Gledajte svoju Plex knjižnicu u Kodiju s dodatkom Plex Kodi

Kodi i Plex omogućuju vam streaming videa i glazbe na televizor i uređaje, ali to su vrlo različite aplikacije. Možda ćete odlučiti da je jedino rješenje moći koristiti oboje. Službeni dodatak Plex Kodi omogućava vam pristup Plex poslužitelju putem interneta kao i obično, učinkovito kombinirajući dvije usluge. Ako trebate moći doći do Plex sadržaja iz Kodija, evo kako to učiniti.

Što su Kodi i Plex?

Kodi je medijski menadžer koji je stvoren za pokretanje na vašem televizoru. Omogućuje vam gledanje sadržaja koji ste preuzeli ili strujiranja emisija, glazbe i filmova s ​​interneta pomoću dodataka. Kodi je poznat po fleksibilnosti i jednostavnoj prilagodbi.

Plex je streaming medijski poslužitelj koji vam omogućuje gledanje i preslušavanje sadržaja koji ste preuzeli. Ima klijente za telefone, pametne televizore, uređaje za streaming, pa čak i sam Kodi. Plex je poznat po tome što ima polirano sučelje i mnoštvo službenih internetskih sadržaja.

Obavezno struji

Ako vas zanima kućni streaming, zaista biste mogli koristiti VPN. Web-lokacije za piratske streaminge prepune su sjenovitih oglasa koji mogu pokvariti vaše računalo ili još gore. Ponekad se te web-lokacije upotrebljavaju za pokretanje napada putem napada, omogućujući hakerima prikupljanje vaših osobnih podataka sa svake web lokacije koju posjetite.

VPN šifrirat će vašu vezu s Internetom, a pravi VPN zaustavit će napade čovjeka u sredini. Isprobali smo gotovo svaki VPN oko sebe i preporučujemo IPVanish.

Najveći nedostatak VPN-a je što može usporiti vezu. IPVanish ima poslužitelje u većim gradovima širom svijeta, tako da je uvijek dostupna brza veza. Također cijenimo da IPVanish ništa ne bilježi o svojim korisnicima i nikada nije prenio podatke o klijentima.

Ako vas zanima IPVanish, čitatelji Comparitech-a ostvaruju 60% popusta.

Zašto pokrenuti Plex na Kodi-ju?

Najveća prednost pri pokretanju dodatka Plex Kodi nije to što morate napuštati Kodi radi gledanja sadržaja iz vaše Plex biblioteke. Većina uređaja pokreće i Kodi i Plex, ali isključivanje aplikacije i pokretanje drugog samo za gledanje emisije je frustrirajuće, pogotovo ako koristite set-top box ili mobilni uređaj.

Plex Kodi Addon - Plex na Kodi

Plex i Kodi imaju različite snage i slabosti. Na primjer, Plexov mobilni pristup puno je bolji. Kombinacija obje aplikacije za strujanje medija znači da nećete morati odabrati jednu preko druge.

Početak

Prije nego što započnete, provjerite imate li pokrenut i pokrenut Plex poslužitelj. Dodatak Plex Kodi surađivat će s bilo kojim Plex poslužiteljem povezanim s vašim računom. Ako nije na istoj mreži kao i vaš Kodi uređaj, provjerite je li udaljeni pristup omogućen i pravilno konfiguriran. Ne trebate premium Plex račun; besplatan djeluje jednako dobro.

Za više informacija o instaliranju i postavljanju Plex poslužitelja pročitajte vodič za Plex za početnike.

Instaliranje dodatka Plex Kodi

Budući da je dodatak Plex Kodi dio glavnog skladišta Kodi-ja, instalirati je dodatak jednostavno dok znate gdje trebate potražiti. Evo kako sam to učinio.

Plex Kodi Addon - instalacija

Započnite otvaranjem Kodija i pregledavanjem stranice addons izbornika na glavnom zaslonu. Po zadanom će biti na dnu popisa s lijeve strane.

Plex Kodi Addon - instalacija

Zatim kliknite gumb preuzimanje datoteka stavka izbornika.

Plex Kodi Addon - instalacija

Zatim se pomaknite prema dolje i kliknite na Video dodaci stavka izbornika za otvaranje preglednika Addons.

Plex Kodi Addon - instalacija

Pomičite se po popisu dostupnih dodataka za videozapise dok ih ne pronađete Plex stavku izbornika i kliknite je da biste otvorili zaslon za instaliranje.

Plex Kodi Addon - instalacija

Zatim kliknite gumb Instalirati gumb u donjem desnom kutu.

Plex Kodi Addon - instalacija

Sada ćete biti vraćeni na addon preglednik i Plex ikona će se pokazati da je postupak instalacije započeo.

Plex Kodi Addon - instalacija

Onda Plex ikona će se promijeniti u provjeru nakon što je instalacija završena. Kada završite, izađite iz preglednika addon i vratite se na glavni Kodijev zaslon kako biste pokrenuli dodatak Plex Kodi..

Plex Kodi Addon - instalacija

Sada možete pokrenuti dodatak Plex Kodi iz addons izbornik.

Postavljanje Plexa na Kodi

Dodatak Plex Kodi treba samo malo konfiguracije prije nego što započnete strujanje medija na Plex poslužitelju na svoj Kodi uređaj. Morate povezati svoj Plex račun prije nego što možete pregledavati svoje medijske biblioteke.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Odaberite dodatak Plex Kodi iz addons izbornika, a zatim kliknite da biste pokrenuli dodatak.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Zatim kliknite gumb Prijaviti se gumb za početak povezivanja vašeg Plex računa s ovim uređajem.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Zapamtite kôd prikazan na vašem zaslonu, a zatim otvorite preglednik i idite na https://plex.tv/link.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Zatim se prijavite na Plex koliko želite.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Zatim upišite kôd koji vam je dao dodatak Plex Kodi i kliknite na Veza gumb za dodavanje uređaja vašem računu.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Vidjet ćete zelenu provjeru je li vaš uređaj ispravno povezan.

Plex Kodi Addon - konfiguracija

Sada otvorite Kodi i vidjet ćete svoj Plex sadržaj prikazan na zaslonu. Dodatak je konfiguriran i spreman za upotrebu.

Streaming pomoću Plex Kodi Addon-a

Streaming s dodatkom Plex Kodi stvarno je jednostavan. Preglednik knjižnice Plex-a vrlo je sličan Kodijevom. Možete promijeniti izgled i nasumično pregledavati biblioteku, pregledavati i reproducirati sadržaj.

Plex Kodi Addon - Reprodukcija

Svi metapodaci Plex i umjetničke slike naslovnice prikazuju se ispravno. Dodatak Plex Kodi podržava popise za reprodukciju, pretraživanje i prijedloge.

Plex Kodi Addon - Reprodukcija

Sada kliknite na emisiju s više sezona. Možete pregledavati između godišnjih doba i epizoda, zajedno sa snimkama zaslona i sažetcima.

Plex Kodi Addon - Reprodukcija

Addon ima cjeloviti izbornik za reprodukciju videozapisa i može se mijenjati ili pomicati kroz listu popisa.

Plex Kodi Addon - Reprodukcija

Dodatak Plex Kodi ima preglednik epizoda i označava neobrađene videozapise tako da je lako pronaći svoje mjesto ako vas emitira emisija.

Plex izbornik postavki pojavit će se umjesto Kodijevih, ako ih otvorite tijekom reprodukcije. Uključivanje i isključivanje titlova je jednostavno. Ručno možete prilagoditi i kvaliteta ako je vaša veza loša ili potvrdite da gledate videozapis u izvornoj razlučivosti.

Plex Kodi Addon - Reprodukcija

Postavke za Kodi video prikazuje Kodijev standardni izbornik postavki videozapisa.

Osim nekoliko malih izmjena, gledanje videozapisa pomoću dodatka Plex Kodi jednako je lako kao i gledanje videozapisa iz vaše biblioteke u Kodi-ju.

Plex i Kodi sjajna su ekipa

Službeni Plex Kodi addon doista je poliran i jednostavan za upotrebu. Kodi dodatak aktivirao se kao i bilo koji drugi mobilni uređaj i njime možete upravljati na Plex poslužitelju kao i bilo koji drugi klijent. Ako trebate moći reproducirati svoje Plex biblioteke u Kodi, ne postoji lakši način za to.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector