Călătorie selectivă Plex prin VPN

Configurația simplă și simplă a Plex-ului a făcut ca serverul media să fie ales pentru mulți utilizatori, dar faptul că toate filmele și muzica dvs. într-un singur loc nu înseamnă mult dacă nu vă puteți conecta.

Plex VPN - Cum funcționează Plex
Conexiunile private și criptate sunt mai populare ca niciodată, dar dacă serverul dvs. Plex devine pe web printr-o VPN, nu îl veți putea accesa prin straturile de securitate.

Iată tot ce aveți nevoie pentru a vă face serverul Plex transmis prin VPN fără a juca nicio protecție.

Începeți să dirijați Plex prin VPN

Este nevoie de câțiva pași pentru a face streaming Plex peste un VPN. Iată ce vă puteți aștepta:

  • Dati serverului dvs. Plex o adresa IP statica
  • Notează câteva setări Plex
  • Activați redirecționarea porturilor în router
  • Configurați VPN-ul pentru a permite accesul fără restricții la plex.tv

După aceea, vă puteți conecta perfect la serverul dvs. privat Plex din orice parte a lumii, folosind aplicația sau un browser web, indiferent de cât de sigură este conexiunea dvs. la internet de acasă..

Tot acest proces se numește rutare selectivă și este un instrument puternic de rețea de știut. Dacă doriți să știți ce VPN vă recomandăm, vom descrie acest lucru puțin mai târziu în articol.

Configurarea serverului Plex

Există câteva lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a începe să faci modificări în rețeaua ta. Vă rugăm să rețineți că toți acești pași ar trebui să se desfășoare pe serverul dvs. media de streaming Plex.

Dati serverului dvs. Plex o adresa IP statica

Dacă nu ați făcut-o deja, asigurați-vă că oferiți serverului dvs. Plex o adresă IP statică. Acest lucru vă va permite să configurați redirecționarea portului în mod corespunzător și vă veți asigura că orice modificări aduse configurației VPN sau routerului dvs. vor continua să funcționeze după o repornire.

Pentru a seta o adresă IP statică, deschideți mai întâi Panou de control.

Plex VPN - Panoul de control 1
Apoi apasa Vizualizați starea rețelei și sarcinile în Retea si internet categorie.

Plex VPN - Panoul de control 2
În bara laterală, faceți clic pe butonul Schimbă setările adaptorului legătură.

Plex VPN - Panoul de control 3
Faceți clic dreapta pe conexiunea principală de rețea pentru computer și faceți clic pe butonul Proprietăți articol din meniu.

Plex VPN - Setări adaptor 1
A scoate in evidenta Protocolul Internet Versiunea 4 (TCP / IP 4) și faceți clic pe butonul Proprietăți buton.

Plex VPN - Setări adaptor 2
În cele din urmă, selectați o adresă IP statică pentru serverul dvs. Plex, completați portal și DNS informații și faceți clic pe butonul O.K buton. Ia notă de adresa IP, vei avea nevoie mai târziu pentru a configura VPN-ul.

Rețineți că o adresă IP statică bună va fi în afara domeniului DHCP al routerului. În acest caz, routerul meu transmite adrese de la 192.168.1.150 la 192.168.1.254, deci alegerea 192.168.1.100 este sigur.

Când un router atribuie o adresă IP care este deja folosită în rețea, aceasta provoacă un conflict, deci verificați dublul setările DHCP ale routerului dvs. înainte de a atribui o adresă statică.

Plex VPN - Google DNS
Atunci când alegeți serverele DNS statice, este bine să folosiți un mix. În această configurație, mai întâi folosesc routerul meu, 192.168.1.1, care transmite căutările DNS către furnizorul meu de servicii de internet. Ca rezervă, am ales un server Google gratuit și sigur la 8.8.4.4 sau 8.8.8.8

Ați terminat de setat un IP static.

Notează setările Plex

Înainte de a configura VPN-ul pentru a trece traficul Plex direct pe serverul dvs., va trebui să vă conectați la Plex prin interfața web pentru a confirma setările dvs..

Clientul web Plex este accesibil prin intermediul acestui link, sau făcând clic dreapta pe pictograma tăvii și selectând Deschide Plex ... articol din meniu.

Plex VPN - Setări Plex 1
Odată ce consola este deschisă, faceți clic pe butonul Setări link pe bara laterală din stânga.

Plex VPN - Setări Plex 2
Clic Acces de la distanță în bara laterală din stânga.

Plex VPN - Setări Plex 3
Notează portul pe care îl folosește Plex pentru acces de la distanță, astfel încât să-l poți folosi, împreună cu adresa IP statică, pentru a configura routerul în pasul următor. În majoritatea cazurilor, acest lucru va fi port 32400.

Acum, dacă serverul dvs. Plex are o adresă IP statică, OpenVPN a fost instalat și sunteți sigur de setările corespunzătoare ale portului, puteți trece la configurarea rețelei dvs. locale.

Configurarea rețelei dvs. locale

Următorul pas este să spuneți routerului dvs. unde să trimiteți conexiunile Plex primite. În acest caz, va fi la adresa IP statică a serverului dvs. Plex.

Activați redirecționarea porturilor în router

În primul rând, conectați-vă la interfața web a routerului. Acest link sau acest link va funcționa pentru majoritatea cititorilor. Va trebui să vă autentificați cu numele de utilizator și parola corespunzătoare.

Plex VPN - Setări router 1
După ce v-ați conectat la routerul dvs., va trebui să găsiți setările pentru redirecționarea porturilor. În acest router Linksys, este găsit în secțiunea Securitate în bara laterală din stânga, apoi pe Aplicații și jocuri tab. Routerul dvs. poate fi diferit.

Plex VPN - Setări router 2
După ce ați găsit setările de redirecționare a portului pentru routerul dvs., completați-le cu informațiile serverului dvs. Plex.

Numele aplicatiei nu are sens și face ușor să identificăm cu ce aplicație lucram. Puteți să-l setați la orice, dar Plex are sens.

Port extern spune routerului exact unde să caute traficul Plex pe internet. Poate fi setat la orice, în afară de o mână de numere rezervate. Este convenabil să folosești 32401.

Portul intern spune routerului exact unde să trimită traficul Plex pe LAN. Ați notat acest port în timp ce configurați serverul Plex. Valoarea implicită este 32400.

Protocol dictează ce tip de trafic este permis să fie transmis. Setați-l pe „TCP” sau „Ambele”, dar este nevoie doar de TCP.

IP dispozitiv specifică adresa IP statică a serverului dvs. Plex. Ați notat acest număr în timp ce configurați serverul dvs. Plex.

Activat caseta de selectare vă permite să activați și să dezactivați redirecționarea portului pentru Plex. Asigurați-vă că este activat.

După ce ați terminat, faceți clic pe butonul O.K buton și ieșiți din interfața web pentru router.

Configurarea VPN

Acum, când routerul a fost setat să redirecționeze portul corespunzător, puteți configura VPN-ul.
IPVanish este un serviciu VPN plătit, cu locații de server din întreaga lume.

Plex VPN - Protecție IPVanish
Îl recomandăm cu tărie tuturor celor care trebuie să poată naviga pe anonim pe web și să o facă fără încetiniri sau fișiere de configurare complicate asociate cu multe VPN-uri. IPVanish este unul dintre puținele VPN-uri care nu păstrează nicio formă de fișiere de jurnal, astfel încât activitatea dvs. este cu adevărat privată și nu va trebui să vă faceți griji pentru ISP-ul dvs. sau pentru alți care spionează activitatea dvs. online.

Ofertă pentru cititor: Economisiți până la 60% pentru planurile IPVanish

Dacă aveți fișiere de configurare pentru un alt server VPN, vă puteți conecta folosind OpenVPN. Vă vom arăta cum puteți configura Plex prin VPN folosind atât IPVanish cât și OpenVPN.

Instalați și configurați IPVanish

IPVanish este mult mai ușor decât OpenVPN pentru a instala și configura.

Dacă este deja instalat pe serverul dvs. Plex, puteți sări peste ghidul de instalare și să descărcați versiunea editată de Comparitech a IPVanish.config chiar aici. Doar asigurați-vă că îl salvați în locul potrivit, de obicei C: \ Fișiere de program \ IPVanish \ OpenVPN \

Plex VPN - IPVanish Splash
Pentru a instala IPVanish, accesați acest link și faceți clic pe butonul Descarcă acum buton. Pentru a descărca instalarea IPVanish va trebui să vă conectați la contul dvs..

Plex VPN - Instalare IPVanish 1
Rețineți calea, deoarece va trebui să editați un fișier de configurare în care alegeți să instalați IPVanish. Calea implicită în Windows este C: \ Fișiere de program \ IPVanish și de acolo ar trebui să-l instalați.

Plex VPN - IPVanish Setup 2
În continuare, computerul va trebui repornit după instalarea IPVanish.

Plex VPN - IPVanish Config 1
După repornirea computerului, deschideți o fereastră de explorare către calea pe care ați instalat-o IPVanish. Dacă urmați pas cu pas, va fi C: \ Fișiere de program \ IPVanish și va trebui să localizați directorul OpenVPN pentru a edita un fișier.

Plex VPN - IPVanish Config 2
Acum, deschideți directorul OpenVPN și faceți clic dreapta pe IPVanish.config apoi selectați tasta Deschis articol din meniu.

Plex VPN - IPVanish Config 3
Va trebui să-i spui Windows-ului să deschidă IPVanish.config folosind Notepad.

Plex VPN - IPVanish Config 4
După ce IPVanish.config este deschis pentru editare, adăugați traseu plex.tv 255.255.255.0 192.168.1.1 până la sfârșitul fișierului de configurare, apoi salvați-vă modificările.

Plex VPN - IPVanish Config 5
Apoi porniți IPVanish folosind comanda rapidă de pe desktop și conectați-vă la un server VPN, de obicei. Scriptul pe care l-ați salvat în fișierul dvs. IPVanish.config vă va spune conexiunea VPN să ignore traficul Plex și să îl direcționeze ca de obicei.

Dacă utilizați IPVanish ca furnizor VPN, puteți să treceți la ultimul pas.

Instalați și configurați OpenVPN

Instalarea OpenVPN este destul de simplă. Vrei să descarci instalatorul Windows aici. Săriți această secțiune dacă utilizați IPVanish sau aplicația unui alt furnizor VPN.

Plex VPN - Descărcare OpenVPN
Asigurați-vă că primiți programul de instalare OpenVPN Windows de pe site-ul web și nu codul sursă.

După descărcare, deschideți fișierul și dați-i permisiunea de a rula. Vor începe expertul de instalare și este bine să faceți clic cu ajutorul opțiunilor implicite. Când s-a terminat programul de instalare OpenVPN, faceți clic pe finalizarea și treceți la pasul următor.

Plex VPN - Instalare OpenVPN
Odată instalat OpenVPN, îl puteți configura. Procesul poate fi complicat, așa că am creat un fișier de configurare securizat pentru a fi importat și utilizat imediat. Te va conecta automat la un tunel OpenVPN gratuit din Statele Unite.

Plex VPN - OpenVPN Config 1
Fișierul nostru de configurare OpenVPN poate fi descărcat de aici. Dacă este necesar, fișierul de configurare poate fi editat în Notepad. După ce ați descărcat fișierul de configurare, trebuie să faceți câteva modificări rapide la OpenVPN și apoi îl puteți importa.

Plex VPN - OpenVPN Config 2
Căutați pictograma OpenVPN în tava de sistem.

Plex VPN - Configurare OpenVPN 3
Faceți clic dreapta pe pictogramă și selectați butonul Setări ... articol din meniu.

Plex VPN - OpenVPN Config 4
Apoi, faceți clic pe butonul Avansat fila.

Plex VPN - OpenVPN Config 5
În continuare, verificați Serviciu numai și faceți clic pe butonul O.K buton pentru a ieși.

Plex VPN - OpenVPN Config 6
Faceți clic din nou pe pictograma tăvii, dar de data aceasta selectați tasta Fișier de import… articol din meniu.

Plex VPN - OpenVPN Config 7
Apoi selectați fișierul de configurare Comparitech pe care tocmai l-ați descărcat și apăsați butonul Deschis butonul pentru a-l importa.

Plex VPN - OpenVPN Config 8
Veți vedea acest mesaj când fișierul a fost importat cu succes.

Plex VPN - Configurare OpenVPN 9
Acum, faceți clic dreapta pe pictograma tavă OpenVPN din nou și de data aceasta selectați tasta Conectați articol din meniu.

Plex VPN - OpenVPN Config 10
Apoi va apărea un mesaj și vă va spune că ați stabilit un tunel VPN și s-a schimbat adresa dvs. publică IP.

Plex VPN - Configurare OpenVPN 11Pictograma tăvii va deveni verde și atunci când vă conectați cu succes.

Configurarea dispozitivului mobil

Cea mai bună parte a acestei metode este că nu există absolut nicio configurare de făcut pe dispozitiv. Serverul dvs. Plex va putea răsfoi restul internetului în mod anonim, însă, atunci când vine vorba de streaming media, lucrurile vor funcționa ca de obicei.

Plex VPN - Configurare dispozitiv
Acum, fiecare client Plex - indiferent dacă este o tabletă Android, un iPhone, XBox, Smart TV sau un stick de streaming - acum se poate conecta perfect la serverul dvs., chiar dacă utilizați un VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 21 =

Adblock
detector