Evaluarea controlului parental al Norton Family Premier

De aproape atâta timp cât au existat rețele de domiciliu, Symantec și suita lor antivirus emblemă Norton au fost acolo pentru a le proteja. În copilărie, am crescut de fapt chiar pe stradă de la clădirea Symantec și am petrecut o bună parte din copilărie folosind masivul lor de parcare subteran ca un fel de pistă de luge rulantă, așa că aș putea fi ușor părtinitoare când vine vorba de companie. rol în conștiința colectivă.

Ideea este că Symantec este o bază în lumea securității, un pionier pe zeci de fronturi, motiv pentru care nu ar trebui să fie surprinzător faptul că pachetul lor de software de filtrare pe internet, denumit „Norton Family” ar păstra același standard de aur, încât multe dintre celelalte produse ale sale.

Dar serviciul are cu adevărat toate cotletele de care are nevoie pentru a-i împiedica pe copii să vadă tot ceea ce internetul are în magazin? Citiți mai departe în recenzia noastră de control parental Norton Family Premier pentru a afla!

LECTURĂ DE CITITOR: Încercați Norton Family gratuit timp de 30 de zile

Instalare / Configurare

Symantec a eficientizat multe dintre obstacolele din procesul de instalare care au folosit pentru a reține versiunile mai vechi ale serviciului lor antivirus, cum ar fi practica de a asalta imediat utilizatorul cu o litanie de setări foarte specifice pentru a configura la jumătatea primei opțiuni de meniu..

Acum procesul de configurare a contului și online cu rețeaua familială este relativ simplu, în funcție de dacă optați să încercați serviciul gratuit sau să vă înscrieți la un abonament complet (mai multe despre asta mai târziu).

Norton instala

Aplicația de instalare reală pentru Norton Family pe Windows 10 este la fel de simplă și la fel de importantă, pe care o apreciez în orice software pe care îl încărc pe mașina mea. Din păcate, Symantec nu a reușit să elimine toate ridurile și am avut unele probleme pentru ca dispozitivul Windows 10 să se comporte cu versiunea de bază a Norton Family după ce a fost instalat..

A început când am decis să adăugăm copilul nostru de test în mix, „Lily”. Odată ce am stabilit profilul Lily, completat cu un avatar de imagine, a venit momentul să adăugăm orice dispozitiv la profilul la care ar fi avut acces. Acesta a inclus un PC Windows, un iPhone 7 și o tabletă Android 7 Nexus (care rulează Windows, iOS 10.3.2 și, respectiv, Android Lollipop 5.5.1).

Pentru a începe urmărirea lui Lily pe PC, trebuia să descărcăm un fișier exectuabil din meniul „Adăugare dispozitiv” al site-ului, care la început părea că a instalat doar o extensie Chrome înainte de a ieși complet din fereastra browserului după lansare..

extensie crom norton

Odată ce ne-am întors la pagina inițială pe care am folosit-o pentru a adăuga desktopul Windows 10, pur și simplu am reîncărcat executabilul și am început procesul din nou..

Așa cum se întâmplă în orice efort de depanare, primul meu răspuns a fost să repornesc computerul pentru a vedea dacă s-a schimbat ceva. Destul de sigur, odată ce desktopul a fost încărcat, instalatorul Norton Family a apărut o copie de rezervă și mi-a informat că procesul s-a terminat.

A apărut o pictogramă pentru aplicație în bara de hot-uri, care m-a lansat în tabloul de bord web bazat pe Norton Family, după ce am dat clic dreapta și am selectat opțiunea dintr-un meniu mic.

Proiectare / Experiență utilizator

configurarea profilului familiei norton

Întreaga rețea a Norton Family este controlată din tabloul de bord family.norton.com, și chiar în afara liliacului este evident că Symantec a investit foarte mult timp și a făcut investiții pentru a face panoul de control al familiei cât mai elegant și intuitiv posibil, în timp ce încă menținerea unor mici atingeri personale, precum avatare cu pictograme pentru a reprezenta fiecare copil din familie.

Acest lucru nu numai că face mai ușoară configurarea setărilor pentru utilizatorul potrivit, fără să vă amestecați, ci servește și ca un mic memento pentru care plătiți abonamentul în primul rând: pentru a vă proteja copiii. Totul, de la tabloul de bord principal până la instrumentul de configurare Reguli de casă (o mizerie uriașă de meniuri bazate pe text în alte aplicații) arată spectaculos și se potrivește cu elemente moderne de design software, precum puține alte aplicații din această categorie..

proiectarea setului de reguli de familie norton

După cum puteți vedea din imaginea de mai sus, puteți vedea chiar și logo-urile site-urilor video specifice care sunt blocate pentru anumiți utilizatori, doar o altă atingere mică care facilitează părinții mai puțin calificați de acolo să știe ce este monitorizat și pentru cât timp.

Continuând această mișcare pentru a încerca să îi ajute pe părinții tech-fobici să obțină la maxim acest software, fiecare setare cu care puteți regla și meniul cu care vă puteți încurca vine cu propriul său link „Ajutor”. Acestea deschid un browser către pagina de întrebări frecvente, utilizatorii pot avea nevoie să înțeleagă ce fac.

Caracteristici

Fiind una dintre opțiunile mai scumpe din spațiul de control parental, am sperat ca lista de caracteristici a suitei software Norton Family să se potrivească cu prețul său mai mare. Norocos pentru noi, Symantec nu a dezamăgit.

Symantec implementează ceea ce compania numește „Reguli de casă” în software-ul său de monitorizare, care controlează ceea ce un copil poate sau nu poate face în timp ce utilizează un dispozitiv controlat de rețeaua Familiei. Pentru fiecare aspect al experienței lor online pe care doriți să le urmăriți, există un set de reguli de casă care controlează informațiile care vă fac calea dvs. și ce rămâne în jurnalul lor privat.

Norton ruleset configurează

Acest nivel de personalizare adaugă într-adevăr experienței de aici, deoarece vă permite oportunitatea de a stabili granițe sănătoase pentru copiii dvs. online, fără a-i lua complet libertatea. A fi capabil să ajungă la un echilibru aici este bine cu copiii de orice vârstă, dar este deosebit de atent pentru adolescenții care trebuie să aibă o cantitate mică de clemență în primul rând pentru a arăta părinților că sunt de încredere în anii formali ai adolescenței..

O altă caracteristică utilă pentru a atenua lovitura pentru copiii care își monitorizează activitatea a fost abilitatea de a vizualiza doar istoricul web pe categorii, în loc de totul în același timp. Acestea sunt valori predeterminate care folosesc metadatele unui site și analiza conținutului pentru a separa grâul de pleavă. Cu copiii care petrec peste nouă ore pe zi, aruncând în spatele ecranelor lor, sunt o mulțime de date pe care să le selecționeze dacă nu ai instrumentele potrivite pentru a naviga toate acestea.

set de categorii norton

Acestea sunt separate în genuri largi, cum ar fi „Cumpărături”, „Cyberbullying”, „Nudity” sau chiar opțiuni chiar mai obscure, cum ar fi „Plagiat” sau „Militar”, dar toate servesc pentru a vă ajuta să țineți cu atenție ce tipuri de conținut vă. copilul consumă împărțit în bucăți de șapte zile, două săptămâni sau o lună la un moment dat.

Alte două opțiuni, Supravegherea rețelelor sociale și Supraveghere video, vă permit să păstrați filele cu privire la ce fel de lucruri se uită la copilul dvs. în rețele precum Facebook sau Instagram, în timp ce Video Supervision urmărește principalele portaluri de streaming precum YouTube, Hulu și Netflix pentru orice conținut inadecvat pentru vârsta lor.

Timpul Norton Youtube

Ultima versiune este o mică includere care mi-a plăcut mult, o funcție de „blocare” la îndemână, care, dacă copilul dvs. a făcut ceva pentru a merita puțin timp fără ecran, puteți utiliza pentru a dezactiva accesul la dispozitiv în întregime simultan. Dispozitivul va fi deblocat odată ce returnați comutarea, dar este plăcut să știți că există un fel de „opțiune nucleară” pe care o puteți declanșa într-o clipă pentru a dezactiva accesul pentru ei în toate cazurile..

Notă: În prezent, opțiunea de blocare nu este disponibilă pe dispozitivele iOS.

Mobil

Pe iOS vedem aceeași poveste ca multe alte aplicații de control parental de pe platformă, unde singurul control real pe care îl vei avea asupra modului în care se comportă dispozitivul este să dezactivezi multe dintre funcțiile de bază ale dispozitivului prin zona Restricții din meniul Setări. . Aceasta necesită configurarea mai multor zone diferite ale telefonului, păstrând totul în spatele unui cod de acces, după care singurul aspect al telefonului care este protejat efectiv este browserul web oferit de aplicația Norton în sine.

norton mobile ios

Acestea fiind spuse, puteți utiliza în continuare tracker-ul de locație atât pentru versiunile iOS cât și pentru Android ale Norton Family, ceea ce, cel puțin pentru mine, este aproape în valoare de costul de intrare de unul singur, având în vedere că unii operatori de telefonie te-ar percepe în plus pe lună factura pentru acelasi serviciu. Cu opțiunea de a păstra filele pe copilul tău în timp real, poți să te asiguri întotdeauna de locul în care se spune, completat cu o hartă cu pini și o cronologie corespunzătoare la care poți face referire oricând una dintre poveștile lor nu se potrivește exact.

Desigur, așa cum se întâmplă în majoritatea apartamentelor de control parental pe care le-am revizuit, versiunea Android a aplicației este încă mult mai extinsă în ceea ce poate și nu poate controla în telefonul copilului dvs., datorită adăugării de root privilegii de acces pe care Norton le stabilește în timpul procesului de configurare. Aceasta include o caracteristică care vă permite să obțineți transcrieri complete ale mesajelor text, precum și un control strict asupra videoclipurilor pe care le pot viziona (pe orice browser), ce aplicații pot instala și chiar cât timp va rămâne activ în fața dvs. dorește-l să se închidă.

personalizare mobilă Norton

Aceasta este o cantitate imensă de personalizare și face din Norton câștigătorul clar al oricărui părinte care are o flotă de micți androizi care aleargă de la școală la o practică de fotbal sau o clasă de dans..

Performanţă

Symantec a depus, în mod evident, multă muncă în încercarea de a clasifica cu exactitate întregul internet atunci când vine vorba despre site-urile care sunt bune pentru copii și care nu sunt ... dar numărul falsurilor pozitive pe care le lovim în timp ce testăm lucrurile atât din cei șapte ani ai noștri. contul vechi și cel de 17 ani au fost destul de mari, chiar și pentru o opțiune de control parental.

Nu numai că multe site-uri care s-au încadrat în „Necategorizate” s-au blocat fără un motiv întemeiat, dar am reușit să ocolim filtrul porno doar vizitând câteva dintre site-urile mai puțin cunoscute de acolo. Se pare că Norton Family are abilitatea de a bloca conținut pornografic doar dacă site-ul respectiv a fost introdus în baza lor de date sau dacă este introdus de tine înainte de timp.

categoriile de blocare a familiei norton

Dacă site-ul în cauză nu se înregistrează de nici o parte a acestei ecuații (am utilizat o pereche de site-uri web cunoscute pentru a testa acest test), ar putea fi ușor pentru un copil mic sau adolescent să treacă din greșeală (sau intenționat) în trecut fiind detectat fără nicio problemă. În cadrul acelui test, un site a fost blocat imediat, în timp ce celălalt a trecut prin indiscutare.

Aceste blocuri sunt controlate de opțiunile de categorii pe care le-am menționat anterior și, deocamdată, nu există nicio modalitate de a preciza mai exact ce tipuri de site-uri web ar putea intra sub „cumpărături” și care sunt inofensive, altele decât listarea lor simultan. Pe partea strălucitoare, copiii, în general, nu vizitează mai mult de câteva destinații repetate pentru cea mai mare parte a timpului de navigare, deci poate fi o sarcină ușoară pentru tine. Cu toate acestea, a ieșit ca un pic cam obositor.

Dacă copilul dvs. accesează un site web sau o funcție pe care doresc să o utilizeze, dar nu o pot face, au câteva opțiuni. Dacă a fost blocat într-un browser web, li se va solicita un meniu de opțiuni care să le permită să depună o solicitare cu administratorul contului pentru a debloca conținutul la un moment dat în viitor..

Norton solicită prompt de acces

Dacă ideea copiilor tăi depune constant reclamații formale cu conducerea la fiecare două ore pentru a accesa un nou site nu vi se pare ceașcă de ceai, puteți dezactiva această opțiune cu totul.

promptul blocului familiei Norton

În afară de câteva reduceri pe site-uri porno mai puțin cunoscute, Norton a păstrat, în general, o cantitate bună de conținut blocată în categoriile pe care le-am stabilit pentru copiii gospodăriei și ne-a oferit o mulțime de opțiuni atunci când a fost vorba despre modul în care fiecare nouă solicitare a fost gestionat și administrat de serviciul de acolo înainte.

Relații Clienți

Norton oferă asistență atât prin Live Chat, cât și prin telefon, dar dacă aveți o problemă deosebit de complicată, vă recomandăm Live Chat, deoarece tehnologia va avea și opțiunea de a accesa de la distanță computerul dvs. și de a diagnostica ceea ce nu este în regulă..

Am apelat și am folosit opțiunea live chat / remote-in pentru a obține o perspectivă completă asupra modului în care s-a acumulat suportul Norton și, în mare parte, și-a făcut treaba bine. În afară de o serie de dactilografiere în limba engleză în timpul sesiunii noastre de chat live (dactilografiile care sugerau că engleza nu este prima limbă a tehnicianului), persoana din cealaltă parte a ecuației a putut totuși să înțeleagă cu ușurință problema noastră și în timpul sesiunii la distanță. a rezolvat-o în aproximativ cinci minute.

Niciodată nu am așteptat mai mult de cinci minute pentru a vorbi cu o tehnologie, ceea ce în lumea securității este la fel de bine cum vă puteți aștepta.

Prețuri

Suita de control parental Norton Family vine atât ca instalare autonomă, cât și ca supliment pentru suita completă de securitate Norton Premium.

Cele două niveluri de abonament la care vă puteți înscrie sunt opțiunea Norton Family Premier, care este de 49,99 USD pe an. Sau poți scoate puțin mai mult opțiunea de securitate Norton Premium pentru 59,99 USD anual, completată cu Norton Family Premier în interior. Ținând cont că obțineți întreaga rețea de aplicații de securitate Norton, cum ar fi Norton Security, Norton Firewall, Norton Identity Protection pentru doar 10 USD mai mult pe an (nici măcar un buck pe lună), vă recomandăm să mergeți cu această opțiune în schimb.

Desigur, dacă nu sunteți încă sigur, puteți opta întotdeauna să încercați Norton Family gratuit timp de 30 de zile, după care vi se va solicita înscrierea sau programul va fi dezinstalat..

Concluzie

Symantec a stabilit din nou standardul de aur pentru produsele software de protecție a copilului cu rețeaua Norton Family, atunci când vine vorba de experiența utilizatorului și ușurința generală de utilizare ... dar capacitățile sale reale de filtrare au mai rămas puțin de dorit..

Nu vă așteptați că software-ul de control parental să fie complet configurat din cutie din prima zi. Fiți dispus să aveți răbdare, în timp ce învață mai multe despre modelele de navigare ale copilului dvs. de-a lungul timpului. Având în vedere aceste considerații, cantitatea mare de personalizare și control pe care Norton Family vi le oferă asupra activității online a copiilor dvs. este pur și simplu neclintită.

Creșterea copiilor la vârsta online este un proces precar și nici o familie nu și-a dat seama complet de un T. De aceea este important să-i învățați pe copii despre pericolele internetului și să vă asigurați că înțeleg în primul rând acest lucru. sunt acolo pentru a-i proteja, nu doar pentru a le invada intimitatea. Cu atât de multe modalități de a personaliza funcțiile de urmărire din Norton Family pentru a se potrivi nevoilor fiecărui tip de dinamică părinte-copil, Norton Family Premier vă poate ajuta să încurajați încrederea și să oferiți tuturor acasă o liniște sufletească în același timp..

Vizitați Familia Norton

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Adblock
detector