Revizuirea controlului parental Kaspersky Safe Kids

Ca și Symantec [EDIT: Backlink to Norton review aici], Kaspersky este unul dintre numeroșii furnizori de software de protecție antivirus care împachetează un program complet de control parental în suita lor de produse de securitate..

Cu toate acestea, în scopul acestei revizuiri, este important să știm că există de fapt două programe software diferite pe care Kaspersky le oferă: funcțiile standard de control parental includ suita Kaspersky Premium Security și o opțiune autonomă, numită Kaspersky Safe Kids.

Safe Kids este concentrat în totalitate pe opțiunile de control parental și nu utilizează niciuna din celelalte funcții de protecție antivirus sau de rețea ca suită Kaspersky Security. Astfel, dacă aveți deja un furnizor de antivirus separat și doriți o opțiune de control parental autonomă, Safe Kids oferă o opțiune software mai ieftină, dar încă foarte extinsă, care poate exista în afara abonamentului dvs. de securitate obișnuit..

Dar are o rețea de control parental Kaspersky Safe Kids suficient pentru a sta pe cei doi metri ca o opțiune viabilă pentru nevoile dvs. complete de filtrare a internetului? Citiți mai departe în recenzia noastră pentru a afla!

Instalare / Configurare

Instalarea Kaspersky Safe Kids a fost unul dintre cele mai simple procese de configurare pe care le-am văzut încă. De la descărcare până la produsul care se desfășoară la abur, a trebuit să facem doar trei clicuri pentru versiunea desktop și a durat aproximativ cinci minute în total (inclusiv repornirea necesară) înainte de a putea să ne scufundăm și să facem tinkering.

instalare sigură pentru copii

După ce am fost configurați pe aplicația desktop, ne-am conectat apoi la tabloul meu de bord Kaspersky, unde toate setările și rapoartele de control parental sunt gestionate dintr-un browser web. Aici puteți adăuga sau elimina profiluri atât pentru dvs. cât și pentru copiii dvs., precum și să monitorizați toată activitatea lor pe orice dispozitive în care Safe Kids a fost instalat.

Procesul de instalare pe iOS și Android au fost atât de standard printre ceea ce am văzut în alte servicii. Reține că configurarea iOS a fost deosebit de ușoară în comparație cu alte opțiuni de acolo, prin faptul că, în loc să vă facă să parcurgeți și să configurați singur toate blocurile necesare (dezinstalarea altor browsere, dezactivarea permisiunilor pentru aplicații, etc), Safe Kids creează automat un profil de copil nou pe dispozitiv folosind un set de setări de certificat pentru a finaliza treaba rapid.

Proiectare / Experiență utilizator

Setări de bord pentru copii în siguranță

Kaspersky își păstrează o mare parte din schema de culori verde-alb-alb (cu o linie de roșu pe lateral) în partea de control parental a software-ului său antivirus, ceea ce cred că este o modalitate excelentă de a menține identitatea mărcii în timp ce ajută produsul să arate excelent la acelasi timp.

Chiar din poartă, trebuie să spun că din toate programele de control parental pe care le-am testat până acum, tabloul de bord al lui Kaspersky a fost departe și cel mai bun pentru ochi și performanța browserului meu în general. Totul, de la stabilirea limitelor de timp pentru anumite dispozitive până la navigarea pe harta de urmărire a locației a fost perfect, intuitiv și o plăcere de privit. Din tabloul de bord am putut controla acut modul în care este gestionat profilul fiecărui copil și ce informații sunt (sau nu) raportate prin intermediul serviciului.

Fiecare setare este clar etichetat și prezentat într-un mod care are sens pentru aplicațiile propuse din lumea reală, iar tabloul de bord este organizat atât în ​​secțiuni individuale (Utilizare dispozitiv, mobil, etc.), cât și în opțiunea de a vizualiza toate cele pertinente. informații pe care trebuie să le cunoașteți dintr-o privire rapidă pe pagina principală Rezumat.

Din pagina Rezumat am putut să adunăm ce site-uri au fost vizitate, ce dispozitive au fost utilizate și aruncăm o privire la orice notificări apărute de la ultima conectare. De asemenea, am putut afla locația actuală a oricăror dispozitive instalate cu căutătorul de locații, dar mai multe despre asta ulterior.

Când navigăm prin centrul de notificări, nu numai că am putut vedea ce activitate a apărut și când, dar fiecare rezultat semnalat vine și cu un link către o fereastră care explică mai bine de ce un anumit site web a fost blocat (sau permis). Acest lucru este urmat de detalii despre setările recomandate pe care trebuie să le utilizați pentru acel site, pe baza vârstei individuale a copilului, scutite de nimeni altul decât un psiholog pentru copii P.F. care s-a împerecheat cu Kaspersky pentru a-i ajuta pe părinții care ar putea avea nevoie de asistență..

Caracteristici

Cu un membru premium la Kaspersky Safe Kids, veți primi toate abonamentele incluse în abonamentul dvs. anual:

  • Monitorizare internet / site-uri web
  • Monitorizarea rețelelor sociale (limitată la Facebook și VK)
  • Gestionarea limitelor de timp pentru aplicații și dispozitive
  • Urmărirea locației cu notificări dacă copilul lasă o zonă predeterminată pe hartă
  • Monitorizarea istoriei aplicațiilor mobile, web și SMS / istoricului apelurilor (doar pentru Android în ultimele două)
  • Monitorizare în timp real și notificări push către telefon

Deși această listă poate arăta destul de standard la suprafață, este măsura în care puteți controla toate aceste dispozitive și puncte de acces care îl diferențiază cu adevărat pe Kaspersky de restul pachetului. În ciuda listei extinse de funcții disponibile pentru Kaspersky Safe Kids, software-ul reușește în continuare să găsească o modalitate de a excela în aproape fiecare domeniu în care concurează..

Aproape toate caracteristicile Kaspersky Safe Kids au fost concepute pentru o ușurință ușor de utilizat, iar această atenție la detalii arată fiecare pas al drumului. Totul de la modul în care datele sunt urmărite până la tabloul de bord în care sunt gestionate setările dvs. au fost complet simplificate, făcând simplu să adăugați sau să eliminați profiluri și să le configurați după bunul plac.

Nu este totuși o veste bună. Fiind un produs separat, Safe Kids îi lipsește unele dintre funcțiile de detecție mai specifice pe care le-am găsit în serviciul original de securitate Kaspersky Premium, cum ar fi Detecția de cuvinte cheie..

Detectarea cuvintelor cheie face ca, în cazul în care un anumit cuvânt sau un set de cuvinte sunt introduse oriunde pe dispozitivul monitorizat (browser internet, chat client, joc online, etc), copilul va primi un avertisment în timp ce părintele primește o notificare. Fără această opțiune adăugată în Safe Kids, poate fi ușor mai dificil să reglați modul în care blocurile de control parental se comportă în timp.

Mobil

safekids ecran ios

Așa cum am menționat mai devreme, instalarea aplicațiilor iOS și Android a fost puțin mai ușoară decât alte aplicații, în principal datorită configurarii preluării controlului aplicației noastre Setări și adăugării unui certificat nou, mai degrabă decât prin procesul manual pe care l-am avut. pentru a utiliza pentru alte aplicații din spațiu.

iOS este din nou (ca de obicei) limitat în ceea ce poate și nu poate controla, deși atât browserul web monitorizat, cât și software-ul de urmărire a locației au funcționat perfect în timpul testelor noastre de performanță.

Și, din nou, Android iese în top în departamentul de personalizare. Pe un dispozitiv Android aveți voie să nu controlați doar ce aplicații pot fi instalate sau ce site-uri web pot fi vizitate pe browserul principal Chrome, dar puteți monitoriza și toate mesajele text (de intrare și de ieșire), jurnalul de apeluri și locație în același timp.

Acestea fiind spuse, deocamdată puteți gestiona doar o listă de contacte blocată pe Android, decât să puteți citi conținutul mesajelor. Acest lucru înseamnă că, dacă copilul dvs. primește un text sau un apel de la un număr necunoscut, veți primi fie un ping cu informațiile de contact, fie corespondența va fi blocată în totalitate în funcție de modul în care configurați setările personale pentru a-l gestiona..

Performanţă

Dintre software-ul de control parental pe care l-am testat, Kaspersky Safe Kids a scos unul dintre cele mai bune scoruri de performanță până în prezent. Fiecare site pe care am încercat să îl transmitem a fost blocat sau avertizat corespunzător, în funcție de profilul din care încercam să le accesăm (copilul mai mic sau adolescent în acest caz de testare), iar o notificare a apărut imediat atât pe e-mail, cât și pe dispozitivul de monitorizare atașat ( un iPhone 7).

Pentru a schimba modul în care sunt gestionate site-urile sau conținutul potențial dăunătoare, puteți alege dintr-o listă de categorii generale, inclusiv opțiuni precum „Alcool”, „Nuditate”, etc. Fiecare categorie are trei variante de gestionare: Block, Warn sau Allow..

categorii sigure de detectare a copiilor

Dar performanța instrumentelor de monitorizare a reprezentat doar jumătate din ecuație. Performanța tabloului de bord în sine, împreună cu ușurința sa extremă de utilizare, este mai mult din ceea ce ajută Kaspersky să-și cimenteze locul ca fiind una dintre opțiunile software de control parental disponibile astăzi..

Spuneți că doriți să controlați intervalul de timp în care copilul dvs. poate accesa o anumită aplicație pe computerul lor - folosiți pur și simplu glisorul pentru a regla cât timp îl pot utiliza de la o zi la zi.

valori de siguranță pentru copii

Funcții de raportare? Safe Kids îl are în spade. Din perioada exactă de timp pe care un copil a petrecut-o pe o aplicație până la o listă detaliată a site-urilor web pe care le-a vizitat, postările pe care le-au făcut sau persoanele pe care le-au trimis mesaje, fiecare ultimă informație poate fi urmărită și accesată prin intermediul tablou de bord.

Când încercăm să ne menținem copiii într-o anumită locație prin secțiunea „Unde este copilul meu?” Safe Kids, am primit un text instantaneu imediat ce ei (citiți: eu cu telefonul de jos), au ieșit din pre-desemnat zonă sigură.

Fiecare parte a puzzle-ului Safe Kids se potrivește într-un mod care face ca întregul program să fie o bucurie de utilizare și fără să apară falsuri pozitive sau amenințări nedetectate în perioada noastră de testare, este singura care menține un grad de precizie de 100% fiecare aplicație pe care am încercat până acum.

Relații Clienți

Asistența clienților Kaspersky este atât de ușor de utilizat, cât și de utilă într-un singur pachet, o rară rară în aceste zile. Compania oferă trei opțiuni de contact: e-mail, Live Chat și telefonie. Am optat pentru opțiunea de asistență telefonică în scopul acestei recenzii, care este disponibilă șapte zile pe săptămână de la orele 7 AM-11PM EST. De la primirea apelului până la a fi conectat la asistența de asistență, am așteptat în total aproximativ trei minute, dintre care niciunul nu a fost petrecut în așteptare.

Cu acest test, am avut de fapt nevoie să folosesc asistența pentru clienți pentru o problemă reală pe care am avut-o cu privire la configurarea produsului pe Windows. În timpul apelului meu, reprezentantul a trecut prin câteva soluții diferite cu mine (a treia opțiune a făcut trucul), iar ulterior au fost siguri că vor urmări un e-mail complet, care detaliază tot ce aveam de făcut dacă aveam din nou problema.

Ultima caracteristică care este menționată aici implică pictogramele „?” Care mărginesc fiecare setare din tabloul de bord Kaspersky. În timp ce aceste tipuri de legături cocoțate lângă setările de restricție te vor duce, în mod normal, doar la o pagină de întrebări frecvente cu întrebări simple care explică cazul lor de utilizare, Kaspersky ajunge până la a include o listă întreagă de sfaturi despre cum ar trebui să gestionezi acel tip de conținut cu copil.

siguranță pentru copii de asistență pentru clienți

Sfatul este chiar împărțit în funcție de vârstă, incluzând mai multe fraze utile sau discuții începătoare pe care le pot utiliza părinții pentru a explica de ce nu pot vedea acel tip de conținut la vârsta lor.

Este un fel de atingeri mai presus de toate, care ajută la creșterea experienței Safe Kids Kaspersky de la o altă aplicație la o aplicație software care te ajută cu adevărat să integrezi zilnic bunele obiceiuri de navigare în viața familiei tale..

Prețuri

După cum am menționat în prezentare, există două opțiuni diferite de control parental pe care Kaspersky le oferă, fiecare cu propriile planuri de prețuri..

Kaspersky Parental Control este doar o parte a întregii Kaspersky Antivirus Protection Suite, ceea ce înseamnă că nu veți putea utiliza un serviciu fără a vă abona la întregul pachet. Din fericire, Kaspersky oferă o probă gratuită de 30 de zile fără riscuri pe toate produsele sale, pe care le puteți utiliza pentru a evalua dacă software-ul este potrivit pentru dvs. și nevoile dvs..

Ca produs întreg, acea opțiune de control parental (cu restul opțiunilor de protecție Kaspersky incluse) vă va restabili 59,99 USD pentru un abonament de un an.

model de prețuri sigure pentru copii

Pe de altă parte, Kaspersky Safe Kids este o opțiune mult mai ieftină și mai flexibilă dacă tot ce căutați sunt controale parentale și nimic mai mult. Așa cum s-a întâmplat cu Kaspersky Premium, veți obține un proces de 30 de zile pentru a vă înfunda degetele de la picioare în apă pentru a vedea dacă serviciul este potrivit pentru dvs., totuși unele dintre funcțiile de bază vor fi blocate în spatele unui panou de plată până când veți mușca glonțul. și mergi la un abonament anual. Mai exact, veți putea doar să monitorizați site-urile web pe care le vizitează, aplicațiile pe care le utilizează și timpul pe care îl au cu ambele în fiecare zi.

Pentru a adăuga alte funcții, cum ar fi monitorizarea rețelei sociale, urmărirea locației și notificări în timp real, acel plan rulează cu doar 14,99 USD pe an și acoperă un număr nelimitat de profiluri și dispozitive sub un singur membru. În comparație cu unele dintre celelalte opțiuni pe care le-am analizat până acum, acel punct de preț face ca Kaspersky Kid Safe să fie una dintre cele mai bune valori din software-ul de control parental pentru 2017.!

Concluzie

Suita de control parental Kaspersky Safe Kids are o mulțime de avantaje: este extrem de ușor de configurat și de utilizat, a avut calificative de precizie de 100% în testele noastre de performanță și are un preț ca unul dintre cele mai ieftine abonamente pe care le puteți obține pe o perioadă de 12 luni bază.

Sigur că ar putea să lipsească detecția de cuvinte cheie și, uneori, sfaturile adăugate din panoul de configurare a setărilor pot primi puțin ... predică ... dar în afară de acele reclamații minore, este destul de dificil să găsești ceva în care acest software nu este în regulă..

Kaspersky a reușit să facă din Safe Kids opțiunea obligatorie pentru orice părinți care au copii în casă care au nevoie de monitorizare pe internet, totul la un punct de preț care să nu rupă banca. Dacă vă aflați în gardă dacă o opțiune de control parental a unei terțe părți este potrivită pentru dvs. sau pentru familia dvs.; nu te uita mai departe, pentru că Kaspersky Safe Kids l-a acoperit față în spate, cu puțin mai mult pe partea de rezervă.

Vizitați Kaspersky Safe Kids

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 11

Adblock
detector