Kako započeti streaming s Plex media serverom

Plex poslužitelj omogućuje dijeljenje filmova i glazbe na svim svojim mobilnim uređajima i igraćim konzolama. Ima aplikacije za vaš tablet, XBox, Playstation i telefon, zajedno s ugrađenim DLNA serverom koji može razgovarati sa Smart TV-om, pa čak i nekim DVD reproduktorima. Ako putujete tabletom, postoje mogućnosti sinkronizacije kako bežična neobičnost neće prekinuti vaše strujanje.

Po mom mišljenju, to je jedan od najkompletnijih i prilagodljivih streaming medija na tržištu. Koristim ga svaki dan i mislim da bi se i vama svidio. Evo kako započeti s Plex poslužiteljem.

Prije nego krenemo

Kao i Kodi korisnici, i mnogi korisnici Plex-a upotrijebit će VPN kako bi zaštitili svoju privatnost i zaustavili svoje ISP-ove da preskaču svoju aktivnost ili preusmjeravaju internetsku vezu. Neki su davatelji internetskih usluga poznati za brzu brzinu za klijente koji strujaju sadržaj na mreži. Preporučujemo da koristite VPN dovoljno brzo da osigurate da streaming ne bude prekinut i da nema evidencija aktivnosti, tako da vaš davatelj internetskih usluga i drugi ne mogu špijunirati vaše mrežne aktivnosti ili usporiti brzinu interneta. Jedan od rijetkih VPN-a koji odgovara oba kriterija je IPVanish. Pored toga, instalirati Fire Sticks i niz drugih popularnih uređaja jednostavno je VPN.

Deo čitatelja: Ovdje uštedite do 60% na IPVanish planovima

Prijavite se za Plex

Plex koristi veliku središnju bazu podataka uređaja kako bi bio siguran da se možete povezati samo s vlastitim Plex serverom. Morate napraviti jedan račun koji će se upotrebljavati s vašim poslužiteljem i svim uređajima na kojima struji Plex.

Oni nude premium plan koji možete kupiti izravno ili se pretplatiti. Moja preporuka je da sve kupite odjednom, ako ćete je kupiti. Mislim da su besplatne funkcije dovoljno cjelovite da vam pomognu odlučiti o korištenju Plexa dugoročno.

Plex Server - Značajke
Potpuni popis značajki za besplatne i premium verzije dostupan je na plex.tv. Bez obzira kupujete li premium plan ili ne, ostali koraci su isti, osim ako je navedeno.

Preuzimanje i instaliranje Plex servera

Nakon što se prijavite, Plex možete preuzeti ovdje. Trebate instalirati poslužitelj na računalo povezano s uređajem za pohranu medija. Najbolje funkcionira ako postoji fizička veza, poput tvrdog diska na poslužitelju ili USB uređaju za pohranu, ali Plex se može postaviti i za mrežnu pohranu preko mapiranog pogona.

Plex Server - Preuzimanje
Nakon što preuzmete Plex poslužitelj, pokrenite ga i pokrenite instalaciju. Možete sigurno kliknuti pomoću zadanih opcija.

Plex Server - instalirajte
Pokrenite Plex nakon instalacije. Poslužitelj će se pojaviti kao mala crno-zlatna ikona u programskoj traci.

Plex Server - pokretanje 1
Možete ga kliknuti desnom tipkom miša za više opcija. Za sada odaberite Otvori Plex ... stavka izbornika.

Plex Server - pokretanje 2
Plex će se otvoriti u vašem pregledniku. Web klijent uglavnom je za administraciju, ali postoje i internetski playeri za streaming glazbe i videa, a reprodukcija savršeno dobro funkcionira putem weba.

Plex Server - pokretanje 3
Web klijent je mjesto na kojem će se odvijati većina zadataka upravljanja poslužiteljem. Sve promjene koje napravite ovdje automatski će se odraziti na vaše Plex klijente.

Izrada Plex servera

Jednom kada je Plex instaliran i web klijent je otvoren, možete stvoriti svoj Plex poslužitelj. Plex podržava više poslužitelja po računu, a svaki poslužitelj podržava više knjižnica i dodataka.

Plex Server - Kreirajte poslužitelj 1
Većina instalacija koristit će samo jedan poslužitelj, ali postoji mogućnost ako želite pokrenuti više od jednog.

Plex Server - Kreirajte poslužitelj 2
Za početak kliknite gumb postavke ikonu u gornjem desnom kutu web klijenta.

Plex Server - Kreirajte poslužitelj 3
Zatim kliknite gumb server stavka izbornika.

Plex Server - Kreirajte poslužitelj 4
Trebat ćete postaviti Prijateljsko ime na nešto opisno, a zatim kliknite ikonu Zahtijeva poslužitelj gumb da ga povežete sa svojim Plex računom. U tom će se trenutku možda morati ponovno prijaviti na Plex ako bude zatraženo.

Plex Server - Kreirajte poslužitelj 5
Nakon što je stvoren Plex poslužitelj i potvrdili da je povezan s vašim računom, možete kliknuti gumb Početna i prijeći na sljedeći korak.

Dodavanje biblioteka na vaš Plex poslužitelj

Sada kada ste stvorili poslužitelj, možete postaviti medijske biblioteke. Ovo su mape na kojima će vaš Plex poslužitelj tražiti vašu glazbu, filmove, slike i emisije. Dijelit će ih na svim uređajima pomoću Plex klijenta prijavljenog s vašim računom.

Plex Server - Dodajte biblioteku 1
Kada mišem pređete na knjižnice ako krenete prema izborniku s lijeve strane, vidjet ćete znak plus. Kliknite ga kako biste dodali svoju prvu biblioteku.

Plex Server - Dodajte biblioteku 2
Odaberite vrstu biblioteke koju dodajete. U našem slučaju postavljamo knjižnicu za TV emisije, pa ga istaknite.

Plex Server - Dodajte knjižnicu 3
Zatim kliknite gumb Dodajte mape stavka s lijeve strane.

Plex Server - Dodajte biblioteku 4
Nakon toga, kliknite gumb Potražite mapu medija gumb i odaberite mapu u koju ste preuzeli svoje emisije.

Plex Server - Dodajte biblioteku 5
Nakon što ste dobili pravi direktorij, pritisnite Dodati dugme. Zatim pritisnite tipku Dodajte biblioteku nakon što potvrdite promjene.

Plex Server - Dodajte biblioteku 6
Emisije će se prikazivati ​​s izbačenim ikonama sve dok Plex ne provjeri web za ispravnu naslovnicu. Zadana baza podataka funkcionira u redu, ali možete i reći Plexu da koristi prilagođene lokacije prilikom pretraživanja metapodataka.

Plex Server - Dodajte biblioteku 7
Kad se knjižnica doda, trebali biste vidjeti naslovnicu za svaku emisiju. Dodavanje većih knjižnica trebat će duže, ali nakon što se dodaju svi novi mediji koje stavite u imenik knjižnice automatski će se prikazati.

Plex Server - Dodajte biblioteku 8
Ponovite ovaj postupak dok sve nove biblioteke glazbe, videa i slika ne budu dodane u Plex.

Konfiguriranje Plex poslužitelja

Sada biste trebali promijeniti nekoliko postavki kako bi dodavanje novih medija u vašu biblioteku bilo što bešavije. Također može biti omogućen daljinski pristup koji će vam omogućiti korištenje web klijenta Plex i upravljanje poslužiteljem iz bilo kojeg mjesta na svijetu..

Podešavanje postavki biblioteke Plex

Da biste započeli ažuriranje zadanih postavki biblioteke Plex, morat ćete ponovo otvoriti web klijent. Možete kliknuti ovdje ako to čitate na svom Plex poslužitelju.

Plex Server - Postavke biblioteke 1
Zatim kliknite na postavke ikonu na vrhu stranice, u desnom kutu.

Plex Server - Postavke biblioteke 2
Nakon otvaranja stranice kliknite na server stavka u gornjem desnom uglu. Ovo će vas odvesti na stranicu postavki Plex poslužitelja.

Plex Server - postavke knjižnice 3
Zatim kliknite gumb Knjižnica stavka izbornika za uređivanje postavki za glazbu, fotografije i video Plex knjižnice.

Plex Server - postavke knjižnice 5
Obavezno potvrdite okvire za Automatski ažuriraj svoju biblioteku, Pokrenite djelomičnu provjeru kada se otkriju promjene, Dopusti brisanje medija, a vi možete ili ne morate provjeriti Zadaće skenera izvodite s nižim prioritetom ovisno o brzini vašeg računala. Ostavljam ga bez nadzora.

Prva dva potvrdna okvira omogućuju Plexu da nadzire promjene u knjižničnom direktoriju, a zatim automatski ažuriraju Plex popise kada se pronađu novi mediji.

Dopusti brisanje medija omogućuje vam uklanjanje sadržaja iz biblioteke pomoću udaljenog uređaja. Preporučuje se potvrdite ovaj okvir ili ćete morati ručno izbrisati datoteke s poslužitelja kad ih više ne želite gledati..

Zadaće skenera izvodite s nižim prioritetom spriječit će Plex da koristi sve dostupne resurse sustava za ažuriranje knjižnice. Označavanje ovog okvira može značiti da će trebati duže vremena da se novi sadržaj prikaže, ali ažuriranja biblioteke neće utjecati na uspješnost.

Plex Server - Postavke biblioteke 6
Obavezno kliknite gumb Spremi promjene gumb pri dnu stranice po završetku.

Omogući udaljeni pristup Plex poslužitelju

Naš vodič za selektivno usmjeravanje Plexa putem VPN-a obuhvaća prosljeđivanje vrata i udaljeni pristup detaljno s fotografijama detaljno.

Plex Server - Udaljeni pristup 1
Općenito trebate:

 • Postavite statičku IP adresu na vašem Plex poslužitelju
 • Omogućite daljinski pristup na web-konzoli Plex
 • Zapamtite IP adresu i priključak (32400) koji koristi Plex poslužitelj
 • Omogućite prosljeđivanje na vašem usmjerivaču na odgovarajuću IP adresu i priključak
 • Pristupite svom Plex poslužitelju putem ispravne javne IP adrese i broja porta

Postavljanje kvalitete streaminga videa

Ako se vaš Plex poslužitelj povezuje na web putem sporije veze poput DSL-a, možda bi bilo dobro promijeniti kvalitetu vašeg video stream. Ovo će zaustaviti mucanje i smanjiti vrijeme punjenja za mobilne uređaje, po cijeni jasnoće slike.

Plex Server - Kvaliteta struje 1
Započnite klikom na postavke ikonu u gornjem desnom kutu.

Plex Server - kvaliteta struje 2
Zatim kliknite gumb mreža stavka izbornika za otvaranje izbornika web postavki Plexa.

Plex Server - kvaliteta struje 3
Nakon toga, kliknite gumb Igrač stavka s lijeve strane.

Plex Server - kvaliteta struje 4
Zatim podesite Kvaliteta na daljinu i Internetska kvaliteta opcije na koju god razinu želite. Ako osjetite mucanje i dugačke odbojnike pri 720p, pomaknite postavke na 480p. Možete također strujati u punoj 1080p ako imate propusnost za to.

Sada kada ste se promijenili na liniji i daljinska kvaliteta, trebali biste vidjeti poboljšanje. Ako to ne učinite, prilagodite postavke transcodera kako biste smanjili opterećenje CPU vašeg Plex poslužitelja..

Plex Server - kvaliteta struje 5
Da biste to učinili, morat ćete kliknuti na server stavka u gornjem desnom kutu web klijenta.

Plex Server - kvaliteta struje 6
Zatim kliknite gumb transcoder stavka s lijeve strane.

Plex Server - kvaliteta struje 7
Promijeni Kvaliteta transkordera padajućeg izbornika na Preferirajte kodiranje s većom brzinom ako imate problema sa reprodukcijom. Ako je vaš Plex poslužitelj dovoljno brz, možete Preferirajte više kvalitete kodiranja povećati zahtjeve za kvalitetom videozapisa i propusnošću.

Plex Server - kvaliteta struje 9
Ne zaboravite kliknuti Spremi promjene gumb kad završite. Promjena kvalitete transkodiranja i reprodukcije putem weba automatski će utjecati na sve klijente Plex-a, sniziti ili povećati kvalitetu videozapisa na webu i mobilnim uređajima.

Usmjeravanje Plex poslužitelja putem VPN-a

Ako je vaš Plex poslužitelj na sigurnom VPN-u, slijedite naš vodič kako biste omogućili strujanje putem njega.

Dodavanje kanala na vaš Plex poslužitelj

Kao i mnoštvo poslužitelja za strujanje medija, i vaš Plex poslužitelj ima podršku za dodatke. Nazivaju ih kanalima, a svaki kanal dodaje novu značajku ili stream na vašem Plex poslužitelju.

Plex Server - Dodajte kanale 1
Previše je kanala koji bi se mogli pojedinačno fokusirati, ali na ovaj način dodajete Pandora streaming radio kanal na Plex. Svaki drugi kanal može se postaviti na sličan način.

Plex Server - Dodajte kanale 2
Za početak pritisnite gumb kanali stavka u meniju na lijevoj strani. To će vas odvesti na stranicu za upravljanje kanalima, gdje se vaši trenutni kanali mogu konfigurirati ili deinstalirati.

Plex Server - Dodajte kanale 3
Budući da još niste dodali nijedan kanal, popis će za sada biti prazan. Kliknite gumb Instalirajte kanale gumb za prikaz popisa dostupnih kanala.

Plex Server - Dodajte kanale 4
Najlakši način za instaliranje Pandora kanala je kliktanje na Vrste medija stavku izbornika, a zatim odaberite glazba, muzika.

Plex Server - Dodajte kanale 5
Od tamo možete odabrati kanal Pandora i kliknuti Instalirati dugme.

Plex Server - Dodajte kanale 6
Jednom kada je kanal Pandora instaliran, postavke izbornika će se promijeniti. Kliknite gumb pretraživati gumb za provjeru vašeg novog Pandora streaminga glazbenog kanala.

Plex Server - Dodajte kanale 7
Sve vaše postojeće stanice Pandora automatski će se uvesti i možete ih nesmetano slušati unutar Plex aplikacije ili web klijenta.

Plex Server - Dodajte kanale 8
Plex će se pokušati prijaviti na Pandora i sve druge kanale koji zahtijevaju korisničko ime i lozinku, uz vaše Plex vjerodajnice. Točne podatke za prijavu možete unijeti klikom na ikonu Konfigurirati ikonu u gornjem desnom kutu svakog kanala.

Vidi također: najboljih Plex kanala, 25 naših najdražih.

Postavljanje Plex klijenata

Nakon što postavite Plex poslužitelj i dodate svoje biblioteke, na mobilnim uređajima to je brzo i jednostavno kao klijenti. Većinom su vam potrebne samo informacije o prijavi i zaporki za Plex račun. Sve ostalo je automatski.

Plex za podržane uređaje

Plex nudi službenu podršku za ogroman popis uređaja. Evo nekoliko najpopularnijih:

 • Android, iOS i Windows mobilni uređaji
 • XBox 360 i XBox One
 • Playstation 3 i Playstation 4
 • TiVo i Sony, LG, Samsung i odaberite Toshiba Smart TV
 • kodi
 • NVIDIA Shield
 • Odaberite Intel i ARM temeljene NAS uređaje
 • Amazon Fire TV i Fire TV Stick
 • Chromecastov
 • Apple TV
 • Roku uređaji

Svaki od ovih uređaja ima aplikaciju Plex u odgovarajućoj trgovini aplikacija. Iako ovaj vodič ne može pokriti svaki uređaj, postavljanje Plex klijenata vrlo je jednostavno i jednostavno. Koristit ćemo Android tablet kao primjer slučaja.

Plex Server - Plex klijenti 1
Za početak, morat ćete potražiti aplikaciju Plex u trgovini trgovine.

Plex Server - Plex klijenti 2
Instalirajte je kao i bilo koju drugu aplikaciju, a Plexu osigurajte odgovarajuća dopuštenja.

Plex Server - Plex klijenti 3
Sada otvorite aplikaciju Plex i prijavite se s korisničkim imenom i zaporkom koju ste stvorili.

Plex Server - Plex klijenti 4
Vidjet ćete padajući izbornik koji otvara popis poslužitelja. To će vam omogućiti odabir između Plex poslužitelja koji ste stvorili, ostalih Plex poslužitelja i popisa datoteka sinkroniziranih s vašim uređajem ako imate premium članstvo. Odaberite odgovarajući poslužitelj.

Plex Server - Plex klijenti 5
Nakon što završite, možete pregledavati knjižnice i reproducirati medije putem Plexa na svom uređaju.

Plex preko DLNA

Neki stariji Smart TV-ovi, Smart DVD playeri i drugi uređaji za streaming službeno ne podržavaju Plex. Većina ovih uređaja i dalje može pristupiti vašoj Plex biblioteci pomoću DLNA koja je omogućena prema zadanim postavkama.

Plex Server - Plex klijenti 6
DLNA je protokol za strujanje koji je namijenjen uređajima na vašoj kućnoj mreži za dijeljenje videozapisa i glazbe. U praksi se DLNA uvelike zamijenila aplikacijama koje rade isto. No, dobro je povratno stanje kad aplikacija nije dostupna za vaš uređaj.

Plex Server - Plex klijenti 7
Za većinu korisnika postavke DLNA neće trebati mijenjati. Ali možda želite potvrditi da je provjereno izvješće o vremenskoj traci DLNA poslužitelja. To će vam omogućiti da automatski nastavite reprodukciju videa i glazbe tamo gdje ste stali.

Neki će uređaji možda trebati posebne Postavke klijenta DLNA set. Provjerite kod proizvođača uređaja ako zadane postavke DLNA ne rade. U praksi će se zadani parametri skoro svaki put ispravljati.

Plex web klijent

Ako sve drugo ne uspije, gotovo svaki uređaj s preglednikom može se povezati s Plexom putem web klijenta. Trebat će vam podrška za Flash ili HTML5, a prednost je HTML5. Web-klijent koristili smo za konfiguriranje Plex poslužitelja, ali on djeluje podjednako dobro i za reprodukciju.

Plex Server - Plex klijenti 8
Web klijent koristi metapodatke i preuzete slike za pružanje lijepog i funkcionalnog iskustva. Ako trebate redovito koristiti web-klijent Plexa, provjerite je li omogućen daljinski pristup slijedeći gore navedene upute.

Plex pass premium

Postoji nekoliko Plex značajki koje su dostupne samo klijentima koji plaćaju novac. Po mom mišljenju, ako svakodnevno koristite Plex, vrijedi trošiti novac. Premium značajke su vrlo korisne, a ovdje ću opisati nekoliko najpopularnijih.

Prvo što biste trebali učiniti je omogućiti ažuriranje Plex prolaza. Ovo će ažurirati vaš Plex poslužitelj na najnoviju verziju pretplate i omogućiti vam pristup značajkama pred ne pretplatnicima.

Plex Server - Plex Pass 1
Da biste ažurirali svoj Plex poslužitelj u premium verziji, prvo kliknite na postavke ikonu u gornjem desnom kutu web klijenta.

Plex Server - Plex Pass 2
Zatim kliknite gumb server stavka izbornika za ulazak u izbornik postavki poslužitelja.

Plex Server - Plex Pass 3
Pomaknite se do dna stranice i promijenite Ažuriraj kanal ispadanje iz Javnost do Plex prolaz kao što je prikazano.

Plex Server - Plex Pass 4
Nakon što kliknete na Spremi promjene gumb, pričekajte da Plex preuzme najnovije ažuriranje Plex prolaza.

Plex Server - Plex Pass 5
Kada sve završi, vidjet ćete gumb za Instalirajte ažuriranje pri vrhu stranice, blizu trenutnog broja verzije. Kliknite ga. Preuzimanje i instaliranje ažuriranja potrajat će nekoliko trenutaka, a usluga Plex klijentima bit će nakratko prekinuta.

Plex Server - Plex Pass 6
Napokon verzija broj će se promijeniti i vidjet ćete zelenu kvačicu kada je ažuriranje uspješno instalirano.

Sve značajke Plex pass premium omogućene su sada.

Korištenje Plex poslužitelja u oblaku

Mislim da je najveća slabost Plexa dugo vremena bila nedostatak podrške u oblaku. Pad računala i pohranjivanje ogromne biblioteke medijskih datoteka nije uvijek jednostavno. No nedavno je Plex dodao službenu podršku za pohranu u oblaku i smatram da se radi o velikom poboljšanju.

Plex Server - Plex Cloud 1
Za početak, morat ćete povezati račun za pohranu u oblaku sa svojim Plex računom. Da biste to učinili, idite na web stranicu Plex i Prijaviti se.

Plex Server - Plex Cloud 2
Kliknite gumb Moj račun padajućeg izbornika i odaberite postavke.

Plex Server - Plex Cloud 3
Zatim kliknite gumb Sinhronizacija u oblaku stavka izbornika pri vrhu stranice.

Plex Server - Plex Cloud 4
Sada odaberite svog davatelja usluga u oblaku i kliknite da biste povezali svoj račun s Plexom. U mom slučaju to je Google pogon.

Plex Server - Plex Cloud 5
Omogućite Plex-u pristup vašem oblačnom pogonu.

Plex Server - Plex Cloud 6
Zatim zatvorite web stranicu Plex i otvorite Plex web klijent. Kliknite na padajući izbornik poslužitelja, a zatim na Plex oblak.

Plex Server - Plex Cloud 7
Dok je usluga u beta verziji, to će vam se prikazati zaslon. Kliknite gumb Napravimo to gumb za nastavak.

Plex Server - Plex Cloud 8
Odaberite dobavljača oblaka za pohranu koji ste ranije povezali s Plexom. Koristim Google pogon.

Plex Server - Plex Cloud 9
Za vas će se stvoriti novi poslužitelj pod nazivom Plex Cloud. Možda će potrajati trenutak.

Plex Server - Plex Cloud 10
Nakon dodavanja poslužitelja možete dodati knjižnice kao i obično. Umjesto da pregledavate medije na lokalnoj pohrani, bit ćete prisiljeni koristiti svoj oblačni pogon.

Plex Server - Plex Cloud 11
Novi oblačni poslužitelj prikazivat će se na vašem popisu Plex poslužitelja kao udaljeni poslužitelj kada završite. Možete reći svojim uređajima da koriste Plex Cloud poslužitelj na isti način kao što prelazite između sinkroniziranih datoteka i originalnog Plex poslužitelja.

Sinkroniziranje videa i glazbe radi izvanmrežne reprodukcije

Ako želite uzeti svoje medije sa sobom, Plex Pass ima značajku koja će zaustaviti mucanje i pukotine čak i ako nemate signal. Možete unaprijed sinkronizirati svoj sadržaj sa svojim mobilnim uređajem, preuzimajući ga u cijelosti na telefon ili tablet.

Sinkronizacija s mobilnim uređajima omogućena je na Plex poslužitelju prema zadanim postavkama, tako da sve što trebate učiniti je pokrenuti sinkronizaciju sadržaja u aplikaciji. Ovaj vodič sinhronizira sadržaj koristeći sam uređaj, iako sadržaj možete i gurnuti na uređaj pomoću web klijenta.

Plex Server - Plex Sync 1
Da biste sinkronizirali, prvo odaberite album ili videozapis koji želite staviti na svoj uređaj. Zatim kliknite gumb Sinkronizacija ikona.

Plex Server - Plex Sync 2
Mediji će se odmah početi preuzimati. Proces na svom uređaju možete pratiti klikom na izbornik s desne strane i odabirom Status sinkronizacije.

Plex Server - Plex Sync 3
Status svake pjesme, videa ili slike prikazat će se na popisu.

Plex Server - Plex Sync 4
Možete prilagoditi svoj Plex poslužitelj na lokalni uređaj da biste pogledali sinkronizirani sadržaj ili kliknite reprodukciju kao i obično, a sinkronizirani video zapis će se učitati iz pohrane umjesto strujanja s poslužitelja. Primijetit ćete da su se ikone promijenile i ne postoji mogućnost za ponovno sinkroniziranje videozapisa. To je jasan pokazatelj uspjeha.

Plex Server - Plex Sync 5
Nekoliko je opcija Plex sinkronizacije koje možete promijeniti, ali zadane su postavke većini ljudi. Razmislite o smanjenju kvalitete video zapisa kako biste uštedjeli prostor na svom uređaju ako je potrebno.

Uklanjanje Plex knjižnica

Ponekad biste htjeli ukloniti čitavu biblioteku iz Plexa. Taj medij neće izbrisati s poslužitelja, ali učinit će ga nedostupnim svim Plex klijentima. Kada odlučite ukloniti biblioteku, uglavnom dolazi do pogreške u bazi podataka. Pomoću Plexa možete obnoviti bazu podataka ako želite, ali često je lakše jednostavno početi ispočetka.

Plex Server - Ukloni biblioteku 1
Uklanjanje Plex biblioteke slično je dodavanju. Prvo otvorite web klijent. Zatim pređite mišem preko knjižnice koja se nalazi s lijeve strane ispod prozora knjižnice naslov. Tri točkice će se pojaviti, a vi biste ih trebali kliknuti kako biste otvorili izbornik.

Plex Server - Ukloni knjižnicu 2
Zatim kliknite gumb Izbrisati stavka izbornika za početak uklanjanja biblioteke s Plexa.

Plex Server - Ukloni knjižnicu 3
Pojavit će se upit i pitati ste sigurni. Provjeri Da, izbrišite okvir knjižnice a zatim kliknite gumb Izbrisati dugme

Plex Server - Ukloni knjižnicu 4
Izbrisati Gumb će prikazivati ​​spinner procesa sve dok knjižnica nije uklonjena s Plexa. Možda će proći nekoliko minuta.

Vaša je knjižnica uklonjena s Plex poslužitelja.

Uklanjanje Plex servera

Ako vaš Plex poslužitelj djeluje čudno, možete ga izbrisati i napraviti novi. Izgubit ćete sav pristup knjižnicama na poslužitelju, ali medijske datoteke s računala neće biti izbrisane.

Plex Server - Uklonite poslužitelj 1
Za početak, otvorite web klijent i kliknite gumb postavke ikonu u gornjem desnom kutu.

Plex Server - Uklonite poslužitelj 2
Nakon otvaranja stranice postavki kliknite na uređaji stavka u gornjem desnom kutu zaslona. Otvorit će se popis svih odobrenih uređaja povezanih s vašim Plex poslužiteljem, kao i samog poslužitelja.

Plex Server - uklanjanje poslužitelja 3
Zatim kliknite gumb server stavku izbornika na lijevoj strani zaslona kako biste filtrirali popis uređaja koji prikazuju samo Plex poslužitelje.

Plex Server - uklanjanje poslužitelja 4
Pronađite poslužitelj koji želite ukloniti i kliknite na Crveni x kao što je gore prikazano.

Plex Server - uklanjanje poslužitelja 5
Konačno će se pojaviti upit upozorenja. Ako ste sigurni da želite ukloniti Plex poslužitelj, kliknite ikonu Ukloniti dugme.

Baš kao kad uklonite biblioteku, gumb Ukloni promijenit će se u centriraču napretka. Kada je završio, vaš Plex poslužitelj je uklonjen. Možda ćete trebati osvježiti web klijent prije nego što se promjena prikaže.

Sada kada pokrećete Plex poslužitelj

Jednom kada se vaš Plex poslužitelj pokreće i prenosite sadržaj na tv i mobilne uređaje, uvjeren sam da ćete se složiti da je Plex moćan i fleksibilan multimedijski poslužitelj za streaming. Ovaj vodič opisuje samo osnovne operacije; Plex može učiniti puno više.

Comparitech će i dalje pokrivati ​​sve Plex tajne, hakove i značajke koje su vam potrebne da bi vaš kućni medijski poslužitelj učinio upravo ono što vi želite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Adblock
detector