Revizuire IDrive

pic de top idrive

IDrive este soluția de backup online orientată către consumator de la Pro Softnet, aceeași companie care realizează IBackup. Ne-a plăcut IBackup-ul centrat pe afaceri în recenzie, deci cum se acumulează serviciul surorii sale? Destul de bine. La fel de bine, de fapt, nici nu suntem siguri de ce Pro Softnet se deranjează să facă două produse separate.

Caracteristici, spațiu și prețuri

Pentru a începe, IDrive oferă care poate fi cel mai bun nivel gratuit disponibil pentru utilizatori individuali. Nu este necesară o carte de credit, versiunea gratuită vă pune la dispoziție 5 GB spațiu de rezervă, toate putând fi sincronizate pe cât mai multe dispozitive pe care le puteți încadra în acel spațiu. Acesta include PC-uri, Mac-uri, iPhone-uri, iPads, dispozitive Android, PC-uri Linux și telefoane Windows. Vă puteți înscrie la planul gratuit aici.

Actualizare, august 2016: IDrive derulează aici un procent de 75% pentru planul lor de 1TB, reducându-l la 17,38 dolari pentru anul, merită să faceți acest lucru în timp ce este încă disponibil. 1 TB din spațiul personal costă 59,50 USD (39,06 GBP) pe an, dar poate fi mai ieftin dacă aștepți reduceri la primul an. Nivelurile de afaceri încep de la 99,50 USD (65,32 GBP) pe an pentru 250 GB (supuse și reducerilor), dar puteți obține o ofertă mai bună de la IBackup, care oferă 500 GB la același preț. Nivelurile de activitate ale IBackup și IDrive sunt aproape identice, în funcție de caracteristicile lor, cu excepția faptului că IDrive nu acceptă crearea mai multor seturi de backup și subconturile sunt gestionate puțin diferit.

Pe lângă backup-ul dispozitivelor dvs., IDrive se bucură de o caracteristică destul de unică - backup social media. Conectați IDrive cu Facebook și Instagram și vă va face backup pentru toate fotografiile și videoclipurile dvs. pe acele platforme. Dacă prietenii vă dezleg sau vă ștergeți conturile dintr-un anumit motiv, veți mai avea fotografiile. Sau dacă toate fotografiile dvs. sunt singurul lucru care vă împiedică să vă ștergeți contul de Facebook și să faceți necinstiți, IDrive funcționează și pentru asta.

Orice fișier stocat în backup-ul dvs. poate fi partajat prin intermediul unui link public sau în mod privat prin Facebook, Twitter și e-mail. Puteți seta parole și permisiuni pentru colaborare, similare cu permisiunile „Editați” și „Vizualizați” pe Google Docs.

Un singur folder de sincronizare poate fi creat oriunde pe computer, dar nu poate fi un folder existent. Aceasta înseamnă că nu puteți sincroniza toate fișierele de utilizator, fotografii, documente și descărcări pe toate dispozitivele. În schimb, trebuie să mutați sau să salvați fișierele în folderul de sincronizare manual. Dosarul de sincronizare poate reține cantitatea maximă de spațiu de stocare. Chiar dacă folderele dvs. nu sunt sincronizate - adică sunt actualizate instantaneu pe toate dispozitivele simultan - ele pot fi totuși copiate de rezervă în mod normal.

Backupul incremental asigură că fișierele modificate sau create recent sunt încărcate în cloud, economisind lățimea de bandă. Ultimele 10 versiuni ale tuturor fișierelor dvs. pot fi restaurate, dar doar cea mai recentă contează în spațiul dvs. de stocare. Dosarele întregi pot fi restaurate și la versiunile anterioare. IDrive păstrează toate fișierele dvs. de rezervă, inclusiv cele care nu mai sunt prezente pe computer. Această caracteristică „arhivare adevărată” înseamnă că chiar și fișierele șterse sunt stocate, cu excepția cazului în care utilizați instrumentul „curățare arhivă” pentru a elimina spațiul.

Restaurările pot fi efectuate de la distanță de pe aplicațiile web și mobile. În cazul fișierelor infectate cu malware sau cu virus, IDrive Rewind poate restabili toate fișierele unei întregi copii de rezervă la o versiune anterioară. Copiile de siguranță metalice Bare sau copiile de rezervă complete ale sistemului sunt de asemenea disponibile dacă doriți să stocați o imagine completă a computerului online, inclusiv sistemul de operare și aplicațiile.

În setările aplicației desktop, puteți permite IDrive să trezească computerul din modul de repaus sau hibernare pentru a efectua o copie de rezervă. Backup hibrid este disponibil dacă doriți să păstrați o copie a tuturor fișierelor dvs. pe un hard disk extern extern. IDrive vinde, de asemenea, dispozitive IDIF Wi-Fi, care sunt, în esență, hard disk-uri externe fără fir care se asortează bine cu serviciul.

Securitate

Transferurile de date sunt criptate folosind SSL între computer și serverul de destinație. După ce aceste date sunt în cloud, acestea sunt criptate folosind un standard AES de 256 biți, ceea ce este la fel de bun pe care îl veți obține la nivel de consumator.

Puteți alege să utilizați cheia de criptare implicită a companiei sau să alegeți propria dvs. Dacă datele dvs. sunt sensibile și confidențialitatea este o prioritate, aceasta din urmă este probabil cea mai bună opțiune. Se asigură că nici măcar IDrive nu vă poate decripta datele și nici nu poate fi restricționat în acest sens de hackeri sau autorități guvernamentale amăgitoare. Rețineți că, dacă vă pierdeți sau uitați cheia privată, backup-ul dvs. nu poate fi decriptat și datele se pierd pentru totdeauna.

Compania-mamă cu sediul în IDrive, Pro Softnet Corporation, deține propriile servere fizice. Nu le închiriază pe cele virtuale sau fizice de la furnizori precum Amazon sau Google. Acest lucru adaugă un strat de confidențialitate și securitate, fără să mai vorbim de cunoașterea locului în care datele dvs. sunt stocate. Pro Softnet susține că operează 30 de pedabytes de spațiu server. De asemenea, garantează stocarea geo-redundantă, ceea ce înseamnă că copii ale datelor dvs. sunt stocate și securizate în mai multe locații fizice.

Interfață

aplicație desktop idriveClientul de pe desktop conține cinci file: backup, restaurare, planificator, sincronizare, backup server și setări. Este foarte bine proiectat, cu totul cam acolo unde vă așteptați să fie. Lățimea de bandă îngroșată și tipurile de fișiere excluse - setările la care va trebui probabil să accesați deseori - sunt ușor accesibile chiar din fila inițială de rezervă.

Vă sugerăm să setați accelerația de lățime de bandă înainte de a începe backup-ul, deoarece nu există nicio modalitate de a-l regla după ce ați început fără a opri complet procesul. IDrive, la fel ca IBackup, este unul dintre cele mai rapide servicii de backup de pe piață. Dar dacă nu îți accelerezi lățimea de bandă, aceasta va deturna întreaga conexiune la internet, uneori chiar imposibilă navigarea pe paginile web în timp ce o copie de rezervă este în proces..

aplicație web idrive

Aplicația web include un explorator de fișiere similar pentru navigarea și restaurarea fișierelor. Poate fi folosit pentru a restabili fișierele de pe desktop de la un alt dispozitiv. Aplicația web este cea în care veți gestiona dispozitivele și fișierele partajate. Include o cronologie a tuturor fotografiilor încărcate de pe toate dispozitivele dvs. în ordine cronologică. De aici puteți efectua și backup-uri de social media.

aplicație mobilă idrive

Aplicația mobilă nu este destul de intuitivă, dar este intuitivă. Ca și aplicația web, puteți partaja fișiere și puteți efectua restaurări la distanță. Modul offline vă permite să descărcați și să sincronizați fișierele din spațiul de stocare local al telefonului, ceea ce este util atunci când o conexiune la internet nu este disponibilă. Imaginile și videoclipurile pot fi previzualizate înainte de a fi descărcate, ceea ce este un detaliu simplu, pe care mulți alți furnizori de backup par să-l neglijeze în aplicațiile mobile.

Toate aplicațiile includ o funcție de căutare.

Serviciu clienți

IDrive oferă asistență de chat și e-mail live 24/7. Asistența telefonică este disponibilă între orele 6 și 18:00. West Coast SUA ora. Site-ul conține o mulțime de informații în tutoriale video, fișe tehnice, alb-uri, întrebări frecvente și un blog. Lipsește din această listă sunt forumurile utilizatorilor, unde comunitatea poate ajuta la răspunsul la întrebările altora.

Reprezentanții serviciului clienți au răspuns rapid când am testat chatul live. Acestea par suficient de cunoscute pentru întrebările de bază, dar reprezentantul cu care am discutat a fost în mod clar doar un tip de call center din partea cealaltă a lumii, tastând răspunsurile dintr-o carte. Chiar și așa, engleza lui era puțin slabă. Am avut o experiență similară cu asistența clienților IBackup.

O problemă minoră este mica bară din partea de sus a clientului desktop care arată cât spațiul pe care l-ați folosit nu pare să funcționeze și este blocat la zero la sută, așa că asigurați-vă că monitorizați cu atenție cât de mult spațiu utilizați . Dacă depășiți limita de stocare a contului, IDrive vă va primi cu o taxă excesivă de 0,25 USD / GB / lună pentru planurile personale și 0,50 USD / GB / lună pentru planurile de afaceri.

În afară de asta, nu putem percepe taxe sau taxe ascunse nefaste. IDrive vă deranjează cu un pop-up enervant din tava de sistem de fiecare dată când vă treziți computerul din somn și când deschideți aplicația mobilă, solicitând o actualizare. Din fericire, nu vă va spamă inbox-ul cu e-mailuri promoționale.

Clientul desktop IDrive vine cu propriul program de dezinstalare, astfel încât nu trebuie să îl eliminați folosind instrumentul Eliminare programe de pe Windows. Este ușor și nu lasă fișiere reziduale. Dacă doriți să vă schimbați setările de criptare, vă puteți reseta contul, deși toate datele din backup-ul dvs. vor fi șterse. Anularea unui cont IDrive este ușoară și durează doar câteva minute de la setările contului site-ului web.

IDrive este unul dintre cele mai bogate funcții pe care le-am testat și oferă una dintre cele mai bune niveluri gratuite disponibile printre furnizorii de backup cloud. Este bine șlefuit și se pare că dezvoltatorii s-au gândit într-adevăr la tot ce și-ar putea dori un utilizator. Securitatea este de top. Feriți-vă de asistența clienților lipsiți de lumină și de taxele de băuturi potențial costisitoare. Dacă puteți arunca ochii în acest sens, IDrive este una dintre cele mai bune opțiuni de backup online disponibile pentru persoanele cu mai multe dispozitive. Actualizare august 2016: În prezent, o promoție limitată cu 75% reducere pentru planul de 1 an TB disponibil aici, la 17,38 USD pentru un acces de un an, este greu de învins.

Accesați iDrive

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 34 =

Adblock
detector