Ručni priručnik za pregled, postavljanje i rješavanje problema s Bitdefender BOX-om

2019. je sjajno vrijeme za tehniku. Danas je sve veći broj uređaja koji dijele vašu kućnu mrežu. Od računala do telefona do "pametnih" uređaja, čini se da gotovo sve s baterijom sada želi primati i dijeliti podatke. Uz hladnjake koji stvaraju popise za kupovinu pametnih boca vode, koji vas muče oko potrebe da pijete više vode, mnogi se proizvodi u vašem domu sada mogu povezati s WiFi mrežom vašeg doma. Ali svim tim povezanim uređajima postoji mračna strana, i to vam dolazi na putu povećane sigurnosne prijetnje.

kutija bitdefender

Vidi također: Pregled potpune sigurnosti Bitdefender-a

Svaki uređaj koji ste spojili na kućni internet stvara potencijalnu ulaznu točku za cyber-kriminala. I dok sigurno možete kupiti VPN usmjerivač kako biste prikrili identitet ili instalirali sigurnosni softver na svoje računalo i mobilne uređaje, postoji velika šansa da vaš pametni toster ne pruža zaštitu od virusa. Jedini način postizanja zaštite za svi Vaših pametnih uređaja koristi sigurnosne mjere za cjelokupnu mrežu, odjednom.

Ovo je mjesto gdje dolazi Bitdefender BOX. Pametni kućni uređaj za cyber-sigurnost, Bitdefender BOX je dizajniran da doda toliko potreban sloj zaštite vašem pametnom domu. Postoje drugi takvi uređaji već na tržištu, a vjerojatno ćemo povećati popularnost ovih proizvoda u narednim godinama. Bitdefender izdaje svoj BOX kao prvi svojevrsni mrežni aparat za zaštitu.

Bitdefender pokušava riješiti ovu sigurnosnu rupu već nekoliko godina, prvo s originalnim Bitdefender BOX-om, a sada s BOX V2. S kršenjem podataka i šifriranjem virusa koji su u središtu pozornosti, svatko tko se odluči za priključivanje kući, u konačnici će trebati uređaj poput ovog koji štiti cijelu mrežu od sigurnosnih prijetnji izvan.

Hoće li Bitdefender BOX biti jedan uređaj koji vam je potreban za zaštićeni pametni dom? Nakon testiranja i rada s uređajem više od mjesec dana, potrošačima to nažalost nije lako preporučiti. Iako je moj BOX pokazao neke značajne prednosti za moj dom, također sam utvrdio da je prepun previše tehničkih problema da bi bio spreman za velike lige.

Sažetak pregleda Bitdefender BOX

Bitdefender BOX nudi korisne funkcionalnosti bilo kojem korisniku. Uređaj učinkovito filtrira cijelu vašu mrežu i pomoći će u sprječavanju pristupa vašim zlonamjernim web lokacijama. To će također spriječiti da neki loši akteri upadaju u vašu mrežu, posebno u slučaju napada čovjek-u-sredini.

Međutim, previše previše negativnih sredstava muči BOX V2. Uređaj prečesto prestaje raditi na odgovarajući način, te je potrebno resetiranje tvornica nekoliko puta tjedno, ako ne i nekoliko puta dan. Otkrio sam da je to slučaj gotovo svaki put kad sam pokušao fizički pomaknuti uređaj, ali isto tako i nasumično čak i kada je uređaj ostao sam da radi svoje.

Postupak instalacije ponekad je brz, ali možda ćete se potruditi da ga probijete prvi put ako vam se dogodi da imate wifi usmjerivač koji se ne želi igrati s BOX-om. Nažalost, čak i ako se uređaj pravilno postavi, čini se da njegov softver propušta trag u prepoznavanju spojenih uređaja.

Pored toga, iako Bitdefender tvrdi da uređaj ne utječe na vaše protoke podataka, nakon što sam proveo nekoliko tjedana s BOX-om povezanom s mojom mrežom, primijetio sam stalne probleme s slike. Često sam morao povezivati ​​svoje uređaje s drugim mrežama kako bih učinkovito prenosio podatke bez prekida.

Općenito, Bitdefender BOX V2 ponekad djeluje učinkovito, ali ima previše tehnički odvraćajućih čuda da bi bio uređaj koji želite trenutno zaštititi pametnu kućnu mrežu..

IoT / mreža zaštita kao usluga

Bitdefender BOX samo je jedan uređaj među rastućim trendom rješenja za zaštitu IoT / kućne mreže. Namjena ovih uređaja pojavila se zbog povećanja pametnih proizvoda za dom koji gužvaju mnoge naše kućne mreže.

Problem sa većinom pametnih kućnih proizvoda je onaj koji predstavljaju sigurnosni rizik. Dok naša računala i mobilni uređaji imaju sofisticirane operativne sustave koji mogu koristiti antivirusne, antimalware i anti-hacking softverska rješenja, pametni kućni uređaji imaju vrlo ograničen operativni sustav. Ne mogu pokrenuti takav softver, ostavljajući ih relativno nezaštićenima. I dalje su osjetljivi na hakiranje, mogu primati zlonamjerni softver i lukavi haker može ih koristiti za bolji pristup ostatku vaše kućne mreže.

Gateway uređaji su zanimljivo i funkcionalno rješenje ovog problema. Bitdefender BOX i slični uređaji služe kao "most" vašoj mreži. Sav internetski promet prolazi kroz njih i filtriran je zbog sumnjivih aktivnosti. Dakle, čak i ako ne možete instalirati zaštitni softver na svoj Amazon Alexa, jer BOX ili sličan uređaj stvara štit šifrirane zaštite oko cijele vaše mreže, vaš Alexa, u stvari, postaje dokaz hakiranja.

Sve češće, tvrtke poput Bitdefendera prodaju ove uređaje zajedno s povezanim uslugama pretplate, obično antivirusnim i ostalim softverom za nadgledanje. Kombinacijom softvera i hardvera cilj je stvoriti funkcionalnu, zaštitnu uslugu Interneta stvari i sve veći broj kritično ranjivih uređaja na dijeljenju kućnih wifi mreža.

Zahtjevi sustava i specifikacije BOX-a

Postoje dva skupa zahtjeva za korištenje Bitdefender BOX V2. Prvo, zahtjevi za postavljanje Kutije za rad s vašom kućnom mrežom. Drugo, specifični zahtjevi uređaja za računala i mobilne uređaje koji će pokretati uključeni softver Total Security Antivirus.

Za Bitdefender BOX trebat će vam:

 • Širokopojasna internetska veza (kabel / DSL / UTP)
 • Bitdefender Centralna mobilna aplikacija (Android 4.4 ili noviji) ili iOS 9+
 • 4G / 3G podatkovna veza

4G / 3G podatkovna veza ključna je za rad BOX-a tijekom postupka postavljanja. Ako nemate pristup 4G / 3G na mobilnom uređaju koji koristite za vrijeme postavljanja, možda će vam trebati pristup zasebnoj wifi mreži; u suprotnom, imat ćete neke značajne probleme tijekom postavljanja.

Za Total Antivirus vaši će uređaji morati ispunjavati različite kriterije ovisno o vrsti uređaja. Za specifične zahtjeve uređaja preporučujemo da pogledate Stranica proizvoda Total Security 2019.

Što se tiče samog Bitdefender BOX-a, uređaj je izgrađen za rad na kućnoj mreži s puno aktivnosti. BOX V2 ima dual GHz dual Core Cortex A9 procesor od 1,2 GHz i 1 GB DDR3 memorije. Čak uključuje 4 GB interne pohrane.

Što se tiče mogućnosti bežičnog emitiranja, uređaj koristi paralelnu dvopojasnu antenu 2,4 GHz i 5 GHz postavljenu za IEEE 802.11a / b / g / n / ac Wave-2 @ AC1900. Za slučajnog korisnika to znači da uređaj ima snažnu antenu i može emitirati i novije i starije uređaje učinkovito i na dobroj udaljenosti. Ako odlučite koristiti BOX kao samostalni usmjerivač, vidjet ćete da dobro emitira s malim gubitkom paketa.

Najveći nedostatak BOX-a, a ono što ograničava njegovu funkcionalnost kao samostalni usmjerivač, jest situacija s ethernet portom. Postoji 1 WAN priključak, kao što se očekivalo, ali samo 1 LAN priključak. I dok BOX može koristiti Gigabitne WiFi veze, prilično je ograničavajući za one koji preferiraju Ethernet veze sa svojim usmjerivačem..

Instalacija i postavljanje Bitdefender BOX-a

Fizički gledano, Bitdefenderovo središte za cyber-sigurnost nije najbolje za one koji žele smanjiti količinu prostora posvećenog mrežnim uređajima. Kutija je estetski dizajnirana, ali malo je općenito, što čini manje optimalnim rješenjem za one s ograničenim prostorom.

Možda ćete osjetiti potrebu da izvučete uređaj iz kutije i odmah pokrenete postupak postavljanja. Snažno bih vas ohrabrio protiv te akcije. Tijekom testiranja naišao sam na nekoliko snagova koji su stvarno usporili postupak postavljanja, pa je pametno razmotriti što trebate učiniti kako biste ispravno postavili BOX i što može poći po zlu prije ronjenja u.

kutija bitdefender

Za ispravno postavljanje morat ćete instalirati Bitdefender Centralnu aplikaciju, a zatim pokrenuti instalaciju Bitdefender BOX-a. Vjerojatno ćete utvrditi da u Google Play Storeu i iOS App Storeu postoji nekoliko Bitdefenderovih aplikacija. Onaj koji vi potreba naziva se Bitdefender Central. Čini ne instalirajte Bitdefender BOX 1st Gen aplikaciju, jer je dizajnirana isključivo za Bitdefender BOX V1. Trenutno tvrtka prodaje V2, a stara aplikacija neće raditi s novim BOX-om.

Nakon što stvorite korisnički račun s Bitdefenderom, morat ćete:

 • Uključite Bitdefender kutiju
 • Spojite svoj mobilni uređaj s Wi-Fi mrežom Bitdefender koja se emitira s vašeg BOX-a
 • Spojite Bitdefender BOX na svoj bežični modem pomoću uključenog Ethernet kabela

Nakon što je ovaj dio postavljanja dovršen, trebali biste uspostaviti uspješnu vezu.

Odatle će vas Bitdefender voditi kroz postupak zaštite mreže s uređajem, u osnovi čineći vaš BOX pristupnikom između vašeg usmjerivača i vaše mreže. To je razlog zašto prvo spojite BOX na svoj ISP modem.

Osiguravanje vaše mreže podijeljeno je na tri moguća načina: pomoću usmjerivača koji pruža ISP, osobni usmjerivač ili stvaranje zasebne nove bežične mreže pomoću Bitdefender BOX-a. Odlučio sam se za korištenje osobnog usmjerivača, jer nemam usmjerivač od svog davatelja internetskih usluga. Također sam testirao BOX kao vlastiti usmjerivač, o čemu ću detaljnije govoriti kasnije.

Nakon nekoliko značajnih štucanja, uspio sam dovršiti postupak slijedeći upute uključene u Bitdefender, koje će se neznatno razlikovati ovisno o načinu podešavanja koji koristite..

kutija bitdefender

Razlike između opcija postavljanja

Postoje neke razlike u načinu protoka podatkovnog prometa, ovisno o vašem postavljanju. Ako koristite osobni ili bežični usmjerivač koji pruža ISP, vaš podatkovni promet slijedi ovaj tijek:

MODEM >>> Kutija za BITDEFENDER >>> WIFI ROUTER >>> UREĐAJI

Kutija stoji kao gateway između vašeg modema i vašeg wifi usmjerivača, tako da se svi dolazni i odlazni podaci filtriraju prije nego što imaju priliku utjecati na vaše uređaje (ili curenje informacija). Ovako uređaj može učinkovito pokriti vaše pametne uređaje, čak i bez mogućnosti instaliranja softvera za filtriranje.

Ako Bitdefender BOX koristite kao vlastiti samostalni usmjerivač, isključit ćete potrebu korištenja zasebnog wifi usmjerivača. Kao rezultat, informacije slijede na ovaj način:

MODEM >>> Kutija za BITDEFENDER >>> UREĐAJI

Postoje neke koristi od kutije kao metode usmjerivača. Rezanje zasebnog wifi usmjerivača pomoći će u smanjenju malog utjecaja na širinu pojasa. Međutim, Bitdefender BOX je vidljivo ograničen kao wifi usmjerivač sam, posebno s obzirom na ograničen broj LAN priključaka. Ipak, ako koristite stari, zastarjeli i spor wifi usmjerivač, vjerovatno ne možete pogriješiti što barem dajete kutiji kao nadograđeni usmjerivač za svoj dom.

Bitdefender BOX: Pregled značajki

Spajajući se izravno na usmjerivač i upravljajući putem Android ili iOS aplikacije, Bitdefender navodi da je njegov BOX "cjelovito višeslojno rješenje za cyber-sigurnost dizajnirano za zaštitu vašeg digitalnog života." Bitdefender BOX povezuje se na WiFi mrežu vašeg doma i djeluje kao zasebni vatrozid (doduše previše pojednostavljena usporedba), praćenje mrežnog prometa radi nepravilnosti.

Prema web stranici tvrtke, Bitdefender BOX V2 čini sve sljedeće:

 • Blokira nesigurne ili zlonamjerne URL-ove
 • Neprekidno skenira vašu mrežu radi nedostataka u sigurnosti
 • Blokira pokušaje iskorištavanja uređaja i mreže
 • Napredni alati za roditeljski nadzor s filtrima sadržaja (s budućim internetskim zlostavljanjem i internetskim otkrivanjem predatora)
 • Omogućuje automatska upozorenja svaki put kada se novi uređaj spoji na mrežu
 • Uključuje antivirusni softver Bitdefender Total Security koji se može instalirati na neograničen broj Windows, Mac, iOS ili Android uređaja
 • Blokira sumnjivo ponašanje uređaja
 • Zaštita od brutalne sile kako bi se spriječilo hakeri da preuzmu uređaje
 • Automatski blokira pokušaje slanja osjetljivih podataka, poput podataka o kreditnoj kartici, podataka o autentifikaciji ili podataka o lokaciji, putem nekodiranih veza

kutija bitdefender

Bitdefender BOX dolazi s jednogodišnjom garancijom i jednogodišnjom pretplatom. Zašto pretplata? To je manje jasan dio. Većina te pretplate ide prema zaštiti uređaja putem Bitdefenderove usluge Total Security, ali dio troškova preusmjeren je u pružanje vaše ukupne sigurnosti kućne mreže kao usluge pretplate, a ne samo kao uređaj..

Ako ste uvrijeđeni tom praksom, Bitdefender nije sam u tome. Uređaji za natjecanje, poput RATtrapa i Norton Core-a također zahtijevaju pretplate kako bi njihovi proizvodi radili i nakon prve godine. No drugi su konkurenti, poput Cujo, odustali od pretplate, umjesto da se odluče za viši proizvod s jednokratnom naknadom..

Nažalost, ne možete puno iskoristiti od svoje kutije ako ne plaćate pretplatu, iako se mnoge zaštitne usluge događaju lokalno. Bitdefender povezuje većinu usluga sa sustavom utemeljenim u oblaku, tako da ako otkažete pretplatu, vaš BOX neće učiniti više nego siguran ruter..

Nakon prve godine pretplata košta 99 dolara godišnje, što je zapravo dobra ponuda ako ste već planirali kupiti visokokvalitetni Bitdefenderov softver Total Security AV za zaštitu uređaja. Detaljniji pregled Total Security-a možete pročitati ovdje. Pored BOX pregleda, ustanovili smo da se pretplata Total Security gotovo sama isplati u koliko dobro štiti vaše uređaje od sigurnosnih prijetnji.

Total Security obično košta 120 USD godišnje.

Povezivanje i zaštita uređaja

Navodno bi se svi vaši uređaji povezani na vašu mrežu trebali pojaviti u postavkama Bitdefender BOX u aplikaciji. Međutim, BOX se trudio da pravilno utvrdi koji su uređaji zapravo zaštićeni.

Kad sam u početku postavila sigurnost na svojoj kućnoj mreži, pretinac je pokazao da je jedini uređaj koji je pokrivao moj wifi usmjerivač:

kutija bitdefender

Otprilike sat vremena kutija je pokazala da je moj Amazon Echo jedini pokriveni uređaj:

Kutija Bitdefender

Dok sam mislio da je moj wifi ruter nestao, dogodilo se da je BOX zbunio Amazon Echo s usmjerivačem. Ono što tamo vidite s etiketom Amazon Echo zapravo je wifi usmjerivač. To sam utvrdio istinom kasnije prilikom testiranja zlonamjernih veza.

Kad je BOX registrirao moju lošu vezu i naznačio koji uređaj pokušava pristupiti vezi, ukazao je na moj Amazon Echo. Za sve koji trenutno posjeduju odjek Echo ili razumiju kako oni funkcioniraju, primijetit ćete da ga ne možete upotrebljavati kao web preglednik za pristup određenim vezama pa to zapravo i nije mogućnost. Umjesto toga, registrirana zlonamjerna veza obavljena je preko mog prijenosnog računala, koji se pojavljuje u postavkama Bitdefender BOX-a kao jednog od nekoliko isključenih uređaja, ali zapravo i dalje prima zaštitu kroz cijelu wifi mrežu.

Ako odlučite postaviti svoj Bitdefender BOX kao svoj bežični usmjerivač, ovaj čudan problem nestaje. U tom scenariju morate svoje uređaje spojiti izravno na WiFi mrežu BOX-a. Vlasnička wifi mreža BOX-a mogla je bolje prepoznati povezane uređaje nego pomoću Bitdefenderove željene metode.

Blokiranje zlonamjernog URL-a

Jedna od aktivnijih značajki Bitdefender BOX-a, blokiranje zlonamjernog URL-a djeluje dobro. I zato što BOX štiti sve uređaje povezane na vaš bežični usmjerivač, bilo koji uređaj koji se pokušava povezati s nesigurnim URL-om dobit će sljedeću poruku:

kutija bitdefender

Koje stranice BOX smatraju nesigurnim ili zlonamjernim? To je pitanje na koje je teško odgovoriti Bitdefender BOX vjerojatno koristi mješavinu poznatih zlonamjernih web lokacija i algoritama dizajniranih za otkrivanje kada web mjesto može biti zlonamjerna phishing stranica.

Ako uređaj pokuša pristupiti zlonamjernoj web stranici, dobit ćete push obavijest putem aplikacije Bitdefender Central da je zlonamjerni URL blokiran s nekim dodatnim informacijama. Reći će vam koji je uređaj pokušao pristupiti lošoj vezi i dati vam opciju za bijelu listu ako smatrate da je to sigurno.

Roditeljska kontrola

Roditeljski nadzor dostupan putem Bitdefender BOX-a nije uključen prema zadanim postavkama i ne može se primijeniti na vašoj cijeloj mreži. Umjesto toga, morat ćete ih zasebno dodijeliti za različite uređaje koji mogu instalirati pridruženu aplikaciju.

Da biste to učinili, morat ćete otvoriti "Dodavanje uređaja" na dnu zaslona aktivnosti iz aplikacije Central, a zatim odabrati odgovarajući operativni sustav:

kutija bitdefender

Ondje odaberite "Roditeljski savjetnik". Aplikacija vam tada omogućuje da pošaljete vezu za preuzimanje na bilo koju adresu e-pošte koju pošaljete. Link za preuzimanje poslao sam na adresu e-pošte povezanu s mojim Android telefonom. E-adresa sadrži vezu do aplikacije Bitdefender Parental Advisor za određeni uređaj koji ste odabrali, u ovom slučaju, za Google Play:

kutija bitdefender

Uz instaliranu aplikaciju Parental Advisor, možete:

 • Pratite mrežne aktivnosti i aplikacije svoje djece
 • Pauzirajte pristup uređaju
 • Praćenje lokacije
 • Blokirajte pozive i poruke
 • Pratite Facebook aktivnost

Aplikacija će vas čak i pitati želite li upotrebljavati roditeljski savjetnik umjesto zadane aplikacije za razmjenu poruka, omogućavajući veću kontrolu nad onim što možete vidjeti u vezi s aktivnostima vašeg djeteta.

Nakon što je sve postavljeno, roditeljski savjetnik imat će potpunu kontrolu nadziranog uređaja. Trebat ćete stvoriti "dječiji profil" za predmetni uređaj da biste ga nadzirali. U mom slučaju to zapravo nije bilo moguće, budući da je jedini uređaj koji je Bitdefender registrirao za mene bio bežični usmjerivač (isprva pogrešno označen kao Amazon Echo) i nije detektirao uređaje povezane s mojom osobnom wifi mrežom izvan toga.

Upozorenja s uređaja

Jedini put kad sam uspio dobiti ispravna upozorenja o uređajima bio sam kada sam postavio Bitdefender BOX kao svoju zasebnu wifi mrežu. U tom slučaju dobro je funkcioniralo. Svaki put kada se novi uređaj poveže s mrežom, dobit ćete upozorenje. Odatle možete odabrati želite li dopustiti ili onemogućiti uređaj, provjeriti njegov operativni sustav i istražiti ostale podatke. Također možete skenirati bilo koji uređaj iz uključene aplikacije ili jednostavno zaustaviti vezu s mrežom na neko vrijeme.

Neprovjerene značajke

Mnoge značajke Bitdefender BOX-a teže su testirati, pa smo ih postavili po strani. Oni uključuju hakiranje iz vanjskih izvora i pokušaje plaćanja putem nezaštićenih mreža. Osjećamo se sigurnim pretpostavkom da neprovjerene značajke rade s obzirom da smo provjerili da BOX doista štiti cijelu mrežu.

Korisnost kao sigurnosni uređaj

Obično sam ljubitelj onoga što Bitdefender može ponuditi. Tvrtki je Antivirus Plus 2018 i Total Antivirus jedan od najboljih na tržištu, s nekim od najupečatljivijih značajki koje sam također testirao..

Kutija Bitdefender? Ne tako puno. Nažalost, proizvod u sadašnjem stanju zahtijeva previše održavanja da bi bio učinkovito sigurnosno rješenje za vašu kućnu mrežu. Od stalnih problema s prijenosom podataka dok je uređaj povezan s više potrebnih tvorničkih postavki, Bitdefender BOX je odličan koncept s ukupnom lošom isporukom. Iako je trenutno u svojoj drugoj generaciji, čini se da je Bitdefender napravio samo marginalna poboljšanja u odnosu na izvorni uređaj i još uvijek je propustio trag u izgradnji uređaja koji ispravno radi za zaštitu kućne mreže.

Rješavanje problema s vašim postavkama Bitdefender BOX

Bit ću iskren: slijediti upute Bitdefendera bilo je gnjavaža, barem u početku. Uključene upute nisu uspjele za mene nakon mnogih opetovanih pokušaja, a za rješavanje problema bilo je potrebno mnogo naprijed i nazad. Nijedno rješenje koje mi je pružila korisnička podrška nije bilo niti jedan kompletan posao na rješavanju mojih problema, iako mi je utakmica za odbojku putem e-pošte s podrškom pomogla da bolje razumijem ograničenja postavljanja proizvoda..

Bila su dva glavna problema na koja sam naišao tijekom postupka postavljanja. Prvo, pokušaj povezivanja mog BOX-a s ISP modemom izazvao bi dvije pogreške:

kutija bitdefender

kutija bitdefender

Pogrešaka u postavljanju su dosta

Prva greška je ona koja uvijek zahtijeva od vas da izvršite resetiranje na tvornici i ponovo pokrenete postupak postavljanja. Od testiranja, teško je pronaći točan uzrok ove pogreške. Nekoliko sam puta primio poruku tijekom postupka postavljanja.

Jedan od razloga zbog kojeg možete naići na tu pogrešku je povezan s pristupom mreži. Da biste koristili Centralnu aplikaciju za postavljanje, trebat će vam pristup internetu. To mogu biti mobilni podaci ili putem wifi mreže. Međutim, s obzirom na to da postupak postavljanja zahtijeva da isključite wifi usmjerivač iz ISP modema, trebat će vam 4G ili 3G veza da biste dovršili postavljanje ili otvorenu wifi vezu jednog od vaših susjeda. I ako vam nedostaje, dobit ćete poruku o pogrešci i nećete moći nastaviti postupak postavljanja.

Možda ćete naići na prvu gore navedenu pogrešku čak i kad ste uspješno spojeni na bitdefender BOX wifi vezu kako to zahtijevaju upute za postavljanje i imati aktivnu mobilnu ili internetsku vezu. Nisam pronašao trenutni popravak za to osim za tvorničko resetiranje uređaja i pokušajte ponovo.

Pogreške internetske veze

Druga slika odražava korak u procesu koji Bitdefender nije uspio spomenuti možda će biti potreban. Tijekom postupka postavljanja bit ćete povezani s BOX wifi mrežom. Kako BOX još nije postavljen za pristup internetu, možda ćete dobiti ovu poruku o pogrešci kao posljedici rada procesa postavljanja. Da biste ga riješili, odaberite vrstu internetske veze koju pruža ISP. Za najviše korisnici, to bi trebao biti DHCP. Zatim pritisnite sljedeći. To bi trebalo riješiti taj problem i završiti postupak postavljanja, s obzirom da ste slijedili ostale potrebne korake (BOX je spojen na ISP modem i wifi usmjerivač spojen na BOX).

Neuspjesi u načinu rada mosta

Treći problem na koji sam naišao samo se jednom dogodio kada sam pokušavao osigurati svoju mrežu. Nakon što sam se odlučio osigurati svoj osobni wifi usmjerivač putem AP / Bridge načina, pogodio sam ogromnog snagatora. Prvi put kada sam pokušao ovo, sve što sam postigao je bio da Bitdefender BOX promijeni SSID bežičnog rutera, uzrokujući da moram resetirati svoj ruter i ponovno uspostaviti SSID i lozinku koju sam postavio prije, kako ne bih morao ponoviti sve svoje lozinke uređaja u cijeloj mojoj kući. Nije formiran nijedan most i morao sam tvornički resetirati svoj Bitdefender BOX (opet).

Dok vam Bitdefender kaže da svoj osobni wifi usmjerivač postavite u AP / Bridge način, postoji vjerojatnost da vaš usmjerivač možda uopće nema tu mogućnost, kao što je bio slučaj sa mnom. Kasnije sam u svojoj situaciji otkrio da moj usmjerivač hoće automatsko uđite u mod AP / Bridge. Preporučujem prvo provjeriti postavke administratora vašeg rutera kako biste utvrdili postoji li takva opcija za vas. Ako ga ne vidite, nastavite bez promjene postavki i nadam se najboljem.

Naposljetku, vaše veze, kada se završe onako kako Bitdefender namjerava, trebali bi izgledati ovako:

Kutija Bitdefender

Komuniciranje s korisničkom podrškom za Bitdefender

Poslao sam Bitdefender korisničku podršku e-poštom o problemima s postavljanjem i dobio sam odgovor (brzo, mogao bih dodati), koji me je jednostavno povezao sa ovom stranicom za postavljanje BOX-a prilikom korištenja vlastitog wifi rutera. Nažalost, to su bila ista uputstva koja sam pronašla u priručniku za postavljanje, koji mi nisu dobro poslužili, pa, također, nisu uspjeli bez nekih dodatnih koraka koje sam otkrio kasnije.

Završio sam na kratko vrijeme ovaj test po strani zbog glavobolje kod postavljanja. Vrativši se kasnije, ponovno sam kontaktirao podršku Bitdefendera sa istim pitanjem prije pokušaja prolaska kroz postupak postavljanja, jednostavno kopiranje / lijepljenje problema koji sam imao prije. Drugi put sam dobio konkretnije upute od agenta za korisničku podršku, ali one se nisu razlikovale od uputa o rotaciji koje nisu uspjevale za mene.

Slijedom toga uspio sam kroz postupak postavljanja nekoliko različitih načina pomoću malo izmijenjenih postupaka postavljanja.

Jedna metoda koju sam koristio je bio da:

 • Neka moj osobni bežični usmjerivač bude povezan s vašim ISP modemom (npr., Nemojte mijenjati ništa u vezi s tim vezama)
 • Uključite Bitdefender BOX i povežite moj mobilni uređaj s bitdefender BOX wifi signalom
 • Spojite uključeni Ethernet kabel na najniži Ethernet port na kutiji Bitdefender, i na bilo koji dostupni LAN port na mom wifi usmjerivaču
 • Pokrenite postavljanje u Centralnoj aplikaciji

I voila! Uspjeh. Barem manji uspjeh. Kroz taj postupak Bitdefender BOX je postavljen i prikazan, ali nije djelovao kao monitor za cijelu našu mrežu. Bio je to samo uređaj koji dijeli moju mrežu, što ga čini manje korisnim. Međutim, putem te metode postavljanja, BOX se može pokrenuti kao samostalni usmjerivač istodobno s vašim vlastitim wifi usmjerivačem, proces poznatim kao kaskadni. Bitdefender nema metodu postavljanja za kaskadne usmjerivače, ali to je održiva opcija ako metoda premošćivanja ne radi za vas.

Uspio sam povezati svoje uređaje s kaskadnom BOX mrežom, stvorivši sigurno središte za praćenje mrežnih aktivnosti.

S obzirom da gornja metoda postavljanja nije način na koji je Bitdefender namjeravao uređaj raditi, pokušao sam ponovo proći kroz normalan postupak postavljanja. Ovaj put, slijedio sam posljednji skup uputstava koje su mi poslane istog jutra kada sam dobio uređaj da se pravilno postavi:

To je uobičajena pogreška koja se pojavljuje tijekom postavljanja iz ograničenih razloga.

Da biste to popravili, možete ih isključiti [ISP modem i BOX] i povezati ih dok su isključeni, uključiti ih kasnije ili obaviti mali test:

Nakon što spojite WAN iz modema u okvir, u donjoj utičnici i uključite oba uređaja, BOX će emitirati WiFi mrežu, povezati se s tim mobilnim uređajem i provjeriti imate li pristup Internet.

Ako otvorite preglednik i on učita stranicu, postupak postavljanja može biti dovršen, možda ćete morati zatvoriti aplikaciju i Kutiju jednom ili dva puta da se sinkroniziraju, ali greška ne treba trajati. Ako nemate pristup internetu, provjerite kabel i krajeve kabela. Fizički neuspjeh mogao bi biti razlog što prvo nije djelovao.

Imajte na umu da ako stavite BOX nakon osobnog usmjerivača, on će morati emitirati vlastitu WiFi vezu kako bi se vaša mreža osigurala. "

Gledajte, slijedeći ovu metodu funkcionira, ali tek nakon što sam provjerio da sam odabrao DHCP na zaslonu "Poveži detektira radnu internetsku vezu", a zatim kliknite "Dalje" za nastavak postupka postavljanja. Ponovno, to je kritični korak koji se ostavlja izvan priručnika s uputama i nije uključen u e-poruke podrške koje sam primio, ali nadamo se da će vaš BOX pravilno postaviti kao mrežni monitor.

Postavite Bitdefender BOX kao samostalni usmjerivač

Da biste postavili Bitdefender BOX kao samostalni usmjerivač, upute kažu da uključite svoj ISP modem u vaš BOX, a zatim pokrenete postupak "Stvori sigurnu wifi mrežu" dostupan na dnu zaslona za postavljanje.

Kad su te veze uspostavljene, uspio sam postaviti BOX kao svoj usmjerivač s vlastitim SSID-om i lozinkom. Da biste pokrili vaše uređaje koji imaju omogućen wifi, morat ćete ih povezati s novom wifi mrežom koju emitira BOX.

Kad pogledate u Centralnu aplikaciju, vidjet ćete kako su uređaji pokriveni pod Bitdefender BOX mrežom, s indikacijama statusa o njihovoj razini zaštite.

Ručni priručnik za pregled, postavljanje i rješavanje problema s Bitdefender BOX-om

Trebat ćete ručno spojiti uređaje na svoju Bitdefender mrežu, što može biti zamorno ako imate puno uređaja. Međutim, korištenje Bitdefender BOX-a kao zasebne mreže od vaše trenutne osobne wifi mreže pruža vam mogućnost izbora koji će uređaji imati dodatni bit zaštite.

Na putu ćete se možda suočiti s više problema s vašim Bitdefender BOX-om. Imate li kutiju? Kako je bilo s vašim postavljanjem i radom? Javite nam!

Posjetite Bitdefender Box

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1

Adblock
detector