4 eszköz a torrent használatához egy Chromebookon, Chrome OS-en és Chrome böngészőn

chromebook
A Chrome OS nem támogatja a natív BitTorrent ügyfeleket, például az uTorrent és a Vuze for Windows és Mac, de ez nem teszi lehetetlenné a torrentet. A Chromebook felhasználók továbbra is kihasználhatják a BitTorrent hálózat előnyeit a listán részletezett négy eszköz egyikével: Bitport.io, Put.io, JSTorrent vagy Bitford. Mindegyik önálló Chrome-bővítmény vagy internetes alkalmazás, tehát mind a Chrome böngészőben, mind a Chrome OS-ben használható.

Az előbbi kettő, a Bitport.io és a Put.io, fizetett előfizetési szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a letöltött fájlok tárolását személyes felhőn. Ezután videókat streamálhat eszközének felhőéből. Ez akkor hasznos, ha van nagy memória nélküli Chromebookja a nagy fájlok tárolására.

Az utóbbi kettő, a JSTorrent és a Bitford, Javascript-ben írott Chrome-kiterjesztések, azaz teljes egészében a számítógépen futnak, és nem kommunikálnak egy szerverrel. Ezeknek az eszközöknek egyaránt ingyenes verziója van, és fájlokat tölthetnek le közvetlenül a számítógépére, és a videókat streamként tölthetik le.

Az alábbiakban áttekintettük az összes eszközt, és egy rövid bemutatóval mutatták be, hogyan működnek.

Vegye figyelembe, hogy ezeket az eszközöket nem arra tervezték, hogy fájlokat töltsenek fel a BitTorrent hálózatra, bár azok más fájlokat is tartalmaznak mások számára. Nem működnek megbízhatóan magtartó dobozokként, amelyek felhőszolgáltatások, amelyeket a feltöltött tartalom torrenterek számára történő terjesztésére használnak.

Bitport.io

 • 1 GB ingyenes próbaverzió
 • Az árak havi 5 USD-tól kezdődnek, 30 GB tárhely esetén
 • Víruskeresés tartalmazza
 • Videók közvetítése a felhőből
 • Képes kezelni a mágneskapcsokat

A Bitport.io egy viszonylag új szolgáltatás, amely új funkciókat és funkciókat egészít ki. Elérhető egy 1 GB-os ingyenes próbaverzió egyetlen letöltési nyílással és egy torrent / nap korlátozással. A próbaverzió nem tartalmazza a víruskeresési funkciót, egy titkosítatlan HTTP-kapcsolatot használ a letöltésekhez, és alacsony sávba helyezi a prioritási listát, amikor a sávszélességet el kell távolítani..

A fizetett tervek havi 5 USD-tól kezdődnek, és korlátlan torrentokkal, korlátlan sávszélességgel, HTTPS-titkosított transzferekkel érkeznek, és a letöltés előtt minden fájl víruskereshető. Az 5 dolláros alapcsomag 30 GB tárhelyet és öt letöltési helyet nettósít. Havonta 10 dollárral 100 GB-ot és 10 bővítőhelyet kap, míg a 15 dollár megnöveli a tárolást 250 GB-ra és 20 bővítőhelyre.

A felhasználók a felhőből letöltött videóikat streamingjektől közvetlenül a böngészőjükön streamingre tölthetik át, anélkül, hogy eszközre kellene letölteniük, de a letöltés alatt nem. A videókat a megtekintésük előtt konvertálni kell a Bitport médialejátszója által olvasható formátumba. A letöltési sebesség nagyszerű volt tesztekben, 10 MB / s-os csúcson („B” betűvel!), De az átalakítási folyamat időbe telik.

A Bitport használata a Chromebookon

 1. Regisztráljon egy fiókot a Bitport.io oldalon
 2. Másolja és illessze be a torrent fájl vagy a letöltési link linkjét a műszerfal felső mezőjébe, majd kattintson az „Új torrent hozzáadása” linkre.bitport 1
 3. A „Torrent letöltés” ​​alatt ellenőrizze, hogy a részletek helyesek-e, és kattintson a „Letöltés a felhőmre” elemre.bitport 2
 4. A rendszer automatikusan átirányítja a letöltési sorba. Amikor a letöltés befejeződött, nyissa meg a letöltött mappát. A videót egyszerűen a bélyegképre kattintva nézheti meg, vagy letöltheti a letöltés gombra kattintva, amely akkor jelenik meg, amikor az egérmutatót a miniatűr fölé viszi..bitport 2.5
 5. A legtöbb video formátumot konvertálás előtt konvertálni kell. Kattintson a videólejátszóban megjelenő Konvertálás gombra annak elindításához. Megtekintés előtt meg kell várnia a videó konvertálásának befejezését.bitport 3 2

Put.io

 • Integráció set-top boxokkal és médiaközpontokkal
 • RSS feed támogatás
 • Drága, nincs ingyenes próbaverzió
 • Felhő-tárolóként használható
 • Rendkívül gyors letöltések

A Put.io a legerősebb és leggazdagabb lehetőség ebben a listában, de magas áron jár. Még az öt napos próbaverzió 3,99 dollárba kerül, bár ezt a pénzt az EHA-nak adományozzák. Az alapvető 100 GB-os felhőalapú tárolási terv havi 9,99 dollárról vagy 99 évre kezdődik. Az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os terv havi 10 USD-t, vagy évente 100 USD-t ad hozzá minden további réteghez.

A Put.io meglehetősen népszerű, és aktív fejlesztői közösséggel rendelkezik, amely több alkalmazást és eszközt integrál a Put.io API használatával. Ez magában foglalja az Apple TV, a Chromecase, az Amazon Fire TV, a Roku, a Boxee, a Plex Media Server és a Kodi XBMC támogatását. Az RSS-hírcsatorna támogatása azt jelenti, hogy automatikusan letöltheti kedvenc TV-műsorai új epizódjait, mihelyt rendelkezésre állnak. Bármely hely, amelyet a torrent letöltések nem foglalnak el, felhasználható a felhasználó személyes fájljainak tárolására. A fájlokat meg lehet osztani a felhasználók között is, így a barátja videofájljait streamként továbbíthatja böngészőjében. A Put.io a maroknyi támogatott streaming webhelyről letöltheti a médiát, beleértve a Soundcloudot és a Youtube-ot, egyszerűen a link megadásával.

A társaságnak több szervere van a világ minden tájáról, így a letöltés gyors. A Put.io szó szerint egy pillanat alatt letöltött egy 12 perces videót a felhőbe - nem volt időnk egy képernyőképet készíteni!

A Put.io használata a Chrome OS rendszeren

 1. Regisztráljon egy fiókot a Put.io oldalon
 2. A Put.io irányítópulton kattintson a jobb felső sarokban lévő Új átvitel elemreput.io 1
 3. Másolja / illessze be a torrent vagy mágnes linket a mezőbe, vagy keresse meg a számítógépén található fájlt, ha a „feltöltés” ​​lehetőséget választotta. Kattintson az „Átutalások indítása” elemre.put.io 2
 4. Amikor a letöltés befejeződött, kattintson a „Ugrás a fájlra” elemre.put.io 3
 5. Itt kiválaszthat egy műveletet a legördülő menüből, például hozzáadhatja a videót a VLC lejátszási listához, megoszthatja a linket, vagy letöltheti számítógépére. A videó közvetlenül a weboldalon történő streamingjéhez csak kattintson a videofájl linkjére.put.io 5

JSTorrent

 • A Javascript alkalmazás fut a számítógépen
 • Közvetlen letöltés, nincs felhőtárolás
 • Képes kezelni a mágneskapcsokat
 • Ingyenes verzió akár 20 letöltésre, a fizetett változat ára 2,99 USD
 • A Chrome áruház értékelése: 4,5 csillagos

A JSTorrent egy Chrome kiterjesztés, amelyet teljes egészében Javascript írt. A fájlokat közvetlenül a számítógépére tölti le, és az alkalmazás teljes egészében a számítógépen fut, és a letöltéseket a merevlemezen tárolja. Nincs felhőtárolási lehetőség. Ingyenes próbaverzió, a JSTorrent Light, legfeljebb 20 letöltéssel érhető el. A JSTorrent képes streamálni a videókat, amikor letöltik a Chrome-ban támogatott formátumokkal.

A fent említett felhőtárolási lehetőségektől eltérően, a JSTorrent csak 2,99 USD egyszeri díjat kér, hogy örökre felhasználhassa. A teljes alkalmazás azonban alternatívaként közvetlenül letölthető a Github tárházból és telepíthető kicsomagolás nélküli Chrome-bővítményként.

A JSTorrent használata a Chromebookon

 1. Telepítse a JSTorrent (a könnyű vagy a fizetett változat) és a JSTorrent Helper kiterjesztést a Chrome áruházból.
 2. Kattintson a jobb gombbal a torrent linkre, és válassza az „Add to JSTorrent” lehetőséget. Vagy nyissa meg a JSTorrent alkalmazást a chrome: // apps alkalmazásból, és illessze be a torrent URL-jét a felső beviteli mezőbe..jstorrent 1
 3. Megjelenik a JSTorrent ablak. Ha először használja a JSTorrent alkalmazást, akkor kattintson a Beállítások fülre, és válassza ki a kívánt letöltési mappát. Megváltoztathatja bármilyen más beállítást is, amelyet most kezelni szeretne.jstorrent 2
 4. Lépjen ki a beállítások menüből, és kattintson a torrentre a letöltési listában. Ha ez az első alkalom, akkor az állapot hibát fog mutatni. Csak kattintson a Start gombra, hogy újraindítsa a letöltést.jstorrent 3
 5. A Mágnes linkek esetén nyissa meg a beállítások menüt, és görgessen az aljára. A „Kezelje a mágneses linkeket” részben kattintson a Beállítás elemre, és kövesse a Chrome-ban megnyíló új lapon megjelenő utasításokat.
 6. A letöltés befejezése után a fájl megjelenik a megadott mappában.
 7. A videó letöltéséhez letöltés közben kattintson az Alkalmazások alján található Fájlok fülre. A videofájl mellett található egy link a videó streamingjéhez a Chrome-ban a támogatott videoformátumokhoz. Csak nyomja meg a Play gombot, ha a lap betöltődik.

Bitford

 • A Javascript alkalmazás teljes egészében a számítógépen fut
 • Közvetlen letöltés a számítógépére
 • Teljesen ingyenes
 • A Chrome áruház értékelése: 3 csillag
 • Nem használható a mágneses összeköttetés

A JSTorrenthez hasonlóan, a Bitford egy Javascript-alapú Chrome-bővítmény, amely a torrent segítségével közvetlenül a számítógépére tölti le a fájlokat. Ez az egyetlen teljesen ingyenes lehetőség a listában, bár sok felhasználó panaszkodott a véleményekben stabilitási problémákkal, ritka funkciókkal és lassú letöltésekkel kapcsolatban. Miközben nem találtunk hibákat, a Bitford küzdött arra, hogy 50 MB / s sebesség felett maradjon egy 10Mbps-os kapcsolaton. Összehasonlításképpen, ugyanazt a torrentot használva a JSTorrent tízszeresére érte el ezt a sebességet.

A Bitford nem képes kezelni a mágneskapcsolatokat, amelyek a torrent-követők, mint például a ThePirateBay és mások, status quo-já válnak. A videó lejátszása jól működik, de a videó nem lassan elég gyorsan pufferolt a lassú sebesség miatt. Végső soron a Bitford opcióként működik a szűk költségvetéssel rendelkezők számára, de azt javasoljuk, hogy távolítsák el a 3 dollárt a JSTorrent számára, ha tudsz.

A Bitford használata a Chrome OS rendszeren

 1. Telepítse a Bitfordot a Chrome Store-ból
 2. Keresse meg a chrome: // apps oldalt, és kattintson a Bitford-ra, hogy külön felugró ablakban megnyissa.bitford 1
 3. Töltse le a kedvenc torrent-nyomkövetőjén a kívánt torrent fájlt a számítógépére (a link másolására / beillesztésére nincs lehetőség, ezért a torrent fájlokat kell letöltenie).
 4. Kattintson a „Torrent betöltése” gombra a Bitford alkalmazás alján
 5. Keresse meg a letöltött torrent fájlt, és válassza ki
 6. A letöltés automatikusan elindul. A letöltött videó megtekintéséhez kattintson a videófájl neve melletti Patak gombrabitford 2

Használjon VPN-t torrentinghez a Chrome OS-en

Függetlenül attól, hogy melyiket választja, mindig csatlakozzon a VPN-hez, mielőtt meglátogatja a torrent webhelyeket vagy letölt fájlokat a BitTorrent hálózaton keresztül. A VPN vagy virtuális magánhálózat a számítógépére és onnan érkező összes forgalmat titkosítja, és egy kiszolgálón keresztül továbbítja az Ön által választott helyre.. 

Ez a folyamat megakadályozza, hogy az internetszolgáltató, a bűnüldöző szervek és a szerzői jogok trolljai figyelemmel kísérjék tevékenységét. Az internetszolgáltatók ismertek a forgalom fojtására és a torrenterek által használt kapcsolatok lezárására. A szerzői jogok trollok rögzítik a BitTorrent hálózaton felsorolt ​​IP-címeket, és küldik el a torrenterek elszámolási leveleit a pénz kiszorításához. A bűnüldözés pénzbírságot szabhat ki, vagy akár le is tartóztathatja Önt az illegális torrentok szerzői jogsértése miatt.

Így állíthatja be a VPN-t egy Chromebookban, Chrome OS-sel a Google támogatása szerint:

 1. Ha még nem tette meg, jelentkezzen be Chromebookjába
 2. Kattintson az állapotsorra, ahol megjelenik a fiókja képe
 3. Kattintson a Beállítások elemre
 4. Az „Internet kapcsolat” szakaszban kattintson a Kapcsolat hozzáadása elemre.
 5. Kattintson az OpenVPN / L2TP hozzáadása elemre
 6. A megjelenő mezőben töltse ki az alábbi információkat
 7. Kattintson a Csatlakozás elemre

A torrentáláshoz egy megbízható, gyors és megbízható VPN szolgáltatót ajánlunk, például az ExpressVPN-t. Nézze meg a torrentinghez használt legjobb VPN-ek teljes listáját, valamint a torrenting jogszerűségéről szóló cikket és a Chrome-hoz tartozó legjobb VPN-ek listáját.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését. Kérjük, vegye figyelembe a törvényt, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatát, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti.

A slgckgc által a „Chromebook”, a CC BY 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 72 =

Adblock
detector