Fapte și statistici informatice pentru perioada 2016-2019

Fapte și statistici informatice pentru perioada 2016-2019

* Această listă de statistici din domeniul criminalității informatice din 2016-2019 este actualizată în mod regulat cu cele mai recente fapte, cifre și tendințe.

Toate tehnologiile din aceste zile produc atât rezultate bune, cât și consecințe notabile. Internetul este din ce în ce mai mult un studiu de caz perfect pentru această idee. În timp ce conectează mai bine lumea și democratizează informațiile, internetul a permis, de asemenea, indivizilor să se ascundă în spatele măștilor anonimatului. „Răul fără chip” al internetului reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pentru adolescenți, mai ales atunci când vine vorba de cyberbullying. În pofida unei campanii de conștientizare mai recente, faptele și statisticile informatice indică faptul că problema nu va dispărea în curând.

Cyberbullying în întreaga lume

Am analizat rezultatele unui sondaj internațional Ipsos efectuat adulților din 28 de țări, care relevă un număr din ce în ce mai mare de părinți au copii care au experimentat o formă de cyberbullying.

În total, 20.793 de interviuri au fost realizate în perioada 23 martie - 6 aprilie 2018 în rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani în SUA și Canada, și adulți cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani în toate celelalte țări.

Un interes deosebit sunt Rusia și Japonia. În ambele țări, părinții au exprimat un nivel extrem de ridicat de încredere că copiii lor nu au experimentat cyberbullying de niciun fel.

Între timp, părinții indieni au rămas printre cei mai mari pentru a-și exprima încrederea că copiii lor au fost cibernetici cel puțin uneori, un număr care a crescut doar din 2011 până în 2018. În Europa și în America, se pare că mai mulți părinți sunt fie conștienți de experiențele negative ale copiilor lor. cu cyberbullying sau copiii lor se confruntă tot mai mult cu astfel de atacuri online.

Fapte și statistici informatice pentru perioada 2016-2019

var divElement = document.getElementById ('viz1540230415655'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '750px'; vizElement.style.minHeight = '587px'; vizElement.style.maxHeight = '887px'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Procentul părinților care își raportează copilul a fost o victimă a infracțiunilor informatice. Rezultatele sondajului 2011-2018

Country201820162011
India 37 32 32
Brazilia 29 19 20
Statele Unite 26 34 15
Belgia 25 13 12
Africa de Sud 26 25 10
Malaezia 23 -- --
Suedia 23 20 14
Canada 20 17 18
Curcan 20 14 5
Arabia Saudită 19 17 18
Australia 19 20 13
Mexic 18 20 8
Marea Britanie 18 15 11
China 17 20 11
Serbia 16 -- --
Germania 14 9 7
Argentina 14 10 9
Peru 14 13 --
Coreea de Sud 13 9 8
Italia 12 11 3
Polonia 12 18 12
România 11 -- --
Ungaria 10 11 7
Spania 9 10 5
Franţa 9 7 5
Chile 8 -- --
Japonia 5 7 7
Rusia 1 9 5

Perspective globale despre cyberbullying

Următorul grafic include perspective suplimentare și perspective asupra cyberbullying-ului de la scară globală, inclusiv:

  • Procentul respondenților conștienți de cyberbullying ca concept
  • Număr de țări care răspund acolo unde există legi specifice anti-bullying
  • Respondenții care cred că legile actuale sunt suficiente pentru a trata cazurile de intimidare cibernetică.

Fapte și statistici informatice pentru perioada 2016-2019

var divElement = document.getElementById ('viz1540241721990'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.minWidth = '650 de pixeli'; vizElement.style.maxWidth = '850px'; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.minHeight = '587px'; vizElement.style.maxHeight = '887px' ; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Fapte și statistici informatice pentru perioada 2016-2019

* Această listă de statistici din domeniul criminalității informatice din 2016-2019 este actualizată în mod regulat cu cele mai recente fapte, cifre și tendințe. 

Toate tehnologiile din aceste zile produc atât rezultate bune, cât și consecințe notabile. Internetul este din ce în ce mai mult un studiu de caz perfect pentru această idee. În timp ce conectează mai bine lumea și democratizează informațiile, internetul a permis, de asemenea, indivizilor să se ascundă în spatele măștilor anonimatului. „Răul fără chip” al internetului reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pentru adolescenți, mai ales atunci când vine vorba de cyberbullying. În pofida unei campanii de conștientizare mai recente, faptele și statisticile de informare cibernetică indică că problema nu va dispărea în curând.

Statisticile recente arată o creștere constantă a cyberbullying-ului

Un studiu din 2007 Pew Research a constatat că 32 la sută dintre adolescenți au fost victime ale unui tip de cyberbullying. Aproape un deceniu mai târziu, un studiu din 2016 realizat de Centrul de Cercetare în Cibernetică a constatat că aceste numere erau aproape neschimbate. Până în 2016, puțin sub 34 la sută dintre adolescenți au declarat că au fost victime ale infracțiunilor informatice. Între timp, Consiliul Național de Prevenire a Criminalității pune acest număr mult mai mare, la 43%. 

Potrivit Centrului de cercetare cibernetică, care a colectat date despre acest subiect din 2002, acest număr s-a dublat din 2007, până la doar 18%. Dezacordurile privind statisticile și metodele de colectare a datelor deoparte, o creștere minimă a acțiunilor informatice este o pozitivă distinctă. Este, de asemenea, un indiciu că atenția din ce în ce mai mare asupra cyberbullying-ului în anii care au intervenit a făcut prea puțin pentru a reduce valul.

Datele Google Trends indică o atenție mult mai mare asupra cyberbullying-ului ca niciodată. Volumul căutărilor pentru „cyberbullying” a crescut de trei ori începând cu 2004:

Hărțuirea onlineSursa: Google Trends

Cercetările prezentate la Reuniunea Societăților Academice Pediatrice din 2017 au scos la iveală numărul de copii internați în spitale pentru tentativă de sinucidere sau care exprimă gânduri de sinucidere dublat între 2008 și 2015. O mare parte a creșterii este legată de o creștere a acțiunilor informatice (sursa: CNN). Mai multe sinucideri pentru adolescenți sunt, de asemenea, acum atribuite într-un anumit fel cyberbullying-ului (1, 2, 3) ca niciodată. În plus, bărbații tineri sunt cel mai probabil să se sinucidă decât femeile, deși, în general, suicidele adolescente au fost între 2000 și 2017. 

Se pare că intimidarea are efecte dincolo de auto-vătămare. Javelin Research constată că și copiii care sunt intimidați sunt de șapte ori mai multe victime ale fraudei de identitate.

cyberbullying 2018

Unde și cum se produce intimidarea cibernetică

În timp ce datele cu privire la ratele de creștere a infracțiunilor informatice sunt uneori dificil de obținut, există un corp mult mai mare de informații cu privire la locul și modul în care se produce intimidarea cibernetică. La fel ca în cazul bullying-ului din fața social media și a forumurilor de internet, cei care îi agresează pe alții caută de obicei două lucruri: oportunitatea și atenția.

În epoca internetului, oportunitatea de a-i intimida pe ceilalți a crescut doar. Înainte de internet, o prezență fizică era deseori necesară în afara răspândirii zvonurilor. Acum, intimidarea poate apărea imediat, la o audiență mult mai mare și se poate răspândi mult mai repede. În plus, cei care aleg să-i intimideze pe alții pot primi o mulțumire mai imediată de aprecieri, acțiuni, retweet-uri și efectul de „apăsare” care apare adesea atunci când alții adaugă la o situație deja negativă.

După cum a constatat un studiu din 2010, participanții pot avea un impact semnificativ asupra riscului de victimizare a studenților vulnerabili. Conform concluziilor studiului, participanții pot „modera efectele factorilor de risc individuali și interpersonali pentru victimizare”. În timp ce studiul a fost realizat pe bullying fizic, prin extindere, „participanții” pot avea un impact semnificativ în interacțiunile online, fie apelând astfel un comportament sau, în lipsa acestuia, nerespectarea și diminuarea atenției poate fi speranța de a primi cibernetice.

Datele din numeroase studii indică, de asemenea, că media socială este acum mediul favorizat pentru cibernetici. Totuși, alte formate sunt încă utilizate, inclusiv mesaje text și forumuri de internet, cum ar fi Reddit.

Statisticile recente includ:

 • 20,1 la sută din cei raportați că au fost afectați de zvonuri online. (Sursă: Centrul de cercetare cibernetică)
 • Peste 7 la sută dintre elevii de liceu și liceu au avut o pagină web medie sau rău creată despre ei. (Sursă: Centrul de cercetare cibernetică)
 • Într-un sondaj efectuat la părinți și adulți din Asia, 79 la sută au raportat că fie copilul lor, fie copilul pe care îl știu a fost amenințat cu vătămări fizice în timpul jocului online. (Sursă: Telenor)
 • Cyberbullying-ul apare adesea pe Facebook sau prin mesaje text. (Sursă: Jurnalul american de sănătate publică)

cyberbullying

Impactul direct al cyberbullying-ului asupra adolescenților și adolescenților

Impacturile de lungă durată ale cyberbullying-ului sunt greu de ignorat. Alături de numărul tot mai mare de sinucideri legate direct de cyberbullying, alte consecințe apar pentru victimele intimidării. Un studiu din 2016 a descoperit că victimele intimidării sunt mai predispuse la abuzuri de substanțe și delincvență nonviolentă. Alte cercetări în domeniul cyberbullying-ului (enumerate mai jos) indică faptul că cyberbullying-ul se transformă în modul în care elevii se simt despre siguranța lor fizică la școală. În plus, cyberbullying-ul poate avea un impact negativ asupra succesului global al unui elev, prin motivarea acestuia.

Cercetările cheie privind impactul cyberbullying-ului includ următoarele:

 • La începutul anului 2019, Centrul Național pentru Statisticile Educației (NCES) a lansat date care arată că școlile în care telefoanele mobile au fost interzise aveau, de asemenea, un număr mai mare de cazuri raportate de principii de cyberbullying. (Sursa: NCES)
 • Un studiu din 2019 a descoperit că adolescenții cibernetici aveau, de asemenea, mai multe șanse să sufere de somn slab și depresie. (Sursa: Universitatea din Buffalo)
 • Un studiu din 2018 a descoperit că părinții doresc să fie implicați pentru a ajuta la prevenirea și rezolvarea infracțiunilor informatice, dar nu știu cum. Studiul a descoperit, de asemenea, că adolescenții cred adesea că cyberbullying-ul este normal și nu doresc ca părinții să intervină. (Sursa: Taylor & Francis Online)
 • Un sondaj online efectuat în rândul adolescenților sud-australieni cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani a constatat că conexiunea socială a contribuit în mod semnificativ la reducerea impactului ciberneticii. (Sursa: Medical Xpress)
 • În august 2016, 16,9 la sută dintre elevii de liceu și liceu s-au identificat ca fiind victime cibernetice. (Sursă: Centrul de cercetare cibernetică)
 • În rândul adolescenților, 36,7 la sută dintre respondenții de sex feminin au afirmat că nu ar fi victima cyberbullying-ului la un moment dat al vieții lor, comparativ cu 30,5 la sută dintre băieți. (Sursă: Centrul de cercetare cibernetică)
 • Majoritatea comportamentelor online și amenințările pentru bunăstare sunt reflectate în lumea offline (Sursă: Perspective asupra științei psihologice)
 • 34% dintre studenți au afirmat că au fost hărțuiți online cel puțin o dată în viață. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)
 • 17 la sută dintre studenți au explicat că au fost hărțuiți cândva în ultimele 30 de zile. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)
 • Aproximativ 64 la sută dintre studenții care au afirmat că au fost cibernetici au explicat că a avut un impact negativ atât asupra sentimentelor lor de siguranță, cât și a capacității de a învăța la școală. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)

rata sinuciderii ciberneticeSursa: CDC

 • Conform unui studiu efectuat pe parcursul a zece ani de la Universitatea Florida Atlantic, care a făcut 20.000 de studenți de gimnaziu și liceu, 70 la sută dintre studenți au spus că cineva a răspândit zvonuri despre ei online. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)
 • Mai mult de unu din 10 studenți (12 la sută) au recunoscut cel puțin o dată la alte persoane cu cyberbullying. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)
 • Fetele sunt mai susceptibile să fie victime ale infracțiunilor informatice (cu excepția celor agresate în ultimele 30 de zile), în timp ce băieții sunt mai susceptibili de a fi cibernetici. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)
 • Există încrucișări semnificative între intimidarea personală și online. 83 la sută dintre studenții care au fost hărțuiți online în ultimele 30 de zile au fost, de asemenea, intimidați la școală. Între timp, 69 la sută dintre studenții care au recunoscut că i-ar fi intimidat pe alții online au avut și recent intimidare pe alții la școală. (Sursă: Universitatea Atlantic Atlantic)
 • Adolescenții care s-au angajat în cyberbullying au avut mai multe șanse să fie percepute ca „populare” de către colegii lor. (Sursă: Journal of Early Adolescence).

Cyberbullying împotriva comunității LGTBQ +

Un corp de cercetare în creștere indică faptul că cei care se identifică ca LGBTQ + nu numai că se confruntă cu o intimidare mai importantă în persoană, dar sunt, de asemenea, mai susceptibili de a fi intimidați online, comparativ cu cei care se identifică ca heterosexuali. Consecințele acestui tip de tratament duc, de asemenea, la o rată crescută de suicid în rândul unor comunități LGBTQ și poate duce la scăderea nivelului de educație.

 • Peste 27,1 la sută dintre adolescenții LGBTQ au fost cibernetici, comparativ cu 13,3 la sută dintre colegii lor heterosexuali. (Sursa: CDC)
 • Un număr mai mare de adolescenți LGBTQ (10 la sută) raportează că nu participă la școli pentru a evita intimidarea, comparativ cu 6,1 la sută dintre adolescenții heterosexuali, ceea ce duce la un nivel scăzut de educație. (Sursa: CDC)
 • Peste 1/5 din toți adolescenții (22 la sută) care spun că nu sunt „siguri” de orientarea lor sexuală au fost informați ca fiind cibernetici. (Sursa: CDC)
 • Tinerii LGTBQ negri au mai multe probabilități să se confrunte cu probleme de sănătate mintală din cauza cyberbullying-ului și a altor forme de intimidare în comparație cu tinerii și tinerii care nu sunt negri LGTBQ, care se identifică drept heterosexuali. Un studiu al Universității Americane privind datele CDC a descoperit că 56% dintre tinerii negri ai LGTBQ sunt expuși riscului de depresie. (Sursa: American University)
 • Un număr mare de tineri negri LGBTQ experimentează gânduri suicidare. Universitatea americană a descoperit că 38% au avut gânduri de suicid în ultimul an, comparativ cu tinerii heterosexuali. (Sursa: American University)
 • Un studiu din 2018 a descoperit că tinerii LGBTQ au suferit victimizare cibernetică pe măsură ce îmbătrâneau, în timp ce tinerii heterosexuali nu au înregistrat această creștere. (Sursa: Calculatoare în comportament uman)
 • Un studiu realizat pe 1.031 de adolescenți a descoperit că „orientarea sexuală doar factorul demografic să coreleze puternic cu implicarea cibernetică sau să se coreleze cu simptomele negative ale sănătății mintale”. (Sursa: Jurnalul Copilului & Trauma adolescentului)

Nevoie de cercetare mai largă și mai deschisă

O temă comună a apărut pe măsură ce am cercetat diverse aspecte ale cyberbullying -ului o uimitoare lipsă de date. Asta nu înseamnă că nu există cercetări în domeniul cyberbullying-ului. Chiar și o simplă căutare în bazele de date de cercetare va dezvălui mii de articole care acoperă subiectul într-o anumită formă. Cu toate acestea, cele mai multe cercetări cu privire la intimidarea cibernetică sunt fie la scară mică, fie lipsite de profunzime. Majoritatea cercetărilor se bazează, de asemenea, pe sondaje, rezultând o mare variație a rezultatelor de la sondaj la sondaj.

Studiul de la Universitatea Atlantic Atlantic reprezintă una dintre cele mai bune surse de informații până în prezent. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe, inclusiv o metaanaliză a datelor culese din multe alte surse. Până atunci, statisticile de informare în domeniul cyberbullying-ului disponibile public pictează o imagine incompletă a problemei în curs.

Cercetările anterioare păstrează încă valoare

În ciuda lipsei de date publice sau ușor accesibile publicului, o mulțime de date din 2015 poate contribui la o mai bună lumină asupra problemei. Cercetările și statisticile anterioare dezvăluie unde a fost intimidarea cibernetică și contribuie la reflectarea motivelor pentru care această problemă este încă o problemă în prezent.

Datele mai vechi cu privire la intimidarea cibernetică includ următoarele:

 • Majoritatea adolescenților (peste 80 la sută) folosesc acum un dispozitiv mobil în mod regulat, deschizându-le către noi căi de intimidare. (Sursă: Statisticile de intimidare)
 • Jumătate din toți adulții tineri au experimentat cibernetica într-o formă. Alte 10-20 la sută au raportat experiența în mod regulat. (Sursă: Statisticile de intimidare)
 • Un fel de intimidare cibernetică și sinucidere pot fi legate în anumite moduri. Aproximativ 80 la sută dintre tinerii care se sinucid au gânduri depresive. Cyberbullying-ul duce adesea la gânduri mai suicidale decât la intimidarea tradițională. (Sursă: Pediatrie JAMA)
 • Mai mult de jumătate din toți adolescenții care folosesc social media au fost martorii ciberneticii. (Sursă: NoBullying.com)
 • Peste 50 la sută dintre adolescenții chestionați spun că nu au încredere niciodată în părinții lor după ce au fost victimizați de cibernetici. (Sursă: NoBullying.com)
 • Site-ul Nobullying.com a înregistrat în 2016 peste 9,3 milioane de vizite de la persoanele care solicită ajutor pentru intimidare, cyberbullying și siguranță online. (Sursă: NoBullying.com)
 • Aproape 43 la sută dintre copii au fost victime cibernetice. Aproximativ 25% dintre ele au fost victimizate de mai multe ori. (Sursă: DoSomething.org)

Fapte și statistici informatice pentru perioada 2016-2019Sursa: DoSomething.org

 • Nouă din 10 adolescenți care au fost hărțuiți prin intermediul rețelelor de socializare raportează că au ignorat-o. Alte 84% au declarat că au văzut alte persoane care încearcă să oprească infracțiunile informatice. (Sursă: DoSomething.org)
 • Un sondaj realizat în Marea Britanie pe mai mult de 10.000 de tineri a descoperit că 69 la sută au raportat că au făcut ceva în legătură cu un comportament online abuziv îndreptat către o altă persoană. (Sursă: DoSomething.org)
 • Același sondaj U.K. a descoperit, de asemenea, că 71 la sută dintre adulții tineri cred că rețelele sociale nu fac suficient pentru a preveni cyberbullying-ul. (Sursă: DoSomething.org)

Căutați mai multe statistici legate de internet? Consultați informațiile noastre despre statistici și date despre furtul de identitate pentru 2017-2019 sau despre statisticile noastre despre infracțiuni informatice care se ridică la peste 100 de fapte și cifre.

S-ar putea să vă placă, de asemenea, furnizorii de InternetTehnologie și dependența de internet: Cum să-l recunoașteți și să-l recuperați de la furnizorii de internetCare este netutitatea netă, de ce contează și cum puteți lupta pentru asta? Furnizorii de internet10 sfaturi pentru a îmbunătăți gama și puterea rețelei dvs. wireless ? - 44,6% dintre persoanele găsite sunteți enervant

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Adblock
detector