Revizuirea IBackup

IBackup este un serviciu de backup în cloud care se adresează în principal întreprinderilor mici. Nu este chiar și nu exact ceea ce ați numi bogat în funcții, ci ceea ce îi lipsește clopotele și fluierele pe care le face pentru securitate, spațiu de stocare și funcționalitate la nivel de întreprindere..

Caracteristici, spațiu și prețuri

IBackup oferă cinci niveluri cu prețuri lunare, anuale și bianale. Serviciul de bază vă oferă 10 GB de spațiu pentru 9,95 USD (6,40 GBP) pe lună, 99,50 USD (63,96 GBP) pe an sau 149,25 USD (99,95 GBP) pe doi ani. De acolo, puteți face upgrade la 20 GB, 50 GB, 100 GB sau 200 GB până la 199,95 USD pe lună. În timpul scrierii, IBackup oferă un preț promoțional în care clienții pot obține de 50 de ori mai mult spațiu pentru același preț la fiecare nivel. Aceasta este de 500 GB la nivelul cel mai scăzut și de 10 TB la cea mai mare. Dacă vă gândiți să vă abonați la IBackup, ar putea merita să așteptați ca acest tip de promoție să se deruleze din nou, deși compania nu dezvăluie când se vor face promoțiile respective sau dacă se vor întâmpla din nou.

În mod alternativ, puteți să vă abonați la unul dintre planurile mai ieftine ale IBackup și să faceți upgrade când / când are loc o altă promoție, deoarece actualizarea vă califică pentru prețul promoțional. De asemenea, este disponibil un proces gratuit de 15 zile cu 50 GB spațiu, dar necesită informații despre cardul de credit, deci asigurați-vă că anulați dacă decideți să nu continuați serviciul.

În general, IBackup este ceva mai scump decât media, dar nu este exorbitant în niciun fel. Problemele apar atunci când treceți peste spațiul de stocare alocat. IBackup percepe 2 USD (1,29 GBP) pe 1 GB pe lună pentru suprautilizare.

aplicația web ibackup

Deci, ce face IBackup atât de bun pentru întreprinderile mici? Un avantaj major este capacitatea de a crea sub-conturi pentru angajați pentru a-și face backup pentru hard disk-uri. Un sub-cont este similar cu un cont IBackup obișnuit, pe care îl puteți crea asociaților, departamentelor de afaceri sau contactelor personale folosind spațiul contului. Un sub-cont poate face backup pentru PC-uri, Mac-uri și telefoane inteligente nelimitate (atât timp cât rămâneți în limita de stocare, desigur). Administratorul pentru fiecare sub-cont poate aloca spațiu, monitoriza activitățile și poate vizualiza rapoarte de rezervă dintr-un tablou de bord centralizat. Primele 10 sub-conturi sunt gratuite și costă 20 de dolari (12,86 GBP) fiecare pe an după aceea.

IBackup oferă o serie de alte servicii adaptate pentru nevoi mai specifice. Copiile de siguranță ale serverului vă permit să faceți backup copiilor MySQL, Exchange Brick Level, Oracle, Hyper-V, MS Exchange și MS SharePoint, precum și backup-uri ale stării de sistem ale componentelor critice legate de sistem. Ediția DataCenter este o soluție de backup bazată pe browser pentru serverele Linux la distanță și locale.

IBackup acceptă backup-uri hibride, astfel încât să puteți face backup simultan al datelor atât în ​​cloud cât și pe o unitate locală, internă sau externă. Dacă este necesară o restaurare, dar ar dura prea mult timp sau altfel nu este posibil să se descarce din cloud, IBackup vă va trimite un dispozitiv de stocare fizică în termen de șapte zile prin intermediul serviciului său IBackup Express.

IBackup stochează ultimele 10 versiuni ale tuturor fișierelor modificate în backup-ul implicit. Ca bonus, puteți chiar restaura ultimele 10 versiuni ale folderelor întregi, pe lângă fișierele individuale.

Restul funcțiilor IBackup sunt destul de standard. Fișierele mai mici (până la 500MB) pot fi salvate în mod continuu, dar fișierele mai mari sunt încărcate în copiile de rezervă programate în mod normal. Aceste copii de rezervă pot fi configurate să aibă loc zilnic sau zilnic.

Pentru a economisi spațiu în cloud, IBackup poate efectua „curățări de arhivă” care șterg fișierele dintr-o copie de rezervă care nu mai este localizată pe computerul original. Aceasta face o potrivire individuală a datelor locale cu cele din rezervă. Puteți configura ce procent de fișiere să ia în considerare pentru curățare și să le programați periodic.

IBackup se situează aproape dacă nu în vârf când vine vorba de viteze de rezervă. Acest lucru se datorează compresiilor și copiilor de rezervă incrementale. Compania garantează performanțe superioare „adesea cu 30% sau mai mult” decât concurența conform „testelor interne”.

Anumite tipuri de fișiere sunt comprimate în mod implicit în timpul încărcării, accelerând viteza de rezervă și economisind spațiu în cloud. Backupul incremental economisește lățimea de bandă prin verificarea momentului de timp a tuturor fișierelor din folderele selectate și doar actualizarea părților din fișierele care au fost modificate, mai degrabă decât copierea copiilor întregi din nou.

Câteva alte articole de pe web menționează IBackup care susține căderea de e-mail, în care utilizatorul trimite un e-mail cu un atașament, iar atașamentul este încărcat automat în norul său. După un pic de săpat, am găsit de fapt o întrebare frecventă de la IBackup care explică cum funcționează, dar se pare că funcția nu mai este acceptată (mai mult pe această mică debaclu în secțiunea Serviciul Clienți).

Securitate

Funcțiile de confidențialitate și securitate ale IBackup sunt cele mai bune pe care le-ați putea solicita în mod rezonabil și sunt potrivite pentru clienții întreprinderii. Toate transferurile sunt criptate prin SSL, același standard de securitate utilizat de instituțiile financiare și de site-urile de comerț electronic (de fiecare dată când utilizați un site HTTPS, este probabil protejat cu SSL).

După ce datele dvs. sunt în cloud, acestea sunt criptate AES de 256 biți, care este la fel de bun ca pentru backup. IBackup vă oferă două opțiuni: utilizați cheia de criptare a companiei sau creați-vă propria dvs. Prima este mai convenabilă; nu trebuie să stocați sau să memorați nimic. Cu toate acestea, veți utiliza aceeași cheie de criptare ca toți ceilalți care aleg această opțiune. Dacă IBackup este hacked, toată lumea este vulnerabilă.

A doua și mai sigură opțiune este să utilizați propria cheie de criptare. Acest lucru vă pune în controlul propriei dumneavoastră securități. Nici măcar IBackup în sine nu poate decripta fișierele dvs., deoarece nu stochează cheia privată de criptare pe serverele sale. Fii însă prudent. Odată setată o cheie privată, aceasta nu poate fi schimbată niciodată. Dacă îl pierzi, copiile de rezervă vor fi pierdute pentru tine pentru totdeauna. Dacă cineva îl fură, IBackup nu este responsabil.

În cele din urmă, compania-mamă cu sediul central din IBackup, Pro Softnet Corporation, deține propriile servere fizice. Nu le închiriază pe cele virtuale sau fizice de la furnizori precum Amazon sau Rackspace. Acest lucru adaugă un strat de confidențialitate și securitate, fără să mai vorbim de cunoașterea locului în care datele dvs. sunt stocate. Pro Softnet susține că operează 30 de pedabytes de spațiu server. De asemenea, garantează stocarea geo-redundantă, ceea ce înseamnă că copii ale datelor dvs. sunt stocate și securizate în mai multe locații fizice.

Interfață

Interfața IBackup pe toate platformele - browser, aplicație mobilă și client desktop - este curată, fără sens și utilitar. Nu va câștiga niciun premiu de design, dar se va face treaba. Serviciul oferă aplicații pe Windows, Mac, Linux, iOS, Android și web.

aplicație desktop ibackup

Clientul desktop este echipat cu cinci file: backup, restaurare, programator, copie de rezervă locală și backup server. Un browser de fișiere vă permite să marcați fișierele și folderele pentru backup sau recuperare în partea de sus, în timp ce partea de jos oferă metadate și informații despre versiune cu privire la orice este selectat. O bară de căutare din partea de sus vă permite să găsiți rapid fișierele pe care le căutați, dar nu puteți căuta decât după numele fișierului și prin metadate, nu și conținutul fișierului. Pictogramele sunt fie fișiere, fie foldere, fără alte indicații grafice cu privire la ceea ce ar putea conține. Nu există miniaturi pentru fotografii și videoclipuri sau previzualizări pentru documente text.

Odată instalat pe desktop, ferestrele din zona de notificare care afectează utilizatorul pentru a face upgrade se întâmplă un pic prea frecvent. E-mailurile care avertizează utilizatorul asupra copiilor de rezervă completate cu succes pot deveni iritante, dar pot fi oprite din fericire.

aplicație mobilă ibackup

Aplicația mobilă este în mod similar oase goale. Ecranul de deschidere prezintă utilizatorului patru opțiuni: backup, acces și restaurare, comenzi rapide și setări. Backup vă permite să stocați contacte, calendare, SMS, jurnalele de apeluri, aplicații și media pe cloud. Încărcarea automată a camerei vă permite să faceți backup pentru fotografii și videoclipuri pe măsură ce le luați. Spre deosebire de clientul desktop, aplicația mobilă vă permite să previzualizați fotografii fie cu miniaturi, fie în format galerie. Navigarea prin fișiere în structura lor originală de fișiere poate fi o durere, dar adăugarea de comenzi rapide face ca acest proces să fie mai puțin complicat.

Mai multe funcții specifice sunt lăsate în afara aplicației mobile, cum ar fi restaurarea versiunilor anterioare de fișiere și efectuarea curățărilor de arhivă. Întrucât IBackup este în principal pentru scopuri de securitate și restaurare, nu acceptă niciun fel de sincronizare în timp real.

IBackup poate fi integrat cu Microsoft Outlook pentru a face o copie de siguranță a e-mailurilor, dar alte integrări de aplicații sunt reduse, în ciuda oferirii unei API pentru dezvoltatori.

Link-urile publice către fișiere pot fi partajate prin e-mail, Facebook și Twitter, dar rețineți că acest lucru va duce utilizatorii doar la o pagină de descărcare și previzualizare și nu va posta în mod nativ mass-media pe rețelele sociale.

Relații Clienți

IBackup are o serie de metode pentru a intra în contact. Vânzările și asistența tehnică sunt disponibile atât în ​​interiorul, cât și în afara Statelor Unite, prin telefon, dar numai între orele 6 și 18 p.m. California timp. În mod alternativ, puteți trimite un bilet sau puteți contacta asistența în direct 24/7 a IBackup.

Am testat chat-ul de asistență în direct și am fost încurajat să obțin un reprezentant în câteva secunde de la deschiderea ferestrei de chat. Din nefericire, am aflat că cunoștințele sale lipsesc puternic. După cum am menționat mai sus, am citit în alte articole că IBackup a acceptat eliminarea de e-mailuri, în care un utilizator trimite un e-mail cu un atașament la IBackup și că atașamentul este încărcat în spațiul de stocare. Reprezentantul nu avea habar despre ce vorbeam și a insistat că încerc să trimit un link public.

Prin Google, am găsit o pagină de întrebări frecvente în IBackup care explică cum să folosești transferul prin e-mail. Când am testat-o ​​folosind pașii din Întrebări frecvente, e-mailul tocmai a sosit. Se pare că IBackup s-ar putea să fi acceptat o dată să scadă email-uri, dar în orice caz nu funcționează acum. Când am trimis link-ul de întrebări frecvente de asistență, el părea să îl ignore și îmi dă mai multe instrucțiuni despre cum să trimit un link public.

Acest lucru mă aduce la următoarea mea versiune cu IBackup. Site-ul web este răspândit și confuz pentru a naviga. Am avut mai mult noroc cu Google decât site-ul propriu al companiei atunci când căutam informații. Informațiile învechite de pe site-ul IBackup rămân active și indexate de Google, ceea ce îngreunează căutarea pentru un ajutor de încredere.

Anularea unui IBackup de dezinstalare este simplă și durează mai puțin de cinci minute. Cu toate acestea, chiar și după ce funcția de dezinstalare rulează, IBackup lasă cel puțin un proces de sistem în curs, care face dificilă ștergerea câtorva fișiere reziduale.

Accesați iBackUp

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 16

Adblock
detector