A Rapidshare alkalmazást megszüntették, próbálkozzon ezekkel az alternatívákkal

A Rapidshare használatát megszüntették, próbáld ki ezeket az alternatívákatA Rapidshare fájlmegosztó szolgáltatás 2015 márciusában leállította a műveleteket, és törölte az összes fennmaradó fájlt. A hatalmas népszerűségnek örvendő cég nyomást gyakorolt ​​a kalózkodás elleni intézkedések szigorítására, és ennek eredményeként elvesztette az ügyfelek sorozatát, és arra kényszerítette a vállalkozást, hogy teljesen szüntesse meg tevékenységét..


Szerencsére rengeteg Rapidshare alternatíva áll rendelkezésre, és a fájlok megosztása az utóbbi években hosszú utat tett meg. Rengeteg szolgáltatás biztosítja a fájlok gyors és egyszerű megosztását, valamint számos más funkcióval is.

Ebben a bejegyzésben feltárjuk a Rapidshare alternatívákkal kapcsolatos legjobb válogatásainkat, és elmagyarázzuk, miért lehet ezek mindegyike.

Rapidshare alternatívák

Ezek a vállalatok mind fájlkezelő szolgáltatásokat kínálnak kenyérként és vajként, de sokuknak vannak további funkciói, amelyeket esetleg keres.

Dropbox

Dropbox honlap.

A Dropbox az egyik legismertebb név a fájlmegosztó vállalkozásban. Több mint 500 millió felhasználóval sokféle társadalmi bizonyíték van arra, hogy ez a szolgáltatás képes teljesíteni.

A Dropbox lehetővé teszi a fájlok gyors és egyszerű megosztását, és ideális mind egyéni, mind üzleti használatra. Bármely webböngészőn keresztül elérheti a Dropbox mappákat, vagy letöltheti a szoftvert a leggyakrabban használt eszközökre az egyszerű hozzáférés érdekében. A fájlok szinkronizálódnak az eszközök között így nem kell aggódnia, hogy ki rendelkezik a legfrissebb verzióval.

Az ingyenes tervekhez 2 GB ingyenes tárhely, szinkronizálás, megosztott mappák és hivatkozások tartoznak. A Dropbox a Dropbox papír nevű új funkcióval is rendelkezik, amely hasonló a Google Dokumentumokhoz. A fizetett tervek havi 9,99 USD-tól kezdődnek, és 1 TB tárhelyet tartalmaznak olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, mint például a távoli eszköz törlése és az offline mappák a mobilon.

Nincsenek ingyenes üzleti tervek, de van egy ingyenes 30 napos próbaverzió. Az üzleti csomagok árai - amelyek legalább 3 TB tárhelyet tartalmaznak - havonta 12,50 USD-tól kezdődnek (minimum három felhasználó), mihelyt a fizetések beindulnak.

Volafile

A Volafile szinkronizált fájlmegosztást és csevegést kínál egy platformon, és ideális csoportok vagy csapatok számára. A felhasználók „szobát” hoznak létre, ahol tárolhatják fájljaikat, és mindegyikük fel van szerelve saját csevegési funkcióval. A szobájának egyedi URL-je van, amelyet megoszthat a kívánt számú emberrel.

Ez a szolgáltatás teljesen ingyenes. Legfeljebb 20 GB méretű fájlokat tölthet fel, de csak két nap múlva járnak le. Ez egy nagyszerű szolgáltatás a tanulmányi csoportok számára vagy ötletbörze, de ez nem jó megoldás, ha bármilyen hosszú távú tárolásra van szüksége.

Tresorit

Tresorit Rapidshare alternatíva.

A Tresorit nagy név a fájlmegosztó üzletben, és a legmagasabb szintű biztonságáról ismert. Ez lehetővé teszi a mappák szinkronizálását és megosztását nulla tudásos titkosítással, vagyis senki sem a vállalaton belül sem tudja, mit oszt meg.

A Tresorit az Ön fájljait tárolja állandóan őrzött EU adatközpontok. Az üzenetek hitelesítési kódjai minden fájlra alkalmazandók, biztosítva, hogy a fájlok még a rendszer behatolásával sem módosíthatók.

A biztonsági elemek mindegyike nagyon izmos árat tartalmaz. Míg a Tresorit az egyéneknek ingyenesen küldhet 5 GB-os fájlokat, a költségmentes fiók nem tartalmaz adattárolást és hiányzik néhány biztonsági funkció. 200 GB tárhely és olyan kiegészítő szolgáltatások, mint a törölt fájlok helyreállítása, két tényezős hitelesítés és a verzió helyreállítása esetén az árak havi 10,42 USD-tól kezdődnek..

4Shared

A 4Shared más, mint a listán szereplők, mivel nyilvános fájl-adatbázisként is szolgál. Itt böngészhet fájlokat, beleértve a zene-, video- és könyvfájlokat, valamint az alkalmazásokat. Töltse fel a saját fájljait a felhőbe, és őrizheti meg őket, vagy nyilvánosan megoszthatja azokat.

Az ingyenes tervek 15 GB tárhelyet tartalmaznak, de a A maximális fájlfeltöltési méret 2.048 MB. A fizetett tervek (havonta 6,50 USD-tól) 100 GB tárhelyet tartalmaznak, és a maximális fájlfeltöltési méret 100 GB. A prémium terv hirdetés nélküli megosztást, gyorsabb letöltési sebességet, SSL-adattitkosítást, törölt fájlok helyreállítási opcióját és közvetlen letöltési linkeket is kínál egyéb szolgáltatások között.

Zippyshare

A Zippyshare egy teljesen ingyenes fájlmegosztó szolgáltatás. Eladási lehetőség nélkül ez a szolgáltatás nem rendelkezik szép, fényes felülettel, és nagyon alapvető abban, amit kínál. Ennek ellenére, ha csak gyorsan kell feltöltenie és megosztania bizonyos fájlokat, akkor a feladatot elvégzi.

Alapértelmezés szerint a fájlokat nyilvánosságra hozzák, de megteheted változtassa meg a beállításokat privátra feltöltés előtt. A feltöltés után kap egy egyedi linket, amelyet megoszthat bárkivel, akit szeretne. A Zippyshare nem igényel regisztrációt, korlátlan lemezterületet kínál, és nincs letöltési korlátozása. A fájlméret korlátozása azonban 500 MB, és a fájlok csak 30 napig tárolhatók tevékenység nélkül.

mediafire

A Mediafire honlapja.

A kifinomultabb platformon haladva a Mediafire egy felhasználóbarát fájlmegosztó szolgáltatás, sok mindent kínálva. Az ingyenes fiókok akár 10 GB tárhelyet is tartalmazhatnak, maximálisan 4 GB fájlmérettel. Korlátlan sávszélességet, letöltést és linkeket kap a fájlok megosztására.

Az alkalmazások lehetővé teszik a tömeges fájlok feltöltését, akár egyszerre akár több ezer is, és a fájlkezelő cinknek teszi a szervezetet. Az egyszeri hivatkozások egy ügyes szolgáltatás, amely lehetővé teszi olyan linkek küldését, amelyeket nem lehet megosztani senkivel, kivéve az elsődleges címzetteket, ideális, ha érzékeny fájlokkal foglalkozik..

A Pro-fiók 1 TB tárhelyet és hirdetésmentes élményt nyújt. Ez azt is lehetővé teszi ágyazzon el linkeket közvetlenül a webhelyén, e-maileket vagy közösségi médiabejegyzéseket, így a címzettek elkerülhetik a Mediafire webhely átjárását. Egyéb előnyök között szerepel a tömeges letöltés és a weboldalakból történő közvetlen feltöltés. A Pro tervek havonta 3,75 dollárra indulnak.

Yandex Disk

A Yandex Disk kizárólag a fényképekre és a videókra koncentrál, és lehetővé teszi akár 10 GB-os fájlok ingyenes tárolását. A fájlok megoszthatók másokkal rövid linkek útján. Meglepő az, amit a Yandex ad neked ingyenes hozzáférés a Microsoft Office Online-hoz (beleértve a Word, az Excel és a PowerPoint szoftvert) a böngészőből.

A Yandex Pro havi 2 USD-tól elérhető, és kiegészítő tárhelyet tartalmaz (100 GB-tól 1 TB-ig terjedő mennyiségű adat), nincsenek hirdetések, prioritási támogatás és néhány egyéb szolgáltatás.

MEGA

A Mega biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fájlok megosztását is, bár nem sok más szolgáltatás által kínált könnyűséggel. Megfelelő mennyiségű ingyenes tárhelyet kínál, amely jelenleg 10 GB-os csomagonként, de úgy tűnik, hogy ez rendszeresen változik.

A MEGA nagyon vonzó lehetőség volt, mivel 50 GB szabad helyet biztosított a felhasználók számára. 2018-ban azonban kissé megváltoztatta modelljét és csak azt a felhasználót kínálja azoknak a felhasználóknak, akik licencdíjat fizetnek vagy olyan feladatokat teljesítenek, mint például más felhasználók meghívása a MEGA-ba.

Szinkronizál

A Rapidshare szinkronizálása.

A Sync nagy hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a biztonságra. Magában foglalja a végpontok közötti titkosítást, a jelszóvédelmet, a lejárat dátumait és az engedélyeket. Amint a neve is sugallja, az összes feltöltött fájl szinkronizálva van, így bármilyen eszközzel bárhonnan elérheti a frissített fájlokat. A Sync ismert a házon belüli nagyszerű támogatásáról, amely különösen jó hír a kezdő felhasználók számára.

A Sync ingyenes verziója 5 GB tárhelyet és alapvető megosztási funkciókat kínál. A fizetett tervek a 30 napos pénzvisszafizetési garancia és az egyének magánszemélyeinek évi 49 dollárral kezdődnek, 500 GB tárhelyért. Az üzleti tervek havonta 8 dollárra indulnak, 2 TB tárolóért.

Jumpshare

A Jumpshare kissé különbözik a listán szereplő többi szereplőtől, mivel elsősorban a hirdetések megosztási platformjának biztosítására összpontosít. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint 200 fájlformátumot megtekintsenek, beleértve a videókat, a nagy dokumentumokat és az előadásokat.

Ez a szolgáltatás ideális azok számára, akiknek együtt kell működniük a vizuális és audio projektekben. A perks képernyőképeket rögzít és kommentál, a képernyő rögzítése hanggal, és a fájlok valós idejű megjegyzése. A Jumpshare zökkenőmentesen integrálódik több száz alkalmazásban, köztük a Slackban, a Trelloban és az Asanában.

Az ingyenes tervek tartalmaznak 2 GB tárhelyet, 250 MB feltöltési korlátozást és 30 másodperces képernyőfelvételt. Havonta 8,25 USD-tól kezdve a legalacsonyabb fizetésű csomag (Plusz) 1 TB tárhelyet, 20 GB-os fájlfeltöltési korlátot és korlátlan képernyőfelvételt biztosít több funkció között.

PixelDrain

A PixelDrain egy teljesen ingyenes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fájlok gyors megosztását. Feltölthet egy legfeljebb 5 GB méretű fájlt, és azonnal megosztható linket kaphat. A feltöltéseket 60 napig lehet megőrizni miután utoljára megtekintették őket.

A webhelyet jelenleg csak egy személy üzemelteti, és bár ingyenesen használható, az adományokat elfogadják és ösztönzik. Ez nem túl biztonságos fájlmegosztási lehetőség, de gyors és egyszerű. Még csak nem is kell regisztrálnia magát a fiókhoz, és fájljait helyben menti a böngésző.

Ge.tt

Ge.tt honlap.

A Ge.tt fogalma nagyjából hasonlít a PixelDrain-ra. Rendkívül egyszerű felülettel rendelkezik, és könnyű elindítani. Csak annyit kell tennie, hogy elkezdi húzni és dobni a fájlokat a honlapra, és te is ossza meg őket anélkül, hogy még fiókot hozna létre. A fájlok tárolásának megkezdéséhez regisztráció szükséges, és a Ge.tt legfeljebb 2 GB tárhelyet biztosít ingyenesen.

Prémium fiók választása esetén 50 GB tárhely, 1 GB feltöltési méretkorlátozás és 500 GB napi letöltési korlátozás havi 1,99 USD-tól kezdődhet. A Premium Plus terv lehetővé teszi 1 TB tárolást havonta 3,99 USD-tól.

Ez nem egy rossz lehetőség kis számú fájl tárolására és megosztására, de határozottan nincs benne sok más csengője és sípje ebben a listában..

Tippek a biztonságos fájlmegosztáshoz

Bár kényelmes lehet munkafájlok megosztása a kollégákkal, és szórakoztató a képek, videók és egyéb fájlok megosztása a barátokkal, a fájlok megosztása nem jár kockázatok nélkül. Íme néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartani, mielőtt őrülten megosztanád:

  • Szerzői jogi törvények: Attól függően, hogy mit oszt meg, és hol lakik, valószínűleg szigorú törvények vonatkoznak a szerzői joggal bíró anyagok megosztására. Győződjön meg róla, hogy joga van megosztani vagy letölteni egy adott fájlt, mielőtt ezt megtenné, különben meleg vízbe engedheti magát.
  • Rosszindulatú: Bárhol, ahol a fájlok feltölthetők és nyilvánosan letölthetők, kényelmes hely lehet a számítógépes bűnözők számára a rosszindulatú programok terjesztésére. A fájl letöltése előtt ellenőrizze, hogy megbízható forrásból származik-e.
  • Nyilvános vagy magán: Néhány fájlmegosztó szolgáltatás lehetőséget ad a fájlok nyilvános vagy magán megosztására. A megosztás előtt győződjön meg arról, hogy mely beállításokat ellenőrizte, különösen, ha a fájlok érzékenyek. Használja ki az egyéb vezérlőelemeket is, például az egyszeri linkeket, a jelszóvédelmet és a lejárat dátumait.
  • Titkosítás: Számos fájlmegosztó szolgáltatás végpontok közötti titkosítást kínál, de ha nincsenek, vagy ha külön biztonsági szintre van szükség, akkor érdemes megfontolnia az érzékeny fájlok titkosítását, mielőtt a felhőbe feltöltené. Ily módon csak a visszafejtési kulcsmal rendelkezők láthatják a fájl tartalmát.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 40