A legjobb alkalmazások, amelyek titkosítják a fájljait, mielőtt feltöltenék a felhőbe

Zavarba ejtő

A legtöbb felhőalapú tárolási és biztonsági mentési szolgáltató, például a Google Drive, Dropbox, Box és a Microsoft OneDrive bizonyos szintű titkosítást kínál - lényegében a feltöltött fájlok tartalmának átkódolása. A titkosítás elvégzéséhez titkosítási kulcs szükséges. A legtöbb felhőtároló szolgáltató a felhasználó nevében birtokolja a titkosítási kulcsot, ami megköveteli tőle, hogy vakon bízjon a vállalatban nem bántalmazza a fájlokhoz való hozzáférést, elveszíti a hackerek kulcsát, vagy nem adhatja el a szaggatott kormányzati hatóságoknak. Ezenkívül bárki, aki fizikailag hozzáfér a telefonhoz vagy a laptophoz, könnyen hozzáférhet a felhőben található fájlokhoz, mivel ezeknek a szolgáltatásoknak a nagy része alapértelmezés szerint bejelentkezik.

Néhány felhőalapú biztonsági szolgáltató cég, például az iDrive, lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy saját magánkulcsát hozzon létre, és titkosítva legyen adatát a helyi számítógépen, mielőtt feltöltené a felhőbe. Ezt általában a drágább üzleti szintű felhőalapú biztonsági mentéshez, nem pedig az átlagos egyéni felhasználó számára fenntartják. Az iDrive jelenleg 75% -os engedményt bocsát ki a 2 TB-os tervében, ami sokkal megfizethetőbb lehetőséget kínál bárki számára..

Ha az adatvédelem komoly aggodalomra ad okot, de nem akarja megkérdezni egy költségesebb biztonsági mentési vagy tárolási tervet, alternatív megoldást kaptunk. Számos alkalmazás lehetővé teszi az adatok titkosítását, mielőtt feltöltenék a felhőbe, annak biztosítása, hogy csak Ön tudja megfejteni a fájljait. Bárki megteheti, de kifejezetten könyvelőkre, ügyvédekre, orvosokra és más olyan szakmákra irányul, amelyek magas szintű adatvédelmet igényelnek.

Összeállítottuk az ilyen titkosítási alkalmazások listáját az Ön áttekintése érdekében. Keresse meg az Ön igényeinek leginkább megfelelőt, de ne feledje, Ha elveszíti a privát titkosítási kulcsot, akkor az adatok örökre elvesznek.

nCrypted Cloud

ncrypted cloud logo

nCrypted Cloud áthelyezi a Google Drive, a Dropbox és más támogatott felhőszolgáltató mappákat egy nCrypted Cloud mappába. Alapértelmezés szerint nem titkosít mindent; a titkosításhoz és a dekódoláshoz jobb gombbal kell kattintania a mappákban található fájlokra. A fájl- vagy mappaikon melletti kék lakat ikon jelzi, hogy magánjellegűvé vált, és most a szokásos AES 256 bites szabványtól titkosítva..

A titkosítástól eltekintve az nCrypted Cloud hozzáadja a privát fájlmegosztási és vízjelzési funkciókat. A vízjelölés különösen hasznos azok számára, akik meg akarnak osztani egy dokumentumot vagy fényképet, de nem akarják, hogy kalózkodjon.

Ezenkívül rendelkezik egy felhőportállal is, amely bármilyen böngészőből elérhető, amely lehetővé teszi az összes felhőadat elérését egyetlen helyről. A portál részletes naplókat tartalmaz arról, hogy kihez mikhez férnek hozzá, a javításokhoz és a titkosítási előzményekhez. Azt is beállíthatja, hogy értesítéseket küldjön Önről egy adott eseményről.

nCrypted Cloud egy maroknyi felhőtároló szolgáltatót támogat. Jelenleg kompatibilis a Dropbox, a Google Drive, a Box és az Egnyte modellekkel.

nA titkosított felhő ingyenesen elérhető Windows, Mac, iOS és Android rendszereken. Az üzleti szintek havi díj ellenében is rendelkezésre állnak.

Encrypto

encrypto

A Encrypto a titkosított fájlok küldésére és megosztására összpontosít, de a helyi és a felhőalapú tárolás titkosítására is működik. Egyszerűen húzzon minden fájlt az alkalmazás ablakaiba, állítson be egy jelszót, és adjon hozzá egy opcionális jelszó-utalást, amelyre csak Ön és a címzett tudna a választ. Ezután a fájl titkosítva van, és tárolható a számítógépen és / vagy e-mailben, Dropbox-on vagy akár USB-meghajtón is elküldhető. A titkosítás 256 bites AES titkosítást használ. A küldőnek és a címzettnek egyaránt telepítenie kell a Encrypto szoftvert a fájlmegosztás működéséhez.

A titkosítás ingyenesen érhető el Windows és Mac OSX rendszereken.

Boxcryptor

boxcryptor

A Boxcryptor lehetővé teszi, hogy mappát hozzon létre bárhol a számítógépen, és a mappába helyezett összes fájl titkosítva van a 256 bites AES szabvány használatával. A mappában lévő fájlok megtekintéséhez futtassa a Boxcryptor alkalmazást, keresse meg a kívánt fájlt, és írja be a jelszavát / kulcsát. Ha olyan felhőalapú tárolási szolgáltatást használ, mint például a Google Drive vagy a Dropbox, akkor ezt a mappát elhelyezheti a megfelelő alkalmazás szinkronizáló mappájában.

A fájl tartalma rejtett, de a fájlnevek és a kiterjesztések továbbra is láthatók.

A Boxcryptor megközelítésének hátránya - és valójában a listán szereplő alkalmazások többsége - az, hogy a fájlok nem tekinthetők meg előzetesen, vagy nem nyithatók meg például a Google Dokumentumokban. Ha másik számítógépen vagy okostelefonon szeretné megtekinteni őket, telepítenie kell a Boxcryptor programot, és letöltnie kell a fájlokat, hogy helyben megtekinthesse őket..

A Boxcryptor ingyenesen elérhető Windows, Mac, Android, iOS és Windows RT rendszereken.

Cryptomator

cryptomator

A Cryptomator a fájlokat titkosított tárolómappában tárolja valahol a számítógépén. Ezek a fájlok általában virtuális merevlemezen keresztül érhetők el, így a fájlokkal való munka során nem észlel különbséget, hasonlóan az USB flash meghajtóhoz. Az összes fájl titkosítva van.

Bárhol a számítógépen tárolhat, például a Google Drive-on vagy a Dropbox mappán. Akkor csak húzza át a fájlokat a tárolóba, hogy titkosítsa azokat. A tároló feloldásához jelszó szükséges. A fájlokat AES titkosítja, a jelszavakat pedig a Scrypt védi.

A Cryptomator egy ingyenes (fizet, amit akarsz) és nyílt forráskódú alkalmazás Windows, MacOS, iOS és Android számára. Nincs szükség regisztrációra.

Sookasa

sookasa

A Sookasa nagyon hasonlóan működik, mint a BoxCryptor, de a Google Drive-ra és a Dropbox-ra korlátozódik. A meghajtó vagy a Dropbox szinkronizációs mappájában belül egy speciális Sookasa mappa jön létre, és minden, amely a mappában található, 256 bites AES használatával van titkosítva. A fájl megtekintéséhez a Sookasa alkalmazás segítségével le kell töltenie és vissza kell dekódolnia a fájlt.

A Sookasa lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fájlokat és mappákat egyszerű kattintással megosszák. Állítsa be a jelszót, kezelje az engedélyeket valós időben, és állítsa be a titkosítási kulcsok érvényességi idejét. A biztonságos linkeken keresztüli megosztás folyamatban van.

A Sookasa ingyenesen elérhető Windows, Mac, Android és iOS rendszereken.

EncFSMP

Az EncFSMP valószínűleg a leg minimalistabb eszköz ebben a listában. Nagyjából ugyanazt a nyílt forráskódot használja, mint a BoxCryptor, és hasonló módon működik. Hozzon létre egy titkosított mappát a helyi meghajtón bárhol, és minden, amit ebbe a mappába tesz, automatikusan titkosítva lesz. Ezen mappákhoz létrehozhat, szerkeszthet és exportálhat jelszavakat.

Az EncFSMP nem ígér nag vagy további letöltést, és teljesen ingyenes. Nincs külön megosztási vagy fájlkezelési funkció.

A Linux felhasználók örömmel tudják, hogy az EncFSMP kompatibilis a rendszerükkel, valamint a Windows és a Mac rendszerrel. Az Android készülékek használhatják az EncFSMP-t a Cryptonite alkalmazáson keresztül (Frissítve: A kriptonit már nem érhető el a Google Playen, de megszerezheti a GitHub-tól), de iOS számára nincs alkalmazás.

Odrive

odrive

Az Odrive egy asztali és webes eszköz, amely lehetővé teszi az összes felhőalapú tárfiók összekapcsolását. Titkosított mappát tetszőleges helyre elhelyezhet, például a Google Drive vagy a Dropbox könyvtárakban. Az ezekbe a mappákba helyezett fájlok automatikusan titkosítva vannak az SHA256 kivonatokkal.

A fájlok csak felhőalapú tárolással vannak titkosítva, nem a helyi számítógépen. Ez azt jelenti, hogy nem vannak védettek a merevlemezen.

Az Odrive szintén büszkélkedhet a szinkronizálási és megosztási funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a felhőfájlok, mint a helyi fájlok használatát.

Az Odrive „nulla ismeretlen” titkosítási politikát alkalmaz, azaz a vállalat nem ismeri vagy tárolja a titkosítási kulcsot. Csak a felhasználó tudja visszafejteni a fájljait.

Az Odrive ingyenes szintje elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken.

Lásd még: A legjobb VPN-szolgáltatások az internet böngészés magántulajdonban tartására a hackerektől, a kormányoktól és más snoopperektől.

Cloudfogger (megszűnt)

Frissítés: A Cloudfogger megszűnt.

A Cloudfogger lehetővé teszi a meglévő mappák kiválasztását a titkosításhoz, ahelyett, hogy új mappákat kellene létrehozniuk. Ez gyakran kiváló lehetőség azok számára, akik sok fájlt titkosítanak, de nem akarják áthelyezni őket. Az is hasznos, ha mindent titkosítani szeretne a Dropbox vagy a Google Drive szinkronizációs mappájában.

A Cloudfogger megígéri, hogy a fájlokhoz a helyi rendszeren férhet hozzá, mint mindig, anélkül, hogy manuálisan kell visszafejteni. Néhány megosztási funkcióval büszkélkedhet, köztük az e-mail és az USB.

A Cloudfogger ingyenesen elérhető Windows, Mac, iOS és Android rendszereken.

Viivo (megszűnt)

frissítés: A ViKó anyavállalata, a PKWARE szerint a Viivo 2018. június 1-jén áll le.

A Viivo két mappát hoz létre a számítógépén. Az első csak egy látszólag normál mappa, amelyet helyileg tárolnak, ahova a fájlokat helyezte. A második mappa másolatot készít az első mappából és titkosítja. A második mappát szeretné feltölteni a felhőbe. Helyezhető például a Dropbox vagy a Google Drive mappába. Ez lehetővé teszi a fájlok könnyű megtekintését, létrehozását és szerkesztését a helyi titkosítatlan verziókkal, és naprakészen tarthatja az online titkosított verziókat anélkül, hogy a fájlokat minden egyes rejtjelezéskor szükség lenne rá..

A Viivo érvényes e-mail címet igényel regisztrációt az asztali alkalmazásán keresztül. 256 bites AES titkosítási szabványt használ. A Viivo fájlokat is tömörít, hogy helyet és sávszélességet takarítson meg.

A Viivo ingyenesen elérhető Windows, Mac, iOS és Android rendszereken.

Titkosítás feltöltés előtt

Amikor adatokat tölt fel a felhőbe - fényképeket, dokumentumokat, üzleti titkokat, katonai hírszerzést stb. - valószínűleg bizonyos elvárása van a magánélet védelméről. Egyszerűen, más embereknek nem szabad tudniuk megtekinteni az Ön dolgait, annak ellenére, hogy azokat megosztott felhő-kiszolgálón tárolják. Sajnos ezt az egyszerű elvárást nehéz lehet biztosítani.

Ha magánéletét a saját kezébe kívánja helyezni, akkor titkosítsa a fájlokat ezen alkalmazások egyikével, mielőtt feltöltené a Google Drive-ba, a OneDrive-hez, a Dropbox-hoz vagy a Box-hoz..

A breff jordan által a CC BY 2.0 alapján engedélyezett „zavarodás”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 83 =

Adblock
detector