Cel mai bun backup online 2019

Găsirea soluției potrivite de backup pentru cloud, fie pentru uz personal, fie pentru afacerea dvs., nu este o alegere care să fie făcută ușor. Dacă și când apare cel mai rău - furtul, pierderea sau deteriorarea ireparabilă a dispozitivului dvs. - liniștea sufletească care vine cu o copie de rezervă în cloud securizată poate fi de neprețuit.

Dar cu atât de multe opțiuni de backup online, cum vă restrângeți căutarea? În primul rând, identifică-ți nevoile. Puneți-vă aceste întrebări:

  • Aveți nevoie să faceți backup pentru computer?
  • Sunteți dispus să plătiți? Dacă da, cât de mult?
  • De cât spațiu de stocare ai nevoie?
  • Conexiunea dvs. de internet este suficient de bună?
  • Stocați informații private sau sensibile care trebuie protejate?
  • Vă bazați adesea pe asistența clienților pentru ajutor?
  • Cât de importantă este o interfață bine proiectată?
  • Ce caracteristici suplimentare doriți dincolo de backup-ul de bază?

Aveți nevoie să faceți backup pentru computer?

Îl recomandăm cu tărie. În lumea conectată de astăzi, o mare parte din viețile noastre sunt stocate pe computerele noastre și pe alte dispozitive. Pierderea lor, fie prin daune, furt, sau altfel poate fi devastatoare. Copie de siguranță fiabilă asigură că indiferent de ce se întâmplă, datele dvs. pot fi întotdeauna recuperabile.

Copiile de rezervă ale computerului sunt, în general, împărțite în două categorii: backup local, cum ar fi un hard disk extern și backup cloud, care are loc pe internet. Problema cu copiile de rezervă locale este că trebuie să vă amintiți să conectați în mod regulat unitatea de rezervă în computer și să rulați copia de rezervă manual. În plus, copiile de rezervă locale sunt la fel de vulnerabile la deteriorarea și furtul ca computerul sau Mac-ul.

Backup-ul Cloud, pe de altă parte, se produce continuu pe fundal ori de câte ori computerul dvs. este conectat la internet. Cele mai multe servicii de backup în aceste zile sunt automatizate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să faceți nimic dincolo de configurația inițială. Copiile datelor dvs. sunt de obicei stocate în mai multe locații, reducând la minimum riscul de pierdere până la o marjă foarte subțire.

Sunteți dispus să plătiți?

Majoritatea serviciilor de rezervă cloud oferă un nivel sau o probă gratuită, dar tind să fie limitate în spațiul de stocare și / sau în timpul alocat. Serviciile populare, cum ar fi Google Drive, Dropbox și Microsoft OneDrive, au toate niveluri gratuite, dar sunt limitate la câteva gigabyte și sunt concepute mai mult pentru stocarea în cloud, mai degrabă decât pentru backup în cloud (mai mult pe diferențele dintre backup, stocare și sincronizare aici).

Dacă doriți o copie de rezervă reală cu un spațiu suficient pentru a se potrivi tuturor fișierelor dvs., va trebui să plătiți pentru un abonament. Prețurile variază foarte mult, dar un preț mediu de referință bun este de obicei de 10 USD pe lună. Unele sunt mult mai ieftine, iar altele destul de costisitoare. Fiecare furnizor are avantajele și dezavantajele sale.

De cât spațiu de stocare ai nevoie?

După ce ați decis că trebuie să începeți să faceți backup la datele dvs., prima întrebare care trebuie pusă este: cât spațiu am nevoie? Pentru a obține un calcul dur, gândiți-vă la ce doriți să faceți o copie de rezervă. Probabil va trebui să stocați toate fișierele dvs. de utilizator, adică documente, fotografii, videoclipuri, muzică, descărcări și alte materiale media. Adăugați toate aceste lucruri pentru a vedea cât spațiu ocupă pe hard disk și nu uitați că veți avea nevoie de spațiu pentru a crește. De regulă generală, documentele ocupă cel mai puțin spațiu, apoi muzică și fotografii, apoi videoclipuri. Dacă filmați multe videoclipuri, veți avea nevoie de un nor mai mare.

Dacă doriți să faceți o copie de rezervă completă a sistemului, acesta va necesita și mai mult spațiu. Copiile de rezervă ale sistemului pot restaura computere întregi, nu doar fișiere. Aceasta include toate aplicațiile, setările și orice altceva aveți pe hard disk.

Dețineți mai multe dispozitive care trebuie să fie protejate? Multe servicii de stocare în cloud vă permit astăzi să adăugați cât mai multe dispozitive - PC-uri, smartphone-uri, tablete, hard disk-uri externe - pe măsură ce vă puteți încadra în spațiul alocat. Asigurați-vă că compania oferă aplicații pentru orice platformă utilizați. Utilizatorii Windows Phone, de exemplu, vor avea mai greu timp să găsească un serviciu cu o aplicație compatibilă decât utilizatorii iOS și Android.

Unele mărci anunță spațiu de stocare „nelimitat”, dar acestea sunt de obicei limitate la un singur dispozitiv.

Dacă dețineți o afacere și aveți nevoie de mai multe stații de lucru protejate, căutați servicii care oferă tablouri de bord administrative, astfel încât să puteți monitoriza și gestiona copiile de rezervă ale angajaților dvs..

Conexiunea dvs. de internet este suficient de bună?

Programele de backup ar putea susține că îți pot grăbi încărcările folosind niște tehnologii fanteziste, dar în cele din urmă se ajunge la conexiunea ta la internet. Oricine are o bandă largă modernă în zilele noastre poate utiliza spațiu de stocare online, dar cei cu conexiuni mai lente ar putea dura peste o săptămână pentru a finaliza o copie de rezervă inițială. Ar putea de asemenea să împiedice alte activități, cum ar fi streamingul de muzică și video sau chiar doar navigarea web.

Dacă aveți o conexiune lentă, aveți grijă pentru serviciile care oferă o copie de rezervă incrementală, care face doar o copie de siguranță a unor părți ale unui fișier care au fost modificate și nu a întregului lucru. Unele aplicații vă permit, de asemenea, să reglați manual câtă lățime de bandă este folosită pentru backup.

Stocați date private sau sensibile?

Standardele de securitate variază foarte mult de serviciile de backup cloud. Există o serie de factori de luat în considerare în funcție de nevoile dvs..

Primul este protecția la transfer. Aproape toate companiile vor utiliza SSL pentru a cripta datele dvs. pe măsură ce acestea sunt încărcate în cloud. Este probabil cel mai bine să le evitați pe cele care nu sunt.

Apoi, există criptarea datelor dvs. odată ce sunt efectiv pe cloud. Dacă nu este criptată, compania, hackerii și autoritățile guvernamentale ar putea accesa toate datele dvs. Majoritatea oamenilor vor să cripteze pentru a se proteja de furtunii, dar altora ar putea să nu le pese de confidențialitate.

Companiile care oferă criptare utilizează de obicei AES pe 128 de biți sau AES de 256 biți, acesta din urmă fiind nivelul de protecție mai puternic. Datele trebuie decriptate cu o cheie, care poate fi deținută de dvs. sau de companie. Pentru majoritatea utilizatorilor personali, este de preferat utilizarea cheii companiei. Nu va trebui să stocați sau să memorați nimic. Cu toate acestea, compania are încă din punct de vedere tehnic accesul la datele dvs. și ar putea fi obligată să îl acceseze de către autorități.

Dacă confidențialitatea este cu adevărat o problemă, creați-vă propria cheie privată. Aceasta înseamnă că nimeni - nici măcar compania de backup cloud - nu vă poate decripta datele. Dezavantajul este că, dacă pierdeți cheia, nu veți mai putea accesa datele dvs. din nou. Dacă a fost pierdut sau furat, furnizorul de backup cloud nu este responsabil.

În cele din urmă, luați în considerare unde sunt stocate datele dvs. Dacă datele dvs. sunt stocate pe servere localizate într-o țară cu legi proaste despre confidențialitate, informațiile dvs. ar putea fi în pericol. Dacă compania nu deține propriile servere fizice, datele dvs. sunt probabil stocate la un furnizor de servere virtuale precum Amazon, Google sau Rackspace, adăugând un terț și complicând în continuare cine poate avea acces. Căutați standarde de conformitate și certificări cu agenții de încredere.

Cât te bazezi pe serviciul pentru clienți?

Dacă nu sunteți expert în tehnologie, serviciul pentru clienți poate fi un atu important pentru a răspunde la întrebări și a rezolva problemele. Majoritatea serviciilor de backup la cloud vor avea sisteme de trimitere a biletelor, chat live, numere de telefon sau o combinație dintre cele trei. Când analizăm serviciile de rezervă cloud la Comparitech, rulăm întotdeauna serviciul clienți în pasul său pentru a vedea dacă personalul este rapid, de încredere și cu cunoștințe.

Cât de importantă este o interfață bine proiectată?

Nu există nicio modalitate de a pune acest lucru: unele aplicații de backup în cloud au interfețe urâte și datate. Unele pot fi dificil de realizat. Dacă aceasta este o preocupare pentru dvs., asigurați-vă că le testați cu un proces gratuit. O interfață curată, bine proiectată, merge mult spre îmbunătățirea experienței utilizatorului și evitarea frustrărilor.

Ce caracteristici doriți dincolo de backup-ul de bază?

Companiile de backup online oferă mult mai mult decât copierea fișierelor dintr-un loc în altul. Unele vă permit să partajați fișiere specifice cu prietenii și colegii. Alții oferă mijloacele de localizare a dispozitivelor pierdute sau furate. Sincronizarea fișierelor, căderea de e-mail, backup-uri hibride - lista continuă. Aflați ce este disponibil și alegeți serviciile care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs..

Citiți recenziile noastre!

Nici o soluție de backup pentru o singură dimensiune nu se potrivește tuturor. Este nevoie de multă săpătură, testare și cercetare pentru a afla ce companii oferă cea mai bună valoare. Din fericire pentru dumneavoastră, am făcut deja cea mai mare parte a muncii grele și am compilat concluziile noastre în secțiunea noastră de recenzii amănunțite.

Avem în vedere toate criteriile de mai sus și multe altele pentru a vă oferi o analiză cuprinzătoare a celor mai bune produse de pe piață. Adăugăm mai mult tot timpul, așa că asigurați-vă că veți verifica în curând dacă nu puteți găsi ceea ce căutați.

Indiferent ce alegeți, nu uitați că ceva este mai bun decât nimic. Deținerea unui computer fără un fel de backup în loc este ca și cum ai conduce o mașină fără asigurare. S-ar putea să vă economisiți niște bani pe termen scurt, dar în cele din urmă va reveni pentru a vă mușca.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Adblock
detector