Este stocarea în cloud și backup-ul online sigur?

Utilizați sau vă gândiți să utilizați, unul sau mai multe servicii bazate pe cloud pentru a vă îndeplini nevoile de rezervă de date, partajare de documente și email?

În acest caz, șansele sunt mari să vă faceți cercetarea, să știți ce servicii sunt disponibile, cunoașteți opțiunile de stocare și costurile.

Dar ai luat în considerare aspectul de securitate al încrederii datelor tale în cloud?

Într-o lume în care încălcările de date și alte povești despre hackeri par să crească, securitatea este cu siguranță un subiect pe care trebuie să-l gândești.

cloud-based de stocare

Însă riscurile prezentate de serviciile de stocare bazate pe cloud sunt suficiente pentru a vă evita să le utilizați?

Citiți mai departe pentru a afla de ce nu cred că ar trebui să fie.

Închiderea serviciului

Primul risc potențial de securitate este, de asemenea, cel mai extrem: închiderea bruscă a serviciului pe care îl utilizați.

Sigur, un astfel de scenariu este destul de puțin probabil, mai ales dacă ați ales să utilizați Drive Google sau unul dintre ceilalți jucători mari, cum ar fi Dropbox.

Dar dacă ați decis să încredințați datele unei companii mai mici, mai puțin cunoscute, este posibil să fi introdus un element de îndoială.

Deși, poate, închiderea este un rezultat extrem, reiterează de ce se vorbește mult despre diligența cuvenită - ar trebui să vă faceți întotdeauna temele și să verificați că furnizorul dvs. de cloud este într-o stare sănătoasă și este probabil să fie în jur de ceva timp înainte de a vă înscrie la serviciul său.

Oh, și aveți și o rezervă locală.

Indiferent de care furnizor de stocare cloud cu care sunteți partener, backup-urile sunt esențiale.

Nu numai că întreprinderile pot eșua, la fel și hard disk-urile, atât ale lor, cât și ale tale.

Deși există întotdeauna un ușor risc ca furnizorul dvs. de cloud computing să nu își desfășoare activitatea, șansele ca acesta să facă acest lucru fără notificare sunt foarte mici.

Dacă unul dintre serviciile mai mari și mai populare ar fi încetat să funcționeze, aproape sigur ar oferi o notificare bună și, prin urmare, posibilitatea clienților de a-și prelua datele..

Dar, în cazul în care este foarte puțin probabil ca un furnizor de cloud să se oprească brusc fără avertisment, atunci?

Ei bine, încă o dată, backup-urile sunt esențiale, fie local, fie cu un al doilea furnizor de stocare în cloud.

Furt de date

Având în vedere faptul că închiderea serviciului este puțin probabilă, cea mai mare preocupare a ta cu privire la cloud computing poate fi gândul că datele tale ar putea fi furate.

Acest lucru nu se datorează faptului că serviciile de cloud computing sunt în mod inerent nesigure - în mod obișnuit sunt, ci folosesc unele dintre cele mai puternice tehnologii din industria IT -, ci mai degrabă pentru că oferă o țintă atât de tentantă.

Infractorii cibernetici care doresc să câștige bani știu de mult timp că există bani în date, atât din varietatea personală, cât și sub formă de secrete corporative.

Întrucât tot mai mulți indivizi și întreprinderi încredințează aceste date soluțiilor de stocare online, astfel încât aceste servicii cloud par să fie ținte mai suflete pentru cei care ar avea informațiile respective.

Și, dacă nu știți deja, industria securității informației este mult mai reactivă decât una proactivă.

Dar să adăugăm câteva perspective aici.

Dacă sunteți cineva care spune că nu își încredințează niciodată fișierele pe un server cloud din cauza riscurilor de date, atunci este bine pentru dvs., dar vedeți întreaga imagine?

Păstrați toate datele de rezervă pe mașina dvs. locală?

Dacă da, cum îl protejezi?

Aveți antivirus, un firewall, o alarmă antiefracție, un sistem de stropire de incendiu, porți și CCTV în jurul proprietății dvs., un UPS în caz de pierdere de energie, un plan de recuperare a dezastrelor în cazul în care o ciudat de natură vă distruge casa sau 24 / 7 supraveghere de către o echipă de agenți de pază?

Dacă nu, atunci vă asumați probabil riscuri mai mari cu securitatea datelor dvs..

Obține punctul?

Furtul guvernului și monitorizarea datelor

Din păcate, supravegherea guvernului pare să fie un semn al timpurilor în care trăim.

Deși s-a întâmplat probabil de ani buni, cei mai mulți dintre noi am conștientizat recent de amploarea activităților diferitelor servicii de securitate din lume, mulțumită lui Edward Snowden.

Deși nu sunt fan al colecției de metadate sau al înregistrării apelurilor telefonice, totuși cred că este necesar un anumit nivel de perspectivă.

Aceia dintre noi, care trăim în societăți civilizate, avem de fapt foarte puține griji, deși asta nu ar trebui să crească niciodată un nivel de complianță, asta este sigur.

În Uniunea Europeană există multe legi care acoperă confidențialitatea cetățenilor și acestea se extind la capacitatea guvernului de a confida și accesa datele lor personale și de afaceri..

În SUA lucrurile sunt diferite - legile în țara liberului sunt relativ draconice, deși sentimentul pare să se deplaseze în direcția corectă în ultima vreme.

În afara Occidentului, îți asumi șansele, dar oricum ai considera un furnizor de servicii cloud bazat într-o stare dictatorială?

Lipsa conexiunii

Unul dintre riscurile pe care le ascultați atunci când utilizați o soluție de stocare bazată pe cloud este posibilitatea de a vă opri din datele dvs. din cauza circumstanțelor care nu vă pot controla.

Întreruperile locale sau naționale de electricitate, defectarea hardware-ului la capătul furnizorului sau apariția serviciului ISP sunt toate posibilitățile, deși niciuna nu ar trebui să fie o problemă comună sau recurentă.

Dacă credeți că pierderea abilității de a vă conecta la spațiul de stocare în cloud timp de câteva minute, odată într-o lună albastră este o durere, opriți-vă și luați în considerare cât timp ar trebui să vă recuperați datele local din casetele de rezervă sau prin instalarea unui nou hard disk și apoi restabilirea cât mai multor date. Poate toată ziua?

Criptarea

Un lucru de care cu siguranță nu va trebui să vă faceți griji cu un serviciu de stocare în cloud de renume este criptarea.

Cele mai mari, cele mai populare nume din industrie, cum ar fi Google Drive și Microsoft OneDrive vor cripta cu siguranță datele dvs. pe măsură ce se deplasează înainte și înapoi între dispozitivul dvs. și serverele lor cloud.

Acest lucru înseamnă că nu veți avea griji pentru ca un hacker să vă intercepteze fișierele pe măsură ce călătoresc de-a lungul conductelor, deși ar trebui să vă dați seama că fișierele dvs. nu vor fi criptate atunci când sunt pe serverele cloud.

Motivul pentru aceasta este că, ne criptându-le, veți putea totuși să le deschideți, să le editați și să le partajați printr-o interfață web.

Desigur, puteți gestiona singur criptarea fișierelor, atât pe mașina locală, cât și pe serverul cloud.

Aceasta ar putea fi o opțiune dacă utilizați un serviciu care nu oferă criptare în timpul tranzitului sau pentru o liniște sufletească suplimentară.

Dropbox-ul de servicii populare Dropbox este demn de menționat aici - este nevoie de un pas suplimentar prin criptarea fișierelor de utilizator cu Secure Sockets Layer (SSL) și criptare AES-256 biți odată ce sunt stocate pe server..

Acest lucru împiedică orice parte neautorizată să acceseze fișierele dvs., dar trebuie să știți că Dropbox este cel care deține cheile de decriptare, nu dvs. Întrebările frecvente de securitate Dropbox explică acest lucru mai detaliat:

„Avem un număr mic de angajați care trebuie să poată accesa datele utilizatorilor din motivele enunțate în politica noastră de confidențialitate (de exemplu, atunci când este obligat legal să facă acest lucru). Dar aceasta este rara excepție, nu regula. Avem politici stricte și controale de acces tehnic care interzic accesul angajaților. În plus, folosim o serie de măsuri de securitate fizică, tehnică și euristică pentru a proteja informațiile utilizatorilor de accesul neautorizat. ”

Există, de asemenea, o altă opțiune dacă vă preocupă confidențialitatea datelor dvs. - criptarea din partea clientului.

Ce înseamnă asta este să criptați fișierele finalizate, pe dispozitivul dvs., înainte de a le transfera la serviciul dvs. de backup cloud.

Avantajul criptării fișierelor finalului dvs. este că păstrați controlul tastelor de decriptare.

Multe servicii de backup cloud, inclusiv Carbonite (128-biți Blowfish), iDrive (AES de 256 biți) și Mozy (256 biți AES sau 448 biți Blowfish) vă oferă opțiunea de a utiliza o cheie de criptare personală, astfel încât fișierele dvs. sunt securizate înainte de transfer și numai tu le poți decripta.

Concluzie

Opțiunile de stocare în cloud obțin adesea un rap rău în ceea ce privește securitatea, dar o astfel de credință nu este în totalitate corectă.

Sigur, există probleme potențiale, dar multe înconjoară evenimente improbabile sau pot fi atenuate cu ușurință.

Având în vedere faptul că nimeni nu ar trebui să-și stocheze datele într-o singură locație, spațiul de stocare bazat pe cloud oferă o alternativă viabilă pentru stocarea locală și are avantajul suplimentar de a oferi o gamă mult mai largă de acces la datele dvs..

Astfel de servicii sunt aici pentru a rămâne așa că lăsați-vă deopotrivă temerile și îmbrățișați-le, dar faceți-vă temele mai întâi și încredințați-vă doar datele serviciilor consacrate, bine revizuite, care iau în serios datele dvs. și securitatea datelor lor.

Ați putea, de asemenea, să vă placăOnline backup Diferența dintre backup-ul cloud, stocarea în cloud și sincronizareaOnline backupSupunerea la Windows 10? Copia de rezervă mai întâi! Iată cum a fost întreruptă backup-ul onlineDell DataSafe Online, încercați aceste 9 alternative sigure

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1

Adblock
detector