Revizuirea controlului parental Mobicip

Cu toate acestea, o pronunți, Mobicip (moh-bee-kip? Mobee-sip?) Este una dintre cele mai noi companii care se aruncă cu capul în spațiul de control parental, oferind o suită de aplicații care poate fi atent la obiceiurile de navigare pentru copii pe cam la orice dispozitiv la care te poți gândi.

Având atât un model de abonament gratuit, cât și unul plătit pentru a le oferi părinților, Mobicip este una dintre opțiunile mai flexibile, dar totuși puternice, pentru orice familii care trebuie să țină un ochi mai atenți asupra comportamentului online al copiilor lor. Dar nimic bun nu vine gratuit ... corect?

Citiți mai departe în analiza suitei noastre de control parental Mobicip pentru a afla dacă acest software măsoară testul!

Instalare / Configurare

Dobândirea abonamentului nostru la serviciul anual Mobicip nu ar fi putut fi mai simplu, aproximativ trei clicuri stând între prima pagină și prima mea apartenență.

Instalarea Mobicip pe dispozitivele pe care am dorit să le utilizăm a fost un proces relativ simplu, un instalator pe Windows care se ocupă de ridicarea grea pe PC / desktop, în timp ce o descărcare rapidă a aplicației pe iOS și Android ne-a condus pe partea mobilă a lucrurilor într-un câteva minute sau mai puțin fiecare.

Pentru a adăuga un dispozitiv nou sub protecția pe care o obțineți cu abonamentul Mobicip, trebuie să instalați software-ul pe dispozitivul pe care doriți să îl monitorizați și să vă conectați la contul dvs. online. După ce v-ați conectat, veți fi aruncat în tabloul de bord principal, care conține tot ceea ce va trebui pentru a vă configura familia cu noul sistem.

De aici a trebuit apoi să creăm Profiluri de filtrare pentru fiecare dintre persoanele pe care am dorit să le monitorizăm, precum și să asociem acele profiluri cu dispozitivele pe care le vor folosi copiii. Când creați un profil de filtrare, aveți patru opțiuni de blocare a stocurilor dintre care puteți alege: matur, moderat, strict și monitor.

procesul de instalare mobicip

Primele trei funcționează în mod similar cu majoritatea celorlalte programe de control parental, punând maturi în jurul intervalului 16+, moderat pentru copiii 8-15 și Strict pentru oricine sub acest aspect. O altă opțiune este însă Monitorul, care oferă profilului acces complet la orice parte a web-ului cu avertismentul că, indiferent de locul în care se duc, toată activitatea lor va fi monitorizată.

Ceva pe care aș dori să-l remarc în această secțiune este doar numărul mare de dispozitive cu care Mobicip este compatibil, inclusiv: Windows, iOS, Mac OS, Android, Chromebook, Nook și chiar Kindle Fire. Acest lucru este important, deoarece, de multe ori, copiii din casă nu sunt întotdeauna cei cu cele mai multe dispozitive de sângerare. Acoperirea pentru opțiuni mai puțin cunoscute, cum ar fi Chromebook-urile și Kindle-urile, este soluția perfectă pentru oricine le-a cumpărat copilului lor un dispozitiv de tip beat-em-up bugetar înainte de a absolvi un iPhone sau ceva similar.

Proiectare și experiență utilizator

La fel ca majoritatea apartamentelor moderne de control parental, tot ceea ce faceți în Mobicip pentru a gestiona activitatea online a copiilor dvs. se întâmplă online în browserul ales. Din tabloul de bord Mobicip online puteți crea profiluri pentru fiecare dintre copiii din familia dvs., gestiona ceea ce pot vedea și urmări orice evenimente online noi care au apărut în timpul zilei.

experiența utilizatorului mobicip

Mobicip oferă, de asemenea, o aplicație mobilă separată de software-ul principal de protecție, denumit „Mobicip Monitor”, care funcționează ca o fereastră mobilă în toate activitățile copiilor tăi..

Aspectul și estetica generală a designului, atât a aplicației browser web, cât și a ofertei mobile sunt destul de plăcute pentru ochi și au sens în timp ce navigați prin setări sau creați un nou set de reguli pentru un alt dispozitiv din casă..

Totul era fluid și ușor de înțeles. Pentru orice probleme în care m-am confruntat, poate că m-ar fi lăsat să mă zgârie pe cap (dintre care erau foarte puține), Mobicip s-a asigurat să includă o pictogramă „?” De lângă fiecare setare care s-a legat de o pagină de FAQ care explică tot ce controlează..

Aplicația mobilă de pe iOS este special concepută. A fost excelent pentru a arunca rapid o privire asupra istoricului internetului pe mașinile monitorizate, oferind în același timp o perspectivă largă a tuturor steagurilor apărute în acea zi, săptămână sau lună. Dacă aplicația Mobicip Monitor este instalată pe dispozitivul dvs. mobil, părinții vor primi imediat notificări despre ce au de făcut copiii lor. Aceste notificări sunt fie trimise la telefon, fie chiar direct la Apple Watch.

Caracteristici

Suita de control parental a Mobicip are o gamă largă de funcții, deși unele dintre ele sunt disponibile numai prin abonament premium (mai multe despre cele din secțiunea Prețuri de mai jos).

Cu un abonament standard de bază premium, obțineți posibilitatea de a monitoriza până la cinci dispozitive simultan, fiecare dintre acestea putând avea un număr infinit de profiluri disponibile. Spuneți că aveți doar cinci dispozitive în casa dvs. (două telefoane, două desktop-uri / laptopuri și o tabletă, de exemplu), veți putea totuși să vă protejați pe fiecare pentru atâția copii pe care aveți nevoie, datorită modului în care funcționează sistemul de profil..

categorii de filtre mobicip

Fiecare dispozitiv poate fi monitorizat pentru activitatea web din tabloul de bord principal, care urmărește un număr de parametri diferiți de filtrare prestabiliți stabiliți în piese similare. Acestea includ opțiuni precum „Pornografie” sau „Alcool”, dar răspândite în aproape orice subiect la care vă puteți gândi de acolo.

Dacă doriți să specificați mai mult decât atât, puteți introduce domenii sau cuvinte cheie în blocantul care va împiedica afișarea pe dispozitivele protejate a conținutului care conține aceste cuvinte.

Programarea timpului este disponibilă atât pentru versiunea desktop a aplicației, cât și pentru versiunea mobilă, deși părinții trebuie să fie conștienți de faptul că aceasta va controla doar comportamentul efectiv de navigare web atât pe Android cât și pe iOS, nu și prin mesageria text sau utilizarea altor aplicații..

Având în vedere că Norton Family vine cu o opțiune de blocare a semnalului de internet pe dispozitiv în întregime atunci când temporizatorul este pus (cel puțin în cazul Android), am fi dorit să vedem un fel de opțiune similară disponibilă aici.

Mobil

Nu ar trebui să ne surprindă faptul că experiența pe care am avut-o cu aplicațiile mobile Mobicip de la iOS la Android au fost două experiențe foarte diferite. Ca de obicei, singurul nivel de control real pe care îl veți obține de pe un dispozitiv iOS (iPhone, iPad, etc.), este să dezactivați browserul autohton (Safari), precum și să dezinstalați orice browsere terțe, astfel încât browser-ul Mobicip să fie doar unul a mai rămas. În timp ce navigați pe browserul Mobicip în iOS, toată activitatea copilului va fi monitorizată în continuare la fel ca în cazul unui dispozitiv Windows sau Mac.

Și încă o dată, ca de obicei, opțiunile de personalizare pe partea Android a lucrurilor au fost mult mai extinse și au permis un nivel de control semnificativ mai mare decât ceea ce am văzut pe iOS. Aici nu numai că ați putut utiliza browserul Mobicip pentru a monitoriza activitatea lor web, ați putut vedea, de asemenea, ce aplicații instalau, cât timp petrec pentru orice aplicație dată, precum și evaluarea și revizuirea aplicației respective în magazinul de aplicații.

mobicip mobil

Versiunea pentru iOS a aplicației Mobicip are un picior mai mic asupra aplicațiilor concurente din concurență precum Norton Family Protection. Spre deosebire de acestea, Mobicip poate rula și serviciul App Monitor pe iOS atâta timp cât parcurgeți pașii suplimentari de configurare necesari pentru ca acesta să funcționeze (aici au un tutorial util despre această funcție). Acest lucru vă va actualiza automat ori de câte ori copilul dvs. încearcă să adauge, să modifice sau să șteargă aplicații de pe dispozitivul monitorizat, să spunem, de exemplu, ștergerea browserului mobil de pe iOS pentru a încerca să găsească un alt mod în jurul blocurilor lor implementate..

Performanţă

În comparație cu Norton Family, filtrul de internet dinamic bazat pe cloud, care funcționează în spatele scenei de la Mobicip, a fost cu mult superior atunci când a fost vorba de a distinge în mod inteligent între ce tipuri de conținut erau în regulă și care nu erau. Mobicip spune că sistemul lor funcționează prin scanarea activă a conținutului fiecărei pagini vizitate, mai degrabă decât bazându-se pe o bază de date restrânsă, care accelerează procesul de blocare, precum și facilitând resursele sistemului în același timp. Niciunul dintre site-urile obișnuite pe care le folosim pentru a încerca și a inversa blocantul nu a reușit să treacă și a blocat chiar și mulți dintre termenii de căutare mai obscur pe care i-am putea găsi.

Până acum Mobicip s-a dovedit a fi standardul la care ar trebui să aspire toate celelalte companii de software de filtrare a internetului ... însă acest lucru nu înseamnă că nu a fost complet fără vină.

statistici de performanță mobicip

Un rezultat interesant pe care l-am obținut a fost când vizionăm site-ul propriu Mobicip (o pagină de întrebări frecvente despre gestionarea dispozitivelor, mai precis), pagina a fost blocată la categoria „Alcool și dependență”. Acum, acest lucru poate fi intenționat ca o modalitate de a împiedica copiii să poată citi despre cum să le dezactiveze blocurile sau să acceseze contul părinților lor fără permisiunea lor pe site-ul Mobicip, însă, deocamdată, se pare că este doar o eroare neplăcută în numele său. a algoritmului de filtrare care s-a transformat într-o coincidență ironică.

Acestea fiind spuse, dacă există site-uri confuze care apar, la fel ca Norton și Kaspersky, Mobicip vine cu un sistem de raport intern în care copilul poate solicita acces la o pagină ori de câte ori este blocat. Aceasta va apărea fie ca un e-mail sau ca o notificare pop-up pe telefonul dvs. (dacă aveți Mobicip Monitor instalat anterior), iar ștergerea accesului este la fel de ușoară ca apăsarea unui singur buton pentru a le permite.

Relații Clienți

Mobicip oferă o singură opțiune de contact pentru a pune în contact un tehnician atunci când aveți o problemă și asta prin e-mail. După ce ați trimis un e-mail pe site-ul companiei, a durat aproximativ 12 ore să ne revină, ceea ce nu este prea rău în lumea asistenței.

Răspunsul pe care l-am obținut de la reprezentantul cu care am fost în contact a fost extrem de amănunțit și bine scris, scris în mod evident de cineva de la compania în sine și nu de un centru de apel terț. Nu numai că au oferit soluția perfectă a problemei propuse, dar au arătat și o serie de opțiuni alternative pentru a încerca în cazul în care prima soluție nu a funcționat..

Prețuri

model de tarifare mobicip

Mobicip oferă mai multe stiluri de plan diferite în cadrul diferitelor sale servicii, toate fiind concepute pentru a satisface diferite tipuri de consumatori. Primul este planul gratuit, care include opțiunea de a bloca conținut bazat pe filtre predefinite, instalarea aplicației Browser Safe pe mobil și protecția browserului pe desktop.

Planul premium este prețul pe niveluri, în funcție de numărul de dispozitive pe care doriți să le protejați. Prețurile pentru acest plan variază de la 39,99 USD pe an pentru cinci dispozitive, 79,98 USD pentru 10, 119,97 USD pentru 15 și 159,96 USD pentru 20.

Planul premium include, de asemenea, instrumente de gestionare online, instrumentul Mobicip Mobile Management, monitorizarea aplicațiilor pe iOS și Android, rapoarte Istoric de navigare, limite de timp care pot fi impuse pe orice dispozitiv, modul de responsabilitate și suport BYOD pentru clienți mai mari (10 dispozitive +).

Ultimul este planul Enterprise, care este realizat pentru școli sau instituții mai mari care primesc cotații personalizate pentru ceea ce ar costa protejarea rețelei lor, în funcție de cât de mare sau mică este.

Din păcate, în acest moment, nu pare că Mobicip intenționează să ofere niciun plan lunar, așa că dacă intenționezi să faci un abonament premium, trebuie să fii sigur că acesta este alegerea cu care vrei să rămâi pentru următoarea. 12 luni sau mai mult.

Concluzie

Mobicip este o modalitate excelentă pentru părinți de a-și monitoriza copiii în timp ce navighează online, atât cu o opțiune gratuită, cât și cu un abonament plătit, care oferă multe din aceleași avantaje pe care le-ați obține de la furnizorii de top de pe web..

Deși modelul lor de abonament plătit nu este tocmai cea mai ieftină soluție acolo, la 39,99 USD pe an, atât timp cât mergeți bine cu teme de restricționare prestabilite, puteți folosi în continuare versiunea gratuită pentru a face aproape tot ce poate versiunea plătită. pentru câteva avantaje suplimentare, cum ar fi capabilitățile de monitorizare mobilă. Adăugați la aceasta o metodă de detecție dinamică bazată pe cloud și veți avea o rețetă pentru succes.

Dacă ar trebui să greșim Mobicip pentru orice, ar fi cantitatea mică de control pe care o aveți asupra modului în care sunt definite categoriile de monitorizare în sine, precum și lipsa caracteristicilor de protecție a rețelelor sociale, dar în afară de aceste mici reclamații compania a reușit în continuare scoate astăzi una dintre cele mai bune suite de control parental de pe piață.

Vizitați Mobicip

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 13 =

Adblock
detector