TotalAV pregled 2020

TotalAV je jeftin…

Kada je riječ o vašoj sigurnosti i privatnosti na mreži, onda jeftino nije uvijek dobro.


Namjeravali smo otkriti može li se ovaj antivirusni proizvod natjecati s skupljim rivalima.

TotalAV sažetak

TotalAV je potpuno opremljeni antivirusni paket softvera koji nudi mnogo toga, uključujući besplatnu verziju i plaćenu verziju koja uvelike proširuje ono što ćete dobiti. Plaćena inačica TotalAV košta samo 19,99 USD i uključuje zaštitu od virusa, špijunskog softvera, ransomwarea i drugih oblika zlonamjernog softvera.

Nakon nekoliko godina na tržištu i nekoliko krvavih nosova od kupaca, TotalAV promijenio je svoj softver, prakse naplate i politiku povrata na bolje. Sada je to jedna od najpopularnijih usluga na tržištu danas, potez koji nas je natjerao da ponovno ocijenimo svoj prethodno negativni pregled usluge.

U ovom Total AV pregledu pogledali smo obje verzije, na kraju otkrivši da je besplatna probna verzija korisna, ali vrlo ograničena, dok plaćena inačica pruža neke jedinstvene vrijedne značajke koje ga izdvajaju od nekih većih imena u industriji.

EKSKLUZIVAN DOGOVOR: TotalAV našim čitateljima nudi ugovor od 19,99 USD godišnje, što premašuje trenutni posao koji imaju na svojoj web stranici. Ovo uključuje jamstvo povrata novca od 30 dana tako da možete isprobati i bez rizika i otkazati povrat punog novca.

Vrijednost za novac važan je čimbenik u našim ocjenama, tako da smo odlučili smanjiti ocjenu na temelju diskontirane cijene.

Ako je cijena izvučena iz jednadžbe, preferiramo druge mogućnosti; no za solidno i jednostavno za korištenje rješenje koje udobno pobjeđuje sav besplatni (i dio plaćenog) antivirusnog softvera koji smo testirali, TotalAV bi trebao biti u vašem užem izboru.

U našem prethodnom ažuriranju ove usluge, smanjili smo rezultat TotalAV-a zbog pritužbi kupaca o poslovnim postupcima neprikladnim za potrošače, posebno u vezi s nenamjerenim plaćanjima, računima višim od očekivanih i nejasnom politikom automatske obnove..

Od tada je TotalAV prisluškivao te pritužbe i snažno se kretao u više potrošačkom pravcu. Kao rezultat, pokupili smo rezultat bolje odražavati pozitivne promjene tvrtke.

Iako je politika automatske obnove sada transparentnija, obnova je skupa.

SAVJET: Total AV je dobra vrijednost za novac za prvu godinu, ali cijena skače pri obnovi. Nakon što se prijavite za ponudu sa popustom, kontaktirajte tim za podršku i zamolite ih da isključe automatsku obnovu.

Evo važnog dijela pravila obnove koji potvrđuje kako možete isključiti automatsku obnovu i koja je cijena obnove ako obnovite..

Automatska obnova TotalAV

Pratit ćemo povratne informacije kupaca, uključujući komentare koje smo ovdje dobili kako bismo provjerili održavaju li se više etičke prakse naplate.

Minimalni zahtjevi sustava

TotalAV izrađuje aplikacije za Windows, Android, Mac i iOS.

Za Windows i Mac to uključuje standardnu ​​antivirusnu zaštitu. Za uređaje sa sustavom Android dobit ćete antivirusnu zaštitu, alat za optimizaciju i upravitelja aplikacija. Verzija iOS-a znatno je ograničena, nudi alat za optimizaciju koji će vam ubrzati telefon, upravitelj fotografija koji vam pomaže očistiti fotografije i izbjeći strašnu poruku "Spremanje u potpunosti" i siguran alat za pregledavanje..

Teško je točno odrediti koji su zahtjevi sustava za svakoga. TotalAV ne navodi podatke o sistemskim zahtjevima na svojoj web stranici. Kada kliknete na "preuzmi" za Mac ili Windows ili odete u Google Play Store ili iTunes, ustanovit ćete da se jednostavno preuzima ili ćete naići na pogreške. Ovo nije sasvim dobar način pomaganja kupcima da shvate mogu li njihovi uređaji upravljati softverom, ali većina modernih uređaja s modernim operativnim sustavima bi trebala raditi.

Instalacija i postavljanje

Instaliranje TotalAV-a bilo je pomalo neugodan proces. Prvo, morate stvoriti račun - nešto na što pojedinci koji osviještavaju privatnost i koji žele besplatni virusni program možda čak i mogu plakati. Nije uobičajeno tražiti podatke za prijavu ili račun za preuzimanje alata besplatno inačica programa. Plaćeno, da. Besplatno? To je malo nepotrebno.

Nakon toga, TotalAV će potrošiti dobrih nekoliko minuta ažurirajući definicije virusa na vaš stroj. Tek nakon svega toga zapravo možete instalirati program na svoje računalo. Sve u svemu, instalacija mi je trajala nešto manje od 10 minuta, što izgleda malo dugo da bih instalirao program. U skladu s tim, veći dio tog vremena provedenog u čekanju potpune instalacije potrošio je na ažuriranje definicija virusa.

TotalAV

Jednom instaliran, TotalAV tiho pokreće u programskoj traci, ali će najmanje prvi put učitati nadzornu ploču. Utrošio je gotovo nikakav prostor na moj CPU i potrošio sam oko 20 MB RAM-a na svom stroju. Sve u svemu, to djeluje vrlo slabo.

Sučelje

TotalAV sučelje

Svakako ne možete kriviti TotalAV što je pazio na vizual. Sučelje ove aplikacije vrlo je lako za navigaciju, iako neki aspekti ne moraju nužno imati smisla.

Na primjer, razine brojila za različite kategorije u početku se čine zanimljivim i korisnim - dok ne shvatite da uopće nisu. Uzmite kategoriju "Antivirus":

Totalna razina ozbiljnosti

Za mene, to pokazuje da je moja ozbiljnost izuzetno visoka. Pronađene 25 prijetnje? Jao! Samo, tih 25 "prijetnji" su kolačići s praćenjem i sve sa web lokacija u koje vjerujem. Da, kolačići pratilaca pomalo su upitna mjera, ali ne bih išao dalje da kažem da su svi tracker-kolačići ozbiljne sigurnosne prijetnje mom računalu.

Izvan ovoga je lako doći do stvari koje želite i trebate. Gumb "Popravi pitanja" na vrhu čini jednostavno popravljanje problema koje se nalaze u svim kategorijama, dok je mogućnost brzog kretanja do svake kategorije s lijeve strane lijep dodir.

Sigurnosne značajke

Ovaj vam program nudi sve standardne stavke koje tražite u antivirusnom programu. Možete brzo skenirati ili izvršiti mnogo dulji skeniranje cijelog sustava kako biste uklonili bilo koji zlonamjerni softver.

Brzo skeniranje, međutim, nije tako brzo kao što samo ime govori. Za pokretanje je trajalo otprilike 15 minuta, što izgleda bolno neučinkovito za "brzo" skeniranje. Odobreno, prekratak vremena nije nužno ni dobro, jer općenito znači da se premalo područja provjerava, ali imala sam potpuno skeniranje sustava na drugom antivirusnom softveru u približno isto vrijeme.

TotalAV skeniranje virusa

U odnosu na brzo skeniranje, potpuno skeniranje osjećalo se učinkovitijim. Bilo je potrebno 24 minute, što je relativno brzo za skeniranje u cijelom sustavu. Zapravo je bio vrlo učinkovit u pronalaženju nekih testnih virusa koje sam instalirao, kao i u učitavanju kolačića za praćenje na mom sustavu.

Osim mogućnosti skeniranja, TotalAV pruža standardne zaštitne zidove i značajke zaštite u stvarnom vremenu. Možda je još upečatljiviji i neobičniji dodatak uključivanje VPN-a s plaćenom verzijom programa. Vrlo je neuobičajeno da antivirusni softver sadrži VPN, iako na neki način to ima smisla. VPN vas neće sprečavati u preuzimanju virusa, ali činjenica da je TotalAV odlučio dodati vlastito VPN rješenje pomalo je lijep dodir da zaokruži ostale značajke programa.  

Opcija VPN ima dugi popis lokacija VPN poslužitelja: preko 40. To je usporedivo s nekim od glavnih dobavljača VPN-a na tržištu, pa je ovo pristojno VPN rješenje ako tražite raznolikost lokacija. Pitao sam TotalAV o tome je li njihova VPN usluga uzgojena u kući ili im se pruža preko neke druge strane. Rečeno mi je kako je TotalAV-ovo "Sigurno pregledavanje" VPN vlastita usluga za kućne radinosti.

TotalAV VPN

Internetska baza podataka tvrtke sadrži još nekoliko pojedinosti o VPN-u, tako da koristi 256-bitnu AES-CBC enkripciju pokrenutu na OpenVPN protokolu. Pored toga, nema podataka o VPN-u. Zbog nedostatka podataka i značajki, za sada ne bih predložio da ga koristite ako tražite ozbiljno VPN rješenje. Ne isporučuje se sa značajkama koje se obično nalaze na plaćenim VPN uslugama, poput DNS zaštite od curenja, prekidača za uklanjanje ili mogućnosti promjene portova. Nema niti riječi o pravilima zapisivanja dnevnika, nešto što je temeljno važno svima koji to žele koristiti kao siguran, anonimni VPN.

Također nezgodno za one koji ne plaćaju uslugu je činjenica da TotalAV zaključava karantensku opciju iza platnog zida. Budući da je karantena dostupna samo s plaćenom verzijom, vaše mogućnosti što možete učiniti s virusima ili drugim zlonamjernim softverom su ograničene. Možete izbrisati ili dodati popise virusa ili odlučiti da ne poduzimate ništa.

Vrijednost karantene su pronađene i očišćene datoteke koje će možda trebati drugim programima da pravilno rade. Nepotrebno je reći da ćete morati biti puno precizniji u načinu na koji koristite besplatnu verziju s obzirom da nemate karantensku opciju, da ne biste pogreškom pokušali da ih nanesete određenim zaraženim programima prilikom pokušaja čišćenja.

U konačnici, korisnost koju ćete dobiti iz primarne funkcionalnosti TotalAV-a ograničena je ako se pridržavate samo besplatne verzije.

Ostali alati

System Boost ima lijep dodatak. Na primjer, mogućnost omogućavanja i onemogućavanja pokretanja programa vrlo je korisna. To olakšava udaranje Alt + Delete i pokušaj zaustavljanja pokretanja programa, posebno onima koji nisu sigurni koji bi programi trebali dopustiti ili onemogućiti pokretanje.

Također je korisna mogućnost deinstalacije programa s vašeg računala pomoću TotalAV klijenta, kao i funkcija koja istodobno briše povijest i kolačiće iz vaših preglednika. Nažalost, TotalAV ne može povući povijest iz Opere, iako dobiva kolačiće.

TotalAV startapovi

Sve su to sve značajke koje ćete morati platiti jer su donekle potpisani za TotalAV. Korisnici sustava Windows mogu usmjeriti ove procese koji se ponekad mogu biti nezgodni u svim operacijskim sustavima Windows.

Alati za čišćenje diska nisu neuobičajeno za ostale antivirusne programe, ali ako sam ikad vidio ljepši izgled za njih drugdje, ne bih ga mogao imenovati. TotalAV je udario noktom po glavi svojim duplikatom za čišćenje. Njihova drobilica za smeće također je ujedno i vrlo korisna.

Naravno, svi ti vrlo korisni dodaci su, pogađate, zaključani iza platne zidine.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Kada razmislite o tome što ste dobili s TotalAV-om, to je u konačnici dobro, ako ne i savršeno rješenje. S nekoliko godina rada pod svojim pojasom, TotalAV je svoje vrijeme doradio svoj proizvod iako još uvijek ima prostora za rast. Kompanija bi posebno mogla učiniti više da bude transparentna (područje na kojem je postigla velike korake u protekloj godini) i da smanji neka pretjerana upozorenja o prijetnji.

U skladu s tim, treba razmotriti što je dostupno putem aplikacije. Vatrozid je tu i radi kako je predviđeno koliko znamo. Alat za skeniranje virusa temeljito prihvaća prijetnje, iako bi kolačiće pratilaca vjerojatno trebali preklasificirati u svoje definicije, tako da nisu u istoj kategoriji kao zlonamjerni softver. Na primjer, klasificirao je testni virus na istoj razini prijetnje kao i kolačići pratilaca ("narančasta" na njihovoj skali, koja pada izravno u mjerač razine prijetnje).

TotalAV vatrozid

Dodavanje VPN-a čini mnogo vrednijim u ovoj kategoriji za većinu korisnika od većine drugih antivirusnih rešenja, koje teže u kutu TotalAV-a kao sigurnosno rešenje sve u jednom.

Uključivanje industrijskih standardnih značajki u besplatnu verziju, poput karantene, sigurno bi je postavilo na razinu nekih poznatijih programa.

Teško je kriviti TotalAV za ono što trenutno ima. Jedina alternativa, naravno, je ponovo naglasiti da ne možete koristiti većinu ovih značajki, a da prethodno ne platite. Da, brzo skeniranje možete izvršiti besplatno, ali nedostatak potpunog skeniranja ili karantene bačene za probnu verziju mogu biti prekretnica za neke ljude.

Učinak sustava

Kao što je ranije rečeno, brzo skeniranje trajalo je 15 minuta. Ovo je zabavno dugo vrijeme za brzo skeniranje. Dok je ovo trajalo, pa čak i kad nije, stalno sam dobivao skočne poruke od TotalAV-a koji mi govore o prijetnjama mom sustavu koje je trebalo očistiti.

Možete isključiti te obavijesti, ali čini mi se suvišnim da mi kažete o prijetnjama koje moram očistiti dok pokrećem skeniranje. Skočni prozori su također prilično nametljivi i zauzimaju prilično velik dio zaslona. Možete ih kliknuti da biste ih zatvorili, ali pojavit će se redovito.

TotalAV skočni prozori

Pozitivno, čak i tijekom skeniranja sustava, TotalAV je koristio vrlo malo CPU-a. To je neuobičajena korist jer će neki programi jednostavno napuniti vaš procesor do te mjere da uopće ne možete učiniti sa računalom dok se on pokreće. Još impresivnije je činjenica da mi to uopće nije usporilo netbook dok sam skenirao. S obzirom na to da netbook ima vrlo ograničene resurse CPU-a, to može učiniti TotalAV dobrom opcijom za dobar segment korisnika s nižim strojevima.

Aplikacija obavlja svoju dužnost kada su zlonamjerne datoteke ulazne. Vatrozid je otkrio moj pokušaj preuzimanja testne datoteke zlonamjernog softvera i upozorio me na to. Tada vam se daje mogućnost uklanjanja, karantene ili zanemarivanja filtra i nastavka preuzimanja datoteke. Kad se to dogodi, na ekranu će se pojaviti prilična poruka.

Dosta neugodno otkrivanje prijetnji nastavilo je blokirati moje napore čak i nakon što sam ga isključio. Zapravo sam ga namjerno isključio kako bih mogao preuzeti testnu datoteku i vidjeti hoće li TotalAV to otkriti skeniranjem. Umjesto toga, odbio mi je dopustiti da uopće preuzmem datoteku, čak i ako su isključene značajke nadzora.

Pomoć i podrška

TotalAV pruža nekoliko područja podrške za one koji žele koristiti softver. Oni nude 24/7 chat uživo na svojoj web stranici, što je nešto što mislim da bi trebalo ponuditi više tvrtki. Jednom sam koristio ovu uslugu kako bih saznao podatke o njihovoj VPN usluzi. Bilo je potrebno oko četiri minute da dobijete odgovor. Predstavnik službe uspio je odgovoriti na moje pitanje prilično brzo i sažeto nakon toga. 

Možete im poslati i e-poštom, nazvati ih ili koristiti baze znanja na licu mjesta. Baza znanja samo je neznatno korisna, pa je vjerovatno da ćete se više obratiti nekoj od izravnijih metoda za kontakt da biste stupili u kontakt s tvrtkom.

Kako izbjeći dodatne troškove

Iako TotalAV nudi snažne popuste na svoje usluge, proizvod je na kraju prilično skup nakon prve godine. Prije našeg ponovnog pregleda usluge, mnogi se potrošači žalili da ih je ovo iznenadilo, jer TotalAV nije bio pretjerano jasan u svojoj politici automatskog obnavljanja i bio je spor da bi obrađivao pritužbe kupaca.. 

Međutim, došlo je do velikih promjena. TotalAV sada otvoreno oglašava svoja pravila za automatsku obnovu na svojim proizvodima i na završnoj stranici za prijavu. Postoji i 30-dnevna garancija povrata novca i povraćaj povrata ako otkažete prije pune godine usluge.

Imajte na umu da ako ne želite doživjeti šok naljepnica na punoj, standardnoj cijeni tvrtke TotalAV (oko 149 USD godišnje), pobrinut ćete se da otkažete prije nego što prva godina istekne. Predlažemo da podesite podsjetnik za kalendar za sebe.

TotalAV pregled 2020
TotalAV pregled 2020

Ukupni dojmovi

TotalAV je niskoprofilna, u potpunosti funkcionalna aplikacija s puno znakova. Na današnjem tržištu potrošačkih proizvoda tvrtka treba karakter da se razlikuje od gomile. A tržište antivirusnog softvera zaista je jako gužve.

To je moćan program, budite sigurni, a činjenica da nije sistemska svinja je lijepa. Unatoč tome, mogao bi upotrijebiti neke naprskavajuće značajke svog potpisa, poput VPN-a, kao istinski održivu alternativu glavnim kandidatima. Uz to, ako TotalAV želi poboljšati imidž i korisničku bazu, treba nastaviti gurati prema transparentnosti.

Nedavne promjene u razjašnjenju njegove politike automatske obnove, kao i dodavanje sniženog popusta, izrazito su modni naprijed, da tako kažem. Ali još uvijek može doći do rasta u vezi s drugim područjima, poput dopuštanja kupcima da isključe automatsku obnovu na odlasku kao što to dopuštaju neki konkurenti i konačno objavljivanje sistemskih zahtjeva kako bi se osiguralo da korisnici slučajno ne kupuju proizvod koji ne mogu učinkovito koristiti na svojim sustavima. 

Nadalje, TotalAV bi mogao odustati od zahtjeva za prijavom na račun samo za korištenje probne verzije i čak preuzimanja programa. Ovo je ništa više od metode prikupljanja podataka o potencijalnim kupcima i definitivno je pogrešan način obavljanja stvari. Potvrdio sam da je to slučaj nakon što sam počeo dobivati ​​e-mailove od tvrtke koja mi pokušava ponuditi popuste u roku nekoliko sati od preuzimanja besplatne probne verzije. U roku od 36 sati već sam primio dvije e-poruke s popustima i potaknuo me da se prijavim za cjelovit račun.

Tvrtka bi također trebala razmotriti odustajanje od svoje politike prisiljavanja potencijalnih kupaca na automatsko preusmjeravanje na stranicu za kupnju konačnog proizvoda po povratku na web mjesto.

Konačno, TotalAV bi također trebao ispustiti izgovor u besplatnoj probnoj verziji. Tako malo možete učiniti sa besplatnom verzijom da to zapravo ne vrijedi nečije vrijeme. Naravno, možete izvršiti brzo skeniranje i ukloniti sve što nađete brzim skeniranjem, ali karantenu ni ne možete koristiti, tako da ćete morati biti posebno oprezni u načinu na koji je koristite.

TotalAV spaja koristan program u lijepi paket, ali morat ćete dobro razmisliti ima li on vrijednost nakon popusta od 1. godine. Cijena za prvu godinu je konkurentna i lako se podudara s nekim glavnim imenima u industriji, a pruža gotovo jednake sigurnosne značajke, a zatim s nekim. Međutim, cijena automatskog obnavljanja znatno je viša od cijene koju ćete platiti od konkurenata.

Bilješka: Iako po konkurentnim cijenama, snižene cijene od 19,99 USD, ponuđene čitateljima Comparitecha, čine TotalAV vrlo dobrom vrijednošću. Vrijednost za novac jedan je od mnogih elemenata koje utječemo na to kako ocjenjujemo uslugu. Na temelju trenutno sniženih cijena, odlučili smo povećati rezultat TotalAV-a od 8,5 na 9 od 10.

Posjetite TotalAV

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 4 =