Bullying-ul pe Facebook: cum se întâmplă și ce să faci în acest sens

Bullying-ul pe Facebook

Bullying-ul a fost o problemă atât în ​​rândul copiilor, cât și al adulților, cu mult timp înainte ca oricare dintre noi să își amintească. De la cazuri mici la cele mai grave, actul de a-i răni pe alții emoțional sau fizic este un efect secundar nefericit al naturii umane. Internetul și platformele de socializare precum Facebook au oferit bătăușilor un nou forum în care să-și tâmpleze victimele. Și în timp ce peisajul este diferit, efectele pot fi similare și adesea mai grave decât cele rezultate din interacțiuni față în față.

Indiferent dacă sunteți intimidați sau pe cineva pe care îl cunoașteți sau dacă vă preocupați să se întâmple în viitor, să vă ajutați să știți despre intimidare online vă pot ajuta să evitați sau să difuzați situația.

Ce constituie bullying-ul pe Facebook?

La fel ca bullying-ul care se face față în față, bullying-ul pe Facebook poate lua multe forme diferite. Chiar și o infracțiune aparent ușoară de intimidare poate avea un impact psihologic de durată, în funcție de persoana intimidată.

Iată doar câteva exemple generale de intimidare pe Facebook:

 • Mesaje private care implică comentarii sau amenințări derogatorii
 • Comentarii publice în profiluri, pagini sau postări
 • Împărtășirea de imagini sau videoclipuri sensibile sau neplăcute ale victimei
 • Postarea de imagini sau videoclipuri explicite sau amenințătoare pe profilul sau pagina victimei
 • Pagini sau grupuri înființat în scopul chinurilor o victimă sau victime
 • Excluderea din pagini sau grupuri private care determină victima să se simtă părăsită

Rețineți că intimidarea nu trebuie să implice cuvinte. În multe cazuri, imaginile, memoriile sau videoclipurile sunt utilizate pentru a face victima să se simtă rău.

De asemenea, este important să rețineți că bullying-ul pe Facebook nu se limitează adesea la platforma în sine. Este posibil să se desfășoare pe mai multe platforme de socializare și, eventual, prin e-mailuri, texte sau interacțiuni față în față.

Statistici privind acțiunile informatice

Deci, cât de răspândită este problema cyberbullying-ului pe Facebook și alte platforme de socializare? Au existat o varietate de rapoarte publicate în ultimii ani, iar rezultatele depind într-adevăr de unde și de cum sunt efectuate studiile. Totuși, consensul general este că majoritatea oamenilor (adulților și copiilor) au fost victime sau martorii cibernetice într-o anumită formă.

Iată câteva constatări cheie din diverse rapoarte.

Anchetă de securitate cibernetică în domeniul rețelelor de securitate pentru rețeaua socială din 2017

Acest studiu din Marea Britanie a pus sub semnul întrebării 1.089 tineri, cu vârste între 11-25.

 • 56% dintre tineri au fost excluși din conversații sau grupuri pe social media.
 • 83% spun că platformele de socializare ar trebui să facă mai mult pentru a preveni cyberbullying-ul pe platformele lor.
 • Aproape jumătate dintre respondenți au avut a experimentat mesaje de socializare urât sau amenințătoare, texte sau e-mailuri.
 • Două treimi au recunoscut că, dacă au simțit ceva supărat în timp ce sunt online, nu le-ar spune părinților lor.

2016 Date informatice din cadrul centrului de cercetare în domeniul cyberbullying-ului

Acest studiu american a pus sub semnul întrebării 5.700 de elevi de gimnaziu și liceu cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Diagrama victimizării cibernetice.Sursa: Centrul de cercetare în domeniul cyberbullying-ului

 • 34% au avut experiență cibernetică la un moment dat în viața lor.
 • 70% au experimentat zvonuri răspândite despre ei online.
 • 12% au recunoscut că au avut cibernetici pe alții.
 • Fetele au fost mai probabil să fi fost victime de cyberbullying, în timp ce băieții au fost cele mai probabile fapte.
 • 64% dintre cei care au fost cibernetici au spus-o le-a afectat învățarea și capacitatea lor de a se simți în siguranță în timp ce la școală.
 • 83% dintre cei care au fost recent cibernetici (în termen de 30 de zile) au fost hărțuiți recent în timp ce la școală.

Panoul american al tendințelor Pew Research Center, 2014

În timp ce acest studiu este mai vechi, oferă o perspectivă asupra lumii bullying-ului online pentru adulți.

 • 73% au fost martorii hărțuirii online și 40% au declarat că au fost hărțuiți online.
 • 60% au asistat la apeluri on-line ofensive și 27% au experimentat că au fost numite ofensatoare.
 • 53% au asistat pe cineva care face eforturi pentru a stânjeni intenționat o altă persoană online și 22% au experimentat astfel de acțiuni împotriva lor.
 • 25% au am asistat la cineva amenințat fizic online iar 8% au fost amenințați.
 • 24% au asistat la o hărțuire online susținută pe o perioadă de timp, iar 7% au cunoscut acest lucru de primă mână.
 • 19% au văzut hărțuire sexuală online și 6% au fost hărțuite sexual.
 • 18% au asistat la urmăriri online și 8% au fost urmărite.

Acest studiu a descoperit, de asemenea, că bărbații și femeile suferă diferite forme de hărțuire online, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Diagrama de hărțuire online.Sursa: Pew Research Center

Implicații de bullying pe Facebook

Deși efectele bullying-ului pe Facebook pot fi similare cu cele ale intimidării emoționale față în față, există o serie de factori care determină aceste două tipuri deoparte..

Anonimat

Una dintre atracțiile de utilizare a social media ca platformă pentru intimidare este factorul de anonimat. Deși Condițiile de furnizare a serviciului Facebook nu permit oamenilor să utilizeze nume false, nu verifică de fapt utilizatorii la înregistrare. Ca atare, este foarte ușor pentru cineva să își ascundă identitatea reală în timp ce utilizează platforma.

Pe Instagram, deținute de Facebook, aceste conturi anonime poartă numele de „finstas”, pentru „Instagram fals”, dar acest lucru se întâmplă de fapt pe platforme. În unele cazuri, bătăușii chiar fac conturi în numele victimei lor cu scopul exclusiv de a le distruge reputația. Aceasta înseamnă că mulți ar fi bătăuși care nu ar visa să ducă la bun sfârșit aceste acte dintr-un peisaj public au o cale diferită de urmat.

O tendință alarmantă și în mare măsură inexplicabilă, care apare la mijlocul acțiunilor de cyberbullying, este de fapt faptul că copiii înșiși se confruntă cu cyberbullying-ul. Studiul Centrului de Cercetare în domeniul Cyberbullying-ului despre care am discutat mai sus a constatat că șase procente dintre copiii chestionați au recunoscut că au creat profiluri anonime în scopul de a-și trimite mesaje pline de ură. Acest lucru a fost comparat de psihologi cu acte de auto-vătămare fizică și supranumit „auto-dăunare digitală”.

Indiferent de cine o face, nu există nicio îndoială că anonimatul propagă cyberbullying-ul. În plus, intimidarea pe Facebook nu se limitează doar la copii; adulții agresează alți adulți și unii copii chiar bulversați. În special, au existat o serie de exemple de părinți care i-au agresat pe copiii care și-au agresat copiii.

Acces

Înainte de vârsta internetului și a rețelelor de socializare, dacă cineva era agresat la școală sau la serviciu, este posibil să găsească un refugiu sigur la întoarcerea acasă. Odată ajunși în acea ușă, vor fi feriți de abuzurile verbale sau fizice ale bătăușilor lor.

Cu toate acestea, cu ajutorul social media, bătăușii își pot urma victimele acasă și pot păși chiar în interior, la figurat vorbind. Cu mulți copii și adulți care își petrec timpul de oprire pe rețelele de socializare, bătăușii îi pot chinui de dimineață până seara.

Exemple de bullying pe Facebook

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în cazurile de intimidare pe Facebook, este util să analizăm câteva exemple din viața reală. Există o multitudine de cazuri și, probabil, puteți găsi unele care sunt în desfășurare în timp ce navigați singur pe platformă. Unele dintre aceste exemple sunt extreme, dar dovedesc că nu știi niciodată cât de departe va ajunge cineva cu cyberbullying.

Vezi și: Statistici privind acțiunile informatice

Comentarii și amenințări derogatorii

Un tânăr irlandez, Darren Hughes, avea doar 17 ani când s-a sinucis după ce a fost intimidat prin Facebook. Mama sa a raportat că a fost agresat din cauza culorii pielii sale și pentru că a purtat un aparat auditiv. Darren a fost vizat prin mesaje Facebook „oribile” și „amenințătoare”, iar mama lui are a luptat pentru a convinge guvernul a face mai mult pentru a preveni cazuri similare.

Grupuri de ură

O altă adolescentă, Kenneth Weishuhn, a fost intimidată la școală după ce a ieșit ca gay, iar chinul a continuat online. Colegii de clasă au creat un grup de ură pe Facebook, iar unii chiar i-au trimis amenințări cu moartea. Din păcate, acesta este un alt caz care s-a încheiat teribil, deoarece Kenneth s-a sinucis ulterior.

Cyberbullying celebritate

Celebritățile sunt departe de a fi imune de infracțiunea cibernetică. În 2017, actrița Maya Karin și familia sa au fost vizate de cibernetici pe Facebook și Instagram. Deși detaliile nu au fost dezvăluite, făptuitorul ar fi „aruncat proaste în malaeză și engleză și a făcut familia să se teamă de siguranța lor”.

Nu este singura celebritate vizată. Lena Dunham, Tom Daley, Leslie Jones, Blac Chyna și mulți alții au fost victime ale cyberbullying-ului. În cazul lui Jones, actrița a fost forțată să renunțe la Twitter pentru o perioadă ca răspuns la hărțuirea continuă. Ea a tweetat:

„Am impresia că sunt într-un iad personal. Nu am făcut nimic pentru a merita acest lucru. Este prea mult. Nu ar trebui să fie așa. Deci, rănit acum. "

Simt că sunt într-un iad personal. Nu am făcut nimic pentru a merita acest lucru. Este prea mult. Nu ar trebui să fie așa. Deci, rănit acum.

- Leslie Jones? (@Lesdoggg) 19 iulie 2016

Împărtășirea videoclipurilor intime

Hărțuirea prin partajarea de imagini și videoclipuri intime este o formă comună de cyberbullying. În Țara Galilor de Sud, o femeie s-a arătat îngrozită, în timp ce a realizat un videoclip despre sex în care a fost împărtășită pe Facebook de cineva în care a avut încredere.

Blac Chyna, menționat mai sus, a fost victima într-un caz de răzbunare porno publicat pe Instagram. Ea a descris angoasa pe care a simțit-o după ce fostul său partener, Rob Kardashian, a împărtășit imagini și videoclipuri intime drept răzbunare după ce a văzut-o sărutând un alt bărbat.

Provocările balene albastre și Momo

De parcă unele exemple de mai sus nu ar fi suficiente, dacă nu ai auzit deja despre aceste „jocuri”, ele vor aduce un nou nivel de groază în lumea social media. Provocarea balenei albastre și provocarea Momo sunt asemănătoare între ele prin faptul că ele încurajați participanții să efectueze o serie de acte care se autosesizează de creștere a pericolului, încheindu-se cu actul final de sinucidere.

După două decese legate în țară, guvernul Indiei a lansat un aviz despre provocarea MOMO în august 2018. Le-a spus părinților să fie conștienți de joc, dar să nu le vorbească copiilor despre asta decât dacă sunt siguri că copiii lor sunt deja conștienți de acest lucru. . Se spune că provocarea a început pe Facebook, cu autorii care vizează adolescenți cu tendințe de suicid.

Părinții au fost avertizați cu privire la provocarea Blue Whale (denumită și A Silent House, A Sea of ​​Whales sau F-57) încă din 2016, Departamentul de Poliție din Miami chiar lansând un videoclip în care detaliază pericolele. Aceasta a fost ca reacție la un șir de decese înrudite.

Legile cibernetice

În general, nu există legi specifice care să acopere cyberbullying-ul. Deși este probabil ca acest lucru să se schimbe pe măsură ce intimidarea online devine din ce în ce mai relevantă, deocamdată, majoritatea țărilor urmăresc criminalitatea cibernetică în conformitate cu legile existente.

Statele Unite ale Americii

Deși majoritatea statelor au adoptat unele legi sau politici legate de intimidare, acestea sunt de cele mai multe ori la școli și nu la aplicarea legii. Nu există legi federale legate în special de intimidare sau acțiune informatică, dar unele alte legi pot fi utilizate pentru urmărirea penală în ambele cazuri. Acestea fiind spuse, este adesea dificil de judecat în conformitate cu o lege care nu este conceput pentru a acoperi acțiunile specifice implicate în cyberbullying.

Un caz din SUA a evidențiat natura vagă a legilor referitoare la cyberbullying. În 2009, Lori Drew s-a răzbunat pe bătăușul fiicei sale printr-un cont MySpace fals. Fata, Megan Meier, s-a sinucis în cele din urmă. Drew a fost condamnat inițial în acest caz prin Legea privind fraudele și abuzurile computerizate, pe motiv că a încălcat Termenii și condițiile MySpace. Cu toate acestea, hotărârea a fost răsturnată în cele din urmă.

În prezent, majoritatea statelor americane au un anumit tip de lege cu privire la acțiuni informatice, dar acestea variază ca obiect de aplicare și penalități. O lege notabilă va fi adoptată în Michigan. Această lege ar sancționa următoarele pedepse maxime pentru intimidare cibernetică:

 • Prima infracțiune (infracțiune): 93 de zile de închisoare și 500 USD amendă.
 • A doua infracțiune (infracțiune): Un an de închisoare și 1.000 USD amendă.
 • Model repetat de intimidare care produce vătămări grave (infracțiune): cinci ani de închisoare și 5.000 de dolari amendă.
 • Bullying care cauzează moartea (infracțiune): 10 ani de închisoare și 10.000 de dolari amendă.

Regatul Unit

În prezent, cyberbullying-ul nu este reglementat în mod specific de nici o lege din Marea Britanie. Cu toate acestea, anumite acte care constituie intimidare cibernetică pot fi pedepsite în conformitate cu alte legi, cum ar fi Protecția împotriva hărțuirii din 1997, Legea privind comunicațiile dăunătoare din 1988, Legea comunicațiilor 2003, Legea privind publicațiile obscene 1959, Legea privind ordinea publică din 1986 și utilizarea abuzivă a computerului Actul 1990.

Se pare că parlamentarii intenționează să pună mai mult onus pe platformele în sine. Scopul este introducerea codurilor de conduită statutare care trebuie urmate de platforme precum Facebook. Dacă nu se conformează, s-ar putea confrunta cu amenzi multimilionare. Potrivit secretarului pentru cultură al Marii Britanii, Matt Hancock, i s-a cerut să pună mingea la dispoziție după această legislație doar patru din 14 giganți tehnologici au trimis reprezentanți atunci când este invitat să discute cu el problema intimidării cibernetice.

Canada

La fel ca în Marea Britanie, în Canada nu există legi specifice referitoare la cyberbullying. Cu toate acestea, potrivit site-ului web al Guvernului Canada:

„În funcție de natura exactă a comportamentului, ar putea fi acuzate următoarele infracțiuni actuale:

 • Hărțuire penală
 • Amenintarea amenintarilor;
 • Intimidare;
 • Ghinion în legătură cu datele;
 • Utilizarea neautorizată a computerului;
 • Fraude de identitate;
 • extorcare;
 • Mesaje false, apeluri telefonice indecente sau hărțuitoare;
 • Consilierea sinuciderii;
 • Incitarea la ură; și,
 • Calomnie defăimătoare ”

De asemenea, site-ul discută în detaliu că este o infracțiune să împărtășești imagini intime ale oricui fără acordul acestora.

Australia

În Australia, lucrurile sunt ceva mai clare. Conform rețelei australiene de informare online a informațiilor informatice (ACORN):

„Conform Legii Codului Penal din 1995 (Cth), este o infracțiune să folosești internetul, rețelele de socializare sau un telefon pentru a amenința, hărțui sau provoca infracțiuni.”

Această infracțiune poartă un pedeapsa maximă de până la trei ani de închisoare sau o amendă mai mare de 30.000 USD AUD.

S-a remarcat, de asemenea, că legile de control - care variază între stat și teritoriu - pot fi aplicate comportamentului online. Acestea tind să suporte sancțiuni maxime mari.

Pași pe care Facebook îi face pentru a preveni informarea cibernetică

Deși cyberbullying-ul este realizat chiar de platformele de social media, nu există nicio îndoială că creatorii de platforme precum Facebook, Instagram, Twitter și Snapchat au a furnizat bătăușii cu un nou forum din care să-și exercite mânia. Ca atare, are sens că multe persoane văd platformele de socializare ca facilitatori de acțiuni informatice care ar trebui să își asume cel puțin parțial responsabilitatea pentru prevenirea acestuia.

În trecut, platformele au evitat această responsabilitate, dar în ultimii ani, problema a devenit atât de răspândită, nu au avut de ales decât să pășească și să facă ceva în acest sens. În timp ce mulți ar susține că ar mai putea face mai mult, cu siguranță au fost progrese.

Facebook are o secțiune de FAQ scurtă legată de intimidare și hărțuire, dar asta abia zgârie suprafața. Din fericire, se pare că se ajută din ce în ce mai mult pentru a ajuta la lupta împotriva infracțiunilor informatice. Iată care sunt principalele acțiuni pe care le întreprinde:

 1. Centrul de prevenire a bullyingului
 2. Portalul părinților
 3. Instrumente și caracteristici noi
 4. Evenimente comunitare

Să aruncăm o privire mai detaliată la fiecare dintre acestea.

1. Centrul de prevenire a bullyingului

În 2013, Facebook a lansat centrul dedicat de prevenire a bullyingului care a fost dezvoltat în parteneriat cu Centrul Yale pentru Informații Emoționale. Aceasta este descrisă drept „o resursă pentru adolescenți, părinți și educatori care solicită sprijin și ajutor pentru probleme legate de intimidare și alte conflicte.”

Centrul de prevenire a bullyingului Facebook.

Oferă ghiduri destinate diferitelor părți, inclusiv copiilor care sunt intimidați, părinților copiilor intimidați sau a acuzațiilor și educatorilor. Ghidurile acoperă modul de a avea conversații despre intimidare și pașii pe care îi puteți lua pentru a-l opri. Deși acest lucru poate fi util în unele cazuri, parcurgând o mulțime de literaturi, pare să submineze natura gravă a unor cazuri de intimidare cibernetică..

De exemplu, atunci când discută pașii acționabili pe care un părinte trebuie să-i facă în cazul în care copilul lor este amenințat, nu se menționează că este vorba despre o aplicare a legii. Principalul sfat este de a raporta infracțiunea pe platforma de socializare și de a vorbi cu un director al școlii. Având în vedere că multe cazuri vor implica copii care nu frecventează aceeași școală sau chiar locuiesc în aceeași regiune, sfatul pare în mare măsură prea simplificat.

Mai mult, un singur sfat pentru persoanele care au fost acuzate de intimidare este ca acestea să-și ceară scuze victimei lor. Aceasta nu începe să abordeze cazuri foarte grave, de exemplu, atunci când a fost comisă o infracțiune. Cu siguranță, în unele cazuri, sfaturile ar implica trecerea la forța de ordine sau căutarea unei forme de tratament profesional, cum ar fi psihoterapia.

2. Portalul părinților

Portalul părinților Facebook a fost lansat în 2016 și oferă părinților câteva sfaturi de bază despre a-și ajuta copilul să navigheze pe rețelele de socializare. Deși nu se concentrează foarte mult asupra intimidării, există câteva secțiuni utile despre confidențialitatea online și link-uri către ghiduri pentru blocarea și raportarea altor utilizatori din cadrul platformei.

3. Instrumente noi

Din fericire, Facebook face pași mai acționabili într-o încercare de a ajuta la eliminarea bullyingului online.

În 2017, a implementat câteva funcții noi care ar putea ajuta la prevenirea intimidării și hărțuirii.

De exemplu, dacă blocați un cont și utilizatorul creează unul nou, Facebook va bloca automat noul cont în numele dvs. Desigur, acest lucru nu este sigur, deoarece se crede că Facebook folosește adrese IP pentru a identifica utilizatorii. Ca atare, partea blocată care creează noul cont ar putea folosi pur și simplu o VPN pentru a ocoli restricția. Cu toate acestea, este un pas în direcția corectă.

O altă caracteristică utilă care a fost introdusă în același timp a fost posibilitatea de a citi un mesaj fără ca expeditorul să fie înștiințat că a fost văzut.

În plus, în octombrie 2018, Facebook a anunțat că va implementa instrumente care să ofere utilizatorilor un control mai mare asupra a ceea ce este postat despre ei pe social media. De exemplu, mai multe comentarii despre postări pot fi șterse sau ascunse simultan, ceea ce poate ajuta atunci când oamenii sunt fiind bombardat cu multiple comentarii pline de urăs.

De asemenea, Facebook le va oferi oamenilor opțiunea de a raporta intimidarea sau hărțuirea în numele altui utilizator. O altă caracteristică pe care testează Facebook este opțiunea pentru utilizatori de a bloca apariția anumitor cuvinte în comentariile lor. Instagram deținut de Facebook are deja o caracteristică anti-bullying care a fost lansată în mai 2018.

4. Evenimente comunitare

În septembrie 2018, Facebook a anunțat că va încerca să facă față atacurilor cibernetice din SUA prin organizarea a 200 de evenimente gratuite ale comunității în 50 de state. Ideea este că evenimentele inițiale - organizate în asociere cu PTA Național - vor stârni un forum în desfășurare, în care părinții pot împărtăși povești despre intimidare și vor putea afla cum să păstreze copiii în siguranță online.

PTA evenimente de intimidare Facebook.

Cu toate că, nu există nicio garanție că măsurile făcute de Facebook și de alte platforme vor avea efect. Într-adevăr, o inițiativă recentă a Facebook și Snapchat din Marea Britanie a părut să cadă pe urechile surde. Inițiativa a inclus o recomandare pentru victimele intimidării de a apela la o linie telefonică națională, dar nu au fost efectuate apeluri ca urmare.

Prevenirea și raportarea cibernetică

Din păcate, mereu vor fi bătăuși în lume și, în timp ce ar fi minunat dacă, în celebrele cuvinte ale lui Rodney King, ne-am putea „înțelege doar”, nu se pare că se va întâmpla în curând.

Acestea fiind spuse, există încă pași pe care îi puteți face pentru a vă ajuta să vă împiedicați sau altcineva să suportați mai mult stres emoțional sau fizic ca urmare a intimidării pe Facebook.

Ajustați setările de confidențialitate

Deși nu este adevărat în toate cazurile, accesibilitatea poate face diferența atunci când vine vorba de cei care hotărăște decid să țintească online. Facebook vă permite să controlați cine vă poate vedea postările, să faceți comentarii la profilul dvs. și să vă trimiteți, printre altele, cereri de prieteni.

Setări de confidențialitate Facebook.

Și nu sunt doar profiluri. Dacă rulați o pagină și doriți să evitați să vă confruntați cu hărțuirea online, este posibil să opriți vizitatorii să posteze pe pagina dvs. în totalitate.

Aveți un grup pe Facebook? Puteți face privat, astfel încât vizitatorii nedoritori să nu poată să vină și să posteze mesaje necorespunzătoare.

Dacă sunteți părinte, puteți ajută-ți copilul să navigheze pe rețelele de socializare parcurgând setările de confidențialitate cu acestea și setând câteva linii directoare pentru utilizarea diferitelor platforme. De asemenea, puteți utiliza software de control parental, cum ar fi Qustodio. Acest lucru vă permite să monitorizați activitatea de socializare a copilului dvs., precum și ceea ce fac în altă parte pe web.

Evitați să trimiteți informații sau materiale sensibile online

Multe cazuri de intimidare și hărțuire online implică schimbul de informații, imagini sau videoclipuri sensibile sau private. În mod ideal, nu ar trebui să partajați niciun tip de material online, în cazul în care acesta ar cădea în mâinile greșite.

Din păcate, spre deosebire de multe alte forme de prevenire, acest lucru nu este nepermis. Hackerii pot intra în computerul dvs. și pot fura fișiere sensibile sau chiar pot prelua controlul asupra camerei computerului. Există, de asemenea, cazuri de porno de răzbunare, după cum am menționat anterior, în care materialul a fost împărtășit cu cineva în care victima avea încredere în trecut.

Utilizați un VPN

Așa cum am menționat, informațiile și materialele utilizate în intimidarea și hărțuirea online nu sunt întotdeauna predate în mod intenționat. Hackerii sunt capabili să pună mâna pe informațiile dvs. prin alte mijloace, cum ar fi utilizarea atacurilor omului în mijloc. Acestea implică interceptarea traficului pe internet, astfel încât un terț să-și poată vedea conținutul.

O modalitate de a preveni acest lucru este utilizarea unei rețele virtuale private (VPN). Un VPN va cripta tot traficul dvs. de internet, astfel încât să fie nelegitibil de oricine îl interceptează.

Prietenie, blocare și raportare

Dacă sunteți la capătul de primire a oricăror comentarii sau mesaje nedorite, aveți mai multe opțiuni în cadrul platformei Facebook.

În primul rând, poți „neprieteni” pe cineva. Dacă v-ați configurat corect setările de confidențialitate, acestea nu vor mai putea să vadă sau să comenteze niciuna dintre mesajele dvs. sau să vă trimită un mesaj. O altă măsură este „blocarea” acestora. Asta va împiedică-i să te poată vedea pe Facebook deloc.

În cele din urmă, îl puteți raporta pe infractor pe Facebook. Cu toate acestea, s-au raportat că oamenii nu au primit răspunsuri în timp util de pe Facebook. Poate doriți să urmăriți alte căi de raportare.

Acest lucru este mai ales în cazul în care ați suferit sau ați asistat la o intimidare gravă. În acest caz, contactarea poliției este recomandabilă. Dacă este relevant, școala ar trebui, de asemenea, notificată, deși școlile au evidențe mixte pentru a trata în mod corespunzător bătăuși.

Abuz de documente

Deși este posibil să doriți să ștergeți pur și simplu mesaje sau comentarii nedorite imediat ce le vedeți, este inteligent să păstrați o înregistrare a acestora. O modalitate de a face acest lucru este să faceți o captură de ecran a mesajului (inclusiv numele expeditorului și ștampila datei) și stocarea acestuia într-un folder din computer. Apoi puteți merge mai departe și ștergeți comentariul sau mesajul original.

În acest fel, dacă este nevoie, vei avea propria dovadă pentru a arăta oricui este necesar. În timp ce investigațiile efectuate de Facebook sau de agențiile de aplicare a legii pot recupera adesea mesaje sau comentarii șterse, este mai simplu dacă aveți propria înregistrare pentru a vă referi.

Credit imagine: „Hărțuirea”Licențiat conform CC BY 2.0

Ați putea să vă placă, de asemenea, furnizorii de InternetUn scurt istoric al internetului Furnizori de internetDesconturi de telefon și internet pentru persoanele în vârstă Furnizori de internetPosting despre politică? - 44,6% dintre persoanele găsite ești enervant Furnizorii de internetSe protejează statul dvs. Neutralitate netă? Toate cele 50 de state s-au clasat în funcție de sprijin pentru neutralitatea netului

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 76

Adblock
detector