VIPRE Antivirus Pregled

VIPRE Antivirus, tvrtke VIPRE Security, vrlo je dobro izveden, dobro osmišljen antivirusni program. Tvrtka posuđuje neke od najboljih karakteristika iz poznatijih programa na tržištu (Kaspersky, Norton, AVG, itd.), A ujedno ulaže velik broj jedinstvenih usluga i alata. VIPRE antivirus ima 30-dnevno besplatno probno razdoblje, jeftin godišnji plan pretplate i izbjegava hirovite ili neugodne prakse koje su sve češći kod nekih programa na tržištu.

Deo čitatelja: Ovom vezom možete uštedjeti 30% i dodavanjem koda za popust “COMP30VAS” na blagajni.

Visoko ocijenjeni za mala poduzeća

U svojim pregledima VIPRE Antivirus za 2019. godinu, neovisni laboratorij za testiranje AV-Comparatives je Vipre Antivirusu dodijelio nekoliko nagrada tijekom cijele godine. To uključuje:

 • Nagrada "Advanced +" za zaštitu od zlonamjernog softvera (ožujak)
 • Nagrada "Advanced +" za izvedbu (travanj)
 • Nagrada "Advanced +" za zaštitu u stvarnom svijetu (lipanj)

AV-Comparatives su također istakli VIPRE Antivirus kao odobreno rješenje u vezi s poslovnom sigurnošću.

Pored toga, AV-komparativci su otkrili da VIPRE Antivirus ima preko 99 posto stope otkrivanja i minimalne lažne alarme, posebno u usporedbi s više poznatim opcijama poput McAfee, Symantec i Trend Micro.

AV-Comparatives također nije jedini neovisni laboratorij za testiranje koji iznimno dobro ocjenjuje VIPRE Antivirus. Virus Bulletin otkrio je da je VIPRE otkrio 100% vlastite liste testnog zlonamjernog softvera i preko 99 posto prilikom testiranja na ostalim popisima zlonamjernog softvera. VIPRE također nije imao lažne pozitivne rezultate na testiranju Virus Bulletin u kolovozu 2019. godine.

Prijavite se

Iskustvo nam govori kako softversku tvrtku možete izmjeriti po postupku prijave i instalacije.

Ono što je najvažnije, VIPRE vas ne prisiljava na automatsku obnovu. U stvari, možete se prijaviti bez odabrane automatske obnove, a VIPRE jasno pokazuje svoju mogućnost automatske obnove kako biste izbjegli zabune..

Pravila o automatskoj obnovi VIPRE antivirusnih programa

VIPRE Sigurnost je također vrlo transparentna u cijelom postupku kupnje i prijave, minimizirajući što više prepreka za kupnju programa (ili dobivanje besplatne probne verzije) i instaliranja softvera..

VIPRE Security jasno objašnjava što plaćate kada kupujete VIPRE antivirus. Cijena je navedena kao godišnja pretplata.

Iako je VIPRE u prošlosti gurao dodatne proizvode i usluge, od 2019. to više nije točno. Tvrtka sada uključuje sve značajke kao dio paketa.

stranica za antivirusno plaćanje vipre

Trošak zaštite jednog računala iznosi 43,99 USD za prvu godinu i 54,99 USD za svaku uzastopnu godinu za koje se odlučite koristiti uslugu. Također možete odabrati pokrivanje više računala za nešto višu, ali veliku pretplatu ili pokrivanje računala (e) više godina (što također dolazi s popustom). Možete pokriti do 10 računala ili Mac računala i unaprijed platiti do 4 godine.

Opcija 10 računala dobra je vrijednost ako vodite malu tvrtku, posebno s obzirom na to da je poslovna verzija softvera 24 dolara godišnje po računalu za 5 do 249 računala. Imajte na umu da poslovna inačica ima neke značajke koje se ne nalaze u kućnoj verziji, tako da je malo toga dajte prednost.

Uštedite 30%:  Naši čitatelji mogu uštedjeti 30% na gore navedenim cijenama korištenjem ove veze i dodavanjem koda za popust “COMP30VAS” na blagajni.

Minimalni zahtjevi sustava

Zbog naprednog softvera koji se koristi, VIPRE Antivirus je iznimno ograničen u koliko operativnih sustava radi. Prema VIPRE Securityu, treba vam 1 GB RAM-a i 1 GB prostora na tvrdom disku za Windows računala i 2 GB RAM-a za Mac računala.

Sljedeće verzije za Mac i Windows su podržane:

 • Windows 7 servisni paket 2 ili praktični skup
 • Windows 8.1
 • Windows 10 (sve verzije)
 • Mac OSX El Capitan 10.11
 • macOS Sierra 10.12
 • macOS Visoka Sierra 10.13
 • macOS Mojave 10.14
 • macOS Catalina 10.15

Instalacija i postavljanje

Postupak prijave i instalacije za VIPRE bio je prilično lak. Pozitivno, VIPRE izbjegava sumnjive prijave i programe kupnje koji rezultiraju da korisnici slučajno dodirnu neželjene ili neželjene usluge. Umjesto toga, kada odaberete domaću verziju proizvoda, dat će vam se samo softver i koliko računala i godina usluge želite.

Kao i kod većine usluga temeljenih na pretplati, možete je automatski obnoviti. VIPRE je jedna od rijetkih AV tvrtki koje ne nameću automatsku obnovu prilikom prijave.

Nakon što kupite svoj proizvod, dat će vam se ključ proizvoda koji ćete morati unijeti nakon preuzimanja programa.

Ako nakon preuzimanja dobijete poruku koja kaže da program može biti štetan, zanemarite ga. U mom slučaju, program se također prikazao kao "potencijalno štetan", ali to ima sve veze s mojom trenutnom zaštitom od virusa koja djeluje pretjerano zaštitnički. Nadmetanje virusnih programa često pogrešno identificira ostale virusne programe kao potencijalno štetne.

Prijavi se

Za otvaranje programa potrebno je unijeti ključ proizvoda. Nakon što unesete ključ proizvoda, instalacija može potrajati nekoliko minuta nakon što se program preuzme i instalira na vaše računalo, što uključuje ažuriranje na najnovije definicije virusa. VIPRE će također izvršiti početno "prvo skeniranje" na kraju instalacijskog postupka. U mom slučaju postupak instalacije trajao je oko 30 minuta, od čega je većina vjerojatno nastala u početnom prvom skeniranju.

Nakon preuzimanja i instaliranja VIPRE-a učinkovito se postavljate i spremni ste za korištenje programa. Već su postavljena određena podešavanja koja biste možda željeli promijeniti, poput zakazanih skeniranja, automatskog skeniranja, učestalosti automatskog brisanja iz karantene i ponašanja skeniranja.

Sučelje

vipre antivirusno sučelje

Ako ste koristili Zemana, Norton, AVG ili McAfee, VIPRE sučelje neće biti previše različito. Većina visokokvalitetnih programa virusa ima prilično jednostavna sučelja, zapravo više idu utilitaristički stil. U skladu s tim, sučelje za VIPRE je bez nereda, a lakoća kojom se možete kretati do željenih stvari vrlo je intuitivna.

Pronaći ćete tri glavna odjeljka u programskom ciklusu kroz: MyVIPRE, Račun, i Upravljati.

MyVIPRE tu ćete pronaći značajke skeniranja i zakazivanja, kao i pristup vremenskoj traci skeniranja kako biste vidjeli što su otkrila prethodna skeniranja. Također imate odjeljak s obavijestima koji vam omogućuje da li je vatrozid uključen, je li bilo ažuriranja definicija i kada će biti vaše sljedeće skeniranje (i koliko je prije trajalo vaše posljednje skeniranje).

Račun u odjeljku ćete pronaći status svoje pretplate, ključ proizvoda i brži pristup pomoći i podršci. Ovdje također imate mogućnost promjene pozadinske teme, što je vrlo moguće najmanje korisna opcija na raspolaganju. Sheme boja nisu vrlo impresivne. Postoji dobra šansa da ih prođete i vratite se unaprijed na unaprijed postavljenu shemu.

Treći odjeljak u sučelju je Upravljati, gdje ćete pronaći sve sigurnosne značajke. Evo odjeljaka za Antivirus, ažuriranja, e-pošta, vatrozid, i Privatnost. Da ne bismo bili suvišni, dat ćemo detaljniji pregled ovim značajkama kasnije u ovom pregledu.

Prema web stranici tvrtke, sljedeće glavne značajke uključuju:

 • Napredna Ransomware zaštita
 • Loš blokator web mjesta
 • Sigurnost e-pošte
 • Zaustavite web-prijetnje
 • Social Watch
 • Jednostavna instalacija VIPRE-a
 • Sve u jednom sigurnost računala
 • Čistač povijesti
 • Sigurna gumica za brisanje datoteka
 • Jednostavan za korištenje
 • Traži čuvara
 • Filter za neželjenu poštu
 • firewall
 • Automatska ažuriranja sigurnosti softvera
 • Odmah otkrivanje novih prijetnji
 • Sustav protiv zlonamjernog softvera visoke performanse

Sigurnosne značajke za VIPRE Antivirus

VIPRE ima neke očekivane sigurnosne značajke, kao i neke koje su mi bile potpuno nove.

Skeniranje

skeniranje antivirusnih programa

Kao i kod većine antivirusnih programa, možete izvršiti i potpuno, brzo ili prilagođeno skeniranje sustava i možete zakazati skeniranje u određenim intervalima. Program je unaprijed postavljen da izvrši potpuno skeniranje sustava nedjeljom u 22:00, a brzo skeniranje svaki dan u 10:00. Možete ih izbrisati ili zadržati i dodati u nove rasporede skeniranja. Raspored skeniranja može koristiti jednu od tri različite vrste skeniranja, doba dana i doba tjedna. Možete skeniranju dati i naziv.

Brisanje zakazanih skeniranja vrši se desnim klikom na skeniranje i pritiskom na brisanje iz skočnog izbornika. To nije bilo odmah očito i mogu zamisliti svijet u kojem netko možda ne shvaća kako izbrisati skeniranja, što izaziva puno frustracija. Da bi se korisnicima pružila bolja pomoć, VIPRE Security bi moglo biti pametno staviti opciju brisanja u prozor s izbornikom za planiranje redovitog skeniranja.

Dodatne mogućnosti skeniranja i još mnogo toga

VIPRE Antivirus nudi i ono što nazivaju svojom VIPRE RapidScan tehnologijom. Prema opisu, ova će značajka "skenirati samo datoteke koje su nove ili su modificirane od zadnjeg skeniranja." Zapravo sam ovu značajku smatrao nevjerojatno korisnom i štedi vrijeme. Morate ponovo zamijeniti svaku datoteku, čak i ako se nije promijenila ili nije nova, može biti zamorno, pogotovo ako imate veliki datotečni sustav.

Nakon skeniranja možete odabrati karantenske datoteke ili ih izbrisati. VIPRE antivirus uključuje neke "napredne" metode zaštite, uključujući mogućnost skeniranja datoteka kad se otvore ili kopiraju. Također možete odabrati skeniranje pojedinačnih datoteka na zahtjev pomoću prilagođenog skeniranja.

Za ovu recenziju stavljam različite mogućnosti skeniranja. Dio razloga testiranja skeniranja je utvrditi koliki će dio skeniranja utjecaja imati na sistemske resurse. Skeniranje ponekad može biti prilično razarajuće, a neki će antivirusni softver tijekom procesa skeniranja pojesti toliko resursa sustava da računalo postane neupotrebljivo. To se posebno odnosi na računala koja već imaju ograničene resurse zbog slabije kvalitete procesora i čipseta.

Ovaj slučaj, izvršio sam ovaj test na ASUS Netbooku sa sljedećim specifikacijama:

 • Intel Atom CPU @ 1,33GHz
 • 2 GB RAM-a
 • 32-bitni OS, x64 procesor

Kao što vidite, sam sustav nije posebno moćan za početak, tako da bih za računalo s ograničenim resursima poput mog testnog računala gotovo sigurno trebao antivirusni program koji neće pojesti moje resurse. VIPRE Security tvrdi da njihov VIPRE softver "ne usporava vaše računalo". Moja pretpostavka je da se ovaj zahtjev postavlja za svako računalo koje ispunjava sistemske zahtjeve (koje je ispunio moj netbook). Test svih mogućnosti skeniranja izvediv je način za testiranje ove tvrdnje.

Za testiranje značajki skeniranja izveo sam četiri ispitivanja:

 • Brzo skeniranje
 • Potpuno skeniranje sustava
 • Prilagođeno skeniranje
 • Pregled skeniranja

Prilikom skeniranja tražio sam sve sljedeće:

 • Broj skeniranih datoteka
 • Vrijeme skeniranja (početak do kraja)
 • Potrošnja resursa sustava (postotak CPU-a, memorije (u MB) i diska (u MB))
 • Datoteke su skenirane
 • Procesi su skenirani
 • Ispitane su stavke registra
 • Kolačići su skenirani
 • Ukupno skeniranih predmeta
 • Je li testni virus bio lociran i stavljen u karantin

Brojevi upotrebe sustava imaju tendenciju da fluktuiraju čak i kada ne pokreću skeniranja sustava, ali će doći do većih brojeva tijekom izvođenja skeniranja. Dao sam opći raspon za većinu njih, kao i "visok" broj za skeniranja.

Također sam preuzeo inertni test EICAR virusa kako bih odredio hoće li skeniranje pokupiti viruse i upotrijebio sam živi uzorak virusa u zatvorenom testnom okruženju sustava da bih odredio može li VIPRE također pokupiti i očistiti prave viruse..

Usporedba rezultata skeniranja

Nema skeniranja Brzo skeniranje Potpuno skeniranje sustava Prilagođeno skeniranje Planirano skeniranje (brzo w / RapidScan)
Datoteke su skenirane N / A 5367 232526 N / A 5367
Procesi su skenirani N / A 318 312 N / A 318
Stavke registra skenirane N / A 39.178 39.174 N / A 39.180
Kolačići su skenirani N / A 66 66 N / A 66
Ukupno skeniranih stavki N / A 44.929 272078 N / A 44.931
Vrijeme skeniranja N / A 25 minuta 1 sat 47 minuta N / A 12 minuta
Pronađen test test? N / A Da Da N / A Ne
Korištenje CPU-a (%) ~ 5% - 10% ~ 12 - 60% ~ 12 - 60% ~ 5 - 12% ~ 5% - 12%
Upotreba memorije (MB) ~ 60 MB ~ 180 MB ~ 200 MB ~ 145 MB ~ 190 MB
Upotreba diska (MB) ~ 0,1 MB ~ 0,1 - 8,0 MB ~ 0,1 - 16 MB ~ 0,1 - 12 MB ~ 0,2 - 21 MB

Brzi rezultati skeniranja

Rezultati brzog skeniranja bili su zanimljivi. VIPRE je lako pronašao test EICAR-a na mom sustavu. Iako je skeniranje trajalo mnogo duže od onoga što bih nazvao "brzo", za 25 minuta to nije bilo najduže što sam doživio za brzo skeniranje. Vremena skeniranja uvijek će se razlikovati za različita računala, pa smatram da je to donekle razlog zašto je računalo koje sam koristio za testiranje, mada gotovo sigurno u završnici, jer se zove brzo skeniranje. Ipak, duljina i broj provjerenih područja ukazuju na to da je VIPRE brzo skeniranje bilo dosta temeljito.

U nekom trenutku tijekom postupka skeniranja za brzo skeniranje broj skeniranih procesa i datoteka izgledao je kao da se resetira. Je li ponovno pokrenut postupak skeniranja bez mog unosa i bez zakazanog skeniranja? Vjerojatno ne. Nakon što je skeniranje završeno, dobio sam poruku u kojoj stoji da je brzo skeniranje pronašlo neke procese zlonamjernog softvera, te predložio pokretanje "drugog sloja skeniranja", npr. Potpuno skeniranje:

VIPRE antivirus

Ovo je bio moj prvi put da nailazim na takvu poruku, što opet čini se da ukazuje na to da je brzo skeniranje prilično temeljito samo po sebi, ali ujedno je i moj prvi pokazatelj da će potpuno skeniranje biti vrlo pažljivo (čitaj: dugotrajno).

S mojim ionako ograničenim resursima sustava, brzo skeniranje uzrokovalo je značajne poremećaje u sustavu. Ne toliko da mi je računalo postalo neupotrebljivo, ali učitavanje programa i web stranica znatno se usporilo. Mogu zamisliti da bi se netko mogao prilično frustrirati ako nisu znali da je skeniranje sustava zakazano i da radi u pozadini.

Potpuni rezultati skeniranja

Kao što se i očekivalo, potpuno je skeniranje trajalo mnogo duže i mnogo je temeljitije u broju skeniranih datoteka. U stvari, potpuno skeniranje prešlo je više od toga 43 puta broj datoteka kao brzo skeniranje. Srećom, skeniranje nije bilo potrebno 43 puta.

U sat i 45 minuta osjetio sam da je potpuno skeniranje VIPRE-a razmjerno dugo za potpuno skeniranje. Ono što sam primijetio je da je skeniranje potrošilo znatno veću količinu resursa sustava, iako ne toliko više da je utjecaj na sustav bio drugačiji od onog koji sam doživio s brzim skeniranjem..

Planirano skeniranje s RapidScanom

VIPRE skeniranje

Značajku skeniranja rasporeda testirao sam pomoću brzog skeniranja s uključenom tehnologijom RapidScan. Svrha je ovdje bila dvostruka: provjeriti funkcionira li planirano skeniranje i vidjeti radi li RapidScan.

Zakazani pregled naišao je na pomalo štucanje. Otkrio sam da se planirano skeniranje neće pokrenuti ako program ažurira svoje definicije opasnosti od virusa. Skeniranje također ne možete izvršiti ručno kada se to dogodi. Ažuriranja definicija virusa potrajala su nekoliko minuta, što mi je barem dalo priliku da vidim hoće li se postupak skeniranja pokrenuti automatski nakon zaustavljanja skeniranja. Srećom, uspjelo je. Moje planirano skeniranje obavilo se osam minuta iza rasporeda.

Pregled je imao zanimljive rezultate. Najvažnija od njih je činjenica da je RapidScan smanjio vrijeme skeniranja za više od polovice. Ovo je prvenstveno "dokaz koncepta", jer je 12-minutno trajanje skeniranja bilo mnogo ugodnije od 25 minuta od prvog brzog pregleda. Učinak sustava se također nije značajno razlikovao od normalnog brzog skeniranja.

Ipak, RapidScan nije pokupio testni virus. Ovo može imati više veze s činjenicom da je datoteka "nepromijenjena" od zadnjeg pregleda kad je skeniranje preuzeta, tako da nije bilo razloga za identifikaciju u skeniranju..

Pravi scenarij virusa

Za testiranje virusa uživo koristio sam metodu na kojem se nalazi pikado na svom stroju. Upotrijebio sam istu metodu koju sam koristio u našem vodiču o uklanjanju i sprečavanju zlonamjernog softvera do velikog učinka.

Comparitech ne preporučuje preuzimanje i testiranje pravih virusa ako niste istraživač virusa ili ispitivač.
Ovi programi mogu nanijeti značajnu štetu vašem stroju i mogu se širiti na nepredvidive načine ako nisu pravilno testirani.

Na računalo sam instalirao nekoliko različitih zlonamjernih datoteka. Većina je vrsta u koju biste naišli ako slučajno kliknete na lošu vezu, iako je to bila kombinacija generičkih programa, virusa, trojana i adwarea.

Prvo sam pokrenuo brzo skeniranje s uključenom značajkom VIPRE RapidScan. To je učinjeno kako bi se vidjelo hoće li brzo skeniranje identificirati viruse, što bi bilo s njima ako ih pronađe (. Npr., U karanteni ili mi pošalje poruku da trebam izvršiti potpuno skeniranje) i da se utvrdi kako Pa, RapidScan bi radio u stvarnom scenariju virusa.

Ovdje su rezultati bili ohrabrujući. Skeniranje je bilo brzo (17 minuta) i pokupio je tri trojana. Svi su automatski postavljeni u karantenu. VIPRE mi je dao mogućnost da dva premjestim iz karantene ili ih izbrišem ili dopustim. Također bih im mogao dopustiti trajno, sigurnosno obilježje ako otkrivena prijetnja nije zapravo virus. Za jedan virus VIPRE mi nije pružio više mogućnosti od karantene. Nisam ga mogao izbrisati niti premjestiti virus iz karantene. Zaglavilo se tamo. Mogao bih ga, međutim, izbrisati u naprednijim postavkama upravljanja.

VIPRE skeniranje

S obzirom da su i brzo i brzo skeniranje (bez RapidScana) i potpuno skeniranje, ovaj test mi je dao povjerenje da će VIPRE prilično dobro pronaći viruse. Možda će vam biti najbolje zakazati potpuno skeniranje bez RapidScan-a jednom tjedno, a zatim bilo koje drugo skeniranje tijekom tjedna s RapidScan-om kako biste smanjili vrijeme skeniranja i utjecaj na sustav..

Kada se virusi nalaze, traka razine prijetnje pokazuje koliko je virus ozbiljan. Boje su ovdje uobičajene: crvena znači jako loše, dok žuta označava virus koji je sumnjiv, ali nije super problematičan. Siva označava datoteku koja najvjerojatnije ne predstavlja problem, već samo može predstavljati probleme. Također vam se prikazuje broj tragova virusa koji postoje na vašem računalu i vrsta virusa.

Nakon što je odlučio izbrisati locirane viruse, VIPRE mi je predložio da izvršim skeniranje drugog sloja, što je samo potpuno skeniranje. Odlučio sam izvršiti potpuno skeniranje kako bih vidio hoće li program otkriti nešto drugo. Ponekad se virusi mogu ponoviti i sakriti u sustavu, tako da bi ih dobro skeniranje trebalo iskoristiti.

Aktivna zaštita

VIPRE ima vrlo temeljitu uslugu aktivne zaštite. Zajednička značajka, VIPRE verzija aktivno skenira i izvršava zadatke u svim sljedećim područjima:

 • Kada se otvore ili kopiraju datoteke pregledavaju datoteke
 • Blokira potencijalno zlonamjerne procese
 • Gleda unutar arhiva

Za aktivnu zaštitu možete uključiti i "Tihi način rada". To jednostavno vodi računa o tim prijetnjama bez obavještavanja korisnika. Možete ili ne želite izabrati ovu značajku jer se aktivna zaštita može prijaviti na procese koji zapravo nisu zlonamerni i zatvoriti ih u skladu s vašim željama.

Otkrio sam da je aktivna zaštita vrlo učinkovita, jer sam je morala isključiti kako bih napravila testiranje uživo na virus. Kad sam ga ostavio uključenim, učinkovito me spriječio da instaliram žive uzorke virusa. Na slikama u nastavku, primjerice, pokušao sam izvršiti uzorak virusa (uzorci zlonamjernog softvera dolaze inertni, ali mogu se promijeniti u pravi format promjenom proširenja datoteke) i potpuno su blokirani. VIPRE je ustvari izbrisao datoteku:

VIPRE VIPRE

Zaštita ivica

VIPRE Security ovu značajku opisuje na sljedeći način: "Zaustavlja iskorištavanje i druge prijetnje na mreži od većine web-preglednika."

Ovaj opis zvuči točno onako kako jest. Zaštita ruba sprječava korisnike da preuzimaju zlonamjerne viruse. Uspio sam lako preuzeti uzorke uživo jer su datoteke napravljene inertno, komprimirane su i zaštićene lozinkom, ali aktivna, zlonamjerna preuzimanja i veze blokiraju se.

Web filtriranje

Ovo je VIPRE-ovo standardno web filtriranje, uobičajeno s većinom virusnih softvera i čak je sad uključeno u većinu web preglednika. Ovo nije ništa jedinstveno i postoji dobra šansa da na računalu imate više oblika ovog oblika, pogotovo ako koristite Windows. Možete promijeniti postavke tako da dopustite blokiranje nekih web lokacija čak i ako su sigurne. Ako to radite u VIPRE-u, morat ćete to učiniti i u bilo kojem drugom programu za filtriranje web mjesta, poput ugrađenog filtra Google Chrome.

Rukovanje prijetnjama automatski

Kada vršite skeniranje ili kada su aktivne druge metode praćenja, možete postaviti ponašanje VIPRE-a tako da ih automatski rukuje umjesto vas ili omogućava da sami upravljate onim što se događa s datotekama. Ako ne vjerujete VIPRE-u da pravilno upravlja potencijalnim prijetnjama (npr. Stalno brišete datoteke koje ne bi trebalo uklanjati), najbolje je isključiti tu značajku. Program je međutim prilično sofisticiran i obično će obrisati samo prijetnje koje su očigledno zlonamjerne, dok će nesigurne datoteke dobiti karantenu.

Dodatne mogućnosti skeniranja

Pored glavnih skeniranja, postoji nekoliko drugih mogućnosti skeniranja:

 • Dostupno skeniranje: Vrši brzo skeniranje u slučaju da je propušteno skeniranje iz bilo kojeg razloga
 • Skeniranje drugog sloja: Automatski izvrši potpuno skeniranje ako brzo skeniranje otkrije prijetnje koje se ne mogu baviti samim brzim skeniranjem
 • Skeniranje prijenosnih pogona: Tijekom pretraživanja virusa skenira sve izmjenjive pogone
 • Pojedinačno skeniranje datoteka: Da biste skenirali pomoću VIPRE, možete desnom tipkom miša kliknuti bilo koju datoteku ili mapu na računalu

Ostali alati

VIPRE uključuje nekoliko drugih alata za podudaranje njihovih antivirusnih alata:

 • Uključite programe niskog rizika prilikom skeniranja i uz aktivnu zaštitu
 • Omogućuje da se izabrane datoteke i mape izuzmu iz skeniranja
 • Probudite računalo iz sna i izvršite zakazane pretrage
 • Uštedite bateriju odgađajući ažuriranja i preskočeno planirano skeniranje na bateriji

Zaštita e-pošte

VIPRE nudi alate koji vam mogu pomoći i u zaštiti e-mailova od prijetnji. To se uglavnom odnosi na Outlook korisnike. Ipak, alati za zaštitu e-pošte uključuju:

 • Filtriranje neželjene pošte za Outlook
 • Skeniranje virusa za dolazne i odlazne poruke e-pošte
 • Anti-phishing, koji kopiju e-pošte šalje i u karantenu
 • Ispituje nedavnu povijest e-pošte radi prijetnji

firewall

Danas su vatrozidi standardni za zaštitu od virusa. Kao i kod web filtriranja, postoji dobra šansa da vaše računalo već ima vatrozid. Uključivanje zaštitnog zida VIPRE-a u ovom slučaju nije obavezno. No ako ne vjerujete ugrađenom vatrozidu za Windows, možda bi bilo dobro koristiti opsežniji VIPRE vatrozid.

VIPRE vatrozid uključuje sljedeće značajke:

 • Filtrira dolazni i odlazni promet
 • Omogućuje vam stvaranje iznimki za način na koji vatrozid obrađuje različit podatkovni promet
 • Zapisi dnevnika idu u neotvorene portove
 • "Nevidljivi način", koji omogućuje vašem računalu da automatski ignorira neke vrste skeniranja zlonamjernih porta
 • Uključite vatrozid tokom pokretanja računala
 • Zaštitite se od napada unutar iste mreže (izvrsno za one koji koriste javne wifi mreže)
 • Upravljanje mrežom
 • Zaštita procesa za zaštitu od napada na pokrenut softver na vašem računalu
 • Inteligentni vatrozid koji pomoću svojih odgovora može naučiti što bolje prihvatiti i odbiti

Privatnost

VIPRE zaista sjaji s nekim od svojih alata za zaštitu privatnosti. Mnoge od njih su jedinstvene za VIPRE, s paralelama koje su neuobičajene među drugim popularnim antivirusnim programima. Alati za privatnost uključuju sljedeće:

Social Watch

VIPRE se može povezati s vašim Facebook računom i skenirati vašu vremensku traku na Facebooku radi zlonamjernih prijetnji. Morat ćete se prijaviti na svoj račun putem programa, što znači davanje dozvola VIPRE-u. Imajte na umu da to znači da će VIPRE imati puno podataka o vama putem vašeg Facebook računa. Ako ste posebno svjesni sigurnosti, idite naprijed i izbjegavajte ovu. Koristan je alat, ali ne onaj koji želite ako želite ograničiti tko ima pristup vašim podacima.

Ako odlučite koristiti Social Watch, možete ga postaviti na skeniranje u redovitim intervalima, kao što su svaka dva sata. VIPRE vam također omogućava da provjerite povijest onoga što je Social Watch radio s pristupom svom računu.

Pogledajte također: Naš vodič za privatnost i sigurnost Facebooka.

(Kao sporedna napomena, sam nisam testirao ovu značajku jer nisam osobito željan VIPRE Securityu dati takav pristup svom računu na društvenim mrežama.)

Secure File Eraser

Kao što VIPRE Security tvrdi za ovaj: „Sigurno i potpuno uklonite sve tragove datoteka s vašeg računala.“ Ovo je više od jednostavnog brisanja u kantu za smeće i više nego samo pražnjenje kante za smeće. Sve što treba učiniti jest izbrisati podatke, a zatim izbrisane podatke prebrisati s glupostima kako ih ne bi bilo moguće povratiti, čak i uz naprednu računalnu forenziku. Postoje zasebni programi koje možete kupiti s pravim novcem kako biste to učinili za vas ili neki koji su besplatni. Ovo je prava blagodat za one koji žele maksimalnu privatnost.

Čistač povijesti

VIPRE antivirus

VIPRE-ov History Cleaner je jednostavniji i brži način čišćenja povijesti pregledavanja. Odnosi se na temp mape koje često budu zanemarene. Istovremeno briše datoteke povijesti iz svih vaših web preglednika.

Pomoć i podrška

Podrška VIPRE Sigurnosti pomalo frustrira. Ja, kao i većina ljudi, pretpostavljam) ne želim zvati korisničku podršku nakon dosta groznih priča o korisničkoj podršci. Radije koristim podršku za chat kada je ponuđena. VIPRE Security nudi podršku na chatu na svojoj web stranici, pored e-pošte, telefonski sustav za pomoć, članke o podršci i sada već standardne forume za samopomoć za najčešće probleme.

Podrška bolno nedostaje opcija pretraživanja ključnih riječi u forumima i odjeljku "rješenja". Ako imate zajednički problem, morate mnogo ručno kopati.

Tvrtka se prilično oslanja na svoje forume, koji su pomalo zanimljivi, iako korisni u mjeri u kojoj se morate nadati da je netko već postavio vaše pitanje i dobio odgovor. Svatko može objaviti novu temu. Iz gledanja na poruke na forumu ne izgleda da VIPRE Security reagira na sve postove, ili čak pravovremeno na one na koje oni odgovore. Da bi bili pravedni prema VIPRE sigurnosti, na mnoga pitanja na forumu nisu ona na koja razumno mogu pokušati odgovoriti ili su ona na koja bi se lakše odgovorilo putem ulaznice za podršku ili pomoću chata sustava.

U skladu s tim, pokušao sam pomoću sustava za chat dobiti jednostavan odgovor koji nisam mogao pronaći nigdje na web mjestu: "Što je ograničenje verzije operacijskog sustava Android za aplikaciju VIPRE Mobile?" Otvorio sam pitanje podrške za chat za ovo , a nakon unosa mog imena, adrese e-pošte i broja telefona (zašto mi je potrebno to dati?), čekao sam oko dvije minute za agenta. Nakon dvije minute, sustav me pokrenuo, rekavši da nema raspoloživih agenata.

Radno vrijeme i više

Da li VIPRE Security ima određene sata dostupnosti za podršku za chat? Ako to urade, ne objavljuju ih nigdje što je očito.

Sljedeći sam put otvorio kartu za podršku. Ulaznica za podršku zahtijevala je neke osnovne podatke, uključujući moj telefonski broj (opet, zašto?). Također su joj trebale detaljnije informacije o operativnom sustavu, softveru i dalo mjesto za detaljnije pisanje o mom problemu. Također sam imao mogućnost označiti prioritet svoje karte kao "nizak", "srednji", "visok" ili "hitan". Očito, moje pitanje nije bilo potpuno hitno, ali tko bi zapravo odabrao nešto drugo osim "hitno" "Ako je utjecalo na to koliko brzo dobivate odgovor?

Odgovor sam dobio manje od 24 sata sljedećeg radnog dana. VIPRE Security navodi da većina odgovora dolazi u roku od 24 sata, pa je to u skladu s njihovom navedenom politikom.

Što se tiče pomoći i podrške, čini se da VIPRE Security ima uspostavljene dobre sustave, ali neke bi osnovne informacije mogle olakšati. Uz to, trebali bi odrediti jesu li odredili sate za svoj chat sustav i telefonsku podršku. Ako ih nema, tada je odustajanje od sustava za podršku na chatu jer nijedan agent nije dostupan korisno je.

Učinkovitost kao sigurnosno rješenje

Veliki broj korisnih alata VIPRE-a čini ovaj softver vrlo učinkovitim sigurnosnim rješenjem.

Skeniranje je izuzetno temeljito, a VIPRE Security redovito ažurira svoje definicije virusa. Trenutno postoje preko 58.500 definicija virusa da program može prepoznati. Također je dizajniran za izbacivanje zastava upozorenja na programe i operacije koje izgledaju zlonamjerno. Kao i većina virusnih programa, VIPRE će vam dati mogućnost da ih provjerite pojedinačno u slučaju lažnih pozitivnih rezultata.

Činjenica da možete prilično nadgledati s ovim softverom, čini VIPRE izuzetno učinkovitim, sveobuhvatnim sigurnosnim alatom. Ako se pretplatite na pretplatu za mobilnu verziju programa, ona je znatno korisnija za većinu potrošača.

Dodatne nagrade i priznanja

AV-Comparatives nije jedini neovisni laboratorij za testiranje koji daje izvrsne rezultate VIPRE Antivirus. Uz AV-komparativ, ovaj alat je certificiran od strane ISCA laboratorija, Vodič za proizvode za sigurnost proizvoda, AV-test institut i virusni bilten.

Posjetite VIPRE

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 81 =

Adblock
detector