Cum se conectează avioanele la wifi și este în siguranță?

Cum se conectează avioanele la wifi și este în siguranțăÎn 2006, Aircell, cu sediul în Colorado, a primit dreptul exclusiv de la Comisia Federală a Comunicațiilor din SUA de a utiliza un semnal de 3 GHz pentru transmiterea solului civil către aer. Acest lucru a făcut posibilă WiFi-ul pe avioane. De la acel eveniment, multe companii aeriene permit pasagerilor să se conecteze la internet în timp ce se află într-un avion. Unele companii pun la dispoziție internetul gratuit, în timp ce altele taxează. Unii fac serviciul disponibil numai pe anumite rute.

V-ați întrebat vreodată cum vă conectează conexiunea la internet în aer și dacă este în siguranță?

Livrare prin wifi la sol

Sunt două sisteme diferite pentru conexiunile la internet ale avionului. În timp ce se află pe uscat, aeronavele pot comunica cu aceleași antene wireless pe care le folosesc companiile de telefonie mobilă pentru a oferi conexiuni la baza lor de clienți obișnuită. Deoarece standardele de telefonie mobilă s-au îmbunătățit pentru a include viteze suficient de rapide pentru conexiunile de date, capacitatea de a oferi wifi la avioane a devenit posibilă. Sistemele actuale de telefonie mobilă care sunt suficiente pentru a include wifi sunt conforme cu Standarde 4G LTE.

LTE înseamnă Evoluție pe termen lung și este o marcă înregistrată deținută de Institutul European de Standarde pentru Telecomunicații (ETSI). Deși acesta este un sistem european care îmbunătățește disponibilitatea în bandă largă difuzată de la turnurile de telefon mobil, o mare parte din tehnologia care a contribuit la livrarea standardului a fost contribuită de Companii japoneze și sud-coreene. Astăzi, standardul este implementat în toată lumea, nu numai în Europa.

4G înseamnă „a patra generație.”Aceasta este o declarație a cerințelor care definește un serviciu avansat de telefonie mobilă și a fost creat de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU). Un sistem 4G certificat este suficient de rapid pentru a transporta TV mobil de înaltă definiție și telefonie IP fără defecte.

Un avion care include un serviciu wifi are un transceiver atașat pe partea inferioară a fuzelajului său. Acest echipament poate prelua undele radio în același mod ca laptopul sau smartphone-ul. Canalele transceiver care semnalizează prin un router în interiorul avionului iar clienții care doresc să utilizeze wifi-ul în avion doar se conectează la router în același mod în care ar face-o într-o cafenea sau un aeroport.

Antenele de internet care vă permit să vă conectați la serviciul de date al contractului dvs. de telefonie mobilă prin difuzare o amprentă semnal. Pentru a vă conecta, trebuie să stați în picioare în acea amprentă. Acea amprentă semnal nu se radiază lateral ca o placă. Formează o minge invizibilă, ceea ce înseamnă că de asemenea, se extinde în sus, unde acei transceiver-uri aflate pe avioane care le pot trece pot ridica.

Semnalele nu au o limită. In schimb, slăbesc de la distanță în punctul în care nu sunt suficient de puternici pentru a ridica. La sol, o stație de bază pentru telefoane mobile 4G poate transmite în teorie o distanță de până la 150 de kilometri. În practică, furnizorii de telefonie mobilă își plasează turnurile 2 - 3 km în afară de zonele urbane, până la 50 km în zonele rurale plate și până la 8 km în afară de terenurile deluroase. Necesitatea apropierii acestor turnuri apare din prezența obstrucțiilor și interferențelor. Întrucât nu există aproape nicio obstrucție deasupra unui turn, în afară de nori, care atinge înălțimea standard de zbor pentru companiile aeriene comerciale din 10 - 13 km este ușor de obținut.

Un avion în mișcare nu va rămâne în contact cu o singură antenă pentru foarte mult timp. Totuși, acest lucru nu contează, deoarece protocoalele pentru serviciile wifi permit receptorilor treceți la următoarea antenă de pe traseu. Aceasta este aceeași tehnologie care vă menține constant conexiunile la internet pe un dispozitiv mobil în timp ce călătoriți cu trenul, autobuzul sau mașina.

Livrare prin satelit wifi

În ciuda avansurilor în creșterea puterii semnalelor de la o antenă pentru a le face utilizabile la distanțe mai mari, nicio amprentă a semnalului wifi nu se va extinde peste oceane. Deci, companiile aeriene trebuie să utilizeze o tehnologie diferită pentru zborurile transoceanice care călătoresc departe de orice masă terestră. Acest sistem folosește sateliți.

Sisteme wifi bazate pe satelit costă mult mai mult să alergi decât sistemele wifi de tip avion care preiau transmisii terestre. Acest factor este principalul motiv pentru care multe sisteme aeriene impun taxe atât de mari pentru utilizarea internetului. Multe dintre acele companii aeriene care oferă WiFi gratuit nu includ serviciul pe avioanele lor de lungă durată, dedicate rutelor oceanice.

Astfel, companiile aeriene fie scad în medie costurile serviciului lor de internet, ceea ce face ca accesul la sol să fie mai scump decât ar trebui să fie subvenționează accesul de peste mări, sau nu se deranjează să se aboneze la serviciul prin satelit, ceea ce face ca internetul să nu fie disponibil pentru zborurile de mare distanță.

Inmarsat

Inmarsat domină furnizarea conectivității bazate pe satelit pentru avioane. Compania oferă trei tipuri de semnal.

GX Aviation este un serviciu de internet de bandă largă de top pentru companiile aeriene livrate prin satelit. „GX” înseamnă Global Xpress. Aceasta este o rețea de patru sateliți care sunt deținute integral de Inmarsat. Semnalul care poartă aceste conexiuni este Ka-band. Aceasta este o porțiune din spectrul cu microunde. Frecvențele bandelor Ka se află între 26,5 și 40 gigahertz (GHz).

Rețeaua GX Aviation poate livra viteze de până la 50 Mbps. Cu toate acestea, Inmarsat accelerează viteza în funcție de cerințele bugetare ale fiecărei linii aeriene, astfel încât dacă descoperiți că zborul dvs. este acoperit de acest sistem, este posibil să nu obțineți neapărat acea viteză maximă.

GX Aviation livrează internet către zboruri conduse, printre altele:

  •         AirAsia
  •         Air Noua Zeelandă
  •         Avianca
  •         Lufthansa Group
  •         Navetă aeriană norvegiană
  •         Philippine Airlines
  •         Qatar Airways
  •         Singapore Airlines

SwiftBroadband este opțiunea de conectare mai ieftină oferită de Inmarsat. Acest sistem este accesat mai larg decât GX Aviation, în parte deoarece funcționează de mai mult timp. Acest sistem este, de asemenea, susținut de patru sateliți care cerclează pământul. Este vorba despre familia de sateliți Inmarsat I-4 cu care se comunică L-band semnale cu microunde. Banda L are o rază de frecvență de la 1 la 2 GHz și este frecvent utilizată pentru ghidarea aviației, rețelele de telefonie mobilă bazate pe LTE și transmisia digitală audio.

Viteza maximă de trecere potențială a SwiftBroadband este mult mai lentă decât capabilitățile GX Aviation și nu ar fi suficientă pentru streamingul video în direct - care este un serviciu oferit de unele companii aeriene care utilizează sistemul GX Aviation. Cea mai mare viteză disponibilă cu familia SwiftBroadband este 432 Kbps pe canal până la maximum 2.8Mbps a canalelor combinate de voce și date pe aeronave, care este oferită de către SwiftBroadband HGA (antenă cu câștig mare).

Rețeaua Aviației Europene este un proiect comun între Inmarsat și Deutsche Telekom. Acesta combină transmisia prin satelit cu transceiver-urile terestre. Această rețea a fost lansată abia în 2018, deci este foarte nouă și nu este implementată pe scară largă. Cu toate acestea, aduce conexiuni la internet de mare viteză până la 50 Mbps la un cost mult mai mic decât prețul serviciului GX Aviation.

Rețeaua de aviație europeană acoperă 30 de țări din Europa, cu capacitate concentrată de-a lungul celor mai dens servite rute de pe continent. Conexiunile satelitare difuzate în S-band spectru, care este un subset al intervalului de microunde și funcționează în frecvențe între 2 și 4 GHz. Transmițătorii la sol pentru acest serviciu sunt gestionați de Deutsche Telekom și funcționează în cadrul 4G LTE standard.

Operatori de linii aeriene wifi

Companiile aeriene nu se abonează doar la un serviciu de internet în fiecare țară în care zboară - folosesc servicii de specialitate care pot face accesul Wi-Fi disponibil peste tot în lume și chiar pot combina serviciile terestre și prin satelit..

În mod obișnuit, furnizorii de conectivitate pentru avioane se contractează în servere de conectare de la o serie de furnizori locali de servicii de internet din întreaga lume pentru a se asigura că antenele sunt amplasate în fiecare loc în care companiile aeriene revin. Această dependență de serviciile locale pentru comunicații de la sol la aer poate duce la o performanță wifi incompletă.

Primul serviciu de internet pentru companii aeriene a fost creat de Gogo, care pe vremea aceea se numea Aircell. Acea companie este încă unul dintre principalii furnizori. Cei doi mari rivali ai Gogo sunt În direct și Avionicii panasonici. OnAir este partenerul oficial de marketing al serviciului de conectare al companiei aeriene Inmarsat.

Lista companiilor aeriene cu wifi

Companie aeriană Furnizor de servicii
Aer Lingus Avionicii panasonici
AeroMobile
Deutsche Telekom
Clasa de afaceri - gratuit,
Aer Social 50MB - 7,95 USD,
Aer Surf 120MB - 15,95 USD,
Aer Max 270MB - 32,95 USD
Aeroflot Russian Airlines În direct 15 minute - 5 dolari,
1 oră - 15 dolari,
3 ore - 40 USD,
Zbor complet - 50 USD;
B777:
10MB - 5 dolari,
30 MB - 15 USD,
100MB - 40 dolari
Aerolineas Argentinas Avionicii panasonici Necunoscut
Aeromexico Gogo
Avionicii panasonici
Necunoscut
Companiile aeriene Afriqiyah În direct Necunoscut
Air Asia
numai pentru aplicațiile de chat pe 33 de aeronave
roKKi
Whatsapp, WeChat și LINE
Necunoscut
Air Blue În direct Necunoscut
Air Canada Gogo 1 oră - 6,50 USD CAD,
1 pas - 12,00 USD CAD,
Plan lunar - 65,95 USD CAD / lună
Air China GX Aviation Necunoscut
Air Europa WiFiOnTheAir 30MB - 6 € pe scurt & zboruri cu transport mediu, 7 EUR pe cursă lungă.
60MB - 10 € pe scurt & zboruri cu transport mediu, 13 EUR pe cursă lungă.
100MB - 15 € pe scurt & zboruri cu transport mediu, 20 € pe cursă lungă.
Air France Gogo
Avionicii panasonici
20MB - 5 € (~ 6 USD USD),
50MB - 10 € (~ 12 USD USD),
200 MB - 30 € (~ 36 USD USD)
Air Noua Zeelandă În direct 30 $ NZ pe sector
Air Serbia În direct 30 minute sau 20MB - 4,90 €,
60 minute sau 50MB - 8,90 €,
Întregul zbor sau 90 MB - 13,90 €
Air Seychelles În direct 20MB sau 30 minute - 5,95 USD,
1 oră sau 50 MB - 9,95 USD,
Întregul zbor sau 120 MB - 21,95 USD
Alaskan Air Gogo Trece toată ziua - 16 dolari,
Șase treizeci de 45 de minute - 36 USD,
Plan lunar - 49,95 USD / lună
Alitalia AeroMobile 10MB - 2 USD,
50MB - 6 dolari,
90 MB - 12 dolari,
200MB - 20 USD
Toate Nippon Airways În direct 30 de minute - 4,95 USD,
1 oră - 8,95 USD,
Lupta completă - 19,95 USD
linii aeriene americane Gogo Zboruri domestice:
Trece toată ziua - 16 USD + impozit,
Plan lunar - 49,95 USD + impozit;
Zboruri internaționale:
2 ore - 12 dolari,
4 ore - 17 dolari,
Zbor complet - 19 dolari
AZAL Azerbaijan Airlines În direct Necunoscut
Belavia Belarusian Airlines Gogo Liber
căile aeriene britanice În direct Prima oră gratuită,
1 oră - 8 GBP (~ 14 USD USD),
4 ore - 18 GBP (~ 24 USD USD),
Întregul zbor - 24 GBP (~ 32 USD USD)
Cebu Pacific Air În direct 25 MB - 5 dolari,
50MB - 10 USD
China Airlines Ku Band 1 oră - 11,59 USD,
3 ore - 16,59 USD,
24 de ore - 21,53 USD
China de Est ASIASAT-6 Contorizat, în valoare de 258 de yuani gratuit
Condor Flugdienst Conectare placă Necunoscut
Delta Airlines Gogo Zilele interne de trecere - 16,00 USD,
Global Day Pass - 28,00 USD,
Abonament lunar intern - 49,95 USD,
Abonament anual intern - 599,99 USD
aer egiptean În direct Serviciu contorizat
Emirates În direct Primii 20 MB - gratuit;
Membrii non-Skywards:
Până la 150MB - 9,99 USD,
Până la 500MB - 15,99 USD;
Membrii Skywards în afaceri și clasa I - gratuit
Etihad Wi-Fly 30MB - 4,95 USD,
90 MB - 11,95 USD,
180MB - 19,95 USD,
Gratuit pentru pasagerii de prima clasă Diamond
Eurowings GX Aviation Numai mesagerie - 3,90 €,
Surf și divertisment - 6,90 euro,
Streaming - 11,90 €
EVA Air Deustche Telekom 1 oră - 11,95 USD,
3 ore - 16,95 USD,
24 de ore - 21,95 USD
Finnair Sky Nordic Nelimitat gratuit pentru clasa de afaceri,
1 oră - 6 dolari,
Durata zborului - 18 dolari
Flydubai Vulturul global Numai WhatsApp, iMessage și Viber - 2 USD,
30 min - 4 USD,
Zbor întreg - 10 USD
Garuda Indonezia În direct 1 oră - 11,95 USD,
3 ore - 16,95 USD,
24 de ore - 21,95 USD
GOL Linhas Aereas Inteligentes Gogo Prețurile încep de la 3 USD pentru 1 oră; 5 USD USD pentru peste 1 oră.
Gulf Air Avionicii panasonici MB nelimitat - 15 USD / BHD 6 pe oră
Hainan Airlines Gogo Liber
Hong Kong Airlines În direct Liber
Iberia În direct 1 oră / 80 MB - 8,99 euro,
4 ore / 200MB - 24,99 euro,
Zbor complet / 400MB - 29,99 EUR
Icelandair Vulturul global Prețul începe de la 6 €,
Gratuit pentru Saga Class și Saga Gold
Japan Airlines T-Mobile 1 oră - 10,15 USD,
3 ore - 14,40 USD,
24 de ore - 18,80 USD
JetBlue Airways Fly-Fi Pachet de bază gratuit,
Fly-Fi Plus permite streamingul de 9 dolari pe oră
JTA Gogo Necunoscut
Kenya Airways KQ Sky Surf Sistem de divertisment inflight
Companii aeriene KLM Avionicii panasonici Pe oră - 10,95 € (14,18 USD),
Zbor complet - 19,95 € (25,84 USD)
Kuwait Airways În direct Necunoscut
Libyan Airlines În direct Necunoscut
Lufthansa Flynet 1 oră - 9 € / 10 $, 3000 mile,
4 ore - 14 € / 15,50 USD, 4500 mile,
24 de ore - 17 € / 19 $, 5500 mile
Malindo Air Avionicii panasonici 25MB - 1,25 USD,
1 oră - 9,95 USD
Mango Airlines G-Connect Zbor complet - 15,95 USD,
3 ore - R50 (~ 4 USD USD),
Trecere de o lună (300 min) - R250 (~ 20 USD USD)
NIKI Avionicii panasonici 30 minute sau 20 MB - 4,90 €,
60 minute sau 50 MB - 8,90 €,
Zbor complet și 90 MB - 13,90 €,
Zbor complet și 120 MB - 18,90 €
Nok Air Thaicom Liber
Navetă aeriană norvegiană Vulturul global Gratuit - disponibil numai pentru zboruri de scurtă durată
Oman Air În direct Pe un smartphone - 5-15 dolari,
Pe laptopuri / ecran de divertisment in zbor - 15-40 USD
Philippine Airlines În direct 30 minute sau până la 15 MB - gratuit,
35 MB - 5 dolari,
150 MB - 20 USD
Qantas ViaSat Liber
Qatar Airways În direct Primele 15 minute - gratuit,
Ora 1 - 5 dolari,
Ore 2-4 - 10 dolari,
Zbor complet - 20 USD
Regal iordanian În direct Necunoscut
Saudi Arabian Airlines În direct Oferă acces la propriul plan de date
Scandinavian Airlines (SAS) Avionicii panasonici Gratuit pentru membrii Gold și Diamond,
Gratuit pentru călătorii în SAS Plus & Afaceri,
În Scandinavia & Europa - 6 € / 7 $,
Oriunde altundeva - 15 € / 19 $
Scoot Airlines Gogo Social-Lite (20 MB) - 5 dolari,
1 oră - 11,95 USD,
3 ore - 16,95 USD,
24 de ore - 21,95 USD
Shenzhen Airlines În direct Numai pe zboruri între Beijing și Shenzhen
Singapore Airlines Avionicii panasonici Serviciu contorizat
Skymark Airlines Avionicii panasonici Liber
Southwest Airlines Vulturul global 8 USD pe dispozitiv, pe zi
SriLankan Airlines În direct 20 minute - 2 USD,
1 oră - 5 dolari,
3 ore - 10 USD,
Zbor complet - 20 USD
Swiss International Airlines Avionicii panasonici 20 MB - CHF 9/8 €,
50 MB - CHF 19/17 €,
120 MB - 39 CHF / 36 €
TAAG Angola Airlines În direct Necunoscut
TAM Airlines În direct Oferă acces la propriul plan de date
TAP Portugalia În direct 4MB - 4,99 USD,
14MB - 14,99 USD,
50MB - 45,00 USD
Thai Airways Avionicii panasonici
În direct
10MB - 4,99 USD,
20MB - 8,99 USD,
30MB - 12,99 USD,
100MB - 34,99 USD
companii aeriene turcești Avionicii panasonici 1 oră - 9,99 USD,
24 de ore - 14,99 USD,
Gratuit pentru clasa de afaceri
liniile aeriene Unite Gogo 1 oră - 5 dolari,
Zbor întreg - 17 dolari,
O lună planifică toate companiile aeriene Gogo - 49,95 USD
US Airways Gogo 2 ore - 12 dolari,
4 ore - 17 dolari,
Zbor întreg - 19 dolari
Vietnam Airlines Gogo Zboruri interne - gratuit,
Zboruri internaționale - 15 USD - 20 USD
Virgin America Gogo 30 minute - 2 USD,
1 oră - 5 dolari,
O lună planifică toate companiile aeriene Gogo - 49,95 USD
Virgin Atlantic AeroMobile Pasaj de mesagerie - 2,99 £ / 3,99 USD,
40MB - 4,99 £ / 5,99 USD,
150MB - 14,99 £ / 21,99 USD
Vueling Airlines Telefónica Liber
WestJet Avionicii panasonici 30 minute - 4,99 USD - 5,74 USD,
3 ore - 8,99 USD - 10,34 USD,
Zbor complet - 13,99 USD - 16,09 USD
Xiamen Airlines Necunoscut Liber

Este sigur să vă conectați la wifi într-un avion?

Nu trebuie să fii întâmplător cu privire la conectarea la un sistem wifi public doar pentru că te afli într-un avion. Transmiterea conexiunii în afara avionului are aceleași măsuri de securitate ca semnalul de date pe care îl obțineți pe smartphone-ul dvs. la sol. Semnalul wifi din avion este la fel de sigur ca serviciul pe care îl primiți de la orice conexiune la routerul wifi. in orice caz, aveți riscuri de fiecare dată când vă conectați la un serviciu wifi într-un loc public.

Oricine poate configura un hotspot wifi. Orice smartphone, tabletă sau laptop poate primi semnale de la alte dispozitive fără a se conecta prin routerul din local. Un hotspot hacker efectuează un „om în atac la mijloc.”Hackerul îți va transmite comunicațiile către router-ul wifi real din avion, dar securitatea care îți protejează comunicațiile către hotspot-ul real va fi controlată de hacker. Acest lucru îi permite să citească toate datele dvs. pe măsură ce trec prin computerul său.

Pentru a vă proteja conexiunile la internet de pe un avion, ca în cazul oricărui acces public la hotspot wifi, ar trebui să vă utilizați un VPN. Acest serviciu va aplica un strat suplimentar de criptare care se extinde de la capăt la altul dincolo de controlul hackerului și nu poate fi fisurat. Puteți citi mai multe despre VPN-uri în acest articol.

De asemenea, aveți un risc legal atunci când utilizați wifi într-un avion. Când călătoriți pe un corp mare de apă sau când zburați pe o linie aeriană care folosește doar conexiuni prin satelit, atunci sunteți în siguranță de jurisdicția locală. Cu toate acestea, dacă accesați wifi care este transportat prin emițătoare terestre, atunci tehnic, trebuie să respectați legea în fiecare dintre țările pe care le treceți în călătoria ta.

Fiecare țară are legi diferite despre ce site-uri și conținut sunt permise. În teorie, guvernul unei națiuni ar putea te încarcerează pentru accesarea conținutului interzis în timp ce vă aflați în spațiul aerian, chiar dacă nu ați pus piciorul pe pământ acolo. A nu fi cetățean al acelor țări prin care zbori nu te face imun la lege.

Un exemplu al acestei probleme constă în Prevenirea proiectului de lege pentru infracțiuni electronice din Pakistan. Acest lucru oferă guvernului pakistanez dreptul de a aresta deținătorii de pașapoarte pakistanezi și cei care se califică pentru un pașaport pakistanez, oriunde s-ar afla. Ai putea sfârși prin încălcarea acestei legi. Așadar, dacă unul dintre străbunicii tăi era din Pakistan și vrei să accesezi YouTube (care este interzis în Pakistan) pe un zbor de la Cairo la Bangkok, ar fi sfătuit să verifici cu harta zborului exact unde te afli înainte de a atinge INTRODUCE cheie.

Există multe site-uri și categorii de servicii web care sunt interzis în multe dintre țările în care zbori. Faptul că aceste site-uri sunt legale în țara de origine nu este o apărare împotriva arestării. Autoritățile nu vă vor forța avionul să vă aresteze pentru aceste încălcări, dar dacă întâmplați dați câteva detalii despre identitatea dvs. în aceeași legătură, atunci puteți fi judecați în absență și arestați la un moment dat în viitor când veți ajunge în cele din urmă. vizitați această țară.

De asemenea, acele VPN-uri care vă vor proteja de hackeri să vă protejeze de tâlhari și spooks guvernamentale deoarece acestea fac imposibilă oricui care vă interceptează comunicările din citirea conținutului lor, datorită criptare.

Accesul la internet pe avioane va fi doar mai bun și mai răspândit. Asigurați-vă că vă păstrați conexiunile private, deoarece tehnologia face mai acces la conținut mai complicat.

Folosești în mod regulat wifi pe avioane? Folosiți un VPN de fiecare dată când sunteți într-un zbor cu acces wifi? Credeți că toate companiile aeriene ar trebui să ofere wifi gratuit? Lasă un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos și împărtășește-ți experiența cu comunitatea.

S-ar putea să vă placă, de asemenea, furnizorii de internetCare este Neutralitatea netă, de ce contează și cum puteți lupta pentru asta? Furnizori de internet O scurtă istorie a internetului Furnizori de internetCum să vă faceți extensii de bricolaj pentru bricolaj care funcționează într-adevăr Furnizori de internet Telefon, internet și reduceri TV pentru veterani

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 84

Adblock
detector