Plex vs Kodi: Melyik streaming szoftver megfelelő az Ön számára?

Ha azt szeretné, hogy letölthesse a tartalmat, és lejátssza azt a TV-n vagy mobilkészülékén, akkor a legnagyobb választás, amit meg kell tennie, a Plex vs Kodi. Minden programnak különbözõ erõsségei vannak, és a felhasználóknak erõs véleményük van arról, hogy melyik a legjobb.

Már hónapok óta használom mindkét programot, és meg akarom osztani azt, amit megtanultam, hogy segítsen meggondolni magát, és válasszon a Plex vagy a Kodi között..

Mik a Plex és a Kodi??

A Plex egy streaming media szerver, amely lehetővé teszi filmek, műsorok és zene lejátszását a TV-n és a számítógépen, a mobil eszközökön és a streaming boxokon. Rendezi és kezeli a könyvtárat, teljes támogatással a metaadatokhoz és a fejlett funkciókhoz, mint például a on-the-fly videó és audio konvertálás. Kompatibilis a legtöbb streaming eszközzel, beleértve a Roku, az Apple TV, az Amazon Fire TV és a Fire Stick, és még sok más. A Plex hivatalos alkalmazásokat is tartalmaz Androidra és iOS-re.

A számítógépéhez itt töltheti le a Plex szerver legújabb verzióját. Az alkalmazásboltban megtalálhatja az egyes eszközökhöz a megfelelő Plex-ügyfelet. A Plex ingyenesen elérhető, de előfizetési szolgáltatással is rendelkezik, amely felszabadítja a prémium funkciókat.

A Kodi olyan médiaszoftver, amely a tévében, a számítógépen, valamint a mobil vagy streaming készüléken fut. Ez egy nyílt forráskódú projekt, számos hatalmas bővítménnyel vagy szoftver bővítménnyel támogatva, amelyek lehetővé teszik a tartalom streamingét az internetről, vagy a letöltött videók és zene lejátszását. Kodi ismert, hogy rendkívül testreszabható. Egy kis idő és erőfeszítés garantálja, hogy megtalálja a megjelenését és érzését, amit szeretsz.

A Kodi legújabb verziója 17.5, és itt letölthető. Kodi teljesen ingyenes.

Lásd még: Mi a Kodi és hogyan kezdje el használni?

Fontos: A Plex és a Kodi biztonságos használata

Függetlenül attól, hogy a Kodi-kiegészítőkön keresztül közvetít tartalmat, vagy letölt egy médiakönyvtárat a Plex számára, nagyon fontos, hogy megvédje magát. Bár sok Kodi és Plex felhasználó VPN-hez fordul, hogy elrejtsék személyazonosságukat, azt javasoljuk, hogy használjon VPN-t, hogy a kapcsolat biztonságos és privát maradjon..

Az internetszolgáltatók egyre inkább arra törekednek, hogy csökkentsék a sávszélességet média letöltéséhez, vagy megpróbálják megtalálni módszereket arra, hogy a jobb teljesítmény érdekében töltsék fel streaming felhasználóikat. A VPN elrejti az interneten végzett tevékenységeit, így az internetszolgáltatók számára sokkal nehezebb lehet kémkedni a kapcsolat használatának módjáról..

De a pénz-éhes internetszolgáltatók nem az egyetlen veszély. A hackerek egyre inkább a középtávú támadások felé fordulnak, hogy figyelemmel kísérjék az adatfolyamokat, elfogják és ellopják a Kodi eszköz és a távoli szerverek közötti forgalom adatait..

A teljesítmény jelentősen csökkenhet, ha rossz VPN-szolgáltatót választott. A legfelső szintű VPN-szolgáltatások legtöbbjét teszteltük és úgy gondoljuk, hogy az IPVanish a megfelelő választás a kapcsolat biztonságának megőrzése érdekében, anélkül, hogy lelassulna..

  Инсталиране и използване на приложението Fire TV Plex

Az IPVanish hatalmas számú szerverrel rendelkezik világszerte, garantálva a gyors, reagáló és biztonságos kapcsolatot, függetlenül attól, hol laksz, vagy amit néz. A VPN szolgáltatás megkönnyíti a földrajzi tartalom blokkolásának megkerülését, és nem tárolja a streaming tevékenységeinek naplóit.

OLVASÓ OLDAL: Az IPVanish valóban lenyűgözött bennünket, és olyan megállapodást dolgoztunk ki, hogy 60% -kal biztosítsuk a Comparitech olvasóinak a szokásos árakat. Biztosak vagyunk abban, hogy ugyanolyan lenyűgöző lesz az IPVanish, mint mi.

Videó és zene lejátszása a Plex és a Kodi között

Mind a Plex, mind a Kodi képesek videókat és zenét lejátszani a TV-n, számítógépen vagy telefonján vagy táblagépén. Támogatják a formátumok széles skáláját, és HD és 4K formátumban is képesek megjeleníteni. Az igazán különbözik abban, hogy hogyan kezelik a fájlformátum átalakítását, az úgynevezett átkódolást.

Plex vs Kodi: Plex transzkóder beállításai

Az átkódolás egy folyamat, amelynek során egy video- vagy zenefájlt más formátumra alakít át menet közben. Egyes streaming eszközök speciális lapkakészletekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy bizonyos fájlformátumokkal gyorsabban működjenek. Ez azt jelenti, hogy haladéktalanul átugorhat egy filmet, vagy veszteségmentes zenét játszhat a csúcskategóriás hangszórórendszeren keresztül.

Véleményem szerint a Plex átkódolási lehetőségei jobbak. Támogatja a szerver hardveres gyorsítását, így még ha a processzor lassú is, a Plex továbbra is több mint képes átkódolni anélkül, hogy a TV-t vagy a mobilkészüléket szüneteltetni és pufferelni kellene..

Plex vs Kodi: Kodi videobeállítások

A Kodi transzkódere nyílt forráskódú szoftverekre épül, tehát sokféle formátumban kompatibilis. De nincs konfigurációs lehetősége, ezért bizonyos esetekben a fájlok egyáltalán nem kerülnek lejátszásra. Ebben az esetben időt kell töltenie a fájlok más formátumba konvertálására olyan szoftverrel, mint a Handbrake.

Sok felhasználó számára bármelyik szoftvercsomag elvégzi a munkát. De ha azonnali átkódolást keres, amely biztosítja, hogy videóit a lehető legszélesebb körű streaming eszközökön tudja lejátszani, a Plex nem tökéletes, de sokkal jobb.

Megosztott fájlok a Plex vs Kodi fájlban

Minden program a letöltött videók és zenék könyvtárát egyedülálló módon kezeli. Kodi-ban a könyvtár alapértelmezés szerint nincs megosztva más eszközökkel. A Plex programban a könyvtár azonnal elérhető minden központi eszközhez csatlakoztatott eszközhöz. A könyvtárkezelés kontrasztja a Plex és a Kodi között az egyik legnagyobb és legfontosabb különbség.

A gyakorlatban a Kodi általában jobban megfelel azoknak a médiaközponti PC-knek vagy Raspberry Pis-eknek, amelyek a HDMI-porton keresztül kapcsolódnak a TV-hez. A Kodi telepítéseket a legegyszerűbb beállítani, ha önállóak.

A Plex sokkal különbözik, mivel a videó- ​​és zenekönyvtárat alapértelmezés szerint megosztja a fiókjába bejelentkezett streaming- vagy mobilkészülékekkel. Így jobb választás lehet, ha útközben el akarja vinni médiaadatait, vagy ha otthonában egynél több képernyő van, amelyet streamálni szeretne..

Ez nem azt jelenti, hogy a Kodi nem fog együtt dolgozni a megosztott könyvtárakkal, vagy hogy a Plex csak olyan helyzetekben használható, amikor több eszközöd van.

Plex vs Kodi: Kodi megosztott könyvtár

A Kodi néhány különféle módon megoszthatja könyvtárát, éppen a szoftver magjába építve. A legtöbb ember az SMB megosztás vagy az uPnP között választ, de a Kodi alapértelmezés szerint a MySQL könyvtárakat is támogatja. Fontos szem előtt tartani, hogy ezek mindegyike hozzáadott konfigurációt vesz igénybe a működéshez, de ezek működtethetők.

  Hogyan kezdje el a streaming-et a Plex médiaszerverrel?

Hasonlóképpen, tökéletesen lehetséges egy Plex szervert telepíteni az Android készülékére, a Raspberry Pi vagy a media center PC-re, és közvetlenül a TV-hez csatlakoztatni a HDMI-vel.

De általánosságban a Kodi-t önálló streaming szoftvernek kell tekinteni, míg a Plex valódi streaming media szerver, amely támogatja a távoli ügyfeleket.

Könyvtárkezelés Plex vs Kodi-ban

Plex és Kodi a metaadatok segítségével videóit és zenéjét a lehető legjobb módon mutatja be. Automatikusan megkeresi az epizódokat, albumokat és filmeket, hogy borítóképeket, összefoglalókat és értékeléseket tudjon nyújtani. Ahelyett, hogy a fájlok csupasz listáját látná, akkor mindkét program olyan felületet biztosít, amely sokkal közelebb áll a Netflixhez.

A Plex szélei kiiktatják a Kodi gyakorlatban. Fizetnek az internetes legteljesebb médiaadatbázishoz való hozzáférésért. A Plex segítségével mindig látni fogja a hivatalos műalkotásokat és a teljes információt, egészen a projekt szereplőinek listájáig. A Kodi ingyenes alternatívát használ, amely elérheti vagy hiányozhat, bár folyamatosan javul.
Plex vs Kodi: Hatalmas Plex zenei könyvtár

Kodi szintén nem tud lépést tartani azzal, ahogyan a Plex nagy könyvtárakat kezeli. A Plex szerverén van egy könyvtár, amelyben több tízezer dal található, az albumok ezrein keresztül. Sima görgetés és valós időben jeleníti meg az album borítóit. A Kodi sokkal apróbb, és alkalmanként néhány pillanatig lefagy, amikor a bejegyzéseket görgeti.

A Plex vs Kodi könyvtárkezelése szempontjából azt hiszem, hogy a Plex győztes lesz.

De ismét a Kodi erőssége a testreszabás. Ha türelme és képessége van egy SQL adatbázist létrehozni, amely tartalmazza az összes médiát, a Kodi ugyanolyan jól teljesít, mint a Plex. De sokkal, nehezebb ugyanolyan szintű teljesítményt elérni, mint amelyet a Plex alapértelmezés szerint kínál.

Az eszköz kompatibilitása a Plex és a Kodi között

A Plex legnagyobb erőssége az a tény, hogy kompatibilis minden napelem alatt álló streaming eszközzel, valamint a Windows, Mac, Android és iOS rendszerekkel. Nem csak kompatibilis, hivatalos kiadásai vannak az összes alkalmazásboltban, és nagyon könnyű telepíteni.

Kodi egy kicsit szenved annak a képéből, mint a kalózkodás elősegítője. Például nem szerepel az Amazon Fire alkalmazás áruházában, és manuálisan kell telepíteni a Fire Stick és Fire TV eszközökre. Ugyanez vonatkozik az Apple TV-re, az iOS-eszközökre és a Roku-eszközökre.

Ez nem azt jelenti, hogy a Kodi nem telepíthető ezen a platformon, de ez gondot okoz. Úgy gondolom, hogy ez Kodi-nak sok felhasználó számára rossz választást jelent, és ez csak egy Kodi-példány, amelynél a Plexnél több konfigurációra van szükség, hogy nagyon hasonló dolgokat csináljon..

Plex vs Kodi: Kodi eszköz

A Kodi nagyon jó, ha azt olyan eszközökre telepíti, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a TV-hez. Hivatalos hardver támogatást nyújt az Android TV készülékgyártójától, a Minix-től, valamint egy egyedi Raspberry Pi képet, a LibreELEC nevű képet, amely a Kodi számára valóban gyors és egyszerűvé teszi a futtatást Pi-n..

  Gledajte svoju Plex knjižnicu u Kodiju s dodatkom Plex Kodi

A Plex sokféle streaming eszközök támogatása mellett van egy platform, amelyen valóban kiemelkedik. Ha történt NVIDIA pajzs, akkor ez a tökéletes eszköz a Plex szerverhez. Az NVIDIA hardveresen támogatja a 10 bites HEVC videókat, amelyet az ultra-HD 4k videókat általában használnak. Ez azt jelenti, hogy 4k-es videókat nézhet a tévében, és zavargás nélkül 4k-os tartalmat más eszközökre továbbíthat.

A Plex és Kodi kiegészítői

Kodi igazán ismert, hogy több ezer különféle kiegészítővel rendelkezik. Telepíthet mindent a YouTube-ról és a Crunchyroll-tól a filmcsatornáig, akár hivatalos Plex-kliensig is. Ezzel a rugalmassággal a Plex nem felel meg.

Plex vs Kodi: Plex csatornák

A Kodival ellentétben a Plex hivatalos csatornákat biztosít a legtöbb nagy műsorszóró és kábelhálózat számára. Ezek lehetővé teszik hozzáférést igény szerinti tartalmához kábel előfizetés nélkül, és lehetővé teszik, hogy a videók letöltése helyett közvetlenül az internetről közvetítsen.

Rugalmasságuk érdekében a Kodi kiegészítéseket elérheti vagy hiányozhatja. A legnépszerűbb kiegészítők általában megsértik a szerzői jogi szabályokat, és végül teljesen leállnak. A Plexnek kevesebb csatornája van, de ezek többségét hivatalosan szankcionálják. A Kodi széles skálájú „hivatalos” kiegészítéseket is kínál, bár a legtöbb Kodi kiegészítés nem ugyanolyan „hivatalos”. Ehelyett olyan módon kaparják le a népszerű szolgáltatások weboldalait, amelyek nem sértik a szerzői jogokat. Annak ellenére, hogy tökéletesen illegális a használata, néhány „hivatalos” Kodi-kiegészítőt a tartalomszolgáltatók terveztek és kínáltak fel.

Kivételek vannak a Plex esetében. Például a WebTools csatorna segítségével nem hivatalos tartalmat telepíthet a Plexre. És Kodi rendelkezik hivatalos kiegészítőkkel, amelyek lehetővé teszik a videofelvételek megtekintését olyan hálózatoktól, mint az ESPN.

Mindkét program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni tartalmat telepítsenek, de a Plex és a Kodi összehasonlításában a Kodi rendelkezik egyértelmű előnnyel a kiegészítők mennyiségében és pusztán hasznosságában.

Lásd még: A 105 legjobb Kodi-kiegészítés

Plex vs Kodi tl; dr

Nagyon sok előnye és hátránya van, hogy figyelembe vegyük a Plex és a Kodi összehasonlításakor, de azt hiszem, hogy ez néhány fontos pontra vonatkozik..

Plex vs Kodi: Kodi Main
Kodi a legjobb választás azok számára, akik szeretnék…

 • Hozzáférés a médiához a egy számítógép vagy eszköz
 • Tonnányi testreszabás opciók
 • Több addon választások, különösen az online streaming
 • Teljesen nyílt forráskód megoldások
 • Nincs előfizetési díj, egy kis extra telepítés költségén

Plex vs Kodi: Plex Main

Plex tökéletes megoldás azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék…

 • Hozzáférés a média egész területén több eszköz és az interneten keresztül
 • Egy egyszerű és csiszolt felhasználói felület
 • Hivatalos alkalmazások minden nagyobb streaming és mobil eszközhöz
 • teljes támogatás és professzionális online segítség
 • Egyszerű használat, minden működik a dobozból

Az online streaming közösségben a Plex vs Kodi vita nagyon forró téma. A helyzet az, hogy egyik megoldás sem lesz tökéletes minden felhasználó számára. Kodi pótolja a zavaró konfigurációjukat és a hivatalos támogatás hiányát, teljes és teljes szabadsággal és rugalmassággal. A Plex könnyebben használható és több eszközzel működik, de a teljes élmény elérése érdekében fizetnie kell.

Személyes véleményem inkább a Plex ajánlására irányul. Úgy gondolom, hogy az ingyenes verzió több, mint elegendő funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy használható legyen, és nagyon nagyra értékelem, hogy videókat és zenéket továbbíthatok a könyvtáromból az összes eszközemen. Kodi-nak megvan a maga helye, de a nappali szobámban azt akarom, hogy a dolgok a lehető legkisebb gond nélkül működjenek, és hajlandó vagyok fizetni érte.

About the author

Comments

 1. vagyok benne, hogy a Plex és a Kodi közötti választás nehéz lehet, de fontos megérteni a különbségeket és az erősségeket, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet az igényeinkhez. A cikkben említett biztonsági szempontok is nagyon fontosak, és a VPN használata ajánlott a biztonságos streaming érdekében. Az IPVanish VPN szolgáltatás ajánlása is nagyon hasznos lehet azok számára, akik biztonságos és gyors kapcsolatot keresnek. Köszönöm a cikket!

 2. an Plex, mint Kodi nagyszerű lehetőségek a tartalmak letöltésére és lejátszására a TV-n vagy mobilkészüléken. Mindkét programnak megvannak a maga előnyei és erősségei, és a felhasználóknak erős véleményük van arról, hogy melyik a legjobb. Azonban fontos megjegyezni, hogy a biztonságos használat érdekében mindig használjon VPN-t, hogy megvédje magát a hackerek és az internetszolgáltatók támadásaitól. Az IPVanish VPN szolgáltatás nagyszerű választás lehet a kapcsolat biztonságának megőrzése érdekében, és lehetővé teszi a földrajzi tartalom blokkolásának megkerülését is. Összességében mindkét program nagyszerű lehetőséget kínál a tartalmak letöltésére és lejátszására, és a választás az Ön igényeitől és preferenciáitól függ.

Comments are closed.