60+ statistici și fapte IoT

iot statistici și fapte

Deși o revoluție în sine și pe sine, internetul a creat și un număr mare de alte revoluții tehnologice. De la smartphone-uri la Wikipedia, Internetul ca mediu a dus la o transformare completă și totală a societăților din întreaga lume.

Printre cele mai recente evoluții datorate existenței sale pe internet se numără „Internet of Things”, sau IoT. Acesta este un nou termen și concept aplicat dispozitivelor care lucrează împreună într-un mod interconectat pentru a colecta informații, deseori pentru a automatiza mai bine procesele și pentru a crea o experiență de utilizator mai coezivă și mai informată.

IoT cuprinde un număr tot mai mare de produse tehnologice, inclusiv dispozitive inteligente pentru casă, cum ar fi Google Home și Amazon Echo-powered Amazon, la frigidere inteligente care vă pot crea liste alimentare. Majoritatea studiilor și cercetătorilor, însă, numără orice dispozitiv conectat la internet ca parte a „Internetului Lucrurilor”.  

Dintr-o perspectivă simplă, IoT este despre încercarea de a conecta aproape toate lucrurile din lume la internet într-un fel. Din punct de vedere tehnic, totuși, „Internetul lucrurilor” poate fi definit, cel puțin de către Cisco, drept „punctul în care mai multe„ lucruri sau obiecte ”au fost conectate la Internet decât oameni”. Potrivit Cisco, acest punct a fost atins în jurul anilor 2008-2009.

Un deceniu de a fi cufundat în IoT înseamnă că există un număr mare de afișat pentru asta. Și cu mai multe dispozitive conectate la web decât oameni (peste 4 miliarde de utilizatori web din 2018), creșterea IoT a produs câteva date și statistici surprinzătoare pentru a explora.

IoT dintr-o privire

Având în vedere că IoT se referă în primul rând la numărul de dispozitive conectate la internet, aceste statistici demonstrează cât de mare a crescut Internet of Things.

 • 7 miliarde de dispozitive au fost conectate la internet începând cu 2018, numărul de dispozitive conectate urmând să se apropie de 10 miliarde până la sfârșitul anului 2020. (Sursă: IOT Analytics)
 • Gartner prezice o cantitate mai mare de „lucruri conectate” până în 2020. Potrivit Gartner, vor fi peste 14 miliarde de dispozitive conectate până la sfârșitul lui 2019 și peste 25 de miliarde până la sfârșitul anului 2021.Sursă: Gartner)
 • O mare majoritate a IoT este alcătuită din smartphone-uri. Potrivit Newzoo, numărul total de utilizatori de smartphone-uri a atins 3 miliarde în 2018. (Sursă: Newzoo)
 • Majoritatea dispozitivelor IoT sunt cele pe care le folosim acasă sau la serviciu. Începând cu anul 2018, peste jumătate din toate dispozitivele IoT au fost conectate la rețelele wireless personal, precum Bluetooth, Zigbee și Z-Wave. (Sursă: IOT Analytics)
 • Piața IoT globală a fost în valoare de peste 150 de miliarde de dolari în 2018 și este de așteptat să depășească 1,5 miliarde de dolari până în 2025. (Sursă: IOT Analytics)

60+ statistici și fapte IoTSursa: IoT Analytics

 • Dispozitivele inteligente pentru casă sunt și vor continua să fie o componentă majoră a IoT. Se estimează că vânzările dispozitivelor vor depăși 50 de miliarde de dolari în 2018, în timp ce peste 663 de milioane de dispozitive inteligente pentru casă au fost în case din întreaga lume în 2017 (Sursă: Analiza strategiei)
 • Numărul dispozitivelor inteligente acasă achiziționate va depăși 1,94 miliarde până în 2023, vânzările de dispozitive depășind 78 de miliarde de dolari până în acel moment. (Sursă: Analiza strategiei)
 • „Orașele inteligente” sunt un concept major și emergent în IoT. Peste o cincime din toate proiectele IoT anunțate public implică un fel de „orașe inteligente” conduse de IoT, majoritatea acestor „orașe inteligente” (45%) anunțate în Europa. (Sursă: IoT Analytics)
 • Peste un sfert din toate atacurile cibernetice împotriva întreprinderilor vor fi bazate pe IoT până în 2025. (Sursă: Gartner)
 • Nevoia de specialiști în știința datelor se așteaptă să crească cu mult peste numărul de specialiști de pe piață, grație IoT în mică parte. Până în 2020, lipsa specialiștilor în știința datelor va împiedica trei pătrimi din întreprinderi să își maximizeze obiectivele IoT. (Sursă: Gartner)
 • Până în 2020, vor exista 4 dispozitive conectate la internet pentru fiecare om de pe planetă. (Sursă: Gartner)

Stare de sănătate IoT

Industria medicală a fost un adoptator rapid al tehnologiei IoT. Acest lucru vine cu multe avantaje și multe riscuri. Dar dimensiunea generală și complexitatea pieței reprezintă un exemplu perfect al puterii transformatoare a IoT într-o singură industrie importantă.

 • Piața IoT pentru asistență medicală va fi de 534,3 miliarde până în 2025. (Sursă: Grand View Research, Inc.)
 • America de Nord a fost cea mai mare piață pentru IoT la sfârșitul anului 2017. (Sursă: Grand View Research, Inc.)
 • UE a avut în jur de 870.000 de dispozitive IoT active pentru asistență medicală în 2016 și a fost prevăzută 2,79 milioane de dispozitive până la sfârșitul lui 2019. ETNO se așteaptă să existe peste 800 de milioane de conexiuni IoT pentru asistență medicală în Europa până în 2025 (Sursă: ETNO)

60+ statistici și fapte IoTSursa: ETNO

 • Până la sfârșitul anului 2016, 60% dintre organizațiile medicale foloseau dispozitive IoT. (Sursă: IEEE)
 • Majoritatea organizațiilor de asistență medicală (87 la sută) intenționează să pună în aplicare tehnologia IoT până la sfârșitul anului 2019. Prin comparație, 85 la sută dintre întreprinderile non-medicale intenționează să o facă în aceeași perioadă de timp. (Sursă: IEEE)
 • 80% dintre directorii de afaceri din domeniul sănătății consideră o inovație sporită drept cel mai mare avantaj al implementării IoT. 73 la sută au indicat economii de costuri, în timp ce 76 la sută au indicat „vizibilitate în întreaga organizație” ca avantaje cheie. (Sursă: Aruba)
 • Cele mai frecvente dispozitive IoT pentru asistență medicală includ monitoare pentru pacienți (64 la sută), contoare de energie (56 la sută) și dispozitive de imagistică (33 la sută).
 • Peste 70 la sută din organizațiile medicale care utilizează dispozitive IoT le utilizează pentru monitorizare și întreținere. (Sursă: IEEE)
 • 50% din IoT pentru asistență medicală sunt utilizate pentru operarea și controlul de la distanță, iar 47% își conectează dispozitivele la servicii bazate pe locație. (Sursă: Aruba)

60+ statistici și fapte IoTSursa: Aruba

 • Încălcările de securitate reprezintă un dezavantaj semnificativ pentru IoT. Potrivit IEEE, peste 80 la sută dintre organizațiile medicale care utilizează dispozitive IoT au suferit o încălcare a securității dispozitivelor sau infrastructurii IoT. (Sursă: IEEE)
 • Cele mai frecvente amenințări la adresa securității asupra IoT au fost malware (49 la sută), erori umane (39 la sută) și atacuri DDoS (22 la sută). (Sursă: Aruba)
 • Industria de sănătate este responsabilă pentru 6 la sută din proiectele IoT la nivel mondial, cu 55 la sută dintre cele care apar în America. (Sursă: IoT Analytics)

Statistici industriale, energetice și de construcții IoT

Sectoarele industriale și industriale sunt cei care adoptă rapid și rapid tehnologia IoT, o tendință cunoscută în prezent sub numele de Industry 4.0. Internetul lucrurilor industriale (IIoT) are un accent puternic nu pe oamenii care folosesc mașini, ci pe automatizarea mașinilor cu aport uman minim datorită roboticii.

IoT este conceput pentru a permite roboților să funcționeze mai inteligent în sectorul industrial, cu o mișcare către o mai mare eficiență și economii de costuri. Mașinile operate de oameni scad în sectorul producției și al industriei, ceea ce face ca IoT-ul automatizat care necesită o scădere a nivelului de intrare umană să fie un accent major.

Între timp, construcția se confruntă cu o adopție lentă cu noi tehnologii precum IoT. Deși face parte din punct de vedere tehnic al sectorului industrial, construcțiile păstrează un set de nevoi tehnologice care îl diferențiază, chiar și când prezintă multe din aceleași provocări tehnice ca și sectorul industrial mai larg.

Există o atenție deosebită asupra modului în care IoT poate fi utilizat pentru a îmbunătăți siguranța lucrătorilor în construcții, lucru pe care mulți lucrători și observatori din industrie îl întâmpină în mod deschis. Având în vedere că industria construcțiilor este printre cele mai periculoase pentru muncitori, IoT poate ajuta la stabilirea acesteia pentru a fi mult mai sigură ca niciodată, atât timp cât întreprinderile din construcții sunt dispuși să cheltuiască banii pentru a face acest lucru.

 • În Germania, 91 la sută din întreprinderile industriale / producătoare investesc în „fabrici digitale” care includ soluții IoT. (Sursă: PwC)
 • Companiile se așteaptă ca IoT și alte tehnologii digitale să îmbunătățească eficiența cu 12%. (Sursă: PwC)
 • Federația Internațională de Robotică se așteaptă ca oferta roboților industriali (mulți dintre ei fiind acum conectați la internet într-un fel) să crească în jur de 14 la sută pe an. Până în 2021, IFR prevede 630.000 de unități la nivel mondial. (Sursă: IFR)

60+ statistici și fapte IoTSursa: IFR

 • Asia și Australia în mod colectiv sunt cei mai mari utilizatori de roboți industriali. Regiunea respectivă folosește în prezent peste 60 la sută din totalul unităților de roboți industriali la nivel mondial, față de aproximativ 20 la sută în Europa și aproximativ 13 la sută în America. Se preconizează că această marjă va crește pe măsură ce țările asiatice își vor crește mai rapid capacitatea de producție automatizată. (Sursă: IFR)
 • Mai exact, China este cel mai mare utilizator de roboți industriali (peste 137.000 de unități), cu Japonia într-o secundă îndepărtată (peste 45.000 de unități). (Sursă: IFR)
 • Un sondaj efectuat de profesioniști în analiza datelor din industria industrială a constatat că majoritatea consideră că importanța foilor de calcul va scădea odată cu preluarea dispozitivelor IoT și a altor instrumente automate de informații de afaceri. (Sursă: IoT Analytics)
 • Analiza datelor industriale poate provoca câteva dureri de cap pe parcurs. Doar 32 la sută dintre profesioniștii din domeniul analizei de date din industria industrială declară că sunt „buni” sau „excelenți” la interpretarea corectă a datelor senzorilor. (Sursă: IoT Analytics)
 • Producția IoT a crescut cu 84 la sută între 2016 și 2017, cea mai mare din orice industrie. (Sursă: Verizon)

60+ statistici și fapte IoTSursa: Verizon

 • Dronele comerciale sunt un instrument major în IoT industrial. Peste 40 la sută din drone comerciale sunt utilizate pentru inspecții industriale. (Sursă: Verizon)
 • Industria de producție a plătit 183 miliarde de dolari în IoT în 2017 (Sursă: Verizon)
 • IoT Analytics prezice că industria industrială a cheltuit peste 64 de miliarde de dolari pe IoT în 2018 și se așteaptă ca cheltuielile cu Industria 4.0 să crească până la 310 miliarde de dolari până în 2023. (Sursă: IoT Analytics)
 • În mod special, există 6 tehnologii de sprijin pentru a acorda atenție în industria IoT industrială: fabricație aditivă (imprimare 3D), realitate mărită și virtuală, roboți colaborativi, vizionare a mașinii conectate, drone / UAV și vehicule cu autovehicule). (Sursă: IoT Analytics)
 • 90% dintre operatorii de afaceri din construcții consideră că tehnologiile emergente (inclusiv IoT) își vor schimba în mod fundamental industria. Alte 74 la sută consideră că o întrerupere a tehnologiei își va schimba industria în următorii 5 ani. (Sursă: KPMG)
 • Majoritatea CIO-urilor din construcții consideră că o întrerupere tehnologică a industriei este mai mult pozitivă decât negativă. (Sursă: KPMG)
 • Șaptezeci și două la sută dintre operatorii de afaceri în construcții Adoptarea tehnologiei noi face parte din planul sau viziunea lor strategică. Aceasta include în cele din urmă diverse implementări IoT. Aproape jumătate (48%) au dezvoltat deja o tehnologie / harta rutieră de date sau o strategie de afaceri. (Sursă: KPMG)
 • Cu toate acestea, doar 5% se consideră ca fiind „de vârf” a implementării tehnologiei de construcție. Majoritatea (peste 57 la sută) se văd adepți sau chiar în spatele curbei. (Sursă: KPMG)

60+ statistici și fapte IoTSursa: KPMG

 • Aproximativ 12% din întreprinderile de construcții „au început” să folosească automatizarea proceselor robotice sau forța de muncă digitală, în timp ce 4 la sută le-au implementat deja sau sunt în curs de implementare a acestora în toate proiectele. (Sursă: KPMG)
 • Construcția IoT are potențialul de a reduce în mare măsură diferite accidente, inclusiv accidente de refugiu, folosind tehnologia RFID pentru a furniza avertismente de proximitate. (Sursă: Kanan, Elhassan, & Bensalem, 2017)
 • Alte domenii în care IoT avansează în construcții includ purtătorii care vor monitoriza ritmul cardiac și temperatura angajaților, întărirea betonului, senzori pentru monitorizarea consumului de combustibil și a uzurii vehiculului, RFID pentru gestionarea stocurilor și GPS pentru urmărirea locațiilor echipamentelor și personalului. (Sursă: Lingouri tehnice)
 • Industria IoT reprezintă 17% din toate proiectele IoT globale. (Sursă: IoT Analytics)

Agricultură statistici IoT

IoT este pregătit pentru creștere în sectorul agricol, care adoptă deja rapid soluții IoT acolo unde este posibil. Agricultura a fost întotdeauna rapidă în adoptarea noilor tehnologii care fac ca fiecare aspect al industriei să fie mai rapid și mai eficient, întrucât marjele de profit atât pentru exploatațiile mari cât și cele mici pot fi subțiri și determinate de piețe uneori imprevizibile.

Piața „Agricultură inteligentă” sau „agricultură inteligentă” va fi de 13,5 miliarde de dolari până în 2023 sau 23 de miliarde de dolari până în 2022 (în funcție de sursă), deoarece fermierii din întreaga lume încearcă să utilizeze RFID, GPS, drone, senzori și multe altele pentru a aduna acționabile. date și pentru a automatiza fiecare parte a procesului.

 • Agricultura de precizie - o formă de agricultură care folosește tehnologia pentru a face ca fiecare aspect al procesului agricol să fie cât mai eficient și eficient - este prevăzut că va valora peste 43 de miliarde de dolari până în 2025 (Sursă: Grand View Research)
 • Soluțiile hardware, cum ar fi senzorii, au fost cea mai mare parte a pieței Smart Agriculture în 2017, care a cuprins peste 72 la sută din piață. (Sursă: Cercetare BIS)
 • În conformitate cu USDA, sistemele de orientare (de exemplu, GPS) au avut cea mai mare rată de adopție în întreaga industrie agricolă și folosesc acum aproximativ 50 la sută sau mai mult din suprafața plantelor plantate. (Sursă: USDA)
 • Agricultorii folosesc GPS-ul pentru cartografierea solului și tehnologii cu rată variabilă (care le permit fermierilor să varieze aporturile de cultură în funcție de condițiile de creștere) cu o rată de aproximativ 25% la acre plantată. (Sursă: USDA)
 • Majoritatea cartografierii solului GPS sunt utilizate pe alune, cu peste 25 la sută dintre alune plantate și crescute folosind această tehnologie. (Sursă: USDA)

60+ statistici și fapte IoTSursa: USDA

 • Aproximativ 35% din mai mult din porumbul plantat în SUA este monitorizat cu tehnologia de mapare a randamentului, care folosește GPS-ul pentru a cartona randamentele culturilor și nivelul de umiditate. (Sursă: USDA)
 • Sistemele de ghidare și direcție automate sunt extrem de populare pentru multe culturi plantate, aproape procente din acri plantate cu grâu de primăvară și peste 50% din acre sunt plantate, fertilizate și recoltate în SUA folosind această tehnologie. (Sursă: USDA)
 • Conform IoT Analytics, Smart Agriculture reprezintă doar 4 la sută din toate proiectele IoT la nivel mondial, cu aproape 40 la sută dintre cei de la Smart Ag. proiecte care au loc în America. (Sursă: IoT Analytics)
 • Începând cu 2016, aproape 40% din fermele rurale din SUA nu aveau conectivitate la internet în bandă largă, ceea ce face ca majoritatea soluțiilor IoT agricole să fie dificil de implementat. (Sursă: Viasat)

Dezvoltare IoT

IoT ia dezvoltatori, iar multe organizații dezvoltă acum dezvoltarea IoT, atât în ​​casă, cât și folosind companii dedicate de dezvoltare software. Unul dintre cele mai mari focus în dezvoltarea IoT este securitatea, deoarece dezvoltatorii se uită nu numai să implementeze măsuri de securitate mai puternice în IoT, ci și să crească soluții IoT în scopuri de securitate..

 • Peste 60 la sută din organizații folosesc în prezent IoT, doar 9 la sută care nu au deloc implementări IoT. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Dezvoltatorii IoT sunt preocupați în principal de securitate (31 la sută), în timp ce conectivitatea (21 la sută) și colectarea și analiza datelor (19 la sută) ocupă următoarele două locuri. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Majoritatea dezvoltatorilor IoT lucrează la dezvoltarea platformelor IoT (34 la sută), în timp ce automatizarea caselor (27 la sută) și automatizarea industrială sunt principalele domenii de focalizare. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Dezvoltarea în educație IoT este, de asemenea, un domeniu de interes în creștere, deoarece sistemele școlare caută să implementeze IoT ca parte a procesului de predare. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Excluzând Linux, primele două peisaje ale sistemului de operare IoT includ Windows și FreeRTOS. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Pentru dispozitive, sistemele de operare IoT de top includ FreeRTOS, Contiki / Contiki-NG, MBed OS, RIOT OS și QNX. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Linux este de departe cel mai important sistem de operare Edge / Gateway pentru IoT, care cuprinde 76% din toate gateway-urile și nodurile edge. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Amazon Web Services (AWS) domină piața IoT, 34% dintre dezvoltatorii IoT utilizând AWS. Alte 23 la sută folosesc Microsoft Azure, în timp ce 20% folosesc platforma Google Cloud (GCP). (Sursă: Fundația Eclipse)

60+ statistici și fapte IoTSursa: Eclipse Foundation, Inc.

 • Pentru programatorii din IoT, C este un limbaj popular pentru dispozitivele constrânse, în timp ce Java este cel mai popular pentru nodurile gateway și edge, precum și pentru aplicațiile cloud IoT. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Majoritatea dezvoltatorilor IoT utilizează Eclipse Desktop IDE (46 la sută), în timp ce 32 la sută folosesc Visual Studio Code. Încă 26% utilizează Notepad ++. (Sursă: Fundația Eclipse)
 • Primele trei protocoale de conectivitate utilizate de dispozitivele IoT includ TCP (54 la sută), Wifi (48 la sută) și Ethernet (41 la sută). (Sursă: Fundația Eclipse)

S-ar putea să vă placă De asemenea, furnizorii de internetCum să vă ștergeți cookie-urile în Chrome, Firefox, Edge, Safari sau Opera Furnizori de internetCum să vă faceți extensii wifi DIY care funcționează cu adevăratInternet provider10 sfaturi pentru îmbunătățirea gamei și puterii rețelei dvs. wireless Furnizorii de internetCum se conectează avioanele la wifi și este este in siguranta?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 16

Adblock
detector