Hogyan kezdje el a streaming-et a Plex médiaszerverrel?

A Plex szerver segítségével filmeket és zenéket oszthat meg minden mobil eszközén és játékkonzolján. Van alkalmazásai táblagépéhez, XBox, Playstation és telefonhoz, valamint egy beágyazott DLNA szerver, amely képes beszélni az intelligens TV-kkel és még néhány DVD-lejátszóval. Ha táblagéppel ingázol, vannak szinkronizálási lehetőségek, így a vezeték nélküli furcsa funkció nem szakítja meg az adatfolyamot.

Véleményem szerint ez a piac egyik legteljesebb és testreszabhatóbb streaming médiaszervere. Minden nap használom, és azt hiszem, te is szeretnéd. Íme, hogyan lehet elkezdeni a Plex szerver használatát.

Mielőtt elkezdenénk

A Kodi-felhasználókhoz hasonlóan sok Plex-felhasználó VPN-t fog alkalmazni magánéletének védelme érdekében, és megállítani az internetszolgáltatót, aki tevékenysége után szippant, vagy internetkapcsolatát fojtja. Néhány internetszolgáltatóról ismert, hogy az online tartalmat streamáló ügyfelek sebességét fojtják. Javasoljuk, hogy elég gyorsan használjon VPN-t annak biztosítása érdekében, hogy az adatfolyam nem szakad meg, és amely nem tárolja a tevékenységek naplóit, így az internetszolgáltató és mások nem tudnak kémkedni az online tevékenységeken, vagy lelassíthatják az internet sebességét. Az egyik azon kevés VPN, amely mindkét kritériumnak megfelel, az IPVanish. Ezenkívül könnyű VPN-t telepít a Fire Sticks és számos más népszerű eszköz számára.

Olvasó üzlet: Takarítson meg akár 60% -ot az IPVanish tervein itt

Iratkozzon fel a Plex oldalra

A Plex nagy, központi adatbázisokat használ az eszközökkel annak biztosítása érdekében, hogy csak a saját Plex szerveréhez tudjon csatlakozni. El kell készítenie egy fiókot, amelyet a szerverrel és az összes eszközzel használ, amelyen a Plex-ot továbbítja.

Prémium csomagot kínálnak, amelyet akár közvetlenül is megvásárolhat, akár feliratkozhat. Javaslom, hogy egyszerre vásárolja meg, ha meg akarja vásárolni. Úgy gondolom, hogy az ingyenes szolgáltatások elegendőek ahhoz, hogy fel tudják mérlegelni a Plex hosszú távú használatát.

Plex szerver - Jellemzők
Az ingyenes és a prémium verziók teljes listája elérhető a plex.tv webhelyen. Akár prémium csomagot vásárol, akár nem, a többi lépés ugyanaz, kivéve, ha megjegyezzük.

A Plex szerver letöltése és telepítése

A feliratkozás után itt töltheti le a Plex-et. A kiszolgálót telepítenie kell a médiatárolóhoz csatlakoztatott számítógépre. A legjobban akkor működik, ha van fizikai kapcsolat, például merevlemez-meghajtó a kiszolgálón vagy USB-tárolóeszköz, de a Plex beállítható hálózati tárolásra egy leképezett meghajtón keresztül is.

Plex szerver - letöltés
Miután letöltötte a Plex szervert, futtassa és indítsa el a telepítést. Az alapértelmezett beállítások segítségével biztonságosan átkattinthat.

Plex szerver - Telepítés
Indítsa el a Plex-et a telepítés után. A kiszolgáló kis fekete és arany ikonként jelenik meg a tálcán.

Plex szerver - 1. indítás
A további lehetőségekhez kattintson a jobb gombbal. Egyelőre válassza a Plex megnyitása… menü tétel.

Plex szerver - 2. indítás
A Plex megnyílik a böngészőjében. A webes ügyfél többnyire adminisztrációra szolgál, de vannak online lejátszók a zene és a videó streamingjéhez, és a lejátszás tökéletesen működik az interneten keresztül.

Plex szerver - 3. indítás
A legtöbb szerverkezelési feladatot a webes kliens végzi. Az itt elvégzett módosítások automatikusan tükröződnek a Plex kliensein.

Plex szerver létrehozása

Amint a Plex telepítve van és a webes ügyfél nyitva van, létrehozhatja a Plex szervert. A Plex több kiszolgálót támogat fiókonként, és minden szerver több könyvtárat és plug-in csatornát támogat.

Plex szerver - hozzon létre 1. szervert
A legtöbb telepítés csak egyetlen szervert fog használni, de akkor van lehetőség, ha egynél többet szeretne futtatni.

Plex szerver - Hozzon létre 2-es kiszolgálót
A kezdéshez kattintson a Beállítások ikonra a webes ügyfél jobb felső sarkában.

Plex szerver - Hozzon létre 3 szervert
Ezután kattintson a szerver menü tétel.

Plex szerver - Hozz létre 4-es kiszolgálót
Be kell állítania a Barátságos név valami leíró jellegűre, majd kattintson a Igénylő szerver gombra kattintva összekapcsolhatja a Plex-fiókjával. Ezen a ponton, ha a rendszer kéri, újra be kell jelentkeznie a Plexbe.

Plex szerver - hozzon létre 5-ös kiszolgálót
Miután a Plex szervert létrehozta és meggyőződött arról, hogy össze van kapcsolva a fiókjával, akkor kattintson a Kezdőlap gombra, és lépjen a következő lépésre.

Könyvtárak hozzáadása a Plex szerverhez

Most, hogy létrehozott egy szervert, beállíthatja a médiakönyvtárakat. Ezek azok a mappák, amelyekben a Plex szerver megkeresi a zenéit, filmeit, képeit és bemutatóit. A fájlokat minden eszközhöz megosztják a fiókjába bejelentkezett Plex klienssel.

Plex szerver - 1. könyvtár hozzáadása
Amikor az egérmutatót a könyvtárak ha a menü bal oldalán halad, látni fogja a Plusz jel. Kattintson rá az első könyvtár felvételéhez.

Plex szerver - Add a 2. könyvtárat
Válassza ki a hozzáadni kívánt könyvtár típusát. Esetünkben könyvtárat állítunk fel TV műsorok, tehát emelje ki.

Plex szerver - Add a 3. könyvtárat
Ezután kattintson a Mappák hozzáadása menüpont a bal oldalon.

Plex szerver - Új könyvtár 4
Ezután kattintson a Keresse meg a médiamappát gombot, és válassza ki azt a mappát, ahová letöltötte a műsorokat.

Plex szerver - Új könyvtár 5
Miután megszerezte a megfelelő könyvtárat, nyomja meg a gombot hozzáad gomb. Ezután nyomja meg a gombot Új könyvtár hozzáadása gombra, miután ellenőrizte a módosításokat.

Plex szerver - A 6. könyvtár hozzáadása
A műsorok csak ikonokkal jelennek meg, amíg Plex nem ellenőrzi a web megfelelő borítóképét. Az alapértelmezett adatbázis jól működik, de meg is mondhatja a Plexnek, hogy egyéni helyeket használjon a metaadatok keresésekor.

Plex szerver - Új könyvtár 7
Amikor a könyvtár hozzáadásra került, minden egyes előadás fedőképét látnia kell. A hosszabb időt vesz igénybe a nagyobb könyvtárak hozzáadása, de azok hozzáadása után minden új média, amelyet a könyvtár könyvtárába helyez, automatikusan megjelenik..

Plex szerver - Új könyvtár 8
Ismételje meg ezt a folyamatot mindaddig, amíg az összes új zene-, videó- ​​és képkönyvtárat hozzáadják a Plex-hez.

A Plex szerver konfigurálása

Most meg kell változtatnia néhány beállítást annak érdekében, hogy az új média hozzáadása a könyvtárhoz a lehető legkevesebb legyen. A távoli hozzáférés engedélyezhető, amely lehetővé teszi a Plex web kliens használatát és a szerver kezelését a világ bármely pontjáról..

A Plex könyvtár beállításainak módosítása

A Plex könyvtár alapértelmezett beállításainak frissítésének megkezdéséhez újból meg kell nyitnia a webes klienst. Ide kattinthat, ha ezt a Plex szerverén olvassa.

Plex szerver - Könyvtári beállítások 1
Ezután kattintson a Beállítások ikon az oldal tetején, a jobb sarokban.

Plex szerver - Könyvtári beállítások 2
Miután az oldal megnyílt, kattintson a szerver menüpont a jobb felső sarokban. Ezzel a Plex szerver beállításainak oldalára kerül.

Plex szerver - Könyvtári beállítások 3
Ezután kattintson a Könyvtár menüpont a zene, a fénykép és a videó Plex könyvtárainak beállításainak szerkesztéséhez.

Plex szerver - Könyvtári beállítások 5
Ügyeljen arra, hogy jelölje be a jelölőnégyzeteket Automatikusan frissítsem a könyvtárat, Ha változásokat észlel, végezzen részleges letapogatást, A média törlésének engedélyezése, és ellenőrizheti, vagy nem Futtasson alacsonyabb prioritással a lapolvasó feladatait attól függően, hogy milyen gyors a számítógép. Nem hagyom ellenőrizni.

Az első két jelölőnégyzet azt mondja a Plex-nek, hogy ellenőrizze a könyvtár könyvtárat a változások után, majd automatikusan frissíti a Plex-listákat, amikor új adathordozó található.

A média törlésének engedélyezése lehetővé teszi a tartalom eltávolítását a könyvtárból egy távoli eszköz használatával. Javasoljuk, hogy jelölje be ezt a négyzetet, különben manuálisan törölnie kell a fájlokat a szerverről, ha már nem akarja megnézni azokat..

Futtasson alacsonyabb prioritással a lapolvasó feladatait nem fogja a Plex felhasználni az összes rendelkezésre álló rendszer erőforrást a könyvtár frissítésére. A négyzet bejelölése azt is jelentheti, hogy hosszabb ideig tart az új tartalom megjelenése, de a könyvtári frissítések nem befolyásolják annyira a teljesítményt.

Plex szerver - Könyvtári beállítások 6
Feltétlenül kattintson a Változtatások mentése gombra az oldal alján, amikor kész.

A Plex szerver távoli elérésének engedélyezése

Útmutató a Plex szelektív útválasztásához a VPN-en keresztül ismerteti a portok továbbítását és a távoli elérést lépésről lépésre, fényképekkel.

Plex szerver - Távoli hozzáférés 1
Általában:

 • Állítsa be a statikus IP-címet a Plex-kiszolgálón
 • Távoli hozzáférés engedélyezése a Plex webkonzolon
 • Vegye figyelembe az IP-címet és a portot (32400), amelyet a Plex szerver használ
 • Engedélyezze a továbbítást az útválasztón a megfelelő IP-címre és portra
 • A Plex szerverhez a megfelelő nyilvános IP-címen és portszámon keresztül férhet hozzá

A streaming video minőségének beállítása

Ha a Plex szerver egy lassabb kapcsolaton keresztül kapcsolódik az internethez, mint például a DSL, akkor érdemes megváltoztatni a video stream minőségét. Ez megállítja a dadogást, és csökkenti a mobil eszközök pufferelési idejét a kép tisztasága árán.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 1
A kezdéshez kattintson a Beállítások ikon a jobb felső sarokban.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 2
Ezután kattintson a háló menüpont a Plex webbeállítások menü megnyitásához.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 3
Ezután kattintson a Játékos menüpont a bal oldalon.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 4
Ezután állítsa be a Távoli minőség és Online minőség opciókat bármilyen szintre tetszik. Ha dadogás és hosszú pufferidő tapasztalható 720p sebességnél, akkor mozgassa a beállításokat 480p értékre. A teljes 1080p-es adatfolyamot akkor is streamingheti, ha rendelkezik ezzel a sávszélességgel.

Most, hogy megváltozottál online és távoli minőség, javulást kell látnod. Ha nem, akkor módosítsa a transzkóder beállításait annak érdekében, hogy csökkentse a Plex szerver CPU-jának terhelését..

Plex szerver - adatfolyam-minőség 5
Ehhez kattintson a szerver menüpont a webes kliens jobb felső sarkában.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 6
Ezután kattintson a Transcoder menüpont a bal oldalon.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 7
Változtasd meg a Transzkóder minősége csepp menübe A nagyobb sebességű kódolást részesítse előnyben ha lejátszási problémákat tapasztal. Ha a Plex szervere elég gyors, akkor ezt megteheti Előnyben részesíti a jobb minőségű kódolást a videó minőségének és a sávszélességnek a növelése.

Plex szerver - adatfolyam-minőség 9
Ne felejtsen el kattintani a Változtatások mentése gombra, amikor kész. Az átkódolás és az internetes lejátszás minőségének megváltoztatása az összes Plex-ügyfelet automatikusan érinti, csökkentve vagy javítva a videó minőségét az interneten és a mobil eszközökön.

A Plex szerver továbbítása a VPN-en keresztül

Ha a Plex szerver biztonságos VPN-en van, akkor kövesse útmutatónkat, hogy engedélyezze az adatfolyamot rajta.

Csatornák hozzáadása a Plex szerverhez

Mint sok streaming media szervernek, a Plex szerver támogatást nyújt a plug-inekhez. Csatornáknak hívják őket, és minden egyes csatorna új funkcióval vagy adatfolyammal bővíti a Plex szervert.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 1
Túl sok csatorna van ahhoz, hogy külön-külön összpontosítson, de így adhatjuk hozzá a Pandora streaming rádiócsatornát a Plex-hez. Minden más csatornát hasonló módon lehet beállítani.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 2
Az induláshoz kattintson a Csatornák a menü bal eleme. Ez eljut a csatornakezelő oldalra, ahol konfigurálhatja vagy eltávolíthatja az aktuális csatornáit.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 3
Mivel még nem adott meg csatornát, a lista egyelőre üres lesz. Kattints a Telepítsen csatornákat gomb megnyomásával megjelenítheti az elérhető csatornák listáját.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 4
A Pandora csatorna telepítésének legegyszerűbb módja a Média típusok menüpontot, majd válassza a lehetőséget Zene.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 5
Innentől kiválaszthatja a Pandora csatornát, majd rákattinthat a Telepítés gomb.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 6
A Pandora csatorna telepítése után a menüelemek megváltoznak. Kattints a Böngészés gombra kattintva nézd meg az új Pandora streaming zenei csatornádat.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 7
Az összes meglévő Pandora állomás automatikusan importálásra kerül, és zökkenőmentesen meghallgathatja őket a Plex alkalmazásból vagy webes kliensből.

Plex szerver - csatornák hozzáadása 8
A Plex megkísérel bejelentkezni a Pandóra és minden más olyan csatornára, amelyhez felhasználónév és jelszó szükséges, a Plex hitelesítő adataival. A helyes bejelentkezési adatok megadásához kattintson a Beállítás ikon az egyes csatornák jobb felső sarkában.

Lásd még: a legjobb Plex csatornák, 25 kedvencünk.

A Plex kliensek beállítása

Miután beállította a Plex szervert és hozzáadta a könyvtárakat, a mobil eszközökön ügyfelekként gyorsan és egyszerűen elérhető. Leginkább a Plex-fiókhoz tartozó bejelentkezési névre és jelszóra van szükséged. Minden más automatikus.

Plex támogatott eszközökhöz

A Plex hivatalos támogatást kínál az eszközök hatalmas listájához. Íme néhány a legnépszerűbbek közül:

 • Android, iOS és Windows mobil eszközök
 • XBox 360 és XBox One
 • Playstation 3 és Playstation 4
 • TiVo és Sony, LG, Samsung, és válassza a Toshiba intelligens TV-ket
 • Kodi
 • NVIDIA pajzs
 • Válassza az Intel és ARM alapú NAS eszközöket
 • Amazon Fire TV és Fire TV Stick
 • Chromecast
 • Apple TV
 • Roku eszközök

Ezen eszközök mindegyikéhez tartozik a Plex alkalmazás a megfelelő alkalmazásboltban. Bár ez az útmutató nem fedheti le az összes eszközt, a Plex ügyfelek beállítása nagyon egyszerű és érthető. Például Android tablettát fogunk használni.

Plex szerver - Plex ügyfelek 1
A kezdéshez keresnie kell az App Store-ban a Plex alkalmazást.

Plex szerver - Plex ügyfelek 2
Telepítse ugyanúgy, mint bármely más alkalmazást, és győződjön meg arról, hogy megadja a Plex számára a megfelelő engedélyeket.

Plex szerver - Plex ügyfelek 3
Most nyissa meg a Plex alkalmazást, és jelentkezzen be a létrehozott felhasználónévvel és jelszóval.

Plex szerver - Plex ügyfelek 4
Megjelenik egy cseppmenü, amely megnyitja a kiszolgálók listáját. Ez lehetővé teszi a választást a létrehozott Plex-kiszolgáló, a többi saját Plex-kiszolgáló és az eszközével szinkronizált fájlok listája között, ha prémium tagsággal rendelkezik. Válassza ki a megfelelő szervert.

Plex szerver - Plex ügyfelek 5
Ha kész, böngészhet a könyvtárak között, és lejátszhatja a médiát a készülék Plex segítségével.

Plex DLNA felett

Néhány régebbi intelligens TV-t, intelligens DVD-lejátszót és más streaming készüléket a Plex nem támogat hivatalosan. Ezen eszközök többsége továbbra is elérheti a Plex könyvtárat a DLNA segítségével, amely alapértelmezés szerint engedélyezve van.

Plex szerver - Plex ügyfelek 6
A DLNA egy olyan streaming protokoll, amelynek célja, hogy az otthoni hálózat eszközei videók és zenék megosztását tegyék lehetővé. A gyakorlatban a DLNA-t nagyrészt olyan alkalmazások váltották fel, amelyek ugyanazt csinálják. De jó visszalépés, ha egy alkalmazás nem érhető el az Ön készülékén.

Plex szerver - Plex ügyfelek 7
A legtöbb felhasználó számára a DLNA-beállításokat nem kell megváltoztatni. Érdemes lehet megerősíteni, hogy a DLNA-kiszolgáló idővonal-jelentése ellenőrizve van. Ez lehetővé teszi a video- és zenelejátszás automatikus folytatását ott, ahol abbahagyta.

Bizonyos eszközöknek szükség lehet speciálisra DLNA kliens preferenciák készlet. Ellenőrizze a készülék gyártóját, ha az alapértelmezett DLNA-beállítások nem működnek. A gyakorlatban az alapértelmezés szinte minden alkalommal rendben lesz.

Plex web kliens

Ha minden más meghiúsul, szinte minden böngészővel rendelkező eszköz csatlakozhat a Plexhez a web kliens segítségével. Szüksége lesz Flash vagy HTML5 támogatásra, a HTML5 használata előnyben részesítve. A webes klienst használtuk a Plex szerver konfigurálására, de a lejátszáshoz ugyanúgy működik.

Plex szerver - Plex ügyfelek 8
A webes ügyfél metaadatokat és letöltött képeket használ egy szép megjelenésű és funkcionális élmény biztosítására. Ha rendszeresen használnia kell a Plex web klienst, akkor ellenőrizze, hogy a távoli hozzáférés engedélyezve van-e a fenti utasítások szerint.

Plex pass prémium

Van néhány olyan Plex szolgáltatás, amely csak a fizető ügyfelek számára érhető el. Véleményem szerint ha minden nap használja a Plex-et, akkor érdemes költeni a pénzt. A prémium szolgáltatások nagyon hasznosak, és itt bemutatom a néhány legnépszerűbb funkciót.

Az első dolog, amit meg kell tennie, az a Plex pass frissítések engedélyezése. Ez frissíti a Plex szervert a legfrissebb előfizetési verzióra, és hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz nem előfizetők előtt.

Plex szerver - Plex Pass 1
A Plex szerver prémium verzióra történő frissítéséhez először kattintson a Beállítások ikonra a webes ügyfél jobb felső sarkában.

Plex szerver - Plex Pass 2
Ezután kattintson a szerver menüpont, hogy belépjen a szerver beállításainak menübe.

Plex szerver - Plex Pass 3
Görgessen az oldal aljára és módosítsa a Csatorna frissítése csepp menü a Nyilvános nak nek Plex pass az ábrán látható módon.

Plex szerver - Plex Pass 4
Miután rákattintott a Változtatások mentése gombra várja meg, amíg a Plex letölti a legfrissebb Plex pass frissítést.

Plex szerver - Plex Pass 5
Amikor elkészült, látni fog egy gombot Telepítse a frissítést az oldal tetején, az aktuális verziószám közelében. Kattints rá. A frissítések letöltése és telepítése néhány percet vesz igénybe, és a Plex-ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás rövid időre megszakad.

Plex szerver - Plex Pass 6
Végül a változat száma megváltozik, és egy zöld pipa jelenik meg, amikor a frissítés sikeresen telepítve lett.

Az összes Plex pass prémium szolgáltatás engedélyezve van.

Plex szerver használata a felhőn

Úgy gondolom, hogy a Plex hosszú ideje a legnagyobb gyengesége a felhő támogatás hiánya volt. A számítógépek összeomlanak, és a médiafájlok hatalmas könyvtárának tárolása nem mindig könnyű. De a közelmúltban a Plex hivatalos támogatást nyújtott a felhőalapú tároláshoz, és úgy érzem, hogy ez hatalmas javulás.

Plex szerver - Plex Cloud 1
A kezdéshez össze kell kapcsolnia egy felhőalapú tárolási fiókot a Plex-fiókjával. Ehhez keresse fel a Plex webhelyet és Bejelentkezés.

Plex szerver - Plex Cloud 2
Kattints a Az én fiókom cseppmenü és válassza a lehetőséget Beállítások.

Plex szerver - Plex Cloud 3
Ezután kattintson a Felhő szinkronizálása menüpont az oldal tetején.

Plex szerver - Plex Cloud 4
Most válassza ki a felhő-szolgáltatót, és kattintson, hogy fiókját a Plex-hez kapcsolja. Az én esetemben ez a Google Drive.

Plex szerver - Plex Cloud 5
Engedélyezze, hogy a Plex hozzáférjen a felhőmeghajtóhoz.

Plex szerver - Plex Cloud 6
Ezután zárja be a Plex webhelyet, és nyissa meg a Plex web klienst. Kattintson a kiszolgáló cseppmenüjére, majd a gombra Plex felhő.

Plex szerver - Plex Cloud 7
Amíg a szolgáltatás bétaverziós, ez a képernyő jelenik meg. Kattints a Csináljuk gombot a folytatáshoz.

Plex szerver - Plex Cloud 8
Válassza ki a felhőtároló szolgáltatót, amelyet korábban összekapcsolt a Plex-szel. A Google Drive-ot használom.

Plex szerver - Plex Cloud 9
Új Plex Cloud szerver jön létre az Ön számára. Eltarthat egy pillanatra.

Plex szerver - Plex Cloud 10
A kiszolgáló hozzáadása után a szokásos módon könyvtárakat is hozzáadhat. Ahelyett, hogy médiát böngészne a helyi tárolón, kénytelen lesz használni a felhőmeghajtót.

Plex szerver - Plex Cloud 11
Az új felhőkiszolgáló távoli kiszolgálóként jelenik meg a Plex-kiszolgálói listán, ha kész. Megmondhatja az eszközeinek, hogy a Plex Cloud szervert használják ugyanúgy, ahogy a szinkronizált fájlok és az eredeti Plex szerver között váltanak.

A videó és a zene szinkronizálása offline lejátszáshoz

Ha médiaját magával szeretné vinni, a Plex Pass funkcióval rendelkezik, amely akkor is megállítja a dadogást és a pufferelést, ha nincs jele. Szinkronizálhatja tartalmát a mobilkészülékkel idő előtt, és teljes mértékben letöltheti telefonjára vagy táblagépére.

A mobil eszközökkel történő szinkronizálás alapértelmezés szerint engedélyezve van a Plex kiszolgálón, így csak annyit kell tennie, hogy elkezdi a tartalom szinkronizálását az alkalmazásban. Ez az útmutató a tartalmat szinkronizálja magával az eszközzel, bár a webes kliens segítségével a tartalmat is eszközére továbbíthatja.

Plex szerver - Plex szinkronizálás 1
A szinkronizáláshoz először válassza ki azt az albumot vagy videót, amelyet fel szeretne helyezni a készülékére. Ezután kattintson a Szinkronizál ikon.

Plex szerver - Plex Sync 2
A média azonnal elkezdi letölteni magát. A készüléken a folyamat figyeléséhez kattintson a jobb oldali menüre, és válassza a lehetőséget Szinkronizálás állapota.

Plex szerver - Plex Sync 3
Az egyes zeneszámok, videók vagy képek állapota megjelenik egy listában.

Plex szerver - Plex Sync 4
A szinkronizált tartalom megnézéséhez cserélheti a Plex szervert helyi eszközre, vagy kattintson a lejátszás szokásos módon gombra, és a szinkronizált videó a tárolóból kerül betöltésre, a szerverről történő streaming helyett. Észre fogja venni, hogy az ikonok megváltoztak, és nincs lehetőség a videó újbóli szinkronizálására. Ez egyértelműen jelzi a sikert.

Plex szerver - Plex Sync 5
Néhány Plex szinkronizálási beállítást meg lehet változtatni, de az alapértelmezett beállítások a legtöbb ember számára rendben vannak. Fontolja meg a videó minőségének csökkentését, hogy szükség esetén helyet takarítson meg az eszközön.

A Plex könyvtárak eltávolítása

Időnként el szeretne távolítani egy teljes könyvtárat a Plexből. Ez nem fogja törölni az adathordozót a szerverről, ám ez a Plex ügyfelek számára nem elérhető. Legtöbbször, amikor egy könyvtár eltávolítását választja, az azért van, mert adatbázis hibákat tapasztal. Használhatja a Plexet az adatbázis újjáépítéséhez, ha úgy tetszik, de gyakran egyszerűbb, ha egyszerűen újrakezdi.

Plex szerver - Távolítsa el az 1. könyvtárat
A Plex könyvtár eltávolítása hasonló ahhoz, mint a hozzáadása. Először nyissa meg a web klienst. Ezután vigye az egeret a könyvtár alatt, amely balra található a könyvtárak cím. Három pont megjelenik, és rá kell kattintania a menü megjelenítésére.

Plex szerver - Távolítsa el a 2. könyvtárat
Ezután kattintson a Töröl menüpont, hogy elindítsa a könyvtár eltávolítását a Plexből.

Plex szerver - Távolítsa el a 3. könyvtárat
Megjelenik egy prompt, és megkérdezi, hogy biztos benne. Ellenőrizd a Igen, törölje a könyvtár mezőt majd kattintson a Töröl gomb

Plex szerver - Távolítsa el a 4. könyvtárat
Az Töröl A gomb egy folyamatjelzőt jelenít meg, amíg a könyvtárat eltávolítják a Plexből. A befejezés néhány percet is igénybe vehet.

Könyvtárat eltávolítottuk a Plex szerverről.

A Plex szerver eltávolítása

Ha a Plex szerver furcsán viselkedik, törölheti, és készíthet egy újat. Elveszíti a hozzáférést a kiszolgálón található könyvtárakhoz, de a számítógépen található médiafájlokat nem törli.

Plex szerver - távolítsa el az 1. szervert
A kezdéshez nyissa meg a web klienst és kattintson a Beállítások ikon a jobb felső sarokban.

Plex szerver - Távolítsa el a 2. szervert
Miután a beállítási oldal megnyílt, kattintson a gombra eszközök menüpont a képernyő jobb felső sarkában. Ezzel megnyílik a Plex-kiszolgálóhoz csatlakoztatott összes jóváhagyott eszköz és maga a kiszolgáló listája.

Plex szerver - Távolítsa el a 3. szervert
Ezután kattintson a szerver menüpontot a képernyő bal oldalán az eszközök listájának szűrése érdekében, hogy csak a Plex kiszolgálók jelenjenek meg.

Plex szerver - Távolítsa el a 4. szervert
Keresse meg az eltávolítani kívánt szervert, majd kattintson a Piros x amint a fent látható.

Plex szerver - Távolítsa el az 5. szervert
Végül figyelmeztető üzenet jelenik meg. Ha biztos benne, hogy el akarja távolítani a Plex szervert, kattintson a Vegye ki gomb.

Csakúgy, mint amikor eltávolít egy könyvtárat, az Eltávolítás gomb haladás-irányváltóra vált. Amikor kész, a Plex szervert eltávolítottuk. Előfordulhat, hogy frissíteni kell a web klienst, mielőtt a változás megjelenik.

Most, hogy a Plex szervert futtatja

Amint a Plex szerver fut, és a tartalmat streaming a tv-hez és a mobil eszközökhöz, biztos vagyok benne, hogy egyetért azzal, hogy a Plex hatékony és rugalmas streaming media szerver. Ez az útmutató csak az alapvető műveleteket tartalmazza; sokkal többet tehet a Plex.

A Comparitech továbbra is az összes Plex titkot, feltörést és szolgáltatást lefedi, amelyekre azért van szükség, hogy az otthoni médiaszerver pontosan azt tegye, amit szeretne..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 82 =

Adblock
detector