Resursi računalnih virusa: Veliki popis alata i vodiča

40 posto svih američkih kućanstava bilo je pogođeno virusima, čija je cijena procjenjivala 4,55 milijardi dolara. Ovo je zabrinjavajuća statistika, posebno s obzirom na to da se sve više naših života, podataka i osobnih podataka dijeli na mreži. No, postoje jednostavni i jednostavni načini na koje možete zaštititi svoje osobne podatke i računalo od virusa. Ovaj vodič će vam pokazati kako.
Antivirusni

Ispod ćete pronaći zgodan popis resursa koji će objasniti što su računalni virusi, kako ih spriječiti, kako ih se riješiti i gdje možete saznati više o računalnim virusima..

Vodiči o računalnim virusima

Ako niste upoznati s računalnim virusima i što želite znati više ili želite proširiti svoje trenutno znanje, ovi resursi pružit će vam detaljne informacije o njima. O tome kako otkriti virus na računalu pa do najčešćih vrsta virusa, ti vodiči imaju pokrivene sve baze:

TechTarget.com - za početak, evo praktične definicije "računalnog virusa". Također ćete pronaći neke informacije o različitim vrstama virusa (npr. Makro virusi, infekcije datoteka i prepisivanje virusima); intrigantna povijest računalnih virusa; kao i neke od najpoznatijih svjetskih virusa. Također biste mogli pogledati njihov vodič za zlonamjerni softver koji vam pruža još detaljnije informacije.

US-Cert.gov - Proizvodi ih američki tim za računalnu spremnost u hitnim situacijama, a ti podaci vas uvode u viruse i kako ih možete izbjeći.

Dummies.com - Ovaj resurs pruža vam najbolju listu varalica za borbu protiv računalnih virusa. Objašnjava kako konfigurirati svoj antivirusni softver, kako skenirati viruse na računalu i kako sigurno upravljati računalom. To također uključuje odjeljak o tome što učiniti ako vaše računalo dobije virus i kako se najbolje nositi s tim.

LiveScience.com - Raspravljajući o tri najčešće vrste računalnih virusa, ovaj resurs dijeli se na trojance, bonetne mreže i softverske programe. Detaljno se opisuje svaki od njih, a također vam pruža savjete nekih vodećih stručnjaka u industriji.

Comparitech.com - Za rješavanje računalnih virusa neophodno je da na svoje računalo instalirate antivirusni softver. A ovaj sjajni vodič bez žargona objašnjava zašto vam je potreban antivirusni softver i na što morate paziti kada ga kupujete.

BBC Bitesize - Iako je ovaj resurs namijenjen djeci, on i dalje nudi izvrstan pregled o tome što su virusi, što se može dogoditi ako se vaše računalo prikupi i koje su najčešće vrste zlonamjernog softvera. Savršeno za školovanje djece o tome na što moraju paziti kada su za računalom.

Odabir alata koji će zaštititi i ukloniti računalne viruse

Da bi vam pomogli da pronađete najučinkovitiji antivirusni softver za svoje računalo, ovi resursi pružaju korisne savjete o tome na koje ćete značajke obratiti pozornost:

Comparitech.com - Pruživši popis najbolje antivirusne zaštite za 2017., Comparitech je za vas učinio sav težak posao detaljno pregledavajući svakog davatelja usluga. Pregledali su različite kriterije, uključujući vrijednost za novac, učinkovitost i dodatne značajke. Prije kupnje možete pročitati detaljne recenzije o svakom od tih pružatelja usluga.

US-Cert.gov - Ovdje ćete pronaći više informacija o tome što antivirusni softver radi, kako funkcionira i kako će reagirati na prijetnje.

SE Labs - Osnovao je sigurnosni stručnjak Simon Edwards, predsjednik Upravnog odbora organizacije za ispitivanje zlonamjernog softvera, ova tvrtka pruža neovisno testiranje antivirusnih programa. Potrošači se mogu registrirati za najnovija izvješća ovdje.

Baze podataka o virusima

Da biste ostali upozoreni na potencijalne prijetnje, preporučujemo da provjerite ove baze podataka koje pružaju najnovije ažuriranje u stvarnom vremenu o postojećim i nadolazećim prijetnjama i ranjivima:

WildList.org - WildList Organisation International ima za cilj pružiti sveobuhvatne, pravovremene i točne informacije programerima proizvoda i korisnicima o računalnim virusima koji su „u divljini“. Popis je napravilo više od 40 priznatih volontera i besplatno je za pregled svih..

Symantec.com - Kao lider u cyber sigurnosti, ovo je sjajno mjesto za posjetiti ako želite čuti o najnovijim prijetnjama. Možete pronaći ažurne podatke o novim prijetnjama, rizicima u nastajanju i ranjivima.

McAfee.com - Na ovoj će se web stranici naći popis nedavnih prijetnji za koje je procijenjeno da utvrde vrstu rizika (tj. Nizak ili visok). Također možete pronaći globalnu kartu virusa i popis nedavnih prijevara.

AVG.com - Saznajte o glavnim prijetnjama kroz enciklopediju virusa kompanije AVG Threat Labs. Ovdje možete saznati više o specifičnim virusima (npr. Trojanski konj), a istovremeno vidjeti koje su prijetnje otkrivene danas i koje su vrste zlonamjernog softvera pronađene..

Dodatni resursi i organizacije

CERT - Ako želite biti u tijeku sa svim najnovijim dostignućima u internetskoj sigurnosti, uključujući i najnovije prijetnje računalnim virusima, ovo je vaš korak. Radi kao dio Instituta za inženjerstvo softvera, CERT ima za cilj pružiti vrhunske informacije, savjete i obuku za kontinuirano razvijanje i poboljšanje kibernetičke sigurnosti.

AAVAR.org - Ova neprofitna organizacija sa sjedištem je u Aziji, a sastoji se od niza stručnjaka iz cijelog svijeta. Njihov je cilj spriječiti oštećivanje i širenje zlonamjernog zlonamjernog softvera, a istovremeno podići svijest o računalnim virusima korisnicima širom svijeta..

Apple.com - Za korisnike Mac ovo je neophodan resurs jer vam pruža dodatne detalje o vrsti sigurnosti koja je ugrađena u Macove. Također je dobro mjesto da budete u tijeku s najnovijim dostignućima i postoje li neka ažuriranja koja trebate obaviti.

Microsoft.com - Ovdje možete saznati o najnovijim Microsoftovim ulaganjima, što čine kako bi im sustavi bili sigurni i sigurnosnim metodama ugrađenim u njihove sustave. Ako ste tvrtka, možete izvršiti i procjenu sigurnosnog rizika koja vam pomaže da sagledate implikacije sigurnosnih prijetnji na troškove i koje mjere morate poduzeti da biste zaštitili svoju tvrtku.

AV-TEST.org - Kao neovisni pružatelj usluga, AV-TEST provodi istraživački rad koji im omogućuje da pronađu posljednje prijetnje i analiziraju ih prije nego što informišu kupce o njihovim nalazima. Budite u tijeku s najnovijim testovima na njihovoj web stranici, sužavajući pretraživanje prema dolje na uređaju koji želite pretraživati ​​- npr. Android; Windows (poslovni ili osobni); i MacOS.

VirusBulletin.com - Pomoću ove publikacije možete saznati najnovije tehnike, razvoj i prijetnje mrežnoj sigurnosti, a istovremeno ćete čuti i mišljenja stručnjaka iz industrije. Virus Bulletin također testira softver protiv zlonamjernog softvera, tako da možete pročitati o njihovim shemama certificiranja i što sve uključuje.

Povezano: Saznajte kako šifrirati e-poštu da bi vaše poruke ostale privatne.

Možda će vam se svidjeti i AntivirusKako izbjeći uobičajene sigurnosne rupeAntivirusKako su virusni znakovi (s primjerima) AntivirusBest besplatni firewall za 2020.AntivirusEncyclopedia uobičajenih računalnih virusa i drugog zlonamjernog softvera i kako ih ukloniti

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Adblock
detector