10 sfaturi pentru a îmbunătăți gama și puterea rețelei dvs. fără fir

10 sfaturi pentru a îmbunătăți gama și puterea rețelei dvs. fără fir

Luptă cu un semnal wireless și cu o autonomie slabă? Nu esti singur. În ciuda gamei de routere fără fir în continuă creștere, există încă multe obstacole care pot limita gama și puterea rețelei dvs. wireless. Există soluții simple pe care le puteți lua, multe dintre ele fiind gratuit din fericire. Înainte de a arunca prosopul și a cheltui mult mai mult decât trebuie pentru un profesionist, iată 10 sfaturi DIY pentru a îmbunătăți semnalul și puterea wifi.

De ce am semnal wifi slab și putere?

În ciuda ubicuității sale în viețile și casele noastre, tehnologia internet wireless este relativ tânără. Deși primul „internet wireless” funcțional a fost prezentat în Hawaii în anii ’70, au fost zeci de ani înainte ca tehnologia de rețea wireless să devină suficient de puternică și ieftină pentru a fi viabilă în casă.

Oricât de minunate sunt rețelele wireless, acestea au limitări semnificative datorită modului de funcționare. Toate semnalele și rețelele fără fir utilizează transmisii de frecvență radio, la fel ca mașina sau radioul de acasă sau televiziunea în aer. Cu toate acestea, semnalele utilizate de rețelele wireless există pe frecvențe undeva între cele pe care le produce cuptorul cu microunde în mod natural, și cele pe care le stau posturile de radio la mașină.

Având în vedere că rețeaua dvs. wireless difuzează cu ajutorul undelor radio, aceasta poate suferi de toate aceleași limitări pe care le veți găsi de obicei cu alte tipuri de semnale radio. Ca atare, rețeaua wireless de acasă poate lipsi de puterea sau raza de acțiune corespunzătoare din cauza acelorași probleme care afectează alte forme de tehnologie radio: obstacole care determină reducerea intensității semnalului, interferențe de la alte dispozitive care transmit unde radio, semnale mai slabe trimise de mai vechi și mai puțin Echipamente wireless eficiente, probleme tehnice cu dispozitivul receptor pot face ca semnalul să apară slab sau lipsa de energie a routerului wireless, ceea ce duce la un semnal mai slab.

Institutul de Ingineri Electrici și Electronici (IEEE) stabilește standardul pentru care rețelele wireless de frecvențe radio sunt permise să utilizeze. În prezent, echipamentul de rețea wireless din casa dvs. poate funcționa fie în banda de 900 MHz, fie în benzile de frecvență 2,4, 3,6, 5 sau chiar 60 GHz. Cele mai multe routere de casă funcționează în prezent în benzile de 2,4 GHz sau 5 GHz.

Înainte de a încerca să vă rezolvați problemele cu semnale de gamă sau slabe, verificați pentru a determina ce bandă de frecvență radio routerul wireless sau alte echipamente de rețea utilizează. Acest pic de cunoștințe vă poate ajuta să rezolvați mai ușor problemele de gamă și de putere.

Cum să îmbunătățiți semnalul și puterea wifi

În cele din urmă, s-ar putea dovedi destul de dificil să se determine cauza exactă a puterii sau a limitei de rețea wireless wireless. Vă recomandăm să încercați fiecare dintre acești pași înainte de a recurge la achiziționarea unui nou router wireless. Cu toate acestea, dacă niciuna dintre opțiunile gratuite DIY nu funcționează, achiziționarea unui router nou poate rezolva problemele de rețea.

  Termeni și viteze de Internet și bandă largă explicate

Sfat # 1: mutați routerul într-o locație mai centralizată

îmbunătățirea semnalului wifiSursa: BT.com

Iată o „regulă generală” care trebuie respectată: routerul dvs. wireless mediu are o gamă de 150 de metri (46 metri) în interior și 300 de metri (92 de metri) în exterior. În timp ce acesta este în mod obișnuit un interval suficient pentru a acoperi casa medie sau apartamentul, diferite obstacole și interferențe ale semnalului pot face ca acel semnal să se degradeze înainte de a ajunge la diferite părți ale casei dvs..

În cazul în care plasați routerul, poate avea un impact semnificativ dacă vedeți cea mai bună acoperire posibilă a semnalului. O parte din asta depinde de tipul de router pe care îl aveți și de puterea semnalului acestuia. Indiferent, dacă aveți routerul wireless conectat în biroul de colț al casei din subsol sau la ultimul etaj, este posibil să vă confruntați cu probleme de putere și de semnal mult mai mari decât trebuie.

În schimb, luați în considerare plasarea routerului wireless într-o locație mai centralizată. Multe familii își pun în mod obișnuit routerele lângă echipamentele de calculator în birourile de acasă. Cu toate acestea, puteți să plasați routerul aproape oriunde în casa dvs. Cu o gamă medie de router wireless la 150 de metri, un router localizat în mod central ar trebui să poată ajunge mai eficient la toate părțile unei case de dimensiuni medii.

Sfat # 2: verificați dacă există echipamente care pot cauza o interferență

Deoarece rețelele wireless utilizează frecvențe radio pentru a trimite și primi date, există șansa ca semnalul dvs. wireless să fie slab din cauza interferențelor echipamentelor care transmit semnale radio. Toate dispozitivele următoare pot interfera cu semnalele wireless:

 • Cuptor cu microunde
 • Unele surse de energie electrică (cum ar fi liniile de alimentare)
 • Echipamente audio wireless
 • Unele monitoare externe
 • Monitoare pentru copii
 • Camere foto wireless
 • Transmițătoare video RF
 • Telefoane fără fir
 • Unele receptoare TV prin satelit

În general, tehnologia wireless de diferite tipuri crește doar. Aceasta înseamnă că probabil aveți mai multe forme de echipament wireless care trimite semnale în toată casa dvs. Dacă oricare dintre echipamentele respective funcționează la aceleași frecvențe ca routerul wireless, va apărea interferența.

Veți ști că aveți de-a face cu o problemă de interferență a semnalului dacă una dintre următoarele este adevărată:

 • Dispozitivele dvs. wireless arată constant o putere scăzută a semnalului sau intensitatea semnalului pare să se ridice și să coboare chiar și atunci când nu schimbați locațiile
 • Aveți o conexiune la internet mult mai lentă când vă conectați la Wi-Fi
 • Ratele de transfer de fișiere suferă atunci când sunteți conectat la Wi-Fi
 • Dispozitivele Bluetooth au o împerechere dificilă
 • Pierdeți în mod regulat conexiunea la internet

Dacă credeți că pot exista probleme de interferență, opriți celelalte dispozitive care trimit de asemenea semnale wireless, unul câte unul. Verificați dacă există o diferență între puterea semnalului sau intervalul după ce opriți fiecare dispozitiv. Dacă vedeți o schimbare vizibilă după ce orice dispozitiv este oprit, ați găsit unul dintre vinovați.

În funcție de situația dvs., cea mai bună opțiune este să vă mutați routerul cât mai departe de celălalt dispozitiv, sau, de preferință, relocarea dispozitivului care interferează. În general, cel mai bine este să limitezi câte dispozitive wireless ai acasă simultan.

  Cum să îți grăbești conexiunea la internet - 15 sfaturi și trucuri

Sfat # 3: Schimbați canalul de router wireless

benzile ghzSursa: dlink.com

Acest sfat depinde pe deplin de routerul dvs. wireless. Cu toate acestea, dacă locuiești într-un apartament sau într-un cartier suburban dens, problemele de interferență wireless pot fi din cauza routerului Wi-Fi al vecinului.

Poate fi dificil să se stabilească dacă aceasta este o problemă. Cu toate acestea, dacă utilizați orice dispozitiv wireless, cum ar fi un telefon mobil sau un computer, puteți verifica cât de multe semnale wireless sunt în rază de acțiune. Cu cât sunt mai multe dispozitive, cu atât este mai probabil ca echipamentul Wi-Fi al unui vecin să poată provoca probleme cu ale tale.

Modificarea canalului routerului wireless vă va permite să funcționeze pe o parte puțin diferită a benzii de frecvență, eliminând problema interferenței. Modul de schimbare a canalului va varia în funcție de dispozitiv și de marcă. Verificați manualul dispozitivului sau site-ul web al producătorului pentru a afla cum să reglați setările canalului.

Sfat # 4: Reduceți numărul de dispozitive care utilizează lățimea de bandă

Probleme reduse de semnal și putere pot fi o problemă cu aplicațiile și dispozitivele care utilizează conexiunea dvs. la internet. Unele activități, cum ar fi jocuri online și streaming de videoclipuri HD, pot fi o porumb semnificativ pentru lățimea de bandă. Atunci când aceste dispozitive folosesc o cantitate mare de lățime de bandă, acestea pot cauza încetinirea altor dispozitive care pot avea aspectul unei puteri reduse a semnalului.

Încercați să reduceți numărul de dispozitive pe care le consumați pe banda dvs. de internet simultan. Dacă intenționați să transmiteți fluxuri video de înaltă calitate sau să jucați jocuri online, încercați să faceți acest lucru fără ca mai multe dispozitive să funcționeze și ele.

Puteți automatiza acest proces oarecum dacă routerul dvs. utilizează metode de calitate a serviciului (QoS). Aceste metode prioritizează automat operațiile pentru a ajuta la reducerea problemelor de conectare și lățime de bandă. Consultați manualul routerului sau producătorul dispozitivului pentru a determina dacă dispozitivul dvs. utilizează Calitatea serviciului și, dacă da, cum să ajustați setările dispozitivului pentru ca acesta să funcționeze.

Sfat # 5: creează un extensor wifi de casă

extinzator wifi de windsurfer 6

Cu siguranță că nu este o metodă antipatică, puteți reuși să extrageți un pic de gamă din routerul Wi-Fi prin unele metode DIY folosind lucruri precum folie sau mașini de bere din aluminiu. Vă oferim, de asemenea, o defalcare detaliată despre modul în care vă puteți extinde propriul wifi.

Sfat # 6: Instalați DD-WRT pe routerul dvs. (dacă puteți)

Toate routerele wireless sunt dotate cu firmware (un tip de software conceput pentru a ajuta hardware-ul dvs. să funcționeze corect) preinstalat. Cu toate acestea, unele routere wireless sunt capabile să ruleze firmware-uri terțe pentru a-și îmbunătăți capacitățile. Poate că cel mai bun dintre acestea se numește DD-WRT.

DD-WRT vă poate ajuta să creșteți semnalul Wi-Fi, permițându-vă să vă ajustați mai bine setările routerului și să reglați mai bine canalele de frecvență. În plus, puteți utiliza DD-WRT pentru a debloca capacitățile tehnice ale dispozitivului dvs., permițându-i să obțină mai multă putere, o cheie pentru creșterea gamei de semnal wireless. (Notă: ajustarea cantității de putere pe care o poate trage routerul dvs. poate provoca supraîncălzirea dispozitivului. Investigați câtă putere poate atrage dispozitivul în siguranță înainte de a utiliza această metodă).

Legate de: Cei mai buni furnizori VPN DD-WRT.

  Cum să ștergeți cookie-urile în Chrome, Firefox, Edge, Safari sau Opera

Sfat # 7: resetați routerul în mod regulat

Dacă descoperiți că semnalul și puterea dvs. wireless se degradează regulat, resetarea routerului vă poate ajuta la îmbunătățirea acestuia. Dacă ați constatat deja că resetarea routerului îmbunătățește problemele de conectare, puteți utiliza DD-WRT pentru a vă reseta routerul într-un program regulat în fiecare zi.

Sfat # 8: Investește într-un rapel de semnal

îmbunătățirea semnalului wifiSursa: Amazon.com

Uneori, ceea ce ai nevoie cu adevărat este un rapel. Booster-urile de semnal au diferite forme și dimensiuni, dar, în general, sunt concepute pentru a crește puterea semnalului dvs. prin redarea acestuia prin alt dispozitiv. Uneori numite „Wi-Fi repeaters”, aceste dispozitive pot fi utilizate pentru a extinde intervalul și puterea unui semnal slab.

Netgear oferă mai multe informații despre boostere și repetoare.

Sfat # 9: Investește într-un router nou

La sfârșitul zilei, puține metode funcționează mai bine pentru creșterea puterii și a gamei slabe a semnalului pentru rețelele fără fir decât pentru a investi în hardware mai bun. Dacă routerul dvs. wireless este ieftin sau învechit, există șanse mari ca multe dintre metodele de mai sus să nu funcționeze sau să funcționeze într-un grad foarte limitat.

Routerele vechi folosesc de obicei o tehnologie mai puțin eficientă și chiar pot dezvolta probleme tehnice, cum ar fi probleme de supraîncălzire, care duc la o putere slabă a semnalului. Între timp, routerele wireless mai ieftine pur și simplu nu au venit la pachet cu tehnologia pentru a funcționa bine pe termen lung și, în general, nu au puterea de energie pentru o gamă mai bună.

Gândiți-vă la acest lucru ca la un efort „din ultimul șanț”. Cu toate acestea, actualizarea unui router wireless vechi devine în cele din urmă o necesitate pe măsură ce standardele wireless se schimbă și tehnologia devine mai bine echipată pentru a gestiona mai multe dispozitive receptoare.

Sfat # 10: Reglați antena routerului

Dacă sunteți ca mine, nu aveți un router wifi de mare putere care să aibă chiar și antene. Cu toate acestea, dacă utilizați unul dintre numeroasele routere disponibile care au astfel de antene multiple, ajustarea direcției ar putea ajuta la îmbunătățirea semnalului dvs..

Este ușor să crezi că îndreptarea antenei wifi în sus a fost modalitatea corectă de a face lucrurile. Totuși, acest lucru nu este cazul în aproape orice situație. În schimb, dacă utilizați un router de 2,4 GHz, indicați-le perpendicular, de exemplu, o antenă orientată vertical și una orizontală, formând o formă L. Pentru 5 GHz, indicați-le în plan sau în unghi de 45 de grade pentru cele mai bune rezultate.

Un fost inginer Wi-Fi Apple a distribuit câteva Mac-uri pe Mac Observer. Puteți consulta mai multe detalii și câteva alte sfaturi ale sale aici. Între timp, puteți găsi câteva date interesante despre rapoartele DSLReport ale unui profesionist în rețele care a făcut un test folosind ambele frecvențe.

Sfat bonus: benzile wifi fac diferența

Am menționat anterior că există mai multe frecvențe wifi diferite pe care le-ar putea folosi routerul dvs., benzile de 2,4 GHz și 5GHz fiind cele mai frecvente. Frecvențele pe care le utilizați pot avea, de asemenea, un impact asupra puterii și intervalului de semnal wifi.

Este important să ne amintim că semnalele wifi sunt pur și simplu semnale radio. Frecvențele mai înalte se deplasează mai rapid, dar au o distanță mai scurtă, în timp ce frecvențele mai mici circulă mai departe, dar mai lent. Dacă aveți o casă mare și utilizați banda de 5 GHz, există șanse mari ca mutarea routerului dvs. să vă rezolve definitiv problema. Între timp, dacă utilizați un router de 2,4 GHz, viteza dvs. lentă se poate datora lățimii de bandă mai mici disponibile cu routere de 2,4 GHz. Poate doriți să faceți upgrade la 5GHz, ceea ce este mult mai bun pentru streamingul media și pentru utilizarea lățimii de bandă grele.

S-ar putea să-ți placă și furnizorii de internetCum să ștergi cookie-urile în Chrome, Firefox, Edge, Safari sau Opera Furnizori de internetTehnologie și dependență de internet: Cum să-l recunoști și să-l recuperezi de la furnizorii de internetCare este Neutralitatea netă, de ce contează și cum poți lupta pentru asta? furnizori Reduceri telefonice și internet pentru persoanele în vârstă

About the author