Cum să configurați Plex pe Chromecast și să profitați la maxim

Cea mai mare provocare de a configura Plex pe Chromecast este să descoperi modalități de a le transmite conținut fără a le lega computerul sau telefonul în timp ce te uiți. Plex on Chromecast funcționează foarte bine, folosind clientul lor web cu caracteristici complete pentru a trimite conținut la televizor fără a vă obliga să păstrați filmul pe un alt dispozitiv. Iată cum puteți configura cu ușurință Plex pe Chromecast.

Ce sunt Plex și Chromecast?

Plex este un server media care poate transmite conținut pe televizor, computer sau dispozitive mobile. Puteți utiliza Plex pentru a viziona filmele și emisiunile pe care le-ați descărcat. De asemenea, gestionează muzica și te va permite să iei biblioteca de muzică de acasă cu tine din casă.

Google a creat Chromecast ca un dispozitiv de streaming simplu și low cost, care va funcționa pe orice televizor cu port HDMI. Au fost unul dintre primele dispozitive de streaming de acasă pe piață și au o bază de utilizator stabilită.

Unul dintre lucrurile pe care Plex le face mai bine decât concurenții săi este să ofere asistență completă pentru fiecare dispozitiv și acesta este un avantaj uriaș. Puteți configura Plex pentru a arunca videoclipuri fără a bâlbâi sau a problemelor de sincronizare audio, chiar și pe dispozitive Chromecast de primă generație neputincioase.

Dacă Chromecast are o slăbiciune, nu există nicio modalitate de a instala aplicații sau de a transmite flux independent, precum majoritatea dispozitivelor concurente. Tot ceea ce doriți să vedeți pe televizorul dvs. acasă trebuie să fie „turnat” sau transmis în flux către Chromecast.

Dar suportul universal al Plex pentru Google Cast, împreună cu faptul că are o interfață web excelentă, o face o alegere excelentă pentru oricine deține un Chromecast.

Rulează Plex pe Chromecast în siguranță

Securitatea și confidențialitatea dvs. online sunt cu adevărat importante, iar uneori descărcarea sau streamingul de conținut vă poate pune în pericol. Vă recomandăm să vă conectați la un VPN atunci când utilizați serverul Plex sau orice alt computer pe care îl utilizați pentru a descărca videoclipuri sau a conținut în flux.

VPN-urile vă păstrează în siguranță criptându-vă conexiunea la internet, ceea ce face ca hackerii sau ISP-ul dvs. să nu vă spioneze datele sau să vizualizeze site-urile pe care le-ați vizitat. Acest lucru face, de asemenea, omul în atacurile din mijloc - încercări vizate de hackeri de a-ți fura parolele și identitatea - mult, mult mai dificil de efectuat.

Vă recomandăm IPVanish ca furnizor VPN, deoarece are cel mai bun suport pentru dispozitivele de streaming. Puteți chiar să vă orientați Chromecast-ul printr-un VPN sau să vă protejați dispozitivele de streaming Amazon Fire.

Cititorii Comparitech pot economisi până la 60% pe IPVanish aici.

Configurarea Chromecast

Dacă nu ați făcut-o deja, verificați dacă serverul dvs. Plex poate comunica cu dispozitivul Chromecast. Dacă Chromecast-ul dvs. este în funcțiune și v-ați confirmat că îl puteți trimite cu succes, puteți săriți la pasul următor.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

Ar trebui să puteți deschide adresa URL chrome: // cast în browserul dvs. Chrome și vizualizați o listă cu dispozitivele dvs. Ecranul dvs. ar trebui să arate așa cum se vede mai sus. În acest caz, treceți la secțiunea următoare.

Plex pe setările Chromecast

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

Dar dacă dispozitivul dvs. nu este configurat corect, atunci când mergeți la chrome: // cast URL în browserul Chrome veți vedea că așa se spune Faceți clic pentru a configura in loc de Gata de aruncat. În acest caz, urmați instrucțiunile și faceți clic pe link.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

Apoi faceți clic pe butonul Așezați-mă buton.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

Veți vedea că un spinner de progres apare sub imaginea dispozitivului.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

După ce dispozitivul Chromecast comunică cu computerul dvs., vi se va solicita să confirmați codul de pe televizor. Clic Următor → dacă codul se potrivește.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

Acum puteți denumi dispozitivul. Dacă aveți mai multe Chromecast în casa dvs., veți dori să alegeți un nume care să vă anunțe în ce cameră se află. Faceți clic pe Următor → pentru a trece la configurarea rețelei wireless.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

Completați detaliile rețelei dvs. wireless și ați terminat. Acum, serverul dvs. Plex ar trebui să poată vorbi cu dispozitivul Chromecast și să-l transmită în flux conținut utilizând interfața web sau aplicațiile mobile.

Plex on Chromecast - Configurarea Chromecast

După ce ai terminat, vei vedea Gata de aruncat afișat sub dispozitivul dvs. atunci când deschideți browserul dvs. Chrome chrome: // cast. Aceasta este indicația dvs. pentru că totul a fost configurat corect.

De asemenea, puteți configura dispozitivul Chromecast pe smartphone-ul dvs. utilizând aplicația Google Home. Procesul este foarte similar cu setarea acestuia pe computer și toți pașii sunt practic aceiași.

Acum, când Chromecast este gata de pornire, ar trebui să optimizați serverul dvs. Plex pentru transmiterea pe dispozitivele Chromecast.

Optimizarea Plex pentru Chromecast

Chromecast nu este cel mai puternic dispozitiv de streaming de pe piață. Dacă observați probleme de performanță, cum ar fi bâlbâiala sau sincronizarea audio, iată câteva setări pe care le puteți modifica pentru a le repara și a îmbunătăți redarea.

Configurație generală

Ar trebui să faceți două modificări la configurația dvs. generală pentru a reduce dimensiunea fișierelor pe care trebuie să le transmiteți către dispozitivul dvs. Chromecast. Acest lucru este util, deoarece Chromecastele au memorii mai mici de memorie decât dispozitivele Roku sau Fire TV.

Plex pe Chromecast - Configurare Plex

Începeți prin deschiderea clientului web Plex și faceți clic pe butonul Setări articol din meniu.

Plex pe Chromecast - Configurare Plex

Apoi derulați în jos și faceți clic pe butonul transcoder articol din meniu.

Cum să configurați Plex pe Chromecast și să profitați la maxim

Schimbă generalul Calitatea transcoderului setarea la preferă codificarea cu viteză mai mare. Dacă procesorul serverului dvs. Plex este lent, acest lucru vă va ajuta să eliminați tamponarea.

Plex pe Chromecast - Configurare Plex

Apoi, derulați în jos și setați tasta Presetare de fundal pentru transcodificarea x264 la Mediu sau mai sus. Această setare reduce dimensiunea fișierului fluxului, eliminând erorile de streaming cauzate de lățimea de bandă prea mică.

După ce ați făcut aceste modificări, faceți clic pe butonul salva buton și reveniți la biblioteca dvs. Plex.

Optimizarea videoclipurilor pentru Plex pe Chromecast

Plex este capabil să convertească un videoclip într-un format diferit, adaptat dispozitivului dumneavoastră. Aceasta se numește optimizare, iar videoclipurile optimizate pentru Chromecast nu vor proteja sau întârzia.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Dacă aveți în continuare probleme de streaming cu Plex pe Chromecast, ar trebui să generați o versiune optimizată a fiecărui film și să arătați că intenționați să faceți streaming. În cele mai multe cazuri, modificările pe care le-ați făcut deja vor fi suficiente, dar dacă dispozitivul dvs. încă se chinuie, acest lucru îl va remedia.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Selectați un profil de optimizare din meniul drop. După ce ați terminat de adăugat profilul Chromecast în următorii pași, va fi salvat un profil pe care îl puteți utiliza pentru a optimiza pentru Chromecast în viitor.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

După schimbarea profilului de optimizare la Personalizat, aruncați o privire la noile opțiuni pe care le aveți în meniul optimizare. Va trebui să schimbați numele profilului la Chromecast, setați platforma la Android, și schimbați calitatea la 2 Mbps, 720p. Este posibil să utilizați o calitate superioară dacă aveți un dispozitiv de a doua generație. Setarea de calitate scăzută va asigura fluxul dvs. va fi redat fără să omite.

După ce ați modificat aceste setări, faceți clic pe butonul Optimizați buton pentru a începe procesul de conversie a videoclipului.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Plex va afișa un mesaj care spune că videoclipul este optimizat pentru dispozitivul dvs. Faceți clic pe link pentru a monitoriza progresul videoclipului sau continuați să utilizați serverul dvs. Plex până când procesul este finalizat.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

De asemenea, puteți monitoriza progresul optimizării făcând clic pe butonul stare butonul din colțul din dreapta sus al clientului web Plex, apoi selectarea Conversie.

Când ecranul de conversie arată că optimizarea videoclipului dvs. este completă, îl puteți reda folosind instrucțiunile din pasul următor.

Redarea videoclipurilor optimizate

După ce ai optimizat videoclipul pentru Chromecast, redarea este ușoară.

Notă pictograma din colțul din stânga sus al afișului videoclipului. Acesta indică 2 versiuni diferite ale aceluiași videoclip și este un indiciu clar că videoclipul dvs. are o copie optimizată în biblioteca dvs..

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Pentru a lansa versiunea optimizată a videoclipului dvs., faceți clic pe meniul „…” și selectați „Redați versiunea…” din lista alegerilor. Alegeți ce versiune a videoclipului doriți să redați.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Selectați Chromecast - 1,9 Mbps, 720p pentru a reda versiunea videoclipului care a fost optimizată pentru Chromecast. Odată ce videoclipul începe să fie redat, îl puteți trimite pe dispozitivul dvs. urmând ghidul de mai jos.

Eliminarea videoclipurilor optimizate

Copiile optimizate ocupă aproape întotdeauna mai puțin spațiu decât versiunile cu rezoluție completă, dar le puteți elimina pentru a elibera spațiu pe disc. Este posibil să ștergeți copii optimizate direct de pe disc, dar va trebui să faceți ulterior o scanare completă a bibliotecii. Iată cum puteți elimina copii optimizate ale videoclipurilor dvs. prin Plex.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Din interfața web, faceți clic pe butonul Setări meniul.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Clic Versiuni optimizate din meniul din stânga.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

Veți vedea o listă cu tot conținutul optimizat în biblioteca dvs. Puteți șterge fișierele folosind Red X după cum se arată, sau faceți clic pe butonul Ștergeți toate versiunile buton pentru a elimina toate fișierele optimizate simultan.

Plex on Chromecast - Video optimizare pentru Chromecast

După ce eliminați un element din listă, Plex va șterge copia optimizată a videoclipului dvs. din bibliotecă și hard disk. Vi se va solicita să faceți clic pe butonul Elimina dacă sunteți sigur.

Copiile optimizate ale videoclipurilor pe care le eliminați astfel vor dispărea imediat din biblioteca dvs. Plex.

Transmiterea videoclipurilor Plex pe Chromecast

Indiferent dacă decideți sau nu să configurați Plex pentru Chromecast și să generați videoclipuri optimizate, veți începe și va opri distribuția în același mod.

Începerea redării

Pentru a începe redarea, deschideți o copie a videoclipului pe care doriți să îl difuzați pe computer sau pe dispozitivul mobil.

Plex on Chromecast - Redarea videoclipurilor pe Chromecast

Apasă pe Google Cast pictograma din colțul din dreapta sus al ecranului, apoi alegeți Distribuție ... din meniu.

Plex on Chromecast - Redarea videoclipurilor pe Chromecast

Specificați ce Chromecast doriți să utilizați.

Plex on Chromecast - Redarea videoclipurilor pe Chromecast

Apoi apasa da când vi se solicită să începeți redarea pe dispozitivul selectat Chromecast. Videoclipul va începe să se redea imediat pe televizor.

Deoarece dispozitivele Chromecast nu au o telecomandă, va trebui să vă întrerupeți și să căutați cu ajutorul computerului.

Oprirea redării

Când sunteți gata să opriți redarea unui videoclip în întregime, va trebui să spuneți Google Cast să renunțe la streaming.

Plex on Chromecast - Redarea videoclipurilor pe Chromecast

Deschideți interfața web a Plex și faceți clic pe butonul Google cast pictogramă în colțul din dreapta sus al ecranului.

Plex on Chromecast - Redarea videoclipurilor pe Chromecast

Va apărea un meniu drop. Sub dispozitivul Chromecast corespunzător, faceți clic pe Deconectat. Redarea se va opri și Chromecast-ul dvs. va reveni pe ecranul său de pornire.

Plex este cea mai bună alegere pentru dispozitivele Chromecast

După ce am testat Plex pe Chromecast timp de câteva săptămâni, sunt un convertit. Dacă aveți un dispozitiv Chromecast pe care vă bazați pentru streaming, nu există o alegere mai bună decât Plex. Opțiunile de casting se integrează bine în interfața web a Plex, mai bine decât o fac cu Kodi sau cu alte playere media. Apreciez, de asemenea, modul în care transmisia este transmisă serverului Plex, eliberându-vă dispozitivul mobil.

Nu sunt sigur că voi merge atât de departe încât să recomand Chromecast ca singurul dispozitiv media streaming, cu opțiuni precum Fire Stick sau Roku Express Amazon care oferă mai multe opțiuni de redare. Dar dacă aveți deja un Chromecast și căutați cel mai bun mod de a transmite media pe televizor, Plex on Chromecast este excelent.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Adblock
detector