Selektivno usmjeravanje Plex-a kroz VPN

Puno strujanje i jednostavno podešavanje Plex-a učinili su ga medijskim poslužiteljem odabiranim za mnoge korisnike, ali imati sve svoje filmove i glazbu na jednom mjestu ne znači puno ako se ne možete povezati.

Plex VPN - Kako funkcionira Plex
Privatne i šifrirane veze popularnije su nego ikad prije, ali ako vaš Plex poslužitelj dođe na web putem VPN-a, nećete mu moći pristupiti kroz slojeve sigurnosti..

Evo svega što vam je potrebno da vaš Plex poslužitelj struji putem VPN-a bez ikakve zaštite.

Početak usmjeravanja Plex-a putem VPN-a

Potrebno je nekoliko koraka da Plex struji preko VPN-a. Evo što možete očekivati:

  • Dajte svom Plex poslužitelju statičku IP adresu
  • Zapišite nekoliko postavki Plex-a
  • Omogući prosljeđivanje porta na vašem usmjerivaču
  • Konfigurirajte svoj VPN da će omogućiti neograničen pristup plex.tv

Nakon toga pomoću aplikacije ili web-preglednika možete se bez ikakvog problema na mreži povezati s vašim privatnim Plex serverom bez obzira na to koliko ste sigurni kućnu internetsku vezu..

Cijeli ovaj postupak naziva se selektivnim usmjeravanjem i to je snažan alat za umrežavanje. Ako želite znati koji VPN, preporučujemo da vam ovo pokrenemo malo kasnije u članku.

Postavljanje Plex servera

Nekoliko je stvari koje trebate učiniti prije nego što započnete s izmjenama na mreži. Imajte na umu da bi se svi ovi koraci trebali odvijati na vašem Plex streaming poslužitelju medija.

Dajte svom Plex poslužitelju statičku IP adresu

Ako to već niste učinili, obavezno dajte svom Plex poslužitelju statičku IP adresu. To će vam omogućiti pravilno postavljanje prosljeđivanja vrata i osigurati da sve promjene koje napravite u VPN konfiguraciji ili vaš usmjerivač nastavi raditi nakon ponovnog pokretanja..

Da biste postavili statičku IP adresu, prvo otvorite Upravljačka ploča.

Plex VPN - upravljačka ploča 1
Zatim kliknite Pogledajte status i zadatke mreže u Mreža i Internet kategorija.

Plex VPN - upravljačka ploča 2
Na bočnoj traci kliknite ikonu Promijenite postavke adaptera veza.

Plex VPN - upravljačka ploča 3
Desnom tipkom miša kliknite primarnu mrežnu vezu za vaše računalo i kliknite Svojstva stavka izbornika.

Plex VPN - postavke adaptera 1
vrhunac Verzija 4 internetskog protokola (TCP / IP 4) i kliknite gumb Svojstva dugme.

Plex VPN - postavke adaptera 2
Na kraju odaberite statičku IP adresu za svoj Plex poslužitelj i ispunite prolaz i DNS informacije i kliknite gumb u redu dugme. Zapamtite IP adresu, trebat će vam kasnije za postavljanje VPN-a.

Imajte na umu da će dobra statička IP adresa biti izvan DHCP raspona vašeg usmjerivača. U ovom slučaju, moj usmjerivač predaje adrese od 192.168.1.150 do 192.168.1.254, pa odabir 192.168.1.100 je sigurno.

Kad usmjerivač dodijeli IP adresu koja se već koristi na mreži, to uzrokuje sukob, pa dvaput provjerite DHCP postavke usmjerivača prije nego što dodijelite statičku adresu.

Plex VPN - Google DNS
Prilikom odabira statičkih DNS poslužitelja, dobro je koristiti miks. U ovoj konfiguraciji prvo koristim svoj usmjerivač, 192.168.1.1, koji DNS pretvara moje davatelje internetskih usluga. Kao pričuvnu kopiju, izabrao sam besplatan i siguran Googleov poslužitelj na 8.8.4.4 ili 8.8.8.8

Završili ste postavljanje statičkog IP-a.

Zapišite svoje postavke Plexa

Prije konfiguriranja VPN-a da Plex promet izravno prenosi na vaš poslužitelj, morat ćete se povezati s Plexom putem web sučelja kako biste potvrdili svoje postavke.

Plex web klijentu dostupan je putem ove veze ili desnim klikom na ikonu ladice i odabirom oznake Otvori Plex ... stavka izbornika.

Plex VPN - Plex postavke 1
Nakon što se konzola otvori, kliknite gumb postavke vezu na lijevoj bočnoj traci.

Plex VPN - Plex postavke 2
Klik Udaljeni pristup na lijevoj bočnoj traci.

Plex VPN - Plex postavke 3
Zabilježite port koji Plex koristi za daljinski pristup kako biste ga mogli zajedno sa statičkom IP adresom koristiti za postavljanje usmjerivača u sljedećem koraku. U većini slučajeva to će biti port 32400.

Sada kada vaš Plex poslužitelj ima statičku IP adresu, instaliran je OpenVPN i sigurni ste u ispravne postavke porta, možete krenuti prema postavljanju lokalne mreže.

Postavljanje lokalne mreže

Sljedeći je korak vaš usmjerivač reći gdje treba slati dolazne Plex veze. U ovom će se slučaju nalaziti na statičkoj IP adresi vašeg Plex poslužitelja.

Omogući prosljeđivanje porta na vašem usmjerivaču

Prvo se povežite s web sučeljem vašeg usmjerivača. Ova ili ova poveznica funkcionirat će za većinu čitatelja. Morat ćete se prijaviti s odgovarajućim korisničkim imenom i zaporkom.

Plex VPN - Postavke usmjerivača 1
Nakon što se prijavite na usmjerivač, morat ćete pronaći postavke za prosljeđivanje porta. U ovom Linksys usmjerivaču, nalazi se pod sigurnosti na lijevoj bočnoj traci, a zatim na Aplikacije i igre kartica. Vaš usmjerivač može biti različit.

Plex VPN - postavke usmjerivača 2
Nakon što ste pronašli postavke prosljeđivanja porta za vaš usmjerivač, ispunite ga podacima vašeg Plex poslužitelja.

Naziv aplikacije besmisleno je i samo vam olakšava prepoznavanje s kojom aplikacijom radimo. Možete ga postaviti na bilo što, ali Plex ima smisla.

Vanjski port kaže usmjerivaču gdje točno treba tražiti Plex promet na internetu. Može se postaviti na bilo što drugo, osim nekoliko rezerviranih brojeva. Prikladno je koristiti 32401.

Unutarnji port kaže usmjerivaču točno gdje treba poslati Plex promet na LAN-u. Zabilježili ste na ovom priključku tijekom postavljanja Plex poslužitelja. Zadani je 32400.

Protokol diktira kakvu prometu je dopušteno prosljeđivati. Podesite na "TCP" ili "oboje", ali potreban je samo TCP.

IP uređaja određuje statičku IP adresu vašeg Plex servera. Zabilježili ste ovaj broj tijekom postavljanja vašeg Plex poslužitelja.

Omogućeno potvrdni okvir omogućuje vam uključivanje i isključivanje prosljeđivanja vrata za Plex. Provjerite je li uključen.

Kada završite, kliknite gumb u redu gumb i napustite web sučelje za vaš usmjerivač.

Postavljanje VPN-a

Sada kada je usmjerivač postavljen da prosljeđuje odgovarajući port, možete konfigurirati svoj VPN.
IPVanish je usluga s plaćenim VPN-om, s lokacijama poslužitelja u cijelom svijetu.

Plex VPN - IPVanish zaštita
Toplo preporučujemo svima koji trebaju biti u mogućnosti anonimno pregledavati web i to bez usporavanja ili kompliciranih konfiguracijskih datoteka povezanih s mnogim VPN-ovima. IPVanish jedan je od rijetkih VPN-a koji ne održava nijedan oblik zapisa dnevnika, tako da je vaša aktivnost doista privatna i nećete se morati brinuti hoće li vaš internetski pružatelj usluga ili drugi špijunirati vaše mrežne aktivnosti.

Deo čitatelja: Uštedite do 60% na IPVanish planovima

Ako imate konfiguracijske datoteke za drugi VPN poslužitelj, možete se povezati pomoću OpenVPN. Pokazat ćemo vam kako postaviti Plex preko VPN-a koristeći IPVanish i OpenVPN.

Instalirajte i konfigurirajte IPVanish

IPVanish je puno lakši za OpenVPN za instaliranje i konfiguriranje.

Ako je on već instaliran na vašem Plex poslužitelju, možete preskočiti vodič za instalaciju i ovdje preuzeti stranicu Comparitechova uređena verzija IPVanish.config. Samo se obavezno spremite na odgovarajuće mjesto C: \ Programske datoteke \ IPVanish \ OpenVPN \

Plex VPN - IPVanish Splash
Da biste instalirali IPVanish, posjetite ovu vezu i kliknite gumb Preuzeti sada dugme. Da biste preuzeli instalaciju IPVanish, morate se prijaviti na svoj račun.

Plex VPN - Instalacija IPVanish 1
Zapamtite stazu jer ćete trebati urediti konfiguracijsku datoteku u koju želite instalirati IPVanish. Zadani put u sustavu Windows je C: \ Programske datoteke \ IPVanish i to je mjesto gdje biste ga trebali instalirati.

Plex VPN - Postavljanje IPVanish 2
Nakon toga, računalo će se morati ponovo pokrenuti nakon instaliranja IPVanish-a.

Plex VPN - Konfiguriranje IPVanish 1
Nakon ponovnog pokretanja računala otvorite prozor istraživača na put koji ste instalirali IPVanish. Ako pratite korak po korak, bit će C: \ Programske datoteke \ IPVanish i morat ćete pronaći direktorij OpenVPN da biste uredili datoteku.

Plex VPN - IPVanish Config 2
Sada otvorite OpenVPN direktorij i desnom tipkom miša kliknite na IPVanish.config a zatim odaberite Otvoren stavka izbornika.

Plex VPN - Konfiguracija IPVanish 3
Trebat ćete reći sustavu Windows da otvori IPVanish.config pomoću Notepad-a.

Plex VPN - Konfiguriranje IPVanish 4
Nakon što je IPVanish.config otvoren za uređivanje, dodajte ruta plex.tv 255.255.255.0 192.168.1.1 do kraja config datoteke, a zatim spremite promjene.

Plex VPN - Konfiguracija IPVanish 5
Zatim pokrenite IPVanish pomoću prečaca na radnoj površini i spojite se na VPN poslužitelj kao i obično. Skripta koju ste spremili u datoteku IPVanish.config reći će vašoj VPN vezi da zanemari Plex promet i usmjeri je kao i obično.

Ako kao davatelje VPN koristite IPVanish, možete prijeći na posljednji korak.

Instalirajte i konfigurirajte OpenVPN

Instaliranje OpenVPN-a prilično je jednostavno. Ovdje ćete htjeti preuzeti program za instalaciju sustava Windows. Preskočite ovaj odjeljak ako koristite IPVanish ili aplikaciju drugog davatelja VPN-a.

Plex VPN - Preuzimanje OpenVPN
Obavezno nabavite instalacijski program OpenVPN Windows s web stranice, a ne izvorni kôd.

Nakon preuzimanja otvorite datoteku i dajte joj dozvolu za pokretanje. Pokrenut će se čarobnjak za instalaciju, a dobro je kliknuti pomoću zadanih opcija. Kada završite instalacijski program OpenVPN, kliknite Završi i prijeđite na sljedeći korak.

Plex VPN - Instalacija OpenVPN
Nakon što je OpenVPN instaliran, možete ga postaviti. Proces može biti kompliciran, pa smo prethodno napravili sigurnu konfiguracijsku datoteku za uvoz i upotrebu odmah. Automatski će vas povezati s besplatnim OpenVPN tunelom u Sjedinjenim Državama.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 1
Našu konfiguracijsku datoteku OpenVPN možete preuzeti ovdje. Ako je potrebno, konfiguracijsku datoteku možete urediti u Notepadu. Nakon preuzimanja konfiguracijske datoteke potrebno je izvršiti nekoliko brzih promjena u OpenVPN-u i tada je možete uvesti.

Plex VPN - OpenVPN Config 2
Potražite ikonu OpenVPN u programskoj traci.

Plex VPN - OpenVPN Config 3
Desnom tipkom miša kliknite ikonu i odaberite Postavke ... stavka izbornika.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 4
Zatim kliknite na Napredna kartica.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 5
Zatim provjerite Samo usluga i kliknite gumb u redu gumb za izlazak.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 6
Desnom tipkom miša kliknite ikonu ladice, ali ovaj put odaberite Uvezi datoteku ... stavka izbornika.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 7
Zatim odaberite konfiguracijsku datoteku Comparitech koju ste upravo preuzeli i pritisnite Otvoren gumb za uvoz.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 8
Ova će se poruka vidjeti nakon što je datoteka uspješno uvezena.

Plex VPN - OpenVPN Config 9
Sada ponovo desnom tipkom miša kliknite ikonu ladice OpenVPN i ovaj put odaberite Spojiti stavka izbornika.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 10
Tada će se pojaviti poruka koja će vam reći da ste uspostavili VPN tunel i da je vaša javna IP adresa promijenjena.

Plex VPN - Konfiguracija OpenVPN 11Ikona ladice također će postati zelena kada ste uspješno povezani.

Postavljanje mobilnog uređaja

Najbolji dio ove metode je to što na uređaju nema apsolutno nikakvih postavki. Vaš Plex poslužitelj će moći anonimno pregledavati ostatak interneta, ali kad je u pitanju streaming medija, stvari će funkcionirati kao i obično.

Plex VPN - Postavljanje uređaja
Sada se svaki Plex klijent - bilo da se radi o Android tabletu, iPhoneu, XBoxu, Smart TV-u ili streaming stick-u - sada može bešavno povezati s vašim poslužiteljem, čak i ako koristite VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 32

Adblock
detector