Селективно маршрутизиране на Plex през вашата VPN

Поточното и лесно настройване на Plex е направило медийния сървър избор за много потребители, но това, че всичките ви филми и музика са на едно място, не означава много, ако не можете да се свържете.

Plex VPN - Как работи Plex
Частните и криптирани връзки са по-популярни от всякога, но ако вашият Plex сървър попадне в мрежата чрез VPN, няма да имате достъп до него през слоевете на сигурност.

Ето всичко, което ви е необходимо, за да накарате вашия Plex сървър да предава поточно през вашата VPN, без да жертвате никаква защита.

Започнете да маршрутизирате Plex през вашата VPN

Необходими са няколко стъпки, за да получите Plex стрийминг през VPN. Ето какво можете да очаквате:

  • Дайте на вашия Plex сървър статичен IP адрес
  • Забележете няколко настройки на Plex
  • Активирайте пренасочване на порт във вашия рутер
  • Конфигурирайте вашата VPN, за да разрешите неограничен достъп до plex.tv

След това можете безпроблемно да се свържете с вашия личен Plex сървър от всяка точка на света, като използвате приложението или уеб браузъра, независимо от това колко е сигурна домашната ви интернет връзка.

Целият този процес се нарича избирателно маршрутизиране и това е мощен инструмент за работа в мрежа. Ако искате да знаете кой VPN препоръчваме да го разгледаме малко по-късно в статията.

Настройка на Plex сървър

Има няколко неща, които трябва да направите, преди да започнете да правите промени в мрежата си. Моля, обърнете внимание, че всички тези стъпки трябва да се извършват на вашия Plex поточен медиен сървър.

Дайте на вашия Plex сървър статичен IP адрес

Ако все още не сте го направили, не забравяйте да дадете на вашия Plex сървър статичен IP адрес. Това ще ви позволи да настроите правилно пренасочване на порт и ще гарантирате, че всички промени, които направите в конфигурацията на VPN или вашия рутер ще продължат да работят след рестартиране.

За да зададете статичен IP адрес, първо отворете Контролен панел.

Plex VPN - Контролен панел 1
След това щракнете Преглед на състоянието и задачите на мрежата в Мрежа и Интернет категория.

Plex VPN - Контролен панел 2
Щракнете върху страничната лента Промяна на настройките на адаптер връзка.

Plex VPN - Контролен панел 3
Щракнете с десния бутон върху основната мрежова връзка за вашия компютър и щракнете върху Имоти елемент от менюто.

Plex VPN - Настройки на адаптера 1
връхна точка Версия 4 на интернет протокол (TCP / IP 4) и щракнете върху Имоти бутон.

Plex VPN - Настройки на адаптера 2
И накрая, изберете статичен IP адрес за вашия Plex сървър, попълнете врата и DNS информация и щракнете върху Добре бутон. Обърнете внимание на IP адреса, ще ви е необходим по-късно, за да настроите своя VPN.

Обърнете внимание, че добрият статичен IP адрес ще бъде извън обхвата на DHCP на вашия рутер. В този случай моят рутер раздава адреси от 192.168.1.150 да се 192.168.1.254, така че избора 192.168.1.100 безопасно е.

Когато маршрутизатор назначи IP адрес, който вече се използва в мрежата, това предизвиква конфликт, така че проверете двукратно DHCP настройките на вашия рутер, преди да зададете статичен адрес.

Plex VPN - Google DNS
Когато избирате статични DNS сървъри, е добре да използвате микс. В тази конфигурация първо използвам рутера си, 192.168.1.1, което препраща DNS търсене на моя доставчик на интернет услуги. Като резервно копие избрах безплатен и сигурен сървър на Google в 8.8.4.4 или 8.8.8.8

Завършихте настройването на статичен IP адрес.

Запишете вашите настройки на Plex

Преди да конфигурирате вашата VPN да предава Plex трафик директно на вашия сървър, ще трябва да се свържете с Plex чрез уеб интерфейса, за да потвърдите настройките си.

Уеб клиентът Plex е достъпен чрез тази връзка или чрез щракване с десния бутон върху иконата на тавата и избор на Отваряне на Plex ... елемент от менюто.

Plex VPN - Plex Настройки 1
След като конзолата е отворена, щракнете върху Настройки връзка в лявата странична лента.

Plex VPN - Plex Settings 2
Кликнете Отдалечен достъп от лявата странична лента.

Plex VPN - Plex Settings 3
Забележете порта, който Plex използва за отдалечен достъп, за да можете да го използвате, заедно със статичния си IP адрес, за да настроите вашия рутер в следващата стъпка. В повечето случаи това ще бъде порт 32400.

Сега, когато вашият Plex сървър има статичен IP адрес, OpenVPN е инсталиран и сте сигурни в правилните настройки на портовете, можете да преминете към настройка на вашата локална мрежа.

Настройка на вашата локална мрежа

Следващата стъпка е да кажете на вашия рутер къде да изпраща входящи Plex връзки. В този случай тя ще бъде към статичния IP адрес на вашия Plex сървър.

Активирайте пренасочване на порт във вашия рутер

Първо, свържете се с уеб интерфейса на вашия рутер. Тази връзка или тази връзка ще работи за повечето читатели. Ще трябва да влезете с правилното потребителско име и парола.

Plex VPN - Настройки на рутера 1
След като влезете в своя рутер, ще трябва да намерите настройките за пренасочване към порта. В този рутер Linksys се намира под Сигурност в лявата странична лента, след това върху Приложения и игри раздел. Вашият рутер може да е различен.

Plex VPN - Настройки на рутера 2
След като намерите настройките за пренасочване на порт за вашия рутер, попълнете го с информация за вашия Plex сървър.

Име на приложението е безсмислено и само улеснява идентифицирането на приложението, с което работим. Можете да го настроите на всичко, но Plex има смисъл.

Външен порт казва на рутера точно къде да търси трафика на Plex в интернет. Тя може да бъде настроена на всичко друго, освен на няколко резервирани номера. Удобно е да използвате 32401.

Вътрешен порт казва на рутера точно къде да изпрати Plex трафик по LAN. Направихте забележка за този порт, докато настройвате Plex сървъра. По подразбиране е 32400.

протокол диктува какъв трафик е позволено да се препраща. Задайте го на „TCP“ или „И двете“, но е необходим само TCP.

IP устройство указва статичния IP адрес на вашия Plex сървър Направихте забележка за този номер, докато настройвате вашия Plex сървър.

Най- Enabled квадратчето ви позволява да включите и изключите пренасочване на порт за Plex. Уверете се, че е включен.

Когато приключите, щракнете върху Добре бутон и излезте от уеб интерфейса за вашия рутер.

Настройване на вашата VPN

Сега, когато маршрутизаторът е настроен да препраща правилния порт, можете да конфигурирате вашата VPN.
IPVanish е платена VPN услуга със сървърни местоположения по целия свят.

Plex VPN - IPVanish защита
Горещо го препоръчваме за всеки, който трябва да може да анонимно да сърфира в мрежата и да го прави без забавяне или сложни конфигурационни файлове, свързани с много VPN. IPVanish е един от малкото VPN, които не поддържат никакви форми на лог файлове, така че вашата активност е наистина частна и няма да се налага да се притеснявате за вашия интернет доставчик или други шпиониране за вашата онлайн активност.

Сделка за четене: Спестете до 60% в плановете за IPVanish

Ако имате конфигурационни файлове за друг VPN сървър, можете да се свържете с OpenVPN. Ще ви покажем как да настроите Plex през VPN, като използвате IPVanish и OpenVPN.

Инсталиране и конфигуриране на IPVanish

IPVanish е много по-лесен от OpenVPN за инсталиране и конфигуриране.

Ако вече е инсталиран на вашия Plex сървър, можете да прескочите ръководството за инсталиране и да изтеглите редактираната версия на IPVanish.config на Comparitech тук. Просто не забравяйте да го запишете на правилното място, обикновено C: \ програмни файлове \ IPVanish \ OpenVPN \

Plex VPN - IPVanish Splash
За да инсталирате IPVanish, посетете тази връзка и щракнете върху Свали сега бутон. Ще трябва да влезете в акаунта си, за да изтеглите инсталацията на IPVanish.

Plex VPN - Инсталиране на IPVanish 1
Обърнете внимание на пътя, защото ще трябва да редактирате конфигурационен файл, където решите да инсталирате IPVanish. Пътят по подразбиране в Windows е C: \ програмни файлове \ IPVanish и точно тук трябва да го инсталирате.

Plex VPN - IPVanish Setup 2
След това вашият компютър ще трябва да се рестартира след инсталиране на IPVanish.

Plex VPN - конфигуриране на IPVanish 1
След рестартиране на вашия компютър, отворете прозорец на изследовател към пътя, който сте инсталирали IPVanish. Ако следвате стъпка по стъпка, ще бъде C: \ програмни файлове \ IPVanish и ще трябва да намерите директорията OpenVPN, за да редактирате файл.

Plex VPN - IPVanish Config 2
Сега отворете директорията OpenVPN и щракнете с десния бутон върху IPVanish.config и след това изберете отворено елемент от менюто.

Plex VPN - Конфигуриране на IPVanish 3
Ще трябва да кажете на Windows да отвори IPVanish.config с помощта на Notepad.

Plex VPN - Конфигуриране на IPVanish 4
След като IPVanish.config е отворен за редактиране, добавете маршрут plex.tv 255.255.255.0 192.168.1.1 до края на конфигурационния файл, след което запазете промените си.

Plex VPN - конфигуриране на IPVanish 5
След това стартирайте IPVanish с помощта на пряк път на вашия работен плот и се свържете към VPN сървър, както обикновено. Скриптът, който сте запазили във вашия IPVanish.config файл, ще каже на вашата VPN връзка да игнорира Plex трафик и да го маршрутизира както обикновено.

Ако използвате IPVanish като доставчик на VPN, можете да преминете към последната стъпка.

Инсталиране и конфигуриране на OpenVPN

Инсталирането на OpenVPN е доста просто. Тук ще искате да изтеглите инсталатора на Windows. Пропуснете този раздел, ако използвате IPVanish или приложение на друг VPN доставчик.

Plex VPN - Изтегляне на OpenVPN
Уверете се, че получавате инсталатора на OpenVPN Windows от уебсайта, а не изходния код.

След изтегляне отворете файла и му дайте разрешение за стартиране. Съветникът за инсталиране ще започне и е добре да щракнете, като използвате опциите по подразбиране. Когато инсталаторът на OpenVPN приключи, щракнете завършек и преминете към следващата стъпка.

Plex VPN - Инсталиране на OpenVPN
След като OpenVPN е инсталиран, можете да го настроите. Процесът може да бъде сложен, затова предварително направихме защитен конфигурационен файл, който да бъде импортиран и използван веднага. Той автоматично ще ви свърже с безплатен тунел OpenVPN в Съединените щати.

Plex VPN - Конфигуриране на OpenVPN 1
Нашият конфигурационен файл на OpenVPN може да бъде изтеглен тук. Ако е необходимо, конфигурационният файл може да бъде редактиран в Notepad. След като изтеглите конфигурационния файл, трябва да направите няколко бързи промени в OpenVPN и след това можете да го импортирате.

Plex VPN - OpenVPN Config 2
Потърсете иконата OpenVPN в системната област.

Plex VPN - конфигурация OpenVPN 3
Щракнете с десния бутон върху иконата и изберете Настройки… елемент от менюто.

Plex VPN - OpenVPN Config 4
След това кликнете върху напреднал раздел.

Plex VPN - OpenVPN Config 5
След това проверете Само за обслужване и щракнете върху Добре бутон за излизане.

Plex VPN - конфигурация на OpenVPN 6
Щракнете отново с десния бутон върху иконата на тавата, но този път изберете Импортиране на файл ... елемент от менюто.

Plex VPN - OpenVPN Config 7
След това изберете конфигурационния файл Comparitech, който току-що изтеглете, и натиснете отворено бутон, за да го импортирате.

Plex VPN - OpenVPN Config 8
Ще видите това съобщение, когато файлът е импортиран успешно.

Plex VPN - OpenVPN Config 9
Сега отново щракнете с десния бутон върху иконата на тава OpenVPN и този път изберете отметката Connect елемент от менюто.

Plex VPN - OpenVPN Config 10
Тогава ще се появи съобщение и ще ви каже, че сте създали VPN тунел и вашият обществен IP адрес е променен.

Plex VPN - Конфигуриране на OpenVPN 11Иконата на таблата също ще стане зелена, когато сте успешно свързани.

Настройка на вашето мобилно устройство

Най-добрата част от този метод е, че няма абсолютно никаква настройка за извършване на вашето устройство. Вашият Plex сървър ще може да разглежда анонимно останалата част от интернет, но когато става въпрос за поточни медии, нещата ще работят както обикновено.

Plex VPN - Настройка на устройството
Сега всеки клиент на Plex - независимо дали е таблет с Android, iPhone, XBox, Smart TV или стрийминг стик - вече може да се свързва безпроблемно с вашия сървър, дори ако използвате VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

Adblock
detector