Comparația antivirus finală bazată pe date

Cel mai bun antivirus


În prezent există zeci de instrumente antivirus disponibile pe piață. Opțiunile de nume mari, precum Norton, McAfee, Bitdefender și AVG obțin de obicei cele mai multe titluri și cea mai mare atenție. Dar instrumentele de top de pe piață sunt cu adevărat cele mai bune?

Din păcate, analizarea prin numeroase teste de laborator, recenzii ale consumatorilor și alte date poate dura mult timp. Cu atât mai mult, compararea fiecărui serviciu disponibil cu celelalte servicii nu este o sarcină simplă.

Din fericire, am preluat o mare parte din munca grea pentru tine! Utilizarea datelor disponibile în prezent din laboratoare recente de testare independente, date privind prețurile și scoruri ale site-urilor de recenzie ale consumatorilor, am dezvoltat instrumente simple care vă vor ajuta să comparați rapid și ușor cele 50 de instrumente antivirus disponibile.

Instrumentele noastre oferă o abordare complet nepărtinitoare pentru a găsi cel mai bun software antivirus la preț. În acest fel, știți că nu primiți un produs care ar putea fi ineficient la găsirea și eliminarea programelor malware din sistemul dvs..

Tabel de software antivirus adecvat consumatorilor

Dacă sunteți în căutarea unui ghid de referință rapid și ușor, utilizați acest tabel pentru a căuta software-ul pe care s-ar putea să îl achiziționați sau pentru a compara diferite programe pe baza unor criterii importante, cum ar fi prețul.

Scoruri și date antivirus agregate

Utilizați următorul instrument pentru a compara instrumentele antivirus bazate pe protecție (cât de eficient identifică programele malware), performanța (cât de eficient rulează pe computer) și falsele pozitive (cât de des identifică incorect programele sigure ca viruși). De asemenea, puteți filtra pentru preț și câte instalații de dispozitiv veți obține pentru cel mai mic preț posibil.

Comparația antivirus finală bazată pe date var divElement = document.getElementById ('viz1544283110313'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Cum se folosește acest instrument

Există mai multe moduri în care puteți utiliza acest instrument.

În primul rând, puteți filtra prin protecție agregată, performanță sau scoruri fals pozitive. Pur și simplu faceți clic pe caseta pentru acest nume.

Fiecare instrument este organizat pe baza câtor laboratoare independente au un test recent pentru software-ul respectiv. De exemplu, Avast Free Antivirus 18 este singurul instrument care a fost testat de toate cele 5 laboratoare de testare independente ale căror date le-am colectat.

Toate softurile disponibile în date sunt colorate după scorurile cumulate pe care le-au primit (0-100, 100 fiind un scor perfect). Fiecare punct al graficului este dimensionat în funcție de câte instalații de dispozitiv obțineți pentru prețul minim de achiziție.

Utilizați filtrele din partea dreaptă căutați instrumente specifice după nume sau filtrați pe baza numărului minim de dispozitive cu achiziție de un an, prețul anual al abonamentului (dacă există), numărul laboratoarelor independente care testează fiecare program și după punctaj mediu pentru acea categorie.

De exemplu, dacă doriți un program antivirus care are un scor de protecție de cel puțin 90 la sută, a fost testat de cel puțin 4 laboratoare de testare și costă nu mai mult de 50 de dolari pe an, veți găsi Avast Free AntiVirus 18 care este instrument perfect de utilizat.

Am nevoie de software antivirus?

Dacă dețineți un computer personal sau de lucru sau orice alt dispozitiv care se conectează la internet, aveți nevoie de antivirus. 

Actorii răi online folosesc în mod regulat și își îmbunătățesc metodele de a infecta calculatoarele. Aceasta include prin e-mailuri și site-uri de tip phishing, descărcări infectate (inclusiv prin site-uri de socializare populare precum Facebook) și chiar de pe dispozitive USB, precum unități flash.

Legate de: Înșelătorii de phishing comune și cum să le evitați

Conform G-Data, o nouă variantă malware este detectată online la fiecare 4,2 secunde. În 2017 au fost cunoscute aproape 8 milioane de viruși informatici.

Cu cât aveți un computer mai lung și cu cât accesați mai multe site-uri și e-mailuri, cu atât sunt mai mari șansele de a vă infecta. Cu milioane de viruși plutind pe web, în ​​cele din urmă devine o întrebare nu dacă veți primi un virus informatic, ci când veți primi unul.

Infecțiile computerizate nu pot doar să vă stârnească munca și să fie scumpe, dar pot fura și date valoroase. Și multe virusuri sunt concepute pentru a se ascunde pe computer, înregistrând liniștit apăsările de la cheie, parolele și multe altele. În mod alternativ, ransomware, care este conceput pentru a vă bloca de pe computer și necesită eliminarea plății, se numără printre tipurile de malware cu cea mai rapidă creștere.

Toate sistemele de operare sunt vulnerabile la infecțiile cu virus

Toți utilizatorii de computere ar trebui să ia în considerare instalarea cel puțin a unui instrument antivirus gratuit, terț. În prezent, majoritatea sistemelor de operare sunt livrate cu un instrument gratuit preinstalat, dar trebuie să luați în considerare și achiziționarea sau descărcarea unei aplicații separate. Datele noastre sugerează că programele incluse în majoritatea sistemelor de operare nu sunt aproape la fel de eficiente.

Cea mai bună soluție pentru a opri o infecție cu malware este să folosești un program antivirus. Aceste instrumente scanează continuu computerul sau dispozitivul mobil și browserul dvs. web, căutând viruși cunoscuți și tot ceea ce arată și acționează ca un virus. Când este detectat un virus suspectat, instrumentul îl va pune în carantină automat, împiedicându-l să vă infecteze dispozitivul. Apoi veți primi un mesaj care vă oferă opțiunea de a șterge fișierul dacă este un virus sau de a-l elibera dacă a fost fals pozitiv.

Dacă instalați un instrument antivirus pe un dispozitiv deja infectat, puteți folosi instrumentul pentru a scana dispozitivul și a elimina orice malware preexistent sau alte infecții.

Antivirus Windows

Deși utilizatorii Mac ar trebui să ia în considerare și obținerea unui instrument antivirus, utilizatorii Windows, în special, au cea mai mare nevoie. Peste 99 la sută din malware-urile existente au fost concepute special pentru a infecta calculatoarele Windows.

Aceasta nu înseamnă că computerele Windows sunt, în mod inerent, mai vulnerabile decât computerele Mac. Cu toate acestea, prevalența virușilor care afectează computerele Windows înseamnă că, în calitate de utilizator Windows, este mai simplu să te confrunți cu un virus la un moment dat în timp ce navighezi pe web sau îți folosești e-mailul..

Antivirus pentru Mac

Una dintre cele mai mari amenințări pentru utilizatorii de Mac este căutarea. Deși majoritatea virușilor care există au fost proiectate pentru computere Windows, computerele Mac sunt încă susceptibile să apară infecții cu virus.

În mod special, există mult mai puține programe antivirus care există pentru computere Mac, mai ales din cauza numărului mult mai mic de computere Mac și al numărului mai mic de viruși care afectează computerele Mac. Drept urmare, cercetarea noastră se concentrează doar pe calculatoarele Windows. Totuși, puteți găsi o recenzie a celor mai bune programe antivirus Mac aici.

Antivirus Linux

Există o dezbatere continuă în comunitatea Linux cu privire la necesitatea sau nu a antivirusului pentru acest sistem de operare. Argumentul este în esență același cu al utilizatorilor Mac. Deoarece există mai puțini utilizatori Linux, există, de asemenea, mult mai puțini viruși care atacă sistemele de operare Linux.

Cu toate acestea, am descoperit că computerele Linux pot și obțin viruși. Puteți afla mai multe aici, în studiul nostru despre virușii Linux.

Antivirus Android și iOS

Virusurile de pe dispozitivele mobile sunt mult mai puțin frecvente, dar există. Între lumea dispozitivelor mobile, situația este similară cu cea a Windows vs. Mac. Dacă aveți un dispozitiv Android, sunteți extrem de sensibil la o infecție cu virus, în special în urma descărcărilor de aplicații dăunătoare.

Potrivit companiei mobile de securitate cibernetică Lookout, phishingul este printre cele mai mari amenințări cu care se confruntă utilizatorii de telefonie mobilă. Important este că mulți utilizatori de telefonie mobilă nu sunt pregătiți să oprească încercările de phishing, care vin din ce în ce mai mult sub formă de mesaje text spam.

Multe dintre instrumentele antivirus pe care le acoperim în datele noastre oferă instrumente mobile. Cu toate acestea, există și multe instrumente disponibile special pentru dispozitivele Android și iOS.

Cum să alegeți un program antivirus

Folosind teste de laborator antivirus independente, am colectat date despre peste 30 de instrumente AV disponibile în prezent consumatorilor și afacerilor. Am creat apoi un instrument care compară fiecare instrument pe baza rezultatelor medii ale testelor de laborator din cele trei mari categorii testate:

 • Protecţie: Cât de eficient identifică și oprește malware fiecare instrument
 • Pozitive false: Cât de des fiecare instrument etichetează incorect programele sigure drept malware
 • Performanţă: Impactul general pe care fiecare instrument îl are asupra resurselor sistemului (cum ar fi memoria și utilizarea procesorului)

Au fost folosite 5 laboratoare de testare date utilizate în analiza noastră:

 1. AV-Test
 2. AV-Comparatives
 3. Laboratoarele SE
 4. Buletin de virus
 5. MRG Effitas

Fiecare laborator menține standarde și metode de evaluare diferite. De exemplu, AV-Test creează un scor din 6 pentru fiecare categorie. Între timp, AV-Comparatives atribuie un scor din 100 pentru protecție, dar folosește numărul brut de falsuri pozitive în loc să creeze un scor.

În plus, nu toate laboratoarele au testat toate aceleași instrumente AV, iar unele, cum ar fi MRG Effitas, nu au testat pentru toate cele trei categorii (MRG Effitas oferă doar rezultate de protecție).

Pentru a ține cont de aceste diferențe, am luat medii și am făcut ajustări pentru a egala ratingurile acestora. De asemenea, am creat graficele noastre pentru a diferenția în câte teste de laborator au apărut fiecare software AV.

Mai mult, am adăugat filtre suplimentare pentru a ajuta consumatorii să identifice care instrumente ar putea fi cea mai bună valoare. Pentru aceasta, am inclus un preț minim de achiziție, numărul de dispozitive permise pentru achiziție și un scor mediu bazat pe alte site-uri de recenzie pentru consumatori, acolo unde este disponibil.

Prezentare generală a rezultatelor

Exista cateva puncte de interes interesante din datele care ar putea interesa consumatorii.

În primul rând, trebuie menționat că aproape toate instrumentele AV de pe piață care au fost testate de cele 5 laboratoare de testare efectuate în mod similar în ceea ce privește Protecția. Asta înseamnă că aproape orice instrument achiziționat este probabil să identifice, să trimită carantină și să curățeze malware-ul din sistemul dvs. cu un grad ridicat de succes. Dintre instrumentele testate de laboratoare, doar 4 au obținut scoruri secundare:

 1. ViriT eXplorer PRO: 40,83 / 100
 2. Webroot Antivirus: 72,75 / 100
 3. Rising Security Cloud Client: 77.86 / 100
 4. Vindecare rapidă securitate totală: 79.40

Toți ceilalți au primit scoruri agregate de 90/100 sau mai bine. Aceasta înseamnă că cea mai bună opțiune a consumatorilor este să analizeze mai atent celelalte domenii de valoare: performanță, pozitive false, preț și numărul de dispozitive permise pe achiziție.

Performanţă

Doar două laboratoare de testare (AV-Test, AV-Comparatives) au măsurat instrumentele AV pe care le-au testat pentru impactul sistemului. Dintre cele testate, primele 3 instrumente au fost:

 • eScan Internet Security Suite
 • Ahnlab V3 Internet Security
 • Antivirus Panda Free

Cu toate acestea, Ahnlab nu este disponibil consumatorilor, iar în timp ce Panda Free Antivirus a marcat bine în performanță, scorul său fals pozitiv a fost extrem de subpar. Acest lucru face ca eScan Internet Security Suite să fie cel mai bun din această categorie.

Pozitive false

Patru laboratoare de testare au folosit falsele pozitive ca măsură pentru testare. Nu toate instrumentele au apărut în fiecare test de laborator, cu toate acestea, și a trebuit să facem unele ajustări în special pentru AV-Comparatives, care nu au creat un scor mediu pentru acea categorie, ci au oferit în schimb doar un număr brut (de exemplu, numărul total de fals pozitiv fiecare instrument trimis înapoi).

25 de instrumente din această categorie au obținut un 100 perfect, ceea ce înseamnă că nu au trimis înapoi niciun fel de fals. Cu toate acestea, atunci când luați în considerare scorurile de performanță și protecție, primele 3 instrumente din această categorie sunt:

 • eScan Internet Security
 • Vipre Advanced Security
 • AVG Internet Security

eScan iese în vârf și în această categorie, deși atât Vipre cât și AVG au avut o performanță semnificativ mai bună în categoria de protecție, în timp ce eScan a obținut o performanță perfectă și falsă de 100. Trebuie menționat, totuși, că singurul alt instrument pentru a obține un 100 perfect în două categorii a fost AVG Internet Security, care a marcat 100 de ani atât la Protecție, cât și la Fals.

Preț (gratuit)

În mod evident, majoritatea consumatorilor preferă un instrument gratuit față de unul plătit. Și într-adevăr, multe dintre instrumentele gratuite de pe piață sunt opțiuni de înaltă calitate care merită luate în considerare.

Cele mai bune instrumente antivirus gratuite de pe piață, bazate pe mediile de scor din toate cele trei categorii, includ:

 • Tencent PC Manager
 • AVG Free Antivirus
 • Avast antivirus gratuit
 • Suita de securitate gratuită Avira

De asemenea, consumatorii ar putea dori să ia în considerare utilizarea Microsoft Windows Defender, care este încărcat cu orice nouă instalare de Windows sau Panda Antivirus Free. Aceste două instrumente au un punctaj bun în categoriile de protecție și performanță, dar slab în pozitive false.

Preț (plătit)

În ceea ce privește opțiunile cu costuri reduse, există totuși câteva instrumente AV deosebite care pot oferi o valoare și o calitate deosebită, în timp ce există unele excepții notabile, care sunt mult prea costisitoare pentru ceea ce furnizează.

Printre instrumentele plătite, cele mai bune includ:

 • Antivirus NANO: 12,03 USD pentru 500 de zile (este posibil să nu fie disponibil pentru consumatorii din SUA sau Marea Britanie)
 • Arcabit Antivirus: 23,64 USD / an
 • Avira Antivirus Pro: 35,99 USD / an
 • G-Data Internet Security: 39,95 USD / an
 • Comodo Internet Security: 39,99 USD / an
 • eScan Internet Security: 49,95 USD / an

Dincolo de acestea, majoritatea serviciilor costă 50 USD / an sau mai mult și, într-adevăr, serviciile cu cele mai bune rezultate ale testelor sunt, de asemenea, în cele din urmă. eScan este singura excepție, ceea ce o face una dintre cele mai bine plătite opțiuni pe baza rezultatelor pozitive ale testului.

Cu toate acestea, câteva instrumente nu valorează prețul, deoarece sunt atât scumpe, cât și performante. Acestea includ:

 • Vindecare rapidă securitate totală: 74 USD / an
 • PC Pitstop: 50 USD / an

Alte instrumente disponibile pot fi în continuare în valoare de preț atunci când consumatorii iau în considerare alte caracteristici. Investigarea individuală a acestor caracteristici poate fi prudentă înainte de a lua o decizie finală bazată pe preț.

Dispozitive minime pe achiziție

Majoritatea companiilor AV încasează mai mulți bani pe lună pentru mai multe instalații de dispozitiv. Cu toate acestea, fiecare oferă un anumit număr de instalații pentru prețul de bază. În cele mai multe cazuri, puteți instala software-ul pe mai multe dispozitive contra cost. Dacă doriți să acoperiți mai multe dispozitive în timp ce economisiți bani, câteva instrumente AV sunt opțiuni excepționale:

 • AVG Internet Security: Număr nelimitat de instalații de dispozitiv, 79,99 USD / an
 • McAfee Internet Security: 10 dispozitive, 89,99 USD / an
 • Premium Total Defense: 5 dispozitive, 79,99 USD / an

Cei care doresc să acopere mai multe dispozitive pot fi mai bine deserviți cu una dintre aceste opțiuni, toate având și rezultate bune la test.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =