Гледайте вашата Plex библиотека в Kodi с добавката Plex Kodi

Kodi и Plex ви позволяват да предавате видео и музика на вашия телевизор и устройства, но те са много различни приложения. Може да решите, че единственото решение е да можете да използвате и двете. Официалният Plex Kodi addon ви позволява да получите достъп до вашия Plex сървър през интернет, както обикновено, ефективно комбинирайки двете услуги. Ако трябва да можете да стигнете до Plex съдържание от Kodi, ето как да го направите.

Какво представляват Kodi и Plex?

Kodi е медиен мениджър, който е създаден да работи на вашия телевизор. Тя ви позволява да гледате съдържание, което сте изтеглили, или да предавате поточно предавания, музика и филми от мрежата, като използвате добавки. Kodi е известна със своята гъвкавост и лесно персонализиране.

Plex е поточен медиен сървър, който ви позволява да гледате и слушате съдържанието, което сте изтеглили. Той има клиенти за телефони, смарт телевизори, стрийминг устройства и дори самия Kodi. Plex е известен с това, че има излъскан интерфейс и много официално онлайн съдържание.

Уверете се, че сте поточно безопасно

Ако се интересувате от домашен стрийминг, наистина можете да се възползвате от използването на VPN. Сайтове за пиратски потоци са заразени със сенчести реклами, които могат да разбият компютъра ви или по-лошо. Понякога тези сайтове се използват за стартиране на атаки „човек в средата“, което позволява на хакерите да събират личната ви информация от всеки сайт, който посещавате.

VPN ще шифрира връзката ви с мрежата, а десният VPN ще спре атаките на човек в средата. Опитахме почти всеки VPN наоколо и препоръчваме IPVanish.

Най-големият недостатък на VPN е, че той може да забави връзката ви. IPVanish има сървъри в големите градове по света, така че винаги има бърза връзка. Ние също така оценяваме, че IPVanish не регистрира нищо за своите потребители и никога не е прехвърлял информация за клиентите.

Ако се интересувате от IPVanish, читателите на Comparitech получават 60% отстъпка.

Защо да стартирате Plex на Kodi?

Най-голямото предимство при изпълнението на добавката за Plex Kodi е, че не се налага да излизате от Kodi, за да гледате съдържание от вашата библиотека Plex. Повечето устройства ще работят както Kodi, така и Plex, но изключването на приложение и стартирането на друго само за гледане на шоу е разочароващо, особено ако използвате приставка или мобилно устройство.

Plex Kodi Addon - Plex on Kodi

Plex и Kodi имат различни силни и слаби страни. Например мобилният достъп на Plex е много по-добър. Комбинирането на двете приложения за поточно предаване на медии означава, че няма да се налага да избирате едно от друго.

Приготвяме се да започнем

Преди да започнете, уверете се, че имате Plex сървър, който работи и работи. Добавката Plex Kodi ще работи с всеки Plex сървър, свързан с вашия акаунт. Ако не е в същата мрежа като вашето Kodi устройство, уверете се, че отдалеченият достъп е активиран и конфигуриран правилно. Нямате нужда от премиум Plex акаунт; безплатен работи също толкова добре.

За повече информация как да инсталирате и настроите Plex сървър, прочетете ръководството за начинаещи за Plex.

Инсталиране на добавката Plex Kodi

Тъй като добавката Plex Kodi е част от основното хранилище на Kodi, инсталирането на добавката е доста лесно, стига да знаете къде да търсите. Ето как го направих.

Plex Kodi Addon - Инсталация

Започнете, като отворите Kodi и преминете към Addons меню в главния екран. По подразбиране ще бъде в края на списъка вляво.

Plex Kodi Addon - Инсталация

След това щракнете върху Изтегли елемент от менюто.

Plex Kodi Addon - Инсталация

След това превъртете надолу и щракнете върху Видео добавки елемент от менюто, за да отворите браузъра Addons.

Plex Kodi Addon - Инсталация

Превъртете списъка с наличните видео добавки, докато не намерите Plex елемент от менюто и щракнете върху него, за да отворите екрана за инсталиране.

Plex Kodi Addon - Инсталация

След това щракнете върху Инсталирай бутон в долния десен ъгъл.

Plex Kodi Addon - Инсталация

Сега ще бъдете върнати обратно в браузъра на addon и Plex иконата ще се промени, за да покаже, че процесът на инсталиране е започнал.

Plex Kodi Addon - Инсталация

Тогава Plex иконата ще се промени на проверка, когато инсталацията приключи. Когато приключите, излезте от браузъра на addon и се върнете на главния екран на Kodi, за да стартирате добавката Plex Kodi.

Plex Kodi Addon - Инсталация

Сега можете да стартирате добавката Plex Kodi от Addons меню.

Настройка на Plex на Kodi

Добавката Plex Kodi се нуждае от малко конфигуриране, преди да можете да започнете да предавате медиите на вашия Plex сървър към вашето Kodi устройство. Ще трябва да свържете своя Plex акаунт, преди да можете да разглеждате вашите медийни библиотеки.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

Изберете добавката Plex Kodi от Addons меню, след което щракнете върху него, за да стартирате добавката.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

След това щракнете върху Впиши се бутон, за да започнете да свързвате вашия Plex акаунт с това устройство.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

Обърнете внимание на кода, показан на вашия екран, след това отворете браузъра си и отидете на https://plex.tv/link.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

След това влезте в Plex, но предпочитате.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

След това напишете кода, който ви беше даден от добавката Plex Kodi и щракнете върху връзка бутон за свързване на устройството с вашия акаунт.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

Ще видите зелена проверка дали устройството ви е свързано правилно.

Plex Kodi Addon - Конфигурация

Сега отворете Kodi и ще видите вашето Plex съдържание на екрана. Добавката е конфигурирана и готова за употреба.

Поток с Plex Kodi Addon

Потокът с добавката Plex Kodi е наистина лесен. Библиотечният браузър на Plex е много подобен на този на Kodi. Можете да промените оформлението и да разбъркате библиотеката си, да разглеждате и възпроизвеждате съдържание.

Plex Kodi Addon - Възпроизвеждане

Всички метаданни и обложката на Plex се показват правилно. Добавката Plex Kodi поддържа плейлисти, търсене и предложения.

Plex Kodi Addon - Възпроизвеждане

Сега кликнете на шоу с няколко сезона. Можете да разглеждате между сезоните и епизодите, допълнете със скрийншоти и обобщения.

Plex Kodi Addon - Възпроизвеждане

Addon има пълно меню за възпроизвеждане на видеоклипове и може да разбърква или преминава през списък с плейлисти.

Plex Kodi Addon - Възпроизвеждане

Добавката Plex Kodi има браузър за епизоди и маркира неподправени видеоклипове, така че е лесно да намерите вашето място, ако участвате в шоу.

Менюто за настройки на Plex се появява на мястото на Kodi, ако го отворите по време на възпроизвеждане. Лесно е да включвате и изключвате субтитри. Можете също така ръчно да коригирате качество ако връзката ви е лоша или потвърдете, че гледате видеоклип с първоначалната му разделителна способност.

Plex Kodi Addon - Възпроизвеждане

Настройки за видео на Kodi показва стандартното меню за настройки на видео на Kodi.

Освен няколко малки промени, гледането на видеоклипове с добавката Plex Kodi е също толкова лесно, колкото гледането на видеоклипове от вашата библиотека в Kodi.

Plex и Kodi правят страхотен екип

Официалният аддон Plex Kodi е наистина полиран и лесен за използване. Kodi addon се активира точно като всяко друго мобилно устройство и можете да го управлявате на Plex сървър, както всеки друг клиент. Ако трябва да можете да възпроизвеждате своите библиотеки Plex в Kodi, няма по-лесен начин да го направите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 31

Adblock
detector