Revija Bitdefender Antivirus Plus 2018: iznenađujuće jak AV alat za potrošače

U 2015. godini detaljno smo pogledali Bitdefenderovo izdanje Antivirus Plus 2016. U tom smo pregledu AV softveru dali 10/10, hvaleći ga bogatim značajkama, učinkovitim skeniranjem i uklanjanjem virusa, korisničkim sučeljem slabog utjecaja i općom lakoćom korištenja. I iako smo ga malo povisili zbog njegove visoke cijene, na kraju smo ustanovili da je izdanje iz 2016. definitivno vrijedno kupiti.


Ali prošlo je više od dvije godine od našeg posljednjeg pregleda, a Bitdefender je sada u izdanju softvera za 2018. godinu. Ima li nagrađivani program Antivirus Plus još uvijek svoje? Kratki je odgovor da. Stavili smo Bitdefender Antivirus Plus 2018 izdanje kroz temeljite testove kako bismo utvrdili je li i dalje u skladu sa svojim imenom.

PROČITANJE ČITAČA: uštedite 50% na Bitdefender Antivirus Plus

Minimalni zahtjevi sustava - hoće li se pokrenuti na vašem uređaju?

Bitdefender je nadogradio svoje osnovne sistemske zahtjeve za pokretanje softvera Antivirus Plus 2018:

 • Operativni sustav: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10
 • CPU: 1,6 GHz procesor
 • Memorija (RAM): 1 GB
 • Dostupan slobodan prostor na tvrdom disku: 1,5 GB slobodnog prostora

Jedine velike promjene u verziji Bitdefendera za 2018. godinu u odnosu na verziju iz 2016. godine je ta da je tvrtka službeno odustala od svoje ponude Windows XP i Windows Vista. S obzirom da je manje od 5 posto Windows korisnika još uvijek u tim operativnim sustavima, teško je okriviti Bitdefender za napredovanje.

Bitdefender preporučuje sljedeća arhitektura sustava:

 • CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) procesor ili ekvivalent
 • Memorija (RAM): 2 GB
 • Dostupan slobodan prostor na tvrdom disku: 2 GB slobodnog prostora

Možda biste htjeli biti svjesni ograničenja sustava koje ćete imati pri pokretanju Antivirus Plus na računalu koje ispunjava samo minimalne zahtjeve. Čak i učinkovitiji program poput Bitdefendera može uzrokovati da se stariji ili slabiji stroj pokreće polako, a za AV programe što je posebno istinito kada pokušavate pokrenuti potpuno skeniranje sustava..

Postupak prijave Bitdefender Antivirus Plus

U vremenu od pregleda verzije ovog proizvoda za 2016. godinu, započeli smo sa pregledom procesa prijave na proizvod. Kako smo naučili iz iskustva i testiranja, neke AV tvrtke uključuju prijave neprikladne poslovne prakse tijekom prijave. Ove prakse često dolaze u obliku neželjenih dodatnih usluga koje povećavaju cijenu pretplate i pravila skrivene automatske obnove pretplate. Za postupak prijave antivirusa da bi bili potrošači prihvatljivi, treba izbjegavati:

 • Potiskivanje previše nepotrebnih dodatnih usluga
 • Prisiljavanje korisnika da prosijavaju više stranica prije nego što stignu na stranicu za finalizaciju kupnje (neke usluge koriste više stranica za pokretanje dodataka)
 • Automatski odabir usluga dodavanja prilikom prijave
 • Automatsko prijavljivanje kupaca za automatsku obnovu ili otežavanje odabira automatske obnove prije kupnje

Pod tim kutom, Bitdefender je pomalo miješana vreća. Možete kupiti Bitdefender na njihovom webu ili kroz sniženu ponudu. Kroz ponudu s popustom, Bitdefender nudi paket od 1 uređaja / 1 / godinu (dobro) za 19,99 USD godišnje.

PROČITANJE ČITAČA: uštedite 50% na Bitdefender Antivirus Plus

bitdefender antivirusni plus popust kod

Nakon odabira gumba "Kupi odmah", Bitdefender vas vodi na stranicu za finalizaciju kupnje. Ovdje nalazimo nekoliko trikova o kupnji koji nisu baš strašni, ali isto tako nisu preferirani. Na primjer, Bitdefender se automatski vratio na odjavu automatski. Također ne postaje očito da možete promijeniti automatsku obnovu, ali možete kliknuti riječ "Automatska obnova" odmah ispod opcije vašeg paketa na vrhu. U svoju korist, Bitdefender osigurava da je tekst ovdje velik, podebljan i teško ga je propustiti.

bitdefender antivirus plus

Bitdefender također gurne pregršt dodatnih usluga na odjavi, a većina ih vam vjerojatno ne treba. Ipak, ništa od toga ne dodaje automatski u vašu pretplatu, što je sjajno.

Što se tiče procesa prijave, Bitdefender ne nudi najviše Bitdefender blagajnaracionaliziran i prilagođen potrošačima pristup koji smo vidjeli, ali vrlo je daleko od najgoreg. Sve dok prolazite kroz postupak prijave, kupit ćete i preuzeti AV softver upravo onako kako želite..

Instalacija i postavljanje

Instalacija Bitdefender Antivirus Plus 2018 izuzetno je jednostavna, ali vrijeme instalacije će se razlikovati. Nakon što preuzmete i pokrenete instalacijski program, Bitdefender će preuzeti kompletnu aplikaciju. Odatle ćete trebati izvršiti potpunu instalaciju programa koja skenira vaš sustav na viruse tijekom postupka. Ako instalirate na sustav koji je već zaražen virusima, usporit će postupak i možda ćete trebati resetirati računalo prije nego što dovrši potpuna instalacija..

bitdefender antivirus plus

Postupak instalacije mogao bi biti usporen i zbog sukoba softvera. Ako na svom računalu već imate drugi antivirusni softver, Bitdefender će možda trebati deinstalirati ili onemogućiti taj softver prije nego što nastavite, što će vjerojatno zahtijevati ponovno pokretanje sustava da biste dovršili postupak. Softverski konflikt s Windows Defender-om NIKADA nećete naići na dizajn koji je dizajniran da bude bez sukoba. Drugi AV alati treće strane mogu umjesto toga izazvati te sukobe.

Ako koristite roditeljski softver za filtriranje ili nadgledanje, Bitdefender će možda tražiti da deinstalirate taj softver sa svog uređaja. To bi moglo stvoriti prilično zapažen softverski sukob za vas, pogotovo ako već plaćate softver za roditeljski nadzor.

Potreba da se deinstaliraju neki od vaših trenutnih softvera, kao što su roditeljski monitori, vrlo je problematična. U slučaju roditeljskog nadzora, roditeljski savjetnik Bitdefendera nije uključen u program AV Plus 2018. Da biste dobili roditeljski savjetnik, morate nadograditi ili Internet Security 2018, ili potpunu sigurnost 2017. U stvari, Bitdefender vas prisiljava da izbrišete softver koji možda već plaća, samo za preuzimanje i instaliranje AV programa koji ima roditeljski monitor koji ne možete koristiti ako ne nadogradite. U idealnom slučaju, Bitdefender to ne bi smio učiniti.

Otkrio sam tijekom testiranja da možete donekle igrati sustav. Nakon što sam deinstalirao softver za roditeljski nadzor, a zatim instalirao AV Plus, kasnije sam ponovo instalirao svoj plaćeni roditeljski monitor. Voila! Upalilo je. Čini se da je softverski sukob nastao samo tijekom instalacije, ali nakon instaliranja AV Plus nije više bilo sukoba. Taj bi se sukob mogao ponovno pojaviti ako pokušam pokrenuti Bitdefenderov roditeljski monitor uz svoj softver, ali za AV Plus nije bilo važno nakon što je sukob riješen nakon instalacije..

bitdefender antivirus plus

U mom slučaju na svim našim računalima i mobilnim uređajima držimo softver za nadgledanje roditelja. Ako ustanovite da imate sukob s roditeljskim softverom za nadgledanje ili drugim vrstama softvera, pokušajte ponovo instalirati te programe nakon instaliranja Bitdefender AV Plus.

Vidi također: Najbolji softver za roditeljski nadzor

bitdefender antivirus plus

Sukobi softvera nisu neuobičajeni scenarij s AV softverom, tako da ovo nije slučaj ogroman briga s Bitdefender AV Plus. Kao krajnjeg korisnika, možda ćete trebati izmjeriti prednosti i nedostatke brisanja određenog konfliktnog softvera da biste pristupili učinkovitim AV alatima.

Bez ikakvih sukoba instalacija je trajala samo pet minuta.

bitdefender antivirus plus

S tim bi vaš Bitdefender Antivirus trebao biti instaliran i spreman za rad. Zapravo, vjerojatno ćete primijetiti da to djeluje odmah. Možete primiti poruku o svom stanju sigurnosti Wifi-ja odmah nakon dovršetka instalacije, obavještavajući vas da program već radi.

Sučelje

Za bilo koji softver važno je jednostavno sučelje. Uz toliko značajki koliko se Bitdefender pakira u svoju Antivirus Plus 2018 aplikaciju, sučelje bi bilo lako izbaciti iz ruku i zbuniti. Srećom, čini se da je tvrtka pažljivo obratila korisničko iskustvo, što olakšava navigaciju po izborniku i postavkama.

Malo se promijenilo u sučelju između verzija softvera 2016. i 2018. godine. Izbornik je jednostavan i jednostavan za kretanje. Popločan zaslon u središtu jasno sadrži nazive značajki, a kartice su na bočnoj strani da bi se kretale između kategorija poput "Zaštita", "Privatnost", "Aktivnost", "Obavijesti" i "Postavke".

Sve o sučelju je lako rukovati. Boje pozadine ne stvaraju naprezanje očiju i ništa nije posebno teško pronaći. "Intuitivno" je vjerojatno najbolja riječ koja vam pada na pamet za kretanje po izborniku.  

bitdefender antivirus plus

S početnog zaslona imate mogućnost pokrenuti brzo skeniranje ili skeniranje ranjivosti. Ako želite izvršiti opsežnije skeniranje ili druge vrste skeniranja, morat ćete kliknuti opciju "Značajke" da biste došli do opsežnijeg izgleda značajki.

Bitdefender također postavlja nekoliko dodatnih značajki na početni zaslon za koje smatra da vam je vjerojatnije da su vam potrebne: Zaštita aplikacija, Zaštita datoteka i Web zaštita. Možete i prebaciti "Auto Pilot" u gornjem desnom kutu početnog zaslona, ​​što vam daje mogućnost da se Bitdefender pokrene sam bez vašeg unosa.

bitdefender antivirus plus

Kao i kod verzije 2016, možete prebaciti prikazuje li se Bitdefender kao widget u donjem desnom kutu zaslona računala. Ta se opcija, kao i zaštita lozinkom, automatski instalira na instalaciji. Možete je uključiti u Postavkama, kojima se pristupa na lijevoj strani simbola zupčanika.

bitdefender antivirus plus

bitdefender antivirus plus

Preporučujemo igranje s postavkama da biste utvrdili gdje se sve značajke nalaze i koje su značajke dostupne. Dug je popis onoga što Bitdefender Antivirus Plus 2018 može učiniti, a neke naprednije značajke skrivene su na različitim mjestima u programskom sučelju.

Značajke sigurnosti i privatnosti

Bitdefender se opterećuje značajkama softvera Antivirus Plus 2018. Dok se softver isporučuje sa standardnim alatom za skeniranje (brzo skeniranje, skeniranje sustava, planiranje skeniranja, karantena) i zaštitom u stvarnom vremenu (odbrana od prijetnji, Bitdefender štit, zaštita od odlaganja), on također uključuje:

 • Skeniranje ranjivosti (traži potencijalna područja sigurnosti i ugroženosti privatnosti u vašem sustavu)
 • Zaštita aplikacija
 • Zaštita datoteka
 • Web zaštita
 • Rescue Environment
 • Wi-Fi savjetnik za sigurnost
 • Zaštićene mape
 • Pristup aplikacijama
 • Safepay (siguran web preglednik)
 • VPN
 • File Shredder
 • Upravitelj lozinki
 • profili

Želimo da na testiranje stavimo što više značajki koje pružaju holističku analizu AV alata. Većina AV programa sada čini puno više od praćenja i uklanjanja antivirusa, što vaganje dodatnih značajki predstavlja važan cilj pregleda. U skladu s tim, alati za zaštitu i uklanjanje antivirusa u stvarnom vremenu još uvijek su to najviše važna funkcija, tako da pokreću se naši testovi značajki.

Zaštita od prijetnji u stvarnom vremenu

Bitdefenderov Antivirus Plus 2018 dizajniran je za praćenje vašeg računala zbog sumnjivih aktivnosti povezanih s različitim oblicima zlonamjernog softvera. Nedavno je Bitdefender počeo dodavati i anti-ransomware alate.

Ovaj postupak praćenja uključuje provjeru trenutno instaliranih programa za aktivnosti crvenih zastava, kao i za preuzimanje i nove instalacije. Proverili smo zaštitu u stvarnom vremenu na dva načina: s lažnim testnim virusima i s pravim virusima.

Test br. 1: EICAR test virusi

Prvi test uključivao je pokušaj preuzimanja EICAR test virusa. Ovi test virusi su jednostavne datoteke kodirane da izgledaju kao zlonamjerni softver. Oni su na kraju inertni i zapravo ne mogu naštetiti vašem računalu, ali osmišljeni su kao testiranje softvera kako bi se vidjelo hoće li AV alat učinkovito otkriti njihovo postojanje i staviti u karantenu datoteke.

Postoje četiri verzije ove datoteke: ".com" datoteka, ".txt" datoteka, ".zip" datoteka i dvostruka zip datoteka.

Rezultati:

Što se tiče ovog testa, Bitdefenderov monitor u stvarnom vremenu prošao je letećim bojama. Tamo gdje drugi AV alati dopuštaju preuzimanje, ali zatim postavljaju karantenu nakon preuzimanja datoteke, Bitdefender je u stvari potpuno blokirao preuzimanje:

bitdefender antivirus plus

bitdefender antivirus plus

bitdefender antivirus plus

Ovaj je korak doveo do značajnog razočaranja u prošlosti drugim AV alatima. Ali Bitdefenderov agresivan pristup ovdje je najbolje što sam dosad naišla. Onemogućavanje preuzimanja potpuno osigurava da svi preuzeti virusi neće imati vremena uništiti se prije stavljanja u karantenu. Također sam morao onemogućiti značajku Web zaštite kako bih čak pristupio stranici za preuzimanje testnih virusa, s čim se nikada nisam susreo tijekom testiranja AV alata. Kasnije ću govoriti o Web zaštiti, ali nepotrebno je reći da je ovo bio potpuno uvjerljiv test.

Test br. 2: Uzorci živih virusa

Drugi test zaštite u stvarnom vremenu uključivao je preuzimanje uzoraka virusa uživo. Ne preporučujemo prosječnim korisnicima da preuzmu uzorke virusa uživo kako bi testirali svoj AV softver. U svom testu za zaštitu od stvarnog svijeta u veljači 2018. AV-komparativi su otkrili da je Bitdefender proizveo 0 lažnih pozitivnih rezultata i uhvatio gotovo 100% testiranih virusa. AV-Comparatives testiran je na 203 stvarnih virusa. Naš je test bio znatno manje strog. Umjesto toga, pokušali smo preuzeti samo pet uzoraka virusa. (Kažemo da je manje strog, ali u prošlosti smo testirali neki AV softver koji se borio da identificira čak 5 uzoraka za razliku od nekoliko stotina.)

Rezultati:

Kao što se očekivalo, Bitdefender je učinkovito uhvatio svih pet uzoraka virusa koje sam pokušao instalirati na svoj stroj. Četiri od pet uzoraka virusa odmah su stavljena u karantenu sa sljedećom porukom:

bitdefender antivirus plus

Iako je jedan od virusa, po početnoj procjeni, očito predstavljao manji rizik, stoga je registrirao ovo upozorenje:

bitdefender antivirus plus

Za ovo posljednje, klikom na karticu obavijesti ili na samu obavijest dao sam mogućnost karantene ili brisanja programa. Bilo kako bilo, nisam mogao nastaviti ni s tim ako ne poduzmem daljnje korake.

Bitdefenderova zaštita u stvarnom vremenu prošla je letećim bojama. Nisam testirao njezinu Ransomware zaštitu, pa je moguće da je ta značajka malo manje pouzdana. No, s obzirom na učinkovitost alata od zlonamjernog softvera, postoji dobra šansa da alat Ransomware Protection dobro funkcionira kako bi spriječio ransomware da preuzme i sustav..

Skeniranje i uklanjanje virusa

U malo vjerojatnom scenariju da gadni zlonamjerni softver prođe pored Antivirus Plus 2018 Threat Defense, morat ćete ukloniti uvredljivi program pomoću alata za skeniranje i uklanjanje. U 2017. godini AV-Comparatives je Bitdefenderu dodijelio najvišu razinu nagrade / certifikacije u svom testu uklanjanja zlonamjernog softvera. S obzirom na učinkovitost koju sam već pronašao s Bitdefenderovom zaštitom prijetnji, zanimalo me je je li tvrtka prenijela tu agresivnu funkciju otkrivanja na svoj alat za skeniranje i uklanjanje..

Testiranje skeniranja i uklanjanja razmatralo je utjecaj sustava (koliko memorije je potrebno tijekom pokretanja skeniranja), kao i učinkovitost alata u otkrivanju i uklanjanju zlonamjernog softvera iz sustava. Testirao sam i različite mogućnosti skeniranja: Brzo skeniranje, Skeniranje sustava i zakazivanje skeniranja.

Test br. 1: Učinak na sustav

Kako je dobra praksa redovito skenirati vaš sustav, pokrenuo sam test utjecaja na sustav prije instaliranja bilo kakvih stvarnih virusa. Ako virusi na vašem sustavu postoje tijekom skeniranja, vjerojatno ćete vidjeti koliko memorije AV skeneru treba jer će raditi u pozadini kako bi se nosio s infekcijama. Međutim, većina bi se pregleda trebala pojaviti bez prijetnji, pa će se izvoditi jednostavno za redovito održavanje.

Nema skeniranja Brzo skeniranje Potpuno skeniranje sustava
Korištenje CPU-a 0% ± 0.2% ~ 3,0%
Upotreba memorije 16,7 MB 16,7 MB ~ 75 MB
Vrijeme skeniranja N / A 6 sekundi 17:26 minuta
Skenirane stavke NA 3427 1497974

Analiza utjecaja sustava dala je dobre rezultate za Bitdefender. Nijedno od skeniranja nije rezultiralo znatnom potrošnjom resursa. I dok je brzog pregleda bilo malo isto brzo je u potpunosti korisno za većinu svrha, brzina punog skeniranja bila je razmjerno brza za potpuno skeniranje, posebno ako se mjeri u odnosu na druge AV alate koje smo testirali i koji su često 25 minuta ili više za potpuno skeniranje sustava.

Test br. 2: Uzorci virusa

Kao što smo već otkrili, Bitdefender lako blokira pristup testnim virusima EICAR. Ali što se događa ako ti test virusi nekako prijeđu i web filtar i monitor u stvarnom vremenu?

Da bih ovo testirao pokušao sam isključiti sve značajke zaštite podataka u Bitdefender AV Plusu do točke da se moj uređaj smatrao rizičnim:

bitdefender antivirus plus

Ono što sam otkrio je da je Bitdefender čak i kad su isključene sve značajke AV-a (što sam mogao naći) ipak blokirao moje pokušaje preuzimanja virusnih virusa. Čini se da to ukazuje da Bitdefender ima određene svojstvene, nepromjenjive zaštite sustava. Možete isključiti mnoge sigurnosne značajke, ali sve dok imate instaliran Bitdefender Antivirus Plus, tvrtka vam ne dozvoljava da isključite svi zaštite.

Jedini način da se uspješno instaliraju testni virusi EICAR bio je u potpunosti izbrisati Bitdefender iz mog sustava.

Rezultati:

Nakon što sam preuzeo test viruse, ponovno sam instalirao Bitdefender i pokrenuo brzo skeniranje. Brzo skeniranje nije pokazalo rezultata, što očito ukazuje na to da brzo skeniranje ne provjerava mapu za preuzimanje. Potom sam pokrenuo potpuno skeniranje sustava, koje je otkrilo EICAR test viruse i automatski ih izbrisao:

bitdefender antivirus plus

Kako sada stoji, Bitdefender AV Plus 2018 u potpunosti je prošao test, uhvativši i obrišivši sve testne viruse EICAR koji su preuzeti na moje računalo. Konačni test, međutim, bio je vidjeti može li to isto i sa uzorcima živih virusa.

Test br. 2: Uzorci živih virusa

Kao i kod testnih virusa EICAR, i ja sam trebao izbrisati Bitdefender da bih mogao instalirati test viruse. Bez poduzimanja dodatnog koraka, Bitdefender će automatski staviti u karantenu pokušaje preuzimanja i instaliranja, čak i ako su isključene dostupne sigurnosne značajke.

Rezultati:

Instalirao sam tri test virusa na svom sustavu bez instalirane zaštite od virusa. Poslije sam pokušao instalirati Bitdefender. Napravio sam ga najviše kroz postupak instalacije do posljednjeg koraka kada Bitdefender konfigurira softver. Tada se program zamrznuo i više nije završio postupak. Čini se da je jedan virus instaliran na mom sustavu sprečavao instaliranje AV alata. To je uobičajeno, jer je mnogo virusa dizajnirano da se zaštite od AV alata. Budući da mnogi ljudi ne pokušavaju instalirati AV softver do tada nakon otkriju da je njihovo računalo zaraženo, ova vrsta taktike je dobra metoda (relativno gledano) za programere virusa da spriječe uklanjanje svog zlonamjernog softvera.

Kao takav, rezultati ispitivanja za zaraženi stroj su pomiješani. Na temelju svih ostalih testova, uvjeren sam da će Bitdefender moći učinkovito ukloniti i ukloniti bilo koji zlonamjerni softver instaliran na mom sustavu, ali ipak je postao problem uobičajenog pokušaja instaliranja tradicionalnih AV alata nakon infekcije. Iako je Bitdefender tijekom instalacije pokrenuo oprezni pregled kako bi osigurao da se instalira na čist stroj, u potpunosti je propustio zlonamjerni softver na mom sustavu.

Na temelju rezultata, Bitdefender se definitivno ističe u sprečavanju zlonamjernog softvera da pronađe svoj put do čistog stroja. Ako već imate infekciju, sigurno možete pokušati instalirati Bitdefender da biste je uklonili, no možda biste najprije trebali pročitati naš vodič za uklanjanje zlonamjernog softvera i zatim instalirati Bitdefender AV Plus nakon što očistite uređaj. Izuzetno agresivna zaštita u stvarnom vremenu Bitdefendera vjerojatno će osigurati da se vaše računalo ponovo ne zarazi.

Web zaštita

Sigurnosna značajka web zaštite Bitdefendera dizajnirana je za pet stvari: skeniranje zlonamjernog softvera, skeniranje zlonamjernih veza u webu, skeniranje SSL-a, zaštita od prijevara i zaštita od pokušaja krađe identiteta..

Možete uključiti ili isključiti ove značajke u postavkama web zaštite.

Za većinu ljudi Web zaštita prvenstveno će se predstaviti tijekom redovitog web surfanja. Web zaštita potpuno će blokirati vaš pristup bilo kojoj stranici za koju se čini da sadrži zlonamjerne veze, datoteke ili kôd.

Ranije sam spomenuo da moram isključiti internetsku zaštitu samo da bih pristupio stranici EICAR test virusa.

Evo kako izgleda kada Bitdefender pronađe sumnjivu stranicu:

bitdefender antivirus plus

Stranica upozorenja je jednostavna i omogućuje vam da točno znate zašto je stranica blokirana. U gornjem primjeru stranica je označena zbog krađe identiteta. Ako utvrdite da je stranica nepravilno blokirana, možete kliknuti za nastavak bilo kako bilo, ili na bijeli popis stranice kako biste izbjegli buduće blokove iz filtra.

Otkrio sam da filtar Web Protection nije spriječio pristup svim sumnjivim phishing stranicama. Nekoliko potvrđenih phishing veza koje sam testirao s phishtank.com nisu rezultirali upozorenjem za krađu identiteta. Ostali su. Ipak, zaštita weba dodaje dobar sloj sigurnosti protiv potencijalnih web mjesta za krađu identiteta i zlonamjernog softvera, posebno s obzirom na to da je u web preglednik uključeno filtriranje neće označiti gotovo toliko zlonamjernih web mjesta kao što je namjenski AV softver.

Skeniranje ranjivosti

Zasebna značajka od alata za skeniranje virusa, Bitdefenderovo skeniranje ranjivosti namijenjeno je skeniranju vašeg računala upravo zbog toga: ranjivosti. Skeniranje obuhvaća četiri područja: kritična ažuriranja za Windows, ažuriranja aplikacija, slabe lozinke za Windows račun i wifi mreže. Ako utvrdi da postoji ranjivost u bilo kojem od tih područja, šalje poruku upozorenja.

Na primjer, ako ste povezani s otvorenom javnom WiFi pristupnom točkom, dobit ćete obavijest upozorenja čim se povežete:

bitdefender antivirus plus

Ranjiva WiFi veza pojavit će se i kroz skeniranje ranjivosti, a ujedno možete vidjeti više detalja:

bitdefender antivirus plus

Možete vidjeti kakvu ranjivost postoji, što to znači za vašu internetsku sigurnost i neke načine ublažavanja situacije. Slična upozorenja i prijedlozi pojavljuju se i za ostale vrste ranjivosti.

Sigurne datoteke

Bitdefender uključuje softver "Sigurne datoteke" sa svojim softverskim paketom. Značajka sigurnih datoteka prvenstveno je namijenjena zaštiti osjetljivih podataka od napada ransomwarea. Prema aplikaciji, prema zadanom su vaši dokumenti, slike i mape s videozapisima zaštićeni. Pronašla sam i svoje OneDrive i mape glazbe zaštićene prema zadanim postavkama.

Možete predati dodatne mape u zaštitno kućište Bitdefenderovih sigurnih datoteka.

Na primjer, definitivno ću htjeti zaštititi ovu mapu vidljivo naljepnicom "Porez" koja gotovo sigurno sadrži osjetljive podatke i moju mapu slika bebe:

bitdefender antivirus plus

Pod "zaštićenim mapama", Bitdefender podrazumijeva da samo pouzdane aplikacije mogu pristupiti predmetnim mapama. Ne štiti datoteke ili mape lozinkom niti ih stavlja u ormar za datoteke kao kod nekih drugih ransomware metoda zaštite. Zaslon postavki sigurnih datoteka prikazuje i koje su aplikacije zatražile pristup vašim zaštićenim datotekama.

Safepay

Ako ste na nesigurnoj WiFi mreži, Bitdefender vam predlaže da koristite njihovu značajku Safepay ako planirate unositi financijske podatke bilo gdje na mreži. Značajka Safepay otvara siguran web preglednik. Kako većina web preglednika već ima prilično dobru sigurnost, a većina bankarskih web stranica i ostalih mrežnih trgovaca već koristi SSL enkripciju, lako se zapitati zašto biste trebali koristiti Safepay.

Bitdefender kaže da njihov Safepay preglednik pruža sljedeće prednosti:

 • Blokira pristup radnoj površini i svaki pokušaj snimanja zaslona.
 • Štiti vaše tajne lozinke tijekom internetskog pregledavanja s Upraviteljem lozinki.
 • Dolazi s virtualnom tipkovnicom koja, kada se koristi, hakerima onemogućuje čitanje vaših pritiska na tipki.
 • Potpuno je neovisan o ostalim preglednicima.
 • Dolazi s ugrađenom zaštitnom mrežom koja se koristi kada je vaše računalo spojeno na nesigurne Wi-Fi mreže.
 • Podržava oznake i omogućuje vam navigaciju između omiljenih web mjesta za bankarstvo / kupovinu.
 • Nije ograničeno na bankarstvo i e-kupovinu. Bilo koja web stranica može se otvoriti u Bitdefender Safepay-u.

To su prilično solidne koristi, iako vam možda nisu potrebne.

Možete se povezati i s Bitdefender VPN-om dok ste u Safepay-u, ali na računalu ne možete raditi ništa drugo osim ako ne zatvorite Safepay preglednik. Ako ste posebno oprezni u javnom wifiju koji koristite, kombiniranje VPN-a i hiper sigurnog preglednika nije loša ideja.

File Shredder

Jeste li znali da brisanje datoteke s računala zapravo ne zauvijek briše? Čak i ako ispraznite kantu za smeće, ta se datoteka još uvijek može oporaviti forenzičkim metodama. Dakle, ako vam netko ukrade računalo, sve dok imaju prave alate mogu povratiti izbrisane podatke. Nadalje, ako i vi prodati staro računalo, čak i resetiranje tvornice neće u potpunosti ukloniti sve stare podatke.

bitdefender antivirus plus

Dobar uništavač datoteka pomoći će vam u rješavanju problema. Bitdefender AV Plus dolazi s jednim koji je uključen u program. File Shredder u potpunosti će izbrisati podatke brisanjem na najosnovniju razinu prije nego što ih zauvijek izbrišete. Te podatke nitko neće moći povratiti.

Bitdefender VPN

Dobivanje VPN-a pravo je teško, čak i za namjensku VPN tvrtku. Dok proučavamo puno VPN usluga ovdje na Comparitechu, skloni smo izrazitoj kritičnosti prema njima, posebno kada dolaze iz tvrtki koje ne upravljaju VPN-ovima kao njihovom osnovnom uslugom..

bitdefender antivirus plus

Nekoliko je stvari koje tražimo u dobrom VPN-u:

 • Stroga politika zabrane zapisa
 • Dostupno je više poslužitelja
 • Neograničena propusnost
 • Velike brzine
 • Više VPN lokacija
 • Strogi standardi šifriranja
 • Višestruki i pouzdani VPN protokoli za izbor

I ovisno o tome za što koristite svoj VPN, također ćemo pogledati ima li taj VPN funkcije poput preklopnika za uklanjanje, zaštite od curenja DNS-a i metoda zatamnjenja da bi zaobišao dubinsku provjeru paketa.

Na temelju Bitdefenderovih FAQ i pravila o pretplati, uključeni VPN ne odgovara baš onome što tražimo u vrhunskim VPN-ovima. Korisnici su ograničeni na 200 MB prijenosa podataka osim ako ne plaćaju Premium VPN račun. Bitdefender također ne tvrdi da nema pravila o zapisivanju. Umjesto toga, ona kaže da nitko neće imati pristup vašim internetskim zapisnicima - prešutno priznanje da vodi evidencije.

Uz to, Bitdefender priznaje da njihova VPN usluga nije njihova. Umjesto toga, oni sklapaju ugovor s Hotspot Shieldom za pružanje VPN usluga svojim kupcima. U našem pregledu Hotspot Shield za 2018. godinu otkrili smo da usluga ima neke prednosti (deblokira Netflix, uključuje prekidač "kill"), ali ne mjeri neke važnije kvalitete, poput privatnosti korisnika. Štitnik hotspota također može biti spor, s vremenom ima ograničen broj dostupnih poslužitelja za korisnike, prati ponašanje korisnika na mreži prema trećim oglašivačima i može preusmjeriti korisničke veze bez njihovog pristanka.

Ograničenje od 200 MB samo omogućava slobodno uključen Bitdefender VPN mogućnost ograničene upotrebe u većini svrha, ali druga briga u vezi s privatnošću znači da ćete se vjerojatno morati pridržavati posebne usluge VPN-a (a vjerojatno ne i Hotspot Shield, ako je u pitanju) ako planirate koristiti VPN. Uz to, besplatna verzija onemogućava vam da odaberete svoju VPN lokaciju. Umjesto toga, možete se povezati samo pomoću "automatskog", koji će vas samo povezati s najbližim VPN serverom, vjerovatno u vašoj zemlji (pod pretpostavkom da vaša zemlja ima VPN poslužitelje na raspolaganju). Pozitivno, ti limenka prilagodite svoje postavke tako da se VPN automatski poveže ako koristite javni wifi, ali ovo služi više za pomoć onima koji to zaborave učiniti ručno. 

Evo našeg skupa najboljih VPN usluga.

Upravitelj lozinki (Bitdefender novčanik)

Softver za upravljanje lozinkom sada je desetak. Većina web preglednika uključuje uključene upravitelje lozinki, dok Mac uređaji koriste Appleov privjesak za ključeve na svim vašim uređajima. Bitdefender uključuje vlastiti upravitelj lozinki koji se također dodaje vašem pregledniku Internet Explorer, Firefoxu ili Chromeu kao dodatak.

Treba li vam stvarno ako već upotrebljavate Apple Keychain, Google Chrome, Firefox ili druge popularne upravitelje lozinki? Ne posebno. U mom slučaju već imam LastPass na svojem pregledniku Chrome pored Chromeovog uključenog upravitelja zaporki.

bitdefender antivirus plus

Dostupne su neke jedinstvene značajke putem Bitdefenderovog novčanika. Ako je Bitdefender AV Plus instaliran na više uređaja, možete pristupiti zaporkama na svim uređajima. Uz to, Bitdefender Wallet omogućuje zaključavanje vašeg upravitelja lozinki ako ste predugo izvan vašeg računala.

Još jedna jedinstvena i vrijedna značajka je mogućnost da se sve vaše trenutne lozinke ocijene za snagu. Ako dodate Bitdefender novčanik na primjer, Google Chrome, on će preuzeti vaše trenutne lozinke u Novčanik. Iz postavki možete brzo povući lozinke, vidjeti njihovu razinu snage i promijeniti ih u uređivanjima u Novčaniku.

bitdefender antivirus plus

A za razliku od nekih drugih alata za upravljanje lozinkama možete pohraniti i licencne ključeve aplikacija i lozinke za WiFi mrežu.

Većina korisnika neće pronaći uvjerljivu upotrebu za Bitdefender novčanik, ali on je tu za vašu upotrebu ako ga odlučite koristiti. Iz testiranja se čini da dobro funkcionira sa zanimljivim i korisnim značajkama.

Neprovjerena značajka: Rescue Environment (način spašavanja)

Jedna značajka koju nismo testirali i za koju se nadamo da je nikada nećete morati upotrebljavati je okruženje za spašavanje Bitdefendera, poznato i kao Rescue Mode. Ova je značajka u određenoj mjeri slična Windows sigurnom načinu rada. Dok Windows sigurni način rada otvara ograničenu verziju koja vam omogućuje obavljanje osnovnih funkcija i dobra je pomoć u uklanjanju virusa, Bitdefender's Rescue Environment ponovo pokreće vaše računalo u format koji omogućuje potpuno čišćenje zaraženih diskova i particija izvan bilo kojeg operativnog sustava.

Moguće je da na taj način spriječite da bilo koji virus ometa proces čišćenja pogona. Bitdefender pruža više informacija o tome kako ovaj proces funkcionira.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Je li Bitdefender Antivirus Plus 2018 učinkovito sigurnosno rješenje? To stvarno ovisi o tome što tražite da biste dobili iz usluge.

Ako vam je glavni cilj spriječiti da zlonamjerni softver, ransomware i prilično bilo koja vrsta virusa napadnu vaš sustav, teško je zanijekati ekstremnu korist koju ćete dobiti od Bitdefender AV Plus. Naše testiranje pokazuje da je Bitdefenderova agresivna zaštita u stvarnom vremenu vrhunska i među najboljima smo vidjeli i testirali. To ide bez pitanja.

Uz to, Bitdefender upakuje u neke dodatne alate koji ga definitivno čine vrijednim softverskim paketom za potrošače. Alat za skeniranje antivirusa dobro funkcionira, Skeniranje ranjivosti dodatni je bonus, a značajka Web Protection funkcionira dovoljno dobro za ono što jest. A ako tražite različite vrste zaštite privatnosti, poput uništavanja datoteka i sigurnijeg plaćanja dok ste na javnom wifiju, Bitdefender je definitivno dobra opcija s kojom.

Međutim, ako želite očistiti uređaj od nekih trenutnih virusnih infekcija, Bitdefender možda nije vaša opcija za pristup. Međutim, kad se vaše računalo očisti od virusa, vjerovatno bi vam bilo dobro ako na njega stavite Bitdefender AV Plus i spriječite da virusi ikada više zaraze vašu mašinu..

Ukupni dojam

Bitdefender AV Plus 2018 bio je ugodno iznenađenje na više načina. Od mnogih AV alata koje sam testirao nikad nisam vidio takvu funkcijsku zaštitu od prijetnji. Da sam morao maknuti program kako bih samo instalirao inertne test viruse i uzorke stvarnih virusa, svjedoči koliko je učinkovit ovaj program u uklanjanju loših glumaca iz vašeg stroja.

Područja u kojima Bitdefender razočara (instaliranje na već zaraženom stroju, prisiljavanje na deinstalacije drugog softvera za nadgledanje roditelja, nestašni VPN) su u najboljem slučaju mali. Većini njih možete se suprotstaviti nekim savjetima za rješavanje problema ili samo dodatnim uslugama koje bolje rade.

Ali ako tražite temeljne funkcije onog što bi AV alat trebao raditi, ne možete pogriješiti s ovim Bitdefenderom.

PROČITANJE ČITAČA: uštedite 50% na Bitdefender Antivirus Plus

Posjetite Bitdefender antivirus Plus 2018

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 19