Plex vs Kodi: Ce software de streaming este potrivit pentru dvs.

Dacă doriți să puteți descărca conținut și să-l redați pe televizor sau pe dispozitivul mobil, cea mai mare alegere pe care trebuie să o faceți este Plex vs Kodi. Fiecare program are puncte forte diferite, iar utilizatorii au cu toții opinii puternice despre care este cel mai bun.


Folosesc ambele programe de luni de zile și vreau să vă împărtășesc ceea ce am învățat pentru a vă ajuta să vă gândiți și să alegeți între Plex și Kodi.

Ce sunt Plex și Kodi?

Plex este un server media care vă permite să redați filme, emisiuni și muzică pe televizor și computer, dispozitive mobile și căsuțe de streaming. Acesta sortează și administrează biblioteca dvs., cu suport complet pentru metadate și funcții avansate, cum ar fi conversia video și audio în zbor. Este compatibil cu majoritatea dispozitivelor de streaming, inclusiv Roku, Apple TV, Amazon Fire TV și Fire Stick și multe altele. Plex are, de asemenea, aplicații oficiale pentru Android și iOS.

Pentru computerul dvs., puteți descărca cea mai recentă versiune a serverului Plex de aici. Puteți găsi clientul Plex potrivit pentru fiecare dispozitiv din magazinul dvs. de aplicații. Plex este disponibil gratuit, dar are și un serviciu de abonament care deblochează funcțiile premium.

Kodi este un software media care rulează pe televizor, computer și dispozitive mobile sau streaming. Este un proiect open source, cu suport pentru o gamă uriașă de suplimente sau pluginuri software, care vă permit să transmiteți conținut de pe web sau să redați videoclipuri și muzică descărcate. Kodi este cunoscut pentru faptul că este extrem de personalizabil. Cu puțin timp și efort, vă este garantat să găsiți un aspect și un sentiment că vă place.

Cea mai recentă versiune de Kodi este 17.5 și este disponibilă pentru descărcare chiar aici. Kodi este complet gratuit.

Vezi si: Ce este Kodi și cum să începi să-l folosești

Important: Utilizarea Plex și Kodi în siguranță

Indiferent dacă transmiteți conținut prin intermediul suplimentelor Kodi sau descărcați o bibliotecă media pentru Plex, este foarte important să vă protejați. Deși mulți utilizatori Kodi și Plex apelează la un VPN pentru a-și ascunde identitatea, vă recomandăm să utilizați un VPN pentru a vă păstra conexiunea sigură și privată.

ISP-urile caută din ce în ce mai mult să-și accelereze lățimea de bandă pentru descărcarea de suporturi sau încearcă să găsească modalități de a-și încarca utilizatorii de streaming în plus pentru o performanță mai bună. Un VPN ascunde ceea ce faci online, făcând mult mai dificil pentru ISP-uri să spioneze cum alegi să folosești conexiunea ta.

Numai că ISP-urile înfometate cu banii nu sunt singurul pericol. Din ce în ce mai mult, hackerii apelează la atacuri de la mijloc pentru a vă monitoriza fluxurile, interceptând și fură date din traficul dintre dispozitivul Kodi și serverele de la distanță..

Performanța poate scădea semnificativ dacă alegeți un furnizor VPN greșit. Am testat majoritatea serviciilor VPN de prim nivel și credem că IPVanish este alegerea potrivită pentru a vă păstra conexiunea sigură fără a o încetini.

IPVanish are un număr mare de servere la nivel mondial, care garantează o conexiune rapidă, sensibilă și sigură, indiferent de locul în care locuiți sau de ceea ce urmăriți. Serviciul VPN facilitează, de asemenea, ocolirea blocării conținutului geografic și nu păstrează jurnalele activităților de streaming.

LECTURĂ DE CITITOR: Am fost cu adevărat impresionați de IPVanish și am făcut un acord pentru a oferi cititorilor Comparitech 60% din prețul standard. Suntem siguri că veți fi la fel de impresionați de IPVanish ca și noi.

Redarea video și muzică în Plex vs Kodi

Atât Plex cât și Kodi sunt capabili să redea videoclipuri și muzică prin televizor, computer sau pe telefon sau tabletă. Aceștia acceptă o gamă largă de formate și pot emite în HD și 4k. Unde diferă cu adevărat este modul în care gestionează conversia formatului de fișier, cunoscută sub denumirea de transcodare.

Plex vs Kodi: Setări Plex Transcoder

Transcodarea este un proces care convertește un fișier video sau muzică într-un format diferit. Unele dispozitive de streaming au chipset-uri speciale care le permit să lucreze mai rapid cu anumite formate de fișiere. Asta înseamnă că puteți sări peste un film fără întârziere sau puteți reda muzică fără pierderi prin sistemul dvs. de difuzoare de înaltă calitate.

În opinia mea, opțiunile de transcodare ale lui Plex sunt mai bune. Are suport pentru accelerarea hardware pe server, astfel încât chiar dacă procesorul este lent, Plex este încă mai mult decât capabil să transcodeze fără a provoca pauză și buffer TV-ul sau dispozitivul mobil..

Plex vs Kodi: Setări video Kodi

Transcoderul lui Kodi se bazează pe un software open source, deci este compatibil cu o gamă largă de formate de fișiere. Dar îi lipsesc opțiunile de configurare, astfel încât, în unele cazuri, fișierele dvs. nu vor fi redate deloc. În acest caz, va trebui să petreci timp pentru a converti fișierele într-un alt format cu software cum ar fi Handbrake.

Pentru mulți utilizatori, ambele aplicații software vor face treaba. Dar dacă sunteți în căutarea unei transcodări din timp care să vă asigure că videoclipurile dvs. pot fi redate pe cea mai largă gamă posibilă de dispozitive de streaming, Plex nu este perfect, dar este mult mai bine.

Fișiere partajate în Plex vs Kodi

Fiecare program gestionează biblioteca dvs. de videoclipuri și muzică descărcate în mod unic. În Kodi, biblioteca dvs. nu este partajată la alte dispozitive în mod implicit. În Plex, biblioteca dvs. este disponibilă imediat pentru orice dispozitiv conectat la serverul central. Contrastul în managementul bibliotecii este una dintre cele mai mari și mai importante diferențe între Plex și Kodi.

În practică, Kodi este de obicei mai potrivit pentru PC-urile media center sau Raspberry Pis care se conectează la televizor prin portul HDMI. Deplasările Kodi sunt cele mai ușor de configurat atunci când stau singuri.

Plex este mult diferit, biblioteca dvs. de videoclipuri și muzică partajată în mod implicit la orice streaming sau dispozitiv mobil conectat la contul dvs. Acest lucru face o alegere mai bună dacă doriți să luați media dvs. din mers sau dacă aveți mai multe ecrane în casă pe care doriți să le puteți transmite.

Asta nu înseamnă că Kodi nu va funcționa cu bibliotecile partajate sau că Plex este bun doar pentru situațiile în care aveți mai multe dispozitive.

Plex vs Kodi: Biblioteca comună Kodi

Kodi are câteva moduri diferite de a vă împărtăși biblioteca, încorporată chiar în miezul software-ului. Majoritatea oamenilor aleg între partajarea SMB sau uPnP, dar Kodi acceptă și implicit bibliotecile MySQL. Este important să rețineți că toate acestea au unele configurații adăugate pentru a se pune în funcțiune, dar toate sau toate pot fi făcute pentru a funcționa.

În mod similar, este perfect posibil să instalați un server Plex pe dispozitivul dvs. Android, Raspberry Pi sau PC-ul media center și să îl conectați direct la televizor cu HDMI.

Dar, în general, Kodi ar trebui să fie gândit ca un software de streaming independent, în timp ce Plex este un adevărat server media care acceptă clienți la distanță.

Managementul bibliotecii din Plex vs Kodi

Plex și Kodi folosesc metadate pentru a vă prezenta videoclipurile și muzica în cel mai bun mod posibil. Caută automat episoade, albume și filme, pentru a putea oferi copertă, rezumate și evaluări. În loc să vedeți o listă goală de fișiere pe care le puteți transmite, ambele programe oferă o interfață mult mai apropiată de Netflix.

Plex marginea Kodi în practică. Ei plătesc pentru accesul la licență la cea mai completă bază de date media de pe web. Cu Plex, veți vedea întotdeauna opera de artă oficială și informații complete, până la o listă de actori care au lucrat la proiect. Kodi folosește o alternativă gratuită, care poate fi lovită sau ratată, deși s-a îmbunătățit constant.
Plex vs Kodi: enormă bibliotecă de muzică Plex

De asemenea, Kodi nu poate ține pasul cu modul în care Plex gestionează bibliotecile mari. Pe serverul meu Plex am o bibliotecă cu zeci de mii de melodii, pe mii de albume. Parcurge lin și afișează copertele albumelor în timp real. Kodi este mult mai tare și, ocazional, îngheață pentru câteva momente în timp ce parcurgeți intrările.

În ceea ce privește managementul bibliotecii din Plex vs Kodi, cred că Plex vine învingător.

Dar, din nou, puterea lui Kodi este personalizarea. Dacă aveți răbdare și capacitatea de a crea o bază de date SQL care conține toate suporturile dvs. media, Kodi poate performa la fel de bine ca Plex. Dar este mult, mult mai greu să atingeți la același nivel de performanță pe care îl oferă Plex în mod implicit.

Compatibilitatea dispozitivului în Plex vs Kodi

Punctul forte al Plex este faptul că este compatibil cu fiecare dispozitiv de streaming sub soare, precum și cu Windows, Mac, Android și iOS. Nu este doar compatibil, ci are versiuni oficiale în toate magazinele de aplicații și este foarte ușor de instalat.

Kodi suferă puțin de imaginea sa ca un facilitator de piraterie. De exemplu, acesta nu este listat în magazinul de aplicații Amazon Fire și trebuie instalat manual pe dispozitivele Fire Stick și Fire TV. Același lucru este valabil și pentru Apple TV, dispozitivele iOS și dispozitivele Roku.

Asta nu înseamnă că Kodi nu poate fi instalat pe aceste platforme, dar îl face să fie o problemă. Cred că asta face ca Kodi să fie o alegere slabă pentru mulți utilizatori și este doar o altă instanță a lui Kodi care necesită mai multă configurație decât Plex pentru a face lucruri foarte similare.

Plex vs Kodi: Dispozitiv Kodi

Kodi este foarte bun atunci când este instalat pe unele dispozitive care se conectează direct la televizor. Are suport hardware oficial de la producătorul de dispozitive Android TV Minix și o imagine personalizată de Raspberry Pi numită LibreELEC, care face ca Kodi să fie rapid și ușor să funcționeze pe dispozitivul dvs. Pi.

Pe lângă gama largă de asistență Plex pentru dispozitivele de streaming, există o platformă pe care se remarcă cu adevărat. Dacă se întâmplă să aveți un scut NVIDIA, acesta este dispozitivul perfect pentru serverul dvs. Plex. NVIDIA are suport hardware pentru video HEVC pe 10 biți, care este un format utilizat frecvent pentru videoclipuri ultra-HD 4k. Asta înseamnă că puteți viziona videoclipuri 4k pe televizor și puteți transmite conținut 4k către alte dispozitive fără probleme.

Addons în Plex vs Kodi

Kodi este foarte cunoscut pentru faptul că are mii de suplimente diferite. Puteți instala totul de la YouTube și Crunchyroll la canale de filme și chiar la un client oficial Plex. Această flexibilitate nu este potrivită doar de Plex.

Plex vs Kodi: Plex Channels

Spre deosebire de Kodi, Plex oferă canale oficiale pentru majoritatea rețelelor de difuzare și cablu majore. Acestea vă permit să accesați conținutul lor la cerere fără abonament prin cablu, permițându-vă să transmiteți flux direct de pe web în loc să descărcați videoclipuri.

Pentru toată flexibilitatea lor, suplimentele Kodi pot fi hit-or-miss. Cele mai populare suplimente încalcă regulile de copyright și pot fi închise în întregime. Plex are mai puține canale, dar majoritatea sunt sancționate oficial. Kodi are, de asemenea, o gamă largă de suplimente „oficiale”, deși majoritatea suplimentelor Kodi nu sunt „oficiale” în același mod. În schimb, acestea scot site-urile web ale serviciilor populare într-o manieră care nu încalcă drepturile de autor. Deși este perfect legal de utilizat, puține suplimente Kodi „oficiale” sunt concepute și oferite de furnizorii de conținut.

Există excepții pentru Plex. De exemplu, puteți utiliza canalul WebTools pentru a instala conținut neoficial pe Plex. Și Kodi are suplimente oficiale care vă permit să vizionați videoclipuri din rețele precum ESPN.

Ambele programe permit utilizatorilor să instaleze conținut personalizat, dar, în comparație cu Plex și Kodi, Kodi este un avantaj clar în ceea ce privește cantitatea și utilitatea pură a suplimentelor lor.

Vezi si: Cele mai bune 105 addonuri Kodi

Plexul nostru vs Kodi tl; dr

Există o mulțime de argumente pro și contra, atunci când compari Plex cu Kodi, dar cred că totul se reduce până la câteva puncte importante.

Plex vs Kodi: Kodi Main
Kodi este cea mai bună alegere pentru utilizatorii care doresc ...

  • Acces la media lor pe un computer sau dispozitiv
  • Tone de personalizare Opțiuni
  • Mai Mult alegeri addon, în special streaming online
  • Complet sursa deschisa soluţii
  • Fără taxe de abonament, cu prețul unei mici configurații suplimentare

Plex vs Kodi: Plex Main

plex este soluția perfectă pentru utilizatorii care doresc ...

  • Acces la mass-media lor mai multe dispozitive și pe web
  • Un simplu și interfață utilizator lustruit
  • Aplicații oficiale pentru fiecare flux principal și dispozitiv mobil
  • Complet a sustine și ajutor profesional online
  • Ușurință în utilizare, totul merge din cutie

În comunitatea de streaming online, dezbaterea Plex vs Kodi este un subiect destul de fierbinte. Cert este că niciuna dintre soluții nu va fi perfectă pentru fiecare utilizator. Kodi compensează configurația lor confuză și lipsa de suport oficial, cu libertate și flexibilitate totală și totală. Plex este mai ușor de utilizat și funcționează cu mai multe dispozitive, dar trebuie să plătiți pentru a obține experiența completă.

Opinia mea personală tinde spre recomandarea Plex. Cred că versiunea gratuită are funcții mai mult decât suficiente pentru a putea fi utilizată și chiar apreciez să pot transmite videoclipuri și muzică din biblioteca mea pe toate dispozitivele mele. Kodi își are locul, dar în sufrageria mea vreau ca lucrurile să funcționeze cu cât mai puțin dificultăți și sunt dispus să plătesc pentru asta.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2