vam dobro poslužiti.

Ukupni dojam

Bitdefender se često hvali neovisnim laboratorijima za testiranje svojih sigurnosnih alata. Nakon stavljanja Total Securitya na test, s naglaskom na alate za ispitivanje i uklanjanje virusa, sa sigurnošću se može reći da je Total Security jedan od najboljih programa koji su dostupni na tržištu za potrošače. Cijena ovog mogla bi biti težak metak za neke korisnike.

Ako želite na tržište nešto zaštititi veći broj uređaja i apsolutno vam trebaju više vrsta sigurnosnih zaštita, Total Security 2019 trebao bi biti u vašem užem izboru.

PROČITANJE ČITAČA: Uštedite 50% na Bitdefender Total Security -uPitajte Bitdefender Total Security

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =